Osaisiko joku fiksu laskea...

Markel1

...paljonko ns. julkinen sektrori saisi aikaan säästöä jos heidän vuosilomansa muutettaisiin vastaaman yksityisen sektorin käytäntöä jossa lomapäiviksi lasketaan myös viikon lauantait eli 6 lomapäivää/viikko.
Julkisella sektorillahan lauantai ei ole lomapäiväksi luettava vaan viikon lomalla kuluu vain 5 lomapäivää.
Entä jos mentäsiin siihen 30 pv:n vuosilommäärään joka yleisesti on yksityissektorilla?

6

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei pysty

      700 000 x 10päivää= 7miljoonaa päivää, kertaa päiväpalkka.........
      ja vielä saikut päälle!!!!

    • Julkisen lomat

      Lomapäiviksi lasketaan nykyisin tosiaan vain viisi päivää viikossa. Toisaalta myös lomakertymä on pienentynyt, eli nykyisin tulee vain 30 päivää vuodessa lomaa entisen 36 päivän sijasta. Lopputuloksena on entiset kuusi viikkoa lomaa, mutta laskeminen on helpompaa.

    • Suomi OLI hyvä maa

      Olen yksityisellä sektorilla töissä eikä mulle ole mitään kuuden viikon kesälomia, vain neljä viikkoa hiihtolomaviikko keväällä, syksyllä ei mitään lomia, korkeintaan pakkolomia.

      Ihmettelen miten ei julkisella sektorilla saada porukkaa laitettua edes pakkolomalle, ilmoitetaan kyllä yt-neuvottelujen aloituksista ja lomautustarpeista, henkilöstö aloittaa hirveän itkun ja vastustuksen niin sitten jonkinajan päästä tuloksena onkin että pakkolomat peruutettu.

      Yksityisellä sektorilla on ihan turha henkilöstön vastustaa lomautuksia ja irtisanomisia, ei mitään vaikutusta. Ne ajetaan läpi ihan ylhäältä annettuna.
      Pakkolomahan ei ole mikään katastrofi ansiosidonnaisen työttömyysturvan ansiosta joten en käsitä julkisen sektorin voimaperäistä lomautusten vastustusta. Ansiosidonnainen toki on alempi kuin palkka mutta kuitenkin ihan kohtuullinen kun jäähän työmatkakulutkin pois. Lisäksi lomautukset eivät yleensä kestä kovin pitkään.

      Julkinen sektori säästäisi kyllä paljon rahaa jos henkilöstön voisi lomauttaa määräajaksi esim. vuorolomautuksin että aina olisi kuitenkin joku töissä sillä aikaa kun toinen on pakkolomalla. Niitähän on olemassa vaikka minkälaisia lomautusmalleja että hommat voidaan kuitenkin hoitaa.

      Sitten on tietysti toinen asia että miten ne säästöt "käytetään", jos ne tuhlataan taivaan tuuliin niin kohta on taas lomautustarve, säästöjen tarve, leikkausten tarve.
      On nimittäin niin että Suomen systeemissä on kyllä jokin perustavaa laatua oleva vika kun kaikessa on pitänyt säästää ja leikata palveluja jo 90-luvun lamasta lähtien mutta sekään ei ole riittänyt, on otettu käyttöön käyttömaksuja jotka ovat myös koko ajan nousseet eli vaikka maksetaan jo maailmankin mittakaavassa ankaria veroja niin julkisista palveluista pitää vielä maksaa käyttömaksutkin! Siitäkin huolimatta palveluja pitää vain leikata koko ajan??!!

      Ei tämä näin voi mennä! Suomalaisten verorahoja uppoaa nyt jonnekin byrokratian rattaisiin aivan liikaa niin ettei niillä saada aikaan mitään tuottavaa. Tällaista tehottomuutta olisi voinut kuvitella esiintyvän vain jossain neuvostoliitossa mutta vielä neuvostoliiton aikana Suomi oli erittäin hyvin hoidettu yhteiskunta, meillä oli hyvät palvelut, ei ollut käyttömaksuja esim. terveyskeskuksissa, ei ollut puhettakaan leikkauksista, säästöistä, juustohöylistä jne. mitkä ilmestyi 90-luvun lamassa.

    • gghujnjkl

      Jessus mikä tietämätön uuvatti..

      Noista ansiosidonnaisista maksetaan liiton rahoilla vain noin 6 %, loput tulee valtion taskusta.. eli eipä vaikutusta valtion säästöihin pakkolomilla, ennemminkin hallaa siitä että palkka maksetaan kotiin

      • Suomi OLI hyvä maa

        Itse olet tietämätön ääliö.
        Ensinnäkin jos liiton rahoilla kustannetaan se 6% niin siinähän on heti jo se 6% säästöä! Eikö se ole mitään?
        Lisäksi ansiosidonnainen työttömyysturvahan ei ole täyden palkan suuruinen joten kyllä siinä tulisi selkeää säästöä täyteen palkkaan verrattuna!!

        Edelleenkin kyllä jäisi ratkaisematta se miten estetään ettei ne säästetyt rahat valuisi kankkulan kaivoon...


    • pjuuttin

      Julkisella sektorilla taitaa olla noin 550 000 työntekijää, joiden keskimääräinen vuosiloman pituus on noin 34 arkipäivää eli julkisella lomaillaan noin 9 arki-/ työpäivää enemmän kuin yksityisellä sektorilla.

      Ts. 550 000 x 9 = 4950000 tp/ 250 (työpäivien määrä vuodessa) => 19800 henkilötyövuotta. Ja jos se virkamies maksaa kaikkine sotumaksuineen, työpöytineen, jne. oheiskuluineen veronmaksajille varovasti arvioiden noin 50 000 euroa/ v niin lopputulema on 50 000 e x 19 800= 990 000 000 euroa eli noin 1 mrd/ vuosi.

      Jos lomarahoja ajatellaan, niin niitähän maksetaan vuodessa 4-5 miljardin edestä, (josta toki verottaja vie suuren siivun).

      Molemmat pois ja säästyneet rahat venäjän kehitysapuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1753
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1431
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1242
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1214
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1126
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      845
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      219
      832
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      785
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe