AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Saako matkailuauton asunto-osassa matkustaa?

Saako matkailuauton asunto-osassa matkustaa?

35 Vastausta 18 197 Lukukertaa
Saako asunto-osassa matkustaa istuimissa, turvavöissä tai ilman.
Entäpä saako vuoteessa makoilla ajon aikana?
Asiallisista vastauksista kiittäen.

Matkustaminen

Kuule Jarkko,jos sinulla on turvavyöt sängyssä ja rekisteriotteeseen on merkitty sänky matkustamista varten,niin siitä vaan sänkyyn huilaamaan,mutta luulen kyllä ettei näin asia ole,ja istuimissa jossa on turvavyö saa istua matkan aikana,ja nin monta matkustajaa saa olla kun on rekisteriotteeseen merkitty..

Vielä lisäkysymys

"jos sinulla on turvavyöt sängyssä ja rekisteriotteeseen on merkitty sänky matkustamista varten,niin siitä vaan sänkyyn huilaamaan"

Onks toi sitten ihan oikeasti mahdollista, jos rekisteriotteeseen olisi niin merkitty?

Moikka kaima

En välttämättä suosittelisi tämän nimimerkin käyttöä, tai jos käytät varaudu kuitenkin siihen, että nimimerkki ei ole kaikkien mieleen ja vastaukset sen mukaisia

Voi hitsin hitsi,

nythän mä vasta hokasin että täällä on joku muukin käyttänyt samaa jutskaa. Voi hitsin hitsin hitsi. Ja minä kun olen aikeissa rekata tän jutskan vain omaan käyttöön. Mitäs nyt neuvoksi?

Se neuvoksi,

että Jarkon nimimerkin saa se joka sen ensimmäisenä ehtii rekisteröidä! Pitäisiköhän.....?

Kun tietäis edes sen,

että minkä ikäinen tää toinen "jarkko" on, niin toinen vois olla "jarkko junior" ja toinen "jarkko senior". Tai toinen vois olla "jarkko" ja toinen "okkraj", mitäs sanotte?

Kyllä saa

Kinkkinen juttu. Matkailuautohan on M1 luokan henkilöauto virallisesti. Henkilöautoissa joissa on turvavyöt asennettu, on niitä myös käytettävä ajon aikana.
Kuitenkin itse tulkitsisin näin.
Kaikissa matkailuauton asunto-osan istuimissa pitäisi voida oleskella ajon aikana. Alhaalla olevilla vuoteillakin pitäisi voida makoilla. Poikittaisvuoteilta voi äkkijarrutuksessa pudota lattialle, ja kolhia itseään asunto-osan kalusteisiin. Pitkittäivuode on vähän turvallisempi, jos lepäilee jalat ajosuuntaan. En silti suosittele käyttämään ajon aikana.
Vain alkovin vuode on kyseenalainen paikka korkealla olevan painopisteensä vuoksi. Onhan se myös turvattomin paikka paniikki- tai onnettomuustilanteissa. Ei auton sisällä liikkumista ole rajoitettu ajon aikana, kuten ei linja-autossakaan, vaikka ei sitä voi turvallisena pitääkään.
Oma autoni on rekisteröity 1+7 henkilölle, vaikka turvavöitä ei olekaan kuin 6:lle hengelle. Sivulla olevalle pitkittäiselle sohvalle ei ole turvavöitä, ja siinä joutuisi yksi istumaan, jos kaikki sallittu henkilömäärä olisi yhtäaikaa mukana. Meillä ei ole (vielä) ollut 4:ää enenpää kerralla mukana.

Täytyy vielä kysyä, kun on asiantuntija paikalla,

että mitä mieltä olet seuraavasta: Näin vuosia sitten, kun edessäni kulkevassa matkailuvaunussa saksanpaimenkoiran näköinen ja kokoinen koira kulki takaikkunan luona katselemassa taaksepäin vähän väliä. Ei liene luvallista moinen kuljetus?

Luvallista

Lemmikkien kuljetus henkilöautossa ei ole luvanvaraista toimintaa. Kaikki lemmikit pitäisi olla valjailla sidottu turvavöihin siten, etteivät ne pääse häiritsemään kuljettajaa missään tilanteessa ajon aikana. Mitä isompi hurtta, sen tärkeämpää jo äkkijarrutuksessa olisi, ettei se ohjus tule etupenkin selkänojan kanssa tuulilasia vasten.

Tarkennus

Tässä koirakysymyksessä oli siis kyseessä matkailuvaunu, ei matkailuauto. Se alkuperäinen ongelma oli matkailuauto. Sorry, että laitoin eri asiat samaan ketjuun.

Eihän vaunussa saa olla

Eihän vaunussa saa olla mitään eläviä ajon aikana. Painava koira kulkiessaan edestakaisin vaunussa saa vaunun painopisteen muuttumaan jatkuvasti. Aisapainokin heittelehtii sen mukaan missä koira silloin on. Huonoimmassa tilanteessa koko yhdistelmä voi karata kuljettajan hanskasta.

Matkustaja?

Kysymys lienee siitä onko koiran kuljetus vaunussa laillista, ei siitä onko se järkevää.

Vaunussa ei saa olla ihmisiä matkustajina, mutta onkohan koira matkustaja?

koira

vaunussa matkan aikana oli ainakin jokunen vuosi sitten laillinen. Varmistin asian silloin viranomaisilta.

saahan

Saahan vaimoa kuljettaa vaunussa,mulla ainakin vaimo matkustaa aina vaunussa. Ei häntä viitsi kuunnella ajon aikana.

Saapi

Toki, toki. Onhan nainen (siis vaimokin) ihmisen paras ystävä. Jos siis ei ole sitä koiraa, joka hoitaisi haukkumispuolen ja kaivelisi vanhoja.

Ajatusvirhe kirjoittaessa

Turvavyöpaikkoja on vain kuudelle hengelle, ja auto on rekisteröity kahdeksalle hengelle. Pitkittäisohvalla joutuisi silloin olemaan kaksi henkilöä, jos kaikki sallitut olisivat mukana.

Oletteko huomannut ?

..että uusimmissa malleissa (2006) vähentynyt istuinpaikka yhdellä .
Eli jos ennen sai( 2004-05 ) olla 6 istuinpaikkaa ja 6 makuupaikkaa , mutta uusissa onkin 5 istuinpaikkaa ja 6 makuupaikkaa .
Onko noissa rekisteröinti määräyksissä tapahtunut jotain muutoksia ?

Lahden messuilla

Lahden messuilla oli puhetta samasta asiasta, kun moni uusi auto rekisteröidään 2-4:lle henkilölle. Tärkein syy kuulemma on, että auton oma massa on kasvanut niin suureksi, ettei niitä voi rekisteröidä useammalle henkilölle. Muuten tämä maaginen 3500kg kokonaispaino ylittyy. Kun B-kortti ei enään riitä kuljettajalle, niin sellaisten autojen menekki laskee liian vähiin. Haluttaessa usein saman auton saisi helposti rekisteröityä isommallekin henkilömäärälle yli 3500kg:n kokonaispainolle ja BC-kortilla ajettavaksi.

Mitähän mahtaa kuulua ..

...sille ajokortti-direktiiville , jonka piti sallia m-autoille 4,25tn kokonaispainon B-kortilla ?

Direktiivi

Lainaan tähän tuolta sisarfoorumilta vastausta.

Ajokortti
Viime kesänä tilanne oli se, että direktiiviluonnos, jossa sallittaisi alle 4200 kg:n ajaminen suomalaisittain B-kortilla, sai kannatusta 25 EU-maan joukosta vain Suomelta, Ruotsilta ja Saksalta. Muut maat olivat vastaan. Eli hankintalistalle joko alle 3500 kiloinen tai C-kortti. Uudistusta on turha odotella ainakaan lähivuosina.

Tämän tiedon mukaan pahalta näyttää.

hämmenetään

6 reksteröity, vyöt kahdelle?

Katsastus tiukentunut?

Epäilen tuon johtuvan siitä, että aiemmin ei niin välitetty (tai tunnettu) noista määräyksistä, jotka taisivat tulla voimaan jo 1999. Sitä ennen ei kaikille tarvittu turvavöitä, nyt henkilömäärän määrää turvavöitten lukumäärä (tietenkin kantavuuden ohella).

Tällä hetkellä

tai ainakin viime kesänä uudehkoille autoille vaadittiin vyöt kaikille katse eteen ja katse taakse sijoitetuille istuimille, mutta sivuilla oleville, sivuittain istuttaville, istuimille ei vyötä vaadittu.

Seinän vieressä piti olla kolmipistevyöt, mutta käytävän puolella hieman horjahteli...lantiovyö taisi olla lopullinen valinta.

Käytävän puolella kun ei ole horjahdus-suojaa, niin sopivasta suunnasta tullut tönäisy voisi katkaista kurkun (siis kaulasta).

Ei niitä vöitä sitten ihan noin vain laiteta, ne kun pitää olla hyväksytyissä alkuperäispaikoissa tai sitten ne pitää koevetää. Se on yksityiselle mahdollista käytännössä vain VTT:llä.

Sitten voin vain todeta kuin katsastusmieskin, että turha mulle on tulla asiasta valittamaan, näin vain on.

Meitä karavaanareita syyllistetään jo muutenkin

Laki ei tunne mitään omia tulkintoja ja sitä on syytä noudattaa jo oman ja matkustajien turvallisuuden vuoksi. Enkä koskaan ole kuullut tai nähnyt lakia joka sallisi vuoteella matkustamisen muussa kuin ambulanssissa ja ruumisautossa. Vaikka itse olisimme miten hyviä kuskeja, niin muiden tielläliikkujien toiminnan seurauksena voimme joutua tekemään äkkipysähdyksiä. Minä en voisi koskaan antaa itselleni anteeksi jos omaa piittaamattomuus aiheuttaisi jollekin läheiselle vakavan vamman.

Tässä vielä lainaus laista:
”Henkilöautossa, siis myös matkailuautossa, on oltava turvavyöt kaikilla eteen- tai taaksepäin suunnatuilla istumapaikoilla kun auto on otettu käyttöön 1.10.1999 tai sen jälkeen. Turvavöitä ei tarvita kuitenkaan sivuttain istuttavilla paikoilla, koska turvavyöt ovat silloin vain vaaraksi.”

Jos teillä jollakulla on tuoreempaa lakitestiä, niin laittakaa tietoa!

Olette samaa mieltä

Käytännössä olette samaa mieltä. Siis mikä oli ongelma. Vöissä istuimellaan unissaan rönöttävä matkustaja on suuremmassa vaarassa katkaista kaulansa kuin jalat menosuuntaan vuoteessa makaava loukkaantua vakavasti, jos onnettomuus tapahtuu.
Kukapa sitä pystyy itselleen anteeksi antamaan jos omassa autossa joku loukaantuu, vaikka olisi pumpuliin käärittynä. Aivan onnettomuuden aiheuttajasta riippumatta.

Minulla

Minulla 1 vuotta vanha (rek. 10/2004), jossa rekisteröity 5:lle eli saa olla 6 mukana lain mukaan, mutta vöitä on 4 kpl.

Sivuttainistuvilla sohva jossa ei ole vöitä, mutta saa 2 istua, jos vyöt jo käytössä.

Vuoteessa jalat edellä

Minulla on linja-autosta muutettu matkailuauto, jolla on reissattu pitkiäkin matkoja. Pykälistä ei ole hajuakaan. En ole kieltänyt nukkumasta ajon aikana, mutta olen ollut tiukkana sen suhteen että aina nukutaan jalat menosuuntaan, koska äkkijarrutuksessa liukuminen sängyn päätyyn pää edellä murtaa niskan niin kuin näkkärin. Jalat edellä ihmiskroppa kestää melkoisesti rajumman rysäyksen. Porukan liikkumiseen ajon aikana olen antanut ohjeita, että seuraavat liikennetilannetta että ei tule ilmalentoja. Pienemmillä autoilla olen kehottanut pysymään porukkaa paikoillaan, koska vaikuttaa ajettavuuteen. Eläimiä kannattaa pitää paikassa, jossa on menosuuntaan seinä edessä.
Samalla ilmoitan, että autoni on myös myynnissä, jos kiinnostaa niin jätä vastausta tai soita p.044-7325 030

Tottakai saa

Alkuperäinen kysymys kuului: "Saako asunto-osassa matkustaa istuimissa"(turvavöissä tai ilman)? Kysyn miksi ei saisi? Jos auton rekisteriotteessa on sallittu 6 henkilöä, mihin sijoitetaan muut matkustajat? Ohjaamossa saa olla vain 2 henkilöä. Tietysti asunto-osaan.
Jos autossa on vyöt asunto-osassa on niitä tietysti käytettävä. Kuten on jo ilmennyt ei vöitä vaadita tietyn ikäisissä autoissa.

Tulipa mieleen

Ylempänä oli kirjoitusta istuinpaikkojen määrän vähenemisestä 2006 malleissa .
Niin , taitaa olla nämä ( <- 2004)6:n hengen B-kortilla ajettavat m-autot lähitulevaisuudessa suosittuja käytettynä ..

Vai miten lie asian laita on ?

näin puhuttiin lauteilla

Aikoinaan vertailtiin vaunun ja auton hyvyytä ja auton plussaksi sanottiin mm:
Autossa voi lapset leikkiä ja touhuta missä tykkäävät eivätkä näin pitkästy matkan teossa.Taas vaunun veturissa joutuvat olemaan turvavöissä ja tappelun paikka on valmis.
Vaimo taas voi keitellä perunoita sun muuta kiehuvaa liedellä. Eli ei tarvitse käyttää laatuaikaa pysähtelyihin ruuan laiton takia.
On mielipiteet toivottavasti muuttuneet siellä treffilauteillakin.

Oliko promilleja ?

Kuulostaa jonkun kahelin puheilta !

Ei kai tervejärkiset tosissaan noin pehmeitä haasta ???

Ei kai tämäkään voi olla totta?

Jo edesmennyt setäni kertoi muutama vuosi sitten, että heidän edellään ajaneesta matkailuautosta (lue vaunusta) oli sen ovesta heitetty ajon aikana perunoiden kuorimisvedet ulos. Vedet ja perunoiden kuoret olivat osittain lentäneet takana tulleen henkilöauton tuulilasiin.

Hän puhui matkailuvaunusta, mutta ei kai nyt sentään ainakaan vaunu?

Tämä ei todellakaan ole provo, ihmettelyn aihe kuitenkin.

voi olla

Hyvillä teillä rakas vaimoni ajaa autoa ja minä huilaan vaunussa rapulaa pois,mukavahan siellä on köllötellä ja ottaa rapularyyppyjä.JOSKUS paha-olo häipyy nopeastikkin,tulee se parempi olo.Joskus vaimoni on itse vaunun kyydissä,kun hänellä on paha-olo.

Kahjoja löytyy aina

Yksi ajaa kännissä
toinen ajaa varastetulla autolla
kolmas kaahii ohi suojatien eteen pysähtyneen
neljäs painelee päin punaisia
ja se viides sitten on ajon aikana vaunussa ...

Silleen - meitä on moneksi, mutta
toivottavasti lain koura saa kiinni nämä
järjettömät, vastuuttomat rikolliset ennenkuin aiheuttavat toisille ja/tai itselleen korjaamatonta vahinkoa !

Ja juttua jatkuu

Mahtaa tuntua kivalta, kun tulee äkkipysäys, ja sieltä takaa tulee niskaan lauma mukuloita peleineen ja vermeineen, eukko perunakuorimaveitsineen sekä kattilallinen perunoita ja kiehuvaa vettä. Siitä se laatuaika alkaa, voi pysähtyä ihan pitkäksi aikaa miettimään, että minnekkäs se kiire olikaan..
 /   /  /  / Saako matkailuauton asunto-osassa matkustaa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta