Syyllistykampanja jyllää edelleen

10+15=13

Kirkosta eroavia ja eroa harkitsevia syyllistetään urakalla:

Loviisa, kirkkoherra Seppo Apajalahti:
"Erojen myötä rahaa on entistä vähemmän käytössä.
Apajalehden laskelmien mukaan seurakuntayhtymän kulujen jälkeen toimintaan käytettäväksi jää 12 000 euroa vähemmän. Käytännössä se ajaa seurakunnan säästöjen tielle.
– Toimintamäärärahat ovat varsin tiukat nytkin. Kohdistuuko säästö diakonia-avustuksiin, lapsityöhön, rippikouluihin, musiikkiin - se jää nähtäväksi."

Lapinjärvi, kirkkoherra Tuire Huovinen-Westerlund:
"– Jos kirkosta eroaminen jatkuu tämän suuntaisena, myös toimintamäärärahat pienenevät. Lasten ja rippikoululaisten leireihin ja muuhun toimintaan sekä diakonia-asiakkaiden auttamiseen tulee olemaan entistä vähemmän rahaa, Huovinen-Westerlund sanoo. "

Liljendalin seurakunnan kirkkoherra Stina Lindgård:
"Joka tapauksessa kirkosta eroaminen vaikuttaa suoraan ahdingossa oleviin ihmisiin.
– Diakoniatyöllä on vähemmän rahaa auttaa heitä, joilla on pulaa rahasta."

Ruotsinpyhtää, vs. kirkkoherra Antti Yli-Opas
"Erobuumin jatkuessa toiminta supistuu entisestään.
– Se tarkoittaa esimerkiksi, että eroajan mummoa tai vaaria ei voida käydä enää virkistämässä sairaalassa, leskeksi jääneelle kirkosta eroajan anopille ei ole tarjolla sururyhmää, lasten iltapäiväkerhojen pitäminen vaikeutuu ja lapsiperheiden tueksi järjestetty toiminta supistuu. Samoin mahdollisuudet tukea elämässään vaikeuksiin joutuneita."

Myös Pernajassa uhataan iskeä ensimmäisenä diakoniaan - kirkkoherra Robert Lemberg:
"– On yhä vaikeampaa saada rahat riittämään toimintaan. Jos tulemme siihen pisteeseen että joku virka putoaa pois, se merkitsee että kokonainen työalue esimerkiksi nuoriso-, lapsi- ja diakoniatyö poistuu, Lemberg toteaa."

Omaisuuden myymisestä, pappien virkojen karsimisesta, palkkojen leikkaamisesta yms. muusta ei mainita kuin epäsuorasti sivulauseessa, jos sitäkään. Diakonia, lapset, vanhukset, kerhot, diakonia, diakonia, lapset, sairaat, lapset, lapset, lapset...

Ainoastaan näihin se ilkeä kirkostaeroaja iskee, heikkoihin ja vähäosaisiin!

Kukaan ei myöskään muista sitä, että moni kirkosta eronnut antaa edelleen rahaa hyväntekeväisyyteen, ja jopa sellaisille järjestöille, jotka käyttävät summasta tähän tarkoitukseen enemmän kuin murusen tai kaksi.

http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=7473

40

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+6=auttakaa nyt :'(

      Pistää silmään, että myöskään kirkon ydintoiminnan, eli jumalanpalvelustyön ja Jeesuksen pelastustyön ilosanoman levittämisen ja erilaisten loitsimisien tila ei yllä olevien lausuntojen mukaan kärsi tai ainakaan huoleta lainkaan. Sen sijaan kärsivät: lapset, vanhukset, sairaat,köyhät, kerhot, diakonia, diakonia, diakonia...

      • älä älä atte

        pistä itseäsi silmään


    • 13+1=13

      Kirkko ei myöskään unohda syyllistää perinteiden ja historian unohtamisella:

      "Savonlinnan seudun seurakunnista erosi viime vuonna ennätysmäärä jäseniä. Savonlinnan seurakunnan vs. kirkkoherra Toivo Loikkanen arvioi, että kyse on ajan ilmiöstä, jossa on taustalla "historiattomuus": helposti unohdetaan, että koko länsimainen sivistys pohjautuu krisilliseen perinteeseen"

      Platon, Sokrates, Aristoteles, Cicero, Seneca... nuo kuuluisat kristityt ajattelijat!?

      • ghjgh

        Ne oli, ei alku-, vaan esikristittyjä?


      • Historia 4?

        Huonostipa tuntee kirkkoherra Loikkanen Suomen historiaa. Ei täällä alun perin mitään kristittyjä oltu, vaan uskonto tuotiin väkivaltaisesti Lähi-idästä meille.

        Aika perinteistä on tämä kirkon syyllistäminen. Itsessään kirkko ei ikinä näe mitään vikaa.


      • hoksasit idean
        ghjgh kirjoitti:

        Ne oli, ei alku-, vaan esikristittyjä?

        Näin juuri, koska kaikki hyvä on KRISTITTYÄ.


    • 1+2

      Tämähän kertoo ainoastaan siitä, mikä kirkon mielestä on tärkeintä. Käyttövarojen vähentyessä niistä vähemmän tärkeistä toiminnoista karsitaan. Näinhän se on joka paikassa.

      • 2+2=13

        Näinhän se on! Vaan on jännä, miten julkisessa keskustelussa kirkko tuo jatkuvasti esille nimenomaan roolinsa hyväntekeväisyysjärjestönä, ikään kuin se olisi heidän päätehtävänsä.

        Ainakin se on heidän tärkein markkinointikeinonsa: "Hiiteen sanoma Jeesuksesta ja pelastuksesta, katsokaa kuinka paljon teemme hyväntekeväisyyttä, ja katsokaa kuinka ilkeät kirkostaeroajat työtämme rapauttavat!"

        Eikös edellisten kirkkovaalien pääteemakin ollut "Usko hyvään tekemiseen", tai jotain vastaavaa. Mainoslause "Usko Jeesukseen" olisi varmaan vielä puolittanut äänestysprosentin...


    • Idis

      Tämä on juuri sellaista asiaa johon oli tarkoitus tuoda vastineita esiin täällä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/13252317

      Eli tehdä esim. selväksi että miltäs se kirkon talous nyt ihan oikeasti näyttääkään, minkämoinen prosenttiosuus menoista on oikeasti sitä hyväntekeväisyyttä jolla ratsastetaan, minkämoisen jättiomaisuuden päällä sitä oikeasti istutaankaan jne.

    • Nasse.

      Avaus tuo hyvin esiin uskovaisen moraalin. Nasse nimittää tuota "uskismoraaliksi"

      • Pantskuu

        Uskovaisilla ei ole moraalia.


    • a.matsoni

      KIva kun keräsit noita lausuntoja vaikka ei sinänsä yllätä, mutta onpa mustaa valkoisella tuosta valitusmantrasta, sen toitottamisesta useasta suusta.

      Onko tuota ulostuloa oikein yhdessä valmisteltu? Ei välttämäti, sehän on muutenkin kaikkien kirkon edustajien sydämeen ja korvienväliin kirjoitettu tuo mantra, tulee ihan luonnostaan ulos suusta, ei yllättäen, mutta pyytämäti.

      On se tosiaan kumma että niistä pienistä "hyväntekomäärärahoista" pitää aina leikata, karsinta aloitta ja lopettaakin, byrokratia on ilmeisesti pyhää, ei voi koskea, eikä omaisuuteen, sitä myydä. kyllä kirkolla vielä sentään on sellaistakin myytävää jäljellä joka menee kaupaksi. Usko ei mene enää kovin hyvin, ja se käy vähitellen kirkon kukkarolle.

    • 5+6

      "kirkkoherra Apajalehden laskelmien mukaan seurakuntayhtymän kulujen jälkeen toimintaan käytettäväksi jää 12 000 euroa vähemmän.
      – Kohdistuuko säästö diakonia-avustuksiin, lapsityöhön, rippikouluihin, musiikkiin - se jää nähtäväksi."

      Jos minä olisin kirkkoherra, niin en minäkään leikkaisi ensimmäisenä omasta palkastani, työsuhdeasunnostani, kirkon ylläpitokustannuksista, seurakuntayhtymän hallinnon kuluista, henkilökuntamenoista, enkä muustakaan tärkeästä, vaan minä leikkaisin turhasta. Ja näinhän kirkossa on luvattu tehdäkin.

      Eli niinhän se menee, että turhimmasta leikataan ja kirkolle se on diakonia-avustukset. Tosin ne oli vain 7 miljoonaa eli 0,7% koko kirkon budjetista eli niistä ei voi sen enempää leikata.

      Mutta kirkko ei uhkaa, että se leikkaisi koulujen yhteistyöstä eli papin pitämiä aamunavauksia on jatkossakin.

      Koulujen kanssa tehtävää yhteistyötä voisikin nimittää alustavaksi rekrytoinniksi.

      • lopen kyllästynyt!

        Lopettaisivat manoslehtensä toimittamisen jokaiseen talouteen,
        valtio maksaa kirkolle jäsenrekisterin pidon,eivätkö muka tiedä
        ketkä ovat kirkonjäseniä.


    • Kristillisdemokraattien Juhani Starczewski, joka on ryhmäjohtaja Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, vei syyllistämisen aivan uudelle tasolle.

      Tuo valopää keksi epäillä, että eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman vaimo kuoli Jumalan rangaistuksena.

      "Poliitikko vihjasi: Jumala rankaisi vaimon kuolemalla puhemies Heinäluomaa

      Heinäluoma kommentoi myönteisesti arkkipiispa Kari Mäkistä, joka oli aiemmin pyytänyt julkisesti anteeksi homoseksuaalien kohtelua kirkossa ja yhteiskunnassa.

      Nettikirjoituksessaan Starczewski yhdistää nämä kaksi tapahtumaa - Heinäluoman myönteisen homokannanoton heinäkuulta ja Heinäluoman vaimon loppukesäisen sairastumisen - ajallisesti ja antaa ymmärtää, että vaimon sairastuminen saattoi johtua ”Jumalan vihasta”, koska ”Herra ei jätä rankaisematta, eikä salli itseään pilkata”."
      Aivan sairasta ja silti niin kristillistä.

      Onkohan kristillisdemokraateissa paljonkin yhtä hulluja?

      http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/65113-poliitikko-vihjasi-jumala-rankaisi-vaimon-kuolemalla-puhemies-heinaluomaa

      • 19+20=13

        Starczewski saattaa yllättäen olla oikeassa, sillä olisi todellakin kaikkia ihmisiä rakastavan ja oikeamielisen Jumalan tapaista tappaa sellaisen miehen _vaimo_, joka esittää Jumalaa harmistuttavia mielipiteitä.

        Ei ole historian saatossa edes ensimmäinen kerta, kun Iso J rankoo hieman ohi itse syyllisten. Kaikilla lienee tuoreessa muistissa, kuinka hiljattain kävi egyptiläisille esikoislapsille, kun faarao päätti uhmata yläkerran suosikkipoikaa, Moosesta...


      • a.matsoni

        Jos tuo pelle ei kohta heitä veiviä, niin se on varma todiste, että jumalaa ei ole tai ainakaan se ei ole oikeudenmukainen. KD-puolueelta lienee turha odottaa kurinpitomenettelyä tuota tollojäsentään kohtaan. Puolueessa kun on muutkin enimmäkseen aika tolloja.


      • Idis
        19+20=13 kirjoitti:

        Starczewski saattaa yllättäen olla oikeassa, sillä olisi todellakin kaikkia ihmisiä rakastavan ja oikeamielisen Jumalan tapaista tappaa sellaisen miehen _vaimo_, joka esittää Jumalaa harmistuttavia mielipiteitä.

        Ei ole historian saatossa edes ensimmäinen kerta, kun Iso J rankoo hieman ohi itse syyllisten. Kaikilla lienee tuoreessa muistissa, kuinka hiljattain kävi egyptiläisille esikoislapsille, kun faarao päätti uhmata yläkerran suosikkipoikaa, Moosesta...

        Job on vieläkin mielenkiintoisempi tapaus. Jos ei ole tuttu niin kannattaa lukaista ainakin tämä ensimmäinen luku:

        http://www.evl.fi/raamattu/1992/Job.1.html

        Iso J siis leikkii kaverinsa Saatanan kanssa ja näyttää miten kohtelee ylistämäänsä heppuakin (tappaa mm. perheen, joka lopussa "korvataan" uudella perheellä).


      • a.matsoni kirjoitti:

        Jos tuo pelle ei kohta heitä veiviä, niin se on varma todiste, että jumalaa ei ole tai ainakaan se ei ole oikeudenmukainen. KD-puolueelta lienee turha odottaa kurinpitomenettelyä tuota tollojäsentään kohtaan. Puolueessa kun on muutkin enimmäkseen aika tolloja.

        On aika perikristillinen näkemys, että syntiin syyllistynyttä miestä näpäytetään taivaasta uhraamalla joku hänen rakkaistaan. Mahtaako Räsänen kommentoida tuota.

        Tuon kristillisdemokraattien ryhmäjohtajan jutussa kiinnitti huomion tuo "Kaikella on syy-seuraussuhteensa".
        Mitä ilmeisimmin tuo pelle tarkoittaa juuri mitä se sanoo ja ehkä se etsii kalenteristaan noita syy-seurausjuttuja enemmänkin.
        Nyt vain petti kontrolli ja se sanoi ääneen sen, mitä se on koko ajan ajatellut.
        Ja tiedä vaikka Päivi olisi ihan samaa mieltä tuota syy-seuraussuhteesta.

        Jonkun toimittajan pitäisikin kysyä asiaa Päiviltä ja muiltakin uskovilta, koska onhan meillä oikeus tietää, minkälaisessa todellisuudessa vaaleilla valitut kunnan- ja kansanedustajat oikein elää.


      • KD irtisanoutui tuosta: http://www.kd.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=9473

        Toinen ja mielenkiintoisempi pointti: Sata kansanedustajaa äänestää lain puolesta. Yli 150000 allekirjoittaa kansalaistaloitteen. Ilmeisesti kymmeniä ihmisiä on mukana Tahdon2013-kampanjan järjestelyissä. Tasavallan presidentti kertoo allekirjoittavansa lain. Pari piispaa kertoo kannattavansa, samoin joukko pappeja.

        Yhdeltä tuosta joukosta kuolee vaimo.

        Ja kristitty näkee tämän merkkinä jumalansa toiminnasta! Ei hyvä ihme. Jos vaikka Räsäsen mies olisi kuollut Heinäluoman vaimon sijaan, olisiko Starczewski todennut että sekin ole merkki hänen jumalaltaan?


      • jori.mantysalo kirjoitti:

        KD irtisanoutui tuosta: http://www.kd.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=9473

        Toinen ja mielenkiintoisempi pointti: Sata kansanedustajaa äänestää lain puolesta. Yli 150000 allekirjoittaa kansalaistaloitteen. Ilmeisesti kymmeniä ihmisiä on mukana Tahdon2013-kampanjan järjestelyissä. Tasavallan presidentti kertoo allekirjoittavansa lain. Pari piispaa kertoo kannattavansa, samoin joukko pappeja.

        Yhdeltä tuosta joukosta kuolee vaimo.

        Ja kristitty näkee tämän merkkinä jumalansa toiminnasta! Ei hyvä ihme. Jos vaikka Räsäsen mies olisi kuollut Heinäluoman vaimon sijaan, olisiko Starczewski todennut että sekin ole merkki hänen jumalaltaan?

        Onneksi KD:t irtisanoutui noista houreista.


      • qwertyilija kirjoitti:

        Onneksi KD:t irtisanoutui noista houreista.

        "Kristillisdemokraatit on erottanut jyväskyläläisvaltuutetun puolueen jäsenyydestä, kertoo puoluesihteeri Asmo Maanselkä."


      • thtrh
        qwertyilija kirjoitti:

        "Kristillisdemokraatit on erottanut jyväskyläläisvaltuutetun puolueen jäsenyydestä, kertoo puoluesihteeri Asmo Maanselkä."

        Yllättävän nopeasti. Ilmeisesti yleinen kauhistus on ollut niin suurta, että oli pakko reagoida puolueen uskotavuuden rippeiden säilyttämiseksi.


      • thtrh kirjoitti:

        Yllättävän nopeasti. Ilmeisesti yleinen kauhistus on ollut niin suurta, että oli pakko reagoida puolueen uskotavuuden rippeiden säilyttämiseksi.

        Vaalit on ovella ja joku puolueen neropatti päästää vuoden aivopierun.
        Reagoinnissa oli jo paniikin makua.


      • jori.mantysalo kirjoitti:

        KD irtisanoutui tuosta: http://www.kd.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=9473

        Toinen ja mielenkiintoisempi pointti: Sata kansanedustajaa äänestää lain puolesta. Yli 150000 allekirjoittaa kansalaistaloitteen. Ilmeisesti kymmeniä ihmisiä on mukana Tahdon2013-kampanjan järjestelyissä. Tasavallan presidentti kertoo allekirjoittavansa lain. Pari piispaa kertoo kannattavansa, samoin joukko pappeja.

        Yhdeltä tuosta joukosta kuolee vaimo.

        Ja kristitty näkee tämän merkkinä jumalansa toiminnasta! Ei hyvä ihme. Jos vaikka Räsäsen mies olisi kuollut Heinäluoman vaimon sijaan, olisiko Starczewski todennut että sekin ole merkki hänen jumalaltaan?

        Sitä sanotaan vahvistusharhaksi (confirmation bias). Jos sadasta havainnosta 1 tukee teoriaa ja 99 ei, datasta hylätään 99 eriävää havaintoa ja keskitytään yhteen vahvistavaan.


    • Epäjumalienkieltäjä

      "Toimintamäärärahat ovat varsin tiukat nytkin. Kohdistuuko säästö diakonia-avustuksiin, lapsityöhön, rippikouluihin, musiikkiin - se jää nähtäväksi."

      Kirkossa aivan samoin kuin kunnan- tai valtionbudjetista päätettäessä säästökohteet ovat arvovalintoja. Koska yhteisön tai ihmisen todelliset arvot tulevat näkyviin käytännön valinnoissa (eikä juhlapuheissa), niin nämä lausunnot antavat erinomaisen selvän kuvan siitä mitkä ovat kirkon todelliset arvot.

      Selkosuomella lauseen voisi siis kääntää: "Tärkeintä meillä on pitää palkkalistoilla kaikki nykyinen henkilöstö ja säilyttää kaikki nykyiset kiinteistöt. Omaisuutta emme ainakaan myy. Jos jostain pitää tinkiä niin tingitään siitä, jotka eivät ole meille yhtä tärkeitä asioita, kuten diakoniasta, lapsityöstä tai musiikista."

      • >>>Kirkossa...säästökohteet ovat arvovalintoja.


      • metsähehtaari

        Määrärahojen laskeminen näkyy suoraan avustustoimintojen vähenemisenä. Jumalanpalveluksista otetaan pois vasta viimeisenä. Omaisuuden myynti ja sen rahan jakaminen avustustoimintaan kuulostaa melko utopistiselta.Harrastaako sellaista jokin taho ?


    • ahistaako monopoli?

      Missä ihme tyhjiössä kirkko elää? Kyllä kirkon palvelut korvautuvat toisilla, jos kirkko ei niitä itse kykene hoitamaan. Nykyäänhän tilanne vain on vielä se, että kirkko hoitaa näitä asioita monopolilla monessa kunnassa, koska se on itse aikoinaan halunnut alkaa niitä hoitamaan. Vieläpä moni palvelu ylihinnoiteltuna. Ja kirkkohan on alkanut näitä asioita hoitamaan puhtaasti markkinointisyistä, kun pelkkä Jeesuksen sanan lukeminen ei ole enää riittänyt (= kun kirkon arvostelusta ei enää ole tullut kuolemantuomioita ja onkin pitänyt keksiä positiivisia keinoja houkutella ihmiset kirkon piiriin).

      EI OLE KANSALAISTEN VIKA ETTÄ KIRKKO ON SOLUTTAUTUNUT VUOSIEN SAATOSSA SUUREEN OSAAN YHTEISKUNNAN TOIMINNASTA. Eikä kirkko ole ainutkertainen palvelun tarjoaja, jota kukaan muu ei voisi korvata.

      • Kun kirkko lakkaa imemästä yhteiskunnasta tuhat miljoonaa euroa, niin ne miljoonat kiertää tässä yhteiskunnassa sen jälkeen tehokkaammin.


      • copypaste
        qwertyilija kirjoitti:

        Kun kirkko lakkaa imemästä yhteiskunnasta tuhat miljoonaa euroa, niin ne miljoonat kiertää tässä yhteiskunnassa sen jälkeen tehokkaammin.

        Tähän kohtaan sopiikin faktat kirkon menoista vuonna 2013:

        - henkilöstökulut lähes kaksi kolmannesta eli 637 miljoonaa
        - investoinnit 124 miljoonaa
        - 20 miljoonaa euroa seurakunnilta verohallinnolle kirkollisverotulojen kannosta
        - kiinteistöveroa yhteensä noin 11 miljoonaa
        - diakonia-avustus 8 miljoonaa
        - lähetystyö 19 miljoonaa
        - kirkon ulkomaan apu ja merimieskirkko 5 miljoonaa

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13306764/#comment-77392242

        Karua tekstiä. Henkilöstökuluihin ja ulkomaille enemmän kuin diakoniatyöhön. Jopa kiinteistöihin enemmän kuin diakoniatyöhön.


      • verottaja tyhmä?
        copypaste kirjoitti:

        Tähän kohtaan sopiikin faktat kirkon menoista vuonna 2013:

        - henkilöstökulut lähes kaksi kolmannesta eli 637 miljoonaa
        - investoinnit 124 miljoonaa
        - 20 miljoonaa euroa seurakunnilta verohallinnolle kirkollisverotulojen kannosta
        - kiinteistöveroa yhteensä noin 11 miljoonaa
        - diakonia-avustus 8 miljoonaa
        - lähetystyö 19 miljoonaa
        - kirkon ulkomaan apu ja merimieskirkko 5 miljoonaa

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/13306764/#comment-77392242

        Karua tekstiä. Henkilöstökuluihin ja ulkomaille enemmän kuin diakoniatyöhön. Jopa kiinteistöihin enemmän kuin diakoniatyöhön.

        "20 miljoonaa euroa seurakunnilta verohallinnolle kirkollisverotulojen kannosta"

        Jos verottaja keräisi firmalleni 1 000 000 000 €, niin maksaisin siitä verohallinnolle 500 000 000 €.


    • eroa valtiokirkosta

      "Jos eroatte valtiokirkosta, niin kostamme sen köyhille"

    • Nasse.

      Kirkon palveluksessa on suomessa liki 20 000 ihmistä.

      Heidän tehtävänsä on taikauskon ja huuhaan pönkittäminen. Jos ajatellaan että tuosta porukasta edes puolet, kymmenetuhatta ihmistä, työllistyisi jonkin tuottavan ja hyvän asian kautta, niin olisihan se kansantalouden kannalta melko iso juttu.

      20 000 elätettävän sijasta meillä olis elätettäviä vain 10 000 ja toiset 10 000 omalta osaltaan elättämässä.

    • 12+9=13

      Yllätyskäänne! Syy onkin isässä. Tai äidissä!

      "– Kun tein väitöskirjaa nuorista aikuisista, jotka olivat hyvin uskonto- ja kirkkovastaisia, tämän ilmiön näki selvästi. Tietenkin on niitä, jotka eroavat kirkosta harkiten, mutta monilla on taustalla selkeää isän vihaa, tai äidin. Omiin vanhempiin tai muihin kasvattajiin liittyvä syvä pettymys siirrettiin kristinuskon vastaisiin tekoihin."

      -Piikkiön kirkkoherra Merja Hermonen

      Huomatkaa, että syy ei kuitenkaan ole kirkossa itsessään tälläkään kertaa.

      (http://www.kuntsari.fi/2015/01/jokaista-paikalliseen-kirkkoon-liittynytta-kohti-eroaa-yli-5-seurakuntalaista/#.VMDmYEesVnU)

      • hjghg

        Tuo transfer-ilmiö toimii toiseenkin suuntaan ja varsinkin siihen. Mutta sehän ei tuota kirkkoherratätiä vaivaa, eipä tietenkään, Se että moni pysyy kirkon jäsenenä vanhempien-, suvun-, ja maapurinpelosta, ei häntä haittaa.

        Ja siinäpä vasta aikainen transfer-ilmiö kun vanhempien vaikutuksesta vauvat liittyvät kirkkoon. Sitä ei edes alitajulla voi selittää.


      • a.matsoni

        Ihan sama ilmiö toisinpäin ja paljon voimakkaampana. Eli hyvin suuri joukko suomalaisia kuuluu kirkkoon koska he kannattavat, rakastavat, hyväntekoa, heikompien auttamista,mutta kohdistavat tämän rakkautensa ihan väärin -
        evlut. kirkkoon.

        Miksi väärin? Siksi että he kuvittelevat että hyvänteko olisi tehokkainta kirkollisveron maksamisen kautta. He eivät tiedä, että kirkollisverosta ei mene kuin murusia auttamistyöhön. erilaisia lukuja on esitetty noin 1%:sta ylöspäin, Piispa Jolkkosella taitaa olla ennätys toisessa päässä, 50%!!!

        Itse voisin muotoilla vaikka niin, että ei enempää kuin 10%, ja sekin vaatii kirkolle myönteistä tulikintaa kirkon menojen rakenteesta, jakaumasta. KIrkko osaa tilikikkailun ja tilinpäätöksensä tulkitsemisen omaksi eduskeen. Pitkä kokemus ja perinne raamatun tulkitsemisesta omaksi eduksi ei varmastikaan ole haitaksi, päinavstoin.

        KIrkko kyllä tekee hyvää enemänkin, kunhan vain joku muu sen maksaa, ettei kirkollisverorahat moiseen toissijaiseen toimintaan hukkaannu. Kunnian toisten rahoilla auttamisesta kirkko kyllä ottaa täysimääräisesti itselleen.


    • se jää nähtäväksi

      Se jää nähtäväksi, että karsiiko kirkko jäsenten palveluita, vai kenties luopuisi materiasta. Saapa nähdä miten kirkko näitä asioita priorisoi.

      Pahasti näyttää siltä että palvelut ovat ne mistä ensimmäisenä säästetään.

      (tai voihan se näyttää hyvältäkin, riippuu mistä suunnasta katsoo)

      • fghfgj

        Ja näin ollen yhä vain suurempi osa kirkon menoista kohdentuu itse instituution, hukkuvan kirkkoveneen ylläpitoon, pinnallapitoon, äyskäröintiä riittää kyllä, lautakuntia, työryhmiä, lausunnonantajia, kumileimasimia enemmän kuin vilkkilässä kissoja, ei niin pientä asiaa etteikö sitä ainakin puolessa tusinassa kirkon instanssissa käsiteltäisi, sen byrokratiaan ja enimmäikseen tyhjillä olevien kirkkorakennusten ylläpitoon ja lämmittämiseen, ja ylisuuren palkollisten määrän palkkoihin, eläkerahastoon ei kutenkaan tarpeeksi ja eläkevastuut entistäkin huonommin, vajaammin katettu, mikäli mahdollista.

        Onneksi on niitä vapaaehtoisi ilmaistyöntekijöitä, että saadaan jotain oieatakin tehdyksi, eikä jää pelkästään mielikuvitusolennonpalvelusmenoihin kirkon toiminta.


      • hyvä hyvä
        fghfgj kirjoitti:

        Ja näin ollen yhä vain suurempi osa kirkon menoista kohdentuu itse instituution, hukkuvan kirkkoveneen ylläpitoon, pinnallapitoon, äyskäröintiä riittää kyllä, lautakuntia, työryhmiä, lausunnonantajia, kumileimasimia enemmän kuin vilkkilässä kissoja, ei niin pientä asiaa etteikö sitä ainakin puolessa tusinassa kirkon instanssissa käsiteltäisi, sen byrokratiaan ja enimmäikseen tyhjillä olevien kirkkorakennusten ylläpitoon ja lämmittämiseen, ja ylisuuren palkollisten määrän palkkoihin, eläkerahastoon ei kutenkaan tarpeeksi ja eläkevastuut entistäkin huonommin, vajaammin katettu, mikäli mahdollista.

        Onneksi on niitä vapaaehtoisi ilmaistyöntekijöitä, että saadaan jotain oieatakin tehdyksi, eikä jää pelkästään mielikuvitusolennonpalvelusmenoihin kirkon toiminta.

        Monelle seurakunnan kerho tai muu toiminta on ollut se varsinanen syy pysyä kirkossa, uskomukset on heitetty romukoppaan jo aikoja sitten. Nyt kun krikko säästää nämä imisten mielestä ainoat tarpeelliset palvelut pois, niin kynnys erota kirkosta on monella taas pykälää alempana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe