Sillointällöin, keittoruokien kanssa useinkin, törmää siihen, ettei ruoka ole sitä, millä nimellä sitä myydään.
Pari kertaa kun olen tilannut lounaaksi munakkaan, multa on kysytty, että millä perunoilla.
Olen vastannut, että en mitään, tilasin munakkaan. En ota perunoita pizzankaan kanssa, kai munakas on niin iso, että nälkä lähtee?
Vastaus oli toisella kerralla, että tilaa sitten 2 munakasta ilman perunoita. Huijausta, sanon minä.
Toinen ruokapaikkojen kompastuskivi on pippuripihvi.
Pippuripihvihän kuuluu tehdä naudan sisäfileestä, ja pippureita hierotaan reilusti lihaan, usein ammattitaidottomat kokit kuitenkin jättää koko pihvin maustamatta, ja lotauttaa päälle vaan jotain pippurikastiketta.
Kun olen huomauttanut, että liha oli hyvää, mutta pippuria oli vain vähän ja sekin kastikkeessa, olen saanut selityksen, että kun kaikki ei tykkää että on reilusti pippuria. Siis vi... mikä selitys. Kysyin samalta tarjoilijalta, että millainen teidän kalakeitto on, kun ei kaikki tykkää kalasta.
vastaavaan mausteiden nimen väärinkäyttöön törmää yleensä chili con carnen kohdalla, chiliä on lähinnä vain nimessä.
Sitten vielä keittoruoat.
Miksi hernekeiton nimi on hernekeitto, vaikka siinä on lihaakin. Tietysti siksi, että hernettä on enemmän kuin lihaa.
Jos keitossa on enemmän perunaa kuin esim. Lihaa, kalaa tai kanaa, se on siis perunakeitto, ei liha, kala tai kanakeitto.
Miten se on niin vaikea ymmärtää, paitsi ei hernekeiton kohdalla. Ravintolahenkilökunta siis joko huijaa tahallaan, luottaen siihen ettei suomalaiset edes valita, tai sitten ne ei tajua mitään.
Uusi ravintola-alan yrittäjä, tässä vinkki. Älä myy pelkkiä sanoja, joille ei riitä katetta. Jos oletat, että asiakaskuntasi ei pidä esim. Chilistä, älä tee laimeata versiota chili con carnesta, tai jos teet, jätä myös nimestä se chili pois.
mikä ruoka
8
107
Vastaukset
- Mesu2
Hmmm... oikea pippuripihvi ranskassa tehdään kyllä entrecotesta, näin sanoi aikoinaan jo Paul Bocuse.
Ja kyllä sen on niin, että sprinterikuskeja on vaan niin kiva kusettaa, kun ne luulevat tietävänsä kaiken. Näin kerottiin jo aikoinaan Jaajon aamulypsyssä Suomipopilla.- pakumies67
Terve sikatopi 62.
kyllä ne ravintolat ja lounaspaikat vääristelee totuutta ihan kaikille, myös mulle, vaikkei sprintteriä olekaan. - vitunkakarat
pakumies67 kirjoitti:
Terve sikatopi 62.
kyllä ne ravintolat ja lounaspaikat vääristelee totuutta ihan kaikille, myös mulle, vaikkei sprintteriä olekaan.Minkä helvetin takia te mette edes syömääm ku kaikesta pitää saatana aina itkeä niinku pienet kakarat????
- pakumies67
vitunkakarat kirjoitti:
Minkä helvetin takia te mette edes syömääm ku kaikesta pitää saatana aina itkeä niinku pienet kakarat????
Ei kai kukaan menekään toista kertaa sellaseen paikkaan, johon pettyy, kiukustasi päätellen sun paikka on just sellanen missä ei käydä kahta kertaa.
- noheva..
MIKSI meet, siksi että saat valittaa.. lapsellista.
Tee ite safkasi ja lopeta älytön pentumainen valitus.- vittuootsekasi
Hahah se varmaan tekeekin itse ruokansa mmutta sit jos ruoka maistu ok niin soittaa tavarantoimittajalle ja valittaa kumminki hahaha vitun lapselliset valittaja kakarat
- hihistelijä
Pakumies67 - nimimerkistäsi päätellen olet jatkuvasti tien päällä ja simpukat ja abc:t ovat "ravintolat", joissa käyt.
Nehän käyttävät eineksiä ja pakasteita eikä ruokaa siis itse tehdä vaan lämmitetään asiakkaan lautaselle, joten nimike on se mitä pussin päällä lukee.
Noin yleensä - suurin osa suomalaisille myydystä ruoasta on mautonta ilman riittäviä aineksia kuten lihapasteijat, joita myydään useimmissa marketeissa - pelkkää lehtitaikinaa ja liha on kateissa.
Suomalainen pelästyy chiliä, joten "chiliconcarne" on yleensä "jauhelihapaistos" riisillä vaikka maukkaammaksi senkin voisi saada. Itse käytän chiliä hyvinkin runsaasti maustamiseen, mutta sen käytössä tulee olla varovainen tai ruoka on helposti liiankin polttavaa. Itse kasvatan chilejä ja olen havainnut, että eri hedelmät ovat maunsa suhteen erilaisia jopa samasta pensaasta poimittuina, joten ennen maustamista on hyvä maistaa pieni pala chiliä kantaosasta ennenkuin käyttää sitä ruoan maustamiseen. Pahin kokemukseni chileistä oli kun kun heitin pilkotun nagan kuumaan öljyyn - sitä kaasuhyökkäystä en haluaisi kenenkään kokevan. Chili con carnesta vielä - siinä käytetty savustettu paprika-jauhe ei vain ole minun makuuni - se peittää kaikki muut maut tehden ruoasta luotaantyöntävän - jos pitää savunmakuisesta tsinkasta niin ehkä se on ok, mutta ei ainakaan minun makuuni sopiva.
Hernekeitoista myös - monet hihistelee simppelillä asialla, mutta syötyäni monia niin paras on Pirkan luomukasvis-hernari sisältäen pelkästään herneitä, vettä ja suolaa. Ei ihan uskoisi sen olevan hyvää, mutta kun se on ja oheen hyvää rukiista leipää tuoreella edamilla päällystettynä.
Noin yleisesti olet oikeassa raflojen annista - yleensä mautonta eineksistä valmistettuja annoksia ja jos valitat niin vastaus yleensä on, että mitä vittua täällä teet.- Pakumies67
Autolla ajo ei nimimerkistäni huolimatta ole mun ammatti, ja nimenomaan abc-ravintolat jätän väliin.
Niitten, joiden mielestä ei saa valittaa ruoasta vaikka se ei nimensä veroista olisikaan, ajattelee oudosti tai ei kestä aiheellistakaan kritiikkiä.
Samat tyypit jos tilais omakotitalon avaimet käteen rakennettuna, maksais täyden hinnan, vaikka rakennuttaja olis tehny vaan pienen leikkimökin, eikä valittais. Miettis vaan, että mitäs en tehny itse, turha siis valittaa.
No, itse en ole kokki enkä rakennusalan ammattilainenkaan, mutta sillä ei ole väliä, vaan sillä, että tunnen suurta ammattiylpeyttä, ja siksi pyrin tekemään työni niin hyvin, että asiakkaat kokee saaneensa vähintään sen, minkä tilaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2582776Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit121765- 1201619
TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.161522Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun961375Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71210Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä9983- 61938
- 56918
Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s1915