HINDIN opiskelu

hmmm?

Laitoin tämän sitten tännekin...

Tarjotaanko Suomessa hindin kielen kursseja? Tietääkseni ainakin Helsingin yliopistossa hindiä voi opiskella jos opiskelee pääaineena sanskritin kieltä, mutta onnistuuko tämä pelkän hindin opiskelu missään?
Entä onko olemassa oppikirjoja kotiopiskeluun? Mieluusti suomen kielinen kirja, mutta englannin kielinenkin oppikirja käy. Entä sanakirjat?

Kiitos.

17

3494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytyy tietoa

      Meneppä seuraaville sivuille, siellä opiskellaan hindiä innokkaasti (ainakin taas syksyllä) tai siellä ainakin on ihmisiä, jotka osaavat neuvoa enemmän tuosta opiskelusta ja paikoista.

      www.groups.msn.com/Intia

    • Namaste!
      • 60+

        Hei kaikki olisiko jollakin myydä käytettynä Chale-Hindin perusteet kirjaa.Olisin kovasti kiinnostunut oppimaan hindin kieltä ja olen kuullut tämän kirjan olevan hyvän.Monet ovat jo opeissaan varmaan pidemmälle ja kirja kerää ehkä pölyä hyllyssä.

        Mukavia reissuja kaikille.


    • Anxx

      Itseäni kiinnostaa hurjasti oppia hindiä. :) Ostin tuon Anna Kaisa Heikkisen Chalẽ! -kirjan itseopiskelua varten. Näin alkuvaiheessa ainakin vaikuttaa ihan pätevältä ja olen tosi tyytyväinen siihen, että kirjaimet opetetaan heti alkuun. Japanin kanssa ainakin tahtoo turhautua kun lähes tulkoon kaikki enkun kieliset oppikirjat on kirjoitettu vain länsimaisilla aakkosilla...

    • katangel81

      Moi!
      mun piti itse opiskella hindii mun työharjotteluu varten .. ja ostin just ton Chale-kirjan se on huippu hyvä.. mä en ole ollut missään kurssilla mutta vain itse opiskellen olen oppinut ihmeen nopeesti.. aakkoset tuntuu alussa hankalilta mutta kun ne oppii onkin loppu jo helppoa! :)

      • paras2

        Missä olit työharjottelussa?


    • pölhö 6000

      Espoon työväenopistossa on ollut hindin kursseja. Chale oppikirjana, intialaisen opettamana.

      • 60+

        Hei taas ei ihan onnistu asun ihan toisella suunnalla.Kiitos vaivannäöstäsi


    • Minna Minna

      Onko kukaan ollut tuolla Espoon työväenopiston kurssilla?

      Minkälaista vauhtia siellä opiskellaan? Esim. montako kappaletta Chale -kirjasta syksyn aikana? Asun kaukana opetuspaikasta, enkä viitsi matkustaa tunneille, jos opetustahti on kamalan hidas.

    • !!!

      Mahtaako Porin tai edes satakunnan alueella olla mitään Hindin kursseja. Chale hindin perusteet kirjan löysin kirjastosta...ostaa vois itselle vaikuttaa hyvältä kirjalta!
      olin hienoa osata edes alkeet niin kivempi lähteä sitten joskus reissaamaan sinne :)

      • Meer naa Paavo hee

        Voihan sitä tietysti hindin opiskelua harrastaa, mutta ilman sitäkin pärjään Intiassa mainiosti englannilla. Maaseudulla taa puhutaan eripuolilla Intiaa niin montaa kieltä, että käsillä puhuminen on kaikista tehokkainta. Vaan eipä oppi ojaan kaada, vaikka hindin alkeita taitaakin.


    • !!!

      mm. Tamil ja bengali varmaan Hindin jälkeen ne yleisimmät intiassa puhutut kielet, on niitä muitakin. Minusta on aina mukavempaa mennä maahan jos osaa edes vähän heidän kieltään.Alkeita vähän. niin sanotusti maassa maan tavalla!

      • Meer naa Paavo hee

      • Namaste9

        Bengalin kieltä puhutaan Intiassa sellaisella alueella, johon tämän palstan (Goan) kommentoijat harvemmin matkustavat http://fi.wikipedia.org/wiki/Bengalin_kieli

        Hindi on Intian toinen virallinen kieli, mutta sitäkään ei kaikkialla puhuta http://fi.wikipedia.org/wiki/Hindi

        Tamilin kieltäkin puhuu vain 63 miljoonaa, mutta on käyttökelpoinen myös mm. Sri Lankassa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tamili

        Kyllä ainakin alkeita kannattaa opiskella kielestä, mihin sitten onkin matkalla, helpottaa se aina kanssa käymistä paikallisen väestön kanssa ja tuo kunnioitusta, kun ulkomaalainen on opetellut heidän kieltään.


    • Intiaan

      Tampereen Työväenopistossa on myös hindin kurssi tarjolla.

    • Hindi

      Mulla on sekä tuo edellämainittu Chale, sekä Intiasta ostettu englanninkielinen oppikirja "teach yourself Hindi". Chalesta en niin välittänyt, mutta teach yourself Hindi on tosi hyvä! Mukana tuli myös 2 cd;tä. Kirja lupaa, että se antaa valmiudet kielitaidolle 4 eli a2 (sujuva kielenkäyttö) ja voin omalta osalta sanoa että pitää paikkaansa! Sopii sellaisille jotka haluavat päästä kielenopinnoissaan selvästi alkeita pidemmälle. Kirja löytyy muuten myös Amazonista! Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe