AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Myrkkymaalit

Myrkkymaalit

27 Vastausta 17 130 Lukukertaa
Mikä on tänäpäivänä paras myrkkymaali kun ei saa ostaa kuparipitoisi. Kun laittaa uuteen veneeseen, kuinka monta kerrosta primeria ja kuinka monta myrkkyväri kerrosta. Pitäisikö ensi hiota lasikuitupohja ja millä hiekkapaperilla ?

Löytyykö mistään vanhaa hyvää kuparipitoista maalia ?? Suomi tai Eesti ??

myrkky ja

http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=38-7516

Hyvä ja edullinen, monien mielestä paras.

En ymmärrä kommenttiasi "ei saa ostaa kuparipitoisia" ? Blakes on kuparipohjainen maali siinä missä esimerkiksi myös Hempelin maalit.

Blakes

Ja tuota Blakes-merkkiä on turha vierastaa. Se on Hempelin valmistamaa ja maahantuomaa. Esim englannissa Hempelin kaikki venemaalit ovat Blakes nimellä. Lisätietoa, mm. tuoteseloste ja maalausohjeet Blakesin maalista löytyy www.hempel.fi

ja suora linkki:
http://www.hempel.fi/internet/inefic.nsf/vDOC/207FB384E7139219C1256BE4004DF139?OpenDocument

Kupari

Mikä oli aine joka kielettiin myrkkyväreissä, eikö ollut kupari ??

Mitkä ovat kokemukset Blake väristä, onko laitettava uusi kerros joka vuosi ?

Harry

Orgaaniset

Tinayhdisteet TBT (Tributyylitina) TBhT (trifenyylitinafluoridi) ym.vast.tinayhdisteet.
Sekä myös jotkin kupariyhdisteet

Primery

Mikä on sopiva primeri? Olen ymmärtänyt että ennen myrkkyvärin maalaamista on vedettävä primeri alle ! Löytyykö Blakesiltä siihen tuote ?

juu

Blakes on Hempelin tuote. Helpel Light Primer on sopiva tuote, mutta kallis koska myydään nimenomaan venekäyttöön. Vastaava teollisuuteen tarkoitettu ja siksi edullisempi tuote on Teknoksen Inerta Primer 5. Saat tavallisista maalikaupoista.

Buster

Voiko tätä primeria käyttää myös alumiiniveneisiin = busterin pohjaan ?

Onko varmasti "varma" tuote lasikuituveneeseen ?

Nähyttäisi

Valmistajan speksit:

http://tinyurl.com/zn6sy

teollisuus

Soveltuvat kaikki,inerta 5 on varsinaisesti polyuretaanien pohjamaali.

nähnyt

Sattuu olemaan mapit ittellä en ole vuosiin putkelta katellut.

Halvemmalla Turussa

Kyseistä Blakes Cruisingia saa halvemmalla Turkulaisesta venetarvikeliikkeestä. 25 euroa pytty.

Tänä ja ensi vuonna

Kaapistani löytyy vielä 2 litran purkkia tuotetta nimeltä Bottenfärg Bunnstoff Pohjamaali 36352 Black. Tuottajan nimi on veneilypalstan kirosana BILTEMA. Sisältää dikuparioksidia ja muuta mukavaa. Ei ole saanut myydä eikä käyttää pariin vuoteen, mutta meinaanpa vaan vetää tuota tököttiä pohjaan taas tänäkin keväänä. Toimivaksi havaittu.

Ei ihan huvin vuoksi

Ei niitä myrkkymaaleja ihan vaan huvin vuoksi kielletty, vaan siksi, että ovat aiheuttaneet niin suuria ongelmia. Näillä uusilla, vähemmän myrkyllisilläkin pärjää hyvin.

Eipä

pärjää.Omankin veneeni nostan pohjahuoltoon noin kolmen vuoden välein joten tarvitsen hieman vahvemmat myrkyt,onneksi vielä löytyy.

Biltema

Saako mistään enäääääää ostaaaa, Eesti ?

Jukka

Norjan

myydään kyseistä maalia, katso Bilteman luettelosta. En nyt millään muista otinko sitä evääksi matkaan.

Vesillelasku maalauksen jälkeen

Mitä myrkkymaalille oikein tapahtuu, jos venettä ei lasketakkaan veteen parin päivän sisällä maalauksesta? Hempelin ohjeissa puhutaan, että vesillelasku pitäisi tehdä 3 kk:n sisällä. Toiset puhuvat, että vene pitäsi tipauttaa veteen samalla viikolla.

Tarkoitus vetää pohjaan Hempelin Hard Racing Extraa. Venemessuilla Hempelin edustaja kertoi, ettei sen vesillelaskun kanssa niin tarkkaa ole.

Mikähän on asiassa totuus? Jos viikonloppuna kelit suosivat, niin pohja pitäisi maalata, kun on viikonloput kortilla.

Riippunee maalityypistä

Mikäli oikein olen ymmärtänyt, niin tuo vesillelasku pitää tehdä riittävän ajoissa maaleille, jotka muuten kuivuvat liikaa, jotta eliöestoon tarvittava aineen liukeneminen veteen tapahtuisi.

Kovilla myrkkymaaleilla liikaa kuivuminen ei kait juuri haittaa?

Pehmeä myrkky, kuten aikoinaan Plimsoll jota käytin, oli saatava veteen suht tuoreena. Mikäli aikaa olisi kulunut enemmän, niin luulen että maalin pinta olisi "kovettunut" liikaa, jotta sen toiminnan kannalta oleellinen hidas liukeneminen veteen olisi toiminut.

Näin sen itse olen pähkäillyt, mitä mieltä lie viisaammat?

Lue ohjeet

maalipurkin kyljestä, toimi ohjeiden mukaan äläkä usko muita, varsinkaan tämän palstan juttuja.

tänään

Minä aloitan juuri nyt veneen maalauksen,eli haen veneen ja vien sen halliin missä tänään hion pohjan,laitan 1x hempel lightprimeriä pohjaan,huomenna aamulla sitten toinen kerros lightprimeriä ja parin tunnin kuluttua hardracing päälle ja sunnuntaina vene takaisin satamaan odottelemaan jään lähtöä.
Eli vene voi varmasti rauhassa odotella sen viikon pari tai jopa kuukausia että jäät lähtee,ohjeet sanoo että on vältettävä vesisadetta ja suoraa aurinkoa,itse laitan molemmille sivuille pahvit pystyyn niin ei pääse aurinko eikä vesi pohjaan.Maalaus tapahtuu trailerin päällä ja vene on 6 metrinen joten touhua riittää mutta kun asennusjuomia on tarpeeksi mukana niin kai se siitä... :)
Toivottavasti jäät kohta lähtee,hinku vesille on kova :)

Hempel

Hempel westcoast on hyvä
www.classyachts.net
Viimeisin tehoaine on hopea. Sateenkaarivärit Oy Viialasta, on tuonut markkinoille myrkkymaalin, joka ei ole myrkyllinen ja joka sisältää tehoaineena hopeaa. Hopea tehoaa, sekä veneen pohjassa, että ulkomaaleissa. Hopea on ionisoituna, jolloin sen tarve on pieni, eikä hinta ole `hopeaa`.

Mulla

on kotona Norjalaiselta telakalta ostettua, Hempelsin alumiiniveneen myrkkyä muutama litra, ihan ylimääräistä. Tin Free lukee pytyn kyljessä, en tiedä mitä pitää sisällään, mutta pirun painavaa on. Sitäkään ei saanut suoraan maalata alumiiniin, piti maalata epoksi ensin. Myin alumiiniveneeni pois, eikä sille ole käyttöä. Keväällä kauniin vaalenpunaista sävyltään, syksyllä oli jo aika vaaleaa. En maalannut sitä joka vuosi, paikkailin vain, hyvin se silti toimi. http://www.hempel.com.sg/internet/inesg_datasheet.nsf/vALLBYDOCID2/F055149D5E3A1E8EC1256C77004077FB/$file/7199B.pdf
tässä vastaus maalaukseen

http://venenostin.com/

No jaa

Eipä tuosta paljon apua ole kun vene painaa 20 tonnia,ei taida nostovehkeet toimia mun veneen alla

Myytkö

Myytkö sen myrkkyvärisi,paljonko sitä on ja onko kuinka vanhaa
Halpa primeri löytyy www.hydrooutlet.fi
 /   /  /  / Myrkkymaalit

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta