AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kotirauha?

Kotirauha?

24 Vastausta 5 203 Lukukertaa
Alkaa pikku hiljaa vituttamaan!

Asun kerrostalossa. Kun tulen kotiin raskaiden työpäivien jälkeen joudun kuuntelemaan ku naapurit porailee ja hakkaa seinää (tai mitä vittua ne hakkaakaan) alkaa tosiaan oottaa pannuun. Joka ikinen päivä, ja jatkunut jo monien kuukausien ajan. Se tosiaan kuuluu todella selkeästi kun kerrostaloissa ei ole mitenkään paksut seinät muutenkaan. On varmasti luvat ja kaikki "remontoida". Välillä tekis mieli mennä ja tappaa sen paskan joka porailee, tai sitten vain uhkailla ja hakata se puolikuoliaaksi. Mutta ei minusta ole sellaiseen. Eikö tälle asialle ole joku laki vai ? ehkä on paras ostaa joku pesäpallomaila ja kaydä kyläilemässä.

näitähän löytyy

Häiriköitähän löytyy. On poraajaa, naulaajaa, höylääjää. On koiraa, pianonsoittajaa, pallonpompottajaa jne. Eikä näille oikeastaan voi mitään.
Moni on käräjillä yrittänyt, mutta siinä on vain mennyt rahat ja hermot.

järjestyshäiriö ja asumisrauha ei sama asia

Tosi on näin.
Ihmettelen vain, miksi taloyhtiöihin tulee asukkaita, joille on se toisten kotirauhan huomioon ottaminen täysin mahdoton ajatus.
Järjestyshäiriö (kello 22.00 -06.00) ei ole sama asia, kuin jatkuvan häiriön tuottaminen. On siihenkin sääntönsä olemassa, miten paljon päiväaikaankaan tarvii jatkuvaa meteliä naapurista sietää (todennäköisesti melun tuottaja löytyy yleensä samasta osoitteesta aina).
Miksei ne menisi asumaan sinne, missä meteliä saa pitää vai tekeekö ne sitä meteliä huomionkipeyttään?
Vai pitäiskö perustaa eri taloyhtiöt hiljaisemmille asukkaille ja omansa reippaammille
äänenkäyttäjille (ja sietäjille)?

helppoa ku heinänteko

Ihan selvästi kaipaat omaa rauhaa joten kerrostalo ei ole oikea paikka sinulle, mikään laki tai sääntö ei määrää että kerrostalossa on hiljaisuus 24/7.

Väärin

Kaikkien kaupunkien järjestyssäännöissä on kohta, jonka mukaan kerrostaloissa on hiljaisuusaika muistaakseni klo 22-06 välisenä aikana.

vanhaa tietoa ?

Eikö v. 2003 voimaan tullut järjestyslaki kumonnut kaikki kaupunkien järjestyssäännöt ?

Tietysti jokaisella taloyhtiöllä on omat sääntönsä ja niiden rikkoja voidaan potkaista ulos asunnostaan, mutta on pitkä prosessi.

«Järjestyslaki» 27.6.2003/612

Hullu naapuri

Mulla asuu naapurina täys kahjo, muutti siihen suoraan mielisairaalasta. Uhkailee ja soittelee virkavaltaa paikalle ilman syytä, Sosiaaliviranomainen olisi kyllä saanut asuttaa sen jonnekin muualle.

laki&sääntö

Suomessa kaikille on sama laki ja säännöt.
Eli kotirauha tulee olla kaikilla kellon ajasta välittämättä.
Luulisi varsinkin tämän olevan jokaisen kansalaisen tiedossa!

rakentava yhteydenotto

kirjoita ystävälliseen ja kohteliaaseen sävyyn kirje, jossa kerrot ongelman ja pyydät heiltä ymmärtämystä. Useassa tapauksessa tämäntapaiset rakentavat ehdotukset tuottavat tulosta+++

OMAN KÄDEN OIKEUS

KÄRSIPPÄ ITE MONTA KYMMENTÄ VUOTTA KYTTIEN SALAKUUNTELUA LAITONTONTA, ALKAA JO PÖNTTÖ VIHELTÄÄ......

Ei salakuuntelu

Mitään haittaa kun on puhtaat jauhot pussissa kuunnelkoot?

kyttien salakuuntelu

kytät eivät salakuuntele, se on laitonta. televalvonta on toinen juttu.

Missä?

Missä salakuunneellaan ja kuka?

pimee naapuri

muutettiin kerrostaloon 4.v:sitten ja naapuri jo heti alussa ilmoitti kirjeitse, ettei tartte kävellä kantapäillä kun kuulema tömisee ja pari pientä tenavaa ei sais ollenkaan liikkua kun siitäkin tulee ääntä. viestejä tullut jo parikymmentä isännöitsiä neuvoi että älä välitä mutta kun se kaheli jo paikallislehdessäkin kirjoittelee (ilman nimiä)ja kerran kaupassa alkoi rähiseen akalle ja muksuille. Silloin olisin vetänyt turpaan mutta kun ei avannut ovea. voisin ehkä käräyttää sen paskiaisen pimeistä töistä

Niinpä...

Ei siinä, dorka heppu kun käy uhkailemaan.. mutta tuosta tömistelystä voisin todeta, että ns.jatkuva melukidutus voi tehdä fiksustakin sekopään.. olisi sunkin syytä katsoa peiliin, nimittäin kerrostalossa ei voi elää niinkuin itseään ja perhettään huvittaa! En tarkoita että muksut pitäis teipata pöydänjalkaan kiinni, mutta moni ei tajua miten pahalta tuntuu kuunnella jatkuvaa töminää ja kolinaa, ennenkuin on itse sen kokenut!! - Varsinkin jos tekee vuorotyötä...
Moni meistä on myös järkyttävä kanta-astuja ihan tietämättään.

kerrostalon entinen asukas

Eihän kerrostalon asukkaalla omaa rauhaa saa olla! itse asuin 5 vuotta sellaisessa enkä enää koskaan muuta sellaiseen!!! oli naapuriss ainainen remontti, kuten myös sinulla on naapureilla. minä otin ja muutin mummonmökkiin ja rauhallista on ollut. minulla on kaksi koiraa vanhoja sellaisia ja naapureitani häiritsi kun iltaisin ja joskus yöisinkin vanhuksia ulos jouduin viemään, rappussa kun ei saanut edes kävellä, mutta naapurini mielestä hän sai tehdä ikusuusprojektiaan yötä päivää joka arki. vi9ikonloppuisin hän itse piti kunnon ryyppy juhlia ja siellä ravasi porukkaa perjantai illasta sunnuntai aamuun yötä päivää, mutta kun asiasta mainitsin yhtenä maanantai aamuna kun lenkiltä kotiin menin, naapurini tokaisi minulle että hänellä on omistusasunto ja minä olen vain vuokralainen hänellä on kuulemma oikeus tehdä asunnossaan mitä haluaa ja milloin haluaa, silloin mä pienen hiljaisen mökin etsin ja keräsin kamppeet jo seuraavalla viikolla muutin pois. nykyisin entisessä asunnossani vaihtuu asukkaat todella tiuhaan, luulen että tämä OSAKKEENOMISTAJA asiasta pitää huolen

Itse

juuri syksyllä remontoin omistamani ison (39m2) yksiön aivan niin perusteelliseti kuin sen asunto. oy:ssä vaan voi tehdä, Asunto oli täysin alkuperäisessä ränsistyneessä 1950-luvun asussaan, asunnossa oli pelkkä wc, ei suihkua ollenkaa, tein sitten suihkutilat yms...

Teen remontteja ammatikseni ja silti tähän aivan totaaliseen remonttiin (yksin tehtynä) meni aikalähelle 8vikkoa, 5-6päivää viikko 8-13h/päivä. Eli porailua, pauketta ja meteliä taatusti oli. Mutta kaikki meluava työ aina klo 8-20 välillä (illalla pystyi hyvin esim. maalaamaan...)

Eli tajuan kyllä tälläisen harrastelija remontoijan urakan, käydään ensin päivä ansiotöissä, sitten illat ja viikonloput käytetään remontointiin, eli ne ajat kuin naapuritkin ovat kotona. Näin tehtynä ja hieman isomman asunnon kyseessä ollessa remontti voi hyvinkin kestää sen vaikkapa puolivuotta tai enemmänkin.
Mutta ne keitä se häiritsee, voisivat ehdottaa jotain remonntia helpottavia/nopeuttavia asioita.
Kun ne remontit on vain pakko joskus tehdä.

kysy isännöitsijältä

Kysy isännöitsijältä onko Remmpreiska tehnyt asianmukaista ilmoitusta nikkaroinnistaan.
Jos ei, niin se on sitten taloyhtiönkin asia.
Perkeleellistä tuo on, kun ei rauhassa voi kotona asua. Ja idioottimaisinta on laki: jos panet telkkaria isommalle, jotta saisit puheesta selvää, saatat saada syytteen tuon remppareiskan häiritsemisestä.
Pitäkööt ihmiset pianonsa, poransa tai vaikka huutavat akkansa, kunhan pitävät mölyt omien seinien sisällä.

Ala sä laulaa kotikaraokee

Alappa kyttäillä milloin sielläpäin on hiljaista ja ala kajautella kotikaraokea - aina järjestyssääntöjen puitteissa...mulla ainakin on niin kauhea lauluääni, että siitä jo naapurit hermostuis toden teolla. Tai käy lainaamassa sieltä vähäks aikaa potaa ja vasaraa...älä muista palauttaa ennekun ovat kerjänneet aikakausia takas.

kerro niille

kerro että sua häiritsee

lastenrarha sekä ylä- että alakerrassa..

...otan osaa.. Oman aasuntoni yläkerrassa elää perhepäivähoitaja, joka ei keksi lapsille muuta viriketoimintaa kuin kilpajuoksu läpi huoneiston olohuoneen patterilta makuuhuomneen patteriin ja taas takaisin jne.. Itse epäsäännöllistä kolmivyuorotyötä tekevänä en vaan voi olla kotonani silloin kun pitäs voida nukkua.. Ei tommoselle löydy mitään lakia..niin ku ei sille parveketupakoinnillekkaan. . vaikka henki lähtis naapurilta ni jonku vaan pitää saada kessuttaa vapaasti. . Kaikki pitää sietää . Ainut mahdollisuus on oma tupa, johon hoitoalan palkoilla ei yksinhuoltajana yllä. . tai mielisairaala ennen sitä. Yhden loppuunpalamisen oon vasta läpi käyny. . Niin että sulla sentään on hyvin , jos joskus saat kuitenki nukkua..

mitäs mieltä olette tästä sitte?

Äitin pian kuudessakymmenissä oleva yksinasuva muutti juuri kerrostalo kaksioon, hänellä on kaksi isompaa koiraa jotka kyllä ilmoittavat jos joku tulee omasta ovesta sisään mutta muuten ovat hiljaisia tapauksia. Hän tekee 3-vuorotyötä joten häne ei ole paljoa kotona ja päivisin koirat yleensä ovatkin minun matkassani, joten asunnossa ei normaalia enempää pitäisi olla meteliä. Hänen yläkerrassaan asuu jonkin moinen nuoriso vihaaja ukko joka huutelee naapureiden vieraille (varsinkin nuorisolle n16-26v) parvekkeeltaan uhkailee ja valloittaa kerrostalon grilli katoksen omaan käyttöönsä. Hän sitten yritti pokata äitiäni ja saatuaan rukkaset tuli viikon päästä varoitus melusta ja häiriköinnistä, tavaroiden paiskomisesta ja koirrien paskattamisesta rappuun O.o Voin kyllä vannoa että koirat ovat kyllä sisäsiistejä tapauksia Mietin vain että miten liki kuudessa kymmenissä oleva nainen voi saada edes semmoista melua aikaiseksi. Äitini kumminkin on aina ollut töileen omistautuva hiljainen nainen. Onko tämmöiseen kyttäilyyn minkäänlaista lakia jolla saisin äitini kotirauhan kuntoon? Jatkuvaan remppaamiseen mitä tule itsekkin olen 3-vuorotyöläinen ja jouduin pitkän aikaa kuuntelemaan alakerrassa jatkuvaa remontointia joka alkoi kello 8 aamulla betoniporalla suoraan makuuhuoneeni alla, kerran herätessäni taas kertaalleen tähän painelin suoraan naapurin ukon oven taakse ja totesin että jos hän ei anna minun aamulla nukkua niin en minäkään anna hänen enään yöllä nukkua. Alkoi poraamaan sitten vasta puolen päivän jälkeen :)

leikosken perikunta

ehkä lessumafia on noille kusihousuille liian ylistävä nimi, mutta kuitenkin näillä kusihousuilla on semmonen yhteytymä, jonka verukkeella nämä kiusatuimmatkin voivat yrittää kostaa pahaa oloaan muille.
nim. ollaanmevaansemmosiakusiaisia

Täällä sama tilanne

Et nuku varmasti sinäkään hyvin jos en minäkään. Päivällä nukkuminen on hankalaa näin perheellisenä ja päivällä pitää käydä töissä. Ylä ja alakerrasta tulee hirveää meteliä 06.00 - 23.30 välisenä aikana joten unelle ei jää juurikaan aikaa. Ei edes viikonloppuna koska silloin paljon kyläillään. Hermot on tämän vuoksi hyvin kireällä kun ei omassa kodissa saa enää nukuttua tai levättyä pitkän työpäivän päätteeksi. En vain tiedä miten kauan jaksan tätä kaikkea kun eiännöitsijäkään ei välitä. Voimat loppuneet monesti kesken ankä itkulta ole voinyt välttyä. Pitää katsoa toinen asunto jos tilanne siitä paranisi.

naapuri hieroo hermot helliksi!!!

Kotirauha on Suomessa henkilölle laissa taattu oikeus olla toisten häiritsemättä siinä piirissä, joka voidaan katsoa hänen kodikseen. Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset, sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

Kotirauhan rikkoja on tuomittava kotirauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Jos tapaus on kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kotirauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Meidän asunto-osakeyhtiö järjestys kertoo esim. porraskäytävästä yksiselitteisesti "porraskäytävässä tulee liikkua ja ovet suljettava meluttomasti"
Mun naapuriin tuli ns. hieromalaitos, laillistettu kylläkin! nyt sitte saa kuunnella kälkätystä illat, viikonloput ym.ym... lähetin hänelle tekstiviestin j,ossa pyysin vähemmän kälätystä ja enemmän hierontaa.
tulos, eipä tartte enää tervehtiä..
No minä muutan muualle, en viitti alkaa riiteleen. Mieli tekis kyllä pesäpallomailalla kouluttaa......
 /   /  /  / Kotirauha?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta