AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / huimaus,väsymys ym..

huimaus,väsymys ym..

32 Vastausta 29 603 Lukukertaa
..mikä ihme mua voi vaivata??..mulla on ollut jo melkein 2-vuotta huimausta,joskus pääkipua,väsymystä, lisäksi mulla on nälkä kokoajan..lääkärit ei osaa sanoa mitään,pitäävät hulluna varmaan!myös sydämentykytystä ja hengenahdistusta on aika paljon.Varsinkin jos kävelen vähänkin pidemmän matkan(100m->200m)mua alkaa huimata ja jalat meinaa pettää alta,tuntuu kuin kävelis jossain pyörivässä laiteessa.Haluaisin kuntoilla mut en uskalla lähteä pidemmälle matkalle!lisäksi silmäni eivät kestä kirkkaita valoja,mulle tulee pahaolo.jalkoja pakottaa usein,varsinkin liikunnan jälkeen!

niin

vielä mulla on päässä puristuksen tunnetta..niskat kai aika jäykät,mutta ei kipuja.

Hormoniasiaa

Tuollaiset oireet sopisivat hyvin jonkin hormonihäiriön aiheuttamaksi. Kilpirauhasen liikatoiminta voisi tulla kyseeseen. Aivolisäkehormonitkin pitää ottaa huomioon.
Mitä kokeita otettu?
Onko sinulla vielä muita oireita?

juu..

..pään puristuksen tunnetta,kait siinä ne yleisimmät oireet onkin.minulta on otettu kilpirauhaskokeet ja sokeritauti kokeet,mutta niitten mukaan minulla ei ollut mitään..mutta olotila pysyy vaan ennallaan..olisi kiva päästä eroon näistä oireista!minulla on myös hiukan korkea verenpaine,mutta ei mitenkään hälyttävä..olen 20 vuotias

aivan samat oireet

hei! vaan täysin samanlaiset oireet ihanprikulleen puolitoista vuotta tutkittu
pyörtyilen kaatuilen ei pysty kävelemään kuin muutama satametriä huimaa päänkuvaukset, sydän, neurologia:epilepsia EI SITTEN MITÄÄN... TODELLAKIN LÄÄKÄRIT PITÄVÄT LUULOSAIRAANA.
vasta viimeviikolla pahasti pyörryin! olen kyllä
miettinyt hormonaalisia vaikutuksia silloin kun kuukautiset ovat alkamassa ei tahdo pysyä tolpillaan!

onpa

että mulle löytyy kohtalotovereita!välillä sitä kyllä miettii että hulluksko tässä nyt ollaan tulossa,kun kukaan ei tunnu uskovan,kun kertoo oireistaan!pitäisi vaan toivoa, että joku selko tulis tähän oloon!sen olen huomannu ainakin että stressi pahentaa oloa vielä oikein kaksinkertaisesti!:)

joo

täysin samanlaisia oireita myös täällä..eikä lääkärit ole löytäneet mitään..ensi viikolla jälleen kerran verikokeisiin..tällä kertaa katsomme pitkän sokerin..olen 26 vuotias

juu

ollaan siis ikuisia luulosairaita..heh

sama täällä

onko kukaan vielä keksinyt ratkaisua pyörrytys ongelmaan? minulla jatkunut viimeiset 10v enemmän tai vähemmän. ja tupakoinnin lopetettua pyörrytys tuli jokapäiväiseksi. jouduin jäämään töistä pois. ulkona ei voi liikkua.lääkäri tutkinut veret ja pään ja mitään ei löydy...:(

moi...

huomenna varaan ajan neurologille..saapa nähdä onko apua ollenkaan.viimeset 3 päivää ollut aivan mahdotonta..on huimannut paljon.päähänkoskenut ja tullut todellakin aivan hullu olo..pakko tässä on jostain apua saatava!!ois kiva tietää mikä hitto mua vaivaa!!elämä on kakskymppisenä jo kuin vanhalla mummolla...

myös mulla!

Aika mielenkiintoista etten ole ainoa! Tämä alkoi aika yllättäen ja on jatkunut siitä asti...alan pikkuhiljaa jo tottua vaikka kyllähän tämä tietty v****aa!

Ei pyörrytä niin että kaikki näyttäisi pyörivän, vaan on ainoastaan tasapainoton olo koko ajan, vähän myös paha olokin välillä. Välillä oli niin pahana, että tuntui kuin aivot olisivat yhtäkkiä simahtaneet (niinkuin virta loppuisi) ja tuli pyörtymisen tunne (ei pimennyt silti)

MELKEIN kaikki on kokeiltu, hierojalla käynnit, verenkuva otettu (sokeriarvoja tosin ei, eikä kilpirauhasarvoja)Olen jopa käynyt neurokirurgilla, joka ei osannut sanoa sen kummempaa! Enkä enää haluaisi mennä uudestaan lääkärille, kun tosiaan pitävät luulosairaana ja vähättelevät, niinkuin kaipaisin vain huomiota ja olisin joku säälittävä tapaus.

Vaikka haluaisin vaan päästä tästä eroon, kun kyllä sen itse tietää, kun kaikki ei elimistössä ole kunnossa. Onko muilla ollut sellaista tunnetta, niinkuin tosiaan aivot olisivat sippaamassa, niinkuin tietokone joka ei jaksaisi olla päällä?

Mistähän nämä meidän huimaamiset voisi johtua?

jaa

tää taitaa olla aika yleinen ongelma..sama täällä,mäkin alan jo tottumaan tähän olotilaan..itseasiassa en ees muista millon olis ollu normaali olo..tasapainon kaa ongelmia!!sain sinne neurologille ajan,mut voip olla että siitä ei oo mitään hyötyä.Mulla on ollu kans noita aivot simahtaa juttuja,tai siis lähinnä on epätodellinen olo ja sitä pelkää tulevansa hulluks..kun ei pysty tekemään kaikkia juttuja nykyään kuin ennen kun ei ollu minkaanlaisia oireita!kaikki pitää vaan hulluna kun sanoo oireistaan ja se pahentaa tilannetta!mulla epäiltiin joskus paniikki häiriötä,joka mulla onkin,mut nää pahanolon tuntemukset,sydämem tykytys,jano,vapina,heikotus johtuu kyllä muusta!nyt aijon vaatia lekureilta kunnon tutkimuksia!!en oo nimittäin mikään s******n hullu!!YRITETÄÄN JAKSAA!!!

pieni Gallup

Niinpä, oon miettiny joitain juttuja mistä huimaus vois johtua jos kaikki verenkuvat ym. (pienemmät tutkimukset)on ok. Onko teillä joku näistä jutuista, mikä vois aiheuttaa, mutta mitä et ehkä ole tullut ottaneeksi huomioon?

-Home (Jos asuu vanhassa tai muuten kosteusvaurioisessa talossa) Mutta silloin pitäisi kai olla hengitystievaikeuksiakin, joita esim. minulla ainakaan ei ole

-E-pillerit (Niistä kai voi aiheutua sivuvaikutuksena huimausta) Itse syön kyllä, mutta huimaus oli jo ennen niiden aloittamista.

-Tietokone työskentely (Olen miettinyt että voisiko yhteistä kaikille joita huimaa olla päätetyöskentely?) Jonkinlainen sähköallerginen reaktio..?Itse olen 8 tuntia päivässä koneen ääressä työni puolesta, mutta toisaalta ennen huimausoireen alkua ei päätetyöskentelyllä ollut vaikutusta.

-Huonot silmälasit (Saattaisivat aiheuttaa tasapinon menettämisen tunnetta jos esim. liian voimakkaat) Itse kävin juuri silmälääkärillä ja sain uudet lasit, eli sen pitäisi olla ok.

-Unihäiriö. (Jos jostain syystä tietämättään ei vaivu tarpeeksi syvään uneen tai on jokin muu häiriö nukkumisessa, niin saattaisiko se vaikuttaa päivän olotilaan) Itselläni huimaus ei tosin ole riippuvaista siitä miten paljon nukun.

No en keksi enää enempää tällaisia...olen yrittänyt miettiä kaikkia mahdollisuksia ennenkuin menen seuraavan kerran lääkärille...mutta ainakaan tähän asti en ole kunnollista selitystä löytänyt.

Olisi tosi kivaa jos joku joka saa selville lopulta huimauksen syyn, voisi kertoa siitä tälle palstalle. Ehkä siitä voisi olla apua kaikille joilla on sama ongelma...:-)

niin vielä sitä että...

Itselläni on tuon huimauksen lisäksi vielä puristava tunne päässä (Ei satu, eikä häiritsekään niin kamalasti. Eikä pää ole muuten kipeä)sekä paha olo aina välillä.

samatäälä

se puristuksen tunteen kanssa!!hassua,ekaksi luulin olleeni ainoa näistä oireista kärsivä..mutta muitakin näköään löytyy ja kellekkään ei ole vielä selvinnyt mikä on vikana!mä menen huomenna neurologille,kerron sit jos jotain apua ongelmaan sattuu löytymään!

joo kerro sit!

joo kerro!! Haluaisin tosissaan kuulla! :-) jippii!

Turha hurrata

Älkää viitsikö leikkiä vakavilla asioilla.
Et paljon enää lähettele hymiöitä kun saat tietää, että sinulla on "päässä vikaa" ja sinut passitetaan operaatioihin, joissa esim suuri aivoverenvuodon riski.

no hei!

no hei! En hurrannut millekään ilkeälle(niinkuin sinunkin luulisi ymmärtävän), vaan sille että hän pääsee tutkimuksiin huomenna ja kenties saa selville mikä häntä vaivaa ja saa siihen apua. Sekä sille että hän ystävällisesti halusi kertoa mitä neurologi sanoo. Ei moni välttämättä vaivautuisi sellaista tänne kertomaan! En ole mikään idiootti joka hurraa vakaville asioille! Haloo! Itsekin kärsin aika pahoista oireista, mutta yritän silti pysyä positiivisena :-) Onko siinä jotain väärää?

Anteeksi

Anteeksi,
tiedän että et tarkoittanut mitään pahaa.

Olin kyllä lukenut sinun oikein hyvän listasi, jossa mietit mistä kaikista syistä huimaus voi johtua.

Tarkoitin lähinnä, että pahimpia vaihtoehtoja kai on että neurologi todella löytää jotakin, ja silloin se voi olla pahempaa kuin jännitysniska. Toisaalta huimaus ja nämä muut oireet voivat johtua niin monista syistä, että se mitä neurologi sanoo yhdelle, ei ollenkaan välttämättä sovellu toisiin.

Voimia vaan kaikille!

:-)

:-) no hyvä, ja anteeksi että hermostuin niin paljon edellisestä viestistäsi. Koitetaan pärjäillä ja toivotaan että asiat kääntyisivät hyvinpäin.

noei

vielä selvinnyt..passitti mut magneetti kuvauksiin..kahtovat ettei kasvaimia tai verisuonitukoksia päässä..joten sitä odotellessa...

Toivotan parasta

Todella toivon, ettei mitään vakavampaa löydy teiltä keneltäkään.
Minulta löytyi, ja kauan kesti ennen kuin sitten taas oppi elämään vammautuneena .
Te olette tosin niin nuoria, ja hoitomenetelmät nykyään uskomattoman hyviä, että kyllä neurologille kannattaa mennä jos ei muuta selitystä vaivoille löydy

Rauhallista Joulua ja Valoisaa Uutta vuotta!
IÄ2

Olivatko...

Hei! Olivatko oireesi samankaltaiset kuin mitä tässä on kuvailtu? Haluaisitko kertoa mitä sinulta löytyi?

toispuoleisia oireita

Mulla oli kyllä myös niin selkeitä toispuoleisia käden puutumis- ja pistelyoireita että jo ensimmäinen kunnanlääkäri, jonka luona kävin n kolmekymmentä vuotta sitten, sanoi että jos oireet jatkuvat täytyy mennä tarkempiin tutkimuksiin.

Synnynnäinen aivoverisuoniepämuodostuma sitten löytyi kun opiskeluaikana kerran meni taju.

Arvatkaa vaan oliko silloin TT- tai MRI -menetelmiä käytössä.

Teilläkin?

Mulla on ollu tässä viimeisen vuoden aikana just tollasia oireita: väsymystä, huimausta ja rinta kipuja. niitä on joka päivä ja ei ole kivaa kun tuut kotiin jostain ja oot ihan väsynyt ett pitäis mennä nukkuun!? ja aina kun kaverit haastaa mua lähteen jonnekkin niin sanot ett oo liian väsyny etkä jaksa lähteä. ja tälläst on joka päivä.Haluaisin tietää mikä mulla on. lääkärissä ollaan käyty ja ne kehotti menemään testeihin ja siellähän me käytiin. testeissä ei ollut mitään poikkeavaa paitsi kilpirauhasen vajaa toimintaa. mutta lääkäri sanoi että ei siitä kannata vielä välittää kun se näkyy vasta silloin kun olen vanhempi. eli, emme löytäneet mitään joka olisi selittänyt kummat oireeni. tietäisittekö te mikä minulla on ja onko teillä samoja oireita.mainittakoon vielä että kärsin paniikki kohtauksista ja keski vaikeasta masennuksesta. ja pelkään jo että mulla on jotain vakavaa. ja olisi kivaa tietää koska olen vsta 15v. tyttö!

Käytätkö kofeiinia

kahvia, energiajuomia, kolajuomia, teetä, kaakaota, suklaata... kofeiinin päivittäiskäyttö aiheuttaa osalle meistä juuri tuollaisia oireita.
Väsymys = hapenpuute

AINA

Nukkukaa, syökää ja liikkukaa hyvin! Parempaa konstia ei elämään ole!

OVAT HOMEOIREITA

Nuo oireenne eivät häviä, ennenkuin pääsette pois tilasta jossa altistutte homeelle tai sen muodostamille myrkyille. Asiaa ei tunneta vielä kovin hyvin. Vika ei ole päässä.

nyt

tulokset,eli kävin siellä magneettikuvauksessa..ainakaan sairaanhoitaja ei huomannu mitään poikkeavaa..huh,onneks!ens keskiviikkona meen uudestaan neurologin vastaanotoööe..ja kahotaan uusia vaihtoehtoja,että mikäs mua vois vaivata!saiskin tietää:)

Oma diagnoosi

Itse olen kärsinyt vuosia kevyestä huimauksesta, pahoinvonnista, puristavasta tunteesta pään ympärillä, näön tarkennuksen hitaudesta, yleisestä 'sumuisesta' olosta ja väsymyksestä... Kävin läpi suurin piirtein kaikki mahdolliset testit ja kokeet eikä mitään löytynyt. Viimein neurologi onnistui diagnosoimaan kaularangan yliliikkuvuuden ylimpien nikamien osalta, mikä aiheuttaa kuulemma juuri kuvailemani kaltaisia oireita. Avuksi tuohon on nyt sitten määrätty kevyitä jumppaliikkeitä, joilla vahvistetaan kaulan syviä lihaksia, jotka eivät esim. normaalilla kuntosaliharjoittelulla pahemmin kuntoudu. Mainittavampia tuloksia en ole vielä saavuttanut, mutta kuntoutuminen ottaa kuulemma aikaa melkoisesti.

Huimausta täälläkin

Hei kaikille!
Sain pari vuotta sitten A-viruksen jälkitautina
rajun tasapainoelimen tulehduksen.Kova kiertävä huimaus ja oksensin aina kun yritin nousta ylös tai liikkua.Sitä kesti 3viikkoa.Sen jälkeen tuli asentohuimaus.Nyt tuosta on jo parisen vuotta ja lääkäreillä on rampattu neurolla,korvapolilla,kuvauksissa.Nyt lääkäri sanoi että ei enää asiaa sinne kun olen menettänyt oikean puoleisen tasapainoelimen toiminnan kokonaan.Täytyy vaan oppia kuulema elämään huimauksen kanssa.Aamut hirveitä..Jooga hyväksi,sauvakävely,hierojalla käynti,lämpöhoidot.Vielä ei ole keksitty täysin parantavaa hoitokeinoa ja kenellehän se sopii sitten.Mut yhden artikkelin löysin.Vestibulaarineuriitin hoito:Prednisolonhoito saattaa parantaa tasapainoelimen toipumisen mahdollisuuksia.Toivotaan niin..Tässä minun tarinani lyhykäisyydessä
Mieleni tekisi pistää lusikkani tuohon (huimaus-väsymys soppaan) Minulla on alkanut tulla huimausta ja näköhäiriöitä suuremmassa mittakaavassa nyt tänä syksynä. Olen 72 v. Minulla on lukuisia perus-sairauksia, esim. kulumat koko selkärangassa, verenpainetauti ja sokeritauti, joista voisi etsiä syitä. Lääkkeitä on ainakin kymmentä eri sorttia. Huimaus alkaa yleensä aamupäivällä ta keskipäivällä, kestää muutaman minutin,joskus samaan aikaan on näköhäiriöitä, sahanterää mutta ei päänsärkyä ja tekstit viivoineen menevät ristiin, kohtaus kestää muutaman minutin. Kohtauksesta ei jää mitään senkummempaa tunnetta. Sitten se väsyttäminen, saatan nukkua yön yhdessä samassa asennossa heräämättä laisinkaan. Nukun vielä päivällä unet, siitä huolimatta väsyttää.
Minun kokemukset: Suojelen niskaa vedolta. Tuulinenen ilma on paha etenkin, jos niska on hikinen. Kevättalvi on pahinta aikaa.
 /   /  /  /  / huimaus,väsymys ym..
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta