AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kurtinhauta

Kurtinhauta

15 Vastausta 1 966 Lukukertaa
Vaikka en asu Kurtinhaudalla niin minusta se on koko Haukiputaan kaunein ja jotenkin idyllisin kylä. Se ei ole samaa kuin Martinniemi vaikka se onkin vieressä. Se on sivukylä. Samoin ovat Martinniemen sivukyliä Putaankylä, Häyrysenniemi ja oikeastaan myös Parkumäki ja Siipolanmäki.Onganranta on Kurtinhaudan sivukylä. Kauneudessaan Kurtinhaudalle vetää vertoja vain Kiviniemi joka on myös kaunis kylä kun meri on siinä vieressä.

samaa mieltä

Siinä Kurtinhaudan kohdalta on jokisuulle tosi kaunis näkymä. Kylä on kaikin puolin siisti ja OK. Vanhat talot alkavat olla sielläkin vähissä mikä on harmillista. Meren rannan metsä on kaunis ja siellä on hyvä sienestää ja marjastaa. Varmaan Haukiputtaan parhaita paikkoja.

moi

sinne on myös hyvä rakentaa ostaisin heti tontin sieltä ihan ukkolanrannasta olis hyvä merinäkymä sais köyhät ajaa pois sieltä

SAMAA...................

Olen täysin kassasi samaa mielipuolta Kurtin haudasta idyllinen tihiään asuttu perinne Martiniemeläinen kylä yhteisö , monta entistä Raumarepolan työläistä on siellä asunut ,kuljen kesäisin ainakin kerran sen läpi käydessäni Martinniemmen kylä juhlilla kala satamassa , siellä on myös ensinmäin tansi paikkanikin Reggaan talo ( vaikia kirjoittaa ..??? ) en ole itse siellä asunut vvan itse Martissa sitten Putaan kyllällä Käpykankaalla.......... esim. ,Vahtolanmäellä ,viimeksi Siipolanmäellä..
tavataan taas siellä Martinniemen kylä juhlissa kesällä .............???............Olavi

Kaunista seutua

Kurtinhauta on kesällä aivan ihana paikka! Hyvä uida meressä.

Tosi

Ilman muuta Haukiputaan kaunein kylä. Kiiminkijoen suu on oikein komeaa seutua.

Historiaa

Kurtinhautalaisista kävi valtaosa työssä satamassa. Repolalaisia ei ollut monessakaan talossa.Lapsia oli paljon. Kylältä ovat lähteneet tunnetut putaalaiset Joni Skiftesvik, Lea Laven ja Eero Tapio. Heidän kaikkien kotimökit olivat aivan lähekkäin.

KOMMENTI.................................

Joni Skifesvik oli luokka kaverini istuimme samassa pulpetissakin , Lea Laveen oli sitä vastoin siskoni luokka kakeveri , että on sieltä Martinniemestä lähtenyt mailmalle muitakin kuuluisuuksia kuin minä ...........olavi

Lea oli

Oltiin samalla Jussilan luokalla Olli vuonna 1958 Martinniemen uudessa koulussa ja Joni ja Lea Luukinen (myöhemnmin Laven) oli kans. Nii että kyllä sinä olet Lea Lavenin kanssa ollut samalla luokalla Olli.

EN MINÄ .............

En minä entkä Sinäkään
oleet hänen kassa samalla luokalla vaan minun vanhenpi sisko oliko näin ....pitääkö kysyä Lealta ???.........olavi

Luokkakuva

Minulla on Jussilan Einin opettaman Martinniemen koulun kolmannen luokan kuva vuodelta 1958. Siinä seisoo Lea Luukinen (Laven) melkeinpä Häikiön Olavin takana. Ei kuva valehtele, mutta Ollin muisti reistailee. Lea on syntynyt kesäkuussa 1948. Sinä olet saman ikäinen.

NIIN SINULLA..............

Niin Sinulla on se kuva en väitä ennenkun itse sen näen omin silmin , muisti pätkii toisinaan mutta näköä on jäljellä , joku toinenkin on väittäny sitä samma Leasta ,toivoisin että jollain keinoin saisit ckannatua ja lähetettyä minulle se olisi tosi suuri lahja minulle nähdä entisiä luokka kaverit edes kuvassa , pystyn sitten itse valmistamaan siitä itelleni paperi kuviakin ... Luukisen Lea siitä Luukisen mäeltä oli kyllä eka ja toka luokalla kansani , näin häntä Oulun torilla muutamia vuosia sitten mutta ei hän olut muuttunut edes Lea Laveeni näköseksikään ............???............oiskohan täällä muita jotka ovat olleet samoilla luokilla meidän kassa koulussa .........???..........Olavi.H

eri henkilö

Nyt on Olli niin että sekoitat henkilöt. Luukisen Lea ei ole asunut koskaan Luukisen (tai Luukelan) mäellä. Luukisen Lea asui Kurtinhaudalla ja myöhemmin Martinniemessä Koljosen talossa.

VASTAAN ...........

Vastaan Sinulle luokkakaveri pramin heti kun saan koton yhteydet pelamaan , toivottavasti tänään ....................olavi

Re: Ei otsikkoa

lea asu kaupin kankaalla

kurtinhaudan metsään 38 tonttia

lue lisää htt:www.kurtinhauta.net/
 /   /  /  / Kurtinhauta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta