Koiran kohtutulehdus? APUA

Velli1029

Eli 4,5 vuotiaalla spanielillamme esiintyy nyt valeraskauden oireita; alkuviikosta vinkui ja hoisi leluja ja petasi sänkyjä, nyt yhtenä päivänä oksensi ja nukkunut paljon, syö normaalisti ja juo hieman enemmän, eilen huomasimme koiran emättimestä tulevan eritteen joka oli kastellut koko pepun. Tänään limaista hajutonta eritettä on tullut hieman. Kuumetta ei ole ilmennyt. Tänään tarkasteltiin nisiä ja maitoa tulee hieman. Onko tämä pelkkää valeraskautta vai voiko siihen liittyä myös kohtutulehdus? Pääsenme vasta tiistaina lääkäriin, joten odotammeko sinne asti ja seurailemme tilannetta? Onko muilla kokemuksia? Ja koiran juoksusta on jo 2,5kk.

9

6517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+17

      Jos kyse on kohtutulehduksta tai märkäkojdusta, koira on kuollut tiistaihin mennessä. Suomi on täynnä päivystäviä pieneläinlääkäreitä, joten pääseminen on typerä tekosyy.

      • ..........

        ......


    • Velli1029

      Jos ennen tiistaita koira voi normaalisti ja jaksaa leikkiä ja lenkkeillä niin ei varmaan mitään hengenvaaraa ole. Jos alkaa ilmenemään jaksattomuutta tai koira oksentaa vielä tms. niin suuntaamme heti ell vaikka ajankohta ei kävisikään.

    • mamma haukku

      minä aina ajattelin että ne koiranomistajat jotka eivät muka olleet huomanneet mitään hälyttävää narttukoirissaa ennen kun kohtu on pahasti tulehtunut tai revennyt, eivät koiraa koskaan olisi saanut ottaakkaan . mielestäni sitä ei voisi olla huomaamatta . mutta sitten kävi niin itselleni (monen nartun omistajana) huomasin koirani olevan apea , mittasin kuumeen se oli normaali . haistelin pyllyä , koska ajattelin että jos analit vaivaisivat . meni muutama tunti annoin koiralleni ruuan , se ei syönyt . mittasin taas lämmön 40.5 ja melkeen samassa se alkoi vuotaa verta ja huusi tuskissaan . lähdin ajamaan turkuun ja soitin koko matkan eläinlääkäreitä läpi, missään ei ollut aikaa meille tai sanoivat syyksi ettemme kuulu turun päivystys alueeseen .(asumme pienessä kunnassa missä on ainoastaan "navetta eläinl." . kunnes muistin että koiriemme toisena omistajana papereissa on poikamme joka asui turussa . sillä perusteella että voisin näyttää sen toteen pääsimme tuhatjalkaan .(olen aina ajatellut että eläinlääkärit ovat kutsumusammatissaan ja ovat valmiit auttamaan hädässä olevaa oli eläin mistä tahansa tai kenen tahansa ) mutta näin ei taida olla , ainakaan kaikki . mutta aiheeseen narttuni kohtu oli revennyt . se pelastui täpärästi . mistä olen ikionnellinen. tällä hetkellä hän on kohduton virkeä 12 vuotias mammeli . ( kirppuja hän sai lääkärikierroksella , mutta se oli pieni murhe kaiken tämän jälkeen . menkää kaikki nartun omistajat HETI kun epäilette vähäkin että kaikki ei ole kunnossa lääkäriin , ennen kun on MYÖHÄISTÄ . niin meinasi käydä MINULLEKKIN.

      • Kipip

        Tässä ei ole kyse mistään eläinlääkärien kutsumuksen puutteesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että kuntien välillä on tehty sopimuksia jotka turvaavat eläinlääkintähuollon jokaisen kunnan alueella vuorokauden ympäri läpi vuoden. Sivuvaikutuksina näillä sopimuksilla on, että aluejakoa tulee kunnioittaa. Eläinlääkärin syy tämä ei mistään kohtaa ole.


      • mammahaukunomistaja

        niinpä niin silloin kun hätä on eläimellä suuri , sitä ihan huvikseen varmaan miettii että voi kun satun asumaan väärällä aluella jossa ei ole pieneläinlinikkaa joka voisi leikata eläimeni . että omapa on syyni että koirani kärsi ja menetin sen . suomi on täynnä yksityis eläinlääkäriasemia jotka ihan mielellään ottavat vastaan meitä tavallisia maalla asuvia mutta odotappas kun tulee viikonloppu tai yö nämä "kutsumuslääkärit" alkavat ollakkin jostain kumman syystä tosi kiireisiä tai astuu voimaan erillaisia "säädöksiä" olisi kiva kuulla olenko minä ainut tolvana joka ajattelee näin


    • huolestunut!!!!!

      Minulla on kohta 4 vuotta täyttävä narttupomeranian. Se nuolee usein alapäätään ja tänään näin kirkasta eritettä tulevan sen alapäästä. Muuten käyttäytyy ihan normaalisti.
      Voisiko kyseessä olla emätintulehdus vai kohtutulehdus?

    • helppo koe

      Jos kirkasta ja tavara turvonnut niin kiimassa todennäköisesti jos syö ja on muutenkin lähes normaali. Helpois tapa katsoa onko kiimassa vai jotain muuta on ottaa vaikka rättiin tuota eritettä ja poiketa johonkin kylään jossa uros koira. jos se sekoaa hajusta ja alkaa nytkytteleen niin kiimassa on:=) Jos haju ei kiinnosta ollenkaan niin eläinlääkäriin heti.

      • 6+5

        Haloo! On vaarallista antaa tollaisia hölynpöly-neuvoja. Esim. Märkäkohtu haisee uroksen nenässä yhtä mielenkiintoiselta kuin juoksuinen narttu. Meidän kokeneista uroksista ei yksikään ala nylpyttämään minkään naurettavan rätin takia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe