AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Harvaluoto

Harvaluoto

8 Vastausta 4 272 Lukukertaa
ihan uteliaisuutani kysyn että mikä talo se on siinä harvaluodossa jossa olen kuullut että asuu jotain huumeidenkäyttäjiä alkoholisoituneita? ja ja jotain tekemistä sillä on kirkon kanssa ja, kuka siellä on vastuussa?

ois kiva tietää enemmän kun olen juttua kuullut näin ulkopaikkakuntalaisena teiltä piikkiöläisiltä kun varmaan talon tiedätte :)

minä...

En sitte tiedä..onko kyseessä vanha ns.parantola siinä ennen harvaluodon siltaa?

moikka

moikka

en tiä mikä se talo on ollut ennen, mutta siitä harvaluodosta käännytään ja noin 5 km sitä tietä siin on joku sellanen iso talo pari kerroksinen varmaan, siel olen kuullu jotain sellaista olevan

Ilmeisesti

se vanha parantolarakennus. Olen kuullut että talossa toimii kaarneet niminen ilmeisesti jokin kirkollinen seura tms. Välillä siellä liikkuu porukkaa mutta yleisesti ottaen on aika hiljaista enkä ole kuullut mitään häiriötä paikasta olevan. Päivittäin siitä ohi ajelen. Jotain ystävätoimintaa on liittyen venäläisiin nuoriin. Alko- ja huumeongelmaisista en tiedä mitään.

just se

moi

joo sitä tarkoitin että onko siitä tai sen asukkaista ollut häiriötä lähinaapurustossa, kun kaikenlaista puhetta kuulee :)? ja jos joskun siitä läheltä jonkun talon ostaa niin tietää vähän

Taloa ostamassa?

Asun melko lähellä tota ryjäkasaa, ei siitä mitään häiriötä ole. Visuaalinen haitta on käytännössä ainut, jostain syystä tykkäävät varastoida vanhoja autoja ja ties mitä muuta jätettä tontillaan.
On siinä joku paku pihalla mutta juuri ketään ei koskaan näy. Ei ainakaan mitään vireää toimintaa.
Siinähän on just remontoitu talo naapurissa myynnissä.

kokemuksia

Itse talossa aikanaan pariinkin otteeseen asustaneena tiedän jutusta paljonkin. Paikka on entinen Kiiskisen luontaisparantola (pihalla on mm. aito savikellari silloin hoitomenetelmänä käytettyjä savikylpyjä varten!) ja sitä ylläpitää Kaarneet Säätiö. Touhu on siis luonteeltaan hengellistä, ihmiset milloin mistäkin syystä ja mitä erilaisimmilla tavoilla paikalle eksyneitä. Lähinnä porukka on entisiä narkomaaneja, juoppoja tai muuten hieman eksyneitä, joille tarjotaan normaalin sosiaalipaapomisen sijaan järkevää ja joskus vaikka vähemmänkin järkevää tekemistä - vastuuta, toimintaa, oikeaa elämää ja hengenravintoa oikeassa suhteessa. Toisaalta talossa pidetään säännöllisesti ihan tavallisia hartaustilaisuuksia, joihin väkeä tulee kauempaakin.

Yhdistyksen alkuperäinen tarkoitushan oli järjestää venäjänjuutalaisten muuttoja Israeliin, mutta homma on vuosien aikana melkoisesti levinnyt eri suuntiin. Pääideana voisi kai pitää lähimmäisten yleistä auttamista, erityisen näkyvänä osana Venäjän katulapsityö ja Viipuriin vietävät avustuskuormat. Joskus Villa Baltikaa - joka siis on talon nimi - kutsuttiin aika osuvasti kasvukeskukseksi. Tietääkseni vuosittain järjestetään yhä leiri venäläisille lapsille. Olin joskus itsekin noutamassa leirillisen lastenkotilapsia Roschinosta.

Ainakaan omana aikanani talon asukeista ei koitunut mitään haittaa, pikemminkin päinvastoin. Kaikenlaisia puheita kuulee *VARMASTI*. Samalla tavallahan Raision KAN-kodin sijoitus herätti taannoin lähinaapureissa melkoista närää, mutta siinäkin unohtui eräs asia: talon asukkaathan ovat kaikki selvin päin! Mistä muualta löydät tällaisia naapureita?!:) Jos haluat tutustua paikkaan, käy koputtamassa oveen - väki ei varmasti pahastu.

Noin asuinpaikkana muuten Harvaluoto on hurmaava. Ainut miinus on toimivan joukkoliikenteen puute.

Ai niin: tänä vuonna itselläni vierähtää seitsemäs selvä vuosi. Prosentuaalisesti elämän syrjästä kiinni saa VB:n porukasta varmasti suurempi osa kuin monissa muissa yhteisöissä tai hoitolaitoksissa. Kiitos kaikille asianosaisille!

Entinen Kiiskisen parantola

Saa olla mitä väkkee hyvänsä, kun eivät tule Harvaluodon puolelle.
moi! itse asuin kyseisessä paikassa 5 vuotta aluksi se oli hyvä idea mutta lopussa meno oli niin sairasta että oli pakko päästä pois joten hankin vuokra-asunnon koska ei sitä diktaattoria ketään kestänyt
 /   /  /  / Harvaluoto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta