omavalmiste kopteri

omhkko

eli onko kukaan koskaan tehnyt/yrittänyt tehdä omavalmisteista helikopteria tai lentokonetta?
onko jollai kuvia tai neuvoja miten tehdä.. olis aika leuhka peli.. ja minkälaisilla moottoreilla ja muilla osilla olette valmistaneet ne..

10

9821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • faarao

      On tehnyt, Suomessa Kalle Päätalo (ei se kirjailija), niminen mies rakensi omin käsin Tiira-nimisen lentokoneen ja opetteli myös itse lentämään sillä. Kekseliäs mies joutui sittenmmin oikeuden eteen ilma-aluslain rikkomisesta. Tämä taisi olla joskus 80-luvulla, TM:ssä ainakin oli juttu.

      • kaksi konetta

        Ja kyseinen "lentokone" on ilmailumuseossa. Huiman näköinen vehje. Siivet oli muistaakseni päälystetty apulantasäkkien muoveilla. Vaijerit oli tiukattu 4" nauloista tehdyillä koukuilla. Polttoaine säiliö oli n. 10l muovikanisteri. Propelli oli vestetty koivuhalosta ja navan läpi oli laitettu vahvikepultit, eli myös ropelin halkeaminen oli huomioitu. Moottorina taisi olla kuplan kone. Jonkinlaista pioneerihenkeä pojalla on ollut. Jäi kiinni kun lensi tutkaan koneellaan. Oli noussut liian korkealle. Ko. heppu on muuten tehnyt kaksi konetta, nyt taitaa olla sen verran vahdinnan alla ettei konehomat ole mielessä( tai jos on, ei pysty tekemään.)


    • YK:n lentäjä

      Moro

      On kavereitani tuo "Rapppa" Raimo Päätalo ei siis Kalle. Asuu Oulussa Sanginjoen kylällä.
      Rakentanut kolme konetta!
      2 kpl tiiroja joista eka Tikkakosken ilmailumuseossa. Toinen tiira on Rampan pellon laidalla edelleen lentokelpoisena ja viimeisinkone suomen ainoa alataso Colibrin muunnos jossa ei ole ohjainpintoja siivissä (ei siis siivekkeitä) vaan ohjaus tapahtuu sivu ja korkeusperäsimen avulla kuten Tiiroissakin.

      tietoa:

      ks. maallikkosuunnittelijat:
      http://www.ilmailuliitto.fi/index.php?mid=240

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiira

      http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?PHPSESSID=3797eceb68973c8017f633a59f2f70ed&topic=28071.msg274387

      Kuvia alatasosta:
      (Kyseessä EI ole Tiira III Ramppa EI ole kastanut konettaan Tiira nimelle se on suuren yleisön omaa keksintöä)

      http://www.nic.fi/~olan/kuvat/tiira3_13.jpg

      Vaihda aina numeroa niin saat muut kuvat näkyviin:
      esim tiira3_14.jpg jne.. Kuvattu Oulun Pikkaralassa Ahmosuon kentällä jossa Ramppa käy toisinaan lentäen matalissa tutkakatveessa ja ilman radiota tietysti..

      http://www.nic.fi/~olan/kuvat/tiira3_14.jpg

      http://www.nic.fi/~olan/kuvat/tiira3_15.jpg

      • jätkä..88

        mielenkiintoisen näkönen vekotin.. onkos muita tämmösiä omatekoisia ilmaan nousevia virityksiä..


      • Kaarjaa

        Löytyi minultakin kuvia Päätalon koneesta, ohjaamostakin näkyi olevan. Sai muuten viimeisestä lentosessiosta Oulunsalon lentokenttäalueella ehdotonta linnaa. Ei laki ymmärrä "neroja".
        http://kotisivu.mtv3.fi/Tiira/


    • Pellepeloton

      Nyt rauhotu hyvä mies! Helikopteri on sen verran monimutkainen laite että älä edes yritä rakentaa sitä itse!!! Sanoisin että jos saisit allesi ihan oikean kopterin ajaisit sen paskaksi alle 5:ssä sekuntissa!!! Ei nimittäin ole mitään helppoa puuhaa se lentely kopterilla. Mut kuka sen taitaa niin hienostihan ne lentelee. Mut vaatii aika karvaiset kädet se lentohomma... Sanottakoon nyt vielä että tuskinpa löydät mistään mitään hankalampaa vekotinta ajaa kuin kopteri.

    • ???

      Mistäs sinä tiedät minkälainen lentelijä olen, vaikka olisinkin ammatiltani lentäjä. Ja mistäs taas sen tiedät kuinka hyvin hallitsen mekaanikon hommat. On tullut aika paljon puuhailtua erilaisten vehkeiden ääressä ja kyllä se kopterin rakentaminenkin onnistuisi kunhan saisi kaluston, ja en tosissaan lentäjä ole mutta kopteria olen ajanut eikä se nyt niin älyttömän vaikeaa ole kunhan keskittyy ja vaatii tietenkin oman aikansa harkoitella. Mutta voihan se olla että se ei sinulta suju niinkuin viestissä annoit ymmärtää.

      • Harrastus

        Eiköhän kokemus näy rivien välistä. Edes mekaanikon kokemus ei paljoa auta kopterin rakentamisessa. Mekaanikko vain vaihtaa kuluneen palikan uuteen ja rasvaa päälle. Ei suinkaan suunnittele ja rakentele uusia lentolaitteita.

        Jos ihan oikeasti lentolaitteiden rakentaminen kiinnostaa, rakenna metrin-puolitoista kokoinen radio-ohjattava. Niitä saa vielä ainakin rakentaa ihan niin kuin arvelee hyvän tulevan. Ei juurikaan puutu edes ilmailulaitos kehittelyyn. Jos vielä menee hieman syrjemmälle kokeilemaan, jos se aika tulee...

        Kun alkaa homma luistamaan, onkin jo tietoa niin paljoa, ettei tarvitse tällaisten sivujen näsäviisasteluja kuunnella...?

        Lue lennokkijuttuja vaikka http://lennokit.net/


      • joopajoo
        Harrastus kirjoitti:

        Eiköhän kokemus näy rivien välistä. Edes mekaanikon kokemus ei paljoa auta kopterin rakentamisessa. Mekaanikko vain vaihtaa kuluneen palikan uuteen ja rasvaa päälle. Ei suinkaan suunnittele ja rakentele uusia lentolaitteita.

        Jos ihan oikeasti lentolaitteiden rakentaminen kiinnostaa, rakenna metrin-puolitoista kokoinen radio-ohjattava. Niitä saa vielä ainakin rakentaa ihan niin kuin arvelee hyvän tulevan. Ei juurikaan puutu edes ilmailulaitos kehittelyyn. Jos vielä menee hieman syrjemmälle kokeilemaan, jos se aika tulee...

        Kun alkaa homma luistamaan, onkin jo tietoa niin paljoa, ettei tarvitse tällaisten sivujen näsäviisasteluja kuunnella...?

        Lue lennokkijuttuja vaikka http://lennokit.net/

        No se mekaanikko oli vaan esimerkki..:)
        Ja olen rakentanut montakin RC helikopteria ja en nyt ole mitään suurta matkustaja helikopteria rakentamassakaan. Vaan kokeilumielessä jtn pientä, ihan omaan käyttöön. Eli en siis yleiseen käyttöön niinkuin jotkut taisi luulla:D
        Ja eikös se internet sitä varten ole että täältä voi kysyä neuvoa ja etsiä ohjeita. Nettihän olisi täynnä tyhjää jos täällä ei saisi neuvoja kysellä ja etsiä, vai pelkkään huvikäyttöönkö olet luullut netin riittävän?
        Ja ei kukaan voi tietää kaikkea, eli pakkohan sitä apua on jostain etsiä, niin miksi ei netistä?
        On se kumma aina kun kysyy jossain palstalla neuvoa niin tulee pelkkiä viisasteluja vastaukseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe