AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Kiljun teko ohje 1,5 l pulloon

Kiljun teko ohje 1,5 l pulloon

89 Vastausta 40 786 Lukukertaa
Mitäs tarvis tommosen kiljuannoksen tekemiseen? Niin, ja jos laittaa pihalle käymään, mikä täytyy olla lämpötila? Ja eikös kiljun käyntiaika ollu 2vk?

Eräs ohje

Käymisaika riippuu enimmäkseen käytettävästä hiivasta ja lämpötilasta. Suomessa on sen verran kylmät kelit etten suosittele ulkona käyttämistä. Pitäisi olla 20-25 astetta lämmintä jatkuvasti, ja kuumimpinakin aikoina lämpötila laskee yöllä helposti 15:een asteeseen. Saattaahan se käyminen silti onnistua.

1,5l pulloon voi tehdä kiljua esimerkiksi liuottamalla pari desiä sokeria kuumaan veteen, jonka jälkeen täyttää pullon haalealla vedellä siten, että loppulämpötila on parinkymmenen paikkeilla. Sitten noin ruokalusikallinen turbohiivaa tai muuta vastaavaa veden pinnalle. Itse en koskaan ole sekoittanut hiivaa veteen, vaan antanut sen jäädä pinnalle. Pullon korkkiin teet muutaman millimetrin reiän, jotta pullo ei losahda sinne syntyvän paineen vuoksi. Kokemuksesta oppii tekemään sopivan reiän. Siitä se käyminen alkaa, hiivapusseissa lukee käymisajat. Löytyy muutamassa päivässäkin valmistuvia hiivoja. Ruokahiivaa en suosittele käytettäväksi.

Litkun laatu voi olla mitä tahansa, mutta kyllä sen pitäisi päähän nousta. Kun täytät pullon vedellä voit toki laittaa mehutiivistettä samalla sekaan, niin saat makua. Voi toki lisätä jälkeen päinkin.

Entäs jos..

lämpötila laskee 10 celssiukseen? Niin ja saako turpo hiivaa kaupoista? :D vai pitääkö alkoon lähtä hakemaan?

oikea ohje

ei mitään millin reikiä ku korkki pois! minä tein silleen että laitoin 4dlmehutiivistettä 5dlsokeria pussi kuivahiivaa ja 2litraa lämmintä vettä annoin olla viikon ja suodatin kunnolla ajan kanssa ja tuli hyvää! :)

KIlju

Jotkut puhuu teinitytön kiljusta. Nii,ku haluaisin tehä sitä 1,5l pulloon,ja mielellää nii ettei porukat sais tietää.
Nii voiko joku antaa tarkat ohjeet siitä et paljonko vettä,hiivaa ja sokeria. Ja,pitääkö sitä korkkia välil aukoa ettei se pullo lojaha sinne kaappii?
VASTATKAA!

no joteski näi

Kilju ohje
1.etit suppilon, Mitta astian ja lidlin 2l limukkapullon sitkans peset sen hyvin.
korkkiin pieni reikä taikka tee vesilukko(korkin voi ottaa pois tai laittaa raolleen)

2. hankit 1.5/1.9l vettä,3dl suggar, 1tl pikahiivaa. veden määrän mukaan muut aineet suhteessa perusohjeeseen

3. kaada pulloon 3desii sokerii, sitte lurautat päälle kiehuva vettä sen verran että sokeri liukenee kuumaan veteen

4.sitten loput vedet sinne niin että lopputulokseksi pitää tulla vähän yli kädenlämpöist vettä(abut25 asteista vettä), pulloon kannattaa jättää hieman tilaa esm. 1-2dl

5. ja sitten sinne 1.5+ litran satsiin heitetään semmone 1tl pikahiivaa

6. hiivapussin takana lukee käymis aika.. eli semmone 3-5 päivää on luultavasti tarpeeks.
käyminen alkaa heti tai kohta ravistuksen ja sekoituksen jälkeen. sitte heitä se johonkin piiloon vanhemmilta !WARNING! kilju haisee mutta sen tunnista vain se ketä tuntee kiljun aromin.

7. tärkeää! sitten kun suhina pullossa on loppu tai vähäistä niin sitten viet sen pytyn esm. parvekkeelle tai paikkaan jossa on alle 10 astetta lämpöä jolloin käyminen loppuu TAI/ja lisäät käymisen pysäytys ainetta.

8. Sitten annat kiljun kirkastua 2-7+ päivää. jätät sen vaikka parvekkeelle tai johonkin paikkaan missä se saa olla paikoillaan !KOKO AJAN!
muuten mäskit sekoittuu kiljuun uudelleen.
-siis annat kiljun seistä niin kauan että se on kirkasta (jos haluat oikeasti hyvää)

9. kaada !VAROVASTI! kilju pullosta toiseen niin että pohjamuta ei mene toiseen pulloon. TAIKKA lappoa isosta pullosta limupulloihin(helpompi kantaa)

KYMMENEN-10- JES JES tai HYiPersE

-jos tykkäät ni ei muuta ku pää sekasi!
-jos kelpaa nii heitä sekaan tuoremehua tai mehutiivistettä EI LIMPPARIA!!(usein maistuu vain paskalta)
-jos tuli SAATANAN PAHAA syystä X,, tai et va tykkää yksinkertaisesti, NIIN anna kylän suurpummille taikka heitä mettään OR kastele kaverin kukat sillä ja vähä muitaki paikoja :D

++ vesilukon voit tehdä näin:

osta letkua 1-2m tarpeen mukaan
teet korkkiin reiän johon tuo letku mahtuu.
Sittes vuoraat sen letkun kiinni korkkiin (tiiviisti) silikoonilla tai muulla toimivalla aineella.
vesilukkokorkki kiini ja toinen pää kaljapulloon miss o vettä riitosast pitas kuulua pulputusta

5-10l bonagua pullo on mainio ratkaisu jos haluaa vähän enemmän kerrallaan taika joku kanisteri

huhhhuh kattokaa www.kilju.tk tai etsikää googlesta tietoa kotiviinstä ja kiljusta

en jaksanu kirjotaa kunnolla SORIIIIIIH! :DDD

hei

Olen tekemässä appelsiinikiljua ja jos siihen menee happpea niin meneekö se pilalle olen katellu netistä että muuttuu etikaks jos käy hapen kans haittaako pieni määrä happea.

Siis..........

Siis teoriassahan liikamäärä happea tekee siitä etikkaa, mutta jos jos astia on täysin ilmatiivis, niin astia voi räjähtää. Eli siis ei saa olla täysin ilmatiivis, jotta hiilidioksidi pääsee ulos.

Varmistan tietojani ;)

jos kiljun tekee kesällä voiko sen jättää ulos käymään :O ja kun sen täytyy olla kylmässä voiko se olla esim. hiukan maan alle haudattuna:D ei haisis ja siellä piilossa eikä liikkuisi... toivottavasti vastaatte nopeasti pirskeet tulos ;)

Pieni huomautus!

Veden voi ottaa suoraan hanasta vaikka se on epäpuhtaampaa niin alkoholi tappaa myöhemmin bakteerit samoin kiljun käyminen loppuu ku alkoholista tulee niin vahvaa että se tappaa hiivasolut
Pieni huomatus

Enpä tosiaan suosittele kraanasta tulevaa lämmintä vettä, siihen laitetaan klooria putkiston ruostumisen estämiseksi. Nyt hiiva on sellainen elävä orgasmi joka saattaa alkaa muodostaa myrkkyä jos se käydessään joutuu kosketukseen jonkun vieraan aineen kanssa. Kiljuvesi on syytä lämmittää hellalla ihan kylmästä vedestä, voit tietenkin lisätä kylmää vettä kraanasta jos lämmitit liiaksi kiljuvettäsi. Laitat vain käden lämpöistä vettä kilju vedeksi jos panet liian kylmää vettä niin kiljun hiiva ei ala käydä ja jos laitat kuumaa vettä niin hiiva solut palavat ja kuolevat, siis vain alle neljäkymmen asteista vettä.

Lisäys pieneen huomautukseen!

toi siksi että liian kuuma vesi tappaa hiivan kanssa se pitää olla alle 30 asteista taikka noin käden lämpöstä

eli

Pitääkö sen kiljun olla korkki auki sillonkun se kilju on ulkona lopettamassa käymistään?

mitäs jos

entä jos liottelis omenan kuorii vedes noin 1vk ja sit siivilöis ne omenat pois ja tekis siihen veteen kiljun eli sokerii hiivaa ja lämmittäs sen omena veden niin tulisko siitä omena kiljuu
saattaa haitata käymistä mutta kannattaa lisätä ne aineet sitten kun se on kokonaan valmista

kysymys

saako sitä hiivaa ostaa alle 18v? ja haittaako jos laittaa muovipussin pulloon päälle ettei haise niin lujaa??
että riittääkö ilma
Noo 1,5l pulloon suunnilleen se litra 40 asteista vettä, 2 - 2,5dl sokeria ja 2 - 2,5 ruokalusikkaa pulla hiivaa.
eräs ohje

Ihan oikeita ohjeita annoit, mutta tällä palstalla on esitetty 1,5 litran pulloihin tehtävää panosta, itse en suosittele näin pientä astiaa. minä olen tehnyt kaupasta saatavista aineista hyvää viiniä. Se on siitä hyvää kun sen teko on luallista kolmen vartin pullo hyvää viiniä maksaa vain korkeintaan euron. Varmaan kiljukin olis hyvä valmistaa kaupasta saataviin vesi lukolla varustettuihin pönttöihin. Mikään ei ole ikävämpää tässä asiassa kuin se että täällä körttiläisessä maasa on kaikki alkoholiin liityvä tehtävä salaa. Täys mehun laitto kiljuun on siksi hyvä kun se pullo näyttää sitten viinipullolta. Viinin teko jota itse olen harrastanut on mielen kiintoista, ja minä halusin vielä varmistua asian luallisuudesta niin kysyin sitä poliisi laitokselta, niin poliisi sanoi, että siitä vain pöntöt pihisemään

kilju

se käy 5 päivää sit valkase se pari kertaa eli kaadat suodatin pussin läpi toisee pulloon ja annat olla 3 päivää

Hmmm.

eiks sopiva määrä sokearia olis niinku noin 75grammaa sokeria per litra vettä ja 0,75 ruokalusikallista pikahiivaa siitä kerrotaan sopiva määrä esim kymmentä litraa kohdi

Heh..

Tulee niin nuoruus mieleen kun lukee.
Kiljun tekemisestäkin saatte taidetta.
Lämmin vesi sokeri ja hiiva, se käy, tulee alkoholia. Loput on maustetta :D . Kiljusta saa mahtavan paska taudin jos ja kun käyminen ei ole loppunut.
Kokeilkaas tällasta jos jaksatta, Litran tuoremehu purkki pakkaseen ja sitten kun se on jäätynyt niin sulattakaa ja tehkää pieni reikä. Sekin käy, pari viikkoa ja valmis.

Lömppiä tehet näin. pari litraa mehua 9 litraa vettä ja kilo sokeria ja pala hiivaa.

Mielikuvitus on vaan raja, älkää hölmöilkö humalas päisänne ja pitäkää vessa lähellä, jossain vaihessa se varpus parvi lentää kuitenkin.

MOI!

MORO! Toi kilju olis nyt ollu käymäs 3päivää eikä siinä enää näy mitään käymiseen liittyviä asioita, niin käykö se niin että kaadan kiljun suodatin pussin läpi toiseen pulloon ja annan olla kirkastumassa pari päivää?

miten?

Miten toi tuoremehu juttu sulatetaan? Saako laittaa mikroon sulatukselle vai pitääkö antaa huoneenlämmössa/ jääkaapissa sulaa???

Käyminen

meil on koto mettäs sellane metri x metri luola. Oisko se hyvä käymisprosessii?
koti kellarii vaan porisee ei sieltä kukaan löydä!

mikä on kun

laitoin ämpäriin 5 l vettä. hiivaa ja sokeria aika paljon mutta ei mitään mikä on syy että se ei käy
vastatkaa vikolopuksi pitäis saada juotavaa

Köyhäm miehen kilju

Elikkäs hanki vaan 1.5-2L pullo ja kaada 19-30 asteista vettä 1.3L sinne pulloon. sitte tunget 2.5DL sokerii sinne kiljuun vaikkapa suodatin pussin läpi----..

sitten pistä 4/5 pakettia ihan normaalia pulla hiiva ja pistä kaappiin pullon korkki vähän auki ja pyyhe pullon päälle.... ((((paloittele hiiva mahd pieniksi paloiksi ennen kun kaadat hiivat pulloon))))

Itelle on tullut ihan 12% ok kiljua mutta jos et saa kaljaa alas ja olet muutenki siiderin ystävä kannattaa kilju jättää tekemättä

Päärynä kiljua.

Eli jos laitan 1.5l limsapulloon
1l vettä (n.25 celcius asteista)
2.5dl talous-sokeria
1tl pikahiiva(??)
Päärynämehu-tiivistettä
Eli laitan pulloon veden ja sokerin->sekoitan niin että sokeri on liennut. Laitan hiivan ja sekoitan vähäsen. Laitan pullon korkin kiinni ja korkissa on n.0,5mm-1mm reikä. Odotan 6-7 päivää. Noh nyt minulla on sitten ongelma miten jatkaa tästä. Eli kun se on käynyt sen 6 päivää niin kaadanko juoman suppilon läpi jossa on kahvinsuodatinpaperi toiseen pulloon? Ja sitten laitan juoman siinä toisessa pullossa hetkeksi pakkaseen(n.30min?) jotta käyminen loppuu. Annan juoman seistä korkki kiinni(ei reikää korkissa?) n.2päivää paikallaan. Kaadan sitten taas kahvisuodatin paperin läpi kiljun toiseen pulloon ja lisään sekaan päärynämehutiivistettä ja valmista juotavaksi. Meneekö se suunnilleen näin? Ja tuleeko kiljusta pahaa hajua huoneeseen? Kun minulla on vain oma huone käytettävissä, koska keittiötä tai vessaa ei viitsi pahemmin käyttää koska kämppis saattaa huomata. Ja ei ole mukavaa jos kaverit jotka käy kylässä haistaa pahan hajun.

Muaki

Minä oon lukenut vesilukoista ja aktiivihiilestä. Eli jos vaikka edellisen tyypin tapauksessa laittaisi jotenkin vesilukon ja aktiivihiilen vaikka toiseen pulloon jossa on vettä. Eli mite tuo vesilukko ja aktiivihiili toimii? Ja mistä niitä saa ja onko mitään ikärajoituksia kuten kirkkaaseen viinaan?
Limsapullossa tehdessa mina olen vain aina jattanyt sen korkin hieman loysasti kiinni, etta paineet paasee pois. Mitaa ilmalukkoja tai muita hienouksia tarvita.

Kiljaseppa!

Mutta entäpä jos ei halua sitä hajua esiintyvän huoneesa/huoneistossa!?

sdf

Korkkiin nippa ja siihen letku kiinni, tai vesilukkoon kiinni letku. Ja se ikkunan kautta ulos, tai johonkin ilmastointi räppänään.

mikä on nippa

mikä on nippa
Korkkiin nippa ja siihen letku kiinni

Tuntuu kuin kaikki kirjoittajat olisi vasta alkajia tai sitten, niin, että joudutaan salailemaan sitä kiljun tai kotiviinin tekoa. Ensinnäkin viininteko välineitä saa ostaa suurimmista marketeista kuka tahansa.

Ei ne paljon maksa asialliset välineet joita kiljun tai viinin teossa tarvitset. 30 l käymispönttö. vesilukkoineen maksaa noin 10-12e. Jos on kunnon vesilukko niin hajua ei tule huoneeseen.
Kiljua on hyvä tehdä enemmältä kun kerran alkaa tehdä. Minä teen kiljua 10 l satseissa. Siis kymmenen l vettä noin käden lämpöistä, sekaan kolme tuorehiva pakettia kaksi kiloa sokeri jauhoa, riisiä noin kilon verran. Noin viikossa satsi on käynyt loppuun. Vie satsi kylmään mieluiten jääkaappiin, noin 10 litran sankossa Anna sen olla siellä kylmässä kaksi vuorokautta, Sitten lappoat sen toiseen astiaan, mutta varo, ettei riisiä ja muuta sakkaa pääse enää ainakaan kovin paljon siihen astiaan johon juomasi lappoat (Lappo on periaatteesa noin sentin paksuinen muovi letku) Kannelliset muovi sankot on ihan hyviä tässä asiassa. Taas annat kiljun seistä sen kaksi vuorokautta, ja sitten lappoat sen pulloihin, mielellään läpinäkyviin pulloihin. Sitten vain pullot jääkaappiin. Minä käytän läpinäkyviä pulloja, koska näen miten viini kilju kirkastuu. Laita joka pulloon kierre korkki. Kun yllä kirjoitetulla tavalla menettelet niin viini kilju kirkastuu lähes veden väriseksi, se sisältää noin 10-15% alkoholia. Minä käytän tälläistä viini kiljua ruokajuomana, ruokailun yhteydessä laitan noin puoleen litraan kiljua mehu tiivistettä noin puoli desiä. Kun sinä kaadat pulloista juomaasi lasiin niin jätä pullon pohjalle noin sentti sitä juomaasi. Tämä siksi, että siellä pullon pohjalla voi olla niita sakoja joita kiljun teossa kaikesta huolimatta jää, kaada siitä noin sentin verran viemäriin. Tälläinen viini tai kilju kuinka nyt vain sanotaan on parasta kotiviiniä, ja siitä tulee tiivistemehun kanssa kauniin väristä. Juoman teossa ole rauhallinen ja tarkka, huolehdi että välineesi on puhtaat. Hyvän kilju satsin valmistamiseen voi kulua kaksikin viikkoa. Minun riisi kiljullani on nimikin, eli se on japanilaisten kansallis juomaa "Sakea" Japanilaiset juo sitä lämmitettynäkin joka ei minulle siten kuitenkaan maita. Tykkään, että ihmiset ei panis rahojaan näin paljon kuin viina ja viini suomessa maksaa. Kotiviinin teko on Suomessa luallista.
Mullaki on kilju käymäsä oman huoneeni kaaapisssa ja vaikka on ikkunat auki ja ovi kiini nii koko vitun huone haisee. korkki on vähä auki ku meinas posahtaa yhen yön jälkeen ja kaverilla posahti kiljupullo keskellä yötä :-D kavereidenkaa telttaan niin pittäähän sitä ny lahja olla mukana!:-)
Käyminen ei lopu pakkasessapitämällä (hiiva menee vain horrokseen),vaan pitää lämmittää esim. saunassa n.60n asteeseen!!
voisko joku selittää ton kirkastumis vaiheen, kun on kaadettu litku suodatinpussin läpi toiseen astiaan niin mitä pitäisi sitten tehdä?

?

voisko joku laittaa takuuvarman ohjeen 1,5 l annoksee ja kauanko sen pitäis antaa olla ja että haittaako jos sen laittaa kellariin käymään jossa on n +5 astetta lämmintä?

1,5 litraa kiljua

tarvitaan
2 litra pullo
1,5 litraa kädenlämpöstä vettä
pussi kuivahiiiva (puketti tuarehiivaa)
3-7 dl suggar
vähän mehua

tee pieni reikä korkkii
sekota mehu vetee
lisää sokrut
lissää hiiva
paa käymää

käy kattoos onko pullo losahtanu
Voisko joku laitta takuuvarman ohjeen.

Ei kilju käy noin kylmässä kuin sanot. Suositeltavin lämpötila on 20-30 astetta lämmintä

Hiivan lasketutuminen ennen lappoamista

Ihan kokeilumielessä ajattelin pyöräyttää kiljut, 1,5l pulloon. Aion yrittää kirkastaa sen niin hyvin, kuin kotoa löytyvillä välineillä onnistuu.

Sitten päästään ongelmaan. Mitä nyt näitä kiljuohjeita olen lukenut, niissä yleensä sanotaan että ennen lappoamista pitäisi aine siirtää viileämpään paikkaan, että hiiva laskeutuisi. Laskeutuuko hiiva myös ihan huoneenlämmössä ja kuinka nopeasti?
Ite laitoin 10l vettä, 3pussia hiivaa, 1,5kg sokeria, 1l appelsiini täymehua. Laitoin saavin patterin viereen omaan huoneeseen ja hyvin tuo käy :--) ja yli 40 asteeseen vesi ei saa mennä muuten se tappaa hiivasolut. Ala rajaa en muista mutta siinä 25-30 asteises vedessä on ihan hyvä..
Juomaan

Alaraja on noin 12 astetta lämmintä hiivasolu ei toimi alle tämän lämpötilan.
Itse lähdin tekemään kiljua 1.5l pulloon, laitoin litran vettä, pari desiä sokeria ja pussin(11g) kuivahiivaa. Ensimmäinen kerta kun kokeilen tehdä kiljua, nyt on vielä käymisvaihe päällä mut helvetisti se pukkas kuohua ja kyllä se ainakin haisee ihan alkoholille, jos päättää tehdä kiljua tällä tavalla niin suosittelen melkein 2litran pulloa. Ei mitenkään erityisen paha haju mut kyllä täällä sellanen pieni viinan tuoksahdus on. Tuli tehtyä pullonkorkkiin ilmeisesti liian iso happireikä kun joutunut jonkun verran niitä pyyhkiin paperilla yli tulevia kuohuja.
kattokaa tuolta helveti hyvät ohjeet

www.kilju.info
vittu mulla on tuolla yks pullo käymässä.perkele,jos ne saatanan vedet liusuu sieltä pois sokerit ja hiivat mukanaan,niin mä raiskaan ton pullon.:DD...mut kyl siit ainakin viikon sisällä "pitäisi" tulla hyvää juomakelpoista viinaa.riippuu ihan vitusti sokerin ja hiivan suhteista ja sen veden lämpötilasta ja suurimmaksi osaksi huoneenlämmöstä.niinkuin täällä jotkut puhuivat,niin se 25c aste on vitun tärkeä!ja voin sanoa,että jos tunget nyt näillä keleillä sen ulos viikoksi käymään,niin sä et tee sillä viikon päästä vittuakaan.jäätyy ja kylmässä vedessä ja jäisessä ei käy mikään "alkoholijuomaksi tarkoitettu juoma!"itse en harrastele noitten tekoa lähes koskaan.nyt vain "kokeilen" millaista paskaa tulee TÄLLÄ KERTAA.ei se yleensä vittu ees maistu muulta,kuin paskalta.ja sitä sen onkin.jotkut käyttävät maun parantamiseen muhua ja muuta paskaa,että maistuisi paremmalle.yleensä kiljusta tehdään drinkkejä,koska kyseinen litku on suomessa laitonta.
Olen tekemässä ekaa kertaa kiljua ja kysyisin että haiseeko hirveän pahalta ja voisko joku kertoo jonku hyvän ohjeen?? ( herkkua sen ei tarvitse olla) ja kuinka kauan SUNNUNTAI LEIVONTA KUIVAHIIVALLA MENEE KÄYDÄ??? Pikaista vastaamist kiitti..... 7
vanhana kiljunkeittäjänä voin suositella kuivahiivaakin, aika mitä menee tuon kiljun keittämiseen riippuu sokerin määrästä.

Peruslähtökohta on että jos teet 30l kiljua niin 2-2.5 % tulee alkoholia sokerikilosta

eli periaatteessa 2kg sokeria tulee 5% mutta mikään hiiva ei jaksa käyttää yli 16-17% alkoholia.

Paras ohje on että mikäli omistatte 30l saavin niin käyttäkää kahdessa erässä tuo seos. ensin pistätte 5 kg sokeria ja käytätte viikon.. sitten lisäätte kaksi kiloa ja käytätte toisen viikon.. tulee saakelin vahvaa ja käy varmasti päähän!!

pullahiivallakin voi tehdä mutta se se vasta haiseekin pahalle, kuivahiivaa pari pakettia pönttöön niin kohta on juhlat :D
mistä voi ostaa vesilukkoja ?
Tehtiin kaverin kaa tällä ohjeella 2x1.5l kiljua.
1,5 litraa kiljua
tarvitaan
2 litra pullo
1,5 litraa kädenlämpöstä vettä
pussi kuivahiiiva (puketti tuarehiivaa)
3-7 dl suggar
vähän mehua

tee pieni reikä korkkii
sekota mehu vetee
lisää sokrut
lissää hiiva
paa käymää

Alkuun kuohu ja synty jtn vaahtoo ja nyt poreilee ja suhisee :) Haisee ihan alkoholilta ja maku tulee testattua piakkoin :D
hómot tekee 1,5 litran "hetkinautinto" kiljuja.víttu tehkää suoraan 30 litran astiaan vítun pellet.mitä hélvetin järkeä tuhlata sokeria ja hiivoja niin vähäiseen määrään,kun ei siihen tule,kuin 18% ja víttu mitä suurempi määrä,sitä enemmän se käy päähän.vítun teinikilju randomit sáatana!!!!!
kiljuasiantuntia 10

Iha oikei sää kirjotit vaa kannattaaks se ny manata noi perkeleesiti senkii vittu asian tuntia kiljunen. perkele. Tääl ei kiroilla perkele.
Voe! 1,5l limukka pulloo lämmintä vettä täytee, heität sokerit sekaa ja sitten KOLME PUSSIA KUIVAHIIVAA! ja lopus suodatat kahvinkeittimellä! Pitäs nousta päähä
Toimiiko kilju jos parin päivän pikahiivan käymisen jälkeen lappoaa vain toiseen pulloon ja alkaa juomaan ? Skippaa hiivan tappamisvaiheet ja kirkastukset ymsyms....?
Kuinkahan pahalta se kilju sitten oikein haisee ??
vittuuks hermoilette? kokeilkaa vaa ette te mitää menetä paitsi ehkä korkeintaa sokeria ja vähä hiivaa kui lame
ite ainaki suosin tuota appelsiinikiljua,ei tarvi hiivaa eikä niin pahaa
ohjeet tuolta; http://appelsiinikilju.toimii.fi/
ei toimi tuo appelsiinikilju tulee paskan makuista kuravettä ja kokemusta löytyy oon nimittäin tehny muuuuutaman kerran sitä :D
hyi helvetti sentään, kaikkea paskaa kansa juo. sama kun söisi porsaan oksennusta.
hyi helvetti sentään, kaikkea paskaa kasa juo.

Niinhän se juo kun ei tunnuta tätä jaloa taitoa osattavan. Minä teen kiljun kaupunki kodissani eikä siellä haise paskalle muuten kuin silloin kon piereskelen. esm kiljua yritetään tehdä liian pienessä astiassa jossa ei ole vesi lukkoa, jota myös sanotaan haju lukoksi. Mutta en viitsi enää neuvoa, kun jo olen kirjoittanut nimm Juomanlaskia tälle sivulle riittävän kokemukseni perusteella hyvät ohjeet Nyt selostan teille ns vesilukon tarkoituksen. Se on sitä varten, että hiilidioksiidi pääsee pöntöstä pois, eikä pöntöön pääse mistään ilmaa joka useimmassa tapauksessa pilaa kiljun maun ja hajun. Kiljun on käytävä so poistettava hiilihappoa niin kauan kuin haju lukko pulahtelee, ja sen jälkeen kilju kylmään mieluummin jääkaappiin jossa se sitten seestyy ja kirkastuu. Kyllä teistä moni on niin oppilaita tässä asiassa, että neuvoisin teidät ottamaan yhteyttä johonkin viinin tekiään, tai kiljun tekiään. Niin hän kädestä pitäen näyttäis teile, kuin kaikki tapahtuu. esm ilman hyvää vesi/hajulukkoa ei tule kunnon kilju onnistumaan.
1,5l pullo
n. 1,2l vettä
n. 3dl sokeria
paketti tuorehiivaa

kamat pulloon, varo ettei hiiva kuole liian kuumaan veteen. ravistele ja viritä joku systeemi joka päästää ilmat pois mutta ei ilmoja sisään (ilmapallo, kelmu, pieni reikä korkkiin jne)
n. viikoksi käymään huoneenlämpöön. Kun käyminen hidastuu niin jääkaappiin.
Annat hiivan laskeutua ja lappoat uuteen pulloon, pohjamudat jää vanhaan.
Annat kirkastua kunnolla ja lappoat vielä kerran.
Annat kirkastua ja lappoat viimeisen kerran.

Jos ei ole lappoa niin kaada pullosta pulloon varovasti.

Käymisaika on noin viikko, eikä tuo järjetön hiivamäärä haittaa koska kuitenkin lappoat sen ja lopputulos on melko kirkasta.
Saat paskataudin jos et kirkasta. Jos se käy pullossa, käy se myös mahassa.
jos haluu reilusti kiljua nii tässä ohje:

1000000000L vettä 250000000kg sokerii 100000000 palaa hiivaa ja antaa käydä 2viikkoo- kuukausi= 1000000000 Litraa raakaa kiljua
jos laittaa esim..mikroon pyörimään niin käykö se nopeammin ?saisiko sen tehtyä esim 6 tunissa?:)
ei... ensinnäki hiiva kuolee ja toiseks se pullo räjähtää
sanokaa ny oikeehen tarkasti kuinka 1,5 litran pullohon teherään kiljua ???
Tuokin on täällä sanottu jo moneen kertaan ja keskustelun taso täällä muutenkin välillä jotain niin huonoa, mutta tässä nyt linkki siihen 1.5 litran kiljuun;
http://kilju.fi/reseptit/
Google on keksitty..
Emännäl on hiiva, kandeisko panna... kiljut käymään?
HAhahahaa, tehkee kerralla se 20l!
Vanha ketju mut pakko oli tulla kirjottaa, koska olettaisin että on kokemusta enemmän kuin monella muulla täällä muistan Aikoinaan kun tehtiin kiljua 2-3 30l astiassa kerralla, myytiin ja juotiin :) se oli sitä teini aikaa joskus 14-17 vuotiaana, nyt näin vanhempana ja viisaampana (26uotias), tulin antamaan hyvän neuvon jos meinaa tehdä 1.5l pulloon. Kokeilin NIMITTÄIN kun sain kiksit KILJUUN uudestaan teidän ansiostanne. Elikkä näin onnistui itellä JA OLI VAHVAA!!!

1,5l limpparipullo
11g rainbow kuivahiivaa (noin puolet laitoin)
2,5dl sokeria
käden lämpöistä vettä

Homma meni niin sokerin sotkin lusikalla veteen, vesi limppari pulloon, hiivat perään ja muutama napakka ravistus. Korkissa on reikä noin "saksenkärjen" kokoinen , + 2pyyhettä päällä. ei kuohu yli noilla ohjeilla tai HAISE edes hirveälle.
Esimmäiset 4vuorokautta kävi lujaa ja toiset 4vuorokautta heikommin mutta kävi kuitenkin , yhdeksäntenä päivänä 20tuntia parvekkeella -3 - -8 asteisessa ilmassa hiivaa jäi OLEMATON määrä pohjalle ei tartte edes kirkastaa. Mutta voisinpa väittää että tuossa reilun 8 päivän käymisessä vonkua kiljuun tuli vähintään 14% meni se päähän ku HALKO ja ei edes PASKATTANU.
Ja kokeilkaa lisäillä marjoja/tiivisteitä ym ja mieli tekee ite suosin perinteistä vesi kiljua.

Mutta suosin myös isompia määriä kiljua kerralla , halusin kokeilla pientä määrää tuli hyvää ja ennenkaikkea vahvaa.
Jaahas se ois taas Uusin satsi (5 litraa) käyny 6 päivää alkaa olla viimehetket käsillä :).
Perjantaina pääsee jo nauttimaan...
Niin tein kokeilu mielessä tollasta 2litran puteliin tässä hjelppo ja hjyvä ohje...
3dl sokeria, 2/3 osaa kuivahiivaa (sunnuntai). 1.7l vettä
ja kun käynyt 6päivää lisää sekaan "sodastream strawperry mix" noin 0.7dl
on perkeleen hyvää.
nonnii jos et haluu juua paskaa niin teeppä näin teet kiljun iha normi ohjeella elikkä 2l buteliin 1,5l kädenlämpöstä vettä 3desii sogerii ja pussi kuivahiivaa annat käydä vaikka viikon tai jotai semmosta sen jälkee jos on kiire ryypiskelee suodatat kiljun suodatinpussin läpi tai parempaa tulee kun viet kiljun johki viileesee vaikka autotalliin tai parvekkeelle ja ootat että mäski valuu pohjalle sit vaan kaadat sen varovasti toiseen pulloon sitten murskaat turkinpippuria ja laitat sen kiljun sekaan muovipulloon sitten vaan laitat sen astianpesukoneeseen ja sitkun se on pessy turkinpippurin pitäs olla sulanu jasekottunu jos näin ei oo kaadat seoksen kattilaan ja keität sitä niin kauan et turkinpippuri sulaa siin ois sit salmiakkikiljuu valmiina juotavaks eiku huiviin vaa ja känni on taattu vot myös laittaa kiljuun sodastream tiivistettä jos et salmiakist tykkää
Ootteko koittanu maustaa keitostanne aromivahventeella (natrium glutamaatilla/monosodium glutamate lontooksi) n. 5g jokaista sokerikiloa kohden?

Ymmärtääkseni vahvistaa tuotosta sen verran, ettei isoinkaan jurripää juo 0,5l tuoppia enempää. Eikä varmaan kannata kokeillakkaan?
Veljeni on tosi kännikala ja se tekee kahvista kiljua silleen että heittää kahvipannuun porojen päälle hiivaa ja taloussokrua ja kaataa sitten kupin haaleeta vettä päälle.
Jos aamulla laittaa aamukahvin jämien päälle, niin seuraavana aamuna on valmista ja hyvää kuulemma on,
En voi tietää, miltä se maistuu, koska en juo alkoholia, mutta veljeni kehuu, että hyvää on ja ainakin se tehoaa, sillä hän on aina ihan tillin tallin.
Veljeni on tosi kännikala..

Kyllä uskon, että veljesi on tillintallin aina, vak ei pois juonu kiljun tippaa. Ei tuollaisesta juovu kuin ne jotka kuvittelee juopuvansa vaikka kuraveestä.
Turpa kii vitun hinari
Olen kuullut että kilju tuhoaa pikkuaivoja, joten eikai litra kiljua haittaa?
syntynyt 199X

Ei vaan pikku aivoi vaa kaik kiljunjuojat on aivottomii
halvan vesilukon teko-ohje.

Nyhrää kiljupullon korkkiin pillin mentävä reikä.
Työnnä reikään pilli.
Jatka pilliä toisella pillillä, että saat sen taivutettua pullon vierelle.
Täytä puolen litran limupullo melkeen täyteen vedellä
Työnnä kiljupullon korkista tuleva pilli limupulloon (veden alle)

ja valmista on, eikä haise.. kokeiltu on :)
HUUREI...
Kuivahiivaa 11g / 2l vettä / 4dl sokeria ja 7päivää käymistä tuloksena "KÄNNISSÄ ku ANKKA".
Mää oon kuulu että ku täyttää astian kusi kuumalla veellä ja sulkee kannen ja alkka kiljuu oikke perkeleesti, niin ihme ja kumma se ves siel suljetus pöntös on muuttun kiljuks. Ku sit oot kylli kiljunu nii poista kans ja haali kokoo mutama kaveri, jokka alka kiljuu sin kans. Ehkä on kuiteskii hvä ilmoitta poliisille miks joku Aholan mutkas kiljuu nii perkeleesti. Ny ku sit poliisit kuulee tän kiljunnan, nii ne ymmärttä siit et Aholan mutkas tehää kiljuu, eikä ne oo sit milläskää vaikka mitä mökää siel pitäsit. Ku teitti ny on kiljumas sää ja sun kaverit nii mää oon kuullu et se kilju muuttuu pontikaks joka onkii jo tosi kovaa aineta. Muistakka kuiteskii et työ lopetatta sen kiljunna ajois, ku mää oon kuulu, et se pontikkaki muuttuu sit lasinpesu aineeks jos kylli kovaa kiljuu, eikä lasinpesu nestettä juo muuk ku iha juopot ekkä sää taas haluu kuulua niihi. Ja ku sitte ootta aikasa kiljuu juonu ja kiljunu iha luonnostaa ja ku kilju sit loppuu, nii mää oon kuullu, et ku on oikke hiljaa nii se juotu kilju tulee siihi astiaa takas.
Ostat purkin mehua, pistät sinne sokeria ja laitat pakastimeen yöks, sitten pistät jonnekkin käymään kaheks viikoks ni paska lentää. Kokemusta on ;). Sitä en tiiä tuleeko tuosta humalaan mutta oksettamaan rupes
eikö noita pikahiivoja myydä alaikäisille? tänään ei ainakaan myyty sellon prismassa
hiivaa vettä ja jotain hiivaa vaikka terskan välist niin kilju on valmis. 2pv niin nousee varmasti päähä.
Kesällä pitää pamauttaa mestarin 24h hiivalla ja 6kg sokeria sellanen suomalainen ihme että oksat pois. Tolla yhdistelmällä onnistuu jopa ihminen joka tahtoo olla peukalo keskellä kämmentä :). Ei tosi. Mutta vanhan koulukunnan mies sanoi että kyseinen hiiva on parasta. Eihän niillä tuu niit prossia ku se +15% aina ominaismittarilla saatiin viimeks 16.7% 72h käytöllä. Joten ei siinä kauaa nokka tuhise. Se on turhaa tehdä pienempiin astioihin koska toi jos mikä menee ku kuumille kiville. Varsinkin kun maustaa hyvin :). Vois rueta taas ihan urakalla tekemään, onhan tuosta lystistä aina pitkää iloa, ku ei kerkeä kun entinen lopettaa käymisen niin uusi satsi starttaa saman tien, siinä ei kauaa tarvii miettiä krapulaa. Vaikken alkoholismia suosittele. Ainahan on sitten ainakin mistä tarjota ku vieraita. Ja lyön vetoa jos oot kunnolla tehny niin yksikään ei tajua mitä se on. Tulee tuumauksia että onpa hyvää, mitä tää on?.
Juu suosittua on hiivakin, oli paikal. Prismasta loppu!
Jos tuota nyt kuitenkin tekee 10l ämpäriin 7-8 l satsin, niin paljonko tuota mestaria siihe laitettas?
Sanon sinulle sen verran että kokonainen pussi menee sellaiseen 30litran mälliin helposti joten tuosta voit laskea 1/3 pussista riittää 10l laitat sekaan 2kg sokeria niin takaan sinulle että saat parhaan lopputuloksen. Nimimerkillä kokemusta on.
Eläkä lisäile mitään mehuja tms. Kun vasta käymisen jälkeen kaikki muu käymisvaiheessa hidastaa ja paskentaa makua. Moni läträä just mehujen kanssa heti alkuun, en suosittele. Parhaimman saa kun loppuun käy ja 12-24h ennen nauttimista lisää.
Itse voin parhaaksi sanoa että tein aikoinaan käymisastiaan (30l) tälläisen pamauksen. Eli pussi mestarin 24h 6kg sokeria ja 2kg omenaa kuorittuna/pilkottuina ohuiksi siivuiksi. Laitoin enka normi sokerit veteen ELI liuotin noi ensteks, ja sit haaleeta vettä niin että täyteen käden lämpöistä tuli. Lopuksi löin pintaan hiivan juurikin mestarin 24h. Ja annoin olla reilu 100h kunnes laitoin omenat siivuttuina/kuorittuina pinnalle. Ja ala carte oli valmis 24h päästä yhteesä meni siis reilu 5 päivää mutta jumankauta että oli hyvää ja meni päähän. Letkutin tietty silleen et hiivat jäi pohjalle. Pulloissa ei ollut yhtään. Nimitin tuon omenapommiksi.
Ohoh unohtu kuivahiivalla pönttö käymään no ainakin loppuun käynyttä 15päivää on ollu kaapissa :). On meinaan AIKA PERKELEEN vahvan hajuista!.
Harvalla kiljuntekijällä se pönttö unohtuu. No nyt kun on kerran jo lähes vuosikertaa, niin lisääpä hieman sokeria ja pistä pulloihin. Parin sadan vuoden päästä kun sukeltavat niitä pulloja pohjasta, niin ihmettelevät muinaisen Finlandiksen erinomaista kuohuviinikulttuuria.
ite laitoin colapulloon kiljut käymään ja päästän sielt paineet 2 kertaa päiväs ettei räjähdä ja kohton viikon käyny eli lauantain tarkotus vetää pää täytee
 /   /  /  / Kiljun teko ohje 1,5 l pulloon

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta