AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Sairasloman syyt

Sairasloman syyt

24 Vastausta 6 459 Lukukertaa
Mitkä olis parhaita syitä jäädä sairaslomalle? Oikeasti en sairastele juuri koskaan ja siksipä on epäreilua et meillä ei edes saa siitä mitään bonuksia tms.
Tänään sain kuulla et mun tiimikaveri on poissa lapsen sairastumisen takia ainaki muutaman päivän ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä että minä joudun tekemään kahden ihmisen työt eli aivan sairas stressi ja kiire!! Kyllä siinä on hermot koetuksella. Varsinkin kun olen muutenki kypsyny koko duunipaikkaan!

En kuitenkaan haluis jäädä uupumuksen tms takia sairaslomalle, siitähän sais "heikon" maineen, mut lomaa on pakko saada! Ei jaksa tätä menoa.

Olisko kellään hyviä selityksiä, mahatauti tms?
Miten helposti muuten lääkärissä yleensä antavat sairaslomaa??

kunpa tietäisin

Riippuu siitä kuin hyvin osaa näytellä se sairasloman saaminen.Jotkut tuntuu saavan vähintään kerran kuussa.Milloin vatsatauti milloin flunssa.Ymmärrän hyvin sua.Itsellä samanlainen työ,jos on työkaveri pois niin hänen työt on toisten tehtävä.Ettei vaan oltais samalla alalla.Selkä kans tuntuu monilla olevan kipee.

Selän lisäksi

tuntuu olevan korvien välikin aika hellänä.

Jos haikailette pitämättömien sairaslomien perään, niin miksi ylipäätään mennä töihin?
Sanooko raha mitään?

älkää tehkö!

siitä se riemu alkaa kun jätätte ne saitsulaisen työt tekemättä. Joko loppuu sairastelu tai sitten työpaikan ilmapiiri menee lopullisesti kun ei saa olla enää laillisella saitsulla... veikkaan jälkimmäistä.
Ehkäpä pomon kanssa voisi päästä diiliin jossa tuollaisessa tapauksessa ansaitsisi muutaman tunnin edes vapaata. Jos ei ymmärrä niin hae itse saitsua, aina joku iskias vaivaa sen verran.

sairastaja saa huonon

Omalla työpaikallani -paska ala- semmoinen homma, että työt kasautuvat täydellisesti sairasajalla. Eli siis kukaan ei ehdi sairastuneen hommia tehdä, ja töitä kasautuu hakemusruljanssin takia koko ajan. Jos on päivänkin poissa, lähipomo vihjailee ruuhkista ja työkavereiden puhelutaakasta, ja sairastuneelle tulee syyllinen olo. Lisätyövoimaa ei saada, ja osa työntekijöistä joutuu tekemään lähipomonkin asiakastyöt. Kiva työyhteisö...ja työporukka muutenkin sairasta/sairastunutta henkisesti; ei puhuta koskaan muusta kuin nuristaan keskenään työn kamalauutta, vittumaisia pomoja jne, eivät koskaan edes työpaikan ulkopuolella juttele vapaa-ajan juttuja rennosti. helvetti mihin yhteisöön sitä on joutunutkaan!

Sairaspoissaolojen syyt

Meillä suurin syy sairaspoissaoloihin hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan oli: HENKISET eli psyykkiset syyt.

Työ: Äärimmäisen tarkkaan automatisoidusti valvottua call-center työtä.
Henkilöstöä minimi, vakkareita vähemmistö, jatkuvasti vaihtuvat määräaikaiset työkaverit.
Tauot listalla valmiina. Taukoajaksi lasketaan myös veskissä käynti ja esim vesilasin täyttö.
Tauolle ei pääse kuin sulkemalla ohjelmasta puheluiden tulvimisen luureihin, joten systeemiä ei voi kusettaa. Et voi poistua paikalta laittamatta itseäsi tauolle. Joka päivä lasketaan tehdyn työn prosentti ja liioista taukosekunneista annetaan jopa kirjallisia varoituksia (3=ulos).
Mutta siis täällä viettävät perheenäidit aika hulvattomasti saikkispäiviä näiden henkisesti sairaiden lisäksi!
Miksi saa maineen, mistä työkaverit tietävät ja miksi kiinnostaa

työtekijän sairausloma
diagnoosi
yleensä syy poissaololle

Jos joudut tekemään poissaolevan työt tai työ kasautuu, niin ongelma on johdon ei poissaolijan eikä työkavereiden.

miksiköhän

naisvaltaisilla aloilla ei hankita erillistä lastenhoitajaa lyhyisiin tai pitkiinkin sairaslomiin. Jos työnantaja ei hanki tarpeeksi työntekijöitä, niin täytyisi olla ainakin lakisääteistä, että lapselle saisi kotiin hoitajan ja työntekijä voisi olla töissä.
ja miksiköhän ne isät eivät jää sairaan lapsen kanssa kotiin?

erilaisia

Noidannuoli yms. selkäkivut (tosin pitää jonkinverran näytellä.
Omaisen kuolemasta aiheutunut stressi. Keksi serkku tai täti, joka asuu kauempana. Asia on sinulle arka, etkä halua siitä puhua töissä.
Mahatauti on hyvä, jos voit olla töistä pois omalla ilmoituksella.
Paastoa, lenkkeile ja sauno. Mene aamulla lääkäriin ja sano, että illalla oli kuumetta ja yöllä yskää.
Sormet kurkkuun ja oksentele väkisin päivä. Sitten lääkäriin.
Älytön päänsärky, johon burana ei ole auttanut. Kerro näköhäiriöistä ja oksentamisesta.
-sinulla on siis migreeni.
Käy poistamassa viisaudenhampaat.
:)

Minä voin auttaa

Sairasloma järjestyy kyllä, jos hinnasta sovitaan. Katkaisen kätesi edullisesti, samaan hintaan saat selän niksauttamisen.

"Sairaus" <> työkyvyttömyys

Ei se, että on maha pipi tai on flunssaa tarkoita että olisi oikeutettu sairaslomaan. Lääkärintodistuskin on vain asiantuntijalausunto, mutta lopulta esimies päättää onko alainen työkyvytön.

Esim. Kirjanpitäjä, jolla on jalka kipsissä ei saa meidän firmassa sairaslomaa, koska pystyy hoitamaan työnsä. Kädet on tälle istumatyöläiselle paljon tärkeämpi "työkalu".

höpötihöi

Lääkärin kirjoittama sairauslomatodistus ON PÄTEVA syy olla pois töistä. SITÄ ei kumoa mikään. Kokemus=oikeudenpäätös.
Z76.5 Tekosairas (tietoinen simulantti)
Miten niin "heikon" maineen? Jos työ on huonosti organisoitua tavalla tai toisella vie se työntekijöiden energian, niin silloin uupuu, väsyy, mieli maassa, unettomuutta etc ja alkaa työyhteisö sairastamaan.
työtekijöiden sairauslomien lisääntyminen kertoo työyhteisö ongelmista,
Aluksi haetaan saikkua selkä-, pää-, maha syillä ja ongelmien jatkuessa diagnoosit muuttuu uupumisesta masennuksen eri osa-alueisiin ja jos edelleen ongelmat haudataan on burn out tiedossa.

Mene lääkäriin ja kerro mikä on...
tai vaihda työpaikkaa, jossa alkaa sama peli jonkun ajan kuluttua.

saa olla onnellinen jos kohdalle osuu asiasta tietävä lääkäri.
Kyllä harmittaa kaikkien työttömien puolesta tämmönen keskusteluketju.

En minäkään ole juuri koskaan sairas. Ympärillä ihmiset on flunssassa ja minä en. Ennemmin teen töitä terveenä kun makaan kipeänä kotona.

Työn tekemisestä maksetaan. Tehkää niitä töitänne älkääkä kaivelko nenäänne. Minä teen ainakin kahden ihmisen työn kun en ole joka välillä taukoja pitämässä ja surkuttelemassa kun on töitä. Teen työpaikalla töitä kun saan siitä palkkaa.
Mikä on hyvä/varma syy, että saa sen kolme päivää sairaslomaa? Kuume, selkäkipu, vanha urheiluvamma, migreeni, mikä???

Itse lukeudun näihin ns. tunnollisiin työntekijöihin. Olen viimeksi ollut marraskuussa sairaslomalla, kun oli virustauti. Harrastan urheilua paljon ja senkin puolesta ketuttaa sairaana oleminen.

Nyt kuitenkin on ollut pieni lomareissu tiedossa lähiaikoina. Siitä huolimatta, kuinka tunnollinen työläinen olen ja kuinka vähän olen sairaana ollut, en ole saanut pekkasia tätä varten itselleni. Jo pelkästään se ketuttaa, ettei minua "palkita" pekkasilla tästä hyvästä, samaan aikaan kun moni työtoveri on motivaatiosaikulla "pikkuvarpaan kipeytymisen" takia 5 viikkoa tai jotian muuta vastaavaa.

Eli, neuvoa?
Pidät palkatonta tai jos se on vapun jälkeen, niin vuosilomapäiviä.
Matkustamisen vuoksi ei kannata ottaa "sairaslomaa". Jos jäät kiinni, niin voit saada lemput heti.
Niin juuri. Eikö matkustamisesta voi neuvotella esimiehen kanssa, että pyydät sille ajalle vapaata - esim. vuosilomapäiviä... Kyllä se paljon järkevämpää on kuin tekeytyä sairaaksi! Sano, että ootte varannut jo matkan ja sinun on saatava ne vapaaksi. Kyllä meillä ainakin toimii näin niinä harvoina kertoina, kun työntekijät itse pyytävät vapaata... Joku ehdotti palkatonta niin eihän siinä nyt ole mitään järkeä? Palkatonta saa varmasti AINA, mutta ei se nyt ole kannattavaa...
Tämä kun ei ole se kaikista tavallisin tai normaalein työpaikka. Ei ne sieltä vapaata anna, jos ne ovat päättäneet, ettei tuolloin ja tuolloin lomia myönnetä. Selityksinä on "kiireellisyys" ja "työntekijöitä sairaana (mikä on hämmästyttävää tietää jo n. 3kk etukäteen)" tai muuta diipadaapaa. Uskon niiden jopa tietävän porukan hakevan sairaslomaa tahallaan, mikäli eivät ole saaneet vapaata.

Taidan vetäistä pikkurillin sirkkelissä menemään, niin pääsen pidennetylle pääsiäiselle.
Hain palkatonta,koska halusin pitää taukoa työstä.Burn outia ei mielestäni ole ,mutta en jakasanut ainaista hälinää/tohinaa ja jatkuvaa uuden oppimista mitä työhön liittyi.En ole ollut saikulla lähes kolmeen vuoteen.
Flunssa/kuume on paras tekosyy, yleensä työpaikoissa saa 3 päivää ilman lääkärintodistusta joten se on ihan ok.
Koska työntekijöitä AJETAAN LOPPUUN lähes joka firmassa ja lafkassa, työntekijöiden on "otettava takaisin" tuo hirveä työpaine joka on suhteettoman suuri saatuun palkkaan nähden. Kätevin tapa on ottaa palkallista lomaa, sairaslomaa.

Itse en jaksaisi jos en pari -kolme kertaa vuodessa saisi "flunssaa" tai "mahatautia" tai selkälihaksen revähtymää" tai "migreeniä" tai "noidannuolta"... onhan noita. Itse saan palkallista lomaa max 3 pv pelkällä ilmoituksella työnjohtajalle. Laitan vaan aamulla tekstaria että en pääse töihin.

Ne joilla on lapsia voivat ottaa lomaa syyllä "lapsi on kipee" vaikkei olisikaan.
 /   /  /  / Sairasloman syyt

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta