lääkkeistä lihoneet

iso rakkaus.

Onko muita, joilla on jonkun lääkityksen myötä lähtenyt paino nousemaan?

Itse aloitin mielialalääkkeet kahdeksan vuotta sitten ja painoa on tasaiseen tahtiin tullut tuona aikana 80 kiloa.

Tämänhetkinen paino on 145kg.

Nyt olen lopettelemassa mielialalääkitystä ja toivonmukaan painokin rupeaisi putoamaan.

Asiallisia vastauksia kiitos...

25

7289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkanen

      ..minä olen joutunut käyttämään mielialalääkkeitä noin 3 vuotta ja lihoin reilu 30 kg. Aiemmin olin hoikka joten todella inhottavaahan se oli. Painonnousu on kuitenkin loppunut, olen jopa laihtunut melkein 20 kg.Nyt pitäisi olla normaalipainon puolella painoindeksin mukaan, mutta jotenkin epäilen sitä, näytän edelleen ylipainoiselta. Täytyy vielä laihtua n.10 kg ainakin.

      • ^^^*

        Mielialalääkkeet myös turvottaa ja naama pöhöttyy vaikka paino ei kovin paljoa nousisikaan.


      • hienoa

        onnittelut positiivisesta suunnasta painon suhteen, jatka samaa rataa ;)


      • iso rakkaus.

        Mukava kuulla, että sinulla on paino lähtenyt laskemaan, onnea siitä :)

        Toivottavasti minullakin.


    • : )

      paino nousi mielialalääkkeistä 25 kg! Nyt yritän laihduttaa. Vaikeaahan se on. Mut jos olisi toivoa tunnelin päässä, kun sain lopettaa toisen mielialalääkkeistäni. Sen lihottavamman!

    • metwursti

      Miten ihmeessä ne lääkkeet lihottavat? Onko niissä paljon kaloreita? Vai onko lihomisen syy se että syö enemmän kuin aikaisemmin?

      • kukkanen

        En ole varma, ehkä keräävät nesteitä tai vastaavaa, jotkut saattavat myös lisätä ruokahalua,mutta itse en oo syönyt yhtään sen enempää kuin ennen lihomista,ehkä jopa vähemmän ja silti paino nousi vaan. Psykiatrini sanoi että saan syyttää lihomistani vain lääkettä, oma syyni se ei ole.


      • elämä..!

        Taas löytyy näitä vänkääjiä, jotka eivät millään usko, että on sairauksia ja lääkityksiä, jotka lihottavat. Sillä ei tietenkään selitetä kaikkien lihavuutta, mutta osanpa hyvinkin.

        On vaan ilmeisesti niin kovaa huomata olevansa väärässä tässä asiassa, kun ei voikaan ihan jokaiselle pullealle huomautella mässäilystä!

        Hankihan sinäkin elämä ja huolehdi mieluummin vain omista asioistasi.


      • iso rakkaus.

        Ainakin useat mielialalääkkeet hidastuttavat aineenvaihduntaa, lisäävät näläntunnetta, mieliteot voivat tulla ylivoimaiseksi, aivan kuin olisi joku puutostauti sekä jotkut lääkkeet myös keräävät nestettä.

        Itse olen ollut nyt muutaman päivän ilman mielialalääkkeitä ja paino on pudonnut jo 6,2 kiloa (tosin taitaa olla lähinnä nestettä) :))

        Lääkkeethän eivät varsinaisesti lihota, mutta hyvin edesauttavat lihomaan...


      • aineenvaihduntaa

        Varsinkin mielialalääkkeet hidastavat aineenvaihduntaa. Tästä syystä mielialalääkkeitä käyttävien pitäisi syödä vähän vähemmän mutta oikeaoppisesti että ravintoaineiden saanti pysyy tasapainossa.
        Lisäksi jotkut lääkkeet keräävät nestettä ja se näkyy esim. kasvojen pöhöttymisenä.


      • pullukka muutenkin
        aineenvaihduntaa kirjoitti:

        Varsinkin mielialalääkkeet hidastavat aineenvaihduntaa. Tästä syystä mielialalääkkeitä käyttävien pitäisi syödä vähän vähemmän mutta oikeaoppisesti että ravintoaineiden saanti pysyy tasapainossa.
        Lisäksi jotkut lääkkeet keräävät nestettä ja se näkyy esim. kasvojen pöhöttymisenä.

        Söin kahta mielialalääkettä ja sain ihottuman ja pyörrytti mutta kaikkein vaikeinta oli turvotus. Muutamassa viikossa turposin aika muodottomaksi ja hengitystiet alkoivat mennä tukkoon. Yritin aiemmin saada lääkäriaikaa muutten onnistunut. Lääkeitä on uskaltanut itse lopettaa kun oli nimenomaan kielletty.
        Viimein kun kunto oli jo tosi huono niin mies vei minut ensiapuun. Lääkkeet lopetettiin heti enkä saa niitä enää syödä, siis mitään mielialalääkkeitä. Ilman pitää pärjätä tavalla tai toisella tai sitten joudun sairaalaan tarkkailuun..
        Joka tapauksessa ehdin syödä niitä reilut kaksi viikkoa ja paino tuli 15 kiloa! Ensiavussa annettiin nesteitä poistavaa lääkitystä. (en saanut käsikään nyrkkiin) Ensimmäisten päivien aikana lähti painoa 10 kg joka taisi olla juuri niitä nesteitä.
        Minun kehoni reagoi nopeasti. Toisilla taas hitaammin. Kivasti kantapään kautta oppii kuinka lääkkeet voivat vaikuttaa painoon.
        Ja muuten syöpähoidotkin sitten lihottavat.
        Ällöttää ihmiset jotka ei tajua.
        Ja vaikka lihoisi syömällä niin sairashan ihminen silloinki jollakin tavalla on. Tämä siis minun mielipiteeni.
        Hyviä jatkoja kaikille.


      • ella83

        lääkkeet saattavat nostaa ruokahalua ja ne keräävät nestettä elimistöön ja paino nousee..


      • truxal
        ella83 kirjoitti:

        lääkkeet saattavat nostaa ruokahalua ja ne keräävät nestettä elimistöön ja paino nousee..

        joo söin truxalia unettomuuteen ja lihoin 10 kg puoleen vuoteen.nyt lopetin tuon lääkkeen ja painoa tippui heti 3kg.on ihana herätä joka aamu kilon kevyempänä.ihanaa kun voi taas suunnitella kesällä käyttävänsä bikineitä.ja ostavansa taas normaalikokoisia vaatteita.ne kaikki neuroleptit kannattaa vaan lopettaa eikä uskoa mitä psykiatrit sanoo..jos vaan pystyy olemaan ilman.ja lisäks niitä on sellaisia psyykelääkkeitä jotka ei lihota.


      • fdhfdhfdh
        truxal kirjoitti:

        joo söin truxalia unettomuuteen ja lihoin 10 kg puoleen vuoteen.nyt lopetin tuon lääkkeen ja painoa tippui heti 3kg.on ihana herätä joka aamu kilon kevyempänä.ihanaa kun voi taas suunnitella kesällä käyttävänsä bikineitä.ja ostavansa taas normaalikokoisia vaatteita.ne kaikki neuroleptit kannattaa vaan lopettaa eikä uskoa mitä psykiatrit sanoo..jos vaan pystyy olemaan ilman.ja lisäks niitä on sellaisia psyykelääkkeitä jotka ei lihota.

        hmm.. Itse olin 20 kiloa ylipainoinen ennen erään tunnetusti lihottavan mielialalääkkeen (remeron ) aloittamista. Minulla oli lisäksi välillä unilääkkeitä ja käytin myös cipralexia. Päätin alkaa laihduttaa tekemällä kalorivajauksen päivään (en välillä edes sen kummemmin liikkunut). Lopputuloksena oli -25 kiloa, kun energiaa alkoi masennuslääkkeiden jälkeen riittää hölkkälenkkeihinkin. Tosijuttu on että nestettä se kerää ja laihtuminen oli vähän hitaampaa kuin joskus kun aiemmin olen laihduttanut. Mutta suurimmaksi osaksi 40 kiloa yms.. lihomiset eivät monestikaan ole kiinni mielialalääkkeestä vaan itse masennuksesta , esim. epätyypillisessä masennuksessa ihminen saattaa lihoa kymmeniä kiloja kun ruokahalu kasvaa ja apatia iskee.

        Remeron kyllä lisäsi ruokahalua ja välillä kamppailin hirveiden syömishimojen kanssa kun en tuntenut kylläisyyttä samalla tavalla kuin ennen lääkettä mutta kamppailemalla noita syömishimoja vastaan laihduin.

        Puhun nyt siis vaan mielialalääkkeistä. Itselläni lääkkeet lihottivat vain alussa mutta sitten aloinkin syödä vähemmän. Voin jopa sanoa että sain masennuslääkkeistä puhtia laihduttamiseen koska ennen niitä ja terapiaa paisuin vain koska en päässyt kotoa mihinkään ja ahmin. Eli lihottavat masennuslääkkeetkään eivät ole este laihtumiselle.


      • ******
        ella83 kirjoitti:

        lääkkeet saattavat nostaa ruokahalua ja ne keräävät nestettä elimistöön ja paino nousee..

        On tärkeä pointti, SAATTAVAT NOSTAA, eli eivät välttämättä sitä tee. Itse söin mielialalääkkeitä, paino ei noussut yhtään, ehkäpä siksi että kuitenkin harrastin liikuntaa samalla.


    • entinen missi

      aijemmin olin aina hoikka, vaikka söin karkkia tosi paljon.
      Mielialalääkkeet poisti makeanhimon, mutta se vaihtui ruokahimoksi.
      Oli vaan yksinkertaisesti aina nälkä.
      Ja vaikka olenkin kasvissyöjä, kyllä kasvisruokakin lihottaa kun sitä syö tolkuttomia määriä.
      Mielialalääkkeen merkkiä on vaihdettu vuosien mittaan vaikka kuinka monta kertaa, mutta loputon nälkä ei ole poistunut. Lihominen vain pahensi masennusta, joten jätin lääkkeet välillä pois, silloin meni mieli niin alas että yritin itsemurhaa..
      Joten olen jo yli 10 vuotta joutunut syömään mielialalääkkeitä, lihonut olen 60 kiloisesta 110 kiloiseksi.
      Ei kiva..
      Enää en itsekään tiedä olenko masentunut lihavuuteni takia vai olisinko masentunut ilmankin lihoamista.
      Mutta joutunen syömään mielialalääkkeitä lopun ikäni ja tuskin tulen enää laihtumaankaan=(

    • shdhgfhsdg

      Mielialalääkkeet kyllä lihottavat (ainakin osa)

      Itsellä Mirtazapiinin syömisestä 15kg. Lisäksi jotkut illalla otettavat unilääkkeet tosiaan keräävät yön aikana nestettä varsinkin kasvoihin, ja aamuisin oli aina hirveät silmäpussit kun näitä söi.

      Itse olen syönyt nyt Efexoria ja saanut kuitenkin laihdutettua jonkin verran...

      • vajislainen

        Söin Ketipinoria puolisen vuotta ja se pilasi elämän muutenkin kuin lihottamalla. Aloin kärsiä kauheasta pahoinvoinnista, joka oli lopulta jokapäiväistä. Ainakaan syömällä eivät kilot tulleet, sillä pahoinvoivana on aika hankala syödä. Söin kyseistä lääkettä OCD:hen, en masennukseen. Lääkkeen lopettaminen ei auttanut, vaan pahoinvointi jatkui. Lymfa auttoi aina hetkeksi nesteen kertymiseen, mutta siellä olisi pitäny käydä kokoajan ja tulee tosi kalliiksi. Olin viikkoja 800 ja 1000 kcal dieteillä, mitään ei tapahtunut.

        Kolmen vuoden vänkäyksen jälkeen lääkäri lopulta antoi minun kokeilla kilpirauhaslääkettä, vaikka arvoni olivat normaalit. Sukurasite kuitenkin molemmilta vanhemmilta ja äiteelläkin piilevä vajaatoiminta. Nyt kun vertaan valokuvaa parin vuoden takaa tämän hetken olemukseeni, olen aivan erilainen, vaikka painoa ei ole kauheasti tippunut. Kasvot eivät enää ole pyöreät pallot, neste on lähtenyt ja aineenvaihdunta toimii nykyään normaalisti. Pystyn harrastamaan liikuntaa kun Ketipinorikuurin jälkeen en pystynyt kävelemään kilometriä ilman että tuli pahoinvointia. En tiedä laukaisiko lääkitys vajiksen vai miten meni, mutta ainakin samaan aikaan oireet alkoivat. Enää en uskalla vaihtaa Sepramia mihinkään muuhun lääkkeeseen. Siitä ei ole tullut sivuoireita ja hyvä näin!


      • krhe
        vajislainen kirjoitti:

        Söin Ketipinoria puolisen vuotta ja se pilasi elämän muutenkin kuin lihottamalla. Aloin kärsiä kauheasta pahoinvoinnista, joka oli lopulta jokapäiväistä. Ainakaan syömällä eivät kilot tulleet, sillä pahoinvoivana on aika hankala syödä. Söin kyseistä lääkettä OCD:hen, en masennukseen. Lääkkeen lopettaminen ei auttanut, vaan pahoinvointi jatkui. Lymfa auttoi aina hetkeksi nesteen kertymiseen, mutta siellä olisi pitäny käydä kokoajan ja tulee tosi kalliiksi. Olin viikkoja 800 ja 1000 kcal dieteillä, mitään ei tapahtunut.

        Kolmen vuoden vänkäyksen jälkeen lääkäri lopulta antoi minun kokeilla kilpirauhaslääkettä, vaikka arvoni olivat normaalit. Sukurasite kuitenkin molemmilta vanhemmilta ja äiteelläkin piilevä vajaatoiminta. Nyt kun vertaan valokuvaa parin vuoden takaa tämän hetken olemukseeni, olen aivan erilainen, vaikka painoa ei ole kauheasti tippunut. Kasvot eivät enää ole pyöreät pallot, neste on lähtenyt ja aineenvaihdunta toimii nykyään normaalisti. Pystyn harrastamaan liikuntaa kun Ketipinorikuurin jälkeen en pystynyt kävelemään kilometriä ilman että tuli pahoinvointia. En tiedä laukaisiko lääkitys vajiksen vai miten meni, mutta ainakin samaan aikaan oireet alkoivat. Enää en uskalla vaihtaa Sepramia mihinkään muuhun lääkkeeseen. Siitä ei ole tullut sivuoireita ja hyvä näin!

        Minulla nousi paino psykoosilääkityksen vuoksi. Käyn säännöllisesti tapaamassa lääkäriä, jolle valitan painonnoususta. Se on suurin ongelmani mielisairauteni lisäksi. Haluaisin laihduttaa mutta se on ollut vaikeaa. Lääkeannoksen pienentäminen auttoi hieman, laihduin ruhtinaalliset kaksi kiloa laihduttamatta. Minulla on myös toinen mielialalääke jonka lääkäri sanoi olevan pahimmasta päästä. Hänen mielestään on kuitenkin parempi että olen paksu ja kykenen asumaan kotona perheeni luona. Vaihtoehtona voisivat olla mania ja/tai masennus.
        Yritän kuitenkin liikkua jotta olisin notkea ja lihakseni pysyisivät kunnossa. Usein näen ihmisten tuomitsevat katseet mutta lohdutan itseäni sillä, että olen sentään hengissä! Lapsillani on äiti! Voin liikkua ja kokea elämää! Ilman lääkitystä se ei onnistuisi, sairauteni on parantumaton ja tarvitsen lääkkeitä.


    • outoataas

      Että kumpi on pahempi....masentuneisuus, johon syö ja lihoo...vai sen hoitoon tarkoitettu mielialalääke, josta lihoo...

      Siis kumpi tässä oikeasti lihottaa? Mielenkiintoista, miksi ylilihaville oikeastaan edes määrätään lihottavia lääkkeitä (huom. resepti annetaan jo ylipainoisille masennuksen hoitoon, he ovat asia erikseen jotka saavat lääkityksensä normaalipainoisena ja alkavat siitä lihota).

      En tarkoita viestiä mitenkään ilkeyttäni, vaan kunhan pohdin...itse 123 kg ja pelkään tohtorin antavan masennuslääkkeitä, vaikka niitä ehkäpä haluaisinkin, mutta millä sitten estää se lihoaminen jos niistä kerran turpoaa vaan lisää. Eihän tässä ole järkeä, lihottaako ne kaikki mielialapillerit?

      • ahdj

        Paroksetiini on mielialalääke joka ei nosta painoa. Itse kärsin aikanani syömishäiriöstä ja masennukseen määräsivät paroksetiinia juuri siksi että se ei lihota.


    • ...

      Mulla nousi paino 30 kg epilepsialääkkeestä. Oli muutakin kaikkea ongelmaa mutta kun piti kohtaukset poissa niin parempi niin. Lääkitys vaihdettiin kuitenkin sivuoireiden takia muutamaa vuotta myöhemmin. Samantien lähti se painokin pois. Muutamassa kuukaudessa.

      Ei kyllä yhtään lohduttanut että sai kaikille jälkeenpäin sanoa olleensa oikeassa siitä lihomisesta. Kyllä niitä läskikommentteja sen verran paljon tuli, sukulaisia, kavereita ja työkavereita myöten. Eikä kukaan myöskään uskonut lihomisen johtuneen lääkkeistä. Muuthan sen syömisen ja liikkumisen paremmin tietää. =(

      • t.

        kuinka nopeasti rupeaa paino laskee ku on lopettanut ketipinorit?


      • -
        t. kirjoitti:

        kuinka nopeasti rupeaa paino laskee ku on lopettanut ketipinorit?

        kyllä se ketipinorin paska nostaa painoa ja turvottaa! söin 200mg unettomuuteen 3vuoden ajan ja paino nousi vaikka mitä teki!


    • iloton

      Olen nyt pari vuotta syönyt Cipralex 10 mg. Siis ei paljon. Täytin myös 50 v eli vaihdevuodet kolkuttaa. Parin vuoden aikana paino on noussut 10 kiloa ja vatsa pömpöttää. Siis kun yritin ottaa vatsasta kiinni että saanko käteen sellumakkaran tai läskiä niin en saanut otetta, maha on pinkeä. Lisäksi rinnat on kasvaneet yhden kuppikoon verran. Voisko tämä olla nesteen kertymistä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2007
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1470
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      99
      1413
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1154
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      480
      1094
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      51
      982
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      933
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      882
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      856
    Aihe