Vauvan nuha?

heli.m

Valvottiin viime yönä meidän 3vko vanhan pojan kanssa kun sillä on ihan selvästi nenä tukossa, ainakin öisin. Voiko tän ikäisellä olla flunssa kun siskokin on kipeenä vai onko toi yleistä, että vauvan nenä on tukossa? Päivisin vauva kuulostaa ihan terveelle. Onko suolaliuostipoista oikeesti apua? miksi se tukkoisuus ilmenee öisin?
Kiitos jo etukäteen kaikille vastanneille!

9

39001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti

      meidän vaavilla oli ja on edelleen välillä maitoa nenässä.Nyt vaavi jo 4kk. Maito hyytymiä tulee kun puklailee makuultaan. Käytettiin ihan pienenä pari kertaa niitä liuoksia...riittää tippa kumpaankin sieraimeen. Vauva itse monesti aivastaa tukoksen pois, mutta jos ei tule niin voi varovasti esim. harsovaipalla yrittää napata matoa pois nenästä. Limakalvot pienellä kuitenkin niin herkät että liuosta ei suositella jatkuvaan käyttöön...taitaa kuivattaa jos käyttää liikaa ja silloinkin nenä menee tukkoon.

      Mutta voihan se valitettavasti olla nuhaakin:-(

    • äiti2004

      Kyllä sun lapsella taitaa olla ihan vaan nuha. Kyllähän itselläki sairaana menee nokka tukkoon kun menee makuulle. Kokeileppa nostaa hieman sängynpäätyä niin hengittäminen helpottuu.

    • marianne

      Hei! Voi olla nuhaa kaiken ikäisillä. Itse laitoin pikkuiseni mahalleen nukkumaan, niin nesteet tavallaan valui ulos nukkuessa.

    • minna

      no vauvan nuha on kyl ihan normaalii meillä on vähän yli 3 kk poika ja sil on ollu nenä koko ajan tukossa sairaalassa mä säikähin ku ekaa kertaa kuulin miten se rohis mä kysyin että onko se normaalii niin on kuulemma.

    • tilli

      meidän neiti nyt 10 viikoa. Hänellä oli 5 viikon ikäisenä keuhkoputkentulehdus sai lääkekuurin, suolaliuostippoja voi käyttää aivan huoletta on pelkkää suola vettä ei kuivata ja yksi tippa ei meillä tehonnut mihinkään reilusti vaan. todennäköisesti limaa nenässä koska ei ole päivällä nuhainen tulee pois kyl sillä liuoksella,mut kannattaa käyttää lääkärillä jos epävarma olo koskaan ei ole pienen vauvan kanssa turhaa lääkärikäyntiä. t.4lapsen äippä

    • äippä-78

      Meillä on kaksi lasta,joilla kummallakin vauvana kertyi maitokökköjä nenään,aiheuttaen tukkoisuutta.Tästä syystä meidän "räkäletku" on ollut ahkerassa käytössä,jolla saa kätevästi kököt pois.Ompahan lapsenki helpompi hengittää.

      • Elvi72

        Voisiko joku ystävällisesti kertoa kuinka ns."kätilöimua" (letkusysteemi, jolla pitäis saada imettyä vauvan nenästä kököt pois)käytetään. Pitääkö nenässä olla näkyvillä tavaraa, silloin kun sitä voi käyttää vai? En ole onnistunut saamaan ko. vehkeellä mitään ulos, vaikka vauvan nenä rohisee varsinkin öisin.


      • ehdotus
        Elvi72 kirjoitti:

        Voisiko joku ystävällisesti kertoa kuinka ns."kätilöimua" (letkusysteemi, jolla pitäis saada imettyä vauvan nenästä kököt pois)käytetään. Pitääkö nenässä olla näkyvillä tavaraa, silloin kun sitä voi käyttää vai? En ole onnistunut saamaan ko. vehkeellä mitään ulos, vaikka vauvan nenä rohisee varsinkin öisin.

        moi!
        tiesitkö että nenäletkujakin on ainaskin 2 eri tyyppiä..? meillä oli ensin apteekista ostettu kaksi letkuinen nenäletku ja ei sillä kyllä tullut mitään siitä touhusta. ostettiin uusi ja siinä on vain yksi letku josta imetään ja toinen pää lapsen nenään, niin johan helpottui homma. En ole itse ainakaan kokeillut imeä sillon kun nenässä ei ole ole ollut mitään. imen heti kun näkyy et lapen nenä on täynnä räkää niin kyllä tulee helposti pois heti...


    • Kyllä kannattaa laittaa keittosuolaliuos tippoja. Se on ainakin meillä auttanut. Oisko teillä makuuhuoneessa vähän kuiva ilma?! Kannatta harkita ilmankostuttajaa tai kokeilla vaik niin et laittaa patterille roikkuun aika kosteita pyyhkeitä niin se kostuttaa sitä huone ilmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe