AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Steiner nukke

Steiner nukke

9 Vastausta 12 316 Lukukertaa
Oliskohan kellään tietoon ns. Steiner nukke valmistusohjeista siis linkistä josta löytyis em tiedot. Erityisesti haluaisin tiedon ns. värinuken teko-ohjeet. Kuka kieltää?

En tiedä, mutta..

Niin, enpä tiedä olisiko kaavoja netissä, pikaisesti etsittynäen löytänyt. Mutta mikäli asut paikkakunnalla, jossa on steinerkoulu, kannattaa soittaa koululle ja kysyä onko nukkekurssia tiedossa. Sieltä ainakin meille ovat kaavat ja ohjeet löytyneet. Ja mikäli sellaisen isommankin nuken tekoon innostut, on se sen verran tarkka prosessi, että ohjaus oli itselleni ainakin enemmän kuin tervetullutta. Kurssin opettajalta oli ainakin aikoinaan myös mahdollista ostaa kaikki tarvikkeet, ne väritkin kun ovet "oikeaoppisessa" nukessa aika tarkalla silmällä valitut. Ehkä tästä ei ollut mitään apua, mutta intoa käsitöihin kuitenkin! :)

nukentekijä

Oli hyvinkin apua, Kiitos!

täältä löytyvät

En ole ihan varma, tarkoitatko tätä nukkea, mutta tässä pari linkkiä jos osaat saksaa, täältä löytyvät ainakin yhdet ohjeet: http://www.pummbaeren.de/Puppenkurs1/

Myös täällä ovat ohjeet saksaksi ihan valokuvien kera, pitää vain jatkaa keskustelupalstan sivuilla, kunnes nukke on valmis: http://www.schnullerfamilie.de/bastelideen/13529-puppenkurs-wort-bild-waldorfpuppe-2.html

Jos tarvitset kääntöapua, ilmoittele täällä. :)

Mitä tarkotat - kuka sen nyt kieltäisi?

Ei kai kukaan nyt nukentekoa kiellä, mitä se kenellekään kuuluu millaisia nukkeja joku valmistaa?

Johtunee ehkä

Steinerin opit perustuvat antroposofiseen psykologiaan. Kristillisissä piireissä sitä pidetään antikristillisena oppina.

Steinerin

Niino kun kysyin Steineri-nuken mallia eli ohjetta niin en kylläkään ajatellut koko oppia pätkääkään. Sitäpaitsi kyllähän ny nuket on keksitty kauan ennen kun Mr. Steinerin esi-isistä oli edes pilkettäkään silmäkulmasta.

Eikä se Steinerikään sitä nukkee ny ihan siitä vaan keksinyt, kyllä sille löytyy kansankeskuudesta esikuvansa ja mallinsa, Steineri vaan osas markkinoida sen niinkuin muutkin oppinsa hyvin.

Mutta tuo "Kuka kieltää?"

hämää mua. Siis KIELTÄÄ - en todellakaan tajua koko asiayhteyttä.

Onko sulla joku eri merkitys sille verbille kuin yleisesti sanakirjoissa?

höpö höpö antroposofiasta

antroposofialla ei ole mitään tekemistä nuken kanssa....

steinernukke tai waldorfnukke kuten muualla maailmassa sanotaan, on luonnonmateriaaleista (villa täyttenä/ hiuksissa, puuvilla trikoota)tehty ,sopusuhtainen nukke. Nukesta on monia malleja, vauvaiän nukke. suosituin ehkä leikki-iän nukke. Minulla on koululais-nukenkin kavat..Nuken ilme on tärkeä koska se antaa tilaa lapsen mielkuvitukselle.

olen tehnyt useita nukkeja ja ne on aina olleet erittäin suosittuja ja mieluisia saajalleen. teko on hidasta koska siinä on monia vaiheita.

tarvikkeita saa kouluista ja kirjokannasta jotkut askartelualanpostimyyntiluettelotkin jo myyvät nukenteko paketteja. visakalusteesta saa ihon väristä trikoota. mielestäni kirjokannan trikoo on paremman värinen..

steinerkoulujen kasvatusmenetelmä on rudolf steinerin perustama. suomessa on 21 koulua. vanhin täytti tänä vuonna 50 vuotta.
antroposofia on myös steinerin kirjoittama ja erittäin vaikeaselkoista meille tavaimmeisille..
eikä sillä ole nukkejen kanssa mitään tekemsitä.

Johan nyt toki

.. on "mitään" tekemistä antroposofisen hengentieteen kanssa. Mutta ei se taustafilosofia - jos niin ajattelee - estä iloitsemasta ihanasta nukesta. Olen ihan puhtaaksiviljelty luterilainen kristitty ja tein nyt 30v tyttärelleni aikoinaan kurssilla nuken ja se oli todella rakas.
 /   /  /  / Steiner nukke

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta