Liitto Naton kanssa on..

s.partacus

..Suomen tuho.
Tasavallan hallitusten linja turvautua ulkopolitiikassa ulkoisen asemahdin selän suojiin johtaa isänmaan sotaseikkailujen tielle. Se merkitsee pesäeroa perinteiseen puolueettomuuspoltiikkaan ja rauhanomaisten ratkaisujen etsimiseen konfliktien edessä.
Asettumalla naton kainaloon, Suomi sitoutuu tiettyyn sotarintamaan ja seuraukset voivat olla tuhoisia. Ulkoiseen asevoimaan turvautumisesta on jo koettu traagiset seuraukset eikä ole syytä toistaa samaa virhettä.
Tulevan hallituksen tulee sanoutua irti tehdyistä natosopimuksista ja toimia kansainvälisten siviilijärjestöjen kautta maailmanrauhan edistämiseksi.

61

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun kyse on NATO:n jäsenyydestä niin siihen kuuluu saada apua jos joku hyökkää kimppuun ja antaa apua muille jäsenille jos niiden kimppuun hyökätään. Tuo on ainoa mihin NATO sopimuksilla tähdätään.

      Nythän me olemme vain partnereita joissain rauhanturvatehtävissä ja harjoituksissa joka ei suo meille tarpeellista apua jos joku tänne ryntää pyssyt kourassa. Kukako ryntäisi? Katso s.p karttaa! olisikohan Kiina? Italia, Kreikka, Intiaa vai Venäjä joka on tuossa ollut aina kärkkymässä lisämaata vaikka sillä olisi sitä jakaakin omasta takaa.

      On turhaa ja provokatiivista väittää NATO:n olevan sotarintama sillä näillä nurkilla Venäjä on tämän hetken ainoa sotarintama kiusatessaan Ukrainaa ja varastettuaan siltä jo Krimin.

      Puolueettomuus on hyvä ja kannatettava asia mutta se vaatii ulkopuoliset takuut sillä kuten viimeksi 1939 ja 1941 tapahtui niin jouduimme hyökkäyksen kohteeksi vaikka julistimme puolueettomuuttamme. Meillä kun on naapuri johon ei voi luottaa! NATO olisi edes jonkinlainen takuu siitä, että saamme rauhassa olla puolueettomia.

      Ota sinäkin s.p realismi NATO suhteeseesi äläkä jatka tuota Moskovan trollin puuhaa!

      • ikg

        No,jos vaikka savonmuan väki haluais ´perustaa itsenäisen
        kalakukkovaltion...


    • opar

      Vieraaseen suureen asevoimaan luottaminen haiskahtaa samalta politiikalta kuin 1930 luvulla. Politiikan tuloksia katseltiin hautausmailla kyyneleet silmissä.

      • Niin, ja mikähän oli tämä vieras asevoima, jonka apuun Suomi luotti 30-luvulla?

        Ja lähdetiedot mukaan.

        .................


    • kurskinmutka

      NATO antaa turvatakuut ULKOPUOLISEN UHAN varalta!! Tää on myrkkyä ent. kommareille, punavihervasureille, ym. häiriintyneille..

    • Timo Espoosta

      Mitäs sanot, jos seuraava Eduskunta päättääkin hakea Naton jäsenyyttä?
      Se nimittäin on ihan mahdollista. Ja menee ihan demokraattisesti.
      Kommunistit ovat kokonaan poissa tuosta päätöksenteosta. Suomalaiset työläisethän eivät äänestä kommareita, eivät ole äänestäneet enää vuosikymmeniin.

      Nousetko kapinaan? Vai tekeekö koko SKP:n porukka vallankumouksen? ( Millähän voimalla? ) Vai muutatteko pois maasta?

      En viitsi enää pyytää perusteluja kirjoitukseesi, kun niitä on ihan turha. Koskaan ei yksikään ole asialliseen kysymykseen vastannut. Eikä horinoitaan perustellut.
      Sen sijaan saammekin lukea koko ajan mitä merkillisempiä väitteitä, jotka kumpuavat kommarien mielikuvitusmaailmasta. No, kunhan ette ole varkaissa tai pahanteossa, niin mitäpäs siitä mitä pieni joukkonne puuhastelee ja kirjoittelee...

    • auttaako nato

      Natomaat Ranska ja Englanti hyökkäsivät Libyaan keväällä 2011. Libya oli itsenäinen valtio eikä uhannut natomaita sotatoimilla.
      Kuinka moni natomaa puolusti Ranskan ja Englannin hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Libyaa?
      Millä tavalla natomaiden sotatoimet Libyaa vastaan edistivät mitään?

      • Olikohan Libya NATO:n jäsen? NATO auttaa jäseniään puolustuksessa.

        Hyökkäsivätkö Ranska ja Englanti vai menivät auttamaan demokraattisia voimia?

        Millä tavalla kommunistisen Neuvostoliiton miehitys ja riisto edisti virolaisten ja muiden satelliittimaiden kansalaisten elämää???

        Miksi ne heittivät venäläiset nurkkaan heti kun tuli pienikin tilaisuus??

        Eikö kommunismi kelvannutkaan kansoille kun ne hylkäsivät sen heti kun oli mahdollista siten, ettei tankit vyöry kaduille???


    • lausuntoni tänään

      Maahamme yrittää hyökätä Länsi
      Länsi on perkeleestä
      vain kommunismi pelastaa meidät
      minun johdollani

      maamme on niin haluttu että oikeistovoimat yrittävät tänne rasismillaan
      oikeistovoimat ovat
      tietojeni mukaan
      myös hermostuneita Sumi- nimisessä maassa tai Soumi

      minä tiedän että siellä hermostuneet oikeistovoimat ja imperialistiset
      elementit pyrkivät jatkuvasti edistyksellisen YkäHakasen puolueen
      jatkeen vasliiton edistyksellisen ihmisryhmän kimppuun
      hermostuneena kansaa vastaan
      joka
      haluaa liittyä kommunistiseen hyvinvointiin YkäHakasen johdolla
      oikeistovoimien häiritessä

      YkäHakasen ja maamme Korean demonisen tasavallan viittoittamaa
      tietä

      minä

      Kim Il Vladimri Lenin-Stalin-Marx

      ps.
      pitäkää ruuti kuivana ja taistelu lujana oikeistovoimien hysteriaa vastaan

      • Ne on luultavimmin Muumit jotka yrittävät vallata Suomea! Vai ovatko?


    • Ei pysty näkemään sitä Suomen tuhona vaan luonnollisena jatkumona poliittiseen ja taloudelliseen integroitumiseemme länteen. Käsittämätöntä, että vaikka kohta jo parikymmentä vuotta takaperin luovuimme poliittisesta puolueettomuudestamme, sidoimme taloutemme lännen talouteen niin jäimme ns. sotilaallisesti liittoutumattomaksi kummajaiseksi vaikka kaikki tiedämme, että jos EU - tai EU:n Nato-jäsenet - joutuu sotilaalliseen konfliktiin niin me emme voi pysyä siitä syrjässä. Emme poliittisesti emmekä sotilaallisesti. Pelkästään solidaarisuuslauseke sitoo meidän kriisitilanteessa taistelemaan kykyjemme mukaan niin Ruotsin kuin vaikkapa Baltian maiden puolesta. Olisi täysin luonnollista liittyä Natoon. Ei itä eikä länsi kunnioita meidän puolueettomuuttamme. Kylmän sodan ajan jämähtäneissä taisteluhaudoissa taiteilimme eikenenkään maalla taistelevien osapuolten välissä ja nippanappa selvisimme. Silloinkin suuren yhteenolon sattuessa olisimme jääneet taistelevien osapuolten jalkoihin. Nyt ajat ovat muuttuneet. Jollemme liity Natoon ja pysy lännessä niin paine idästä kasvaisi sietämättömäksi. Tänä päivänä ei enää toimi perinteinen puolueettomuus kuin harvoilla ja valituilla. Sveitsi on tästä hyvä esimerkki. Me kuitenkaan emme ole Sveitsi. Puolueetonta Suomea kukaan ei tarvitse eikä sen puolueettomuutta kunnioita.

      Seuraavan hallituksen aikana suhteemme Natoon tulee tiivistymään. Vaikea sanoa liittymisestä muuta kuin, että Suomessa tarkkaillaan Ruotsin kehitystä.

    • HEI!

      Miten ihmeessä Arvoisa Toveri Spartacus voisi NATO olla Suomen tuho? Eiköhän nyt NATO ole demokratian ja vapauden paras turva maailmassa? Mikä muu puolustusliitto voisi tulla kyseeseen, jos me pidämme kunniassa länsimaisia arvoja kuten VAPAUS, VELJEYS ja TASA-ARVO sekä KANSANVALTA?

    • sotainto ansiona

      Kun Nato-maat hyökkäävät johonkin maahan, media luo mielikuvaa hyvistä länsimaisista sotilaista. Maatansa puolustavat luokitellaan terroristeiksi eivätkä he saa mahdollisuutta lausua kantojaan.

      Amerikkalaisten sotilaiden kuolemantapauksista heistä tehdään marttyyreja.Sotilaat ovat "rauhanturvaajia".Miehitys sanaa ei käytetä kun hyökätään toiseen valtioon.
      Todellisia kärsijöitä sodissa ovat siviilit ja orvoiksi jäävät lapset. Niiden kohtalo ei kiinnosta mediaa.
      Nato-maat sotivat miten tahtovat ja media aina asettuu Naton äänitorveksi.
      Nato on parhain lobbari aseteollisuudelle. Asevavarastot myydään tyhjiksi ja teollisuus tuottaa yötä päivää uusia. Kuolemanakseli on joillekin hyvän toimeentulon lähde.

      • Mihin maahan NATO on hyökännyt kuvaamallasi tavalla? Taitaa se sotainto todella olla kirjoittajan pipon sisällä.

        Jos NATO ei itse ole hyökkäyksen takana niin on turhaa hymistellä NATO maiden kanssa vaan luetella ne maat joita moisesta syyttää. Missäänhän ei taida olla ollut tilannetta johon kaikki NATO:on kuuluvat maat yhdessä olisivat hyökänneet jonkun demokraattisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan maan kimppuun. Vai tuleeko mieleen?


    • rauhanturva!

      Nato muodostumisrunko on entiset siirtomaavallat USA. USA hoiti latinalaisessa Amerikassa vallankaappauksia aina näihin päiviin saakka.
      Ranska omisti siirtomaita Kaakkois-Aasiassa. 1950 luvulla vietnamilaiset irtaantuivat itsenäisyyyssodan jälkeen Ranskasta. 1960 luvulla naton suurin jäsenmaa USA hivutti asevoimiaan Vietnamiin ja ryhtyi avoimeen raakaan sotaan. Kemiallinen sodankäyntyi ei koskaan ole ollut niin suuri kuin silloin.
      Yksikään toinen natomaa ei asettunut hyökkäyksen kohteeksi joutuneen Vietnamin vapauden puolelle. Muutama natomaa asettui USA:n rinnalle.
      Natomaa USA harjoitti valtiollista terrorismia vierasta kansaa vastaan.

      • Mitä sitä nyt taas historiaan kun naapurissa on nykyajan suurin siirtomaavaltio, Venäjä. Miksi et siihen puutu vai onko historia kiinnostavampaa kuin tämä päivä?

        Taitaa olla komuloiselle kun joskus ennen oli sentään toivoa mutta nyt ei edes sitä kommunismin voitolle.

        Edelleen Venäjä hamuaa uutta aluetta siirtomaikseen, viimeinen saavutus oli Krim ja edelleen se pitää kynsin hampain kiinni Ukrainan itäisistä osista.

        En tiennytkään Vietnamin kuuluneen NATO:on! aina sitä oppii uutta näköjään komuloisiltakin sillä ilman jäsenyyttä ei NATO nosta edes sormeaan pystyyn puolustuksen vuoksi.

        Vietnamissakin se oli kommunistinen klikki joka sen terrorismin aloitti. Eivät suostuneet demokratiaan.


    • Ensimmäinen Isäntämaasopimus solmittiin talvisodan aikana Natsi-Saksan kanssa 1940. Siinä hallitus myönsi saksalaisten joukkojen kauttakulun Norjaan. Lopulta Pohjois-Suomessa oli yli 200 000 saksalaista sotilasta ja ne muodostivat hyökkäysrintaman Muurmanskia ja Kuolaa vastaan Kuusamosta ylöspäin 1941.
      Suomi liitettiin fasismin sotaliittoon hivuttamalla. Seuraukset olivat maallemme traagiset.

      Suomi solmi toisen Isäntämaasopimuksen syyskuussa 2014 Naton huippukokouksessa Walesissa. Sopimuksen mukaan Naton joukot voivat harjoitella Suomessa. Suomea voidaan käyttää sotilasliiton operaatioissa myös kriisin aikana.
      Isäntämaasopimusta edelsi kumppanuussopimus ja nyt sovittiin konkreettisista tomista. Hallitus, Tuomioja ja Haglund väittävät, että sopimus ei velvoita mitään. Kysymys: Miksi tehdään sopimus, jos se ei merkitse mitään? Sopimus on toinen askel liittymisessä naton sotatoimiin.
      Isäntämaasopimusta täydennettiin marraskuussa 2014 Norderfco sopimuksella.
      Sopimuksissa luovutetaan Suomea alustaksi naton sotavoimille rauhan aikana että kriisitilanteissa.
      Rahvas ei voinut tietää 1 940, että hallitus sitoutui natsien rintamaan ja että sota oli jo sovittu.

      • Saksan avulla pystyimme estämään kommunistien maahan ryntäyksen, siitä he ansaitsevat kiitoksen. Ilman sakujen apua se olisi ollut epätodennäköistä koska emme olleet riittävän hyvin varustautuneita joka kävi ilmi talvisodan aikana ja sinä reilun vuoden välirauhan aikana aseita ei juuri muualtakaan olisi saanut.

        Talvisodan loputtuahan Saksan ja Neuvostoliiton sopimus esti aseostot Saksasta mutta myöhemmin se onneksi onnistui. Komulainen tietysti olisi ollut iloinen jos puna-armeija olisi saanut meidän maamme haltuunsa ja olisi asetettu kommunistinen hallinto mutta onneksi niin ei käynyt.

        Turhaa sinun älylläsi s.p on ryhtyä näitä ajattelemaan, mieluummin mieti miten saamme kilpailukykymme paranemaan ja ulkomaan viennin käyntiin tai sitten miten laskemme elintasoamme 30 - 40% jotta tulemme toimeen pelkän oman taloutemme kanssa. Onko ehdotuksia jotka olisivat demokraattisessa järjestyksessä aikaansaatavissa? Älä mitään komuloisjärjestelyjä edes ehdota vaan käyttökelpoista!


      • "Ensimmäinen Isäntämaasopimus solmittiin talvisodan aikana Natsi-Saksan kanssa 1940. Siinä hallitus myönsi saksalaisten joukkojen kauttakulun Norjaan. "

        Höpöjä, punikki.
        Viestisi osoittaa, ettei sinulla ole minkäänlaista yleiskuvaa 30- ja 40-lukujen tapahtumista. Esittämäsi väite on jo ajatuksena Talvisodan aikaiseksi tapahtumaksi täysin mahdoton ja osoittaa siis sinun täydellisen ymmärtämättömyytesi Suomen itsenäisyyden ajan historiasta.

        Et ymmärrä historiasta yhtään mitään mutta sehän ei kunnon puniikia estä suu vaahdossa puhumasta asiasta.

        Olet todella säälittävän tietämätön ja ymmärtämätön sekä Suomen historiasta että marxin opeista - molemmista puhut mielelläsi mutta kummastakaan et ymmärrä yhtään mitään.

        .......................


      • "Hallitus, Tuomioja ja Haglund väittävät, että sopimus ei velvoita mitään. "

        Epäilet ilmeisesti heidän väitettään.
        Joten kerrohan, että mihin se sopimus Suomea velvoittaa.
        Tottahan sen tiedät vai yritätkö taas kommunistiseen tapaan harhaanjohtaa vähemmäntietoisia tovereita uskottelamalla heille sopimuksesta jotakin, mitä siihen ei sisälly?

        "Sopimuksissa luovutetaan Suomea alustaksi naton sotavoimille rauhan aikana että kriisitilanteissa."

        Tämä on puhdasta valetta - miksi sinun, törkeästi palstalla valehteleva punikki s.partacus, täytyy aina valehdella?
        Etkö todellakaan pärjää keskustelussa pysymällä totuudessa?

        Jos et pysty vastaamaan niin häpeä törkeää käytöstäsi palstalla hämätessäsi itseäsi
        vähälahjaisempia tovereita.

        .................


    • antnats

      "Komulainen tietysti olisi ollut iloinen jos puna-armeija olisi saanut meidän maamme haltuunsa ja "

      Ja kuitenkin karmea todellisuus on että oikeistolaiset porvarit ovat pitkin historiaa myyneet maatamme milloin minnekin patsi YYA-aikana, jolloin olimme ulkopolitiikassa realisteja ja meille eduksi.
      Kommunistit eivät koskaan ole olleet myymässä Suomea eikä muutakaan maata kenellekään. Päinvastoin. Olemme tukeneet kansojen vapaustaistelua siirtomaasorrosta vapautumiseksi ja olemme ylpeitä siitä.
      Euroopassakin esiintyy kansallisuuksien erohaluja valtavaltiosta. Porvarit hyvin nenäkkäästi vastustavat.
      Komut eivät ole koskaan eivätkä tule myymään Suomea fasismille.

      • Miten ne kaksi komua meitä 5 miljoonaista kansaa minnekään myisivät? Yrittäneet ovat ensin 1918 ja uudelleen Ku(u)sisen johdolla 1939 lopulla.

        Kukaan muu ei meitä ole myynyt minnekään, apua on joskus pyydetty ja joskus saatukin jotta komurosvot on saatu pidettyä poissa meidän maastamme.

        Nyt olisi syytä liittyä NATO:n suojakilvan takana oleviin demokratioihin koska tuo idän diktatuuri on osoittanut olevansa taas imperialistisessa vauhdissa.


    • Natoon heti

      .Liitto Naton kanssa on

      Suomen pelastus
      Tasavallan hallitusten linja turvautua ulkopolitiikassa ulkoisen Nato/EU selän suojiin johtaa isänmaan turvallisuuden vahvistumisen tielle. Se merkitsee pesäeroa perinteiseen itä nuoleskelun/nöyristelyn tieltä.
      Asettumalla naton kainaloon eurooppalaisten Demokratioiden joukkoon, Suomi sitoutuu tiettyyn puolustusliittoon jossa kaikki muutkin Läntiset ystävät jo on ja seuraukset ovat vain positiivisia koska yhteinen puolustus takaa turvallisuuden ja maan koskemattomuuden. Ulkoiseen asevoimaan maahan tunkeutumisesta on jo koettu traagiset seuraukset eikä ole syytä toistaa samaa virhettä.
      Tulevan hallituksen tulee tiivistää niin Eurooppalaisen naton kuten myös pohjoismaiden kanssa tehtävää puolustus yhteistyötä nato jäsenyyden pikainen hakeminen olisi suotavaa.

    • Porvareille ei laillisuus ole merkinnyt mitään silloin kun he ovat asettuneet työväenliikettä vastaan. Isäntämaasopimuksella haetaan laillisuutta mikkäli Venäjä ja länsi joutuvat sotaan tietylle puolelle. Pres.Niinistö sanoi asian asian selvästi. Suomi lähtee sotaan naton mukana.

      Sopimuksessa on määritelty maa-, vesi- ja ilmatilan käyttö naton asevoimille jo rauhan aikana. Tukikohdat, huolto, majoitus, elintarvikkeet.
      2012 solmitussa tietoturvasopimuksessa on klausuuli, että toinen osapuoli määrää mitä saa julkistaa. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että tiedotus on sovittu USA:lle. USA määrää turvaallisuuspoliittisia dokumentteja salaisiksi. Jos 1939 - 1941 hallitus toimi eduskunnaltakin salaa niin paljonko natosopimus siitä poikkeaa!
      Puolustusvaliokunnassa in joi nippu salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja.
      Tuomiojan ja Haglundin ulostulot, että yksityiskohtainen sopimus olisi paperipala, ovat sopimuksen luonteen tahallista vääristelyä.
      Hallitus on koostanut työryhmän, jonka tehtävänä on etsiä lainkohdat, jotka muutetaan Isäntämaasopimusta vastaavaksi. Sillä korvataan selkeä laki, joka sanoisi sopimuksen sitovaksi. Erillisllä lakimuutoksilla, joita ehkä perustellaan vain muodollisiksi, saatetaan sopimus sitovaksi sekä rauhanaikana etää mahdollisen sotatilan aikana - Suomi sitoutuu mihin tahansa naton sotaan ehdoitta. Työryhmässä on mukana naton edustaja. Lakimuutoksilla poistetaan esteet, jolloin hallitus voi ottaa sopimuksen käyttöön poikkeustilavaltuuksin.

      Suomi on sidottu natosotiin. Asia ei siitä miksikään muutu.

      • Haloo, punikki s.partacus.

        Etkö huomannut saamaasi vastausta aikaisempaan viestiisi vai eikö sinulla ole mitään sanottavaa Kallen sanoessa sinua tietämättömäksi ja ymmärtämättömäksi sekä Suomen itsenäisyysajan historiasta että marxin opeista.

        "Ensimmäinen Isäntämaasopimus solmittiin talvisodan aikana Natsi-Saksan kanssa 1940. Siinä hallitus myönsi saksalaisten joukkojen kauttakulun Norjaan. "

        Höpöjä, punikki.
        Viestisi osoittaa, ettei sinulla ole minkäänlaista yleiskuvaa 30- ja 40-lukujen tapahtumista. Esittämäsi väite on jo ajatuksena Talvisodan aikaiseksi tapahtumaksi täysin mahdoton ja osoittaa siis sinun täydellisen ymmärtämättömyytesi Suomen itsenäisyyden ajan historiasta.

        Et ymmärrä historiasta yhtään mitään mutta sehän ei kunnon punikkia estä suu vaahdossa puhumasta asiasta.

        Olet todella säälittävän tietämätön ja ymmärtämätön sekä Suomen historiasta että marxin opeista - molemmista puhut mielelläsi mutta kummastakaan et ymmärrä yhtään mitään.

        .......................


      • antipunikki kirjoitti:

        Haloo, punikki s.partacus.

        Etkö huomannut saamaasi vastausta aikaisempaan viestiisi vai eikö sinulla ole mitään sanottavaa Kallen sanoessa sinua tietämättömäksi ja ymmärtämättömäksi sekä Suomen itsenäisyysajan historiasta että marxin opeista.

        "Ensimmäinen Isäntämaasopimus solmittiin talvisodan aikana Natsi-Saksan kanssa 1940. Siinä hallitus myönsi saksalaisten joukkojen kauttakulun Norjaan. "

        Höpöjä, punikki.
        Viestisi osoittaa, ettei sinulla ole minkäänlaista yleiskuvaa 30- ja 40-lukujen tapahtumista. Esittämäsi väite on jo ajatuksena Talvisodan aikaiseksi tapahtumaksi täysin mahdoton ja osoittaa siis sinun täydellisen ymmärtämättömyytesi Suomen itsenäisyyden ajan historiasta.

        Et ymmärrä historiasta yhtään mitään mutta sehän ei kunnon punikkia estä suu vaahdossa puhumasta asiasta.

        Olet todella säälittävän tietämätön ja ymmärtämätön sekä Suomen historiasta että marxin opeista - molemmista puhut mielelläsi mutta kummastakaan et ymmärrä yhtään mitään.

        .......................

        Ei Kalle s.p mitään lue hän saarnaa ja julistaa. Mitä sitä nyt lukemaan väärässä olijoiden kirjoituksia, muut kuin kunnon komut kun eivät voi olla oikeassa. Kysy vaikka keneltä komulta!


      • Työeläkeläinen kirjoitti:

        Ei Kalle s.p mitään lue hän saarnaa ja julistaa. Mitä sitä nyt lukemaan väärässä olijoiden kirjoituksia, muut kuin kunnon komut kun eivät voi olla oikeassa. Kysy vaikka keneltä komulta!

        Työeläkeläinen.
        Kun typerys kysyy typeriä, kannattaako sellaista noteerata?


      • s.partacus kirjoitti:

        Työeläkeläinen.
        Kun typerys kysyy typeriä, kannattaako sellaista noteerata?

        Haloo, punikki s.partacus.

        Etkö huomannut saamaasi vastausta aikaisempaan viestiisi vai eikö sinulla ole mitään sanottavaa Kallen sanoessa sinua tietämättömäksi ja ymmärtämättömäksi sekä Suomen itsenäisyysajan historiasta että marxin opeista.

        "Ensimmäinen Isäntämaasopimus solmittiin talvisodan aikana Natsi-Saksan kanssa 1940. Siinä hallitus myönsi saksalaisten joukkojen kauttakulun Norjaan. "

        Höpöjä, punikki.
        Viestisi osoittaa, ettei sinulla ole minkäänlaista yleiskuvaa 30- ja 40-lukujen tapahtumista. Esittämäsi väite on jo ajatuksena Talvisodan aikaiseksi tapahtumaksi täysin mahdoton ja osoittaa siis sinun täydellisen ymmärtämättömyytesi Suomen itsenäisyyden ajan historiasta.

        Et ymmärrä historiasta yhtään mitään mutta sehän ei kunnon punikkia estä suu vaahdossa puhumasta asiasta.

        Olet todella säälittävän tietämätön ja ymmärtämätön sekä Suomen historiasta että marxin opeista - molemmista puhut mielelläsi mutta kummastakaan et ymmärrä yhtään mitään.

        .......................


      • Timo Espoosta
        s.partacus kirjoitti:

        Työeläkeläinen.
        Kun typerys kysyy typeriä, kannattaako sellaista noteerata?

        Ja kun änkyräkommarilta kysyy asiaa asiallisesti, niin vastausta ei saa. Sen sijaan saa merkillisiä horinoita jostain mielikuvitusmaailmasta. Ja hurjia väitteitä vaikkapa "kommunismi etenee" tai "yrityksen voitto ja kate on sama asia". Puhumattakaan yrityksistä vääristellä historiaa...

        Vaalit ovat jo monesti osoittaneet, että edes vähemmistö ei ole kommarien kannalla. Ja yhtenä suurena syynä on perikommunistinen valehtelu ja vääristely, jota ei näköjään ole lopettanut edes koko kommunismin romahdus ja hylkääminen poliittiselle tunkiolle.

        No...onhan näihin jo totuttu, eikä ne aiheuta Suomen kansassa mitään mielenliikutuksia saati jotain poliittista liikehdintää. Ei, vaikka olemattoman vähälukuisten kommarien kanssa eri mieltä olevat, komulit leimaavat "persuiksi" tai fasisteiksi yms. kun eivät asialliseen keskusteluun pysty.


      • s.partacus kirjoitti:

        Työeläkeläinen.
        Kun typerys kysyy typeriä, kannattaako sellaista noteerata?

        Mitäs muuta sinä s.p olet esittänyt kuin typeryyksiä? Et ainakaan mitään mistä olisi eteenpäin menoksi. Vanhoja komuvirsiä veisaat ja valitat kun tuli turpiin aikoinaan.

        Ottaisit nyt lusikan kauniiseen käteen ja siirtyisit edistyksellisten joukkoon komutaantumuksellisista. Helpottaisi sinunkin elämääsi!

        Olkoon minkä nimistä hyvänsä niin yhteistyö Saksan kanssa 1940 - 1944 oli meille välttämätöntä jotta saimme komurosvot jotka maatamme havittelivat pysymään loitolla. Vai onko sinulla joku muu varteen otettava vaihtoehto sillä ei se itänaapurin komuloinen eikä sen jälkeis-serkkukaan usko jos sanomme, mene kotiisi siitä!

        Mistä me olisimme saaneet avun NL:a vastaan? Mistä se olisi tänne päässyt kun Saksa valvoi meritietä Suomeen?

        Nyt on hyvät kysymykset joten voit antaa hyvän vastauksen!


    • penikani

      Tosiasiallisesti Suomen porvaristo teki jo 30 luvulla paljon ennen talvisotaa ideologisen liiton saksalaisen fasismin kanssa ja perusti aluevaltaushaaveet saksalaisen sotavoiman tukeen.
      Englantiin ei voinut sitoutua, koska sillä oli omat imperialistiset etupyyteet Muurmannilla ja Arkangelissa vuonna 1918. Englanti taisteli neuvostovaltaa sekä Saksaa vastaan ja ohessa myös suomalaisia suojeluskuntalaisia vastaan Itä-Karjalassa siksi, että Englanti piti Suomen valkoista armeijaa Saksan liittolaisena.
      Sama kuvio toistui 1939 -1944 mutta silloin kuviossa oli mukana katala, pahamaineinen, rosvomainen, raakalaiskapitalismi nimellä fasismi.
      Rytiläishallitukset maksoivat fasistiselle Saksalle verivelkaa avusta työväenvallankumouksen tukahduttamisesta.

      Tosiasiallisesti petos alkoi jo 1900 luvun alussa äärioikeistolaisen aktivistiliikkeen piirrellessä karttoja syvälle Venäjän alueelle. Se ryhmä voitti, kuka uskalsi rajan kauimmaksi itään piirtää.
      Suomen kapitalistiluokan ja sitä edustavan poliittisen porvariston synti on kaiken aikaa ollut suuruudenhulluus
      Nato on Suomen tuho.

    • Vuonna 1991 Suomen porvaristo haistoi, että nyt on mahdollisuus maailmanmarkkinoiden uudelleenjakoon. Samalla se se haistoi avautuneen mahdollisuuden tulojen uudelleenjakoon rikkaiden hyväksi.
      Tulonjaon vahvistamisen tärkeä väline oli ja on kapitalistien yhteisarmeija nato. Sekin tosin on epävarma, koska natoliitto ei pitkän päälle voi olla monoliittinen. Suomen porvari laski kuitenkin vieraan sotavoiman tukeen. Vaikeassa taloustilanteessa armeijalle riitti rahaa ja natousan Hornetit saapuivat ilmatilaan.
      Kumppanuussopimus naton kanssa solmittiin 1994 ja siitä alkoi Suomen itsenäisen ulkopolitiikan vararikko.

      Pienet askelet jatkuivat. Armeijaa natoyhtenäistettiin pikkuhiljaa, ikäänkuin huomaamaatta ja ilman tarkoitusta. Armeijan materiaalihankinnat suuntautuivat natomaihin ja etupäässä USAaan. Riippuvuutta luotiin.
      2012 hallitus hankki Hornetteihin 300 km kantavia ohjuksia ja jotka voisivat kantaa ydinaseita. Isäntamaasopimus on suoraa jatkoa Suomen alistamisessa naton hyökkäysalustana (itään!).

      Sotaisuuden lähtölaukaus
      Kataisen hallitus halusi naton mukana pommittamaan Libyaa. Hallitus oli puolustusministeri (lue:sotaministeri) Haglundin suulla nyreissään, koska ei kutsuttu.
      Hallitus vei Suomen osana natoa itsenäisen Islannin taivaalle sotalentokoneiden avulla.
      Kataisen hallituksen aikana armeija sidottiin sotaharjoitusten kautta natonyhteenliittymään. Ameijan hävittäjät lentävät Baltian ilmatilassa osana naton voimainosoitusta. Lapissa USA.n sotilaille annetaan sotaoppia arktisissa oloissa käytävään sotaan. Suomen armeijan yksiköt tekevät natosotaharjoituksia vieraiden valtioiden alueilla.
      Stubbin hallitus on viemässä sotilöaita Irakiin natousan tueksi.
      Stubb ja Haglund ovat viemässä sotalentokoneita Viron ilmatilaan. Hallitus on röyhkeä.
      Isänmaa on osin hivutettu ja media salaa kaikin keinoin natoliittymää.

      Stubbin hallitus on viemässä Suomea lännen kapitalismin sotaliittoon. On käytännössä vienyt. Ulkopoliittinen linja on tuhoisa. Kansa joutuu kärsimään ellei natosopimuksia pureta.

      • Miksi s.p moitit muita typeryksiksi mutta itse olet oikein emätyperys? Ota nyt onkeesi omat ohjeesi!

        Sinä puhut/kirjoitat porvaristosta, eihän meillä ole sitä ollut kuin ehkä 1700 – 1800 luvuilla viimeksi. Meillä on porvarillisesti ajattelevia viisaita miehiä joille talouden kulku on tärkeää jotta komutyhmyritkin päästään elättämään, itse ne eivät kuitenkaan siihen pysty vaan jonkun on niille työtä keksittävä. Silti ne tuppaavat puremaan ruokkivaa kättä eli typerämpiähän ne ovat kuin tyhmät rakit.

        Tulojahan saavat ne jotka niitä ansaitsevat, ala sinäkin ansaita niin ei tarvitse valittaa. Pitkän päälle meillä nyt oleva liiallinen rahanjako ei tule toimimaan koska talous tasaantuu globaalisti ja silloin se ei enää lyö leiville. Jokaisen on kannettava kortensa kekoon jotta tullaan toimeen. Vanhat ”ansaitut edut” on heitettävä roskiin ja ne pitää ansaita joka päivä uudelleen koska ei ole mitään säkkiä josta niitä voisi aina vaan loputtomasti ammentaa.

        Me haluamme olla länsimaa eikä sitä kysytä miltään promillejoukolta vaikka ne olisivat kommunisteja, enemmistö on samaa kuin demokratian määräävä osapuoli, siitä on pidettävä kiinni. Me emme kauaa pysty laittamaan yksin hanttiin kun idän voimat alkavat taas vyörymään, siitä on jo saatu oppia Ukrainan kohdalla ja jo aiemmin Georgiassa. Putler on halukas noihin sotahommiin niiden kanssa jotka eivät kuulu NATO:on koska riski kunnon kahinasta on pienempi. Samaahan ne Stalin ja Hitler aikoinaan harrastivat, naapureiden alueiden anastuksia. Silloin siitä tuli iso sota ja tulee taas jos emme liity lännen puolustusorganisaatioon.

        Totta kai meidän on varustettava armeijaamme mahdollisimman tehokkaasti, vielä ei ole ydinaseita mutta ehkä niitäkin pitäisi harkita jos Venäjä ei niistä tyystin luovu.

        Sehän on pelkkää plussaa jos teemme yhteistyötä lännen armeijoiden kanssa, siitä ainakin opimme jotain vai olisiko meillä mielestäsi jotain opetettavaa lännen suurille?

        NATO:on liittyminenhän ei sido muuhun kuin yhteiseen puolustukseen, jos NATO maat itsenäisinä valtioina vastoin kuin aiemman Varsova paktin maat harrastavat pikkusotia niin niihin voi yhtyä tai olla yhtymättä ihan miten jokaiselle itse sopii.

        Eikös Viroa ole maailman sivu pidetty veljeskansana? Mitä pahaa siinäkin komuloinen näkyy jos veljekset hieman kisailevat keskenään?

        Olet sinä sairas ajatusmaailmaltasi s.p!


    • "Silti ne tuppaavat puremaan ruokkivaa kättä eli typerämpiähän ne ovat kuin tyhmät rakit."

      Mielipiteeseen voi yhtyä. Kapitalisti ja poliittinen porvaristo ovat tyhmääkin tyhmempiä kun yrittävät katkaista tuottajien kädet. He pyrkivät asettamaan osan jatkuvaan työttömyyden tilaan ja ja toisen osan oikeudettomaan huutolaispojan asemaan ilman järjestäytymisoikeutta. Tuottajat; teollisuustyöläiset, talonpojat, kulttuuriväki, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työntekijät, tekninen sivistyneistö (insinöörit ym.) ovat yhteiskunnan toimiva runko. Nämä valitsevat keskuudestaan valtion ja kuntien hallintokoneiston ja yritysten johtavat työntekijät.
      Sanalla sanoen työväenluokka laajennetussa mittakaavassa ohi perinteisen teollisuustyöväestön on yhteisön ruokkiva käsi.
      Kapitalistiluokka ja poliittinen porvaristo pyrkivät ryöstämään kapitalistien eduksi työväenluokan jäsenten rahapussit. Siirtämään työn arvoa kuvaavat pelimerkit, eurot, harvalukuisen kapitalistiluokan käsiin. Lännen hallitusten talouspoliittinen linja on mieletön. Katastrofin alku on jo kylvetty ja ellei proletaarit ryhdistäydy, vaarassa on kaatua yhteiskunnallinen järjestys.

      Poliittinen porvaristo ennakoi järjestelmänsä kaatumista. Siksipä se aseistautuu, aseistautuu pitämään valtaa avoimen väkivaltaisesti. Kuvioon liittyy myös kapitalistien keskinäinen taistelu markkina-alueista ja se ei haittaisi suurestikaan jos pysyisivät luokkansa sisällä operaatioineen.
      Eivät pysy. Kapitalisti haluaa proletaarit mukaan sotiinsa markkina-alueista. Se käyttää apuna kansallisuuksien välisen vihan lietsomista ja että työläiset sotisivat heille edulliset markkina-alueet. Sellainen peli ei vetele.

      Nato on lännen kapitalistien armeija eikä sen kelkkaan sovi lähteä. Ei minkään muunkaan maan kapitalistien armeijoiden perään. Tapelkoot pöärssissä keskenään ja tasatkoot tappiot/voitot mutta älköön kiihottako työläistä toista työläistä tappamaan.
      Natoliitto on Suomelle poliittishistoriallisesti vaarallinen retki. Esikuvat ovat olemassa. Suomalaisen kansan, porvareiden ja vasemmistolaisten, tulee torjua sotaseikkailut. Stubbin hallituksen linjasta tulee sanoutua irti. Se olisi äänestettävä kumoon jo ennen vaaleja pahempien vaurioiden estämiseksi.
      Poliittinen porvaristo pelaa hyvin vaarallista peliä työtätekevän ihmisen selän takana.
      Nato on Suomelle tuhon tie.

      • Sanoit näit tuossa ylempänä:

        "Ensimmäinen Isäntämaasopimus solmittiin talvisodan aikana Natsi-Saksan kanssa 1940. Siinä hallitus myönsi saksalaisten joukkojen kauttakulun Norjaan. "

        Haluatko, että sunun käsityksesi ja ymmärryksesi Suomen historiasta tuomitaan tuon lausunnon perusteella vai haluatko korjata täysin sairasta väitettäsi, joka osoitttaa sinulta puuttuvan täysin kokonaisnäkemys 30-ja 40-lukujen tapahtumista Suomessa?

        ....................


      • Nythän se nähtiin s.p sinun taitosi ymmärtää mitä kirjoitetaan. Olisit lainannut koko ajatuksen mutta se lienee se totuus olla liian karvas komuloiselle selittää.

        Näinhän se oli:

        " Meillä on porvarillisesti ajattelevia viisaita miehiä joille talouden kulku on tärkeää jotta komutyhmyritkin päästään elättämään, itse ne eivät kuitenkaan siihen pysty vaan jonkun on niille työtä keksittävä. Silti ne tuppaavat puremaan ruokkivaa kättä eli typerämpiähän ne ovat kuin tyhmät rakit."

        Siinähän se tyhmä on "komutyhmyri" niihinhän se "ne" viittaa kuten jokainen muu lukutaitoinen kuin komutyhmyri ymmärtää! Opettele lukemaan ja ymmärtämään vaikka se vaikeaa lieneekin!

        Ei meillä tätä nykyä ole juuri talonpoikiakaan arvoisa s.p vaan maanviljelijöitä jotka eivät todella suurin joukoin ole sinun kommunismiasi kannattamassa. Mitä ne sinun teollisuustyöläisesi tuottavat? Eivät mitään vaan he tekevät sitä mitä yrityksen johto heille antaa tehtäväksi. He ovat korkeintaan tuotannon apuvälineitä ja varsinainen tuottavuus tulee sijoitetusta pääomasta sekä yrityksen johdon johtamasta työn suunnittelusta. Ilman sitä ei ole kuin kävyn kerääjiä tuossa joukossa. Jos olisi niin he aloittaisivat oman yrityksensä.

        Todellinen tuottavuus on siinä joukossa joka sijoittaa yrityksiin ja niissä jotka ideoivat tuotteita jotka menevät kaupaksi markkinoilla hintaan jonka asiakkaat hyväksyvät.

        Mikset mene noita sotaseikkailujasi Moskovaan toitottamaan sillä siellähän ne seikkailut ovat tänäänkin itämässä. Moskovan tollot sinne Ukrainaan hyökkäsivät ja varastivat Krimin. Siellä on sinulle se otollinen maaperä sodan vastustukseen, täällä vallitsee rauha ja hyvä tahto jos vain idän karhu sen sallii.

        Nyt s.p kannattaa sinunkin pistää jäitä hattuun, nuo sinun kirjoituksesi alkavat olla aina vain typerämpiä. Mistä ihmeestä sinä nuo sadut kokoat? Vai oletko Moskovan trollikoulun kasvatteja?


      • Työeläkeläinen kirjoitti:

        Nythän se nähtiin s.p sinun taitosi ymmärtää mitä kirjoitetaan. Olisit lainannut koko ajatuksen mutta se lienee se totuus olla liian karvas komuloiselle selittää.

        Näinhän se oli:

        " Meillä on porvarillisesti ajattelevia viisaita miehiä joille talouden kulku on tärkeää jotta komutyhmyritkin päästään elättämään, itse ne eivät kuitenkaan siihen pysty vaan jonkun on niille työtä keksittävä. Silti ne tuppaavat puremaan ruokkivaa kättä eli typerämpiähän ne ovat kuin tyhmät rakit."

        Siinähän se tyhmä on "komutyhmyri" niihinhän se "ne" viittaa kuten jokainen muu lukutaitoinen kuin komutyhmyri ymmärtää! Opettele lukemaan ja ymmärtämään vaikka se vaikeaa lieneekin!

        Ei meillä tätä nykyä ole juuri talonpoikiakaan arvoisa s.p vaan maanviljelijöitä jotka eivät todella suurin joukoin ole sinun kommunismiasi kannattamassa. Mitä ne sinun teollisuustyöläisesi tuottavat? Eivät mitään vaan he tekevät sitä mitä yrityksen johto heille antaa tehtäväksi. He ovat korkeintaan tuotannon apuvälineitä ja varsinainen tuottavuus tulee sijoitetusta pääomasta sekä yrityksen johdon johtamasta työn suunnittelusta. Ilman sitä ei ole kuin kävyn kerääjiä tuossa joukossa. Jos olisi niin he aloittaisivat oman yrityksensä.

        Todellinen tuottavuus on siinä joukossa joka sijoittaa yrityksiin ja niissä jotka ideoivat tuotteita jotka menevät kaupaksi markkinoilla hintaan jonka asiakkaat hyväksyvät.

        Mikset mene noita sotaseikkailujasi Moskovaan toitottamaan sillä siellähän ne seikkailut ovat tänäänkin itämässä. Moskovan tollot sinne Ukrainaan hyökkäsivät ja varastivat Krimin. Siellä on sinulle se otollinen maaperä sodan vastustukseen, täällä vallitsee rauha ja hyvä tahto jos vain idän karhu sen sallii.

        Nyt s.p kannattaa sinunkin pistää jäitä hattuun, nuo sinun kirjoituksesi alkavat olla aina vain typerämpiä. Mistä ihmeestä sinä nuo sadut kokoat? Vai oletko Moskovan trollikoulun kasvatteja?

        Olet sinä Työeläkeläinen tosi tollo. Yksinkertainen natotrolli, joka ei välitä kansan eduista tippaakaan. Pyssyt paukkuen eteenpäin ja menkööt juutalaisuskoiset saman tien - filosofia on tosi kehno.

        Siteerauksesi sopii kokonaankin.
        " Meillä on porvarillisesti ajattelevia viisaita miehiä joille talouden kulku on tärkeää jotta komutyhmyritkin päästään elättämään, itse ne eivät kuitenkaan siihen pysty vaan jonkun on niille työtä keksittävä. Silti ne tuppaavat puremaan ruokkivaa kättä eli typerämpiähän ne ovat kuin tyhmät rakit."

        Nämä viisaat porvarisi purevat nimenomaan todellisten tuottajien kättä. Ovat sörssineet talouden maailmanlaajuisesti ja tuhoavat lisää sitä jatkuvilla sodilla.
        Kommunisteilla ei ole mitään tekemistä tämän yleismaailmallisen talouskriisin synnyttämisessä. Vai voitko väittää toisin?
        Väitän, että porvarilliset talousoppineet ja -poliitikot eivät yksinkertaisesti ymmärrä maailman muuttumista. Ainoa minkä he ymmärtävät on se, että suurille pääomille syntyisi aina ja aina lisää jaettavaa osaketta kohti. Pienyrittäjät saavat kuviossa tyytyä jopa alle palkkatyöläisen tulon.
        Missä ymmärrys mättää? Sodassako, joita nato vimmatusti sytyttää ympäriinsä.
        Sota on vain seuraus kapitalistien keskinäisistä ristiriidoista eikä kriisin syy. Sota on myös kätevä keino peittää virheellinen talouspolitiikka.

        Missä sitten mättää?
        Kapitalistisen tuotannon ennennäkemättömässä tehokkuudessa. Älä nikottele, ota happea ja hengitä.
        Kapitalismin ongelma on tieteellisteknisen kehityksen nopeuttava vaikutus tavara- ja palvelutuotannon lisääntymiseen. Tuotantokustannukset alenevat ennätysmäisesti. Voiton suhdeluku tilapäisesti kasvaa, voittojen määrä kasvaa, osingonjako kasvaa, tuloerot kasvavat ja viimeisenä pahin. Pääoma ei löydä uusia sijoituskohteita ja se pakenee piiloon pankkiholveihin ja verottajan ulottumattomiin.
        Pääomilla mitattavalle työlle olisi vaikka kuinka tarvetta. Kehitysmaat tarvitsevat teollisuutta, uudet saasteettomat enrgiamuodot tutkimista ja käytäntöön soveltamista niin että vesi- ja atomivoimalat voisi purkkaa pois.

        Maailma olisi täysteollistamisen kynnyksellä ja saasteettoman sekä työturvallisen tuotannon mahdollisuudessa ja olisi mahdollista poistua puhtaasta "kaikkien vienti eikä kukaan osta talouspolitiikasta"
        Mitä kapitalismi tarjoaa?
        Työttömyyttä, syrjäytymistä, hiostamisen lisäämistä, pätkätöitä, halpatöitä, sotia, kansallisuuskiihkoa ym ym.

        Samalla kun tieteellistekninen perusta voisi ratkaista satoja maailman ongelmia, kapitalismi kieltäytyy vapaiden kansalaisten kansalaisyhteiskunnasta, lisää yksille työmäärää, toisia syöksee yhteiskunnan ulkopuolelle pysyvästi ja estää työvoiman pääsyä töihin. Aivan järjetöntä. Tollous on taloustohtorien motto.

        Pahin on siis sotien nostaminen ja kansainvälisten suhteiden kärjistäminen. Nato lännen pääomien armeijana toimii pääomien piilottajien suojana, taloudellisten mahdollisuuksien täytäntöönpanon estäjänä.
        Venäjän aseet ja aseistautuminen on yhtä tyhmää. Aseiden tilalle saasteettoman tuotannon tutkiminen ja käyttöönotto ja ihmisille töitä.
        Nato on seikkailu ja Suomen tuho.


      • s.partacus kirjoitti:

        Olet sinä Työeläkeläinen tosi tollo. Yksinkertainen natotrolli, joka ei välitä kansan eduista tippaakaan. Pyssyt paukkuen eteenpäin ja menkööt juutalaisuskoiset saman tien - filosofia on tosi kehno.

        Siteerauksesi sopii kokonaankin.
        " Meillä on porvarillisesti ajattelevia viisaita miehiä joille talouden kulku on tärkeää jotta komutyhmyritkin päästään elättämään, itse ne eivät kuitenkaan siihen pysty vaan jonkun on niille työtä keksittävä. Silti ne tuppaavat puremaan ruokkivaa kättä eli typerämpiähän ne ovat kuin tyhmät rakit."

        Nämä viisaat porvarisi purevat nimenomaan todellisten tuottajien kättä. Ovat sörssineet talouden maailmanlaajuisesti ja tuhoavat lisää sitä jatkuvilla sodilla.
        Kommunisteilla ei ole mitään tekemistä tämän yleismaailmallisen talouskriisin synnyttämisessä. Vai voitko väittää toisin?
        Väitän, että porvarilliset talousoppineet ja -poliitikot eivät yksinkertaisesti ymmärrä maailman muuttumista. Ainoa minkä he ymmärtävät on se, että suurille pääomille syntyisi aina ja aina lisää jaettavaa osaketta kohti. Pienyrittäjät saavat kuviossa tyytyä jopa alle palkkatyöläisen tulon.
        Missä ymmärrys mättää? Sodassako, joita nato vimmatusti sytyttää ympäriinsä.
        Sota on vain seuraus kapitalistien keskinäisistä ristiriidoista eikä kriisin syy. Sota on myös kätevä keino peittää virheellinen talouspolitiikka.

        Missä sitten mättää?
        Kapitalistisen tuotannon ennennäkemättömässä tehokkuudessa. Älä nikottele, ota happea ja hengitä.
        Kapitalismin ongelma on tieteellisteknisen kehityksen nopeuttava vaikutus tavara- ja palvelutuotannon lisääntymiseen. Tuotantokustannukset alenevat ennätysmäisesti. Voiton suhdeluku tilapäisesti kasvaa, voittojen määrä kasvaa, osingonjako kasvaa, tuloerot kasvavat ja viimeisenä pahin. Pääoma ei löydä uusia sijoituskohteita ja se pakenee piiloon pankkiholveihin ja verottajan ulottumattomiin.
        Pääomilla mitattavalle työlle olisi vaikka kuinka tarvetta. Kehitysmaat tarvitsevat teollisuutta, uudet saasteettomat enrgiamuodot tutkimista ja käytäntöön soveltamista niin että vesi- ja atomivoimalat voisi purkkaa pois.

        Maailma olisi täysteollistamisen kynnyksellä ja saasteettoman sekä työturvallisen tuotannon mahdollisuudessa ja olisi mahdollista poistua puhtaasta "kaikkien vienti eikä kukaan osta talouspolitiikasta"
        Mitä kapitalismi tarjoaa?
        Työttömyyttä, syrjäytymistä, hiostamisen lisäämistä, pätkätöitä, halpatöitä, sotia, kansallisuuskiihkoa ym ym.

        Samalla kun tieteellistekninen perusta voisi ratkaista satoja maailman ongelmia, kapitalismi kieltäytyy vapaiden kansalaisten kansalaisyhteiskunnasta, lisää yksille työmäärää, toisia syöksee yhteiskunnan ulkopuolelle pysyvästi ja estää työvoiman pääsyä töihin. Aivan järjetöntä. Tollous on taloustohtorien motto.

        Pahin on siis sotien nostaminen ja kansainvälisten suhteiden kärjistäminen. Nato lännen pääomien armeijana toimii pääomien piilottajien suojana, taloudellisten mahdollisuuksien täytäntöönpanon estäjänä.
        Venäjän aseet ja aseistautuminen on yhtä tyhmää. Aseiden tilalle saasteettoman tuotannon tutkiminen ja käyttöönotto ja ihmisille töitä.
        Nato on seikkailu ja Suomen tuho.

        Jos totta puhutaan niin se mikä on tässä kehnoa on sinun ymmärtämyksesi. Et ymmärrä lukemaasi vaan värität sen aina punalipullasi.

        Minä en ollut enkä ole koskaan tule elemaan juutalaisia moittimassa vaan pikemminkin päin vastoin, kyse oli kommunistisista agitaattoreista olkoon sitten vaikka suomalaisia tai mitä hyvänsä. Ne sotavangit joita aikoinaan niille sakuille luovutettiin olivat politrukkeja puna-armeijasta jotka eivät uskoneet vaan jatkoivat politikointiaan vielä vankeudessakin. Oli siis ihan sama olivatko juutalaisia vai mongoleja vai inkeriläisiä jos olivat komupappeja jotka eivät usko. Itsehän venäläiset tänne alkoivat tunkeutua joten heitä oli ihan hyvä syy pistää päiviltä. Jos he olisivat voittaneet ja saanet meidät ”käsiinsä” niin paljon suuremmin meitä olisi viety Venäjälle teuraaksi. Kommunistin on sen perusteella mitä TE olette aikaan saaneet ihan turhaa hurskastella muiden tekemisillä, teillä menee vielä ainakin 100 vuotta anteeksipyynnöissänne sen suhteen mitä tuli uskonne vuoksi tehtyä.

        Esimerkiksi Katynin murhat tehtiin jotta saataisiin tilaa suomalaisille vangeille joita talvisodan jälkeen piti ottaman jotta kommunistinen hallinto saataisiin pystyyn Helsingissä. Siitä taas piste lisää kommunismin nujertamisen puolelle! HYI SE KUUMA PAIKKA! Olette te ehkä joukkona suurimpia roistoja maailman historiassa ja vielä kehtaatte sievistellä ja syyttää muita!!!

        Kansan kokonaisuuden etu ei ole sama kuin muutaman kommunistin etu ja kansan etu olisi olla NATO suojan takana jos ja kun teidän entinen ystävänne taas näyttää olevan samassa vauhdissaan kuin Aatunkin aikoina ja häneltä oppia ottaen.

        Maailma on todella muuttunut ja juuri siksi on kommunismi siirtynyt poistokasaan takahuoneen varastoon. Kommunismista kun ei ole muuta kuin haittaa kansoille ja kansalaisille. Miksi muutoin olisi meillä Suomessakin joskus aikoinaan ollut lähes neljänneksen kannatus pudonnut alle sadasosan? Tietysti koska kansa on huomannut maailman muuttuneen ja siirtänyt teidät poistolistalle!

        NATO ei ole missään sotinut joskin yksittäiset NATO maat ovat olleet puolustamassa demokratiaa ja tuhoamassa terrorismia jotka molemmat ovat varsin hyviä syitä tappelukseen. Samaa ei voi sanoa kommunististen maiden hyökkäilystä aikoinaan. Varsinaisella NATO:lla ei ole muita kuin kansainvälisten organisaatioiden hyväksymiä toimia. NATO maat ovat kuitenkin riippumattomia joten niillä on oma päätäntävaltansa paitsi ehkä kuuluisan viidennen artiklan tapauksessa ja siinäkin vielä neuvotteluvaraa siitä millaista apua pystyvät antamaan.

        On turhaa syyttää pääomia jos ne laitetaan säilöön tulevaisuutta varten, kyllä ne sieltä tulevat esiin kunhan sinä vain saat esitettyä tuottavia investointeja. Ovathan ne pankissa olevatkin sinun käytettävissäsi tänään melkein ilmaiseksi korkojen ollessa olemattomia. Sen kun lainaat muutaman miljoonan ja alat työllistämään kansaa sen tuottavan ideasi pohjalta. Pääomia ei saa tuhlata sillä jos niin tekee käy kuten Neuvostoliiton kävi ja Kiinan meinasi käydä jos se ei olisi pyytänyt apuun suurpääomaa ja tarjonnut niille työläisiä orjasopimuksen kaltaisilla ehdoilla. Tuo orjuus on kuitenkin ehkä parempi vaihtoehto kuin kommunismin kurjuus.

        Kuka nytkin Euroopassa sodan aloitti? Jälkikommunistinen Venäjähän se siellä alkoi kaivamaan juoksuhautoja jotta omakaan kansa ei menestyisi ja tulisi siten vaikeammaksi hallita ja saada lähtemään sotiin. Kuka sitä nyt täydellä mahalla sotaan lähtisi joten kansaa oli alettava kurjistamaan ennen kuin se on liian myöhäistä.


    • erpo

      Naton kanssa solmitut Kumppanuussopimus ja Isäntämaasopimus ovat sitovia. Ne velvoittavat ottamaan osaa naton sotaharjoituksiin ja mahdollisiin sotaoperaatioihin.
      Sanamuoto voi olla väljästi tulkittavissa mutta yksityiskohtaisia sopimuksia ei tehdä sisältöä tarkoittamatta.
      Venäjän näkövinkkelistä ne tarkoittavat konfliktin syntyessä lännen kanssa Suomea vihollismaana. Haglund ja Tuomioja voivat viserrellä mediassa niitä näitä mutta naapurissa luetaan sopimusten olennainen sisältö.

      • Jipii..
        Suomi on siis vihdoinkin Naton jäsen!
        Liittyminen kävi siis kovin kätevästi ilman mitään suurempia keskusteluja jäsenyydestä.

        Hyvä näin - nyt voi nukkua yönsä rauhassa Naton vahtiessa itänaapuria meidänkin puolestamme.

        ..................


    • erpo

      Noin se meni. Parasta aikaa puolustusministeri Haglund odottaa USA:n kutsua sotilasyksikön lähettämiseksi Viroon naton sotaharjoituksiin natoyhteensovittamista
      viilaamaan.
      Niihinhän luonnollisesti sopimukset eivät vielä pakota mutta juuri sopimusten takia kutsuista ei voi kieltäytyä. Kansalla voi lirkutella vapaaehtoisuudesta mutta yhdestäkään vihjaisusta ei voi kieltäytyä.
      Toinen kutsu tulee mennä natosotarintamaan Irakiin. Vielä ei Irakia ole pommitettu niin hajalle etteikö Stubbin tai tuleva hallitus voisi jotain särkeä.
      Mikäli naton sotaisuus jatkuu, on odotettavissa sen joukkojen saapumista maahamme. Aluksi ehkä huolto- ja sotilaiden virkistyslomiin tms.
      Pyörä pyörii. Tuhoisat seuraukset näkyvät viiveellä. Rauhanomainen ulkopolitiikka on hylätty.

      • Niin, ja positiiviset seuraukset näkyvät Venäjän taas kerran pyrkiessä Atlantille.
        Ennemmin tai myöhemmin sekin päivä taas koittaa, mutta tällä kertaa Suomi on varautunut siihen.

        ...............


    • Sama kaiku on askelien.

      Työeläkeläinen
      "Minä en ollut enkä ole koskaan tule elemaan juutalaisia moittimassa vaan pikemminkin päin vastoin, kyse oli kommunistisista agitaattoreista olkoon sitten vaikka suomalaisia tai mitä hyvänsä."

      Natosotaisuus on seurausta kapitalismin talouspoliittisesta epäonnistumisesta ennätysmäisen työn tuottavuuden kohoamisesta riippumatta. Toiseksi pääomien maastavienti lännestä on tuonut suuria ylimääräisiä voittoja ja mahdollistaisi sekä lännen että kehittymättömämmän maailman kansantalouden ennennäkemtätöntä kehittymistä.
      Kapitalismin vastaus on leikkaamista, supistamista, ammattiliittojen vastaisuutta ja sotia.

      Siteerauksessa tulee esiin maailmallinen sekä suomalainen oikeistovoimien poliittinen linja. Mikään ei saisi estää rikkaiden rikastumista ja oligarkkikapitalismin esiinmarssia. Esikuvana on NL:n vaikutuspiiristä syntyneet kapitalsmit. Ne ovat vaikutukseltaan työväenliikevapaita, vapaan riistokapitalismin esikuvia.

      Suomessa oligarkismin hienovaraisin ja älykkäin teoreetikko on Jussi Halla-aho. Hän ei Työeläkeläisen tavoin mainitse juuri lainkaan juutalaisia. Typerys ilmoittaa avoimesti juutalaisten olevan avointa riistaa mutta tukee kuitenkin Israelin valtion rotuerottelupoliikkaa. Halla-aho lähestyy kapitalismin harvainvallan tavoitetta maaahnmuuttajien vastaisuuden kautta.

      Työeläkeläinen tuo esiin täydellisesti uusnatsien politiittisia tunnuksia. Nykykapitalismin kapitalistien talouden sörssimiseen syyllinen löytyisi Stalinista ja Neuvostoliitosta. Nykyisen kapitalismin ongelmat johtuisivat bolsevikkijuutalaisten salaliitosta ja josta jäljelle jäävät Suomessa kommunistit ja jotka Työeläkeläisen avointen lausuntojen mukaan tulisi teloittaa.
      Uusnatsien teoria hämää täydelleen nykyisen talouspolitiikan epäonnistumisen.Työeläkeläinen, kun ei pystynyt vastaamaan taloudesta mitään, siirtyikin avoimesti poliittiseen liturgiaan bolsevikkijuutalaisista. SUPON tulisi olla kiinnostunut, koska lausunto viittaa terroritekojen valmisteluun.

      Halla-ahon tukimies saapui palstalle oikeistovoimien avuksi. Hän edustaa pöhköistä kirjoituksista huolimatta halla-ahon ajattelua täydellisesti. Halla-aho on oligarkkien älykkö sumuttamaan syrjäytynyttä rahvasta ja varsinkin nuorisoa.
      Uusnatsien vastustajikseen leimaamalla listalla kommunistien lisäksi ovat "kommunistinen" Vasemmistoliitto, vihervasurit eli vihreä Puolue ja jonkun verran sosiaalidemokraatit sekä ammattiyhdistysliike ja yllättäen RKP-kommunistit. Viimemainittu ilmeisesti epärotuiseksi luokiteltuna vaikka RKP seilaa täysin Kokoomuksen politiikan sisällä.
      Työeläkeläisellä täytyy olla äärettömän suuri viha kommunisteja vastaan vaikka puhuessaan pelkästä taloudesta yhtyy usein Marxiin.

      Liitto naton kanssa johtaa Suomen tuhoon.

      • Nyt alkaa olla jo syytä s.p mennä TK:n mielenterveyshoitajan luo pyytämään psykiatrin konsultaatiota niin olet sekaisin yläpäästäsi tuon vuodatuksesi perusteella.

        Täydellistä tosiasioista piittaamattomuutta ja pelkästään omiin sairaisiin uniin tukeutumista.

        Ei se kommunismia nosta vaikka miten manaat uusnatseja esiin sillä kaikki tuntevat punanatsit eli komut joten asia ei korjaannu uusilla eikä vanhoilla vaan häivyttämällä ne punaisetkin samaan tunkioon niiden uusien ja vanhojen kanssa.

        Varaa nyt aika heti jotta saat sitä hoitoa jonka näytät tarvitsevan.


      • Timo Espoosta

        >> Suomessa oligarkismin hienovaraisin ja älykkäin teoreetikko on Jussi Halla-aho. >...uusnatsien politiittisia tunnuksia. > Liitto naton kanssa johtaa Suomen tuhoon.


    • koomikkokommari

      kommari hei
      ymmärrätkö kommari, että nämä uusnatsi- hömppäilyt ovat älyvapaita

      missä tämä uusnatsiteoria on, Juhana Vartiaisen SDP puheissako
      vai Antti Rinteen linjauksissa

      mistä voin lisäksi lukea kommarin tarkoittamaa uusnatsiteoriaa,
      Ahtisaaren muistelmistako joita ei ole?
      Kuka on julkaissut tätä?

      Muuten Stalin noudatti leninismiä, leniniläistä politiikkaa
      jossa oli marxilainen kuorrutus sanoissa

      Marx olisi suoralta kädeltä tuominnut Leninin ja Stalinin ja Brezhnevin ja Andropovin ja Putinin ailahtelevaisina häirikköinä

      komu painaa päälle uusnatsismia supoineen:

      tuo esiin täydellisesti uusnatsien politiittisia tunnuksia. Nykykapitalismin kapitalistien talouden sörssimiseen syyllinen löytyisi Stalinista ja Neuvostoliitosta. Nykyisen kapitalismin ongelmat johtuisivat bolsevikkijuutalaisten salaliitosta ja josta jäljelle jäävät Suomessa kommunistit ja jotka Työeläkeläisen avointen lausuntojen mukaan tulisi teloittaa.
      Uusnatsien teoria hämää täydelleen nykyisen talouspolitiikan epäonnistumisen.Työeläkeläinen, kun ei pystynyt vastaamaan taloudesta mitään, siirtyikin avoimesti poliittiseen liturgiaan bolsevikkijuutalaisista. SUPON tulisi olla kiinnostunut, koska lausunto viittaa terroritekojen valmisteluun.

      • Älä sinäkään "koomikkokommari" sekoita asioita vaan mieti mitä kirjoitetaan!

        Sinä olet se joka tuota terroria suosittaa en minä, minä olen kirjoittanut asioista sodan aikana, en tästä päivästä. Sodan aikaan oli sama m itä rotua vihollinen oli, se piti tappaa tai tuli itse tapetuksi. Myös aate joka haki voimaa sotimalla rauhaa rakastavaa Suomen kansaa vastaan sieti saada selkäänsä pappeineen eli politrukkeineen.

        Seuraava terroritekoni on luultavasti "jaskalle" meno, siltä alkaa tuntumaan kun lueskelee teidän tyhmyyksiänne.


      • koomikkokommari
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Älä sinäkään "koomikkokommari" sekoita asioita vaan mieti mitä kirjoitetaan!

        Sinä olet se joka tuota terroria suosittaa en minä, minä olen kirjoittanut asioista sodan aikana, en tästä päivästä. Sodan aikaan oli sama m itä rotua vihollinen oli, se piti tappaa tai tuli itse tapetuksi. Myös aate joka haki voimaa sotimalla rauhaa rakastavaa Suomen kansaa vastaan sieti saada selkäänsä pappeineen eli politrukkeineen.

        Seuraava terroritekoni on luultavasti "jaskalle" meno, siltä alkaa tuntumaan kun lueskelee teidän tyhmyyksiänne.

        en mieti
        minä vain peukutan

        koska olen koomikkokommari


    • ">> Suomessa oligarkismin hienovaraisin ja älykkäin teoreetikko on Jussi Halla-aho. >...uusnatsien politiittisia tunnuksia.

      • Timo Espoosta

        >> Uusnatsien ydinporukka tuskin on suurempi kuin SKP. > Nato on Suomen tuho. Talouden kehnoa...


    • asper

      Stubbin hallitus on täysin väärällä linjalla.
      Se ajaa Suomen turvallisuuden perustaksi liittoutumista naton sotaliittoon. Hallitus olettaa turvallisuuden syntyvän aseiden määrästä. Näkemys voi johtaa Suomen turmion tielle.
      Voisiko hallituksen tai stubbien mielessä väikkyä mahdollisuus konfliktiin ja sen yhteydessä jälleen aluevaltausyrityksiin?

      Natoliiton ajamisen tie ei ole hyvä. Siitä tulee luopua.

      • Miksi et pysy totuudessa? NATO:han on puolustusliitto joka puolustaa läntisiä siihen kuuluvia demokratioita ulkopuolisten hyökkäyksiltä.

        Siis PUOLUSTUSLIITTO!!! Täten komuloisille tiedoksi ja korjatkaa samalla tämä sinne korvien väliin jos siellä vielä on mahdollisuus oppia!

        Meidän paikkamme on NATO:ssa jotta emme joudu Georgian ja Ukrainan kanssa samaan tilanteeseen tuon idän rosvon kanssa.


    • Asd...

      Ukraina: Luhanskissa hyökkää kokonaisia Venäjän armeijan yksiköitä

      • Natoon heti

        Idän toimet Ukrainassa ja krimin valtaus on osoitus että Läntisten Demokratioiden tulee olla valmiina puolustamaan alueitaan idän uhkaa vastaan. Natoon heti.


    • puolustus

      Puolustusliitto nato on perustettu 1949.
      Sen jälkeen ei ole ollut yhtä vuotta jolloin jokin natomaa ei olisi hyökännyt jossain toisen maan kimppuun. Se on aseistanut jotain hallitusta ja hetken päästä hallitusta vastaan sotivaa vallankaappausliikettä.
      Puolustusliitto nato on saanut sekaisin Lähi-idän ja tuottanut suuret vahingot alueen kansoille.
      Puolustusliitto nato on neuvoillaan saattanut Ukrainan talousromahdukseen.
      Puolustusliitto nato on taannut, ettei yksikään sen jäsenmaa asetu toisen jäsenmaan sotilaallisia toimia vastaan.
      Yksikään jäsemaa ei ole uskaltanut asettua tukemaan toisen jäsenmaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta.

    • kanssi

      Nato on kiistatta sotaliitto. Se turvaa isojen jäsenmaiden vapaan sodankäynnin.
      Nato on pääosin aiheuttanut nykyaikaisen arabiterrorismin mutta hurskastelee käyvänsä sotaa terrorismia vastaan.
      Terrorismin vastainen sota aiheuttaa jäsenmaissa kansalaisvapauksien rajoittamista.
      Naton toimet hankaloittavat monella tapaa tavallisten kansalaisten elämää.

    • rauhanomainen tie

      Natosopimukset vaarantavat jo nyt Suomen turvallisuutta. Niistä on päästävä eroon ennenkuin se on myöhäistä.
      Suomen tulee ottaa kansainvälisten suhteiden liennyttäjän rooli.

    • Olen puhunut

      Missä on kommarien tuomio r...än hyökkäyksestä Ukrainaan? Alueiden riisto ja tuhoaminen? Ukraina ilmoitti että r...ä on jopa 9000 sotilasta maassa. Kommari joka valehtelee vielä että r...ät ei ole maassa on hullu.luki verkko paskassa mitä tahansa. Toivottavasti Ukraina saa tilanteen hallintaan ja rauha palaa maahan.

      Nato jäsenyys on ainoa keino varmistaa turvallisuus niiton kaikki muutkin sivistys valtiot tehneet. Suomi on osa Demokraatista Länttä ja turvallisuus on ensi sijaisen tärkeää häirikkö valtioita ei tule hyssytellä tai nöyristellä.

    • Natoon heti

      Natoon heti. Miksi r..än piti tuoda alakurtiin provo joukko.?

    • persunato veks

      Nato ja pahamainen CIA johtivat Ukrainaa neuvoillaan harhaan. Ne vaativat ottamaan maan suurelta venäläisvähemmisöltä vähemmistökansallisoikeudet pois.
      Persut hyökkäävät Suomessa ruotsinkielisen vähemmistön oikeuksia vastaan.
      Venäläiset ottivat naton alta Krimin pois ja USA ei saanut sinne sotilastukikohtaa.
      CIAn toimet johtivat sisällissotaan. Nato tuskin maksaa euroakaan vahingoista. Myy vielä ylihintaan Ukrainalle aseita. Pakottaa.
      Nato on raakalaismainen sotaliitto. Siitä tulee pysyä kaukana.

    • Halla-ahon äänestäjä

      Näiden ryssäntrolllien jälkeen

      kannattaa muistaa, että VENÄJÄ ON AINA VARSOVANLIITON
      AIKANA HYÖKÄNNYT LIITTOLAISMAIHINSA
      EI KOSKAAN NATO-MAIHIN

      JA SE EI OLE PYSTYNYT TAPPAMAAN LÄNSIMAALAISIA OLLENKAAN
      NIIN KUIN OMIAAN JA KAVEREITAAN

      Kommunistit ja sosialistit ovat erityisesti vaarassa kommunistien käsissä

      Castro teloitti kommunistit, samoin Putin nyt Ukrainan kommunisteja
      ja niin edelleen

      Putin ja Stalin metsästivät slaaveja ulkomaita myöten
      PUTININ PALKKAMURHAAJA TAPPOI LITVINENKON TÄSSÄ MÄNTY-NIMISESSÄ BAARISSA MAYFAIRISSA
      http://news.bbcimg.co.uk/media/images/55239000/jpg/_55239987_003421088-1.jpgr

      On myös minun kantapaikkani, mutta en sattunut olemaan paikalla
      Mänty-baari on helppo löytää, aivan kuningattaren lähellä,
      on Hotelli Millennium, Grosvenor Squarella

      Kremlin Putin siis teloitutti Litvinenkon röyhkeästi lähellä kuningattaren linnaa
      mikä
      erityisesti ärsyttää englantilaisia

      Litvinenkon murhan oikeudenkäynti alkaa Englannissa
      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/amerikka/tapattiko-putin-entisen-kgb-everstin-litvinenko-syytti-venajaa-useista-hirmuteoista/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe