Neste Oil palkkioon puuhataan 27 prosentin korotusta ?

toni.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1422159222643.html

Neste Oilin hallituksen puheenjohtajan palkkioon puuhataan 27 prosentin korotusta
Neste Oilin Jorma Elorannan ja Fortumin Sari Baldaufin palkkioihin suunnitellaan tuntuvia korotuksia. 8–21 prosentin korotukset koskisivat myös muita yhtiöiden hallitusten jäseniä. Neste Oilin Jorma Elorannan ja Fortumin Sari Baldaufin palkkioihin suunnitellaan tuntuvia korotuksia. 8–21 prosentin korotukset koskisivat myös muita yhtiöiden hallitusten jäseniä.Lehtikuva
Julkaistu: 25.1.2015 17:14

Valtion omistamien Neste Oilin ja Fortumin hallituksen puheenjohtajien palkkioihin ehdotetaan 20 ja 27 prosentin korotuksia.
Myös Neste Oilin hallituksen palkkioihin ollaan esittämässä korotuksia. Palkkiot olisivat korotusten jälkeen yhä pienemmät kuin Fortumille ehdotetut, mutta prosentuaalisesti ne nousisivat enemmän.

Neste Oilin nimitystoimikunta esittää, että puheenjohtajan palkkio nousisi 66 000 eurosta 84 000 euroon, varapuheenjohtajan 49 200 eurosta 55 000 euroon ja jäsenten 35 400 eurosta 42 000 euroon vuodessa, ilmenee yhtiön sivuilta.

IS laski, että Neste Oilin hallituksen puheenjohtaja Jorma Elorannan palkkioon tulisi reilun 27 prosentin korotus, mikäli nimitystoimikunnan ehdotus menisi sellaisenaan läpi. Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldaufin kohdalla ehdotettu korotus olisi 20 prosentin luokkaa.

Valtio omistaa Neste Oilista 50,10 prosenttia. Neste Oilin yhtiökokous on 1. huhtikuuta.

Neste Oilin kaavailemista korotuksista kertoi Helsingin Sanomat sunnuntaina.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoi STT:lle lauantaina, että omistajaohjaus katsoo kaikki tulossa olevat nimitystoimikuntien palkkioesitykset läpi ennen yhtiökokouksia.

– Pitää katsoa näiden välillä yhtenäinen linja, ministeri sanoi.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) yhtyi Fortumin palkkionkorotusten vastustajiin sunnuntaina.

Pekkarisen mielestä suunnitelmat palkkionkorotuksista ovat huonosti harkittuja tilanteessa, jossa koko maa huutaa palkkamalttia.

Hänen mukaansa valtion tulee omistajana edustaa palkkioratkaisuissa linjaa, joka korostaa kohtuullisuutta ja vastaa kansan oikeudentuntoa.

– Odotan omistajaohjausministeri Paateron pikaista vastausta siihen, mitä hän aikoo tehdä Fortumin palkkioratkaisun kanssa. Kaavailtujen korotusten hyväksyminen olisi ministeriltä virhe, Pekkarinen tiedotti.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toni.

      aika röyhkeää toimintaa näyttää olevan?

      • balkkauf

        jos saavat korotukset
        Laitetaan suomen maa seisomaan loppuvuodeksi
        Ei muuta ku lakko pystyyn,katotaan mistä ne liliukset kusee ja paskantaa


    • fortumyymi

      Röyhkeyttä riittää kyllä sillä oikeustaju on pahasti hämärtynyt.Raha ja työn määrä eivät kohtaa. Hyi hitto tollaisii ihmisii! Loputon ahneus on just tota kun mikään ei riitä.

    • Nesteyymi

      Samat eleet on myös Neste Oililla. Melkomoinen kaksikko noi fortum ja nesteOil.Järjen käyttö puuttuu kokonaan , 27 % korotusta palkkioon hakien muka minä ja minä henkilöille.Mistä hyvästä he tarvii korotuksen?.Kuka on moinen puuhaja tai ketkä?.

    • herrojenmetkut

      Minä pienipalkkanen katkeran kateellinen oo,hyvä että joku saa.Ei kaikki voi olla näin persaukisia,siitähän se kateus vasta syntyisikin.Herralla kateus,se vasta kateutta on.

    • vatkaaja

      Eliitin herroilla on herrojen maltti ja duunareille tarjotaan rahvaalle sopivaa malttia. Palkkamaltista kyllä pidetään kovaa ääntä mutta koska aloitetaan äänen pito näistä: hintojenkorotusmaltti, verojenkorotusmaltti ja vuokrienkorotusmaltti.
      Ja työttömillekin tarjotaan varsin maltillisesti uusia vakityöpaikkoja. Ja ketkä unohtivat MALTIN näissä muodikkaissa yt-irtisanomisissa?
      Maltti olisi valttia monessakin asiassa mutta ei joka asiassa.
      PS. sitä SOTE himmeliäkin ollaan kehitetty varsin maltillisesti. Taitaa aika loppua ennenkuin sitä saadaan edes valmiiksi. Himmelinvatkaajapuolueet taitavat saada vaaleissa aika maltillisesti ääniä.

    • mielisairasta

      Näin sitä tuloeroja kasvatetaan.Toisilta otetaan vähästäkin ja toisille annetaan vaikka eivät tarvii edes. Niin mikä mahtaa olla vikana?.Koko tämän hallitus kauden aikana on kasvatettu tuloeroja.Täytyy estää uudella lailla jos moinen röyhkeyttä ei saada loppumaan.Kyllä näkee millaisia ihmisiä on johtotasolla Neste Oililla ja Fortuumilla.Toki ahneita on muuallakin mutta toi on jo mielisairasta touhua sanoisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1326
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      914
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      819
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      774
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      773
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      766
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      754
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe