AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / punakulta

punakulta

5 Vastausta 5 193 Lukukertaa
heippa!

Onko kellään mitään tietoa punakullasta?? Minusta se kuulostaa kivalta ja näytti mainoksessa hyvältä! Mutta mites nuo allergiapuolet ja ruostuuko sellainen sormus helposti? Sisältää ilmeisesti kullan lisäksi kuparia...
Keltakulta on miusta aika tylsän tavallinen ja kuulemma valkokulta tummuu... Mitenkähän tämän punakullan laita siis, siskot hyvät?!?!?? Mihin näistä kolmesta kannaittaisikaan päätyä :) Ja onko kellään edes punakultakorua?

punakulta

Sellaista olen kuullut että punakulta on pehmeämpää kuin "tavallinen" kulta, eli sormus saattaa kovemmassa käytössä olla pian ihan mutkalla. Siksi se on halvempaakin.

joo

vaimolla on punakultaa vihkisormuksessa ja kihlasormus on keltakultaa. tietääkseni punakulta on kovempaa ja voi ajan myötä kuluttaa/hioa keltakultaa. ei siis itse kulu. ihan hienoa tavaraa ja yhtä arvokasta kuin valko tai keltakulta. siitä vain ostamaan

sormus

Mulla sormus koostuu periaatteessa kolmesta ohuesta limittäin asetellusta sormuksesta, yks keltakultaa, yks valkokultaa jossa timantit ja yks punakultaa. En oo ainakaan kuullu että ne olis jotenkin huono yhdistelmä tai kuluttais toisiaan. Silmällekään eroa ei ees huomaa ellei kato tarkasti, värit kun ei ole ihan vierekkäin.

Tietoa Tukesin sivuilta

Käykää katsomassa Tukesin sivuilta mitä kultatuotteita Suomessa myydään (www.tukes.fi). Sieltä lötyvät kultapitoisuudet mitä EU alueella saa myydä.

Korutuotteissa käytetty kulta on aina kolmen metallin seos: kulta, hopea ja kupari -> valkokullassa palladium lisänä -> halvoissa nikkeli. Muuttamalla näiden metallien pitoisuutta saadaan aikaan värivivahteita eli punakullassa on aina enemmän kuparia kuin hopeaa. Leimattujen tuotteiden kultapitoisuus ei saa alittaa leiman kertomaa pitoisuutta. Punakulta on todella sitkeää kultaa ja itselläni on kultalangasta kudottu ketju punakullasta juuri sen takia, että se soveltuu kovuuden takia ohuiseen rakenteeseen -> pitää paremmin muodon. Ja mikään näistä kultaseoksista, oli siinä sitten seosaineena enemmän hopeaa taikka kuparia ei ruostu. Tieto ei ole luulon väärti.

punakultainen sormus

mulla on isoisoäidin vanha punakultainen kihlasormus, joka on ollut kyllä hyvä. hieman se on naarmuilla, mutta niin kai muutkin kullat naarmuuntuu, ja on se vanhakin. nyt on aika alkaa miettimään vihkisormusta, mutta mikä sopii leveän punakultasormuksen kanssa? pohdin jopa sellaista, etten ottais vihkisormusta lainkaan...voiko niin tehdä??
 /   /  /  / punakulta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

E-Kontakti
29 v. V-Suomi
29 v. Uusimaa
36 v. Uusimaa
35 v. Satakunta
42 v. Uusimaa
41 v. K-Suomi

LÖYDÄ SEURAA TOSITARKOITUKSELLA!

Haen naista:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.
Haen miestä:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta