Tuonela eli ns."Aabrahamin helma" !

Tuonela on henkimaailmallinen ihmisen tietoisuuden säilyttävä kuolleitten sielujen ns. "Välitila", "Aabrahamin helma" (Luuk 16:19-31) "Alttarin alla" (Ilm:6:9-11) "Paratiisi",(Luuk 23:43) "Kolmas taivas /Paratiisi" ( 2Kor 12:3-4)

Tuonelaa, tuonpuoleista maailmaa eli hebreaksi "Sheol" ja Kreikaksi "Hades" ei voi suoranaisesti konkretisoida ja sijoittaa mihinkään vaikkapa "maan alle" kuin vertauskuvallisesti eli tiettyyn paikkaan, koska henkimaailmassa emme ole enää samalla tavalla sidottuna aikaan ja paikkaan !

Tämä Tuonelan "välitila" ei kuitenkaan ole se lopullinen tila mihin ihmiset menevät maailman lopulla kun "kirjat" avataan...
Silloin ihmiset erotetaan lopullisesti ja uskovat saavat ns. "Kirkastetun ylösnousemusruumiin" joka on erilainen kuin tämä nykyinen lihallinen ruumiimme ja Kristukseen uskovat sielut saavat myös "uudet taivaat ja uuden maan" sillä kaikki entinen on mennyt ! (Ilm:21:1)

Kuolema ("ero jostakin) ja Tuonela ("kuolleitten valtakunta)poistetaan "roskiin"= "gehennaan", kun näitä ei tulevassa maailmassa enää tarvita ! (Ilm 20:14)

Tuonela ei ole vielä lopullinen se ns. "Taivas", niin että voisimme sanoa "uskovat menevät taivaaseen" vaan kaikki ihmiset myös Uudessa liitossakin menevät
ns.."Aabrahamin helmaan" Tuonelaan Jeesuksen sanojen mukaan !


Ps. Tuolta voi lukea aiheesta lisää blogistani:
http://otakoppi.webnode.fi/news/jo-tuonelassa-olemme-paratiisissa-/
Ja myös keskustelusta: Daavid ei ole noussut ylös taivaaseen !
http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562

153

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajatuksia "kirkastetusta ruumiista" !

      Lainaanpa tässä kohtia Risto Santalan kirjasta / Pieni astia Pyhässä maassa, joka kertoo Riston Ismo pojan kuolinkamppailuista aivokasvainta vastaan:

      s.113 " Oli sapattiaamu. Poistuessani vaimoni kanssa aamupäivävierailulta. Ismo mainitsi jotain "miehestä, jolla oli valkea, valkea tukka". Mieleeni häivähti heti Ilmestyskirjan ensimmäisen luvun kuvaus Vapahtajasta: " Hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niin kuin valkoinen villa, niin kuin lumi, ja hänen silmänsä niin kuin tulen liekki."
      Kuitenkin vaikenin mietteissäni....

      s. 114 "Yhtäkkiä kesken keskustelun hän (Ismo) katsoi kauas taakseni (Risto) ja sanoi:
      - Isä, minä näen Taivaan Isän.
      Muistin heti aamullisen sanan miehestä, jolla oli valkoinen tukka. Kysyin hiljaa, tahtomatta särkeä merkillistä tunnelmaa, joka valtasi mieleni:
      - Miltä hän oikein näyttää
      - Hänellä on valkoinen, valkoinen tukka.
      Edelleen katsoen kaukaisuuteen Ismo jatkoi:
      - Isä, kuolenko minä, kun olen lapsi?

      s. 115 "Sitten kului pitkä tovi. En tohtinut sanoa mitään
      Edelleen kaukaisuuteen katsoen Ismo sanoi:
      - Nyt Hän kääntyi ympäri ja kääntyi pois
      En ymmärrä mitä tuona hetkenä tapahtui. Koko kokemus oli niin odottamaton ja kuitenkin luonnollinen. Joka ainoa sana piirtyi mieleeni. Olin varma, että Ismo todella näki, mistä puhui. Näky oli liikuttava, elävä näky. Toisaalta en muista Ismon koskaan nähneen Vapahtajan kuvaa, missä Hänet olisi esitetty valkotukkaisena. Samoin en muista puhuneeni lapsille Ilmestyskirjan ylösnousseesta, kirkastetusta Vapahtaja-kuvasta.

      Pieni ainaus vielä kirjan ESIPUHEESTA / Risto Santala
      " Pieni astia pyhässä maassa" ylsi jo kahdennelletoista kierrokselleen. Kultalevyä ei voi kirjoista jakaa. Kuitenkin jatkamme tätä kultakirjapainostamme. Ismon kärsimystaival päättyi tasan viisikymmentä vuotta sitten. Silti hän elää yhä monen sydämessä (s.5)
      Äidin ja isän kuvakulma on luonnostaan toinen kuin vieraan. Moni asia on varmaan sanottu taitamattomasti. Ismon elämään liittyi myös selittämättömiä viitteitä iankaikkisen elämän todellisuudesta. Moni on kokenut samaa oman lapsensa kohdalla.
      Vanha testamentti puhuukin nelisenkymmentä kertaa kuoleman ja ylösnousemuksen välitilasta, ns, tuonelasta. Uusi testamentti ja rabbiininen kirjallisuus käyttävät siitä sanontoja "Aabrahamin helma" ja "paratiisi".
      On turvallista jättää rakkaansa Jumalan huomaan. (s.6)

      • http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9518884951&gclid=CLnu-pHI6MICFaLUcgod3VEA8g

        (jatkuu)

        Minä: Vrt. Ei Jeesus ole enää ihminen lihallisessa ruumiillisessa muodossaan mutta omaa kyllä tunnistettavan kirkastetun "henkiruumiin" jossa voi ilmestyä omilleen !

        Eli tunnistettavassa kirkastetussa muodossaan "henkiruumis" eli vähän tavallaan kuin ns. "energiailmaa" jolla voi ilmestyä paikassa kuin paikassa ja myös tavalla jos toisellakin...

        Esim Danielin kirjan 10:5 kohdan "mies pellavavaatteisiin puettu" ja Ilmestyskirjan 1:13 kohdan "Ihmisen Pojan muotoinen valkotukkainen pellavapukuinen mies" on sama Jeesus Kristus ja hyvin tunnistettavassa !
        (Huom Joh.Ilm 1:1 alkaa sanoilla "Jeesuksen Kristuksen ilmestys)

        Eli jo VT:ssa sekä sitten UT:ssa Jeesus on ilmestynyt Jumalallisessa "kirkastetussa" muodossaan omilleen !


      • VIELÄ JATKOKSI EDELLISIIN IHMEELLINEN KERTOMUS !

        Risto Santalan kirjasta: Pieni astia pyhässä maassa esipuheesta: sivu 6.

        "Vanha testamentti puhuukin nelisenkymmentä kertaa kuoleman ja ylösnousemuksen välitilasta, ns, tuonelasta. Uusi testamentti ja rabbiininen kirjallisuus käyttävät siitä sanontoja "Aabrahamin helma" ja "paratiisi".
        On turvallista jättää rakkaansa Jumalan huomaan...

        Liekö jostain tällaisesta ollut kysymys kirjeessä, joka meillä on lupa julkistaa.
        Siinä vaasalainen lääkäri Eino Autio kertoo edesmenneestä Seppo-pojastaan. Pitkän tiedottomuuden jälkeen tämä puhui usein Ismosta. Tuolloin "hän tunsi olevansa ikään kuin kahdessa maailmassa...hän ihmetteli itsekin, miten hänen mieleensä sellainen kaunis nimi tuli, koska ei tuntenut ketään sen nimistä. Hän kirjoitti Ismon nimen paperilapulle ja kuljetti sitä taskussaan... Kun sitten saimme kirjanne luettavaksi, niin hätkähdimme, kun sieltä tuli vastaan Ismo, jonka taudin kulku oli samanlainen kuin Sepon, niin myös meidän kokemuksemme... ja Seppo talutti ja opetti meidät käymään ehtoollisella sairautensa aikana. "Äidillensä Seppo sanoi useamman kerran: " Älä sure, mitä enemmän minä kärsin, sitä lähempänä olen Jeesusta." Ja vuosi ennen sairastumistaan Seppo oli tunkenut säästöporsaaseensa sisään päivämäärällä varustetun paperilapun, johon hän oli kirjoittanut: "Kun ihminen kuolee, niin hän muuttaa uuteen elämään samassa paikassa, missä hän äsken kuoli, mutta elävänä; mikään ei ole muuttunut paitsi ihmisen luonteen piirre." Näin vanhempia usein valmistetaan lapsensa menetykseen. "

        http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9518884951&gclid=CLnu-pHI6MICFaLUcgod3VEA8g


      • RIKOS SINULTA

        VIESTISI ON MASSAPOSTAUSTA JA TULEE POISTAA!


      • RIKOS SINULTA kirjoitti:

        VIESTISI ON MASSAPOSTAUSTA JA TULEE POISTAA!

        Kateellisten ja vääräoppisten panettelua ! :O


    • tonois

      ""Tuonelaa, tuonpuoleista maailmaa eli hebreaksi "Sheol" ja Kreikaksi "Hades" ei voi suoranaisesti konkretisoida ja sijoittaa mihinkään vaikkapa "maan alle""

      Höpö höpö tuonela on maan alla! Lue Raamattusi ennenkuin avaat keskusteluja.

      4. Moos. 16:33. ja maa avasi kitansa ja nielaisi heidät, heidän asuntonsa, kaiken Koorahin väen ja kaikki heidän tavaransa. 33. Ja he suistuivat kaikkinensa elävältä tuonelaan, ja maa peitti heidät; ja niin heidät hävitettiin seurakunnan keskeltä.

      • Sinunko tehtäväsi on valvoa mitä avauksia teen ?

        Kiitos kuitenkin palautteestasi josta jo edellä kerroin:

        " Tuonelaa, tuonpuoleista maailmaa eli hebreaksi "Sheol" ja Kreikaksi "Hades" ei voi suoranaisesti konkretisoida ja sijoittaa mihinkään vaikkapa "maan alle" kuin vertauskuvallisesti eli tiettyyn paikkaan, koska henkimaailmassa emme ole enää samalla tavalla sidottuna aikaan ja paikkaan !"


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Sinunko tehtäväsi on valvoa mitä avauksia teen ?

        Kiitos kuitenkin palautteestasi josta jo edellä kerroin:

        " Tuonelaa, tuonpuoleista maailmaa eli hebreaksi "Sheol" ja Kreikaksi "Hades" ei voi suoranaisesti konkretisoida ja sijoittaa mihinkään vaikkapa "maan alle" kuin vertauskuvallisesti eli tiettyyn paikkaan, koska henkimaailmassa emme ole enää samalla tavalla sidottuna aikaan ja paikkaan !"

        Vanhassa testamentissa tuonelaa tarkoittava sana on " sheol " joka esiintyy 66 kertaa ja se käsitetään
        ns. " kuolleitten valtakunnaksi " ja vanhassa testamentissa esiintyy myös toinenkin n.23x sana
        " shachat ", joka merkitsee lähinnä "Hävitystä, Kuolemaa, Kuoppaa, Reikää, Tuhoamista, Pilaantumista " ja toissijaisesti "tuonelaa"

        Uusi testamentti käyttää Tuonelasta sanaa " Hades " (10x) = "muinaiskreikaksi Ἅιδης tai Ἄιδης "näkymätön"
        (hadés: Hades, the abode of departed spirits, the unseen world http://biblehub.com/greek/86.htm ) Ps. Tuonela sanan kääntäminen raamatun vierasperäiseksi sanaksi eli "helvetiksi" on harhaanjohtavaa!

        Jeesus ja rabbit opettivat, että ns. tuonelan " hyvä osasto " on ns. " paratiisi " ja ns. " Aabrahamin helma " jossa
        ollaan jo Jumalan läheisyydessä ja lohdutuksessa ja täysin tietoisessa tilassa.


        Vrt "Hades" 10x
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Vrt "Sheol" 66x
        http://biblehub.com/hebrew/7585.htm

        Vrt. "Shachath" 23x
        http://biblehub.com/hebrew/7845.htm

        Sana "Gehenna" jota Jeesuskin käyttää esiintyy UT:ssa 12 x ja tarkoittaa viimeistä rangaistuksen paikkaa ja se on saanut nimensä Jerusalemin ulkopuolella olevasta jätteiden polttopaikasta ja tämä sana käännetään meidän Raamatussamme vierasperäisellä sanalla "Helvetiksi" mutta se ei siis varsinaisesti tarkoita ns. "Tuonelaa" vaan liittyy viimeiseen tuomioon !
        Vrt " gehenna " 12x
        http://biblehub.com/greek/1067.htm

        Jeesus ei mainitse raamatun vierasperäistä sanaa "helvetti" vaan puhuu "gehennasta" ja myös ns. iankaikkisesta tulen rangaistuksesta "aiōnion pur" eli "eternal fire" ( Vrt Matt 25:41) joka tarkoittanee samaa kuin Ilm 20:14 "limnēn puros" eli "Tulinen järvi".


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vanhassa testamentissa tuonelaa tarkoittava sana on " sheol " joka esiintyy 66 kertaa ja se käsitetään
        ns. " kuolleitten valtakunnaksi " ja vanhassa testamentissa esiintyy myös toinenkin n.23x sana
        " shachat ", joka merkitsee lähinnä "Hävitystä, Kuolemaa, Kuoppaa, Reikää, Tuhoamista, Pilaantumista " ja toissijaisesti "tuonelaa"

        Uusi testamentti käyttää Tuonelasta sanaa " Hades " (10x) = "muinaiskreikaksi Ἅιδης tai Ἄιδης "näkymätön"
        (hadés: Hades, the abode of departed spirits, the unseen world http://biblehub.com/greek/86.htm ) Ps. Tuonela sanan kääntäminen raamatun vierasperäiseksi sanaksi eli "helvetiksi" on harhaanjohtavaa!

        Jeesus ja rabbit opettivat, että ns. tuonelan " hyvä osasto " on ns. " paratiisi " ja ns. " Aabrahamin helma " jossa
        ollaan jo Jumalan läheisyydessä ja lohdutuksessa ja täysin tietoisessa tilassa.


        Vrt "Hades" 10x
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Vrt "Sheol" 66x
        http://biblehub.com/hebrew/7585.htm

        Vrt. "Shachath" 23x
        http://biblehub.com/hebrew/7845.htm

        Sana "Gehenna" jota Jeesuskin käyttää esiintyy UT:ssa 12 x ja tarkoittaa viimeistä rangaistuksen paikkaa ja se on saanut nimensä Jerusalemin ulkopuolella olevasta jätteiden polttopaikasta ja tämä sana käännetään meidän Raamatussamme vierasperäisellä sanalla "Helvetiksi" mutta se ei siis varsinaisesti tarkoita ns. "Tuonelaa" vaan liittyy viimeiseen tuomioon !
        Vrt " gehenna " 12x
        http://biblehub.com/greek/1067.htm

        Jeesus ei mainitse raamatun vierasperäistä sanaa "helvetti" vaan puhuu "gehennasta" ja myös ns. iankaikkisesta tulen rangaistuksesta "aiōnion pur" eli "eternal fire" ( Vrt Matt 25:41) joka tarkoittanee samaa kuin Ilm 20:14 "limnēn puros" eli "Tulinen järvi".

        Vrt. Psalmi 139:7-10 " Minne minä voisin mennä, KUSSA EI SINUN HENKESI OLISI, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
        Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä.Jos minä kohoaisin aamuruskon siivillä ja asettuisin asumaan meren ääriin, sielläkin sinun kätesi minua taluttaisi, sinun oikea kätesi tarttuisi minuun."


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt. Psalmi 139:7-10 " Minne minä voisin mennä, KUSSA EI SINUN HENKESI OLISI, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
        Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä.Jos minä kohoaisin aamuruskon siivillä ja asettuisin asumaan meren ääriin, sielläkin sinun kätesi minua taluttaisi, sinun oikea kätesi tarttuisi minuun."

        " jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin "

        hebr. "yatsa"= "lay","spread" = asettuisin, sijoittuisin, levittäytyisin
        http://biblehub.com/hebrew/3331.htm


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vanhassa testamentissa tuonelaa tarkoittava sana on " sheol " joka esiintyy 66 kertaa ja se käsitetään
        ns. " kuolleitten valtakunnaksi " ja vanhassa testamentissa esiintyy myös toinenkin n.23x sana
        " shachat ", joka merkitsee lähinnä "Hävitystä, Kuolemaa, Kuoppaa, Reikää, Tuhoamista, Pilaantumista " ja toissijaisesti "tuonelaa"

        Uusi testamentti käyttää Tuonelasta sanaa " Hades " (10x) = "muinaiskreikaksi Ἅιδης tai Ἄιδης "näkymätön"
        (hadés: Hades, the abode of departed spirits, the unseen world http://biblehub.com/greek/86.htm ) Ps. Tuonela sanan kääntäminen raamatun vierasperäiseksi sanaksi eli "helvetiksi" on harhaanjohtavaa!

        Jeesus ja rabbit opettivat, että ns. tuonelan " hyvä osasto " on ns. " paratiisi " ja ns. " Aabrahamin helma " jossa
        ollaan jo Jumalan läheisyydessä ja lohdutuksessa ja täysin tietoisessa tilassa.


        Vrt "Hades" 10x
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Vrt "Sheol" 66x
        http://biblehub.com/hebrew/7585.htm

        Vrt. "Shachath" 23x
        http://biblehub.com/hebrew/7845.htm

        Sana "Gehenna" jota Jeesuskin käyttää esiintyy UT:ssa 12 x ja tarkoittaa viimeistä rangaistuksen paikkaa ja se on saanut nimensä Jerusalemin ulkopuolella olevasta jätteiden polttopaikasta ja tämä sana käännetään meidän Raamatussamme vierasperäisellä sanalla "Helvetiksi" mutta se ei siis varsinaisesti tarkoita ns. "Tuonelaa" vaan liittyy viimeiseen tuomioon !
        Vrt " gehenna " 12x
        http://biblehub.com/greek/1067.htm

        Jeesus ei mainitse raamatun vierasperäistä sanaa "helvetti" vaan puhuu "gehennasta" ja myös ns. iankaikkisesta tulen rangaistuksesta "aiōnion pur" eli "eternal fire" ( Vrt Matt 25:41) joka tarkoittanee samaa kuin Ilm 20:14 "limnēn puros" eli "Tulinen järvi".

        >"Jeesus ei mainitse raamatun vierasperäistä sanaa "helvetti" vaan puhuu "gehennasta" ja myös ns. iankaikkisesta tulen rangaistuksesta "aiōnion pur" eli "eternal fire" ( Vrt Matt 25:41) joka tarkoittanee samaa kuin Ilm 20:14 "limnēn puros" eli "Tulinen järvi".<
        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

        Luukas 16. luku ei sanokaan Aabrahamin helmaa ja ¨tuonelaa' samaksi paikaksi. vaan ne erotti "syvä kuilu". jonka yli ei ole siltaa eikä ylikulkuoikeutta kenelläkään, vaan niiden ainoa yhdystie on kulkea kuilun pohjalle ja sitä kautta toista seinämää ylös iankaikkiseen elämään, eli "Kristuksen kärsimysten kautta:"

        Kristus ei kärsinyt ja kuollut lihassa sitä varten että Sinä ja minä emme tarvitse enää kärsiä ja kuolla, vaan sitä varten vaan meidät on kutsuttu kärsimään, nöyrtymään alas kuiluun ja nousemaan sieltä ylös.

        1. Pietarin kirje 2
        21 "Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä,"

        1. Pietarin kirje 4
        1 "Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli-sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä-"

        "Ei ole toista luotu, meillekään kuin hänelle": [Hepr. 2:10]


    • Vrt. RAAMATTU KANNESTA KANTEEN !

      Jukka Norvannon jaksoon Kuolema erottaa !

      Jukka Norvanto: "Kuolema ei siis tarkoita että ihminen menettäisi kuolemassa persoonallisuutensa, vaan jatkaa elämäänsä tuonelassa...me ihmiset joudumme tavallaan välitilaan..."

      Luuk 16:19-17:6

      http://www.rkk-sansa.net/raamattu-kannesta-kanteen/uusi-testamentti/luukkaan-evankeliumi/349?fb_action_ids=10203203818926027&fb_action_types=og.likes&fb_source=feed_opengraph&action_object_map={"10203203818926027":111575672334396}&action_type_map={"10203203818926027":"og.likes"}&action_ref_map=[]

      • Lainaus Risto Santala Kirjasta Jumalan Valtakunta ON !

        Oppi tuonelasta,
        kuoleman jälkeisestä välitilasta, perustuu Raamattuun. Vanha testamentti puhuu tuonelasta 65 kertaa ja Uusi testamentti kymmenisen kertaa. Raamatun mukaan kuolema on synnin seuraus. Siksi Messias oli sovitustyöllään voittava kuoleman. Jo tämä elämä on tavallaan »kuoleman varjon maa», kuten Raamattu sanoo (Jes 9:1). Kuolemamme jälkeen ruumis maatuu (1 Moos 3:19, Job 21:26), mutta sielu menee tuonelaan (Ps 16:10). Tuonela on maallisen elämänsä jättäneiden kokoontumispaikka, niin vanhurskaiden kuin väärien. Se on samalla ylösnousemuksen odotushuone. Ihmisen persoona ja minä-tietoisuus sailyy yli kuoleman. Kuitenkaan »vainajahenkien» kanssa ei saa olla yhteydessä (5 Moos 18:11 ja 1 Sam 28:11-19). Jumalan silmä seuraa myös tuonelassa olevia (Ps 139:8).

        Jeesus opetti, että tuonelassa on ikään kuin kaksi osastoa. Liittyen aikansa rabbien kielenkäyttöön hän puhui vertauksessaan rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta (Luuk 16:19-31), kuinka köyhä Lasarus vietiin »Aabrahamin helmaan» (16:22). Rabbit saattoivat nimittää tätä hyvän osan saaneiden osastoa myös paratiisiksi. Tästä oli kysymys, kun Jeesus lupasi ristillä toiselle ryövärille, että tämä on oleva samana päiväna Jeesuksen kanssa paratiisissa (Luuk 23:43). Ryöväri aavisti Jumalan valtakunnan todellisen luonteen pyytäessään: »Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.»

        Sama ajatus tuonelan ja taivasten valtakunnan todellisuudesta valahtaa esille, kun Pietari on tunnustanut Filippuksen Kesareassa, että Jeesus on »Kristus, elävän Jumalan Poika». Silloin Vapahtaja puhuu seurakunnastaan, jota »tuonelan portit eivät voita», ja antaa Pietarille »taivasten valtakunnan avaimet», niin että se, minkä hän »sitoo maan päällä», on oleva sidottu taivaassa, ja minkä hän »päästää maan päällä», on oleva päästetty taivaassa (Matt 16:13-19). Taustalla on heprean sanapari, joka merkitsee 'sitomista' ja 'vapauttamista'. Meillä ei ole oikeutta sulkea ketään taivasten valtakunnan ulkopuolelle, mutta meillä on oikeus sitoa ihminen Jumalan sanaan ja vapauttaa hänet tunnon taakoista. »Vapautus»-käsitteestä tulee nykyheprean 'synninpäästoä' merkitsevä sana. Muuan juutalaisen perimätiedon kuvaus kertoo, kuinka Messias istuu Rooman porteilla (kristittyjen luona) pitaalisten ja sairaiden rinnalla, »ja yhden hän sitoo ja toisen hän päästää». Näin Vapahtaja samastuu kärsivään ihmiseen.

        Tuonelan huonompaa osastoa evankeliumi kutsuu »vaivan paikaksi». Jeesus kertoo, kuinka rikas mies oli saanut eläessään hyvää ja kuinka hän nyt itsekkyytensä vuoksi »kärsi tuskaa». Lasarus taas sai nyt vuorostaan »lohdutusta». Rikas mies pyysi, etteivät hänen veljensä »joutuisi vaivan paikkaan». Kertomuksesta käy myös ilmi, että tuonelan kahden osaston välille on »vahvistettu suuri juopa», niin että ihminen ei voi kuoltuaan enää vaikuttaa iäiseen kohtaloonsa.

        Julistamme uskontunnustuksessamme, että Jeesus »astui alas tuonelaan». Hän oli siis tuonelassa kuolemansa ja ylösnousemuksensa välisen ajan. Apostoli Pietari tulkitsee sen siten, että hän »meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille» (1 Piet 3:19). Uusi testamentti tiedostaa, että pakanatkin voivat yleisen ilmoituksen pohjalta »ehkä hapuilemalla löytää» Jumalan (Apt 17:27) ja että »jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen» (Apt 10:35). Joskus »pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii» ja niin he, »vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki» (Room 2:14). Kuitenkin Jeesuksen messiaaniseen tehtävään kuului, että hän astui alas, »maan alimpiin paikkoihin -- täyttääkseen kaikki» (Ef 4:9-10). Näin tuonelassa jo olevat pääsivät osallisiksi Jeesuksen sovitustyöstä saaden siellä mahdollisuuden vastaanottaa evankeliumin. Ilmestyskirja 1:18 kertoo, etta Kristuksella on »kuoleman ja tuonelan avaimet». Tämä vastaa juutalaisen perimätiedon ajatusta, että Messiaalla on »ylösnousemuksen avaimet».


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Lainaus Risto Santala Kirjasta Jumalan Valtakunta ON !

        Oppi tuonelasta,
        kuoleman jälkeisestä välitilasta, perustuu Raamattuun. Vanha testamentti puhuu tuonelasta 65 kertaa ja Uusi testamentti kymmenisen kertaa. Raamatun mukaan kuolema on synnin seuraus. Siksi Messias oli sovitustyöllään voittava kuoleman. Jo tämä elämä on tavallaan »kuoleman varjon maa», kuten Raamattu sanoo (Jes 9:1). Kuolemamme jälkeen ruumis maatuu (1 Moos 3:19, Job 21:26), mutta sielu menee tuonelaan (Ps 16:10). Tuonela on maallisen elämänsä jättäneiden kokoontumispaikka, niin vanhurskaiden kuin väärien. Se on samalla ylösnousemuksen odotushuone. Ihmisen persoona ja minä-tietoisuus sailyy yli kuoleman. Kuitenkaan »vainajahenkien» kanssa ei saa olla yhteydessä (5 Moos 18:11 ja 1 Sam 28:11-19). Jumalan silmä seuraa myös tuonelassa olevia (Ps 139:8).

        Jeesus opetti, että tuonelassa on ikään kuin kaksi osastoa. Liittyen aikansa rabbien kielenkäyttöön hän puhui vertauksessaan rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta (Luuk 16:19-31), kuinka köyhä Lasarus vietiin »Aabrahamin helmaan» (16:22). Rabbit saattoivat nimittää tätä hyvän osan saaneiden osastoa myös paratiisiksi. Tästä oli kysymys, kun Jeesus lupasi ristillä toiselle ryövärille, että tämä on oleva samana päiväna Jeesuksen kanssa paratiisissa (Luuk 23:43). Ryöväri aavisti Jumalan valtakunnan todellisen luonteen pyytäessään: »Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.»

        Sama ajatus tuonelan ja taivasten valtakunnan todellisuudesta valahtaa esille, kun Pietari on tunnustanut Filippuksen Kesareassa, että Jeesus on »Kristus, elävän Jumalan Poika». Silloin Vapahtaja puhuu seurakunnastaan, jota »tuonelan portit eivät voita», ja antaa Pietarille »taivasten valtakunnan avaimet», niin että se, minkä hän »sitoo maan päällä», on oleva sidottu taivaassa, ja minkä hän »päästää maan päällä», on oleva päästetty taivaassa (Matt 16:13-19). Taustalla on heprean sanapari, joka merkitsee 'sitomista' ja 'vapauttamista'. Meillä ei ole oikeutta sulkea ketään taivasten valtakunnan ulkopuolelle, mutta meillä on oikeus sitoa ihminen Jumalan sanaan ja vapauttaa hänet tunnon taakoista. »Vapautus»-käsitteestä tulee nykyheprean 'synninpäästoä' merkitsevä sana. Muuan juutalaisen perimätiedon kuvaus kertoo, kuinka Messias istuu Rooman porteilla (kristittyjen luona) pitaalisten ja sairaiden rinnalla, »ja yhden hän sitoo ja toisen hän päästää». Näin Vapahtaja samastuu kärsivään ihmiseen.

        Tuonelan huonompaa osastoa evankeliumi kutsuu »vaivan paikaksi». Jeesus kertoo, kuinka rikas mies oli saanut eläessään hyvää ja kuinka hän nyt itsekkyytensä vuoksi »kärsi tuskaa». Lasarus taas sai nyt vuorostaan »lohdutusta». Rikas mies pyysi, etteivät hänen veljensä »joutuisi vaivan paikkaan». Kertomuksesta käy myös ilmi, että tuonelan kahden osaston välille on »vahvistettu suuri juopa», niin että ihminen ei voi kuoltuaan enää vaikuttaa iäiseen kohtaloonsa.

        Julistamme uskontunnustuksessamme, että Jeesus »astui alas tuonelaan». Hän oli siis tuonelassa kuolemansa ja ylösnousemuksensa välisen ajan. Apostoli Pietari tulkitsee sen siten, että hän »meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille» (1 Piet 3:19). Uusi testamentti tiedostaa, että pakanatkin voivat yleisen ilmoituksen pohjalta »ehkä hapuilemalla löytää» Jumalan (Apt 17:27) ja että »jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen» (Apt 10:35). Joskus »pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii» ja niin he, »vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki» (Room 2:14). Kuitenkin Jeesuksen messiaaniseen tehtävään kuului, että hän astui alas, »maan alimpiin paikkoihin -- täyttääkseen kaikki» (Ef 4:9-10). Näin tuonelassa jo olevat pääsivät osallisiksi Jeesuksen sovitustyöstä saaden siellä mahdollisuuden vastaanottaa evankeliumin. Ilmestyskirja 1:18 kertoo, etta Kristuksella on »kuoleman ja tuonelan avaimet». Tämä vastaa juutalaisen perimätiedon ajatusta, että Messiaalla on »ylösnousemuksen avaimet».

        Psalmi 103 yhdistää alkujakeissaan ne kolme päätehtävää, jotka liittyvät Messiaan sovitustyöhön. Siinä kehotetaan kiittämään Herraa. Emme saisi unohtaa, mitä hyvää hän on tehnyt, »hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi, joka lunastaa sinun henkesi tuonelasta». Kristus sovitti syntimme, kantoi sairautemme ja voitti kuoleman. Olemme osalliset tästä jo nyt ja kerran täydellisesti iäisyydessä. Jo nyt on synnit annettu anteeksi, ja kuitenkin synnin turmelus vaivaa yhä elämäämme. Jo nyt parantaa Vapahtajamme armotaloutensa mukaan sairauksiamme; hän parantaa sairauksistamme tai sairauksissamme, niin että jaksamme kantaa tyytyväisinä osamme - ja kuitenkin vasta iäisyydessä on kaikki vajavaisuus poissa. Hän on voittanut kuoleman, niin että vapaudumme kuolemanpelosta - ja kuitenkin vasta iäisyydessä pyyhitään pois kaikki kyynelet, »eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt» (Ilm 21:4). Juuri tästä syystä tulisi puhua enemmän taivasten valtakunnasta ja sen ajallisista ja iäisistä näkökulmista.

        Ihmisen kuolinhetkeen ja tuonpuoleisiin asioihin liittyy vanhoilla oppineilla paljonkin yksityisfilosofiaa, jolle ei löydy aina tukea Raamatusta. Oppineet saattavat kertoa, että kuoltuaan ihminen kuulisi puheemme vielä siihen asti, kunnes hänen hautansa on suljettu, tai että kuolleen rabbin huulet liikkuvat vielä haudassa, kun hänen oppilaansa toistavat hänen opetuksiaan. Ilmeisesti kuoleman hetkeen liittyy joskus merkillisiä kokemuksia, jotka ovat luoneet monenlaisia arvailuja iäisyyden luonteesta, mutta Raamatun omaan ilmoitukseen niitä ei saisi rinnastaa.

        Jeesuksen kuoleman yhteydessä tapahtui merkillisiä asioita, jotka tulkitaan joskus vain kaunokirjallisiksi lisäyksiksi, joilla ei olisi historiallista totuusarvoa. Matteus kertoo niistä laajimmin: »Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat, ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös. Ja he lähtivät haudoistaan ja tulivat hänen ylösnousemisensa jälkeen pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät monelle.» (27:51-53.) Temppelin esiripun repeämisen voimme todeta kolmesta evankeliumista ja kolmesti Hebrealaiskirjeestä. Siihen on myös kolme viittausta Talmudissa, juutalaisten perimätiedossa. Ne alkavat sanoin »40 vuotta ennen temppelin hävitystä». Silloin »aukenivat temppelin ovet itsestään, läntinen lamppu sammui -- uhrit menettivät voimansa» ja määrätyt uhreihin liittyvät ihmeet lakkasivat. Se oli myös merkkinä siitä, että Pyhä Henki oli jättänyt temppelin. Jopa juutalainen historioitsija Josephus kertaa »Juutalaissodissaan» (VI, 5:3) temppelin ovien avautuneen salaperäisesti itsestään tuona aikana.

        Vaikeampi on käsittää Jeesuksen kuolinhetkeen liittyvät muut ilmiöt. Tuonelan portit aivan kuin avautuivat hetkeksi. Monet »lähtivät haudoistaan» ja »ilmestyivät monelle». Sana »monta» esiintyy Matteuksella tässä yhteydessä kolme kertaa. Kuolinhetkellä tapahtuvia vainajan ilmestymisiä näkyvässäkin hahmossa väitetään sattuneen yllättävän usein. Ne kuuluvat ihmisten yleisinhimillisiin kokemuksiin eikä niitä saa rinnastaa Raamattuun. Kuitenkin evankeliumitkin kertovat yleisinhimillistä historiaa. Jeesus voitti kuoleman. Ei ihme, jos siinä tuonelankin portit järkkyivät hetkeksi. Kerran juutalainen Uutta testamenttia opettava professori David Flusser sanoi Jerusalemissa, etta »taivaan alla on monia ihmeitä, joita ei voi selittää pelkän kouluviisauden avulla».

        Jeesus puhui tuonelasta, ja tuonela on todellisuutta. Tuonelaan laskeutuminen ja taivaaseen nouseminen kuuluivat Jeesuksen messiaaniseen tehtävään. Näin Jeesus pyhitti tuonelan ja taivaan. Psalmissa 139 on monta lohduttavaa viitettä, jotka voivat puhutella nykyajan ihmistä shokinomaisesti: »Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti --.Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani.» - »Minä herään ja olen vielä sinun tykönäsi. Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä.» Tuonelakin on jo »paratiisi» niille, jotka ovat saaneet syntinsä anteeksi. Vaikka juutalaiset oppineet puhuvat Messias-odotuksen yhteydessä vain vähän Messiaan iäisestä hallinnasta, he käyttävät kuitenkin kirjoituksissaan usein sanontaa »ha-olam ha-baa», 'tuleva maailma'. Jeesuksen ylösnousemus on tehnyt meille todelliseksi taivasten valtakunnan ja tulevan maailman. Siksi sanomme Nikean uskontunnustuksen lopussa heprean kielenkäyttöä noudattaen: »Me odotamme kuolleitten ylösnousemusta ja tulevan maailman elämää.»


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Lainaus Risto Santala Kirjasta Jumalan Valtakunta ON !

        Oppi tuonelasta,
        kuoleman jälkeisestä välitilasta, perustuu Raamattuun. Vanha testamentti puhuu tuonelasta 65 kertaa ja Uusi testamentti kymmenisen kertaa. Raamatun mukaan kuolema on synnin seuraus. Siksi Messias oli sovitustyöllään voittava kuoleman. Jo tämä elämä on tavallaan »kuoleman varjon maa», kuten Raamattu sanoo (Jes 9:1). Kuolemamme jälkeen ruumis maatuu (1 Moos 3:19, Job 21:26), mutta sielu menee tuonelaan (Ps 16:10). Tuonela on maallisen elämänsä jättäneiden kokoontumispaikka, niin vanhurskaiden kuin väärien. Se on samalla ylösnousemuksen odotushuone. Ihmisen persoona ja minä-tietoisuus sailyy yli kuoleman. Kuitenkaan »vainajahenkien» kanssa ei saa olla yhteydessä (5 Moos 18:11 ja 1 Sam 28:11-19). Jumalan silmä seuraa myös tuonelassa olevia (Ps 139:8).

        Jeesus opetti, että tuonelassa on ikään kuin kaksi osastoa. Liittyen aikansa rabbien kielenkäyttöön hän puhui vertauksessaan rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta (Luuk 16:19-31), kuinka köyhä Lasarus vietiin »Aabrahamin helmaan» (16:22). Rabbit saattoivat nimittää tätä hyvän osan saaneiden osastoa myös paratiisiksi. Tästä oli kysymys, kun Jeesus lupasi ristillä toiselle ryövärille, että tämä on oleva samana päiväna Jeesuksen kanssa paratiisissa (Luuk 23:43). Ryöväri aavisti Jumalan valtakunnan todellisen luonteen pyytäessään: »Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.»

        Sama ajatus tuonelan ja taivasten valtakunnan todellisuudesta valahtaa esille, kun Pietari on tunnustanut Filippuksen Kesareassa, että Jeesus on »Kristus, elävän Jumalan Poika». Silloin Vapahtaja puhuu seurakunnastaan, jota »tuonelan portit eivät voita», ja antaa Pietarille »taivasten valtakunnan avaimet», niin että se, minkä hän »sitoo maan päällä», on oleva sidottu taivaassa, ja minkä hän »päästää maan päällä», on oleva päästetty taivaassa (Matt 16:13-19). Taustalla on heprean sanapari, joka merkitsee 'sitomista' ja 'vapauttamista'. Meillä ei ole oikeutta sulkea ketään taivasten valtakunnan ulkopuolelle, mutta meillä on oikeus sitoa ihminen Jumalan sanaan ja vapauttaa hänet tunnon taakoista. »Vapautus»-käsitteestä tulee nykyheprean 'synninpäästoä' merkitsevä sana. Muuan juutalaisen perimätiedon kuvaus kertoo, kuinka Messias istuu Rooman porteilla (kristittyjen luona) pitaalisten ja sairaiden rinnalla, »ja yhden hän sitoo ja toisen hän päästää». Näin Vapahtaja samastuu kärsivään ihmiseen.

        Tuonelan huonompaa osastoa evankeliumi kutsuu »vaivan paikaksi». Jeesus kertoo, kuinka rikas mies oli saanut eläessään hyvää ja kuinka hän nyt itsekkyytensä vuoksi »kärsi tuskaa». Lasarus taas sai nyt vuorostaan »lohdutusta». Rikas mies pyysi, etteivät hänen veljensä »joutuisi vaivan paikkaan». Kertomuksesta käy myös ilmi, että tuonelan kahden osaston välille on »vahvistettu suuri juopa», niin että ihminen ei voi kuoltuaan enää vaikuttaa iäiseen kohtaloonsa.

        Julistamme uskontunnustuksessamme, että Jeesus »astui alas tuonelaan». Hän oli siis tuonelassa kuolemansa ja ylösnousemuksensa välisen ajan. Apostoli Pietari tulkitsee sen siten, että hän »meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille» (1 Piet 3:19). Uusi testamentti tiedostaa, että pakanatkin voivat yleisen ilmoituksen pohjalta »ehkä hapuilemalla löytää» Jumalan (Apt 17:27) ja että »jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen» (Apt 10:35). Joskus »pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii» ja niin he, »vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki» (Room 2:14). Kuitenkin Jeesuksen messiaaniseen tehtävään kuului, että hän astui alas, »maan alimpiin paikkoihin -- täyttääkseen kaikki» (Ef 4:9-10). Näin tuonelassa jo olevat pääsivät osallisiksi Jeesuksen sovitustyöstä saaden siellä mahdollisuuden vastaanottaa evankeliumin. Ilmestyskirja 1:18 kertoo, etta Kristuksella on »kuoleman ja tuonelan avaimet». Tämä vastaa juutalaisen perimätiedon ajatusta, että Messiaalla on »ylösnousemuksen avaimet».

        Raamattu viittaa myös siihen että Vanhan liiton aikana tästä maallisesta elämästä pois nukkuneet pyhät eivät ole pimennossa ja jossain tietämättömissä tilassa, vaan hyvin tietoisia vielä täällä lihassa vaeltavien ihmisten toimista ja ratkaisuista:
        He eivät ole kuolleet pois Kristuksesta, vaan lihasta: [Joh. 11:25]

        Heprealaiskirjeen kirjoittaja 11.luvussa luettelee ensin useita Vanhan liiton pyhiä ja sanoo sitten 12:1 jakeessa:

        1 "Sentähden, kun meillä on näin - s u u r i - p i l v i - t o d i s t a j i a -
        y m p ä r i l l ä m m e, - pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,"

        Heprealaiskirje 4
        13 "eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili".


    • * Tuonela ja Aabrahamin helma ovat täysin kaksi eri tilaa. ja niiden välissä on syvä juopa, että on mahdotonta päästä toisesta toiseen, Tilat ovat lopullisia, ja määräävät ihmisen paikan iankaikkisuudessa. Rikasmies meni kuoltuaan Tuonelaan, Lasarus sensijaan pääsi Aabrahamin helmaan, eli paratiisiin. Tuonelassa olevat odottavat viimeistä tuomiota Jumalan ja Karitsan valtaistuimen eteen. Aabrahamin, eli paratiisissa olevat uskovat nukkuneet odottavat ensimmäistä ylösnousemusta, eli Jeesuksen toista tulemista, kun Hän tempaa seurakuntansa ylös maasta , pilvissä yläilmoihin, ja vie omansa Isän kotiin !

      • Olet erehtynyt nimimerkki "Mohikaani_27" sillä Tuonela eli "Hades" tarkoittaa koko kuolleitten sielujen valtakuntaa ja se on jaettu kahteen eri osaan eli ns. "Aabrahamin helmaan" sekä ns."vaivan puoleen", jossa omat puheet vaivaavat niin että kieltäkin polttaa...


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Olet erehtynyt nimimerkki "Mohikaani_27" sillä Tuonela eli "Hades" tarkoittaa koko kuolleitten sielujen valtakuntaa ja se on jaettu kahteen eri osaan eli ns. "Aabrahamin helmaan" sekä ns."vaivan puoleen", jossa omat puheet vaivaavat niin että kieltäkin polttaa...

        Alkukieli käyttää (Luuk 16:26) sanan "juopa" kohdalla sanaa "chasma" eli "chasm" = "kuilu","rotko", "halkeama", jota ei voinut enää ylittää !
        1992 käännös kääntääkin "kuilu"


      • määitemohis
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Olet erehtynyt nimimerkki "Mohikaani_27" sillä Tuonela eli "Hades" tarkoittaa koko kuolleitten sielujen valtakuntaa ja se on jaettu kahteen eri osaan eli ns. "Aabrahamin helmaan" sekä ns."vaivan puoleen", jossa omat puheet vaivaavat niin että kieltäkin polttaa...

        * En suinkaan, koska Raamattu ei voi erehtyä ! Lue kertomus rikkaasta miehestä ja lasaruksesta lukkaan
        fvankeliumista. Älä luule niin paljon lue ja usko Raamattu !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Olet erehtynyt nimimerkki "Mohikaani_27" sillä Tuonela eli "Hades" tarkoittaa koko kuolleitten sielujen valtakuntaa ja se on jaettu kahteen eri osaan eli ns. "Aabrahamin helmaan" sekä ns."vaivan puoleen", jossa omat puheet vaivaavat niin että kieltäkin polttaa...

        Herran omat eivät joudu tuonelaan;

        Sananl. 15:24
        "Taitava käy elämän tietä ylöspäin, välttääkseen tuonelan, joka alhaalla on."

        Ap. t. 2:27
        "sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta."

        Matt. 16:18
        "Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita."

        Jos uskova joutuisi tuonelaan, olisi tuonelan portit voittaneet hänet. Mutta lupauksen mukaan tuonelan porteilla ei ole uskovalle, Herran omalle, mitään valtaa!


      • nikojt kirjoitti:

        Herran omat eivät joudu tuonelaan;

        Sananl. 15:24
        "Taitava käy elämän tietä ylöspäin, välttääkseen tuonelan, joka alhaalla on."

        Ap. t. 2:27
        "sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta."

        Matt. 16:18
        "Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita."

        Jos uskova joutuisi tuonelaan, olisi tuonelan portit voittaneet hänet. Mutta lupauksen mukaan tuonelan porteilla ei ole uskovalle, Herran omalle, mitään valtaa!

        Ap 2:2:27 puhuu "Jeesuksesta" !

        UT:n jakeet Ap 2:27,31 ja 13:36 puhuu "katoavaisuudesta" käyttäen kreikan alkusanaa
        "diaphthora" = "destruction","corruption" eli "tuho, hävitys"; "pilaantuminen, mätäneminen"

        Vrt Daavid ei ole noussut ylös taivaaseen !
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562

        " et salli Pyhäsi ruumiin pilaantua, mädäntyä " !

        Ja edelleen Jeesuksella on Kuoleman ja Tuonelan avaimet

        Ilm 1:18. ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

        Koko helluntalaisten "Aabrahamin helman" tyhjentymisoppi jonnekin "taivaaseen" uudessa liitossa ei ole raamatun kokonaisuuden ja opin kannalta raamatullista !


      • nikojt kirjoitti:

        Herran omat eivät joudu tuonelaan;

        Sananl. 15:24
        "Taitava käy elämän tietä ylöspäin, välttääkseen tuonelan, joka alhaalla on."

        Ap. t. 2:27
        "sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta."

        Matt. 16:18
        "Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita."

        Jos uskova joutuisi tuonelaan, olisi tuonelan portit voittaneet hänet. Mutta lupauksen mukaan tuonelan porteilla ei ole uskovalle, Herran omalle, mitään valtaa!

        nikoj kirjoittaa. Sananl. 15:24
        "Taitava käy elämän tietä ylöspäin, välttääkseen tuonelan, joka alhaalla on."
        ______________________

        Meinaako "nikoj" että Vanhan testamentin "taitavat" välttivät jotenkin Tuonelan kokonaan tämän yhden jakeen perusteella vai sitä että "taitavat" elivät pitkään ?

        Tätä voi juuri sanoa "korvasyyhyteologiaksi" kun kokonaiskäsitys asioista puuttuu !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ap 2:2:27 puhuu "Jeesuksesta" !

        UT:n jakeet Ap 2:27,31 ja 13:36 puhuu "katoavaisuudesta" käyttäen kreikan alkusanaa
        "diaphthora" = "destruction","corruption" eli "tuho, hävitys"; "pilaantuminen, mätäneminen"

        Vrt Daavid ei ole noussut ylös taivaaseen !
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562

        " et salli Pyhäsi ruumiin pilaantua, mädäntyä " !

        Ja edelleen Jeesuksella on Kuoleman ja Tuonelan avaimet

        Ilm 1:18. ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

        Koko helluntalaisten "Aabrahamin helman" tyhjentymisoppi jonnekin "taivaaseen" uudessa liitossa ei ole raamatun kokonaisuuden ja opin kannalta raamatullista !

        Daavid ylisti noin sanoessaan Herraa Jeesusta ja kiitti sielussansa sitä, että pyhät eivät tuonelaa Herran tähden näe!


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        nikoj kirjoittaa. Sananl. 15:24
        "Taitava käy elämän tietä ylöspäin, välttääkseen tuonelan, joka alhaalla on."
        ______________________

        Meinaako "nikoj" että Vanhan testamentin "taitavat" välttivät jotenkin Tuonelan kokonaan tämän yhden jakeen perusteella vai sitä että "taitavat" elivät pitkään ?

        Tätä voi juuri sanoa "korvasyyhyteologiaksi" kun kokonaiskäsitys asioista puuttuu !

        Sananlaskujen jae edellä on ikäänkuin profeetallista puhetta eikä tarkoittane sitä, että vanhan testamentin viisaat olisivat ikäänkuin tuonelan välttäneet, vaan puhuu siitä, että on totisesti olemassa Tie jota kulkien tuonela voidaan välttää.
        Nyt uudessa liitossa me tiedämme mikä tämä tie on, me tunnemme sen.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ap 2:2:27 puhuu "Jeesuksesta" !

        UT:n jakeet Ap 2:27,31 ja 13:36 puhuu "katoavaisuudesta" käyttäen kreikan alkusanaa
        "diaphthora" = "destruction","corruption" eli "tuho, hävitys"; "pilaantuminen, mätäneminen"

        Vrt Daavid ei ole noussut ylös taivaaseen !
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562

        " et salli Pyhäsi ruumiin pilaantua, mädäntyä " !

        Ja edelleen Jeesuksella on Kuoleman ja Tuonelan avaimet

        Ilm 1:18. ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

        Koko helluntalaisten "Aabrahamin helman" tyhjentymisoppi jonnekin "taivaaseen" uudessa liitossa ei ole raamatun kokonaisuuden ja opin kannalta raamatullista !

        Raamattu ei missään kohden tee selväksi sitä, että Aabrahamin helmalla tarkoitettaisiin sitä pimeyden ja synkkeyden paikkaa, jota Sana kutsuu tuonelaksi.
        Tuonelassa ollessaan rikasmies kyllä näki kaukana Aabrahamin ja hänen helmansa, mutta ei rikas mies OLLUT SIELLÄ.
        Tuonelan ja Aabrahamin helman välissä oli suuri juopa, ylittämätön kuilu.

        Pimeys jota tuonelasta kuvataan on juovan toisella puolen ja Aabahamin helmasta ei missään puhuta, että se olisi pimeyden ja synkkeyden paikka.


      • nikojt kirjoitti:

        Raamattu ei missään kohden tee selväksi sitä, että Aabrahamin helmalla tarkoitettaisiin sitä pimeyden ja synkkeyden paikkaa, jota Sana kutsuu tuonelaksi.
        Tuonelassa ollessaan rikasmies kyllä näki kaukana Aabrahamin ja hänen helmansa, mutta ei rikas mies OLLUT SIELLÄ.
        Tuonelan ja Aabrahamin helman välissä oli suuri juopa, ylittämätön kuilu.

        Pimeys jota tuonelasta kuvataan on juovan toisella puolen ja Aabahamin helmasta ei missään puhuta, että se olisi pimeyden ja synkkeyden paikka.

        Lisään vielä Sanankohtia joissa kuvataan kuinka synnintekijät joutuvat tuonelaan;

        Job 24:19
        "Kuivuus ja kuumuus ahmaisevat lumiveden, samoin tuonela ne, JOTKA SYNTIÄ TEKEVÄT."

        Ps. 6:5
        "Sillä kuolemassa ei sinua muisteta; kuka ylistää sinua tuonelassa?"

        Tuonelassa ei ylistetä Jumalaa, mutta pyhät ja vanhurskaat varmuudella näin tekevät, missä ikinä olevatkin.

        Ps. 9:17
        "Jumalattomat peräytyvät tuonelaan, kaikki pakanat, jotka unhottavat Jumalan."

        Ps. 31:17
        "Jumalattomat tulkoot häpeään, vaietkoot ja vaipukoot tuonelaan."

        Jotka ovat Jumalan unhoittaneet, Jumalattomat, ovat Sanan mukaan tuonelassa. Aabrahamin helman väki ei ole Jumalaa unohtanut eikä ole Jumalaton.

        Ps. 16:10
        "Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa."

        Hurskaat ja pyhät eivät joudu tuonelaan.

        Pyhien toivo ja kiitos on tämä;

        Ps. 86:13
        "sillä sinun armosi on suuri minua kohtaan, sinä olet pelastanut minun sieluni tuonelan syvyydestä."

        Pyhät ovat pelastetut tuoneltalta!


      • nikojt kirjoitti:

        Sananlaskujen jae edellä on ikäänkuin profeetallista puhetta eikä tarkoittane sitä, että vanhan testamentin viisaat olisivat ikäänkuin tuonelan välttäneet, vaan puhuu siitä, että on totisesti olemassa Tie jota kulkien tuonela voidaan välttää.
        Nyt uudessa liitossa me tiedämme mikä tämä tie on, me tunnemme sen.

        Vai ikään kuin profeetallista kieltä uuden liiton ihmisille... No olipas seltys... :O


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vai ikään kuin profeetallista kieltä uuden liiton ihmisille... No olipas seltys... :O

        Niin, vanha testamentti on täynnä profetallista ilmoitusta ja moni niistä on toteutuva vasta uudessa liitossa.

        Mutta ei Sananlaskujen jae edellä ole ainoa joka ilmoittaa, että pyhät eivät tuonelaan koskaan joudu.

        Psalmit puhuvat aivan samaa;
        Ps. 16:10
        "Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa."


      • nikojt kirjoitti:

        Daavid ylisti noin sanoessaan Herraa Jeesusta ja kiitti sielussansa sitä, että pyhät eivät tuonelaa Herran tähden näe!

        Vrt Psalmi 89:48

        "Kuka on se mies, joka jää eloon eikä kuoloa näe, joka pelastaa sielunsa tuonelan kädestä? Sela."

        New American Standard Bible
        What man can live and not see death? Can he deliver his soul from the power of Sheol? Selah.


      • nikojt kirjoitti:

        Lisään vielä Sanankohtia joissa kuvataan kuinka synnintekijät joutuvat tuonelaan;

        Job 24:19
        "Kuivuus ja kuumuus ahmaisevat lumiveden, samoin tuonela ne, JOTKA SYNTIÄ TEKEVÄT."

        Ps. 6:5
        "Sillä kuolemassa ei sinua muisteta; kuka ylistää sinua tuonelassa?"

        Tuonelassa ei ylistetä Jumalaa, mutta pyhät ja vanhurskaat varmuudella näin tekevät, missä ikinä olevatkin.

        Ps. 9:17
        "Jumalattomat peräytyvät tuonelaan, kaikki pakanat, jotka unhottavat Jumalan."

        Ps. 31:17
        "Jumalattomat tulkoot häpeään, vaietkoot ja vaipukoot tuonelaan."

        Jotka ovat Jumalan unhoittaneet, Jumalattomat, ovat Sanan mukaan tuonelassa. Aabrahamin helman väki ei ole Jumalaa unohtanut eikä ole Jumalaton.

        Ps. 16:10
        "Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa."

        Hurskaat ja pyhät eivät joudu tuonelaan.

        Pyhien toivo ja kiitos on tämä;

        Ps. 86:13
        "sillä sinun armosi on suuri minua kohtaan, sinä olet pelastanut minun sieluni tuonelan syvyydestä."

        Pyhät ovat pelastetut tuoneltalta!

        Vrt Psalmi 89:48

        "Kuka on se mies, joka jää eloon eikä kuoloa näe, joka pelastaa sielunsa tuonelan kädestä? Sela."

        New American Standard Bible
        What man can live and not see death? Can he deliver his soul from the power of Sheol? Selah.


      • nikojt kirjoitti:

        Lisään vielä Sanankohtia joissa kuvataan kuinka synnintekijät joutuvat tuonelaan;

        Job 24:19
        "Kuivuus ja kuumuus ahmaisevat lumiveden, samoin tuonela ne, JOTKA SYNTIÄ TEKEVÄT."

        Ps. 6:5
        "Sillä kuolemassa ei sinua muisteta; kuka ylistää sinua tuonelassa?"

        Tuonelassa ei ylistetä Jumalaa, mutta pyhät ja vanhurskaat varmuudella näin tekevät, missä ikinä olevatkin.

        Ps. 9:17
        "Jumalattomat peräytyvät tuonelaan, kaikki pakanat, jotka unhottavat Jumalan."

        Ps. 31:17
        "Jumalattomat tulkoot häpeään, vaietkoot ja vaipukoot tuonelaan."

        Jotka ovat Jumalan unhoittaneet, Jumalattomat, ovat Sanan mukaan tuonelassa. Aabrahamin helman väki ei ole Jumalaa unohtanut eikä ole Jumalaton.

        Ps. 16:10
        "Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa."

        Hurskaat ja pyhät eivät joudu tuonelaan.

        Pyhien toivo ja kiitos on tämä;

        Ps. 86:13
        "sillä sinun armosi on suuri minua kohtaan, sinä olet pelastanut minun sieluni tuonelan syvyydestä."

        Pyhät ovat pelastetut tuoneltalta!

        Ps. Huom. " nikoj" . Ps. 16:10 ja Ap 2:27 kuuluu yhteen eli puhuu samasta asiasta !

        Vrt. Topiikkini aloitusteksti: Daavid ei ole noussut ylös taivaaseen !
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt Psalmi 89:48

        "Kuka on se mies, joka jää eloon eikä kuoloa näe, joka pelastaa sielunsa tuonelan kädestä? Sela."

        New American Standard Bible
        What man can live and not see death? Can he deliver his soul from the power of Sheol? Selah.

        http://biblehub.com/lexicon/psalms/89-48.htm


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt Psalmi 89:48

        "Kuka on se mies, joka jää eloon eikä kuoloa näe, joka pelastaa sielunsa tuonelan kädestä? Sela."

        New American Standard Bible
        What man can live and not see death? Can he deliver his soul from the power of Sheol? Selah.

        Juuri näin.
        Tuonelan kädestä pelastuvat Herran Jeesuksen veren tähden pyhät, he jotka Häneen uskovat.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ps. Huom. " nikoj" . Ps. 16:10 ja Ap 2:27 kuuluu yhteen eli puhuu samasta asiasta !

        Vrt. Topiikkini aloitusteksti: Daavid ei ole noussut ylös taivaaseen !
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562

        Mielestäni opetuksessasi on paljon hyvää, mutta vedät paikkapaikoin mutkia hieman liian suoriksi, kuten tässä tuonela asiassa.
        Aabrahamin helma ei ole tuonela.


      • nikojt kirjoitti:

        Mielestäni opetuksessasi on paljon hyvää, mutta vedät paikkapaikoin mutkia hieman liian suoriksi, kuten tässä tuonela asiassa.
        Aabrahamin helma ei ole tuonela.

        nikojt: "Aabrahamin helma ei ole tuonela."
        ________________________


        Tuonela eli "Hades"= "Näkymätön maailma",
        http://biblehub.com/greek/86.htm , tarkoittaa KOKO kuolleitten sielujen valtakuntaa ja se on jaettu kahteen eri osaan eli ns. "Aabrahamin helmaan" sekä ns."vaivan puoleen", jossa omat puheet vaivaavat niin että kieltäkin polttaa...

        Näiden kahden henkimaailmallisen tilan välissä on vertauskuvallisesti ikään kuin juopa / kuilu mikä erottaa ne toisistaan !

        Jeesuksella on tämänkin erottava välin avaimet !
        Vrt (Ilm 1:18 "minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet" )
        Täällä Jeesus kävi myös heti ruumiillisen kuolemansa jälkeen saarnaamassa Evankeliumia eli Hyvää uutista Nooan aikaisille "vankeudessa oleville hengille" !
        ( Piet 3:18-20,4:6) kunnes sitten palasi 3 päivänä takaisin ruumiiseensa ja ilmestyi 40 päivän ajan omilleen ja sitten otettiin vasta ylös taivaaseen ! (Luuk 24:51)
        Ryöväri oli jo tässä vaiheessa jäänyt Tuonelan "Aabrahamin helmaan" muiden sekä VT:n että UT:n uskovien seuraan lepoon ja lohdutukseen "samana päivänä"
        odottamaan kaikkien yhteistä ylösnousemusta ( Ilm 6:9-11, 1 Tess 4:16,17) ) !

        Alkukieli käyttää (Luuk 16:26) sanan kohdalla sanaa "chasma" eli "chasm" = "kuilu","rotko", "halkeama", jota ei voinut enää ylittää !
        1992 käännös kääntääkin "kuilu"


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        nikojt: "Aabrahamin helma ei ole tuonela."
        ________________________


        Tuonela eli "Hades"= "Näkymätön maailma",
        http://biblehub.com/greek/86.htm , tarkoittaa KOKO kuolleitten sielujen valtakuntaa ja se on jaettu kahteen eri osaan eli ns. "Aabrahamin helmaan" sekä ns."vaivan puoleen", jossa omat puheet vaivaavat niin että kieltäkin polttaa...

        Näiden kahden henkimaailmallisen tilan välissä on vertauskuvallisesti ikään kuin juopa / kuilu mikä erottaa ne toisistaan !

        Jeesuksella on tämänkin erottava välin avaimet !
        Vrt (Ilm 1:18 "minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet" )
        Täällä Jeesus kävi myös heti ruumiillisen kuolemansa jälkeen saarnaamassa Evankeliumia eli Hyvää uutista Nooan aikaisille "vankeudessa oleville hengille" !
        ( Piet 3:18-20,4:6) kunnes sitten palasi 3 päivänä takaisin ruumiiseensa ja ilmestyi 40 päivän ajan omilleen ja sitten otettiin vasta ylös taivaaseen ! (Luuk 24:51)
        Ryöväri oli jo tässä vaiheessa jäänyt Tuonelan "Aabrahamin helmaan" muiden sekä VT:n että UT:n uskovien seuraan lepoon ja lohdutukseen "samana päivänä"
        odottamaan kaikkien yhteistä ylösnousemusta ( Ilm 6:9-11, 1 Tess 4:16,17) ) !

        Alkukieli käyttää (Luuk 16:26) sanan kohdalla sanaa "chasma" eli "chasm" = "kuilu","rotko", "halkeama", jota ei voinut enää ylittää !
        1992 käännös kääntääkin "kuilu"

        Tietänet, että King James kääntää suomennetun sanan; tuonela, sanaksi; hell, helvet-ti?


      • lohikaani
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Alkukieli käyttää (Luuk 16:26) sanan "juopa" kohdalla sanaa "chasma" eli "chasm" = "kuilu","rotko", "halkeama", jota ei voinut enää ylittää !
        1992 käännös kääntääkin "kuilu"

        Mohikkaani on mielestäni ihan oikeassa.


      • nikojt kirjoitti:

        Tietänet, että King James kääntää suomennetun sanan; tuonela, sanaksi; hell, helvet-ti?

        Eli kopittelija, ymmärräthän, että King James opettaa siis rikkaan miehen olleen hevl-vetissä. Etkai kuvittelet, että Aabrahamin helma olisi siellä?


      • nikojt kirjoitti:

        Eli kopittelija, ymmärräthän, että King James opettaa siis rikkaan miehen olleen hevl-vetissä. Etkai kuvittelet, että Aabrahamin helma olisi siellä?

        Sana "Gehenna" jota Jeesuskin käyttää esiintyy UT:ssa 12 x ja tarkoittaa viimeistä rangaistuksen paikkaa ja se on saanut nimensä Jerusalemin ulkopuolella olevasta jätteiden polttopaikasta ja tämä sana käännetään meidän Raamatussamme vierasperäisellä sanalla "Helvetiksi" mutta se ei siis varsinaisesti tarkoita ns. "Tuonelaa" vaan liittyy viimeiseen tuomioon !
        Vrt " gehenna " 12x
        http://biblehub.com/greek/1067.htm

        Jeesus ei mainitse sanaa "helvetti" vaan puhuu "gehennasta" ja myös ns. iankaikkisesta tulen rangaistuksesta "aiōnion pur" eli "eternal fire" ( Vrt Matt 25:41) joka tarkoittanee samaa kuin Ilm 20:14 "limnēn puros" eli "Tulinen järvi".


        http://biblehub.com/lexicon/matthew/25-41.htm


        Vielä sanasta HELVETTI, Lainaus Wikipedia:

        Sana helvetti on tullut suomen kieleen muinaisruotsista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen. Sana on siirtynyt useisiin eurooppalaisiin kieliin skandinaavisen mytologian kautta (esimerkiksi ruotsin helvete, englannin hell, saksan Hölle). Monissa kielissä, kuten suomessa, helvettiä merkitsevää sanaa käytetään myös kirosanana ilman uskonnollista merkitystä.

        HELVETTI JA TUONELA ON KAKSI AIVAN ERI ASIAA JA ON VIRHEELLISTÄ YHDISTÄÄ TUONELA HELVETIKSI !
        TUONELAN NS. HUONOMPI PUOLI EI OLE NS. HELVETTI "GEHENNA" !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Sana "Gehenna" jota Jeesuskin käyttää esiintyy UT:ssa 12 x ja tarkoittaa viimeistä rangaistuksen paikkaa ja se on saanut nimensä Jerusalemin ulkopuolella olevasta jätteiden polttopaikasta ja tämä sana käännetään meidän Raamatussamme vierasperäisellä sanalla "Helvetiksi" mutta se ei siis varsinaisesti tarkoita ns. "Tuonelaa" vaan liittyy viimeiseen tuomioon !
        Vrt " gehenna " 12x
        http://biblehub.com/greek/1067.htm

        Jeesus ei mainitse sanaa "helvetti" vaan puhuu "gehennasta" ja myös ns. iankaikkisesta tulen rangaistuksesta "aiōnion pur" eli "eternal fire" ( Vrt Matt 25:41) joka tarkoittanee samaa kuin Ilm 20:14 "limnēn puros" eli "Tulinen järvi".


        http://biblehub.com/lexicon/matthew/25-41.htm


        Vielä sanasta HELVETTI, Lainaus Wikipedia:

        Sana helvetti on tullut suomen kieleen muinaisruotsista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen. Sana on siirtynyt useisiin eurooppalaisiin kieliin skandinaavisen mytologian kautta (esimerkiksi ruotsin helvete, englannin hell, saksan Hölle). Monissa kielissä, kuten suomessa, helvettiä merkitsevää sanaa käytetään myös kirosanana ilman uskonnollista merkitystä.

        HELVETTI JA TUONELA ON KAKSI AIVAN ERI ASIAA JA ON VIRHEELLISTÄ YHDISTÄÄ TUONELA HELVETIKSI !
        TUONELAN NS. HUONOMPI PUOLI EI OLE NS. HELVETTI "GEHENNA" !

        Tunnen varsin hyvin mistä Jeesus puhui puhuessaan Hinnomin laaksosta.
        Sitä en sinulta kysynyt, vaan tähdensin sitä, ymmärrätkö kuinka sana "tuonela" on nimenomaan suomennos jota mm. King James kutsuu hel-vetiksi!?


      • nikojt kirjoitti:

        Tunnen varsin hyvin mistä Jeesus puhui puhuessaan Hinnomin laaksosta.
        Sitä en sinulta kysynyt, vaan tähdensin sitä, ymmärrätkö kuinka sana "tuonela" on nimenomaan suomennos jota mm. King James kutsuu hel-vetiksi!?

        Aivan ja se on englanniksi Hell ja on raamatun vierasperäinen sana ja se on aivan väärin puhua viimeisestä tuomiosta ja tuonelasta samalla termillä !

        Tämä käännös perustuu jotenkin katolislaiseen kulttuuriin ja heidän "kiirastuli-oppiin" mikä ei ole Raamatun mukainen !

        Tuonelan kutsuminen helvetiksi on täysin vääristävää ja muuttaa "Hades" sana ja sen "kuolleitten sielujen valtakunnan"asian ihan päälaelleen !

        Pitäisi aina pitäytyä alkukielen sanaa ! Eikä "tulkintaan" !

        Meillä "Hades" eli "näkymätön" tuonpuoleinen sana sanotaan "Tuonelaksi" mutta voitaisiin yhtä oikein kääntää vaikka "näkymätön maailma"
        Nimittäin Haades tai Hades on muinaiskreikaksi Ἅιδης tai Ἄιδης eli "näkymätön"

        Raamattu puhuu Haadeksesta, ei tuonelasta, ei helvetistä ! nämä ovat käännösnimikkeitä !
        Ja varsinkin helvetti tulkitaan Haadeksen kohdalla aivan väärin !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Aivan ja se on englanniksi Hell ja on raamatun vierasperäinen sana ja se on aivan väärin puhua viimeisestä tuomiosta ja tuonelasta samalla termillä !

        Tämä käännös perustuu jotenkin katolislaiseen kulttuuriin ja heidän "kiirastuli-oppiin" mikä ei ole Raamatun mukainen !

        Tuonelan kutsuminen helvetiksi on täysin vääristävää ja muuttaa "Hades" sana ja sen "kuolleitten sielujen valtakunnan"asian ihan päälaelleen !

        Pitäisi aina pitäytyä alkukielen sanaa ! Eikä "tulkintaan" !

        Meillä "Hades" eli "näkymätön" tuonpuoleinen sana sanotaan "Tuonelaksi" mutta voitaisiin yhtä oikein kääntää vaikka "näkymätön maailma"
        Nimittäin Haades tai Hades on muinaiskreikaksi Ἅιδης tai Ἄιδης eli "näkymätön"

        Raamattu puhuu Haadeksesta, ei tuonelasta, ei helvetistä ! nämä ovat käännösnimikkeitä !
        Ja varsinkin helvetti tulkitaan Haadeksen kohdalla aivan väärin !

        Vrt Wikipedia:

        Sanan alkuperä
        Sana helvetti on tullut suomen kieleen muinaisruotsista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen.[5] Sana on siirtynyt useisiin eurooppalaisiin kieliin skandinaavisen mytologian kautta (esimerkiksi ruotsin helvete, englannin hell, saksan Hölle). Monissa kielissä, kuten suomessa, helvettiä merkitsevää sanaa käytetään myös kirosanana ilman uskonnollista merkitystä.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt Wikipedia:

        Sanan alkuperä
        Sana helvetti on tullut suomen kieleen muinaisruotsista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen.[5] Sana on siirtynyt useisiin eurooppalaisiin kieliin skandinaavisen mytologian kautta (esimerkiksi ruotsin helvete, englannin hell, saksan Hölle). Monissa kielissä, kuten suomessa, helvettiä merkitsevää sanaa käytetään myös kirosanana ilman uskonnollista merkitystä.

        Tässä näitä ulkomaisia käännöksiä jotka erheellisesti muutamat kääntävät Tuonelan tarkoittavan Helvettiä mikä on harhaanjohtavaa koska helvetillä yleisesti tarkoitetaan viimeistä tuomiota esim silloin kun Jeesus puhuu "Gehennasta" niin se käännetään täällä suomessa helvetiksi !

        Tuonela ja Helvetti ovat kaksi eri asiaa mitä nämä kääntäjät eivät ole ollenkaan tajunneet !

        "Raamatun lukeminen muulla kun sen alkukielellä on kuin suutelisi morsianta hunnun läpi." Sanoo Israelin kansallisrunoilija Bialik !

        New American Standard Bible
        "In Hades he lifted up his eyes, being in torment, and saw Abraham far away and Lazarus in his bosom.

        King James Bible
        And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth Abraham afar off, and Lazarus in his bosom.

        Holman Christian Standard Bible
        And being in torment in Hades, he looked up and saw Abraham a long way off,
        with Lazarus at his side.

        International Standard Version
        In the afterlife, where he was in constant torment, he looked up and saw Abraham far away and Lazarus by his side.

        NET Bible
        And in hell, as he was in torment, he looked up and saw Abraham far off with Lazarus at his side.

        Aramaic Bible in Plain English
        “And suffering in Sheol, he lifted up his eyes from afar off and he saw Abraham, and Lazar in his bosom.”

        GOD'S WORD® Translation
        He went to hell, where he was constantly tortured. As he looked up, in the distance he saw Abraham and Lazarus.

        King James 2000 Bible
        And in hades he lifted up his eyes, being in torment, and seeing Abraham far off, and Lazarus in his bosom.

        http://biblehub.com/lexicon/luke/16-23.htm

        http://biblehub.com/text/luke/16-23.htm

        "Hades"
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Ps. Huom nimimerkki "nikoj" !
        King James 2000 kääntää oikein sanalla "hades"
        ja vanhempi King James "hell"


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Tässä näitä ulkomaisia käännöksiä jotka erheellisesti muutamat kääntävät Tuonelan tarkoittavan Helvettiä mikä on harhaanjohtavaa koska helvetillä yleisesti tarkoitetaan viimeistä tuomiota esim silloin kun Jeesus puhuu "Gehennasta" niin se käännetään täällä suomessa helvetiksi !

        Tuonela ja Helvetti ovat kaksi eri asiaa mitä nämä kääntäjät eivät ole ollenkaan tajunneet !

        "Raamatun lukeminen muulla kun sen alkukielellä on kuin suutelisi morsianta hunnun läpi." Sanoo Israelin kansallisrunoilija Bialik !

        New American Standard Bible
        "In Hades he lifted up his eyes, being in torment, and saw Abraham far away and Lazarus in his bosom.

        King James Bible
        And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth Abraham afar off, and Lazarus in his bosom.

        Holman Christian Standard Bible
        And being in torment in Hades, he looked up and saw Abraham a long way off,
        with Lazarus at his side.

        International Standard Version
        In the afterlife, where he was in constant torment, he looked up and saw Abraham far away and Lazarus by his side.

        NET Bible
        And in hell, as he was in torment, he looked up and saw Abraham far off with Lazarus at his side.

        Aramaic Bible in Plain English
        “And suffering in Sheol, he lifted up his eyes from afar off and he saw Abraham, and Lazar in his bosom.”

        GOD'S WORD® Translation
        He went to hell, where he was constantly tortured. As he looked up, in the distance he saw Abraham and Lazarus.

        King James 2000 Bible
        And in hades he lifted up his eyes, being in torment, and seeing Abraham far off, and Lazarus in his bosom.

        http://biblehub.com/lexicon/luke/16-23.htm

        http://biblehub.com/text/luke/16-23.htm

        "Hades"
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Ps. Huom nimimerkki "nikoj" !
        King James 2000 kääntää oikein sanalla "hades"
        ja vanhempi King James "hell"

        Huomaa myös "nikoj" että meidän vanhin virallinen 1776 vuoden Biblia käännös kääntää myös väärin Tuonelan tarkoittamaan "helvettiä" !

        Biblia Luuk 16:23 "Ja kuin hän helvetissä vaivassa oli, nosti hän silmänsä ja näki Abrahamin taampana ja Latsaruksen hänen helmassansa." :O


      • nikojt kirjoitti:

        Niin, vanha testamentti on täynnä profetallista ilmoitusta ja moni niistä on toteutuva vasta uudessa liitossa.

        Mutta ei Sananlaskujen jae edellä ole ainoa joka ilmoittaa, että pyhät eivät tuonelaan koskaan joudu.

        Psalmit puhuvat aivan samaa;
        Ps. 16:10
        "Sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa."

        Tässä psalmissa 16:10 puhutaan samasta asiasta kuin Ap 2:27 eli siitä että Kristusta ei hyljätä tuonelaan eikä hänen ruumiinsa maadu niin kuin kävi Daavidille !

        Vrt aloitukseni http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Huomaa myös "nikoj" että meidän vanhin virallinen 1776 vuoden Biblia käännös kääntää myös väärin Tuonelan tarkoittamaan "helvettiä" !

        Biblia Luuk 16:23 "Ja kuin hän helvetissä vaivassa oli, nosti hän silmänsä ja näki Abrahamin taampana ja Latsaruksen hänen helmassansa." :O

        Olet oikeassa siinä, että Hinnomin laakson vertaus on viimeisen tuomion jälkeistä kadotusta koskevaa. Mutta et aivan saavuttanut pointtiani.
        King James ja lukuisat muut käännökset kuten mainitsemasi vanha kirkkoraamatumme puhuu myös tuonelasta hel-vettinä. En uskokaan, että niiden tarkoitus tässä olisi suoranaisesti rinnastaa tuonelan puhe viimeisen tuomion jälkeiseen hel-vettiin, vaan nimeomaan tuoda ilmi se, että kyseessä on sellainen paikka kuolemanjälkeisessä maailmassa jonne epäpyhät joutuvat, kammottava paikka.

        Aabrahamin helma sen sijaan ei sellainen paikka ole.


      • nikojt kirjoitti:

        Olet oikeassa siinä, että Hinnomin laakson vertaus on viimeisen tuomion jälkeistä kadotusta koskevaa. Mutta et aivan saavuttanut pointtiani.
        King James ja lukuisat muut käännökset kuten mainitsemasi vanha kirkkoraamatumme puhuu myös tuonelasta hel-vettinä. En uskokaan, että niiden tarkoitus tässä olisi suoranaisesti rinnastaa tuonelan puhe viimeisen tuomion jälkeiseen hel-vettiin, vaan nimeomaan tuoda ilmi se, että kyseessä on sellainen paikka kuolemanjälkeisessä maailmassa jonne epäpyhät joutuvat, kammottava paikka.

        Aabrahamin helma sen sijaan ei sellainen paikka ole.

        Ei sitä voi kammottavaksi kutsua muuten kuin mitä Luuk 16:19-31 kuvaa eli Rikkaalla miehellä on Huom. "kieli tulessa" eli omat puheet vain vaivaavat...

        Tämä on kuitenkin Jeesuksen omaa opetusta ja Jeesus käyttää tässä todellisia ihmisiä heidän omalla henkilökohtaisella nimellään ja huomaa tämä on Raamatun ja Jeesuksen ainoa kertomus missä hän näin tekee !

        Ja tämän kertomuksen täytyy siis ainakin jollain tasolla olla myös totta sillä tuskin nyt sentään Jeesus sanoisi väärää todistusta lähimmäisestään, koska silloin hän rikkoisi 9 käskyä !
        Ja silloin meiltä puuttuisi Vapahtaja kokonaan !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ei sitä voi kammottavaksi kutsua muuten kuin mitä Luuk 16:19-31 kuvaa eli Rikkaalla miehellä on Huom. "kieli tulessa" eli omat puheet vain vaivaavat...

        Tämä on kuitenkin Jeesuksen omaa opetusta ja Jeesus käyttää tässä todellisia ihmisiä heidän omalla henkilökohtaisella nimellään ja huomaa tämä on Raamatun ja Jeesuksen ainoa kertomus missä hän näin tekee !

        Ja tämän kertomuksen täytyy siis ainakin jollain tasolla olla myös totta sillä tuskin nyt sentään Jeesus sanoisi väärää todistusta lähimmäisestään, koska silloin hän rikkoisi 9 käskyä !
        Ja silloin meiltä puuttuisi Vapahtaja kokonaan !

        Jeesuksen vertaus rikkaasta miehestä ja lasaruksesta on mielestäni todellakin tosi kuvaus.
        Mutta Jeesus ei sanonut Aabrahamin ja Lasaruksen olleen tuonelassa, jonka King James kääntää hel-vetiksi, vaan nimenomaan rikkaan miehen olleen tuonelassa.

        Mitä tulee tuonelan olemukseen, se todella on pimeys, synkeys ja pelottava paikka.
        Tahdotko, että käyn Sanankohdat tästä läpi?


      • nikojt kirjoitti:

        Jeesuksen vertaus rikkaasta miehestä ja lasaruksesta on mielestäni todellakin tosi kuvaus.
        Mutta Jeesus ei sanonut Aabrahamin ja Lasaruksen olleen tuonelassa, jonka King James kääntää hel-vetiksi, vaan nimenomaan rikkaan miehen olleen tuonelassa.

        Mitä tulee tuonelan olemukseen, se todella on pimeys, synkeys ja pelottava paikka.
        Tahdotko, että käyn Sanankohdat tästä läpi?

        Raamattu käyttää Tuonelasta vain UT:ssa nimitystä "Hades" 10x ja siellä ei ole mitään erillistä tilaa nimetty mihin "Rikas mies" joutui eli sen tulkitseminen sanalla "helvetti" on vain kääntäjien tulkintaa eikä perustu mitenkään alkukieleen ja muutenkin perinteisesti Tuonelalla eli VT.n "sheolilla" ja UT:n "hadesilla" tarkoitetaan koko kuolleitten valtakuntaa sekä hyvien että pahojen eikä vain osaa siitä kuin esim "Aabrahamin helma" joka on osa sitä !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Raamattu käyttää Tuonelasta vain UT:ssa nimitystä "Hades" 10x ja siellä ei ole mitään erillistä tilaa nimetty mihin "Rikas mies" joutui eli sen tulkitseminen sanalla "helvetti" on vain kääntäjien tulkintaa eikä perustu mitenkään alkukieleen ja muutenkin perinteisesti Tuonelalla eli VT.n "sheolilla" ja UT:n "hadesilla" tarkoitetaan koko kuolleitten valtakuntaa sekä hyvien että pahojen eikä vain osaa siitä kuin esim "Aabrahamin helma" joka on osa sitä !

        Ja huomaa "nikoj" sinun käsityksesi mukaan "Haadesissa" eli tuonelassa ei ole ns. "uskovia" ihmisiä vaan ne ovat kaikki "Aabrahamin helmassa" joka on sinun mielestäsi ihan eri paikka mutta tätä ei raamattu tue !
        esim Ilm 20:12-15 puhuu muuta... Lue

        Ilm 20:12 Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
        20:13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan
        20:14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
        20:15 Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

        ELI TÄÄLTÄ TUONELASTA TULI LOPUKSI KAHDENLAISIA IHMISIÄ JA TOISET HEISTÄ OLI KIRJOITETTU ELÄMÄN KIRJAAN JA TOISIA EI JA NE HEITETTIIN TULISEEN JÄRVEEN !
        AABRAHAMIN HELMASTA EI NYT PUHUTA MITÄÄN VAAN KOKO TUONELASTA !


      • nikojt_eikirj
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Ja huomaa "nikoj" sinun käsityksesi mukaan "Haadesissa" eli tuonelassa ei ole ns. "uskovia" ihmisiä vaan ne ovat kaikki "Aabrahamin helmassa" joka on sinun mielestäsi ihan eri paikka mutta tätä ei raamattu tue !
        esim Ilm 20:12-15 puhuu muuta... Lue

        Ilm 20:12 Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
        20:13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan
        20:14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
        20:15 Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

        ELI TÄÄLTÄ TUONELASTA TULI LOPUKSI KAHDENLAISIA IHMISIÄ JA TOISET HEISTÄ OLI KIRJOITETTU ELÄMÄN KIRJAAN JA TOISIA EI JA NE HEITETTIIN TULISEEN JÄRVEEN !
        AABRAHAMIN HELMASTA EI NYT PUHUTA MITÄÄN VAAN KOKO TUONELASTA !

        Lainaamassasi jakeessa vain tuonela ei antanut, vaan myös kuolema!
        Eikä Kristuksen omien ikuisuusosoitetta määritetä tekojen mukaan vaan uskon.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Tässä psalmissa 16:10 puhutaan samasta asiasta kuin Ap 2:27 eli siitä että Kristusta ei hyljätä tuonelaan eikä hänen ruumiinsa maadu niin kuin kävi Daavidille !

        Vrt aloitukseni http://keskustelu.suomi24.fi/node/13139562

        Kristus ensimmäisenä ja jokainen joka Hänessä elää ja Häneen uskoo, myös Hänen jälkeensä.


      • nikojt_eikirj kirjoitti:

        Lainaamassasi jakeessa vain tuonela ei antanut, vaan myös kuolema!
        Eikä Kristuksen omien ikuisuusosoitetta määritetä tekojen mukaan vaan uskon.

        No nyt sinä kierrät kuin kissa kuumaa puuroa mutta jos uskot että "Aabrahamin helma" on eri asia kuin koko Tuonela, niin se on sinun asiasi mutta koko Raamatun valossa minä en voi näin ajatella, koska Tuonelaan on mennyt sekä hyvät että pahat kautta aikojen...

        Mutta muista aina, että me rukoilemme "Isä meidän joka olet TAIVAISSA !"
        (Matt 6:9)

        Neh 9:6 "Sinä yksin olet Herra. Sinä olet tehnyt TAIVAAT ja TAIVASTEN TAIVAAT KAIKKINE JOUKKOINENSA, maan ja kaikki, mitä siinä on, meret ja kaikki, mitä niissä on. Sinä annat elämän niille kaikille, ja taivaan joukot kumartavat sinua.

        Ps 148:4 Ylistäkää häntä, te TAIVASTEN TAIVAAT, te vedet taivasten päällä.
        148:13 Ylistäkööt he Herran nimeä, sillä hänen nimensä yksin on korkea, hänen valtasuuruutensa ulottuu yli maan ja taivaan

        Ps 139:7 Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
        139:8 Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä TUONELAAN vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä.

        HERRAN LÄSNÄOLO TÄYTTÄÄ JOKA PAIKAN... MYÖS TUONELAN !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        No nyt sinä kierrät kuin kissa kuumaa puuroa mutta jos uskot että "Aabrahamin helma" on eri asia kuin koko Tuonela, niin se on sinun asiasi mutta koko Raamatun valossa minä en voi näin ajatella, koska Tuonelaan on mennyt sekä hyvät että pahat kautta aikojen...

        Mutta muista aina, että me rukoilemme "Isä meidän joka olet TAIVAISSA !"
        (Matt 6:9)

        Neh 9:6 "Sinä yksin olet Herra. Sinä olet tehnyt TAIVAAT ja TAIVASTEN TAIVAAT KAIKKINE JOUKKOINENSA, maan ja kaikki, mitä siinä on, meret ja kaikki, mitä niissä on. Sinä annat elämän niille kaikille, ja taivaan joukot kumartavat sinua.

        Ps 148:4 Ylistäkää häntä, te TAIVASTEN TAIVAAT, te vedet taivasten päällä.
        148:13 Ylistäkööt he Herran nimeä, sillä hänen nimensä yksin on korkea, hänen valtasuuruutensa ulottuu yli maan ja taivaan

        Ps 139:7 Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
        139:8 Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä TUONELAAN vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä.

        HERRAN LÄSNÄOLO TÄYTTÄÄ JOKA PAIKAN... MYÖS TUONELAN !

        Minä en kierrä mitään, mutta sinä et tunnu ajattelevan mitä sinulle kirjoitan!

        Sinun tulkintasi lainaamastasi ilmestyskirjan kohdasta on näet auttamatta väärä, sillä evankeliumin ydin on siinä, että pelastuminen ei me teoista, vaan armosta!
        Nythän sinä tulkitsit jakeet ikäänkuin niin, että tuonela antaisi ihmiset ja nämä tuonelasta tulleet ihmiset nyt tekojen mukaan tuomittaisiin joko kadotukseen tahi pelastukseen.
        Sitähän kyseiset jakeet eivät suinkaan sano.
        Sinun tulee ajatella tarkoin mitä Raamattu noissa jakeissa ilmoittaa ja mitä ei ilmoita!

        Tuonela JA kuolema antaa ihmiset ja jokainen heistä tuomtaan tekojen mukaan, mutta ikuisuusosoitteen määrittää yksin SE onko nimi Elämän kirjassa vaiko ei.
        Jakeet eivät missään määrin sano, että tuonelasta tulee ihmisiä ja hekin menevät Elämän kirjan nimentähden pelastukseen. Sitä jakeet eivät sano, vaikka ikäänkuin annat niin ymmärtää.

        Mutta tuonelan väkikin saa tuomionsa tekojensa mukaan, kaikki saavat, myös he jotka Elämän kirjaan kirjoitetut ovat, mutta vain sen kirjan nimi määrittää ikuisuusosoitteen.


      • efox
        nikojt kirjoitti:

        Minä en kierrä mitään, mutta sinä et tunnu ajattelevan mitä sinulle kirjoitan!

        Sinun tulkintasi lainaamastasi ilmestyskirjan kohdasta on näet auttamatta väärä, sillä evankeliumin ydin on siinä, että pelastuminen ei me teoista, vaan armosta!
        Nythän sinä tulkitsit jakeet ikäänkuin niin, että tuonela antaisi ihmiset ja nämä tuonelasta tulleet ihmiset nyt tekojen mukaan tuomittaisiin joko kadotukseen tahi pelastukseen.
        Sitähän kyseiset jakeet eivät suinkaan sano.
        Sinun tulee ajatella tarkoin mitä Raamattu noissa jakeissa ilmoittaa ja mitä ei ilmoita!

        Tuonela JA kuolema antaa ihmiset ja jokainen heistä tuomtaan tekojen mukaan, mutta ikuisuusosoitteen määrittää yksin SE onko nimi Elämän kirjassa vaiko ei.
        Jakeet eivät missään määrin sano, että tuonelasta tulee ihmisiä ja hekin menevät Elämän kirjan nimentähden pelastukseen. Sitä jakeet eivät sano, vaikka ikäänkuin annat niin ymmärtää.

        Mutta tuonelan väkikin saa tuomionsa tekojensa mukaan, kaikki saavat, myös he jotka Elämän kirjaan kirjoitetut ovat, mutta vain sen kirjan nimi määrittää ikuisuusosoitteen.

        Nimim. kopittelija ei toimi kuten toisia neuvoo. Hän kehottaa esim. nimim. ei kirj. lukemaan Raamattua eikä tukeutua muihin lähteisiin.

        Kuitenkin kopittelija tarjoaa muuta tietoa silloin kun joku Raamatussa ei sovi hänen oppiinsa!


      • efox kirjoitti:

        Nimim. kopittelija ei toimi kuten toisia neuvoo. Hän kehottaa esim. nimim. ei kirj. lukemaan Raamattua eikä tukeutua muihin lähteisiin.

        Kuitenkin kopittelija tarjoaa muuta tietoa silloin kun joku Raamatussa ei sovi hänen oppiinsa!

        1 Moos 37:33 Ja tarkastettuaan sen hän sanoi: "Tämä on minun poikani ihokas. Villipeto on hänet syönyt; totisesti, Joosef on raadeltu kuoliaaksi."
        37:34 Ja Jaakob repäisi vaatteensa, pani säkin lanteilleen ja suri poikaansa pitkät ajat.
        37:35 Ja kaikki hänen poikansa ja tyttärensä kävivät häntä lohduttamaan, mutta hän ei huolinut lohdutuksesta, vaan sanoi: "Murehtien minä menen TUONELAAN poikani TYKÖ".

        Ja itse uskon Isä Aabraham:

        1 Moos 25:8 Ja Aabraham vaipui kuolemaan korkeassa iässä, vanhana ja elämästä kyllänsä saaneena, ja tuli otetuksi heimonsa TYKÖ.
        25:9 Ja hänen poikansa Iisak ja Ismael hautasivat hänet Makpelan luolaan! "


      • nikojt kirjoitti:

        Kristus ensimmäisenä ja jokainen joka Hänessä elää ja Häneen uskoo, myös Hänen jälkeensä.

        Vrt. 13:36 Sillä kun DAAVID oli aikanansa Jumalan tahtoa palvellut, nukkui hän ja tuli otetuksi isiensä tykö ja NÄKI
        KATOAVAISUUDEN" ( "tuhon,hävityksen"; "pilaantumisen, mätänemisen")


      • nikojt kirjoitti:

        Minä en kierrä mitään, mutta sinä et tunnu ajattelevan mitä sinulle kirjoitan!

        Sinun tulkintasi lainaamastasi ilmestyskirjan kohdasta on näet auttamatta väärä, sillä evankeliumin ydin on siinä, että pelastuminen ei me teoista, vaan armosta!
        Nythän sinä tulkitsit jakeet ikäänkuin niin, että tuonela antaisi ihmiset ja nämä tuonelasta tulleet ihmiset nyt tekojen mukaan tuomittaisiin joko kadotukseen tahi pelastukseen.
        Sitähän kyseiset jakeet eivät suinkaan sano.
        Sinun tulee ajatella tarkoin mitä Raamattu noissa jakeissa ilmoittaa ja mitä ei ilmoita!

        Tuonela JA kuolema antaa ihmiset ja jokainen heistä tuomtaan tekojen mukaan, mutta ikuisuusosoitteen määrittää yksin SE onko nimi Elämän kirjassa vaiko ei.
        Jakeet eivät missään määrin sano, että tuonelasta tulee ihmisiä ja hekin menevät Elämän kirjan nimentähden pelastukseen. Sitä jakeet eivät sano, vaikka ikäänkuin annat niin ymmärtää.

        Mutta tuonelan väkikin saa tuomionsa tekojensa mukaan, kaikki saavat, myös he jotka Elämän kirjaan kirjoitetut ovat, mutta vain sen kirjan nimi määrittää ikuisuusosoitteen.

        "nikoj" Nythän sinä tulkitsit jakeet ikäänkuin niin, että tuonela antaisi ihmiset ja nämä tuonelasta tulleet ihmiset nyt tekojen mukaan tuomittaisiin joko kadotukseen tahi pelastukseen.
        ____________________

        Sinulla on vielä paljon opittavaa siitä mitä ovat teot ja Pyhän Hengen teot sinussa.. nyt sen huomaan...

        Vrt. http://otakoppi.webnode.fi/news/oletko-sina-hurskas-/


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        "nikoj" Nythän sinä tulkitsit jakeet ikäänkuin niin, että tuonela antaisi ihmiset ja nämä tuonelasta tulleet ihmiset nyt tekojen mukaan tuomittaisiin joko kadotukseen tahi pelastukseen.
        ____________________

        Sinulla on vielä paljon opittavaa siitä mitä ovat teot ja Pyhän Hengen teot sinussa.. nyt sen huomaan...

        Vrt. http://otakoppi.webnode.fi/news/oletko-sina-hurskas-/

        Sinulla kenties on opittavaa siinä, mitä luulet muiden tietävän ja mitä ei.
        Elä niin kärkkäästi pidä muita tietämättöminä.

        Pelastus on yksin uskosta ja Jeesuksen usko näkyy uskovan elämässä Jumalan tahdon mukaisina tekoina.

        Mutta viimeisellä tuomiolla jossa teot punnitaan ja tuomitaan ei ikuisuusosoite määräydy tekojen perusteella, vaan Elämän kirjassa olevan nimen perusteella.

        Edelleenkään Ilmestyskirja ei opeta niin, että tuonelasta tulee väkeä joiden nimi on Elämän kirjassa ja he astuvat pelastukseen. Jakeet eivät sellaista sano, vaikka niin sinä sanotkin.


      • efox kirjoitti:

        Nimim. kopittelija ei toimi kuten toisia neuvoo. Hän kehottaa esim. nimim. ei kirj. lukemaan Raamattua eikä tukeutua muihin lähteisiin.

        Kuitenkin kopittelija tarjoaa muuta tietoa silloin kun joku Raamatussa ei sovi hänen oppiinsa!

        Efox: Nimim. kopittelija ei toimi kuten toisia neuvoo. Hän kehottaa esim. nimim. ei kirj. lukemaan Raamattua eikä tukeutua muihin lähteisiin.
        Kuitenkin kopittelija tarjoaa muuta tietoa silloin kun joku Raamatussa ei sovi hänen oppiinsa!
        ______________________

        Sinä Efox olet lukenut huonosti Raamattusi ja sen mitä siinä lukee !

        KUINKAS LUET ENNEN KUIN SYYTTELET MINUA VALEHTELIJAKSI
        TAI VÄÄRIN NEUVOJAKSI ! :O

        HUOMAA TÄMÄ : 2 Tim 3:16 "Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
        3:17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut."

        Ei siis tarkoita se, että minulle on uskoni alussa sanottu profetiassa, että
        " Sinulla on Raamattu, lue sitä, sillä se on sinun oppikirjasi, muita kirjoja sinä et tarvitse." että minä en voisi saada oppia myös muista JUMALAN HENGESTÄ syntyneistä kirjoituksista !

        ELI MITÄ HALUAN TÄSSÄ JUURI TEILLE KERTOA ! MYÖS MINUN KIRJOITUKSENI VOI OLLA HYÖDYKSI MONELLE !

        Kaikki raamattuun liittyvät oheisteokset pitää kuitenkin lukea tarkasti raamattu kädessä ja siihen peilaten ! Näin selviää monesta eksytyksestä !

        Sinulla "efox" asuu nyt selkeästi ilkeys sydämessäsi ja ole pettynyt sinuun ! :(


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        1 Moos 37:33 Ja tarkastettuaan sen hän sanoi: "Tämä on minun poikani ihokas. Villipeto on hänet syönyt; totisesti, Joosef on raadeltu kuoliaaksi."
        37:34 Ja Jaakob repäisi vaatteensa, pani säkin lanteilleen ja suri poikaansa pitkät ajat.
        37:35 Ja kaikki hänen poikansa ja tyttärensä kävivät häntä lohduttamaan, mutta hän ei huolinut lohdutuksesta, vaan sanoi: "Murehtien minä menen TUONELAAN poikani TYKÖ".

        Ja itse uskon Isä Aabraham:

        1 Moos 25:8 Ja Aabraham vaipui kuolemaan korkeassa iässä, vanhana ja elämästä kyllänsä saaneena, ja tuli otetuksi heimonsa TYKÖ.
        25:9 Ja hänen poikansa Iisak ja Ismael hautasivat hänet Makpelan luolaan! "

        sheol, underworld, grave, hell, pit.

        Aabraham itki ja toivoi menevänsä kuolemaan eli hautaan, ei suinkaan hel-vettiin.
        Sanalla sheol on monta merkitystä kuten Raamatun hebreassa sanoilla on.
        Sinä näet nyt sanan Sheol vain yksimerkityksellisesti, niin sanoekseni aivan liian länsimaalaisesti.


      • nikojt kirjoitti:

        Sinulla kenties on opittavaa siinä, mitä luulet muiden tietävän ja mitä ei.
        Elä niin kärkkäästi pidä muita tietämättöminä.

        Pelastus on yksin uskosta ja Jeesuksen usko näkyy uskovan elämässä Jumalan tahdon mukaisina tekoina.

        Mutta viimeisellä tuomiolla jossa teot punnitaan ja tuomitaan ei ikuisuusosoite määräydy tekojen perusteella, vaan Elämän kirjassa olevan nimen perusteella.

        Edelleenkään Ilmestyskirja ei opeta niin, että tuonelasta tulee väkeä joiden nimi on Elämän kirjassa ja he astuvat pelastukseen. Jakeet eivät sellaista sano, vaikka niin sinä sanotkin.

        No annetaan olla jos et ymmärrä !


      • nikojt kirjoitti:

        sheol, underworld, grave, hell, pit.

        Aabraham itki ja toivoi menevänsä kuolemaan eli hautaan, ei suinkaan hel-vettiin.
        Sanalla sheol on monta merkitystä kuten Raamatun hebreassa sanoilla on.
        Sinä näet nyt sanan Sheol vain yksimerkityksellisesti, niin sanoekseni aivan liian länsimaalaisesti.

        nikoj: "Aabraham itki"
        _______________

        Hieman tarkkuutta myös "nikoj"!

        "Aabraham vaipui kuolemaan korkeassa iässä, vanhana ja elämästä kyllänsä saaneena, " ;D


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Efox: Nimim. kopittelija ei toimi kuten toisia neuvoo. Hän kehottaa esim. nimim. ei kirj. lukemaan Raamattua eikä tukeutua muihin lähteisiin.
        Kuitenkin kopittelija tarjoaa muuta tietoa silloin kun joku Raamatussa ei sovi hänen oppiinsa!
        ______________________

        Sinä Efox olet lukenut huonosti Raamattusi ja sen mitä siinä lukee !

        KUINKAS LUET ENNEN KUIN SYYTTELET MINUA VALEHTELIJAKSI
        TAI VÄÄRIN NEUVOJAKSI ! :O

        HUOMAA TÄMÄ : 2 Tim 3:16 "Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
        3:17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut."

        Ei siis tarkoita se, että minulle on uskoni alussa sanottu profetiassa, että
        " Sinulla on Raamattu, lue sitä, sillä se on sinun oppikirjasi, muita kirjoja sinä et tarvitse." että minä en voisi saada oppia myös muista JUMALAN HENGESTÄ syntyneistä kirjoituksista !

        ELI MITÄ HALUAN TÄSSÄ JUURI TEILLE KERTOA ! MYÖS MINUN KIRJOITUKSENI VOI OLLA HYÖDYKSI MONELLE !

        Kaikki raamattuun liittyvät oheisteokset pitää kuitenkin lukea tarkasti raamattu kädessä ja siihen peilaten ! Näin selviää monesta eksytyksestä !

        Sinulla "efox" asuu nyt selkeästi ilkeys sydämessäsi ja ole pettynyt sinuun ! :(

        Vrt. 1 Kor 2:15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.


    • Ville9v

      Kai ymmärrätte että pohditte satukirjan tapahtumia?

      • Kyllä ymmärrämme, että uskomattomalle Raamattu on satukirja mutta uskovalle Pyhän Hengen henkeyttämää Jumalan sanaa ! :)))


    • efox

      >>Tuonelaa, tuonpuoleista maailmaa eli hebreaksi "Sheol" ja Kreikaksi "Hades" ei voi suoranaisesti konkretisoida ja sijoittaa mihinkään vaikkapa "maan alle" kuin vertauskuvallisesti eli tiettyyn paikkaan, koska henkimaailmassa emme ole enää samalla tavalla sidottuna aikaan ja paikkaan !>>

      Tuonelaa suoranaisesti konkretisoidaan Raamatussa koska se on paikka joka sijoittuu maan alle.

      Hes. 31:
      16. Hänen kaatumisensa ryskeestä minä panin kansakunnat vapisemaan, kun minä syöksin hänet alas tuonelaan, hautaanvaipuneitten pariin. Mutta lohdutetuiksi tulivat maan syvyydessä kaikki Eedenin puut, Libanonin valiot ja parhaat, kaikki, jotka VETTÄ juovat. 17. Myöskin NE olivat hänen kanssansa astuneet alas tuonelaan, miekalla kaadettujen pariin

      24. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää VETEEN

      Hes. 26:
      20. silloin minä syöksen sinut alas hautaanvaipuneitten pariin, ikiaikojen kansan tykö, ja annan sinulle asunnon maan syvyyksissä, niinkuin siellä ovat ikiaikojen RAUNIOT, hautaanvaipuneitten parissa, ettei sinussa asuttaisi;

      • Riippuu ihan miten luet ja käsität...

        Perinteisesti Taivas ylhäällä, maan pinnalla ihmiset ja lopuksi maan alla magman keskellä vai missä !?

        Siinäpä miettimistä...

        Vain ihminen joka ei tiedä "tuon taivaallista" ajattelee näin konkretisoiden kaiken "taivaallisenkin" kuin esim. että ihmisen sielu olisi kuolemansa jälkeen jossain magmakylvyssä maan alla !

        Vrt. http://fi.wikipedia.org/wiki/Magma


      • efox
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Riippuu ihan miten luet ja käsität...

        Perinteisesti Taivas ylhäällä, maan pinnalla ihmiset ja lopuksi maan alla magman keskellä vai missä !?

        Siinäpä miettimistä...

        Vain ihminen joka ei tiedä "tuon taivaallista" ajattelee näin konkretisoiden kaiken "taivaallisenkin" kuin esim. että ihmisen sielu olisi kuolemansa jälkeen jossain magmakylvyssä maan alla !

        Vrt. http://fi.wikipedia.org/wiki/Magma

        Kopittelija: >>Riippuu ihan miten luet ja käsität...

        Jaa että Raamatun mukaan maan alla ei olisi tyhjää tilaa?

        Luuk. 10:26 Kuinkas luet?

        Job 38:16. Oletko astunut alas meren lähdesuonille asti ja kulkenut syvyyden kuilut?

        Jes. 38:10. "Minä sanoin: Kesken rauhallisten päivieni minun on mentävä tuonelan porteista;

        KR 92 10. Minä ajattelin: Kesken päivieni juoksun minun on mentävä pois. Tuonelan porttien tuolla puolen joudun viettämään ne vuodet, jotka minulta jäivät elämättä.


    • velisein

      Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema." (‭Ilmestyskirja‬ ‭21‬:‭8‬ KINB38)

      Kuinka Luuk.16 luvun vertaus tukee ajatusta siitä, että kuoleman (ensimmäinen) jälkeen mennään istumaan tulijärveen rikkaan miehen tavoin. Ilmestyskirjassa ja koko VT UT kun kertovat että aikojen lopulla tuomitaan ja erotellaan oikeat ja väärät. Ei ole mitään 2 osaista välitilahössötystä kuoleman jälkeen... On tomu, josta olet ja johon olet jälleen palaava. Kaikki jotka haudoissaan ovat, herätetään... Aikojen lopussa. Ei Luuk 16 luvun vertauskaan sano että Välittömästi kuolemassa mennään jonnekin... Fariseusten vertaus, johon Jeesus viittaa, opettaessaan ihmisiä, lähinnä kreikankielisiä luukkaan ev. Tarkoitettu heille ja sopii hyvin heidän filosofiaansa...

      Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa , NIIN ON TAPAHTUVA MAAILMAN LOPUSSA. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta, (‭Matteus‬ ‭13‬:‭40-41‬ KINB38)

    • ESIMERKKI VANHASTA TESTAMENTISTA SIITÄ MIHIN JO SILLOIN USKOTTIIN !

      1 Moos 37:33 Ja tarkastettuaan sen hän sanoi: "Tämä on minun poikani ihokas. Villipeto on hänet syönyt; totisesti, Joosef on raadeltu kuoliaaksi."
      37:34 Ja Jaakob repäisi vaatteensa, pani säkin lanteilleen ja suri poikaansa pitkät ajat.
      37:35 Ja kaikki hänen poikansa ja tyttärensä kävivät häntä lohduttamaan, mutta hän ei huolinut lohdutuksesta, vaan sanoi: "Murehtien minä menen TUONELAAN POIKANI TYKÖ " !

      ___

      Jaakob murehti Joosefia ja halusi kuolla ja päästä Tuonelaan poikansa Joosefin luo ja näin Jaakob raamatussa osoittaa, että Tuonela eli "Sheol" käsitettiin jo vanhassa testamentissa henkimaailmalliseksi kuolleitten sielujen valtakunnaksi !

      Ja näin on käsittänyt myös rabbiininen juutalainen kulttuurikin aina !

      Myös Isä Aabraham itse !

      Vrt. 1Moos 25:8 Ja Aabraham vaipui kuolemaan korkeassa iässä, vanhana ja elämästä kyllänsä saaneena, ja tuli otetuksi HEIMONSA TYKÖ.! (biblia: "ja koottiin kansansa tykö" / 1992 " ja hänet otettiin isiensä luo.")
      25:9 Ja hänen poikansa Iisak ja Ismael hautasivat hänet Makpelan luolaan."

      Ei Aabrahamin heimo siellä "Makpelan luolassa" ollut johon Aabrahamin ruumis laitettiin vaan Tuonelassa ! (Vrt. Luuk 16:19-31)

      • RAAMATTU SANOO MYÖS NÄIN:

        1 Sam 28:17 Herra on tehnyt sen, minkä hän on minun kauttani puhunut: Herra on reväissyt kuninkuuden sinun kädestäsi ja on antanut sen toiselle, Daavidille.
        28:18 Kun sinä et kuullut Herran ääntä etkä tehnyt Amalekille, mitä hänen hehkuva vihansa vaati, sentähden Herra on tänä päivänä tehnyt sinulle tämän.
        28:19 Herra antaa myöskin Israelin yhdessä sinun kanssasi filistealaisten käsiin, ja HUOMENNA OLET SINÄ POIKINESI MINUN TYKÖNÄNI; myös Israelin leirin Herra antaa filistealaisten käsiin."
        28:20 Niin Saul siinä tuokiossa kaatui pitkin koko pituuttaan maahan, sillä hän peljästyi kovin SAMUELIN PUHEESTA;

        Hebrean alkukielen mukaan: " מִדִּבְרֵ֣י שְׁמוּאֵ֑ל "
        " mid-diḇ-rê she·mu·'el;" = of the words of Samuel = Samuelin sanoista
        http://biblehub.com/text/1_samuel/28-20.htm


        Eli.... " HUOMENNA OLET SINÄ POIKINESI MINUN TYKÖNÄNI "

        Siis missä ? Tuonelassa !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        RAAMATTU SANOO MYÖS NÄIN:

        1 Sam 28:17 Herra on tehnyt sen, minkä hän on minun kauttani puhunut: Herra on reväissyt kuninkuuden sinun kädestäsi ja on antanut sen toiselle, Daavidille.
        28:18 Kun sinä et kuullut Herran ääntä etkä tehnyt Amalekille, mitä hänen hehkuva vihansa vaati, sentähden Herra on tänä päivänä tehnyt sinulle tämän.
        28:19 Herra antaa myöskin Israelin yhdessä sinun kanssasi filistealaisten käsiin, ja HUOMENNA OLET SINÄ POIKINESI MINUN TYKÖNÄNI; myös Israelin leirin Herra antaa filistealaisten käsiin."
        28:20 Niin Saul siinä tuokiossa kaatui pitkin koko pituuttaan maahan, sillä hän peljästyi kovin SAMUELIN PUHEESTA;

        Hebrean alkukielen mukaan: " מִדִּבְרֵ֣י שְׁמוּאֵ֑ל "
        " mid-diḇ-rê she·mu·'el;" = of the words of Samuel = Samuelin sanoista
        http://biblehub.com/text/1_samuel/28-20.htm


        Eli.... " HUOMENNA OLET SINÄ POIKINESI MINUN TYKÖNÄNI "

        Siis missä ? Tuonelassa !

        Silloin kun puhutaan jonkun ihmisen henkilökohtaisesta nimestä, niin silloin puhutaan PERSOONASTA joka on tai on ollut todellinen ihminen ja tällaista nimeä
        ei voi koskaan "kääntää väärin" vaan se nimi osoittaa juuri sen henkilön, jolle
        nimi on annettu !

        vrt: http://fi.wikipedia.org/wiki/Erisnimi

        __________________________

        Raamatussa on kaksi erittäin mielenkiintoista tapausta missä juuri henkilö
        kerrotaan olevan todellinen henkilö hänen "henkilökohtaisella nimellään".

        1) Ja ensimmäinen tällainen tapaus on 1 Samuelin kirjassa 28 luvussa, jossa Kuningas Saulille ilmestyy jo ruumiillisesti kuollut Profeetta Samuel ja siinä RAAMATTU kertoo hänen nimensä juuri tällä PERSOONALLISELLA nimellään !

        Vrt 1 Sam 28:15 " SAMUEL sanoi Saulille:
        "Miksi häiritsit minua ja kutsuit minut esiin?"


        2) Ja toinen mielenkiintoinen tapaus on Luukas 16:19-31 kohdassa Uudessa Testamentissa, jossa JEESUS kertoo tarinan kolmesta henkilöstä ja juuri tässä Jeesus mainitsee näistä kaksi HENKILÖKOHTAISELLA NIMELLÄÄN !
        Ja tämä tarinahan on kertomus rikkaasta miehestä ja LASARUKSESTA !

        Eli Luuk 16:19-31 , jossa Jeesus mainitsee henkilökohtaisella nimellään köyhän LASARUKSEN ja Isä AABRAHAMIN !

        Usein ihmiset, jotka ei usko ns. "sielun kuolemattomuuteen", niin sanovat että tässä on kysymys ns." vertauksesta"... mutta tämä kertomus on hyvin erilainen kuin ne ns."vertaukset" joita Jeesus myös kertoo raamatussa...

        Sillä ensinnäkin tämä kertomus alkaa sanalla "OLI RIKAS MIES" !
        eli siis kertoo, että kysymyksessä on todellinen tapahtuma, joka on joskus menneisyydessä tapahtunut !
        Ja toiseksi tässä Jeesus kertoo tämän köyhän miehen nimeksi juuri LASARUS !
        ...Ja Jeesushan tuntee omansa nimeltä !

        Ja mikä vielä tässä on huomattavaa vertaillessa tätä kertomusta Jeesuksen
        ns. " vertauksiin " niin on se, että tämä on ainoa tällainen tapaus jossa Jeesus kertoo IHMISISTÄ HEIDÄN HENKILÖKOHTAISELLA NIMELLÄÄN !

        HUOM. JEESUS EI OLE LAIN RIKKOJA JOKA KERTOO VÄÄRÄN TODISTUKSEN LÄHIMMÄISESTÄÄN ! NÄIN USKON !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Silloin kun puhutaan jonkun ihmisen henkilökohtaisesta nimestä, niin silloin puhutaan PERSOONASTA joka on tai on ollut todellinen ihminen ja tällaista nimeä
        ei voi koskaan "kääntää väärin" vaan se nimi osoittaa juuri sen henkilön, jolle
        nimi on annettu !

        vrt: http://fi.wikipedia.org/wiki/Erisnimi

        __________________________

        Raamatussa on kaksi erittäin mielenkiintoista tapausta missä juuri henkilö
        kerrotaan olevan todellinen henkilö hänen "henkilökohtaisella nimellään".

        1) Ja ensimmäinen tällainen tapaus on 1 Samuelin kirjassa 28 luvussa, jossa Kuningas Saulille ilmestyy jo ruumiillisesti kuollut Profeetta Samuel ja siinä RAAMATTU kertoo hänen nimensä juuri tällä PERSOONALLISELLA nimellään !

        Vrt 1 Sam 28:15 " SAMUEL sanoi Saulille:
        "Miksi häiritsit minua ja kutsuit minut esiin?"


        2) Ja toinen mielenkiintoinen tapaus on Luukas 16:19-31 kohdassa Uudessa Testamentissa, jossa JEESUS kertoo tarinan kolmesta henkilöstä ja juuri tässä Jeesus mainitsee näistä kaksi HENKILÖKOHTAISELLA NIMELLÄÄN !
        Ja tämä tarinahan on kertomus rikkaasta miehestä ja LASARUKSESTA !

        Eli Luuk 16:19-31 , jossa Jeesus mainitsee henkilökohtaisella nimellään köyhän LASARUKSEN ja Isä AABRAHAMIN !

        Usein ihmiset, jotka ei usko ns. "sielun kuolemattomuuteen", niin sanovat että tässä on kysymys ns." vertauksesta"... mutta tämä kertomus on hyvin erilainen kuin ne ns."vertaukset" joita Jeesus myös kertoo raamatussa...

        Sillä ensinnäkin tämä kertomus alkaa sanalla "OLI RIKAS MIES" !
        eli siis kertoo, että kysymyksessä on todellinen tapahtuma, joka on joskus menneisyydessä tapahtunut !
        Ja toiseksi tässä Jeesus kertoo tämän köyhän miehen nimeksi juuri LASARUS !
        ...Ja Jeesushan tuntee omansa nimeltä !

        Ja mikä vielä tässä on huomattavaa vertaillessa tätä kertomusta Jeesuksen
        ns. " vertauksiin " niin on se, että tämä on ainoa tällainen tapaus jossa Jeesus kertoo IHMISISTÄ HEIDÄN HENKILÖKOHTAISELLA NIMELLÄÄN !

        HUOM. JEESUS EI OLE LAIN RIKKOJA JOKA KERTOO VÄÄRÄN TODISTUKSEN LÄHIMMÄISESTÄÄN ! NÄIN USKON !

        JA HUOMATKAA JATKOKSI:

        Usein kuulee väitettävän, että Saulille ei olisi ilmestynyt 1 Sam 28 luvussa aito Samuel vaan PAHA HENKI, joka vain esiintyi Samuelina mutta näissä jakeissa profeetta Samuel alkukielellä mainitaan juuri hänen omalla henkilökohtaisella nimellään...
        Ja samoin tuntuu perin oudolta miksi RAAMATTU ei sitä sitten erikseen mainitse jos näin ei olisi, koska samainen 1 Samuelin kirja mainitsee 3 KERTAA tilanteen, jossa Sauliin menee Paha Henki ja 1 KERRAN kuinka hän joutuu hurmoksiin Jumalan hengestä !

        Vertaa:

        1Sam16:14 Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä PAHA HENKI vaivasi häntä.

        1Sam18:10 Seuraavana päivänä Jumalan lähettämä PAHA HENKI valtasi Saulin,

        1Sam19:9 Mutta Herran lähettämä PAHA HENKI tuli Sauliin,

        JA SITTEN

        1Sam19:23 "Mutta kun hän (Saul) oli menossa sinne, Raaman Naajotiin, tuli JUMALAN HENKI häneenkin, niin että hän kulki HURMOKSISSA,"

        ELI näiden Samuelin kirjan esimerkkien valossa on todella vaikea ajatella, että
        28 luvun Samuel ei olisi juuri se oikea Samuel !

        ELI MIKSI RAAMATTU EI TÄSSÄ 1SAM 28 LUVUSSA EI NYT TÄSSÄ KOHDEN KERRO
        PAHASTA HENGESTÄ MITÄÄN ?
        NO SIKSI, KOSKA SAMUEL OLI JUURI SAMUEL JOKA PUHUI SAULILLE !

        JUMALAN SANAAN JA RAAMATUN ALKUKIELEEN VOI LUOTTAA ! :)

        San 30:5 "Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat."


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        JA HUOMATKAA JATKOKSI:

        Usein kuulee väitettävän, että Saulille ei olisi ilmestynyt 1 Sam 28 luvussa aito Samuel vaan PAHA HENKI, joka vain esiintyi Samuelina mutta näissä jakeissa profeetta Samuel alkukielellä mainitaan juuri hänen omalla henkilökohtaisella nimellään...
        Ja samoin tuntuu perin oudolta miksi RAAMATTU ei sitä sitten erikseen mainitse jos näin ei olisi, koska samainen 1 Samuelin kirja mainitsee 3 KERTAA tilanteen, jossa Sauliin menee Paha Henki ja 1 KERRAN kuinka hän joutuu hurmoksiin Jumalan hengestä !

        Vertaa:

        1Sam16:14 Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä PAHA HENKI vaivasi häntä.

        1Sam18:10 Seuraavana päivänä Jumalan lähettämä PAHA HENKI valtasi Saulin,

        1Sam19:9 Mutta Herran lähettämä PAHA HENKI tuli Sauliin,

        JA SITTEN

        1Sam19:23 "Mutta kun hän (Saul) oli menossa sinne, Raaman Naajotiin, tuli JUMALAN HENKI häneenkin, niin että hän kulki HURMOKSISSA,"

        ELI näiden Samuelin kirjan esimerkkien valossa on todella vaikea ajatella, että
        28 luvun Samuel ei olisi juuri se oikea Samuel !

        ELI MIKSI RAAMATTU EI TÄSSÄ 1SAM 28 LUVUSSA EI NYT TÄSSÄ KOHDEN KERRO
        PAHASTA HENGESTÄ MITÄÄN ?
        NO SIKSI, KOSKA SAMUEL OLI JUURI SAMUEL JOKA PUHUI SAULILLE !

        JUMALAN SANAAN JA RAAMATUN ALKUKIELEEN VOI LUOTTAA ! :)

        San 30:5 "Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat."

        Vrt. Lainaus erisnimi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Erisnimi

        " Erisnimet ovat yksiviitteisiä eli niillä on vain yksi tarkoite. Joskus erisnimen ja yleisnimen välinen raja ei ole selvä. Ilmauksen tehtävästä käy kuitenkin useimmiten ilmi, onko kyseessä erisnimi vai yleisnimi. Esimerkiksi lause ”Hän on oikea einstein.”

        1 Sam 28:15 sanoo näin: "Samuel sanoi Saulille"

        Raamattu ei siis sano näin:
        " Demonihenki sanoi kuin Samuel Saulille "

        vaan Raamattu nimenomaan sanoo: "Samuel sanoi" !

        ELI RAAMATUN OMA 9.KÄSKY

        2 Moos 20:16 "Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi." !


    • JonesHenry
      • Tämä edellä oleva epäraamatullinen kirjoitelma on jo luettu ja kevyeksi havaittu kuin haihtuva pöly, jonka aivan pieni tuulen henkäyskin kuljettaa minne sattuu...


      • erkki nimimerkki
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Tämä edellä oleva epäraamatullinen kirjoitelma on jo luettu ja kevyeksi havaittu kuin haihtuva pöly, jonka aivan pieni tuulen henkäyskin kuljettaa minne sattuu...

        Aika kehno kommentti kopittelijalta liittyen tuohon linkin tekstiin.

        Mikä paratiisi se sellainen on, jossa voi kuumalle puolelle huudella.


      • erkki nimimerkki kirjoitti:

        Aika kehno kommentti kopittelijalta liittyen tuohon linkin tekstiin.

        Mikä paratiisi se sellainen on, jossa voi kuumalle puolelle huudella.

        Riippuu ihan siitä mitä sanalla "paratiisi" sinä ajattelet ! :O

        Voiko sinusta "paratiisi" olla esim. nainen ?

        Raamatun mukaan voi olla ! ;)

        VERTAA Paratiisi UT:ssa ja Vt:ssa !

        UT:ssa Paratiisi eli "paradeisos"
        mainitaan kolme kertaa:
        http://biblehub.com/greek/3857.htm
        Luuk 23:43 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: TÄNÄ PÄIVÄNÄ pitää sinun oleman MINUN KANSSANI PARATIISISSA."
        2 Kor 12:4 TEMMATTIIN PARATIISIIN ja kuuli sanomattomia sanoja, joita ihmisen ei ole lupa puhua
        Ilm 2:7 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, JOKA VOITTAA, minä annan syödä elämän puusta, joka on JUMALAN PARATIISISSA.
        Vrt. http://fi.wikipedia.org/wiki/Eedenin_puutarha
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Paratiisi

        VT:ssa Sana "paratiisi"= "Pardes"mainitaan 3x
        1) Laul 4:12 "Suljettu yrttitarha on siskoni, morsiameni, suljettu kaivo, lukittu lähde.
        4:13 Sinä versot kuin PARATIISI ("Pardes"), jossa on granaattiomenia ynnä kalliita hedelmiä, koofer-kukkia ja narduksia,"
        Tässä paratiisin merkitys on selvästi vertauskuvallinen ja kuvailee morsiamen ihanuutta ! Paratiisi voi siis olla nainenkin !!!!!! ;D
        2) Neh 2:7 Ja minä sanoin kuninkaalle: "Jos kuningas hyväksi näkee, niin annettakoon minun mukaani kirjeet Eufrat-virran tuonpuoleisen maan käskynhaltijoille, että he sallivat minun kulkea sen kautta perille Juudaan asti,
        2:8 samoin kirje Aasafille, kuninkaan puiston ("Pardes")vartijalle, että hän antaa minulle hirsiä temppelilinnan porttien kattamista varten sekä kaupungin muuria ja sitä taloa varten, johon menen asumaan". Ja kuningas myönsi minulle sen, koska minun Jumalani hyvä käsi oli minun päälläni.
        Tässä Paratiisi on selvästi vain Park = puisto !
        3 ) Saar 2:5 Minä laitoin itselleni puutarhoja ("Pardes")ja puistoja ja istutin niihin kaikkinaisia hedelmäpuita.
        Ja tässä paratiisi on taas vain puutarha
        http://biblehub.com/hebrew/6508.htm


      • erkki nimimerkki kirjoitti:

        Aika kehno kommentti kopittelijalta liittyen tuohon linkin tekstiin.

        Mikä paratiisi se sellainen on, jossa voi kuumalle puolelle huudella.

        erkki nimimerkki kirjoittaa: Aika kehno kommentti kopittelijalta liittyen tuohon linkin tekstiin.
        ________________________

        Jos joku opettaa näin niin ei siihen voi paljon muuta sanoa kuin edellä sanoin !

        Lainaus: Mr. Steven Cox : "1. Ihminen on "sieluna" tehdy kahdesta osasta, tomusta ja henkäyksestä "

        Aivan metsässä ! :O


      • erkki nimimerkki
        Kopittelija007 kirjoitti:

        erkki nimimerkki kirjoittaa: Aika kehno kommentti kopittelijalta liittyen tuohon linkin tekstiin.
        ________________________

        Jos joku opettaa näin niin ei siihen voi paljon muuta sanoa kuin edellä sanoin !

        Lainaus: Mr. Steven Cox : "1. Ihminen on "sieluna" tehdy kahdesta osasta, tomusta ja henkäyksestä "

        Aivan metsässä ! :O

        No ei tuo Cox ihan pahasti hakoteillä ole

        "Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu."


        Yritähän siis perustella miksi tuo Lasarus ja Aabrahamin helma ei olis juutalaista tarustoa, johon Jeesus viittasi.


      • erkki nimimerkki kirjoitti:

        No ei tuo Cox ihan pahasti hakoteillä ole

        "Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu."


        Yritähän siis perustella miksi tuo Lasarus ja Aabrahamin helma ei olis juutalaista tarustoa, johon Jeesus viittasi.

        erkki nimimerkki: Yritähän siis perustella miksi tuo Lasarus ja Aabrahamin helma ei olis juutalaista tarustoa, johon Jeesus viittasi.
        _______________________________

        Koska Jeesus ei valehtele ! Eikä riko 9 käskyä sanomalla väärää todistusta lähimmäisestään eli kertomalla köyhästä Lasaruksesta ja Isä Aabrahamista pötypuheita ! Eli henkilöistä, jotka hän mainitsee heidän henkilökohtaisella nimellään !
        Tämä on ainoa Jeesuksen kertomus missä hän kertoo ihmisistä heidän persoonallisella nimellään !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        erkki nimimerkki: Yritähän siis perustella miksi tuo Lasarus ja Aabrahamin helma ei olis juutalaista tarustoa, johon Jeesus viittasi.
        _______________________________

        Koska Jeesus ei valehtele ! Eikä riko 9 käskyä sanomalla väärää todistusta lähimmäisestään eli kertomalla köyhästä Lasaruksesta ja Isä Aabrahamista pötypuheita ! Eli henkilöistä, jotka hän mainitsee heidän henkilökohtaisella nimellään !
        Tämä on ainoa Jeesuksen kertomus missä hän kertoo ihmisistä heidän persoonallisella nimellään !

        Vrt. 2 Moos 23:1 "ÄLÄ LEVITÄ PERÄTTÖMIÄ HUHUJA" !


    • Veljes

      Luuk. 16. Rikas mies kysyy: Isä Abraham, eli rikas = juutalainen, tai fariseus koska he sanoivat Abraham on isämme. (Jeesus sanoi että he tosiasiassa ovat isästä perk.eleestä...)

      Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille...
      He vastasivat hänelle: "Me olemme Aabrahamin jälkeläisiä emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia...

      Minä tiedän, että te olette Aabrahamin jälkeläisiä; mutta te tavoittelette minua tappaaksenne, koska minun sanani ei saa tilaa teissä.

      He vastasivat ja sanoivat hänelle: "Aabraham on meidän isämme". Jeesus sanoi heille: "Jos olisitte Aabrahamin lapsia, niin te tekisitte Aabrahamin tekoja. Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä, joka on puhunut teille totuuden, jonka hän on kuullut Jumalalta. Niin ei Aabraham tehnyt.

      Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä. (‭Johannes‬ ‭8‬:‭31, 33, 37, 39-40, 44‬ KINB38)

      • No tämä Fariseus ja tai Rikas "juutalainen" rinnastus Luuk 16 kohdassa Johanneksen kohtiin on täysin harhaanjohtavaa omaa kuvitelmaa eikä perustu mihinkään... :O


    • veljes

      He (juutalaiset) vastasivat hänelle: "ME OLEMME ABRAHAMIN JÄLKELÄISIÄ, emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka sinä sitten sanot: 'Te tulette vapaiksi'?"

      MINÄ (Jeesus) TIEDÄN, ETTÄ TE OLETTE Aabrahamin jälkeläisiä; mutta te tavoittelette minua tappaaksenne, koska minun sanani ei saa tilaa teissä. (‭Johannes‬ ‭8‬:‭33, 37‬ KINB38)

      JEESUS VAHVISTI isä-poika suhteen yo mukaisesti hyvät veljet. Myös Luuk. 16 Isä Aabrahamin vastaus tukee ajatusta rikas mies vertauksessa = juutalaiset fariseukset, eli AABRAHAMIN Jälkeläiset. Hengellisessä mielessä Rikkaat pojat...

      Ja hän (rikas mies = juutalaiset) huusi sanoen: 'ISÄ Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' Mutta AABRAHAM SANOI: 'POIKANI muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa. (‭Luukas‬ ‭16‬:‭24-25‬ KINB38)

    • veikkosein

      Ja köyhä Lasarus = pakanat, muut kuin rikkaat hengellisessä mielessä juutalaiset...

      Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita ja halusi ravita itseään niillä MURUILLA, jotka putosivat rikkaan PÖYDÄLTÄ. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa. (‭Luukas‬ ‭16‬:‭20-21‬ KINB38)

      Luuk 16 luvun rikas mies ja Lasarus vertauksessa on sanatarkka referenssi matteuksen evankeliumissa, jossa nimenomaan umpipakana kanaanilainen odottaa rikkaiden herrain pöydiltä murusia. Elämän leipää siis eikö vain...

      Ja katso, KANAANILAINEN vaimo tuli niiltä seuduilta ja huusi sanoen: "Herra, Daavidin poika, armahda minua. Riivaaja vaivaa kauheasti minun tytärtäni."

      Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".

      Mutta hän vastasi ja sanoi: "Ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille". Mutta vaimo sanoi: "Niin, Herra; mutta syöväthän penikatkin niitä MURUJA, jotka heidän herrainsa PÖYDÄLTÄ putoavat". (‭Matteus‬ ‭15‬:‭22, 24, 26-27‬)

      • veljes

        Lasarus viittaa vertauksessa myös kuolleista herätettävään (luetaan tästä joitakin lukuja myöhemmin) Jeesuksen todelliseen ystävään...

        Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.

        Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham...lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen... Mutta eihän se onnistu juopa on välissä, joten

        Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän (rikkaan miehen veljien luo) tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. (‭Luukas‬ ‭16‬:‭20-21, 24, 27, 30‬ KINB38)

        LASARUS HEILLE SITTEMMIN NÄYTETTIINKIN...

        Ja sen sanottuansa hän huusi suurella äänellä: "Lasarus, tule ulos!" Ja kuollut tuli ulos, jalat ja kädet siteisiin käärittyinä, ja hänen kasvojensa ympärille oli kääritty hikiliina. Jeesus sanoi heille: "Päästäkää hänet ja antakaa hänen mennä". (‭Johannes‬ ‭11‬:‭43-44‬ KINB38)

        Jotkut uskoivat Mooseksen ja profeettansa sanoja, jotkut ei, vaikka Lasarus oli noussut kuolleista heidän edessään...

        Mutta ylipapit päättivät tappaa Lasaruksenkin, koska monet juutalaiset hänen tähtensä menivät sinne ja uskoivat Jeesukseen. (‭Johannes‬ ‭12‬:‭10-11‬ KINB38)

        Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'." (‭Luukas‬ ‭16‬:‭29-31‬ KINB38)


      • Veikkosein
        veljes kirjoitti:

        Lasarus viittaa vertauksessa myös kuolleista herätettävään (luetaan tästä joitakin lukuja myöhemmin) Jeesuksen todelliseen ystävään...

        Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.

        Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham...lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen... Mutta eihän se onnistu juopa on välissä, joten

        Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän (rikkaan miehen veljien luo) tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. (‭Luukas‬ ‭16‬:‭20-21, 24, 27, 30‬ KINB38)

        LASARUS HEILLE SITTEMMIN NÄYTETTIINKIN...

        Ja sen sanottuansa hän huusi suurella äänellä: "Lasarus, tule ulos!" Ja kuollut tuli ulos, jalat ja kädet siteisiin käärittyinä, ja hänen kasvojensa ympärille oli kääritty hikiliina. Jeesus sanoi heille: "Päästäkää hänet ja antakaa hänen mennä". (‭Johannes‬ ‭11‬:‭43-44‬ KINB38)

        Jotkut uskoivat Mooseksen ja profeettansa sanoja, jotkut ei, vaikka Lasarus oli noussut kuolleista heidän edessään...

        Mutta ylipapit päättivät tappaa Lasaruksenkin, koska monet juutalaiset hänen tähtensä menivät sinne ja uskoivat Jeesukseen. (‭Johannes‬ ‭12‬:‭10-11‬ KINB38)

        Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'." (‭Luukas‬ ‭16‬:‭29-31‬ KINB38)

        Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;

        Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua; sillä minusta hän on kirjoittanut. Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?" (‭Johannes‬ ‭5‬:‭39, 46-47‬ KINB38)

        Lopulta rikkaalle miehellekin Lasaruksen lisäksi näytettiin kuolleista noussut Jeesuskin, johon Luuk. 16 luvun vertauksessa varsinaisesti koko VT viittaakin.

        Silloin heidän silmänsä aukenivat, ja he tunsivat hänet. Ja hän katosi heidän näkyvistään. Ja nämä sanoivat: "Herra on totisesti noussut ylös ja on ilmestynyt Simonille". (‭Luukas‬ ‭24‬:‭31, 34‬ KINB38)


    • amen to that

      Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'." (‭Luukas‬ ‭16‬:‭29-31‬ KINB38)

    • Niille, jotka uskovat rikkaan miehen lopullisesti hel`vetin nielleen, haluan sanoa ja muistuttaa että Aabraham tunnusti hänet vielä pojakseen:

      Luukas 16
      24 "Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
      25 Mutta Aabraham sanoi: - 'P o i k a n i, - muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa."

      Maan päällä eläessään rikas mies oli unohtanut lähimmäisen rakkauden ja myötätunnon toisia kuin itseänsä kohtaan. Hänen silmänsä avautuivat vasta tuonelassa näkemään: "Minulla on viisi veljeä, jos he eivät tee parannusta, he joutuvat tähän samaan kärsimykseen."

      Olen ymmärtänyt että 26. jakeessa mainittu "suuri juopa" on sama kuilu kuin täällä maan päällä on rikkaiden ja köyhien välillä oleva elintaso. sillä Jeesus meni Isän luo kärsimysten kautta, [Hepr. 2:10,18; 1. Piet. 4:1]

      Uskon että Jumala antaa mahdollisuuden mennä taivaisiin samaa tietä kuin Jeesus meni; kärsimysten kautta, tarkoittaa syntymistä maan päälle uudelleen, niin kuin profeetta Elian sielu ja henki syntyi Johannes kastajaksi; [Luuk.1:17; Matt.11:4]

      Uskon että Matt.12:41 ja Luuk. 11:32 mainitut "nousevat ylös tuomiolle" tarkoittaa maan päälle nousemista tuomiolle, eikä johonkin henkimaailmaan, sillä eihän se olisi "tekojensa mukaan" tuomitsemista,! [Matt. 16:27]

      Sallikaa minun uskoa näin tällä tavalla. Jos joku tahtoo uskoa toisella tavalla, hän uskokoon niin kuin hänen sydämensä vaatii.

      • Selvennökseksi taas, että tämä edellä mainitsemani artikkeli olisi juuri oikein tai näin.. Vaan että siinä on hyviä pointteja ja yksityiskohtia ja raamatunkohtia mistä voi olla hyötyä monelle !

        Tämä vain osui kerran silmiini kun tutkin Tuonelaan liittyviä asioita !

        Huom. Vrt. 1 Kor 2:15 "Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan."


    • Pontus minimus

      Tuonelassa on sen historiassa ollut Aabrahamin helman puoli ja syväjuopa sekä toinen puoli, jossa on kuuma ja liekkejä.

      Jeesuksen ylösnousemisen aikaan kuitenkin Aabrahamin helma on tyhjennetty. Jonka seurauksena monet näkivät silloisessa Jerusalemissa kuolleiden ylösnousemisen, josta tunnistettiin monia uskossa kuolleina nukkuineita.

      Nykyisin Tuonelassa on vain syvä juopa. Ja se puoli, jossa liekit polttaa.

      Uskossa nukkuneet uudenliiton pyhät eivät kulje Tuonelan kautta, kuten vanhanliiton aikana.

      • Niin juuri näin "Helluntalaisuus" opettaa mutta näin se ei ole Raamatullisesti !


        Mutta Huomaa ! Luuk 16:19-31 siinä sanotaan että rikkaan miehen "kieli oli tulessa" eli hänen omat puheensa vaivasivat häntä !
        Muuten ei Tuonelan huonommalla puolella sanota olevan "kuumaa ja liekkejä" niin kuin sinä sanot !

        Vrt Jaak 3:5 Samoin myös kieli on pieni jäsen ja voi kuitenkin kerskata suurista asioista. Katso, kuinka pieni tuli, ja kuinka suuren metsän se sytyttää!
        3:6 Myös kieli on tuli, on vääryyden maailma; kieli on se meidän jäsenistämme, joka tahraa koko ruumiin, sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen HELVETISTÄ."

        Huom tässä Jaakobin kohdassakin alkukieli käyttää juuri samaa sanaa kuin Jeesuskin käytti eli sanaa " Gehenna," joka viittaa viimeiseen tuomioon eli "tuliseen järveen" !!!

        EI siis tätä ei saa liittää "Hadekseen" eli Tuonelaan !

        http://biblehub.com/lexicon/james/3-6.htm
        http://biblehub.com/greek/1067.htm

        Kuten edellä olen kertonut niin Helvetin yhdistäminen ns. Tuonelaan on täysin harhaanjohtavaa !


      • Pontus minimus:"Jonka seurauksena monet näkivät silloisessa Jerusalemissa kuolleiden ylösnousemisen, josta tunnistettiin monia uskossa kuolleina nukkuineita"
        ____________________________

        Matt 27:52 joka tämän oudon tapahtuman mainitsee käyttää nimenomaan alkukielessä sanaa "polus" eli "monta", "useita" eli ei tarkoita kaikkia !

        Tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin että Tuonelan portit oli Jeesuksen kuoleman hetkellä niin auki ja että tämä jotenkin mahdollisti hetkellisesti tämän tapahtuman mutta tästäkään kohdasta on aivan turha luoda opinrakennelmaa, että koko "Aabrahamin helma" olisi tyhjennetty uudessa liitossa !

        Vrt Ap Ap 2:34 "Sillä ei Daavid ole astunut ylös taivaisiin" !

        Ap 13:36 Sillä kun DAAVID oli aikanansa Jumalan tahtoa palvellut, nukkui hän ja tuli otetuksi isiensä tykö ja NÄKI KATOAVAISUUDEN" ( "diaphthora" ="tuhon,hävityksen"; "pilaantumisen, mätänemisen")

        ELI

        Joh 3:13 EI KUKAAN OLE NOUSSUT YLÖS TAIVAASEEN, PAITSI HÄN, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.

        EI KUKAAN OLE NOUSSUT YLÖS TAIVAASEEN PAITSI HÄN ! :O

        Siellä he siis ovat edelleen sekä VT:n pyhät että UT:n pyhät Tuonelassa "Aabrahamin helmassa" !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Pontus minimus:"Jonka seurauksena monet näkivät silloisessa Jerusalemissa kuolleiden ylösnousemisen, josta tunnistettiin monia uskossa kuolleina nukkuineita"
        ____________________________

        Matt 27:52 joka tämän oudon tapahtuman mainitsee käyttää nimenomaan alkukielessä sanaa "polus" eli "monta", "useita" eli ei tarkoita kaikkia !

        Tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin että Tuonelan portit oli Jeesuksen kuoleman hetkellä niin auki ja että tämä jotenkin mahdollisti hetkellisesti tämän tapahtuman mutta tästäkään kohdasta on aivan turha luoda opinrakennelmaa, että koko "Aabrahamin helma" olisi tyhjennetty uudessa liitossa !

        Vrt Ap Ap 2:34 "Sillä ei Daavid ole astunut ylös taivaisiin" !

        Ap 13:36 Sillä kun DAAVID oli aikanansa Jumalan tahtoa palvellut, nukkui hän ja tuli otetuksi isiensä tykö ja NÄKI KATOAVAISUUDEN" ( "diaphthora" ="tuhon,hävityksen"; "pilaantumisen, mätänemisen")

        ELI

        Joh 3:13 EI KUKAAN OLE NOUSSUT YLÖS TAIVAASEEN, PAITSI HÄN, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.

        EI KUKAAN OLE NOUSSUT YLÖS TAIVAASEEN PAITSI HÄN ! :O

        Siellä he siis ovat edelleen sekä VT:n pyhät että UT:n pyhät Tuonelassa "Aabrahamin helmassa" !

        Lainaus Pontun minimus :
        "Uskossa nukkuneet uudenliiton pyhät eivät kulje Tuonelan kautta, kuten vanhanliiton aikana."
        ________________________________

        Siis huomaa tämä Matt 27:51,52 tapahtuma tapahtui Jeesuksen kuolinhetkellä ja samalla temppelin esirippu repesi ja tie kaikkeinpyhimpään avattiin ja tästä johtuen uhraamisjärjestelmä menetti merkityksensä !
        Eli tällöin Jeesus meni tuonelaan kolmeksi päiväksi ja sitten vielä sen jälkeen oli ruumiineen päivineen 40 päivää keskuudessamme ja sitten vasta otettiin ylös Jumalan oikealla puolelle !

        Eli mitä tällä tarkoitan ! Ei tämä "Aabrahamin helman" joukkue voinut mennä minnekään ns."taivaaseen, Isän kotiin" ennen Jeesusta, joka meni sinne valmistamaan meille sijaa vasta 43pv myöhemmin, eikä siis myöskään "Ryöväri" (Luuk 23:43) !

        Vrt Joh 14:1 "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.
        14:2 Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa?
        14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.

        Eli tähän kaikkien yhteiseen "Isän kotiin" menemiseen viittaa myös Ilm 6:9-11 jakeet, jossa uskossa marttyyreina kuolleita pyydetään odottamaa levollisina kunnes heidän veljiensä lukumäärä tulee täyteen !

        Missä he siis odottavat ? Tuonelassa "Aabrahamin helmassa" !


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Lainaus Pontun minimus :
        "Uskossa nukkuneet uudenliiton pyhät eivät kulje Tuonelan kautta, kuten vanhanliiton aikana."
        ________________________________

        Siis huomaa tämä Matt 27:51,52 tapahtuma tapahtui Jeesuksen kuolinhetkellä ja samalla temppelin esirippu repesi ja tie kaikkeinpyhimpään avattiin ja tästä johtuen uhraamisjärjestelmä menetti merkityksensä !
        Eli tällöin Jeesus meni tuonelaan kolmeksi päiväksi ja sitten vielä sen jälkeen oli ruumiineen päivineen 40 päivää keskuudessamme ja sitten vasta otettiin ylös Jumalan oikealla puolelle !

        Eli mitä tällä tarkoitan ! Ei tämä "Aabrahamin helman" joukkue voinut mennä minnekään ns."taivaaseen, Isän kotiin" ennen Jeesusta, joka meni sinne valmistamaan meille sijaa vasta 43pv myöhemmin, eikä siis myöskään "Ryöväri" (Luuk 23:43) !

        Vrt Joh 14:1 "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.
        14:2 Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa?
        14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.

        Eli tähän kaikkien yhteiseen "Isän kotiin" menemiseen viittaa myös Ilm 6:9-11 jakeet, jossa uskossa marttyyreina kuolleita pyydetään odottamaa levollisina kunnes heidän veljiensä lukumäärä tulee täyteen !

        Missä he siis odottavat ? Tuonelassa "Aabrahamin helmassa" !

        Ilm 6:9-11 sielut on alttarin alla. Raamatun kuvauksessa alttari on uhraamaisen ja Jumalanpalveluksen paikka.

        Alttari on taivaassa eikä tuonelassa.


      • niimpä kirjoitti:

        Ilm 6:9-11 sielut on alttarin alla. Raamatun kuvauksessa alttari on uhraamaisen ja Jumalanpalveluksen paikka.

        Alttari on taivaassa eikä tuonelassa.

        No, tämähän on tietenkin vertauskuva sillä ei taivaassakaan mitään "alttaria" ole enää mutta siellä "alttarin alla" eli "tuonelassa" ollaan jo Jumalan läheisyydessä !

        Se miksi Taivaassa tai missään ole enää ns."alttaria" johtuu siitä, että Jeesus Kristus on itse se Pyhäkkö KOKONAISUUDESSAAN !

        Vrt Jes 8:14 Ja hän on oleva PYHÄKKÖ !

        Hebr. "miqdash" = "sanctuary" ="Pyhäkkö"


        Kysynkin sinulta että oletko sinä ns. "elävä kivi" ?

        Nimittäin ns. Kuolleet ja Elävät kivet perustuvat tähän:
        1 Piet 2:5 " ja rakentukaa itsekin ELÄVINÄ KIVINÄ hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, UHRAAMAAN hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia."

        Kun rakennusta aletaan rakentamaan kivistä, niin siihen ensin laitetaan ns. Kulmakivi, joka hengellisessä Pyhäkössämme tarkoittaa Kristusta ja sitten siihen täytyy lähteä hakemaan lisää kiviä...

        Mutta kuinka ollakaan löytyy vain erilaisia likaisia möykkyjä, jotka eivät sovi juuri mihinkään ja nämä ovat juuri niitä "Kuolleita kiviä" !

        No, jotta ne saataisiin sitten laitettua rakennukseen oikeille paikoilleen niin niitä pitää työstää sieltä ja täältä, "poistaa särmiä", jotta jokainen murikka löytää oman nimenomaan sille tarkoitetun paikkansa rakennuksessa, jokaiselle siis ihan omanlaisensa !
        Ja sitten kun nämä murikat on saatu työstettyä, särmät poistettua ja hiottua siihen muotoonsa, että ne voidaan lopulta asentaa rakennukseen niin niitä kiviä kutsutaan vasta sitten ns. "Eläviksi kiviksi" !

        Ja jotta tästä murikasta "Kuolleesta kivestä" tulisi ns. "Elävä kivi" niin se on yksin ja ainoastaan Pyhän Hengen työtä meissä ! :O

        Ja tätä Pietari tarkoitti kun sanoi:
        "RAKENTUKAA TEKIN ELÄVINÄ KIVINÄ HENGELLISEKSI HUONEEKSI" !

        Eli siteeraan vielä tämän koko Raamatun kohdan tähän:
        1 Piet 2:4 Ja tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis,
        2:5 ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.
        2:6 Sillä Raamatussa sanotaan: "Katso, minä lasken Siioniin valitun kiven, kalliin kulmakiven; ja joka häneen uskoo, ei ole häpeään joutuva".


    • niimpä

      >Se miksi Taivaassa tai missään ole enää ns."alttaria" johtuu siitä, että Jeesus Kristus on itse se Pyhäkkö KOKONAISUUDESSAAN !>

      Kyl taivaas on muukin pyhäkkö.

      Heprealaisille luku 8.
      Tulemme nyt asian ytimeen: Meillä on ylipappi, joka on asettunut taivaissa istuimelleen Majesteetin valtaistuimen oikealle puolelle.
      2. Hän toimittaa palvelusta taivaan pyhäkössä, todellisessa pyhäkköteltassa, jota ei ole pystyttänyt ihminen vaan Herra itse.

      • Ymmärrätkö sinä siis niin kuin siis adventistit ymmärtävät, että taivaassa on konkreettinen pyhäkkö ja että vuonna 1844 Jeesus siirtyi pyhästä kaikkeinpyhimpään tekemään lunastuksensa viimeistä vaihetta eli ns. tutkivaa tuomiota ?


      • Vrt. Hebr 8:2" todellisessa pyhäkköteltassa "..."pystyttänyt".." Herra itse."

        skéné = a tent,, tabernacle = teltta, asuinpaikka

        http://biblehub.com/lexicon/hebrews/8-2.htm

        Vrt Joh 2:19 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä".
        2:20 Niin juutalaiset sanoivat: "Neljäkymmentä kuusi vuotta on tätä temppeliä rakennettu, ja sinäkö pystytät sen kolmessa päivässä?"
        2:21 Mutta hän puhui ruumiinsa temppelistä.


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt. Hebr 8:2" todellisessa pyhäkköteltassa "..."pystyttänyt".." Herra itse."

        skéné = a tent,, tabernacle = teltta, asuinpaikka

        http://biblehub.com/lexicon/hebrews/8-2.htm

        Vrt Joh 2:19 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä".
        2:20 Niin juutalaiset sanoivat: "Neljäkymmentä kuusi vuotta on tätä temppeliä rakennettu, ja sinäkö pystytät sen kolmessa päivässä?"
        2:21 Mutta hän puhui ruumiinsa temppelistä.

        Asiayhteys? Se asiayhteys? = Hän toimittaa palvelusta t a i v a a n pyhäkössä.


      • niimpä kirjoitti:

        Asiayhteys? Se asiayhteys? = Hän toimittaa palvelusta t a i v a a n pyhäkössä.

        Eli ajattelet kuin Adventistit ! Mutta se oppi on aivan harhaoppia ja perustuu vain Ellen G Whiten ja kumppanien "meriselitykseen", että miksi ei maailmanloppu tullutkaan 22.10. 1844 niin kuin piti ! :O

        Vrt: http://kirjasto.adventist.fi/28-opinkohtaa-palvelus


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Eli ajattelet kuin Adventistit ! Mutta se oppi on aivan harhaoppia ja perustuu vain Ellen G Whiten ja kumppanien "meriselitykseen", että miksi ei maailmanloppu tullutkaan 22.10. 1844 niin kuin piti ! :O

        Vrt: http://kirjasto.adventist.fi/28-opinkohtaa-palvelus

        niimpä: Hän toimittaa palvelusta t a i v a a n pyhäkössä
        __________________________________________--

        Vrt. "eitourgos" = a public servant, a minister, a servant = virkamies, ministeri, palvelija

        http://biblehub.com/text/hebrews/8-2.htm

        "hagiōn eitourgos" = " Pyhän paikan ministeri"

        Tämä ei tarkoita että olisi olemassa joku ns. "Tutkiva tuomio" !


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        niimpä: Hän toimittaa palvelusta t a i v a a n pyhäkössä
        __________________________________________--

        Vrt. "eitourgos" = a public servant, a minister, a servant = virkamies, ministeri, palvelija

        http://biblehub.com/text/hebrews/8-2.htm

        "hagiōn eitourgos" = " Pyhän paikan ministeri"

        Tämä ei tarkoita että olisi olemassa joku ns. "Tutkiva tuomio" !

        Minua ei hetkauta sanakirjat. Onko sinulla opinnot suoritettu raamatunajan kielistä? Lueppa Bibliaa niin näet miten kieli on muuttunut. Saatikka kun mennään parisen tuhatta vuotta takasipäin.


      • niimpä kirjoitti:

        Minua ei hetkauta sanakirjat. Onko sinulla opinnot suoritettu raamatunajan kielistä? Lueppa Bibliaa niin näet miten kieli on muuttunut. Saatikka kun mennään parisen tuhatta vuotta takasipäin.

        Mitä minun opiskeluni tähän asiaan liittyy vai onko joku maallinen toditsus sitä että on pätevä johonkin tehtävään ? Pietarikin oli kalastaja !

        Mutta vrt. Biblia Hebr 8:1 "Mutta tämä on pääkappale niistä, joita me puhumme: meillä on senkaltainen ylimmäinen Pappi, joka istuu oikialla kädellä majesteetin istumella taivaissa,
        8:2 Ja on pyhäin lahjain palvelia, ja sen totisen majan, jonka Jumala asetti ja ei ihminen.

        Tässä biblia ei puhu mitään "toimittamisesta ja pyhäkköpalvelusta" eli adventistien tulkinnasta "tutkivasta tuomiosta" !


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä minun opiskeluni tähän asiaan liittyy vai onko joku maallinen toditsus sitä että on pätevä johonkin tehtävään ? Pietarikin oli kalastaja !

        Mutta vrt. Biblia Hebr 8:1 "Mutta tämä on pääkappale niistä, joita me puhumme: meillä on senkaltainen ylimmäinen Pappi, joka istuu oikialla kädellä majesteetin istumella taivaissa,
        8:2 Ja on pyhäin lahjain palvelia, ja sen totisen majan, jonka Jumala asetti ja ei ihminen.

        Tässä biblia ei puhu mitään "toimittamisesta ja pyhäkköpalvelusta" eli adventistien tulkinnasta "tutkivasta tuomiosta" !

        Liittyy liittyy raamatun ajan kielestä on lähdettävä. Etkö huomaa miten suomenkielikin on muuttunut biblian ajasta. En ole adventisti. Sulla on jehovantodistajamainen tapa pönkittää näkemystäsi. Haalit raamatusta sellaista joka ei liity tuonelaoppiisi ollenkaan. Etsi raamatusta näkemys joka näyttää selvästi että jeesuksen uhrikuolemankin jälkeen mennään tuonelaan?


      • niimpä kirjoitti:

        Liittyy liittyy raamatun ajan kielestä on lähdettävä. Etkö huomaa miten suomenkielikin on muuttunut biblian ajasta. En ole adventisti. Sulla on jehovantodistajamainen tapa pönkittää näkemystäsi. Haalit raamatusta sellaista joka ei liity tuonelaoppiisi ollenkaan. Etsi raamatusta näkemys joka näyttää selvästi että jeesuksen uhrikuolemankin jälkeen mennään tuonelaan?

        niimpä: "Etsi raamatusta näkemys joka näyttää selvästi että jeesuksen uhrikuolemankin jälkeen mennään tuonelaan?"
        ______________________

        Voit lukea tuolta blogistani lisää todisteita aiheesta !

        http://otakoppi.webnode.fi/news/jo-tuonelassa-olemme-paratiisissa-/


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        niimpä: "Etsi raamatusta näkemys joka näyttää selvästi että jeesuksen uhrikuolemankin jälkeen mennään tuonelaan?"
        ______________________

        Voit lukea tuolta blogistani lisää todisteita aiheesta !

        http://otakoppi.webnode.fi/news/jo-tuonelassa-olemme-paratiisissa-/

        Ja lisäksi lue aloitustekstini uudestaan siinäkin on monta kohtaa jotka näin osoittavat !

        Mutta osoita sinä minulle Raamatustasi kohdat missä sanotaan, että
        ns. "Aabrahamin helma" olisi nyt TYHJÄ !


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Ja lisäksi lue aloitustekstini uudestaan siinäkin on monta kohtaa jotka näin osoittavat !

        Mutta osoita sinä minulle Raamatustasi kohdat missä sanotaan, että
        ns. "Aabrahamin helma" olisi nyt TYHJÄ !

        Rakenettu pyhäkkö on taivaas. Ilm 6:9-11 ei liity mitenkään tuonelaoppiisi.

        psalmi luku 78.
        Ja hän rakensi pyhäkkönsä korkeuksien tasalle, rakensi sen kuin maan, jonka hän on perustanut ikiajoiksi.


      • niimpä kirjoitti:

        Rakenettu pyhäkkö on taivaas. Ilm 6:9-11 ei liity mitenkään tuonelaoppiisi.

        psalmi luku 78.
        Ja hän rakensi pyhäkkönsä korkeuksien tasalle, rakensi sen kuin maan, jonka hän on perustanut ikiajoiksi.

        Huom: 1992 käännös Ps. 78:69 Sille hän rakensi pyhäkkönsä, korkean kuin taivaat, vankan kuin maa, jonka hän on perustanut ikiajoiksi.

        International Standard Version
        He built his sanctuary, high as the heavens, like the earth that he established forever
        = " Hän rakensi pyhäkön, korkea kuin taivaat, "

        Tässä alkukieli käyttää sanaa "kə-mōw-" = like, as= kuin, kuten, niin kuin,

        Tämä ei siis tarkoita että ns."pyhäkkö" olisi taivaassa tai "taivaan tasolla"...

        Tämäkin ajattelu on ns."korvasyyhyteologiaa" jota ei alkukieli tue !


        Vrt. http://biblehub.com/text/psalms/78-69.htm


      • niimpä kirjoitti:

        Rakenettu pyhäkkö on taivaas. Ilm 6:9-11 ei liity mitenkään tuonelaoppiisi.

        psalmi luku 78.
        Ja hän rakensi pyhäkkönsä korkeuksien tasalle, rakensi sen kuin maan, jonka hän on perustanut ikiajoiksi.

        niimpä: Ilm 6:9-11 ei liity mitenkään tuonelaoppiisi.
        ______________________________

        Tämä kohta osoittaa että kuolleitten sielut ovat "tietoisessa tilassa" mutta ei vielä "taivaassa" vaan jossain ns. "välitilassa" ! :O

        Vrt. "näin minä alttarin alla niiden sielut...he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ....heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina... kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, "


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        niimpä: Ilm 6:9-11 ei liity mitenkään tuonelaoppiisi.
        ______________________________

        Tämä kohta osoittaa että kuolleitten sielut ovat "tietoisessa tilassa" mutta ei vielä "taivaassa" vaan jossain ns. "välitilassa" ! :O

        Vrt. "näin minä alttarin alla niiden sielut...he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ....heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina... kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, "

        Tämähän mielenkiintoiseksi menee. Pitääkö paavalin teksti lukea niin että hän haluaisi lähteä tuonelaan!?

        filippiläisille luku 1
        23. olen kahden vaiheilla. Haluaisin lähteä täältä ja päästä Kristuksen luo, sillä se olisi kaikkein parasta.


      • niimpä kirjoitti:

        Tämähän mielenkiintoiseksi menee. Pitääkö paavalin teksti lukea niin että hän haluaisi lähteä tuonelaan!?

        filippiläisille luku 1
        23. olen kahden vaiheilla. Haluaisin lähteä täältä ja päästä Kristuksen luo, sillä se olisi kaikkein parasta.

        Vrt. Ps 139:7 Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
        139:8 Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt. Ps 139:7 Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
        139:8 Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä

        " Herra näkee tuonelan syvyyksiin asti, saati sitten ihmisten sydämiin" (San 15:11)..." Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili." (Hebr 4:13)..."sillä Jumalan edessä tuonela on alasti." (Job 26:6)


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt. Ps 139:7 Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
        139:8 Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä

        Jaa että tuonela on paavalin koti?

        2 korinttolaisille luku 5.
        Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiistamme kotiin Herran luo.


      • niimpä kirjoitti:

        Jaa että tuonela on paavalin koti?

        2 korinttolaisille luku 5.
        Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiistamme kotiin Herran luo.

        Tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin että Herran läsnäolo täyttää myös Tuonelan ! koska mistäpä Jeesus muuten noutaisi omansa yhteisessä ylösnousemuksessa eli jos Paavali olisi Ns." taivaassa", niin silloin esim 1 Tess 16 luku ei täsmää eikä nämä Jeesuksen sanat:
        Vrt. Joh 14:2 Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa?
        14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin että Herran läsnäolo täyttää myös Tuonelan ! koska mistäpä Jeesus muuten noutaisi omansa yhteisessä ylösnousemuksessa eli jos Paavali olisi Ns." taivaassa", niin silloin esim 1 Tess 16 luku ei täsmää eikä nämä Jeesuksen sanat:
        Vrt. Joh 14:2 Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa?
        14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.

        Korjaus 1 Tess 4:15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

        4:16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;

        4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan YHDESSÄ heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

        HUOM: "niin me saamme aina olla Herran kanssa." !


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Tämä ei voi tarkoittaa muuta kuin että Herran läsnäolo täyttää myös Tuonelan ! koska mistäpä Jeesus muuten noutaisi omansa yhteisessä ylösnousemuksessa eli jos Paavali olisi Ns." taivaassa", niin silloin esim 1 Tess 16 luku ei täsmää eikä nämä Jeesuksen sanat:
        Vrt. Joh 14:2 Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa?
        14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.

        Mielestäsi paavalin yhdyskunta on tuonelassa eikä taivaassa vaikka hän sanoo "yhteiskuntamme on taivaissa"?

        filippiläisille luku 3.
        20. Mutta meidän yhteiskuntamme on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi.


      • niimpä kirjoitti:

        Mielestäsi paavalin yhdyskunta on tuonelassa eikä taivaassa vaikka hän sanoo "yhteiskuntamme on taivaissa"?

        filippiläisille luku 3.
        20. Mutta meidän yhteiskuntamme on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi.

        Aivan; " meidän yhteiskuntamme on taivaissa" siis lopullinen mutta sinne me menemme kaikki Tuonelan kautta !
        "politeuma" = a state = valtio !
        http://biblehub.com/greek/4175.htm

        Siellä on se "Isän koti" johon Jeesus meni valmistamaan meille sijaa ja jonne Hän lopulta meidät kaikki noutaa yhdessä ja yhtä aikaa niin kuin 1 Tess 4:15-17 sen kertoo !

        Joh 3:13 Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Aivan; " meidän yhteiskuntamme on taivaissa" siis lopullinen mutta sinne me menemme kaikki Tuonelan kautta !
        "politeuma" = a state = valtio !
        http://biblehub.com/greek/4175.htm

        Siellä on se "Isän koti" johon Jeesus meni valmistamaan meille sijaa ja jonne Hän lopulta meidät kaikki noutaa yhdessä ja yhtä aikaa niin kuin 1 Tess 4:15-17 sen kertoo !

        Joh 3:13 Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.

        " sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta "

        Sekä Tuonelassa että maan päällä !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        " sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta "

        Sekä Tuonelassa että maan päällä !

        Ps. Pitää ottaa huomioon että Paavali monessa kohtaa antoi ymmärtää, että Jeesus mahdollisesti saattaisi tulla takaisin jo hänen elossa olo aikanaan ! Se käy ilmi hänen kirjoituksistaan mutta näin ei kuitenkaan käynyt vaan Paavalikin meni Tuonelaan, "välitilaan" odottamaan kaikkien yhteistä "ylösottoa" !

        Vrt. 1 Kor 7:29 Mutta sen minä sanon, veljet: aika on lyhyt; olkoot tästedes nekin, joilla on vaimot, niinkuin ei heillä niitä olisikaan,
        7:31 sillä tämän maailman muoto on katoamassa


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Ps. Pitää ottaa huomioon että Paavali monessa kohtaa antoi ymmärtää, että Jeesus mahdollisesti saattaisi tulla takaisin jo hänen elossa olo aikanaan ! Se käy ilmi hänen kirjoituksistaan mutta näin ei kuitenkaan käynyt vaan Paavalikin meni Tuonelaan, "välitilaan" odottamaan kaikkien yhteistä "ylösottoa" !

        Vrt. 1 Kor 7:29 Mutta sen minä sanon, veljet: aika on lyhyt; olkoot tästedes nekin, joilla on vaimot, niinkuin ei heillä niitä olisikaan,
        7:31 sillä tämän maailman muoto on katoamassa

        No tämäkin on ajateltava nän: Taivaissa kirjoitettu joukko juhlii tuonelassa?

        Heprealaisille luku 12
        23. taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö,


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Ps. Pitää ottaa huomioon että Paavali monessa kohtaa antoi ymmärtää, että Jeesus mahdollisesti saattaisi tulla takaisin jo hänen elossa olo aikanaan ! Se käy ilmi hänen kirjoituksistaan mutta näin ei kuitenkaan käynyt vaan Paavalikin meni Tuonelaan, "välitilaan" odottamaan kaikkien yhteistä "ylösottoa" !

        Vrt. 1 Kor 7:29 Mutta sen minä sanon, veljet: aika on lyhyt; olkoot tästedes nekin, joilla on vaimot, niinkuin ei heillä niitä olisikaan,
        7:31 sillä tämän maailman muoto on katoamassa

        Palataan uudelleen pyhäkkö aiheeseen joka on taivaassa. Taitavasti olet sitä kierrellyt ja kaarrellut.

        ilmestyskirja luku 11.
        19. Ja Jumalan temppeli taivaassa aukeni, ja hänen liittonsa arkki näkyi hänen temppelissään, ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää ja maanjäristystä ja suuria rakeita.


      • niimpä kirjoitti:

        No tämäkin on ajateltava nän: Taivaissa kirjoitettu joukko juhlii tuonelassa?

        Heprealaisille luku 12
        23. taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö,

        Huom Hebr. 12:18 Sillä te ette ole käyneet sen vuoren tykö, jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa...

        Eli ei he ole vielä siellä "Isän tykönä"

        12:22 vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö.... jne

        Eli Tuonpuoleisessa "välitilassa" olevien tykö !

        Lähellä mutta ei vielä perillä !


      • niimpä kirjoitti:

        Palataan uudelleen pyhäkkö aiheeseen joka on taivaassa. Taitavasti olet sitä kierrellyt ja kaarrellut.

        ilmestyskirja luku 11.
        19. Ja Jumalan temppeli taivaassa aukeni, ja hänen liittonsa arkki näkyi hänen temppelissään, ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää ja maanjäristystä ja suuria rakeita.

        Onko sinun mielestäsi Taivaassa henkimaailmassa jokin "konkreettinen" käsin kosketeltava Temppeli ? ja jonkinlainen uhrauskäytäntö ?

        Vai olisiko tässäkin kysymys vain vertauskuvallisesta kielestä ?

        Vrt: Jes 8:13 Herra Sebaot pitäkää pyhänä, häntä te peljätkää ja kauhistukaa.

        8:14 Ja hän on oleva PYHÄKKÖ ! hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, :O

        ELI JEESUS KRISTUS ON TÄMÄ PYHÄKKÖ !


        Hebr 4:14 Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta.
        4:15 Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.
        4:16 Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan

        8:1 Mutta pääkohta siinä, mistä me puhumme, on tämä: meillä on sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaissa,
        8:2 tehdäkseen pappispalvelusta kaikkeinpyhimmässä, siinä OIKEASSA majassa, jonka on rakentanut Herra eikä ihminen

        ELI "on rakentanut Herra eikä ihminen" !

        MAALLINEN TEMPPELI OLI SIIS VERTAUSKUVA !
        Vrt. Hebr 8:5 "ja jotka palvelevat siinä, mikä on taivaallisten kuva ja varjo"

        Eli nyt puhutaan hengellisistä asioista jotka pitää ymmärtää HENGELLISESTI !

        Vrt 1 Kor 2:12 "Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        2:13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        2:14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on;"


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Onko sinun mielestäsi Taivaassa henkimaailmassa jokin "konkreettinen" käsin kosketeltava Temppeli ? ja jonkinlainen uhrauskäytäntö ?

        Vai olisiko tässäkin kysymys vain vertauskuvallisesta kielestä ?

        Vrt: Jes 8:13 Herra Sebaot pitäkää pyhänä, häntä te peljätkää ja kauhistukaa.

        8:14 Ja hän on oleva PYHÄKKÖ ! hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, :O

        ELI JEESUS KRISTUS ON TÄMÄ PYHÄKKÖ !


        Hebr 4:14 Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta.
        4:15 Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.
        4:16 Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan

        8:1 Mutta pääkohta siinä, mistä me puhumme, on tämä: meillä on sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaissa,
        8:2 tehdäkseen pappispalvelusta kaikkeinpyhimmässä, siinä OIKEASSA majassa, jonka on rakentanut Herra eikä ihminen

        ELI "on rakentanut Herra eikä ihminen" !

        MAALLINEN TEMPPELI OLI SIIS VERTAUSKUVA !
        Vrt. Hebr 8:5 "ja jotka palvelevat siinä, mikä on taivaallisten kuva ja varjo"

        Eli nyt puhutaan hengellisistä asioista jotka pitää ymmärtää HENGELLISESTI !

        Vrt 1 Kor 2:12 "Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        2:13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        2:14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on;"

        """Eli nyt puhutaan hengellisistä asioista jotka pitää ymmärtää HENGELLISESTI !"""

        Juup juup mutta linja pitää säilyttää vaikka puhuttaisiin hengellisistä. Alttarin alla olevat sielut on taivaassa kun siellä on temppelikin.


      • niimpä kirjoitti:

        """Eli nyt puhutaan hengellisistä asioista jotka pitää ymmärtää HENGELLISESTI !"""

        Juup juup mutta linja pitää säilyttää vaikka puhuttaisiin hengellisistä. Alttarin alla olevat sielut on taivaassa kun siellä on temppelikin.

        Niinpä: Alttarin alla olevat sielut on taivaassa kun siellä on temppelikin.
        __________________________________

        "Alttarin alla" !

        Sehän on juuri vertauskuvallisesti "alapuolella" ! EI SIIS VIELÄ TAIVAASSA !

        Kreik "hupokató" ....

        from hupo = under = alapuolella
        and kató = lower = matalammalla


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Niinpä: Alttarin alla olevat sielut on taivaassa kun siellä on temppelikin.
        __________________________________

        "Alttarin alla" !

        Sehän on juuri vertauskuvallisesti "alapuolella" ! EI SIIS VIELÄ TAIVAASSA !

        Kreik "hupokató" ....

        from hupo = under = alapuolella
        and kató = lower = matalammalla

        Esimerkiksi Martti Luther on haudattu Wittenbergin linnankirkon saarnastuolin alle !

        http://www.matkallamaailmalla.fi/14.Wittenberg.Wittenberg.html

        Eli vertauskuvallisesti hänkään ei ole vielä siellä Jumalan temppelissä sisällä ! eli Isän Luona ! vaan Tuonelassa "tietoisessa tilassa" !

        Tätä tarkoittaa myös Ilm 6:9-11


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Esimerkiksi Martti Luther on haudattu Wittenbergin linnankirkon saarnastuolin alle !

        http://www.matkallamaailmalla.fi/14.Wittenberg.Wittenberg.html

        Eli vertauskuvallisesti hänkään ei ole vielä siellä Jumalan temppelissä sisällä ! eli Isän Luona ! vaan Tuonelassa "tietoisessa tilassa" !

        Tätä tarkoittaa myös Ilm 6:9-11

        Sielut oli taivaassa koska Johanneskin nousi taivaaseen. Hänelle näytettiin "minä näytän sinulle".

        Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva."


      • niimpä kirjoitti:

        Sielut oli taivaassa koska Johanneskin nousi taivaaseen. Hänelle näytettiin "minä näytän sinulle".

        Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva."

        Noh, Johannekselle näytettiin Jeesuksen Kristuksen ilmestys (Ilm 1:1)
        Ilm 4:2 "Ja kohta minä olin hengessä."

        Ja ketä ovat nämä nimenomaan 24 vanhinta jne... onko tämä joku etujoukko vai ihmisiä ollenkaan... voimme vain arvuutella... vai koskeeko tämä tulevaisuutta vai mitä aikaa...Kaikkia ihmisiä tämä ei kuitenkaan tarkoita ! Vai onko nämä ne Matteuksen mainitsemat Pyhät (27:52 "ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös".) ... Voi vain arvailla !

        Näihin apokalyptisiin ennustuksiin ja näkyihin en mielelläni liiaksi tartu... minulle riittää raamatun sana


        1 Piet 1:20 Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä;
        1:21 sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.


        Usko sinä "niimpä" minun puolestani niin kuin tahdot ja väännä ja käännä sitä ja tätä omaan korvasyyhyysi....
        Turha tätä on aina jankata kun olet noin jumittunut pääsi sisälle ja omaan näkemykseesi etkä ajattele kokonaisuutta ja raamatun selviä viittauksia ja Jeesuksen opetusta (Luuk 16:19-31) ja sitä mistä ketkäkin noudetaan
        maailman lopulla...jne... jne...


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Noh, Johannekselle näytettiin Jeesuksen Kristuksen ilmestys (Ilm 1:1)
        Ilm 4:2 "Ja kohta minä olin hengessä."

        Ja ketä ovat nämä nimenomaan 24 vanhinta jne... onko tämä joku etujoukko vai ihmisiä ollenkaan... voimme vain arvuutella... vai koskeeko tämä tulevaisuutta vai mitä aikaa...Kaikkia ihmisiä tämä ei kuitenkaan tarkoita ! Vai onko nämä ne Matteuksen mainitsemat Pyhät (27:52 "ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös".) ... Voi vain arvailla !

        Näihin apokalyptisiin ennustuksiin ja näkyihin en mielelläni liiaksi tartu... minulle riittää raamatun sana


        1 Piet 1:20 Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä;
        1:21 sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.


        Usko sinä "niimpä" minun puolestani niin kuin tahdot ja väännä ja käännä sitä ja tätä omaan korvasyyhyysi....
        Turha tätä on aina jankata kun olet noin jumittunut pääsi sisälle ja omaan näkemykseesi etkä ajattele kokonaisuutta ja raamatun selviä viittauksia ja Jeesuksen opetusta (Luuk 16:19-31) ja sitä mistä ketkäkin noudetaan
        maailman lopulla...jne... jne...

        Nyt taitaa olla niin että sana vanhin löytyy muualtakin uudestatestamentista. Kuinka ollakkaan nimenomaan ihminen on se vanhin eikä esim. enkeli!? Luulenpa että olisit tämän jo tuonut jos ei näin olisi? Jehovantodistajamainen selittelysi on tullut tiensä päähän!


      • niimpä kirjoitti:

        Nyt taitaa olla niin että sana vanhin löytyy muualtakin uudestatestamentista. Kuinka ollakkaan nimenomaan ihminen on se vanhin eikä esim. enkeli!? Luulenpa että olisit tämän jo tuonut jos ei näin olisi? Jehovantodistajamainen selittelysi on tullut tiensä päähän!

        Niimpä: " Jehovantodistajamainen selittelysi "
        _____________________

        No se älähtää johon... jne.... ja nyt alamme mennä aika sivuraiteelle topiikkini aiheesta...sillä Jehovien "kuolleet ei tiedä mitään" !

        Johanneksen Ilmestys puhuu kuitenkin näin

        Ilm 7:9 "Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,"

        7:13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        7:14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Ovatko nämä mielestäsi jo taivaassa vai mistä nämä tulevat maailman lopulla ?


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Niimpä: " Jehovantodistajamainen selittelysi "
        _____________________

        No se älähtää johon... jne.... ja nyt alamme mennä aika sivuraiteelle topiikkini aiheesta...sillä Jehovien "kuolleet ei tiedä mitään" !

        Johanneksen Ilmestys puhuu kuitenkin näin

        Ilm 7:9 "Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,"

        7:13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        7:14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Ovatko nämä mielestäsi jo taivaassa vai mistä nämä tulevat maailman lopulla ?

        Huomaa vielä että tässä 7:13 ja 14 jakeessa "yksi vanhemmista" rinnastetaan Herraan !

        Vrt. "yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi" ja sitten Johannes vastaa: "Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen".

        Ja huomaa myös...

        edellä luvussa 5 kysellään että, Kuka on arvollinen avaamaan tämän kirjan ja murtamaan sen sinetit ?
        Ja vastaukseksi kerrotaan myöhemmin, että vanhinten keskellä seisoi Karitsa ja hänelle veisattiin uutta virttä "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sinetit"


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Huomaa vielä että tässä 7:13 ja 14 jakeessa "yksi vanhemmista" rinnastetaan Herraan !

        Vrt. "yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi" ja sitten Johannes vastaa: "Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen".

        Ja huomaa myös...

        edellä luvussa 5 kysellään että, Kuka on arvollinen avaamaan tämän kirjan ja murtamaan sen sinetit ?
        Ja vastaukseksi kerrotaan myöhemmin, että vanhinten keskellä seisoi Karitsa ja hänelle veisattiin uutta virttä "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sinetit"

        Vrt. Myös 1 Moos 1:26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme"
        3:22 Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan.

        Keitä ovat nämä ME ?


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niimpä: " Jehovantodistajamainen selittelysi "
        _____________________

        No se älähtää johon... jne.... ja nyt alamme mennä aika sivuraiteelle topiikkini aiheesta...sillä Jehovien "kuolleet ei tiedä mitään" !

        Johanneksen Ilmestys puhuu kuitenkin näin

        Ilm 7:9 "Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,"

        7:13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        7:14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Ovatko nämä mielestäsi jo taivaassa vai mistä nämä tulevat maailman lopulla ?

        En tarkoittanut jt oppia vaan tapaasi jolla selität. Selität ummet lammet että näkemyksesi säilyisi. Jos tarkoitat suuresta ahdistuksesta tulevia niin ei. Matt. 24:21 Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta tähän asti eikä tule koskaan olemaan.
        22. Ellei niitä päiviä lyhennettäisi, yksikään ihminen ei pelastuisi. Mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

        Ps. tarkista niistä sanakirjoistasi onko vanhin sana ihmisestä muuallakin ut:ssä?


      • niimpä kirjoitti:

        En tarkoittanut jt oppia vaan tapaasi jolla selität. Selität ummet lammet että näkemyksesi säilyisi. Jos tarkoitat suuresta ahdistuksesta tulevia niin ei. Matt. 24:21 Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta tähän asti eikä tule koskaan olemaan.
        22. Ellei niitä päiviä lyhennettäisi, yksikään ihminen ei pelastuisi. Mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

        Ps. tarkista niistä sanakirjoistasi onko vanhin sana ihmisestä muuallakin ut:ssä?

        Sana vanhin kreikaksi " presbuteros" esiintyy UT:ssa 66x ja viittaa myös Juutalaiseen Sanhedrinin oikeusistuimeen !

        Minun tätini mies oli "Korkeimman oikeuden" jäsen (nyt eläkkeellä)
        Suomessa siinä pitää olla korkeimman oikeuden presidentin lisäksi vähintään 15 jäsentä !

        Sanaa vanhin käytetään myös seurakunnan vanhemmista ja sana tarkoittaa myös vanhempaa jo kypsempää miestä jolla on tuomiokokemusta!

        Sana "vanhin" ei siis välttämättä tarkoita aina ihmistä vaan viittaa eräänlaiseen tuomioistuimeen ja siinä päätäntävallassa oleviin persooniin !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Sana vanhin kreikaksi " presbuteros" esiintyy UT:ssa 66x ja viittaa myös Juutalaiseen Sanhedrinin oikeusistuimeen !

        Minun tätini mies oli "Korkeimman oikeuden" jäsen (nyt eläkkeellä)
        Suomessa siinä pitää olla korkeimman oikeuden presidentin lisäksi vähintään 15 jäsentä !

        Sanaa vanhin käytetään myös seurakunnan vanhemmista ja sana tarkoittaa myös vanhempaa jo kypsempää miestä jolla on tuomiokokemusta!

        Sana "vanhin" ei siis välttämättä tarkoita aina ihmistä vaan viittaa eräänlaiseen tuomioistuimeen ja siinä päätäntävallassa oleviin persooniin !

        Vrt. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sanhedrin


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Sana vanhin kreikaksi " presbuteros" esiintyy UT:ssa 66x ja viittaa myös Juutalaiseen Sanhedrinin oikeusistuimeen !

        Minun tätini mies oli "Korkeimman oikeuden" jäsen (nyt eläkkeellä)
        Suomessa siinä pitää olla korkeimman oikeuden presidentin lisäksi vähintään 15 jäsentä !

        Sanaa vanhin käytetään myös seurakunnan vanhemmista ja sana tarkoittaa myös vanhempaa jo kypsempää miestä jolla on tuomiokokemusta!

        Sana "vanhin" ei siis välttämättä tarkoita aina ihmistä vaan viittaa eräänlaiseen tuomioistuimeen ja siinä päätäntävallassa oleviin persooniin !

        Kiitos siis sama sana "presbuteros" on ilmestyskirjassakin? Ihmisistä on kyse eikä oikeusistuimista. Tit. 1:5 Minä jätin sinut Kreettaan sitä varten, että järjestäisit, mitä vielä jäi järjestämättä, ja että asettaisit, niinkuin minä sinulle määräsin, joka kaupunkiin vanhimmat,


      • niimpä kirjoitti:

        Kiitos siis sama sana "presbuteros" on ilmestyskirjassakin? Ihmisistä on kyse eikä oikeusistuimista. Tit. 1:5 Minä jätin sinut Kreettaan sitä varten, että järjestäisit, mitä vielä jäi järjestämättä, ja että asettaisit, niinkuin minä sinulle määräsin, joka kaupunkiin vanhimmat,

        Tietysti 1 Tim 1:5 kohdassa sillä tarkoitetaan tietenkin ihmistä mutta...

        Ei välttämättä aina tarkoita IHMISTÄ johan edellä kerroin, sillä kysymys on
        Ns. VIRKATEHTÄVÄSTÄ !

        Ja nythän Ilmestyskirjassa on kysymys Taivaallisesta tuomioistuimesta jossa on 24 vanhinta...

        Enkeli eli "angelos"= Sanansaattaja nimikin voi olla ns."virkatehtävä" !
        Herrakin esiintyy VT.ssa "virkatehtävässä" olematta silti enkeli !

        Ymmärrätkö !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Tietysti 1 Tim 1:5 kohdassa sillä tarkoitetaan tietenkin ihmistä mutta...

        Ei välttämättä aina tarkoita IHMISTÄ johan edellä kerroin, sillä kysymys on
        Ns. VIRKATEHTÄVÄSTÄ !

        Ja nythän Ilmestyskirjassa on kysymys Taivaallisesta tuomioistuimesta jossa on 24 vanhinta...

        Enkeli eli "angelos"= Sanansaattaja nimikin voi olla ns."virkatehtävä" !
        Herrakin esiintyy VT.ssa "virkatehtävässä" olematta silti enkeli !

        Ymmärrätkö !

        HUOMIOITAVAA ENKELEISTÄ !

        Enkeli = Kreikaksi " Angelos"= Lähettiläs, sanansaattaja

        Latinan kielisessä raamatussa Vulgatassa
        Angelus = Enkeli
        Nuntius = Ihmissanasaattaja

        Enkeli mainitaan raamatussa n.300x ja UT 200x ja mainitaan
        miltein kaikissa 66 raamatun kirjassa...

        Raamatussa myös sanansaattajina esiintyvät:
        - Henki
        - Valo
        - Tuli
        - Valkopukuinen mies
        - Jumalan pojat

        Vrt. Augustinus sanoi näin:
        " Enkeli on heidän tehtävänsä nimi, eikä heidän luonteensa nimi.
        Mikäli etsit heidän luonteensa nimeä, se on henki; mikäli etsit
        heidän tehtävänsä nimeä, se on enkeli.
        Luonteeltaan henki, tehtävältään Enkeli."

        Uskova ihminenkin voi olla "tehtävältään enkeli":
        - Augustinus puhui enkelielämästä
        ns. valittu joukko maan päällä vrt ( Hebr 13:2)
        " Älkää unhottako vieraanvaraisuutta; sillä sitä osoittamalla muutamat ovat tietämättään saaneet pitää enkeleitä vierainaan."

        Ja vertaa nämä:

        " Herran Enkeli " = " Mal`ak Jehova " !!!

        esim:
        - 1 Moos 16:7,9-11
        - 2 Kun 19:35
        - Ps 34:8
        - Joh 5:4
        - Ap 5:19
        - Luuk 1:11,19

        Enkeleiden nimiä ovat
        1) Kerubi = Vartijaenkeli
        2) Serafi = Palava liekki, tuli, sytyttäjä
        Näitä on pidetty rakkauden, valon ja tulen enkeleinä


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Tietysti 1 Tim 1:5 kohdassa sillä tarkoitetaan tietenkin ihmistä mutta...

        Ei välttämättä aina tarkoita IHMISTÄ johan edellä kerroin, sillä kysymys on
        Ns. VIRKATEHTÄVÄSTÄ !

        Ja nythän Ilmestyskirjassa on kysymys Taivaallisesta tuomioistuimesta jossa on 24 vanhinta...

        Enkeli eli "angelos"= Sanansaattaja nimikin voi olla ns."virkatehtävä" !
        Herrakin esiintyy VT.ssa "virkatehtävässä" olematta silti enkeli !

        Ymmärrätkö !

        Ymmärrän tilanteesi mutta pysytään niissä vanhimmissa joista raamattu puhuu. Jätetään vikipedian kahlaaminen tästä erilleen.



      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Mikä on otettu Wikipediasta ?

        Vrt http://keskustelu.suomi24.fi/node/12139237#comment-66888771

        Ps Myös Paavali eli Saulus kuului "Sanhedrinin" neuvostoon tai oli ainakin "noviisi" !

        Vrt Stefanuksen kivitys !
        Ap 7:58 ja ajoivat hänet ulos kaupungista ja kivittivät. Ja todistajat riisuivat vaippansa Saulus nimisen nuorukaisen jalkojen juureen.
        7:59 Ja niin he kivittivät Stefanuksen,


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Ps Myös Paavali eli Saulus kuului "Sanhedrinin" neuvostoon tai oli ainakin "noviisi" !

        Vrt Stefanuksen kivitys !
        Ap 7:58 ja ajoivat hänet ulos kaupungista ja kivittivät. Ja todistajat riisuivat vaippansa Saulus nimisen nuorukaisen jalkojen juureen.
        7:59 Ja niin he kivittivät Stefanuksen,

        Onhan tuokin oma tulkintansa. Oikeusistumet kumartaen rukoilevat! Ilm. 7:11 Ja ne neljä olentoa sanoivat: "Amen", ja vanhimmat lankesivat kasvoilleen ja kumartaen rukoilivat.
        Taivaassa olevat vanhimmat ovat uskovia. Väitätkö että "Sanhedrinin" neuvostoon" kuuluvat olivat uskovia?


      • niimpä kirjoitti:

        Onhan tuokin oma tulkintansa. Oikeusistumet kumartaen rukoilevat! Ilm. 7:11 Ja ne neljä olentoa sanoivat: "Amen", ja vanhimmat lankesivat kasvoilleen ja kumartaen rukoilivat.
        Taivaassa olevat vanhimmat ovat uskovia. Väitätkö että "Sanhedrinin" neuvostoon" kuuluvat olivat uskovia?

        Noh, kysymyksesi alkavat olla jo sen luokan huuhaata ja pelkkää provokaatiota ja siksi en nyt tämän enempää sinulle ala selittelemään mitään kun et selvästi pysty vastaanottamaan ja ymmärtämään edellä kirjoittamiani asioita...

        En viitsi seinille puhua... Ehkä nämä asiat sinulle joskus avautuvat... viimeistään tuonelassa !

        Hyvää jatkoa sinulle !


      • niimpä
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Noh, kysymyksesi alkavat olla jo sen luokan huuhaata ja pelkkää provokaatiota ja siksi en nyt tämän enempää sinulle ala selittelemään mitään kun et selvästi pysty vastaanottamaan ja ymmärtämään edellä kirjoittamiani asioita...

        En viitsi seinille puhua... Ehkä nämä asiat sinulle joskus avautuvat... viimeistään tuonelassa !

        Hyvää jatkoa sinulle !

        Kerro mitä en ymmärrä? Vikipedian istuimella istuu kaikki samalla istuimella. Miten taivaassa olevat vanhimmat laitat samalle istuimelle? Tuleeko siitä "Sanhedrinin oikeusistuin"? Ilm.4;4. Ja valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentä neljä valtaistuinta, ja niillä valtaistuimilla istui kaksikymmentä neljä vanhinta, puettuina valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut.


      • niimpä kirjoitti:

        Kerro mitä en ymmärrä? Vikipedian istuimella istuu kaikki samalla istuimella. Miten taivaassa olevat vanhimmat laitat samalle istuimelle? Tuleeko siitä "Sanhedrinin oikeusistuin"? Ilm.4;4. Ja valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentä neljä valtaistuinta, ja niillä valtaistuimilla istui kaksikymmentä neljä vanhinta, puettuina valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut.

        Niin kai siellä taivaassa on näitä edeltä menneitä jo ennen Jeesuksen maanpäällistä vaellusta eli joitain VT:n Pyhiä tai ainakin Elia !

        Mutta että kaikki ihmisten sielut siellä jo olisivat niin sitä ei Raamattu kyllä tue ! Vaan sekä VT.n että UT.n ihmiset menivät ja menevät edelleen Tuonelaan odottamaan kaikkien yhteistä ylösnousemusta !

        MUTTA VERTAA ELIA !

        2 Kun 2:1 Sinä päivänä, jona Herra oli nostava Elian tuulenpyörteessä taivaaseen
        2:11 Kun he kulkivat ja puhelivat keskenään, siihen ilmestyi yhtäkkiä tuliset vaunut ja tuliset hevoset. Ne erottivat heidät toisistaan, ja Elia nousi tuulenpyörteessä taivaaseen.

        Mutta tästä aiheesta en jaksa kommentoida enempää koska Ilmestyskirjan lopunaikaa kuvaavat näyt ei ole niin yksiselitteisiä !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin kai siellä taivaassa on näitä edeltä menneitä jo ennen Jeesuksen maanpäällistä vaellusta eli joitain VT:n Pyhiä tai ainakin Elia !

        Mutta että kaikki ihmisten sielut siellä jo olisivat niin sitä ei Raamattu kyllä tue ! Vaan sekä VT.n että UT.n ihmiset menivät ja menevät edelleen Tuonelaan odottamaan kaikkien yhteistä ylösnousemusta !

        MUTTA VERTAA ELIA !

        2 Kun 2:1 Sinä päivänä, jona Herra oli nostava Elian tuulenpyörteessä taivaaseen
        2:11 Kun he kulkivat ja puhelivat keskenään, siihen ilmestyi yhtäkkiä tuliset vaunut ja tuliset hevoset. Ne erottivat heidät toisistaan, ja Elia nousi tuulenpyörteessä taivaaseen.

        Mutta tästä aiheesta en jaksa kommentoida enempää koska Ilmestyskirjan lopunaikaa kuvaavat näyt ei ole niin yksiselitteisiä !

        Vrt Myös Matt 17:3 Ja katso, heille ilmestyivät Mooses ja Elias, jotka puhuivat hänen kanssansa.
        17:4 Niin Pietari rupesi puhumaan ja sanoi Jeesukselle: "Herra, meidän on tässä hyvä olla; jos tahdot, niin minä teen tähän kolme majaa, sinulle yhden ja Moosekselle yhden ja Eliaalle yhden".


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt Myös Matt 17:3 Ja katso, heille ilmestyivät Mooses ja Elias, jotka puhuivat hänen kanssansa.
        17:4 Niin Pietari rupesi puhumaan ja sanoi Jeesukselle: "Herra, meidän on tässä hyvä olla; jos tahdot, niin minä teen tähän kolme majaa, sinulle yhden ja Moosekselle yhden ja Eliaalle yhden".

        Ja VRT. 2 Piet 1:16 Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa.
        1:17 Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden, kun tältä ylhäisimmältä kirkkaudelta tuli hänelle tämä ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".
        1:18 Ja tämän äänen me kuulimme tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella.
        1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne.
        1:20 Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä;
        1:21 sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.


    • Rovasti Olavi Peltola opettaa tästä asiasta kyllä ihan oikein :
      http://www.opko.fi/uutiset/olavi-peltolalle-opetusneuvoksen-arvonimi.html


      Lainaus: Välitila

      Jeesuksen vertaus rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta antaa meille kuvan siitä, mitä ihmiselle tapahtuu välittömästi kuoleman jälkeen (Luuk 16:22-31). Tietoinen elämä jatkuu nyt eräänlaisessa välitilassa, odotuksessa. Rikas mies oli tuonelassa (kreik. haades, hepr.sheool).

      On monia kristittyjä, jotka kiistävät opetuksen välitilasta. Heidän mukaansa ihminen kuolee täysin ja vasta yleisessä ylösnousemuksessa ihminen herätetään. Vanhastaan on kuitenkin edelläoleva Jeesuksen vertaus nähty samalla luotettavaksi kuvaukseksi kuoleman jälkeisestä todellisuudesta. "Jumalalle kaikki elävät" (Luuk 20:38). Raamattu kertoo myös, että kuolemansa jälkeen Jeesus meni ja saarnasi "vankeudessa oleville hengille" (1 Piet 3:19).

      Emme voi ymmärtää Jeesuksen sanoja ryövärille muuten kuin välittömästi tämän kuoleman jälkeistä tilaa koskevaksi (Luuk 23:43). Paavalin sanoi, että hänellä olisi halu täältä eritä ja olla Kristuksen kanssa (Fil 1:23). Hän halusi muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö (2 Kor 5:1-8). Sama mielikuva vahvistuu Paavalin opettaessa, ettei mikään, ei edes kuolema voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta (Room 8:38-39). Ilmestyskirjassa kerrotaan myös Jumalan sanan tähden surmatuista sieluista, jotka odottavat alttarin alla (Ilm 6:9-11).

      Kuoleman jälkeen ihmisten olemassaolo jatkuu kuitenkin Jeesuksen vertauksen kuvaamana aivankuin kahdessa eri paikassa. Vanhurskas on paratiisissa (Luuk 23:43) ja epävanhurskas vaivan paikassa. Lasarukselle se oli lepoa, sapatin lepo oli alkanut (Hepr 4:10). Rikkaalle miehelle olotila oli tuskaa. Välitilassa odotetaan lopullista tilintekoa, joka tuo toisille toisen kuolema ja toisille taas iankaikkisen autuuden.

      Kipeä ja varmaa vastausta vaille jäävä on kysymys kääntymisen mahdollisuudesta kuoleman jälkeen. Jotain voimme aavistaa sanoista, että kuolleillekin on julistettu evankeliumia (1 Piet 4:6) ainakin jos yhdistämme sen tietoon, että Jeesus saarnasi vankeudessa oleville hengille (1 Piet 3:19). Mutta toisaalta Lasarus ei voinut tulla rikkaan miehen luo tai päinvastoin. Välille on vahvistettu suuri juopa (Luuk 16:26).

      Raamattu kieltää jyrkästi kaiken yhteyden vainajahenkiin (3 Moos 19:31, 5 Moos 18:11, 2 Kun 21:6, Jes 8:19). Mutta Raamattu kertoo kuinka Saul oli meedionaisen avulla yhteydessä Samuelina esiintyvään vainajahenkeen. Se oli tuomioksi Saulille (1 Sam 28, 1 Aik 10:13). Raamattu ei kiistä, etteikö tällaista yhteyttä voisi olla, mutta se kieltää sellaisen yrittämisen.

      http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/usko/usko1k.html

      • hoh hoh....

        Jaa että tätätäkin hömppää löytyy. Jeesuksen omat menevät tuonelaan? Mitä sanookaan raamattu? "Asettanut meidät taivaallisiin" eikä tuonelaan!

        Ef. 2:6. ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
        7. osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1484
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe