Paloheinän jäähallin parkkipaikka maksulliseksi

Tuda

Paloheinän parkkipaikka muuttui maksulliseksi 24.7.
Kysymyksiä Harry Bogomoloffille?

Olipa mukava palata lapseni jääharrastuksen pariin kesän jälkeen. Mutta! Parkkipaikka oli muuttunut maksulliseksi. 1 €/3 tuntia ei ehkä kuulosta kalliilta ja 3 tunnin ylimenevät tunnit 50 snt/tunti.Jos harkkoja on 3 kertaa viikossa, maksat parkkimaksua 12 € kuukaudessa, kaudessa (elo-huhtikuu) 120 €. Turnauksissa ja peleissä menee yli 3 tuntia, käytännössä maksat siis enemmän. Kohtuutonta rahastusta.
Parkkimaksu karsii varmasti pois osan vanhemmista, jotka haluaisivat seurata lapsensa treenejä. Tulot putoavat varmasti myös kahvilayrittäjältä, koska vanhemmat eivät enää jää hallille.

Ringette ja jääkiekko pääkaupunkiseudulla eivät ole halvimpia harrastuksia. Laskeskelin, että jos esimerkiksi 15 pelaajan joukkueen kaikki vanhemmat haluavat olla jokaisissa treeneissä paikalla, maksetaan parkkimaksuja liki 2000 euroa. Huima summa, ja vain yhden joukkueen vanhempien osalta. Kuinka monta jengiä Paloheinässäkin treenaa? En tiedä.

Toki on mahdollisuus ostaa kausilippu hintaan 120 €. Kuinkahan moni sen todellisuudessa hankkii?
Kausilipun hinnalla maksaa ainakin kuukauden harkkamaksun. Käykö kausilippu myös Malmin jäähallin parkkipaikalle vai onko sinne ostettava oma kausilippu?

Malmin ja Paloheinän jäähalleissa treenaavat kiekkokoululaiset/ringettekoululaiset/ nuoret taitoluistelijat. Luistelukoululaisten vanhemmat ovat käytännössä pakotettuja maksamaan parkkimaksuja, koska vanhemmat pukevat/sitovat luistimet yms/hoitavat lapset jäälle ja takaisin. Vanhemmat myös seuraavat harkkoja, jos esimerkiksi pieni jääurheilija väsähtää kesken jääajan ja haluaa pois jäältä.

Harry Bogomoloffin allekirjoittamassa ja 21.7.2006 päivätyssä tiedotteessa Paloheinän jäähallin ovessa luki, että on oikeudenmukaista kattaa parkkialueen kulut autokohtaisilla maksuilla. Olisi epäreilua, että julkista liikennettä käyttävät maksaisivat myös osan parkkialueen kuluista. Kuinka monta lasta/nuorta olet nähnyt kulkemassa bussilla jäähalliin ja takaisin, ja raahaamassa sitä lapsen itsensä kokoista kassia mukanaan. Taitaa olla alle 5 prosenttia Paloheinän käyttäjistäkin, jotka tulevat bussilla harkkoihin. Tai jos tulevat, niin vanhemmat heittävät kamakassin autolla hallille.

Onko jo hallin rakennusvaiheessa tiedetty, että parkkipaikasta tulee maksullinen? Mitkä ovat parkkialueen todelliset ylläpitokulut? Milloin Jääherneen ja Konalan paikat muuttuvat maksullisiksi?

Tiistaina 1.8.2006 Paloheinän parkkipaikka loisti tyhjyyttään ja toivottavasti loistaa myös jatkossa. Rahan ja periaatteen vuoksi pidän autoni muualla. Toivottavasti kaikki vanhemmat ja autoa käyttävät harrastajat tekevät samoin.


Jääurheilua harrastavien tyttöjen äiti

5

3580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikä vain raha

      Totta puhut ! Luulisi tosiaan ne huimat jäämaksut kattavan myös parkkeeraamisen hallin pihalle. Jäämaksuthan ne ovat, jotka osaltaan tekevät esim.jääkiekosta kalliin harrastuksen. 150-300 euroa/kk on kyllä kallis kuukausimaksu turnaukset ym. lisäksi.

    • Nimetön

      Totta puhut ;)


      T: OKI

    • kerstin

      No jopas, asiata on kyllä ollut huhuja jo kauan, mutta kuvittelin niiden olevan vain huhuja. Kyllä joku osasi perustellakin asian, mutta perustelu ei "uponnut" minuun ihan täysillä.

      Jääkiekkoilijoiden kassit painavat niin paljon, etteivät pienet lapset saa niitä itse kannetuksi kovin kaukaa eli Paloheinän parkkipaikalta. Pienten kassien kanssa kyllä voi kauempaakin kulkea, mutta paluu kaukana olevalle autolle ei, suihkun jälkeen, ole kovinkaan mukava ainakaan tuulessa ja tuiskussa.

      Olen ollut mukana juniorkiekossa yli 14 vuotta, mutta viime talvena pestini loppui, koska poika sai ajokortin. Ei kyllä poikakaan pelaa kiekkoa tällä hetkellä, koska armeija kutsui nuoren miehen hoiviinsa.

      Vanhasta tottumuksesta olen käynyt usein kahvilla halleilla, joissa myyjät ja muut asiakkaat ovat tulleet tutuiksi vuosin varrella. Mutta eipä huvita maksaa yhdestä kahvikupista lisähintaa auton takia.

      Pitääkin seurata parkkipaikkaa, koska kuljen päivittäin sen ohi.

      Kertsin

    • Mä vaan!

      Ehkä tällä Tudan aloituksella oli jotain vaikutusta asiaan. Ymmärtääkseni Malmille ei tule maksullista parkkipaikkaa. Paloheinän parkkiruudut näyttävät yhä autioilta. Kuinkahan monta vuotta menee ennenkuin portit/lippusysteemi on maksanut itsensä takaisin. Kausilipun hintaakin on alennettu. Ehkä kannattais kumminki ensin vähän tutkia ennenku aletaan hutkia. Hyvä Bogo! Miten Jäähallin vaksien ulkoistaminen etenee?
      Tuleeko yhtä halvaksi?

      • Harras

        Ensimmäisen kerran kun tuon huomasin niin ajattelin että kaippa tuon voi maksaa, sitten huomasin että käy vain käteinen, no ei ollut mukana ja vein Paloheinän isolle parkkipaikalle auton. Sinne vien jatkossakin,en ala maksamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe