AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Toiminimen lopettaminen

Toiminimen lopettaminen

11 Vastausta 17 757 Lukukertaa
Olen lopettamassa toiminimeni heinäkuun loppuun mennessä, minulla on tiedossa tarvittavat paperit ja jutut mitä pitää hoitaa, mutta kun elokuun alussa jään työttömäksi, ja kun olen siihen menessä lopettanut toiminimeni, saanko sitten heti tavallisest työttömän päivärahaa, mikä tämä 4KK karenssi on josta olen kuullut puhuttavan?

Työvoimatoimistossa sanoivat että minun kohdallani ongelmia ei pitäisi olla jos olen siihen menessä lopettanut toiminimeni enkä jätä sitä 'roikkumaan', mutta millä perusteella tätä karenssia sitten voisi rapsahtaa? Vähän kauhistuttaa kun noita vero/tilitoimisto kuluja esim nyt tulee vielä syyskuussakin ja ihan rahattomana olo ei kuulosta houkuttelevalta vaikka asunkin vielä kotona :D

Odottelen omaa päätöstäni

Minä lopetin toiminimeni toukokuun lopussa ja odottelen parhaillaan päätöstä työvoimatoimistosta. Hirveän nipun papereita sinne kannoin, toivottavasti oli riittävä määrä. Yhdessä työvoimatoimiston paperissa kysyttiin kaikenlaisia selvityksiä ja numerotietoja yritystoiminnasta, _paitsi_ jos toiminta on kestänyt alle 18 kk. Ilmeisesti se on jokin maaginen raja, jota pidempi toiminta on jotenkin vakavampaa?

Jos toimintasi oli voiton puolella, voit odottaa tästä rapsahtavan "karenssia" eli tulot jaksotetaan jotenkin sillä lailla, että työttömyys ei alakaan siitä lopettamispäivästä. Ja jos on mitään syytä epäillä, että vieläkin voit saada jotain tuloa vanhan toiminimen pohjalta, niin 4 kk karenssi varmuuden vuoksi.

Hauskaa odotella ensin 3-4 viikkoa päätöstä, olenko työtön vaiko enkö, ja sitten jos olen, niin korvauksia voi odotella joskus elokuun puolivälissä aikaisintaan. Tämä tietenkin sen päälle, että koko alkuvuoden ei ole tullut kuin takkiin siitä toiminimen pyörittämisestä :(

Jos yel alle 8520 euroa

Jos Yel on ollut alle 8520 euroa niin ei pääse työttömyysturvan piiriin ennenkuin on ollut "oikeissa töissä" tai koulutuksessa.

Työmarkkinatuki

tulee joten älä höpötä.
Tiedän koska itse saan.

Pekkapp

Ilmeisesti sinulla on täyttynyt tämä allamainittu ehto, koska olet saanut työmarkkinatukea.

"Myös yrittäjät voivat kuulua työttömyysturvan piiriin. Työttömyyspäivärahan saamisen yhtenä edellytyksenä on, että yrittäjätoiminta on ollut työttömyysturvalaissa tarkoitetulla tavalla olennaista. Yritystoimintaa pidetään olennaisena, jos YEL-työtulo on vähintään 8 520 euroa vuonna 2005. "

Sain

Työmarkkinatukea koska työssäoloehto ei täyttynyt, mutta olen kuitenkin yli 25-vuotias.

Jos ei

yrityksellä ole verotettavaa omaisuutta, jonka joutuu muuttamaan tuloksi ja jos yritystuloa ei tule lopettamisen jälkeen.

Yleinen omavastuu 7-arkipäivää. Tämän jälkeen alkaa tulla työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea jos työttömyyspäiväraha ehdot ei täyty.

Itse lopetettuani yritystoiminnan ainut aika kun en rahaa saanut olit tämä 7-arkipäivää.
Rahan nimi oli työmarkkinatuki.

hei emmi

mitä kaikkea jouduit tekemään/täyttämään jotta sait yrityksen lopetuksen?onko vain jokin kaavake?mietin tässä että miten asumistukea esimerkiksi on mahdollista saada?
(toiminimestä lähinnä jää verovelkaa jne!ei säästöjä ainakaan.
mutta se lopetus haetaan?

emmi

yksityisen elinkeinonharjoittajan jonkun lopetuslomakkeen Y6 täytin ja vein sen verotoimistoon jossa laittoivat siihen leiman että paperi on viety, minkä jälkeen työkkäriin paperin kanssa jotta voi todistaa että yrityksen lopettamisasiakirja on lähetetty ja sitten antoivat mulle työkkäristä pinon papereita missä kyseltiin juttuja, mutta olin yrittäjänä vain 8kk joten osaa niistä ei tarvinut kunnolla täyttää kun se raja oli 18kk. oli myös paperi missä piti omin sanoin selittää miksi lopetan, itsellä se syy on pakon sannelema eli yritys missä työskentelen vuokratuolissa, myydään. Eli minulla ei ole enää mahdollista työskennellä siinä. :)

Tänään oli viim. työpäivä.

emmi123

nyt on paperit viety ja kokous on maanantaina näillä tyypeillä jotka asiasta päättää joten 'herran haltuun'. Toivottavasti käy hyvin. Oon toimittanut kaikenmaailman mahdolliset laput sinne työvoimatoimistoon ja ainakin antoivat mulle jo sen työttömyystuki- hakemuksen, eli jotain toivoa on silti vaikka karenssia??

Toiminimen lopettaminen

Hei! Olisitko ystävällinen ja kertoisit mitä kaikkea jouduit täyttelemään kun lopetit toiminimen. Minulla se on varmaan lähiaikoina edessä, niin olis kiva saada infoa sellaselta joka on jo painiskellut asian kanssa. Miten sun karenssin kanssa kävi?
Tämäkin ketju on näemmä aikansa elänyt, vaikka käsitteleekin etsimääni aihetta. Osa tiedosta on varmaan aika päiväytynyttä jo.

Löysin ihan hyvän artikkelin aiheesta täältä:

http://yrityksen-perustaminen.net/toiminimen-lopettaminen/
 /   /  / Toiminimen lopettaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta