AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Nopeustesti

Nopeustesti

22 Vastausta 20 362 Lukukertaa
Sain sellaisen osoitteen jolla voi testata laajakaistan nopeutta. Mulla on SONERAN laajakaista 512kbs. Ja testiohjelman tekemän testin mukaan nopeus on vain 430 eli aikamoinen heitto jos pitää paikkansa. Kokeilkaa osoitteessa http://myip.kolumbus.fi8000/speedtest/

ei toimi

olis ollu todella MIELENKIINTOISTA testata tää etana

Toinen testi sivusto...

http://www.msoynet.fi/speed.htm

Mun tulokset soneran liittymästä...

Sonera laajakaista 512 liittymä ja 429,70 eli aika lailla sama kuin alkuperäisellä kysyjällä...

Soneralta TULOS: 801.73 kbit/s

801.73 kbit/s

dna kaista

tällä testillä http://www.msoynet.fi/speed.htm
tällanen tulos

946.14 kbit/s

täs kans joku testeri.. en tiiä toimiiko vaan tän firman asiakkailla mutta kuitenki :D

http://www.satakunnanpuhelin.fi/2004/article.php?id=212

6800kbit/s

Pari kertaa tein testin ja tuo 6800 oli huippu ja 3600 toinen kerta näemmä vaihtelua on .

voikos

tällainen nopeus 825.42 kbit/s kun olen tilannut nopeuden 512/1 zoneralta????

Itselläni on

ja nopeuteni on keskimäärin 10Mbs. Niin että ei sieltä koskaan tule sitä mitä myydään. Nopeudet ovat nk. maksiminopeuksia. Hauskaa olisi tietää onko nopeudet koskaan edes lähellä tuota maximinopeutta. Nopeustestejäkin on erilaisia, jotka mittaavat hiukan eri tavoin nopeutta eli antavat melkolailla erilaisia tuloksia. Verratkaapa esim. seuraavaa kahta nopeusmittaria.

http://www.internetfrog.com/mypc/speedtest/
http://myip.kolumbus.fi:8000/speedtest/

Ero on aika merkittävä, eikö?

nopeustesti

Sama tulos oli molemmilla eli 430, huijataanko meitä?
Maksu ainakin peritään 512 mukaan.

eihän

oikeasti tule sitä lukemaa jonka operaattori ilmoittaa!! Ehkä joskus hetkellisesti voi tsägällä tulla. Firmat voi halutessaan laittaa rahaa tiskiin ja hommata takuukaistaa (jolloin nopeus on oikeasti jotain sovittua), mutta se maksaa ja paljon.

Huijareita

Itse sain puolelta vuodelta rahat takasi ku lupasivat 24megaa ja tornista ei tullu kun 8megaa koneelle, soitin kuluttaja asiamiehet, se akka ei ainakaan liikauttanu korvaasakkaa, mutta asianajaja ku soitti niin rupes asialle tapahtuu. Ensin ravasivat soneran miehet jokapäivä kotona-mastolla-kotona-mastolla, jotta saisivat sen lupaaman 24megaa, mutta kun eivät saaneet niin rahat tuli vaan tilille ja pahoittelivat ja maksan nyt 8megasesta. Jos ei näytä niin soittakaa sille yhtiölle ja sanokaa et rahat tänne tai täst tulee poliisi asia!!!

Testaa

Varmin testi on kokeilla ftp.funet.fi/dev ladata tiedosto ja katsoa mihin se käytännössä latausnopeus jää. Nuo nopeustestit ei anna tarkkoja lukuja.

testi

1930.9 kbit/s tuli kaksmegasella 29.12.05 ja testi paikka oli msoy:n testeri.

nopeustesti

lataa itsellesi tp312eng
nopeustesti softa
se on ruotsin kuluttajaviranomaisten virallinen
nopeustesti joten on aika luotettava

Opiskeltavaa

"Lisäksi liittymän nopeus on aina ns. nimellisnopeus, mikä tarkoittaa yhteysnopeutta asiakkaan adsl-modeemin ja operaattorin puhelinkeskuksessa olevan adsl-laitteiston välillä. Todellinen hyötykuorma, eli liittymänopeus jolla tietoa voidaan siirtää, on noin 85 - 90% nimellisnopeudesta. Syynä vähentymiseen on IP-paketin otsikkokentän viemä tila sekä TCP/IP muunnos ATM-soluksi. Nämä ovat siis TCP/IP -liikenteen ominaisuuksia, jotka ovat samanlaisia kaikilla toimittajilla. Lisäksi vaikuttavat siirtoyhteyden ruuhkaisuus ko. hetkellä, sekä palvelimen (jolta imuroidaan) ruuhkaisuus ja liitäntänopeus internetiin."
Tämä suora lainaus: http://www.elisa.fi/laajakaista/tuki/nopeusmuutos/
ja lisää tietoa löytyy kun googleen hakusanaksi adsl hyötykuorma. Ja ei muuta kuin opiskelemaan...

jepulis

Itselläni on 1mbit ADSL-liittymä Soneralta ja olen testannut nopeutta 3-4 suomalaisella eri serverillä olevalla testerillä. Nopeus vaihtelee 840 ja 860kbit välillä. Nopeustestihän on riippuvainen yhteydestä joka koneesi ja testaavan ohjelman välillä on. Yleensä ulkomaalaiset testit näyttävät (ainakin) 1mbit-liittymillä helposti 100kbit alempia tuloksia. Tuollainen 800-900kbit on normaali tulos.

Sonera Laajakaista Extra 10 meganen

Testi tulos:

http://www.speedtest.net/result/1076260001.png

puoleen nopeuteen luvatusta

8 M liittymä ja speedtest.net = 4,5 M ja soneran oma nopeustesti näyttää 4,17 M nopeuksia

eli aikas rujoa että luvatusta saa vain puolet. Ollut joskus kesäaikaan 7M jopa nopeus ...
Rahastustahan se .
Soneran Extra-liittymällä nopeus vastaa luvattua (talossa on tosin valokaapelit, joten se auttanee myös asiaa). Nyt Sonera tarjosi ilmaiseksi vappuun asti 100 megan yhteyden (omani on 10 megainen). Ongelmana on tosin se, että oma WLAN-pääte ei riitä, eli nopeus on vain 22 megan luokkaa. Oli miten oli, tämä nyt esimerkkinä siitä, että myös omat vermeet vaikuttavat yhteyden todelliseen nopeuteen.

Perussurffailussa ei huomaa mitään eroa tuon 10 tai 22 megan välillä. Leffojen katsominen netistä on hitusen aiempaa nopeampaa - eipä juuri siinäkään eroa huomaa. Työasioissa joudun myös käyttämään nettiä ja lataamaan isoja tiedostoja, ja FTP-käytössä nopeus kyllä jonkin verran vaikuttaa. Tosin siinä vaikuttaa paljon sekin, millä nopeudella tavaraa toisesta päästä lähtee.

No, olen ollut Soneraan melko tyytyväinen. Nopeus on ollut luvatunlainen, eikä katkoja ole ollut. Ikävänä puolena on se, että määräaikaisuuden loputtua yhteyden hinta nousi noin 30%:a. Ei tuo vieläkään kallis ole verrattuna kilpailijoihin, mutta toki hieman ärsyttävää silti. Jos nyt vaihtaisin 100 megan liittymään ja tekisin uuden 24 kk:n määräaikaisen sopimuksen, saisin sen samalla hinnalla kuin nykyisen 10-megaisen liittymäni. Mutta jotta uudesta liittymästä siis saisi kaiken irti, joutuisin samalla myös hankkimaan uuden WLAN-päätteen.

no

Juu lankaliittymähän se pitäis olla, jos niitä isoja nopeuxia halajaa (ei ADSL).
 /   /  /  /  / Nopeustesti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta