Meindl gore-tex vaelluskenkät

Tympääntynyt palvelusta

Ostin Meindl gore -vaelluskengät paikallisesta liikkestä. Ajattelin, että niin kalliit kengät ovat varmaan tosi hyvät. Kävin vaelluksella ja tultuani takaisin kummastelin toisen jalan turpoamista. Huomasin, että toisessa kengässä oli varmaan jotakin vikaa, koska toinen jalka oli kunnossa. Menin takaisin liikkeeseen ja pyysin tekemään jotakin kyseisille kengille, koska ne ei selvästikään olleet samanlaiset, vaan toisessa kengässä oli saumavika, joka painoi jalkaan niin, että jalka turposi ja oli kipeä monta (3kk) kuukautta vaelluksen jälkeen. Kengät kävivät kerran "korjauksella", josta ne tulivat takaisin, koska niissä ei ollut vikaa. Olin ihmeissäni, koska vika oli ilmeinen. Ostamastani kaupasta soitettiin ja siellä oli käymässä meindl:n kosulentti joka halusi katsoa kenkiä. Vein kengät hänelle ja hän sanoi niissä olevan jotakin omituista, mutta ei voinut myöntää valmistusvirhettä tai että niissä olisi vika. Kuitenkin hän otti kengät ja aikoi viedä ne takaisin kyseiselle suutarille. Nyt kengät ovat taas käytössä ja en saanut mitään korvausta kivuista ja säryistä sekä viivästyksestä, kun en voinut käyttää kenkiä (n.1,5kk). En tiedä ovatko kengät vieläkään kunnossa, sillä ne painavat vieläkin.
Haluan vain kertoa niille, jotka ovat ostamassa vaelluskenkiä, että jos olette ostamassa mendl:n kenkiä olkaa varmoja, että niissä ei ole mitään vikaa, sillä olette muuten totaalisesti kusessa...

Halpa tai kallis vikoja voi aina löytyä...

25

26382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lods

      Meindl ei pysty myöntämään virheitä! Itse ostin pitkävartiset testivoittajat. Toinen kenkä vuoti kuukauden jälkeen kuin seula. Otin yhteyttä maahantuojaan, joka pyysi lähettämään kengät testiin. Tulivat takaisin kirjeen kera, jossa kengät kerrottiin testatun, eikä mitään vikaa havaittu. Soitin ja kysyin testin yksityiskohtia. Sanoivat että testi on salainen! Uuteen testiin ja sama vastaus. Testautin kengät kaverilla. Kahden minuutin juoksu kostean suon yli ja jo oli sukka märkä! Erittäin töykeää palvelua maahantuojalta. Kerroin olevani eräopas ja tietäväni, milloin kenkä toimii ja milloin ei, niin vastaus oli "mitä se meille kuuluu - tyyliin!"
      Lupasin naulata kengät safaritalon seinään kyltin kera, niin lähettivät seuraavana päivänä uudet kengät "goodwill" periaatteella....! (lue - säälistä köyhälle!)
      Uudet kengät ovat toimineet ja ovat todella hyvät kävellä. Pitävät vettä - molemmat kengät! Harmi että hyvä merkki pilaa maineensa asiakaspalvelijoilla ja testaajilla, jotka eivät poistu pinnoitetulta tieltä....

      • HOj

        Hei
        Meindl goretex kenkiä saa netistä niin halvalla ettei kannattaisi juuri kalliista kengistä puhua.

        Toki ne suomessa maksaa mutta koittakaa nyt hyvät ihmiset katsoa hinnat netistä.


      • kerran_
        HOj kirjoitti:

        Hei
        Meindl goretex kenkiä saa netistä niin halvalla ettei kannattaisi juuri kalliista kengistä puhua.

        Toki ne suomessa maksaa mutta koittakaa nyt hyvät ihmiset katsoa hinnat netistä.

        samoin, että oikea nilkka turposi 3km:n maastolenkin jälkeen ja oli monta päivää kipeä sekä nivel ihan rahisi liikutettaessa. Mulla oli kyllä väljät kumisaappaat, mutta se vika on rasitusvamma, joka paranee parin viikon levolla ja tulehduskipulääkkeellä. Myös nivelrikoksi sitä sanotaan ja koko koipi oli punainen, kuuma ja paksu.


      • haluu uudet
        HOj kirjoitti:

        Hei
        Meindl goretex kenkiä saa netistä niin halvalla ettei kannattaisi juuri kalliista kengistä puhua.

        Toki ne suomessa maksaa mutta koittakaa nyt hyvät ihmiset katsoa hinnat netistä.

        Mistä saa halvalla kyseisiä kenkiä? :)


      • trwgeg

        Halva on arabimaissa tehtävä seesaminsiemenistä ja muusta tehtävä levite.


    • kylvettaja

      Ei kengissä edes tarvitse olla mitään vikaa, sillä useimmilla ihmisillä on jaloissa luonnostaan kokeroa. Tämän takia voi toiseen jalkaan sopivan kokoinen kenkä olla toiselle jalalle liian pieni. Vain mittojen mukaan räätälöidyiltä kengiltä voi odottaa täydellistä istuvuutta. Muuten ei auta muu kuin tutkia omia jalkoja ja kokeilla mahdollisimman perusteellisesti ostohetkellä.

    • druuus

      Minäpä sain meindelit lahjaksi ja ne vuoti, lähetetttiin testattavaksi eikä niissä kuulemma ollut mitään vikaa.
      Ostin sitten toiset kun ajattelin, ettei toisen kerran voi tuollaista sattua.
      Mutta, nämäkin vuotivat, mutta testiin lähetettynä niissä ei ollut mitään vikaa :(
      Ei minulla kyllä toinen jalkakaan niin paljoa hikoa, että vain toisen jalan sukka on likomärkä.
      Eipähän tarvii enää ostaa meindeleitä !

    • Kairankiertäjä

      Ei hintansa väärtti

      Ostin Taigat.
      Ensimmäisen Lapinreissun jälkeen toinen kenkä vuosi kuin seula. Lähetin maahantuojalle. Kenkä takaisin ja todettiin - ei vikaa. Metsässä käynnin jälkeen jalka taas märkä. Soitin liikkeestä maahantuojalle ja sain uudet tilalle. Parin kuukauden käytön jälkeen toinen kenkä alkoi pitää narskuntaa. Lintumetsällä ei kenkää voinut käyttää, koska narina karkoitti koiran haukussa olevat linnut. Hyvää oli, että kenkä piti vettä.
      Ostin toiset kengät seuraavana vuonna, koska narina oli häiritsevää. Kaksi vuotta käytin uusia kenkiä ja ne alkoivat vuotaa. Vesikyllästeillä ja rasvoilla kengän sai pitämään pari päivää. Kolmantena vuonna huomasin sisäkengän olevan rikki kantapäästä ja nythän vasta vettä tuli sisään oikein kunnolla.Tämän jälkeen käytin narisevia kenkiä vuoden ja nekin alkoivat vuotaa.
      Tämä tarina siksi, että kukaan ei kuvittelisi Meindelin olevan huippulaatua. Maanantai kappaleita tulee sieltäkin ja legendat elävät vain muistoissa. Kannattaa kokeilla muita merkkejä. Viiden vuoden aikana kolmet taigat muusina. Tonni euroja siinä meni. Käyttöä yhteensä noin 15 kk.

      • suutaris

        Se vaan kannattaa uskoa, että gore-tex -kalvo ei kengässä kestä. Se on siis normaalia, että nitkutus murtaa kalvon. Hyvällä tuurilla joissain yksilöissä kengän taipuminen sattuu sellaiseen kohtaan jossa kalvo sen kestää. Ei ruupu merkistä eikä hinnastakaan.


    • Goren -lupaukset...

      Norjalainen "ammatti" retkeilijä ja kirjailija Lars Monsen kertoi kirjassaan Eräretkeiljän käsikirja kokemuksensa mukaan Gore-Tex kenkin gore kalvon kestävän yleensä kolme kuukautta käytöä. Monsenin mukaan on paremminkin niin että, kengät eivät ole huonot jos niissä on gore kalvo. No on joku muukin tullut samaan lopputulokseen kuin minä. Kun gore kalvo hajoaa rasvaa kengät vedenpitäviksi ja käytä niissä villaa sisältäviä sukkia niin tarkenet kesällä vaikka ne vähän vuotaisivatkin. Kylmien ilmojen kengät ne eivät ole eikä niitä siihen ole tehtykään. Minulla on vanhat vuotavat Meindlit ja pärjään niillä tuolla reseptillä. Annan mieluummin välillä sukkien kastua kuin kävelen koko reissua kumisaappaissa joissa sukat kastuvat hiestä taatusti ja varsinkin vähän lämpimämmillä keleillä uivat hiessä.

    • Essal1

      Mulla on 10 vuotta vanhat meindl kengät hyvin on pitäneet veden ulkopuolella. Pohjat kuluneet joten vein ne pohjattavaksi.
      Nyt on taas hyvä kävellä Meindl-vaelluskengillä kun vaihdatin niihin uudet pohjat. Vanhat olivat kuluneet niin kuin arvata saattaa kun yli 10vuotta kävelee.
      Kengät muuten ovat kuin uudet just sopivasti pehmenneet. Suomen ainoa suutari jossa kyseiset arvo kengat kannattaa korjata on Espoon Leppävaarassa Konstaapelinkadulla Gallerian suutari. Vaihto operaatio maksoi 115€/pari. Suosittelen keillä kyseisen merkkiset vaelluskengät ovat. Kauppakeskus Galleria on lähellä Leppävaaran rautatieasemaa. Tänään hakuun käytin junaa. Hyvin aikataulut toimivat. Tuli samalla tutustuttua Leppävaaran Sello-kauppakeskukseen. Kiva kun nykyisin pääsee Villähteeltä junalla, varsinkin kun sattuu asumaan aseman vieressä.

    • kauan ovat kestäneet

      Ostin Meindl vaelluskengät joskus markka-aikana, olisiko ollut -98. 1300 markkaa maksoivat. Uutena olivat jäykät ja toinen kenkä hankasikin. Vuosien varrella ovat ainoastaan parantuneet, paitsi vedenpitävyys meni kyllä varmaan vuoden käytön jälkeen. Mitään muuta ei ole hajonnut ja kävelty on vaellusten lisäksi lähimetsissä joskus lähes päivittäin. Rasvauksella saa vedenpitävyyden takaisin muutamalle päiväreissulle. En taida kuitenkaan ostaa enään Meindl kenkiä, joska meni niin kauan, ennen kuin muotoituivat jalkaan, joku sauma tai jokin hankasi uutena. Tehdäänkö muuten vielä saksassa, vai joko nämäkin indokiinan pikkulapsilla teetettyjä orjapalkalla.

      • ehdoton ei GTX:lle

        Meindl ei taida enää valmistaa non-GTX kenkiä (paitsi woodwalker non-GTX versio jota ei suomessa myydä).
        Minulla seuraavat kengät ovat ehkä Lowa Trekkerit klassinen versio nahkavuorella, jota voi keskustan outdoor storessa käydä sovittamassa ja ostamassa. Ei enää gtx vuorattuja kenkiä. Gtx-kalvo vain hajoaa aika herkästi ja sen jälkeen siitä ei ole mitään iloa, ainoastaa tekee kengästä hiostavan ja tunkkaisen ja hitaasti kuivuvan.
        Vinkkejä muistakin nahkavuorisista (non-GTX) vaelluskengistä otetaan vastaan, myydäänkö niitä suomessa enää missään.


      • nahkakenkiä
        ehdoton ei GTX:lle kirjoitti:

        Meindl ei taida enää valmistaa non-GTX kenkiä (paitsi woodwalker non-GTX versio jota ei suomessa myydä).
        Minulla seuraavat kengät ovat ehkä Lowa Trekkerit klassinen versio nahkavuorella, jota voi keskustan outdoor storessa käydä sovittamassa ja ostamassa. Ei enää gtx vuorattuja kenkiä. Gtx-kalvo vain hajoaa aika herkästi ja sen jälkeen siitä ei ole mitään iloa, ainoastaa tekee kengästä hiostavan ja tunkkaisen ja hitaasti kuivuvan.
        Vinkkejä muistakin nahkavuorisista (non-GTX) vaelluskengistä otetaan vastaan, myydäänkö niitä suomessa enää missään.

        Meindl.de double-stitched mallistossa on useitakin kenkiä nahkavuorella. Esim. Ortler, sekä Badile ja Perfekt joita myydään Suomessakin useissa verkkokaupoissa, mutta ei taida löytyä normaaleista partio/ulkoiluputiikeista jotta voisi sovittaa ennen hankkimista.

        Kaksoisommeltuja norwegian welt -rakenteisia vaelluskenkiä valmistaa myös italialainen Alico, ja Zamberlanilla on welted mallisto (ne tosin ovat goretexejä), ja ranskalainen Galibier (myydään e-kilibre-outillage.comissa, eivätkä ole juurikaan sen kalliimpia kuin modernit liimapohjaiset muovikengät, vaikka päällysnahka on 3,7 mm paksua ja käsinommellut reunokset).
        Tuolla on arvosteluita Galibierin kengistä:
        http://www.trailspace.com/gear/galibier/super-guide/


      • 719
        nahkakenkiä kirjoitti:

        Meindl.de double-stitched mallistossa on useitakin kenkiä nahkavuorella. Esim. Ortler, sekä Badile ja Perfekt joita myydään Suomessakin useissa verkkokaupoissa, mutta ei taida löytyä normaaleista partio/ulkoiluputiikeista jotta voisi sovittaa ennen hankkimista.

        Kaksoisommeltuja norwegian welt -rakenteisia vaelluskenkiä valmistaa myös italialainen Alico, ja Zamberlanilla on welted mallisto (ne tosin ovat goretexejä), ja ranskalainen Galibier (myydään e-kilibre-outillage.comissa, eivätkä ole juurikaan sen kalliimpia kuin modernit liimapohjaiset muovikengät, vaikka päällysnahka on 3,7 mm paksua ja käsinommellut reunokset).
        Tuolla on arvosteluita Galibierin kengistä:
        http://www.trailspace.com/gear/galibier/super-guide/

        Millaiset koot näissä kalvottomissa Meindleissä on? Kokeilemaan kun ei tosiaan pääse... ostaa puoli numeroa isommat kuin lenkkarit ja toivoa että ei purista tai hölsky?


      • ETWGH

        Kengissä on alussa k-kirjaimet.


    • Rypsipossu

      Vieläköhän joku lähtee uusilla kengillä vaellukselle? Eikö se ole jo tunnettua että kengät pitää sisäänajaa ihan muualla kuin monen päivän erämaavaelluksella? Näin mahdolliset viat huomataan etukäteen ja kenkä muotoutuu käyttäjänsä jalkaan.

      Minulla on ollut yhdet Meindlit ja olin tyytyväinen. Aika jäykkähän se on mutta eipähän nilkka nyrjähdä.

      • Ei tarvitse

        Useimmat nykykengät ovat jo alunpitäen niin "pehmeitä, ettei kovinkaan ihmeellistä sisäänajoa tarvita. Ennen vanhaan suositeltiin 100 km:n kävelyä ennen vaellusta, mutta ei enää.


    • snabbb
      • as2

        Vaikuttaa ihan perus Meindlelin (hyvä merkki) alemman hintaluokan kevyimmiltä vaelluskenginltä. Voi saada jostain vielä parikymppiä halvemmallakin.


    • dsjfsdbgdf

      Ei Meindlin kengät ole välttämättä mitään ihmeellisempää laatua, kuten ei ole Hanwagit tai Haixitkaan. Itse asiassa aika monella "ulkoilumerkillä" on laatu huonontunut rutkasti viimeisen 15 vuoden aikana.

      Meindlin kengät saattavat jo päällepäin olla halvasti tehdyn näköiset. Voi toki olla että Saksassa tms. myydään niitä oikeasti laadukkaita kenkiä. Tuntuu silti että useimmat Suomessa myytävät kengät ovat sitä peruslaatua joissa gtx-kalvo hajoaa nopeasti ja ompeleet purkautuvat. Sama pätee Hanwagiin ja Haixiin.

      Fjällrävenin tuotteet saattavat olla viallisia jo myytäessä. Ompeleet on tehty vasemmalla kädellä ja saattavat alkaa purkautua heti käytön alussa. Joskus olen ostanut Fjellun takin jossa oli jo valmiiksi vuorissa iso reikä. Niillä oli käsittääkseni laatutavaraa vielä joitain vuosia sitten, nykyään tuotteet tehdään Kiinassa. Ruotsista tullee vain ne vaatteisiin ommeltavat Ruotsin liput.

      Kuluttajan pitäisi vaan olla tiukkana ja tehdä juuri niin että vaatii ehjää tavaraa paskaksi menevien tilalle. Pidemmän päälle se alkaa tekemään hallaa niille tuottajafirmoille.

    • Ansa41

      Meindl. Yllätys kävelin lenkin, kanta irronnut molemmista,jotain mustaa ainetta tippuu lattialle.Yksi Vaellusmatka Lappiin tehty,pohjat todella liukkaat.Laitanko takaisin? Sillä hinnalla olen pettynyt,merkin kierrän kaukaa vastaisuudessa.

      • Kengätön

        Minulle kävi samoin, kävelin lenkin ja kanta irtos toisesta kengästä. Sitä mustaa mönjää tipuu lattialle. Luulisi kalliilla hinnalla olevan laatua, mutta pettynyt olen Meindl:n. Ei ole minunkaan ostoslistalla enään.


    • Kaikillekenkää

      Näin on ihmisillä eri kokemuksia samasta merkistä.

      Minä jaksan aina ihmetellä, kuinka hyvin kestävät kovaa käyttöä. Nyt on menossa toinen pari Island - mallia ja villi veikkaus on, etten noille haastaajaa löydä tulevaisuudessakaan.

      Ja mielipiteeni kenkien sisäänajosta on se, että jos kengät eivät uutena sovi jalkaan, niin jalassasi on väärät kengät. Väärän kokoiset, tai väärä lesti.

    • Anonyymi

      Joo, kadun etten ostanut Asolon Low GV Lth -jotain, koska olivat todella hyvät jalassa ja kävelyssä, kun testailin. Ainoa puute minun jaloilleni on että liian kapea lesti. Ostin Menindl Sienat. Lesti on leveä, mutta nahkainen runko niin jäykkä, että hinkkaa vaivaisenluutani. Asoloissa ei mitään epämukavuutta, vaikka olivat kapeammat ja liian kapeat jaloilleni. Kaduttaa ihan kamalasti että menin ostamaan 180 euron kengät Meindl Sienat. Niin totta, että hyvät kengät tuntuvat heti jaloissa mukavilta. Kuin yö ja päivä kun vertaa asoloita Low GV Lth ja Meindl sienaa. Meindleitä en enää osta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe