AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Junalla Kroatiaan

Junalla Kroatiaan

10 Vastausta 1 572 Lukukertaa
Ollaan vaimokkeen kanssa suunniteltu ens kesänä lähtee junalla tai jollain muulla manpäällä kulkevalla julkisella kulkuneuvolla Kroatiaan.
Olemme menneet autolla ja lentokoneella mutta jo näin aikuisiällä tekisi mieli koittaa muutakin kulkuvälinettä.
Miten pääsemme esim. Zagrebiin? Tai Ljublajanaan? Oisko kellään linkkejä Euroopan junaliikenteestä?
Pääseekö Tallinnasta bussilla Eurooppaan ja Kroatian suuntaan vai onko paras ottaa juna tai
bussi läntisen euroopan puolelta?
Kiitoksia vastauksista etukäteen.

Junista

Euroopan juna-aikataulut tästä:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en

Ite mentiin reilillä Budapestistä junalla Zagrebiin ja sieltä jatkettiin myöhemmin Slovenian Ljubljanaan eli ainakin niistä pääsee junalla Zagrebiin. Et kerro kauanko perillä oletteko ja aiotteko siellä kiertää, mutta yks vaihtoehto on ottaa joku edullinen lento Itä-Euroopan porteille ja sieltä sitten pelkkä junalippu tai esim. 1 regionan interrail-kortti.

Mikko

Wienistä

Menette ensin Wieniin vaikka reittiä Tukholma-Köpis, Köpis-München, ja München-Wien. Sieltä sitten vielä viimeinen junanvaihto ja sillä selvä.

Munchenista suoraan

Sorry, mutta Munchenista ei kannata tehdä mutkaa Wienin kautta, ellei Wienissa ole tarkoitus oleskella vähän. Esim. Ljubljanaan pääsee helpommin Munchenista kuin Wienista, enemmän on siis suoria yhteyksiä (7:26, 10:26, 23:44 + muutama vaihtoyhteys).

Junalla Kroatiaan

Kiitti kaikille vastaajille. Taidetaan hylätä tuo junavaihtoehto ja mennä kuten ennenkin.
Katselin aikatauluja ja hintoja ja totesin, että Ryanairilla lentäen pääsee halvemmalla kuin bussilla/junalla. Yksi hlö Munchen Zagreb 79 €.
Ryanair vie Tampereelta Trevisoon Italiaan 100 menopaluu kun tilaa riittävän ajoissa.
Niihin Tallinnasta lähteviin busseihin kaipaisin vielä tietoa. Ollaan 5 viikkoo reissussa...

oikein!

Ihan oikein! Junalla on hyvin mukavaa matkustaa, mutta junaliput Euroopassa (kyllä, myös Suomen maassa) ovat liian kalliita. Eli siis lentäen pääsee nopeammin ja pienemmällä rahalla. Olisiko rautatieyhtiöille vinkkejä hinnoittelun suhteen?

bussit

katteleppa tuolta niitä busseja
http://www.eurolines.ee/

..junalla Kroatiaan.. ym.

Suunnittelemme matkaa Romaniaan junalla ja kävi ilmi että junalla pääse Tallinnasta lähtien vaikka minne.Tosin junat kiertelee vähän siellä sun täällä mutta kulkevat kuitenkin.

Vr:n kansainvälinen lipputomisto antaa auliisti tietoa niin hinnoista kuin aikatauluistakin.

Ellet luota VR:n tietoihin,mene DB:n(Deutsche Bundesbahn) sivuille,sieltä löytyy tietoa mutta ei aivan kaikkea kuten esim Balttian junista .

Yksi kysymys on jäänyt auki:Itsepintaisten tietojen mukaan liput Tallinnasta ostettuna olisivat halvempia mutta onko jollakin todellista tietoa?

Tallinnasta liput

On todellakin halvempia kuin suomesta tilattuna, myös VR liikelaitoksena haluaa omansa pois.

Yleisesti joka maassa ulkomaan kilomterit maksaa aina enemmän. Nyrkkisääntö HALVALLA matkustavalle joka ostaa etappikohtaisia lippuja on:

Osta aina seuraavaan maahan rajaa lähimmälle asemalle lippu. Siitä sitten maan sisäisellä liikenteellä eteenpäin, se on AINA halvempaa.

Tähän kyllä saa lisätä yhden huonon puolen, että joutuu jäämään mahdollisesti pois siitä junasta millä oli matkalla suoraan mihin onkaan menossa :-) Mutta, kun halvinta metodia koitin keksiä ...

Eestistä lippuja ostettaessa esim eurooppaan, on niiden hinta halvempi kuin suomessa, jos ei saa jotain tarjouspassia yms. suomesta. Yleensä sen saman tarjouspassin saisi myös Virosta, mutta siellä sitä ei vain markkinoida millään lailla asiakkalle ja sitä joutuu itse kysymään.

hoo

Millainen paikka Kroatia on?

oon menossa railaamaan kesäkuussa ja olen kiinnostunut kroatiasta, tiätääkö joku kroatista enemmän? Mitkä kaupungit (paikat) on kivoja?
tietääkö kukaan suomalaista sukeltajanaista resnikistä tai sibenikistä? sain viestin avaruudesta että tehtäväni on auttaa tuota naista pelastamaan delfiinit
 /   /  /  / Junalla Kroatiaan

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta