Ongelmia hevosen kanssa..

Aggressive_

Tallilla jolla ratsastan, on eräs tamma joka puree ja on jopa uhannut pukittaa minua päin. Pelkään sitä hevosta oikeasti! Kertaakaan ei ole vielä osunut, mutta liian pelottavalta tuntuu kun about 165cm korkea heppa pistää yht' äkkiä korvat luimuun ja syöksyy päälle vaikken ole tehnyt sille mitään. Se on tuntihevonen tällä ratsastustallilla. Laitumelta hakiessa syöksyi hampaat ojossa minua kohti ja kun väistin ja yritin tarttua riimusta sitä niin käänsi vauhdissa takaosan ja teki pienen pukin minua kohti. Karsinassa vaikka sillä olisi riimu, en saa sitä kiinni..En kertakaikkiaan uskalla mennä sen karsinaan. Ensimmäinen kerta kun menin sen karsinaan alkoi sillä että minua jännitti hiukan (kuten aina uusien hevosten kanssa). Astelin sen luo, ja laitoin kiinni seinään. Rapsuttelin sitä korvan takaa ja aloin harjaamaan. Se antoi minun harjata sitä noin 10min, jonka jälkeen vaihdoin toiselle puolelle. Lähenin kaulaa kohti ja samassa se irvisti ja syöksyi minua kohti. Yritin päättäväisesti uudestaan, mutta sama toistui. Valitettavasti pelko sai vallan ja pyysin erästä toista tyttöä harjaamaan hevosen loppuun, ja hevonen ei tehnyt tuolle mitään. Kaikki sanovat että se kiusaa vain lapsia, mutta jostain syystä se käy myös minun kimppuuni. Olen 16v..Tiedän etten olisi saanut antaa periksi ekalla kerralla, mutta en oikeasti uskaltanut jäädä sinne karsinaan. Apua tähän? :(

11

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasiro

      Se tiesi että arkailit sitä ja käytti sitä heti hyväkseen. Moni tuntsari tekee niin kun ovat kyllästyneet siihen että on monenlaista harjaajaa ja käsittelijää.

      Näkemättä tarkemmin en osaa neuvoa, sille pitäisi jotenkin tehdä selväksi että sinulle ei kannata ryppyillä, mutta kun olet oppinut varomaan sitä niin vaistomaisesti teet niin edelleenkin. Ja hevonen tietää sen.

      Voithan kokeilla sitä että menet raipan kanssa karsinaan ja pidät raipan poikittain itsesi ja hevosen välissä. Niin että hevonen näkee että sinulla on raippa, eli noin hartioidesi korkeudella. Jos hevonen käyttäytyy sitten kunnolla niin voit laskea raipan mutta pidä se koko ajan käsissäsi ja nosta taas tarvittaessa.
      Jos on tarvis niin ravauta raipalla ensin varovammin, kuin lätkisit kärpäsiä mutta tarvittaessa lujemmin.

      • Aggressive_

        Kuulostaa hyvältä..Ainoa ongelma sitten näiden ongelmien lisäksi että en yleensä edes pääse karsinaan asti..Se kääntää joko takapäänsä samantien tai syöksyy kimppuuni..Kerran tein niin että kun se syöksyi kimppuuni, säikähdin ja huitaisin riimunnarulla sitä. Olen katunut sitä TODELLA paljon, sillä tajusin samalla hetkellä että luultavasti se saattaa jatkossa myös pelätä että läimäsen uudestaan vaikka oikeasti en kyllä aio vahingossakaan sitä hutaista..Mutta juu, säikähtäminen sai aikaan reaktion, joka luultavasti vaikeuttaa tilannettani :/


    • Kasiro

      "Kääntää takapäänsä ja syöksyy kimppuusi ". Tarkoitatko että se yrittää potkaista takasillaan? Potkaiseeko se yhdellä jalalla vai molemmilla?

      Kun menet karsinaan niin koputa raipan päällä sitä takamukseen ja komenna tiukasti " Käännä " . Tarvittaessa napauta hiukan lujempaa ja komenna taas samalla lailla. Ja tarvittaessa vieläkin lujempaa, niin että se lopulta kääntää.
      Sillä annat merkin että " täältä pesee jos et tottele."

      Oli hyvä että huitaisit riimunnarulla jos se kerran oli tulossa kimppuusi. Sellaisessa tapauksessa saakin huitaista, hevosen täytyy oppia ettei niin saa tehdä. Niin minäkin olisin tehnyt. Älä suotta pode huonoa omaatuntoa, hevonen on jo unohtanut sen samantien. Päinvastoin: Huitaise uudestaan jos se hyökkää, muuten se oppii että huonosta käytöksestä ei tule seuraamuksia ja jatkaa huonoa käytöstä.

      • Aggressive_

        Se tekee siis niin että joko kääntää takapään minua kohti, tai jos se on valmiiksi minua päin, niin että pää on kohti minua, se vain syöksyy hampaat irvessä. Jos se kääntyykin takapää minua kohti, se nostaa usein toista takajalkaa varoittaakseen..
        Ratsastaessa ei ole mitään ongelmia ja ainoa ongelma on vain karsinassa ilmenevä huono käytös..Jos sillä on riimu, ja se on esimerkiksi karsinan perällä ja lähden sitä kohti rauhallisesti se alkaa laittaa korvia luimuun ja kun olen tarpeeksi lähellä se suoristaa pään kohti minua, korvat liimautuu niskaan kiinni ja se avaa suunsa ja irvistää ja samalla tulee lähemmäs jos olen "liian kaukana" siitä.. Mutta ensi kerralla otan kyllä todellakin raipan mukaan, jotta voin sillä sitten huomauttaa sitä huonosta käytöksestä..


    • Kasiro

      Eli se selvästi varoittaa. Siinä vaiheessa kun se laitta korvat päätä myöten, tai nostaa takastaan, pamauta raipalla lujasti jalkaasi niin että pamahtaa. Ja ärähdä sille esim. " Kunnolla siinä" , " Paikallasi" tai jotain muuta sellaista. Pääasia että se huomaa vihaisen äänensävysi.
      Jos se syöksyy hampaat irvessä kohti niin nosta raippa väliinne pystyyn tai ravauta reippaasti raipalla ryntäille. Se ei saa hyökätä.
      Jos tai kun se sitten väistää kiltisti niin kävele reippaasti ja PÄÄ PYSTYSSÄ hevosen luokse ja laita riimunnaru kiinni ja taputa pikaisesti. Älä jää hellimään sitä. Jos menet pää painuksissa niin osoitat alistumista. Pidä raippa koko ajan valmiina.

      • Aggressive_

        Joo,,kuulostaa aika hyvältä. Uskon että se voisi tuolla asenteella ruveta vähän nöyremmäksi. Uskotko että se on ok myös ratsastuksen opettajalleni että menen raipan kanssa kyseisen hevosen luo? Tai mitä teen jos joku tulee sanomaan siitä?


      • Kasiro
        Aggressive_ kirjoitti:

        Joo,,kuulostaa aika hyvältä. Uskon että se voisi tuolla asenteella ruveta vähän nöyremmäksi. Uskotko että se on ok myös ratsastuksen opettajalleni että menen raipan kanssa kyseisen hevosen luo? Tai mitä teen jos joku tulee sanomaan siitä?

        Uskon ettei ratsiopella ole siihen huomauttamista, ja jos on niin sanot että pelkäät hevosta kun se uhkailee. Ja ettet silti aio antaa sen määrätä saatko tulla sen boxiin vai et.
        Jos se ei opelle sovi niin hän saa tulla itse ottamaan hevonen kiinni ja sitoa paikalleen.
        Samaa voit sanoa kenelle hyvänsä joka tulee napisemaan asiasta.


    • Mä–

      Kyllä luulen ettei opettaja pahastu.

    • lolz

      Kannattaa lähestyä kyseistä pollea vaikka heinä kasan kanssa (kädessä heinää) niin se ei halua kääntää takapäätään sinua kohti vaan ahmii herkun/heinät. Tee aina niin vähän aikaa ja sitten lopeta heinien/herkkujen antaminen niin se luulee että sulla on herkkuja eikä käännä enään persettä

      • Minna Oulusta

        ...Jolloin hepo luulee että sitä palkitaan agressiivisesta käyttäytymisestä. Tuo voi toimia vähän aikaa mutta kun joskus tulee ilman heinää tai muuta niin se antaa hammasta aika napakasti. On omaa kokemusta.
        Minä olen Kasiron kannalla, raippa suojaksi väliin ja hyvästä käytöksestä pari taputusta.
        Minäkään en usko että opella olisi mitään sitä vastaan että suojelet itseäsi. Tarkoitushan ei ole pahoinpidellä heppaa vaan tehdä sille selväksi ettei sinulle kannata uhitella.


    • Tallityttö

      Mun mielestä sun pitäisi puhua tosta opettajasi kanssa ja kysyä häneltä neuvoja, koska tuo tuntui aika oudolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3139
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2791
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2588
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2578
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2446
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2295
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1733
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1677
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      36
      1535
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1396
    Aihe