AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / sydämen vasen kammio

sydämen vasen kammio

2 Vastausta 946 Lukukertaa
läheisellä ollut verenpainetta pitkään, lääkityskin aloitettiin, mutta siitä huolimatta korkeat paineet. Lääkkeitä vaihtamalla saatiin normaaliksi. (125/78) Nyt kuitenkin keuhkoröntgenkuvassa todettu sydämen vasemman kammion laajeneminen. Ilmeisesti pitkään jatkuneen korkean verenpaineen jälkiseuraus.

Kuinka huolissaan pitäisi olla. Läheinen stressaantuu lisää, mikä johtaa taas verenpaineen nousuun.

Olisiko syytä mennä 'oikealle' lääkärille (sydänspesialisti) kuvien kanssa, jotta saisi parempaa tietoa kuin työterveyslääkäriltä?

Ei oikein luottoa tuohon työteveyshuoltoon, kun eivät kirjoittaneet edes sairauslomaa, vaikka 'potilaalla' oli alapaine yli 125.

pumppu

moi!

Tokihan sydänlihaskin bodautuu, kun joutuu työskentelemään kovaa. Verenpaineen ollessa koholla pitkään sydänlihas paksuuntuu ''hypertrofia''. Kun verenpaine saadaan normaaliksi niin hypertrofia yleensä vähenee.

Sydän voi myös laajentua, mikä on sitten vähän eri ongelma ja sairaus.

Vasemman kammion

Hei!
En stressiä enkä varsinkaan mitään panikointia halua nyt tässä lietsoa, mutta on syytä tilata aika kardiologille, joka tekee tarvittaessa lisätutkimukset (esim. ultralla).
Pitkään hoitamaton verenpaine saattaa johtaa ennenpitkää dilatoivan kardiomyopatian (laajentava sydänlihassairaus) syntyyn.
Mitä pikemmin potilas pääsee hoitamaan sairauttaan, sitä paremmat ovat jatkoennusteet.

Joten hopi hopi...tutkimuksiin...
 /   /  /  /  / sydämen vasen kammio
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta