Playa del Ingles

Gran Canaria

No niin, palasimme su Playa del Inglesistä. Vietimme 7 pv huoneistohotelli Green Parkissa (2 tähteä). Joitain kommentteja itse hotellista:
-siisti huoneisto; keittiö/olohuone, makuuhuone, wc, parveke
-huonekalut, keittiö ja wc siistit - huonekalut uusittu -04 (itse hotelli rak. 1985)
-hotelli hyvällä paikalla ydinkeskustassa, kauppoihin lyhyt matka, rannalle n. kilometri
-siivous oli 5 x viikossa, ja siivouksen taso oli hyvä
-kaikki muuten ok, muuten yöllä oli meidän makuumme liikaa elämää; viereisestä Aguila Rojan ostoskeskuksen baareista kuului kyllä paljon ääniä ja hotellissakin ääni tuntui kantavan liiankin hyvin (huoneet sisäpihalla)
-suosittelisin nuorille (nuoria olikin paljon) ja viihdehakuisille, ei niinkään rauhaa etsiville tai lapsiperheille (portaita jonkin verran)

Itse Playa del Inglesistä:

Kävin ensimmäistä kertaa ja oikeastaan ensimmäisellä etelänmatkallani. Pienenä olen matkustellut, mutta en muista noista reissuista juuri mitään. Muille ensikertalaisille voisin kertoa Gran Canariasta seuraavaa (toki muutkin saavat lukea : D)

-Ingles on melkoinen turistirysä, näin huhtikuussakin paljon porukkaa ja iltaelämä on vilkasta
-kaikenlaista porukkaa näkee, niin vanhempia pariskuntia kuin lapsiperheitä ja nuoriakin
-ranta on aivan ihana, kilometrejä pitkä ja merivesi oli (ainakin minulle) riittävän lämmintä, monet kävivät uimassa
-lämmintä oli, ekaa päivää lukuun ottamatta joka päivä aurinkoista n. 25 astetta ja ylikin - illalla viileämpää, pitkähihainen suositeltava
-rannan takana avautuvat Maspalomasin dyynit ovat henkeäsalpaava näky, niillä kävely on ihanaa, ei tule liian kuuma koska ainakin nyt mereltä puhalsi raikas tuuli - myös hyvää liikuntaa!
-rantabulevardi on kaunis ja hyvinhoidettu, sitä jatkuu aina San Agustinista Inglesin kautta Maspalomasiin - upeat maisemat, helppo lähteä eikä voi eksyä - kannattaa ehdottomasti!
-Inglesin ostoskeskuksista suurimmat tuli katsastettua. Paitsi matkamuistomyymälöitä ja kosmetiikkaliikkeitä, myös paljon ns. basaareja, joissa myydään näitä merkkipirattilaukkuja ym. Niistä neuvoisin pysymään kaukana. Myyjät kyyläävät sinua koko ajan, usein vielä tunnistavat kansallisuuden ja hyökkäävät välittömästi kimppuusi jos katsot jotain tavaraa pidempään. Ja sitten alkaa se tyrkytys ja hehkutus. Pitää tinkiä jne... Todella rasittavaa, itse en ainakaan tykkää asioida noissa kaupoissa ja vastedes en mene lähellekään. Myös joitain elektroniikkakauppoja, joiden tuotteista en todellakaan menisi takuuseen. Jos luotettavaa sellaista haluaa hankkia, kannattaa hakeutua San Fernandon liikkeisiin (taksilla pari euroa). Hinnat noita basaareja lukuun ottamatta aika samat kuin Suomessakin, kosmetiikka ja elintarvikkeet ovat usein himpun halvempia. Suosittelen Inglesin aluella Citan ostoskeskusta, se oli muihin (Kasbah, Plaza, Metro) verrattuna isompi ja enemmän liikkeitä. Kuuluisa Kasbah oli todellinen pettymys noista muista puhumattakaan.
San Fernandon liikkeistä. Kävimme C.C. (centro comercial) San Fernandossa. Kaunis monikerroksinen ostoskeskus, mutta mikä pettymys, liiketilat olivat ainakin puoliksi tyhjillään. Todella vaatimaton tarjonta. Sama pätee Niloon ja Eurocenteriin. Ostokset kannattaa tehdä Las Palmasissa!

Niin ja vielä: jokaikisellä baarilla ja ravintolalla Playa del Inglesissä on sisäänheittäjä. Onneksi olin kuullut asiasta, joten osasin varautua, mutta oli se sittenkin aika huvittavaa/rasittavaa, miten asian nyt ottaa. Niille täytyy vaan sanoa kohteliaasti mutta jämäkästi "no thank you" ja ymmärtää, että he tekevät vain työtään. Ravintolatarjonta on kyllä hyvä, ja ruoka hyvää ja kohtuuhintaista (ravintoloita on paljon, siksi kova kilpailu).
Palvelu oli kautta linjan hyvää ja asiallista. Kanarialaiset vaikuttavat ystävällisiltä ja avuliailta. Bussiyhteydet saarella ovat hyvät ja matkustaminen on halpaa. Esim. Playa del Ingles-Las Palmas muistaakseni 4,90 e.

Kävimme la Las Palmasissa. Menimme bussilla Inglesistä, matka kestää vajaan tunnin. Jäimme bussista pois, kun bongasin tutunnäköisen katedraalin tornit (olin nähnyt kuvan Santa Anan katedraalista oppassa). Pysäkiltä olikin helppo suunnistaa vain tornia kohti, ja tulee väistämättä Santa Anan katedraalin aukiolle. Aukio ja itse kirkko ovat todella kauniit, ja saimme hyviä kuvia. Ympärillä on vanha kaupunki (Vegueta), jossa viehättäviä rakennuksia ja joitakin liikkeitä. Katedraalin aukiolta pääsee viereiseen Trianan kaupunginosaan, jossa kävelykatu ja paljon liikkeitä. Bongasin Benettonin putiikin, jossa t-paidat (joissa lukee se tuttu teksti) huomattavasti Suomea halvempia. 7,90 e/kpl - ostin kaksi. ; ) Löytyy myös mm. H&M, Zara ja tukku muita espanjalaismuotia myyviä liikkeitä. Otimme jälleen bussin määränpäänä Santa Catalinan aukio. Pahaksi onneksi jäimme pois väärällä pysäkillä hotelli Santa Catalinan kohdalla - väärinkäsitys, mutta sen edessä oleva puisto on matkaoppaissakin mainittu Las Palmasin kauneimmaksi. Se oli itse asiassa Santa Catalinan puistoa kauniimpi. SC:n puisto on itse asiassa vain aukio, jossa muutamia puita, penkkejä ja lasten leikkipaikka. Vieressä kulkevat keskeiset bussit. Aukion takana on uusi Muellen ostoskeskus, johon sitten päädyimme. Keskus on nelikerroksinen, ja sieltä löytyy todella paljon liikkeitä. Jack&Jones, Lacoste, Zara, Mango, Timberland, Springfield jne... Sekä paksulle että ohuemmalle kukkarolle. Monissa liikkeissä oli alennusmyynnit menossa, ostimme esim. huokeita mutta hyvälaatuisia lastenvaatteita. Las Palmasista löytyy myös huippuputikkeja niistä kiinnostuneille: Gucci, Nina Ricci, Cartier... Kanarialaiset ovat todella tyylikästä porukkaa. Kaiken kaikkiaan Las Palmas vaikutti kauniilta kaupungilta, harmi ettei meillä ollut enempää aikaa. Sää oli muuten siellä ihan erilainen, Inglesissä aurinko paistoi, mutta Las Palmasissa satoi ja oli koleaa. Ei ehkä talvella paras lomailukaupunki...

Gran Canarialla löytyy myös ihasteltavaa luonnosta kiinnostuneelle. On vuoristoja, kraatereita, järviä, havumetsiä ja meren rannikkoa... Hämmästyttävää monimuotoisuutta pienessä saaressa. Suosittelen patikoimisesta kiinnostuneille Pentti Korpelan kirjaa Hiekkadyyneiltä lumihuipuille. Todella tarkka, kertoo bussireitit ja reittien tasot. Näin voit halutessasi yhdistää rantalomaan aktiiviloman. Lapsille löytyy vesipuisto ja huvipuisto, on myös kasvitieteellistä puutarhaa.... Gran Canarialla voi tehdä todella monipuolisia asioita, ja jokaiselle löytyy näköjään jotakin. En ihmettele, miksi saari on pysynyt pinnalla ihan näihin päiviin asti. Aivan ihana saari, menen ehdottomasti joskus uudelleen.

49

58598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älkää Inglesiin

      Se on, kuten hyvin sanoit, todellinen turistirysä, missä ei ole mitään alkuperäistä.
      Siellä aiemmin asuneena oltiin aina lähellä San Agustinia ja alue oli suhteellisen rauhallinen.

      Las Palmasissa, vaikka sää joskus siellä pohjoisempana oikkuilee, on kuitenkin niin paljon mielenkiintoista, kuten esimerkkinä paikat, joista jo kerroit. Vajaan päivän aikana ei ehdi nähdä siitä kuin murto-osan.

      Olen itse viime vuosina viettänyt LP:ssa useampiakin viikkoja ja aina sieltä löytää uutta katsottavaa. Tietysti jos rantaelämä on loman ainoa päätarkoitus, siihenkin Canterasin upealla hiekkarannalla saa aikansa kulumaan aurinkoisina päivinä. LP on oivallinen tapa yhdistää ranta- ja kaupunkielämä. 380.000 asukkaan kaupunki on jo suomalaisessakin mittakaavassa melkoinen. Saaren parhaat ja edullisimmat ostosmahdollisuudet löytyvät sieltä.

      • 11+7

        Minä taas tykkään turistirysästä koska olen turisti ja lähtenyt rentoutumaan.
        Otan huoneen Inglesin keskustasta missä kaikki on lähellä.
        Päivät kuljeskelen dyyneillä tai menen bussilla johonkin muualle, Olen tehnyt yksinäni reissuja lähes joka kolkkaan saarella.
        Illalla onkin mukava nauttia turistirysän tarjoamista huvituksista


    • näin se on

      Kanarian saaret ovat eli ei ne kuitenkaan niin paljon poikkea toisistaan ja tuon sepustuksen olisi voinut kirjoittaa vaikka Teneriffan saaresta, helppoa matkustaa, takuu lämmin, halpaa kuin leipä (vrt kaukomatkat), ja pääsee ulkomaille ja euroopan ulkopuolelle...200 000 on näin tehnyt viime vuonna ja sen tekevät myös tänä vuonna. Mitään tosi hienoa kokemusta sieltä ei saa mutta menee kun ei tiedä paremmasta.

      • hienojakin kokemuksia

        Kyllä Gran Canarialta saa hienojakin kokemuksia, jos uskaltaa lähteä Inglesin turistirysästä muualle! Kyllä sinne matkustavat muutkin kuin juntit ihan noiden mainitsemiesi seikkojen takia. Patikointi vuoristossa, kraatterit, järvet vuorten keskellä, aidot kalastajakylät, maaseudun markkinat, kävely kasvitieteellisessä puutarhassa, tutustuminen Las Palmasin museoihin, ostokset, villi länsi Sioux Cityssä. Jostain se matkustaminen täytyy aloittaa ja sitä paitsi joillakin ei esim. ole varaa Aasian matkoihin.


      • John435
        hienojakin kokemuksia kirjoitti:

        Kyllä Gran Canarialta saa hienojakin kokemuksia, jos uskaltaa lähteä Inglesin turistirysästä muualle! Kyllä sinne matkustavat muutkin kuin juntit ihan noiden mainitsemiesi seikkojen takia. Patikointi vuoristossa, kraatterit, järvet vuorten keskellä, aidot kalastajakylät, maaseudun markkinat, kävely kasvitieteellisessä puutarhassa, tutustuminen Las Palmasin museoihin, ostokset, villi länsi Sioux Cityssä. Jostain se matkustaminen täytyy aloittaa ja sitä paitsi joillakin ei esim. ole varaa Aasian matkoihin.

        Eli sitäkö on auttamattomasti juntti jos haluaa matkaltaan vaivattomuutta. Mä saan ihan riittävästi painaa eteenpäin arkenakin joten lomalla mielellään vaan olen. Noissa turistirysissä on se hyvä puoli että kaikki on valmista ja helppoa. Katsos toisia kiinnostaa vaan loikoilu auringossa ja vaikkapa bilettäminenkin. Sehän ei toisien mielestä ole oikeaa matkailua. "Kyllä matkaillessa pitää tulla hiki ja rakkoja kantapäihin. Matkaillessa pitää olla minuuttiaikataulu että kerkeää nähdä varmasti jokaisen vähänkin vanhemman paskahuussin mitä pitäjässä on"... Nauran semmosille matkailijoille! :D


      • Loma lomana

        Etelä-Amerikan valtioissa, ym...
        Tosi hienoja kokemuksia löytyy sieltä mistä niitä osaa etsiä, vaikka suomesta.
        Gran Canaria on monipuolinen saari, siellä käynnillään vain ei pysty snoppailemaan kun on liian monen ulottuvilla.


      • Hehhh
        John435 kirjoitti:

        Eli sitäkö on auttamattomasti juntti jos haluaa matkaltaan vaivattomuutta. Mä saan ihan riittävästi painaa eteenpäin arkenakin joten lomalla mielellään vaan olen. Noissa turistirysissä on se hyvä puoli että kaikki on valmista ja helppoa. Katsos toisia kiinnostaa vaan loikoilu auringossa ja vaikkapa bilettäminenkin. Sehän ei toisien mielestä ole oikeaa matkailua. "Kyllä matkaillessa pitää tulla hiki ja rakkoja kantapäihin. Matkaillessa pitää olla minuuttiaikataulu että kerkeää nähdä varmasti jokaisen vähänkin vanhemman paskahuussin mitä pitäjässä on"... Nauran semmosille matkailijoille! :D

        Ehdottomasti!


    • ei kannata

      turhia johtopäätöksiä kun sanot" Inglesissä aurinko paistoi, mutta Las Palmasissa satoi ja oli koleaa. Ei ehkä talvella paras lomailukaupunki..." ja mikä talvi se huhtikuussa Kanarialla on ja kyllä Las Palmasisa joulukuusakin on lämmintä sillä ei tuo vajaat 100 km tee Inglesistä sen parempaa lämmön suhteen.

      • välimatka

        Välimatka on kyllä huomattavasti pienempi kuin 100 km, itse asiassa on vain n. 50 km. No ehkä huhtikuuta voi kutsua jo kevääksi, anteeksi väärä sanavalinta. Itse asiassa ilmasto on Las Palmasissa erilainen sen yllä virtaavan pasaatituulen takia, mikä aiheuttaa pilvisyyttä iltapäivisin ja pieniä sadekuurojakin. Playa del Inglesissä sen sijaan on pohjoisafrikkalainen ilmasto, mikä tekee siitä otollisemman rantalomakohteen. Tämä on fakta. Las Palmasilla on tietenkin muita etuja, enkä nyt ota tässä kantaa kummankaan paremmuuteen lomakohteena.


      • Riikkaaa

        Mikähän nyt olisi sitten hyvä lomakohde? Ei varmaan teille mikään riitä!


      • dfrf

        kyllä tekee


      • kustaa3

        NIITÄ TURHIA JOHTOPÄÄTÖKSII TEKEE ???
        Gran Canarialla han on 4 ilmasto vyöhykettä
        joten on kelejä joka lähtöön,kun kiertää tätä saarta.
        ja sit vielä MIKÄ SE TURISTI RYSÄ OIKEEN ON,
        eiks me olla turistei kaikki,kun kotoo lähetään ?????????????
        eiköhän tää ilmasto oo tärkein..


    • matkaaja46

      ..oli kirjoituksesi Gran Canariasta! Kiitos siitä, olen kanssasi pääpiirteittäin samaa mieltä. On se kumminkin upeaa, että meillä on EU:n puitteissa tuollainen "aurinkopaikka", jossa käy sama valuutta kuin kotimaassakin. Paljon matkustelleena huomaan sen olevan etu..

    • minnee

      Varmasti monelle jäi jotain mieleen tästä kertomuksesta...minulle ainakin jos aioin mennä las palmasiin!

    • ava..

      Olin myös maaliskuun lopussa inglesissä lomailemassa. Kiersin saarta ja olen samaa mieltä, että monipuolinen saari oli.
      Sama juttu kävi mulle, eli inglesissä aurinko porotti ja las palmasissa(tein päivän reissun) satoi koko päivän vettä:(

    • J.M&H.H&M.S

      Myö rämäpäät lähdetään 12.12.08 playa del inglesiin ja voi olla mahdollista,että tulemme jopa hengissä takaisinkin,jos kirkkaat jätetään juomatta..?playa del inglesillä kestää kauan toipua meidän visiitin jälkeen ja niin kestää niilläkin jotka reissusta hengissä selviää.se on hyvä että menoa ja nuoria riittää,koska mm.pilluuha sinne lähetää(jos) pamputtaa,ellei ole sit liian wasted ettei seiso tai poliisit pamputa meitä..

    • Bilettäjä90

      Tultiin eilen Inglesistä takasin kotiin. Paikkahan on täysi bilekeidas. Oltiin Hotelli Los Ficucsessa. Hotelli oli täysin ryssiksi tehty, eli ulkoapäin näytti hyvältä, mutta sisäl ei mikään toiminu. Parvekkeen ovi meni reissun aikana rikki kaksi kertaa,vessan ovenkahva tippuili, kesti 45min keittää vettä hellalla, ja keittiön kaapit olivat kuminauhalla toisissaan kiinni. Hotellin henkilökunta oli todella töykeää eikä asiakaspalvelusta ollut tietoakaan. Alueella oleskelevat baari/strippiklubi sisäänheittäjät ovat todella ärsyttäviä ja ahdistavia. Huumeita myydään keskellä päivää ja varsinkin yöllä. Aurinkolasikauppias sanoi meille"wanna buy sunglasses?" seuraava lause olikin:"wanna buy hash/cocaine". Prostituutiota ilmenee myös varsin paljon. Joka ilta palatessamme bilettämästä kotiin, pörräsi bilekeskuksen lähellä huoria, jotka seuras hotellille asti ja vonkasivat. Siisti loma oli, mutta paljon nihkeit puolii!

      • playa del ingles

        heips.. tultiin viikko sitten espanjan playa del inglesistä ja laitan tähän muutaman vihjeen-kommentin uusille matkustajille sinne paratiisi-saarelle... -ruoka juoma: el toro(pihvi) ollut kuulemma 30v ja el rancho(kallis mutta mahtavat annokset paljon ihmisiä)liekitettyt sisäfileet ihanaa sijainti kasbah keskus... vältä jäitä koska niiden alkuperää ei tiedä ja osta aina pullovettä(marketeista) marketista voi ostaa-syödä hedelmiä,baanaanit-omenat-appelsiinit ym suklaa twix patukat leipää patongit ym ja kaikki juomat cola-spirite-fanta myös kannanmunat OK löytyi sieltä EDAM juustoakin jota uskalsi syödä burgen king oli pelastus EI jauhelihaa mutta kana ateria toimii täydellisesti vältä maitotuotteita siis kaikkia -kauppakeskukset-ostokset: ÄLÄ osta elektroniikkaa (kameroita ym) jouduimme heti toisena päivänä taistelemaan kamera kaupoista kun kaveri myi jenkkikameran Eurooppa versiona ja EI palauttanut rahoja he he no saatiin massit takaisin ja se siitä. inglesissä on lukuisia ostoskeskuksia-kauppoja kuten:CITA (kallis paha pettymys) KASBAH (hyvä yöelämä jonkun verran kauppoja jotka OK) yumba center (erittäin hyvä kauppakeskus pääset suoraan asian ytimeen ja tavaraa riittää,MUISTA TINKIÄ AINA KAIKESTA) -nähtävyydet-retket: crocodile park (paras ja pelottavin kokemus koko matkalla) 10E per henkilö mutta mahtava kokemus krokotiilejä,tiikereitä ym siux city :villilänsi uskon että lapsiperheille sopiva emme käyneet ja hinta 17E per henkilö hard rock cafe: super paikka musiikkimiehelle-naiselle live band perjantai-lauantaina hieno toteutus ja kiva suvenierkauppa jossa laseja,paitoja ym kannattaa mennä autonvuokraus: -vuokraa auto se on paras tapa suunnitella juuri haluamasi loma ja säästät taksikuluja ym viikko oli 180E noin sis kaiken ja 5 ovinen kuin uusi auto ilmastointi-cd... -rannat: maspalomas(pää-ranta) on kuningas.kalliit rantatuolit 7,50E ja saat käyttöösi kaksi rantatuolia jossa iso varjo(se on hyvä jos makaat sielä tuntikaupalla) huonoa tässä oli että ne kerätään pois tasan klo: 17.00 ? itse ostimme uimapatjat 3,90E kpl ja makasimme niillä he he sää-ilmat: -kelit oli loistavat 35astetta ja super selkeä taivas yö:t oli kuumia ja joka päivä pääsi uimaan merivesi oli 20-22astetta ja se oli juuri sopivaa.mitä tulee että ingles on kylmä niin EI todellakaan ole sielä on täysi kesä näin suomalaisen silmin ja palat varmasti he he... 2 pilvisempää päivää oli jotka oli sitten pelastus siinä paahdossa ja pääsi hotellin (green field) altaaseen polskimaan kiva... -hotellit-palvelu: olimme green field hotellissa ja se oli OK näkymät aivan mahtavat 3 yökerhoa merimaisemat huone oli perus hyvä ei valittamista TV:n saat käyttöön viikoksi 5E ja kanavia riittää muutenpalvelu oli hyvää ja kohteliasta siellä turisti ja varsinkin suomalainen on arvostettu ja haluttu vieras saimme hyvän palvelun kaikkialla kunhan EI anna periksi tarjoilioille jotka ottavat tahallaan väärän tilauksen että saavat annoksia menemään no se kuuluu näihin kohteisiin...eli TARKISTA tilaus aina ennen lopullista tilausta ( saimme 3 kertaa väärän annoksen ja juomat? ) iltaelämä-klubit-ravintolat: pascha on paras isoin ja siistein ravintola musa teknoa-huosea tämänpäivän listakamaa,garage peinempi mutta viihtyisä teknopaikka,kannattaa mennä kasbah keskukseen sielä on elämää aina mm:rogers pieni mutta hyvä musa cita kauppakeskuksen alakerta on huono biletys paikka sielä oli ilotalo ja parit pienet pubit paha pettymys mitä tulee muihin pub-ravintoloihin niin jokaisessa raflassa löytyy trubaduuri 21-02 ne soittaa kaikkea mitä mieleen tulee ja on hyvin viihdyttävää jos jonku nyt valitsen niin mulligans 2 trubaduuria veti todella hyvin kaikki biisit ja sisänheittäjiä riittää kaikkialla huh se alkaa välillä riivata mutta kohteliaasti kieltäytyy tai sanoo että olin teillä eilen niin saa rauhan.inglesistä löyty muuten green field hotellin edestä löytyy suomiravintola jossa kaikki oli suomalaisia ja veti härmä-karaokea he he yhteenveto: ihana lomakohde suosittelen kaikille mutta muistakaa tinkiä kaupoilla ja syökää vain ISOISSA paikoissa ei mitää katukeittiöitä varma hepatiitti riski.välttäkää jäitä ravintoloissa ja tilatkaa vain pulloja(fanta-cola ym) ei mieluiten lasejakaan muuten pillit on hyvät ranta on super ja aurinkoa piisaa kyllä reipas asenne mukaan ja HYVÄÄ MATKAA KIITOS Ps. meidän loma oli täydellinen espanjassa !


      • eka kertalainen
        playa del ingles kirjoitti:

        heips.. tultiin viikko sitten espanjan playa del inglesistä ja laitan tähän muutaman vihjeen-kommentin uusille matkustajille sinne paratiisi-saarelle... -ruoka juoma: el toro(pihvi) ollut kuulemma 30v ja el rancho(kallis mutta mahtavat annokset paljon ihmisiä)liekitettyt sisäfileet ihanaa sijainti kasbah keskus... vältä jäitä koska niiden alkuperää ei tiedä ja osta aina pullovettä(marketeista) marketista voi ostaa-syödä hedelmiä,baanaanit-omenat-appelsiinit ym suklaa twix patukat leipää patongit ym ja kaikki juomat cola-spirite-fanta myös kannanmunat OK löytyi sieltä EDAM juustoakin jota uskalsi syödä burgen king oli pelastus EI jauhelihaa mutta kana ateria toimii täydellisesti vältä maitotuotteita siis kaikkia -kauppakeskukset-ostokset: ÄLÄ osta elektroniikkaa (kameroita ym) jouduimme heti toisena päivänä taistelemaan kamera kaupoista kun kaveri myi jenkkikameran Eurooppa versiona ja EI palauttanut rahoja he he no saatiin massit takaisin ja se siitä. inglesissä on lukuisia ostoskeskuksia-kauppoja kuten:CITA (kallis paha pettymys) KASBAH (hyvä yöelämä jonkun verran kauppoja jotka OK) yumba center (erittäin hyvä kauppakeskus pääset suoraan asian ytimeen ja tavaraa riittää,MUISTA TINKIÄ AINA KAIKESTA) -nähtävyydet-retket: crocodile park (paras ja pelottavin kokemus koko matkalla) 10E per henkilö mutta mahtava kokemus krokotiilejä,tiikereitä ym siux city :villilänsi uskon että lapsiperheille sopiva emme käyneet ja hinta 17E per henkilö hard rock cafe: super paikka musiikkimiehelle-naiselle live band perjantai-lauantaina hieno toteutus ja kiva suvenierkauppa jossa laseja,paitoja ym kannattaa mennä autonvuokraus: -vuokraa auto se on paras tapa suunnitella juuri haluamasi loma ja säästät taksikuluja ym viikko oli 180E noin sis kaiken ja 5 ovinen kuin uusi auto ilmastointi-cd... -rannat: maspalomas(pää-ranta) on kuningas.kalliit rantatuolit 7,50E ja saat käyttöösi kaksi rantatuolia jossa iso varjo(se on hyvä jos makaat sielä tuntikaupalla) huonoa tässä oli että ne kerätään pois tasan klo: 17.00 ? itse ostimme uimapatjat 3,90E kpl ja makasimme niillä he he sää-ilmat: -kelit oli loistavat 35astetta ja super selkeä taivas yö:t oli kuumia ja joka päivä pääsi uimaan merivesi oli 20-22astetta ja se oli juuri sopivaa.mitä tulee että ingles on kylmä niin EI todellakaan ole sielä on täysi kesä näin suomalaisen silmin ja palat varmasti he he... 2 pilvisempää päivää oli jotka oli sitten pelastus siinä paahdossa ja pääsi hotellin (green field) altaaseen polskimaan kiva... -hotellit-palvelu: olimme green field hotellissa ja se oli OK näkymät aivan mahtavat 3 yökerhoa merimaisemat huone oli perus hyvä ei valittamista TV:n saat käyttöön viikoksi 5E ja kanavia riittää muutenpalvelu oli hyvää ja kohteliasta siellä turisti ja varsinkin suomalainen on arvostettu ja haluttu vieras saimme hyvän palvelun kaikkialla kunhan EI anna periksi tarjoilioille jotka ottavat tahallaan väärän tilauksen että saavat annoksia menemään no se kuuluu näihin kohteisiin...eli TARKISTA tilaus aina ennen lopullista tilausta ( saimme 3 kertaa väärän annoksen ja juomat? ) iltaelämä-klubit-ravintolat: pascha on paras isoin ja siistein ravintola musa teknoa-huosea tämänpäivän listakamaa,garage peinempi mutta viihtyisä teknopaikka,kannattaa mennä kasbah keskukseen sielä on elämää aina mm:rogers pieni mutta hyvä musa cita kauppakeskuksen alakerta on huono biletys paikka sielä oli ilotalo ja parit pienet pubit paha pettymys mitä tulee muihin pub-ravintoloihin niin jokaisessa raflassa löytyy trubaduuri 21-02 ne soittaa kaikkea mitä mieleen tulee ja on hyvin viihdyttävää jos jonku nyt valitsen niin mulligans 2 trubaduuria veti todella hyvin kaikki biisit ja sisänheittäjiä riittää kaikkialla huh se alkaa välillä riivata mutta kohteliaasti kieltäytyy tai sanoo että olin teillä eilen niin saa rauhan.inglesistä löyty muuten green field hotellin edestä löytyy suomiravintola jossa kaikki oli suomalaisia ja veti härmä-karaokea he he yhteenveto: ihana lomakohde suosittelen kaikille mutta muistakaa tinkiä kaupoilla ja syökää vain ISOISSA paikoissa ei mitää katukeittiöitä varma hepatiitti riski.välttäkää jäitä ravintoloissa ja tilatkaa vain pulloja(fanta-cola ym) ei mieluiten lasejakaan muuten pillit on hyvät ranta on super ja aurinkoa piisaa kyllä reipas asenne mukaan ja HYVÄÄ MATKAA KIITOS Ps. meidän loma oli täydellinen espanjassa !

        Luin mielenkiinnolla kokemuksianne.Kiitos niistä.Tammikuussa lähdemme matkaan.


      • Räyhänhenki
        playa del ingles kirjoitti:

        heips.. tultiin viikko sitten espanjan playa del inglesistä ja laitan tähän muutaman vihjeen-kommentin uusille matkustajille sinne paratiisi-saarelle... -ruoka juoma: el toro(pihvi) ollut kuulemma 30v ja el rancho(kallis mutta mahtavat annokset paljon ihmisiä)liekitettyt sisäfileet ihanaa sijainti kasbah keskus... vältä jäitä koska niiden alkuperää ei tiedä ja osta aina pullovettä(marketeista) marketista voi ostaa-syödä hedelmiä,baanaanit-omenat-appelsiinit ym suklaa twix patukat leipää patongit ym ja kaikki juomat cola-spirite-fanta myös kannanmunat OK löytyi sieltä EDAM juustoakin jota uskalsi syödä burgen king oli pelastus EI jauhelihaa mutta kana ateria toimii täydellisesti vältä maitotuotteita siis kaikkia -kauppakeskukset-ostokset: ÄLÄ osta elektroniikkaa (kameroita ym) jouduimme heti toisena päivänä taistelemaan kamera kaupoista kun kaveri myi jenkkikameran Eurooppa versiona ja EI palauttanut rahoja he he no saatiin massit takaisin ja se siitä. inglesissä on lukuisia ostoskeskuksia-kauppoja kuten:CITA (kallis paha pettymys) KASBAH (hyvä yöelämä jonkun verran kauppoja jotka OK) yumba center (erittäin hyvä kauppakeskus pääset suoraan asian ytimeen ja tavaraa riittää,MUISTA TINKIÄ AINA KAIKESTA) -nähtävyydet-retket: crocodile park (paras ja pelottavin kokemus koko matkalla) 10E per henkilö mutta mahtava kokemus krokotiilejä,tiikereitä ym siux city :villilänsi uskon että lapsiperheille sopiva emme käyneet ja hinta 17E per henkilö hard rock cafe: super paikka musiikkimiehelle-naiselle live band perjantai-lauantaina hieno toteutus ja kiva suvenierkauppa jossa laseja,paitoja ym kannattaa mennä autonvuokraus: -vuokraa auto se on paras tapa suunnitella juuri haluamasi loma ja säästät taksikuluja ym viikko oli 180E noin sis kaiken ja 5 ovinen kuin uusi auto ilmastointi-cd... -rannat: maspalomas(pää-ranta) on kuningas.kalliit rantatuolit 7,50E ja saat käyttöösi kaksi rantatuolia jossa iso varjo(se on hyvä jos makaat sielä tuntikaupalla) huonoa tässä oli että ne kerätään pois tasan klo: 17.00 ? itse ostimme uimapatjat 3,90E kpl ja makasimme niillä he he sää-ilmat: -kelit oli loistavat 35astetta ja super selkeä taivas yö:t oli kuumia ja joka päivä pääsi uimaan merivesi oli 20-22astetta ja se oli juuri sopivaa.mitä tulee että ingles on kylmä niin EI todellakaan ole sielä on täysi kesä näin suomalaisen silmin ja palat varmasti he he... 2 pilvisempää päivää oli jotka oli sitten pelastus siinä paahdossa ja pääsi hotellin (green field) altaaseen polskimaan kiva... -hotellit-palvelu: olimme green field hotellissa ja se oli OK näkymät aivan mahtavat 3 yökerhoa merimaisemat huone oli perus hyvä ei valittamista TV:n saat käyttöön viikoksi 5E ja kanavia riittää muutenpalvelu oli hyvää ja kohteliasta siellä turisti ja varsinkin suomalainen on arvostettu ja haluttu vieras saimme hyvän palvelun kaikkialla kunhan EI anna periksi tarjoilioille jotka ottavat tahallaan väärän tilauksen että saavat annoksia menemään no se kuuluu näihin kohteisiin...eli TARKISTA tilaus aina ennen lopullista tilausta ( saimme 3 kertaa väärän annoksen ja juomat? ) iltaelämä-klubit-ravintolat: pascha on paras isoin ja siistein ravintola musa teknoa-huosea tämänpäivän listakamaa,garage peinempi mutta viihtyisä teknopaikka,kannattaa mennä kasbah keskukseen sielä on elämää aina mm:rogers pieni mutta hyvä musa cita kauppakeskuksen alakerta on huono biletys paikka sielä oli ilotalo ja parit pienet pubit paha pettymys mitä tulee muihin pub-ravintoloihin niin jokaisessa raflassa löytyy trubaduuri 21-02 ne soittaa kaikkea mitä mieleen tulee ja on hyvin viihdyttävää jos jonku nyt valitsen niin mulligans 2 trubaduuria veti todella hyvin kaikki biisit ja sisänheittäjiä riittää kaikkialla huh se alkaa välillä riivata mutta kohteliaasti kieltäytyy tai sanoo että olin teillä eilen niin saa rauhan.inglesistä löyty muuten green field hotellin edestä löytyy suomiravintola jossa kaikki oli suomalaisia ja veti härmä-karaokea he he yhteenveto: ihana lomakohde suosittelen kaikille mutta muistakaa tinkiä kaupoilla ja syökää vain ISOISSA paikoissa ei mitää katukeittiöitä varma hepatiitti riski.välttäkää jäitä ravintoloissa ja tilatkaa vain pulloja(fanta-cola ym) ei mieluiten lasejakaan muuten pillit on hyvät ranta on super ja aurinkoa piisaa kyllä reipas asenne mukaan ja HYVÄÄ MATKAA KIITOS Ps. meidän loma oli täydellinen espanjassa !

        Hyvät lomat vaan sullekin. Voi vitulla päähän. Kannattaa tosiaan syödä siellä burgerkingissä ja kasbahin paikoissa jossa menyy käsittää muutamia satoja tuotteita. Tiesithän, että granilla on myös IKEA, sieltä saat hepatiittivapaita lihapullia. Hyvä tietää millaista musaa voi ostarissa kuunnella, toivottavasti entistä useampi suomalainen reissaa sinne musiikin perässä niin on sitten kaikkien loma yhtä suomipoppia.

        Ei millään pahalla, ihmiset ovat erinlaisia ja kaikki saavat tykätä ihan mitä vaan ja olla mistä vaan mitä mieltä tahansa.

        Mutta.

        Te ällötätte ja vitutta minua niin useilla eri tavoilla, etten pysty sitä mitenkään tekstin välityksellä kertomaan.

        Yäk.


        parhain terveisin;

        Se jannu joka ei taputa koneessa (tämä ei ole mielipide tai todiste älykkyydestä), joka ei "heitä huulta" bussissa ja joka ei kovaan ääneen suomeksi morjesta sinua kadulla.


      • viv..
        playa del ingles kirjoitti:

        heips.. tultiin viikko sitten espanjan playa del inglesistä ja laitan tähän muutaman vihjeen-kommentin uusille matkustajille sinne paratiisi-saarelle... -ruoka juoma: el toro(pihvi) ollut kuulemma 30v ja el rancho(kallis mutta mahtavat annokset paljon ihmisiä)liekitettyt sisäfileet ihanaa sijainti kasbah keskus... vältä jäitä koska niiden alkuperää ei tiedä ja osta aina pullovettä(marketeista) marketista voi ostaa-syödä hedelmiä,baanaanit-omenat-appelsiinit ym suklaa twix patukat leipää patongit ym ja kaikki juomat cola-spirite-fanta myös kannanmunat OK löytyi sieltä EDAM juustoakin jota uskalsi syödä burgen king oli pelastus EI jauhelihaa mutta kana ateria toimii täydellisesti vältä maitotuotteita siis kaikkia -kauppakeskukset-ostokset: ÄLÄ osta elektroniikkaa (kameroita ym) jouduimme heti toisena päivänä taistelemaan kamera kaupoista kun kaveri myi jenkkikameran Eurooppa versiona ja EI palauttanut rahoja he he no saatiin massit takaisin ja se siitä. inglesissä on lukuisia ostoskeskuksia-kauppoja kuten:CITA (kallis paha pettymys) KASBAH (hyvä yöelämä jonkun verran kauppoja jotka OK) yumba center (erittäin hyvä kauppakeskus pääset suoraan asian ytimeen ja tavaraa riittää,MUISTA TINKIÄ AINA KAIKESTA) -nähtävyydet-retket: crocodile park (paras ja pelottavin kokemus koko matkalla) 10E per henkilö mutta mahtava kokemus krokotiilejä,tiikereitä ym siux city :villilänsi uskon että lapsiperheille sopiva emme käyneet ja hinta 17E per henkilö hard rock cafe: super paikka musiikkimiehelle-naiselle live band perjantai-lauantaina hieno toteutus ja kiva suvenierkauppa jossa laseja,paitoja ym kannattaa mennä autonvuokraus: -vuokraa auto se on paras tapa suunnitella juuri haluamasi loma ja säästät taksikuluja ym viikko oli 180E noin sis kaiken ja 5 ovinen kuin uusi auto ilmastointi-cd... -rannat: maspalomas(pää-ranta) on kuningas.kalliit rantatuolit 7,50E ja saat käyttöösi kaksi rantatuolia jossa iso varjo(se on hyvä jos makaat sielä tuntikaupalla) huonoa tässä oli että ne kerätään pois tasan klo: 17.00 ? itse ostimme uimapatjat 3,90E kpl ja makasimme niillä he he sää-ilmat: -kelit oli loistavat 35astetta ja super selkeä taivas yö:t oli kuumia ja joka päivä pääsi uimaan merivesi oli 20-22astetta ja se oli juuri sopivaa.mitä tulee että ingles on kylmä niin EI todellakaan ole sielä on täysi kesä näin suomalaisen silmin ja palat varmasti he he... 2 pilvisempää päivää oli jotka oli sitten pelastus siinä paahdossa ja pääsi hotellin (green field) altaaseen polskimaan kiva... -hotellit-palvelu: olimme green field hotellissa ja se oli OK näkymät aivan mahtavat 3 yökerhoa merimaisemat huone oli perus hyvä ei valittamista TV:n saat käyttöön viikoksi 5E ja kanavia riittää muutenpalvelu oli hyvää ja kohteliasta siellä turisti ja varsinkin suomalainen on arvostettu ja haluttu vieras saimme hyvän palvelun kaikkialla kunhan EI anna periksi tarjoilioille jotka ottavat tahallaan väärän tilauksen että saavat annoksia menemään no se kuuluu näihin kohteisiin...eli TARKISTA tilaus aina ennen lopullista tilausta ( saimme 3 kertaa väärän annoksen ja juomat? ) iltaelämä-klubit-ravintolat: pascha on paras isoin ja siistein ravintola musa teknoa-huosea tämänpäivän listakamaa,garage peinempi mutta viihtyisä teknopaikka,kannattaa mennä kasbah keskukseen sielä on elämää aina mm:rogers pieni mutta hyvä musa cita kauppakeskuksen alakerta on huono biletys paikka sielä oli ilotalo ja parit pienet pubit paha pettymys mitä tulee muihin pub-ravintoloihin niin jokaisessa raflassa löytyy trubaduuri 21-02 ne soittaa kaikkea mitä mieleen tulee ja on hyvin viihdyttävää jos jonku nyt valitsen niin mulligans 2 trubaduuria veti todella hyvin kaikki biisit ja sisänheittäjiä riittää kaikkialla huh se alkaa välillä riivata mutta kohteliaasti kieltäytyy tai sanoo että olin teillä eilen niin saa rauhan.inglesistä löyty muuten green field hotellin edestä löytyy suomiravintola jossa kaikki oli suomalaisia ja veti härmä-karaokea he he yhteenveto: ihana lomakohde suosittelen kaikille mutta muistakaa tinkiä kaupoilla ja syökää vain ISOISSA paikoissa ei mitää katukeittiöitä varma hepatiitti riski.välttäkää jäitä ravintoloissa ja tilatkaa vain pulloja(fanta-cola ym) ei mieluiten lasejakaan muuten pillit on hyvät ranta on super ja aurinkoa piisaa kyllä reipas asenne mukaan ja HYVÄÄ MATKAA KIITOS Ps. meidän loma oli täydellinen espanjassa !

        voi elämä mitä urpoja!! syökää vain burger kingissä tai mcdonaldsissa. älkää vaan ikinä kokeilko mitään uutta tai poistuko turvalliselta turistialueelta. jos teet niin soita AINA matkaoppaalle ennen ja kysäise vaaniiko vaara. tampiot


      • surkimukset
        Räyhänhenki kirjoitti:

        Hyvät lomat vaan sullekin. Voi vitulla päähän. Kannattaa tosiaan syödä siellä burgerkingissä ja kasbahin paikoissa jossa menyy käsittää muutamia satoja tuotteita. Tiesithän, että granilla on myös IKEA, sieltä saat hepatiittivapaita lihapullia. Hyvä tietää millaista musaa voi ostarissa kuunnella, toivottavasti entistä useampi suomalainen reissaa sinne musiikin perässä niin on sitten kaikkien loma yhtä suomipoppia.

        Ei millään pahalla, ihmiset ovat erinlaisia ja kaikki saavat tykätä ihan mitä vaan ja olla mistä vaan mitä mieltä tahansa.

        Mutta.

        Te ällötätte ja vitutta minua niin useilla eri tavoilla, etten pysty sitä mitenkään tekstin välityksellä kertomaan.

        Yäk.


        parhain terveisin;

        Se jannu joka ei taputa koneessa (tämä ei ole mielipide tai todiste älykkyydestä), joka ei "heitä huulta" bussissa ja joka ei kovaan ääneen suomeksi morjesta sinua kadulla.

        sappesi kiehuu pian yli.
        Miltä planeetalta teitä, kuten sinä ja tuo alempi Urpo oikein sikiää tänne Suomeen


      • siellä ollaan
        playa del ingles kirjoitti:

        heips.. tultiin viikko sitten espanjan playa del inglesistä ja laitan tähän muutaman vihjeen-kommentin uusille matkustajille sinne paratiisi-saarelle... -ruoka juoma: el toro(pihvi) ollut kuulemma 30v ja el rancho(kallis mutta mahtavat annokset paljon ihmisiä)liekitettyt sisäfileet ihanaa sijainti kasbah keskus... vältä jäitä koska niiden alkuperää ei tiedä ja osta aina pullovettä(marketeista) marketista voi ostaa-syödä hedelmiä,baanaanit-omenat-appelsiinit ym suklaa twix patukat leipää patongit ym ja kaikki juomat cola-spirite-fanta myös kannanmunat OK löytyi sieltä EDAM juustoakin jota uskalsi syödä burgen king oli pelastus EI jauhelihaa mutta kana ateria toimii täydellisesti vältä maitotuotteita siis kaikkia -kauppakeskukset-ostokset: ÄLÄ osta elektroniikkaa (kameroita ym) jouduimme heti toisena päivänä taistelemaan kamera kaupoista kun kaveri myi jenkkikameran Eurooppa versiona ja EI palauttanut rahoja he he no saatiin massit takaisin ja se siitä. inglesissä on lukuisia ostoskeskuksia-kauppoja kuten:CITA (kallis paha pettymys) KASBAH (hyvä yöelämä jonkun verran kauppoja jotka OK) yumba center (erittäin hyvä kauppakeskus pääset suoraan asian ytimeen ja tavaraa riittää,MUISTA TINKIÄ AINA KAIKESTA) -nähtävyydet-retket: crocodile park (paras ja pelottavin kokemus koko matkalla) 10E per henkilö mutta mahtava kokemus krokotiilejä,tiikereitä ym siux city :villilänsi uskon että lapsiperheille sopiva emme käyneet ja hinta 17E per henkilö hard rock cafe: super paikka musiikkimiehelle-naiselle live band perjantai-lauantaina hieno toteutus ja kiva suvenierkauppa jossa laseja,paitoja ym kannattaa mennä autonvuokraus: -vuokraa auto se on paras tapa suunnitella juuri haluamasi loma ja säästät taksikuluja ym viikko oli 180E noin sis kaiken ja 5 ovinen kuin uusi auto ilmastointi-cd... -rannat: maspalomas(pää-ranta) on kuningas.kalliit rantatuolit 7,50E ja saat käyttöösi kaksi rantatuolia jossa iso varjo(se on hyvä jos makaat sielä tuntikaupalla) huonoa tässä oli että ne kerätään pois tasan klo: 17.00 ? itse ostimme uimapatjat 3,90E kpl ja makasimme niillä he he sää-ilmat: -kelit oli loistavat 35astetta ja super selkeä taivas yö:t oli kuumia ja joka päivä pääsi uimaan merivesi oli 20-22astetta ja se oli juuri sopivaa.mitä tulee että ingles on kylmä niin EI todellakaan ole sielä on täysi kesä näin suomalaisen silmin ja palat varmasti he he... 2 pilvisempää päivää oli jotka oli sitten pelastus siinä paahdossa ja pääsi hotellin (green field) altaaseen polskimaan kiva... -hotellit-palvelu: olimme green field hotellissa ja se oli OK näkymät aivan mahtavat 3 yökerhoa merimaisemat huone oli perus hyvä ei valittamista TV:n saat käyttöön viikoksi 5E ja kanavia riittää muutenpalvelu oli hyvää ja kohteliasta siellä turisti ja varsinkin suomalainen on arvostettu ja haluttu vieras saimme hyvän palvelun kaikkialla kunhan EI anna periksi tarjoilioille jotka ottavat tahallaan väärän tilauksen että saavat annoksia menemään no se kuuluu näihin kohteisiin...eli TARKISTA tilaus aina ennen lopullista tilausta ( saimme 3 kertaa väärän annoksen ja juomat? ) iltaelämä-klubit-ravintolat: pascha on paras isoin ja siistein ravintola musa teknoa-huosea tämänpäivän listakamaa,garage peinempi mutta viihtyisä teknopaikka,kannattaa mennä kasbah keskukseen sielä on elämää aina mm:rogers pieni mutta hyvä musa cita kauppakeskuksen alakerta on huono biletys paikka sielä oli ilotalo ja parit pienet pubit paha pettymys mitä tulee muihin pub-ravintoloihin niin jokaisessa raflassa löytyy trubaduuri 21-02 ne soittaa kaikkea mitä mieleen tulee ja on hyvin viihdyttävää jos jonku nyt valitsen niin mulligans 2 trubaduuria veti todella hyvin kaikki biisit ja sisänheittäjiä riittää kaikkialla huh se alkaa välillä riivata mutta kohteliaasti kieltäytyy tai sanoo että olin teillä eilen niin saa rauhan.inglesistä löyty muuten green field hotellin edestä löytyy suomiravintola jossa kaikki oli suomalaisia ja veti härmä-karaokea he he yhteenveto: ihana lomakohde suosittelen kaikille mutta muistakaa tinkiä kaupoilla ja syökää vain ISOISSA paikoissa ei mitää katukeittiöitä varma hepatiitti riski.välttäkää jäitä ravintoloissa ja tilatkaa vain pulloja(fanta-cola ym) ei mieluiten lasejakaan muuten pillit on hyvät ranta on super ja aurinkoa piisaa kyllä reipas asenne mukaan ja HYVÄÄ MATKAA KIITOS Ps. meidän loma oli täydellinen espanjassa !

        No nyt kyllä liiottelet ja pahasti! Ei se ingles tai muukaan kanaria ole mikään takapajula, jossa saa vain pilaantunutta hepatiittivarmaan sapuskaa! Voi hemmetti, olen käynyt eri saarilla toistakymmentä kertaa enkä ikinä ole välttänyt esim. jäitä tai syönyt vain ISOISSA paikoissa saati sitten että tarjoilijat ottavat tahallaan väärin tilauksen. Nyt taitaa olla kirjoittajallä ihan oma ongelma, ilmeisesti itse et ymmärrä mitä tilaat. Ja mikä pahiten särähti: Yumbo muka erittäin hyvä ostoskeskus! Täys paska sanon minä, joutavaa turistikrääsää ja tinkiminen on yleensäkin ihan syvältä, Jos haluat mennä ostoksille niin mene san fernandon puolelle tai suoraan las palmasiin. Olet ilmeisesti ylivarovainen ihminen, joka ei uskalla syödä, juoda, nukkua, kävellä tai ostaa mitään muualla kuin turvallisella tantereella koimaassa. Tulin kyllä ihan vihaiseksi tuosta kirjoituksestasi, tosin niin taisi tulla moni muukin. Niin, ja miks maitotuotteitakin pitäis välttää?


      • amaria1
        playa del ingles kirjoitti:

        heips.. tultiin viikko sitten espanjan playa del inglesistä ja laitan tähän muutaman vihjeen-kommentin uusille matkustajille sinne paratiisi-saarelle... -ruoka juoma: el toro(pihvi) ollut kuulemma 30v ja el rancho(kallis mutta mahtavat annokset paljon ihmisiä)liekitettyt sisäfileet ihanaa sijainti kasbah keskus... vältä jäitä koska niiden alkuperää ei tiedä ja osta aina pullovettä(marketeista) marketista voi ostaa-syödä hedelmiä,baanaanit-omenat-appelsiinit ym suklaa twix patukat leipää patongit ym ja kaikki juomat cola-spirite-fanta myös kannanmunat OK löytyi sieltä EDAM juustoakin jota uskalsi syödä burgen king oli pelastus EI jauhelihaa mutta kana ateria toimii täydellisesti vältä maitotuotteita siis kaikkia -kauppakeskukset-ostokset: ÄLÄ osta elektroniikkaa (kameroita ym) jouduimme heti toisena päivänä taistelemaan kamera kaupoista kun kaveri myi jenkkikameran Eurooppa versiona ja EI palauttanut rahoja he he no saatiin massit takaisin ja se siitä. inglesissä on lukuisia ostoskeskuksia-kauppoja kuten:CITA (kallis paha pettymys) KASBAH (hyvä yöelämä jonkun verran kauppoja jotka OK) yumba center (erittäin hyvä kauppakeskus pääset suoraan asian ytimeen ja tavaraa riittää,MUISTA TINKIÄ AINA KAIKESTA) -nähtävyydet-retket: crocodile park (paras ja pelottavin kokemus koko matkalla) 10E per henkilö mutta mahtava kokemus krokotiilejä,tiikereitä ym siux city :villilänsi uskon että lapsiperheille sopiva emme käyneet ja hinta 17E per henkilö hard rock cafe: super paikka musiikkimiehelle-naiselle live band perjantai-lauantaina hieno toteutus ja kiva suvenierkauppa jossa laseja,paitoja ym kannattaa mennä autonvuokraus: -vuokraa auto se on paras tapa suunnitella juuri haluamasi loma ja säästät taksikuluja ym viikko oli 180E noin sis kaiken ja 5 ovinen kuin uusi auto ilmastointi-cd... -rannat: maspalomas(pää-ranta) on kuningas.kalliit rantatuolit 7,50E ja saat käyttöösi kaksi rantatuolia jossa iso varjo(se on hyvä jos makaat sielä tuntikaupalla) huonoa tässä oli että ne kerätään pois tasan klo: 17.00 ? itse ostimme uimapatjat 3,90E kpl ja makasimme niillä he he sää-ilmat: -kelit oli loistavat 35astetta ja super selkeä taivas yö:t oli kuumia ja joka päivä pääsi uimaan merivesi oli 20-22astetta ja se oli juuri sopivaa.mitä tulee että ingles on kylmä niin EI todellakaan ole sielä on täysi kesä näin suomalaisen silmin ja palat varmasti he he... 2 pilvisempää päivää oli jotka oli sitten pelastus siinä paahdossa ja pääsi hotellin (green field) altaaseen polskimaan kiva... -hotellit-palvelu: olimme green field hotellissa ja se oli OK näkymät aivan mahtavat 3 yökerhoa merimaisemat huone oli perus hyvä ei valittamista TV:n saat käyttöön viikoksi 5E ja kanavia riittää muutenpalvelu oli hyvää ja kohteliasta siellä turisti ja varsinkin suomalainen on arvostettu ja haluttu vieras saimme hyvän palvelun kaikkialla kunhan EI anna periksi tarjoilioille jotka ottavat tahallaan väärän tilauksen että saavat annoksia menemään no se kuuluu näihin kohteisiin...eli TARKISTA tilaus aina ennen lopullista tilausta ( saimme 3 kertaa väärän annoksen ja juomat? ) iltaelämä-klubit-ravintolat: pascha on paras isoin ja siistein ravintola musa teknoa-huosea tämänpäivän listakamaa,garage peinempi mutta viihtyisä teknopaikka,kannattaa mennä kasbah keskukseen sielä on elämää aina mm:rogers pieni mutta hyvä musa cita kauppakeskuksen alakerta on huono biletys paikka sielä oli ilotalo ja parit pienet pubit paha pettymys mitä tulee muihin pub-ravintoloihin niin jokaisessa raflassa löytyy trubaduuri 21-02 ne soittaa kaikkea mitä mieleen tulee ja on hyvin viihdyttävää jos jonku nyt valitsen niin mulligans 2 trubaduuria veti todella hyvin kaikki biisit ja sisänheittäjiä riittää kaikkialla huh se alkaa välillä riivata mutta kohteliaasti kieltäytyy tai sanoo että olin teillä eilen niin saa rauhan.inglesistä löyty muuten green field hotellin edestä löytyy suomiravintola jossa kaikki oli suomalaisia ja veti härmä-karaokea he he yhteenveto: ihana lomakohde suosittelen kaikille mutta muistakaa tinkiä kaupoilla ja syökää vain ISOISSA paikoissa ei mitää katukeittiöitä varma hepatiitti riski.välttäkää jäitä ravintoloissa ja tilatkaa vain pulloja(fanta-cola ym) ei mieluiten lasejakaan muuten pillit on hyvät ranta on super ja aurinkoa piisaa kyllä reipas asenne mukaan ja HYVÄÄ MATKAA KIITOS Ps. meidän loma oli täydellinen espanjassa !

        mutta ei oikeasti tarvitse olla noin hysteerinen noiden tautien suhteen. Kyllä EU:iin kuuluvat Kanarian saaret ovat yhtä sivistyneitä ja kehittyneitä myös hygienian suhteen kuin me täällä Pohjolassa. Ymmärsin, että tekin säästyitte matkallanne mahataudilta, ilmeisesti sen vuoksi että söitte vain ISOISSA paikossa, eli ei siis tullut kokeiltua pienempiä... Olen ollut Gran Canarialla jo 15 kertaa ja yhden ainoan kerran olen saanut jonkin mahataudin poikasen, joka kesti pari vuorokautta. Meni ohi ilman komplikaatioita enkä voi syyttää yhtään ainutta ravintolaa, vaikka niissä kävin syömässä, myös pienissä. Aivan sattumanvaraista, mistä sen mahapöpön sai. Hepatiitti on tauti, jonka varsin harvoin saa Kanarialta, täältä Suomesta katsottuna itärajan takaa paljon varmemmin...

        Tosi kivaa, että olet tykästynyt! Olen samaa mieltä rannasta, joka on omaa luokkaansa. Green Field on ihan siinä naapurissa, missä me yleensä majailemme, olen siinäkin ollut kerran. Marketeista saa ihan ehtaa tavaraa, parhaat valikoimat ovat toki San fernandon puolella, jossa edamikin on aivan syömäkelpoista. Sieltä kannattaa käydä tankkaamassa usean päivän sapuskat jääkaappiin, on paljon halvempaa kuin turistialueella. Ingles on.... kaikista vastaväittämistä huolimatta mainio paikka käydä suomalaisen talvilomalla! Olen edelleen uskollinen Ingles-fani, vaikka olenkin käynyt parina vuodenvaihteena Thaimaassa. Sielläkin on toki hyvät puolensa, mutta kevättalvella on aina pakko päästä takaisin Inglesiin. Uusinmpana houkutuksena on tuo patikointi, jonka aloittajakin jo mainitsi. "Hiekkadyyneiltä lumihuipuille" on tarjonnut meillekin jo useita elämyksiä. Tavoittena on käydä kirjan suurin osa reiteistä läpi tulevaisuudessa. Viime reissulla patikoimme niistä vasta kolme, eli tekemistä on!
        Oikein ihania reissuja kaikille teille, jotka olette jo matkanne varanneet ja niille, jotka vielä arpovat, mutta päätyvät hyvään valintaan!


      • don luis
        playa del ingles kirjoitti:

        heips.. tultiin viikko sitten espanjan playa del inglesistä ja laitan tähän muutaman vihjeen-kommentin uusille matkustajille sinne paratiisi-saarelle... -ruoka juoma: el toro(pihvi) ollut kuulemma 30v ja el rancho(kallis mutta mahtavat annokset paljon ihmisiä)liekitettyt sisäfileet ihanaa sijainti kasbah keskus... vältä jäitä koska niiden alkuperää ei tiedä ja osta aina pullovettä(marketeista) marketista voi ostaa-syödä hedelmiä,baanaanit-omenat-appelsiinit ym suklaa twix patukat leipää patongit ym ja kaikki juomat cola-spirite-fanta myös kannanmunat OK löytyi sieltä EDAM juustoakin jota uskalsi syödä burgen king oli pelastus EI jauhelihaa mutta kana ateria toimii täydellisesti vältä maitotuotteita siis kaikkia -kauppakeskukset-ostokset: ÄLÄ osta elektroniikkaa (kameroita ym) jouduimme heti toisena päivänä taistelemaan kamera kaupoista kun kaveri myi jenkkikameran Eurooppa versiona ja EI palauttanut rahoja he he no saatiin massit takaisin ja se siitä. inglesissä on lukuisia ostoskeskuksia-kauppoja kuten:CITA (kallis paha pettymys) KASBAH (hyvä yöelämä jonkun verran kauppoja jotka OK) yumba center (erittäin hyvä kauppakeskus pääset suoraan asian ytimeen ja tavaraa riittää,MUISTA TINKIÄ AINA KAIKESTA) -nähtävyydet-retket: crocodile park (paras ja pelottavin kokemus koko matkalla) 10E per henkilö mutta mahtava kokemus krokotiilejä,tiikereitä ym siux city :villilänsi uskon että lapsiperheille sopiva emme käyneet ja hinta 17E per henkilö hard rock cafe: super paikka musiikkimiehelle-naiselle live band perjantai-lauantaina hieno toteutus ja kiva suvenierkauppa jossa laseja,paitoja ym kannattaa mennä autonvuokraus: -vuokraa auto se on paras tapa suunnitella juuri haluamasi loma ja säästät taksikuluja ym viikko oli 180E noin sis kaiken ja 5 ovinen kuin uusi auto ilmastointi-cd... -rannat: maspalomas(pää-ranta) on kuningas.kalliit rantatuolit 7,50E ja saat käyttöösi kaksi rantatuolia jossa iso varjo(se on hyvä jos makaat sielä tuntikaupalla) huonoa tässä oli että ne kerätään pois tasan klo: 17.00 ? itse ostimme uimapatjat 3,90E kpl ja makasimme niillä he he sää-ilmat: -kelit oli loistavat 35astetta ja super selkeä taivas yö:t oli kuumia ja joka päivä pääsi uimaan merivesi oli 20-22astetta ja se oli juuri sopivaa.mitä tulee että ingles on kylmä niin EI todellakaan ole sielä on täysi kesä näin suomalaisen silmin ja palat varmasti he he... 2 pilvisempää päivää oli jotka oli sitten pelastus siinä paahdossa ja pääsi hotellin (green field) altaaseen polskimaan kiva... -hotellit-palvelu: olimme green field hotellissa ja se oli OK näkymät aivan mahtavat 3 yökerhoa merimaisemat huone oli perus hyvä ei valittamista TV:n saat käyttöön viikoksi 5E ja kanavia riittää muutenpalvelu oli hyvää ja kohteliasta siellä turisti ja varsinkin suomalainen on arvostettu ja haluttu vieras saimme hyvän palvelun kaikkialla kunhan EI anna periksi tarjoilioille jotka ottavat tahallaan väärän tilauksen että saavat annoksia menemään no se kuuluu näihin kohteisiin...eli TARKISTA tilaus aina ennen lopullista tilausta ( saimme 3 kertaa väärän annoksen ja juomat? ) iltaelämä-klubit-ravintolat: pascha on paras isoin ja siistein ravintola musa teknoa-huosea tämänpäivän listakamaa,garage peinempi mutta viihtyisä teknopaikka,kannattaa mennä kasbah keskukseen sielä on elämää aina mm:rogers pieni mutta hyvä musa cita kauppakeskuksen alakerta on huono biletys paikka sielä oli ilotalo ja parit pienet pubit paha pettymys mitä tulee muihin pub-ravintoloihin niin jokaisessa raflassa löytyy trubaduuri 21-02 ne soittaa kaikkea mitä mieleen tulee ja on hyvin viihdyttävää jos jonku nyt valitsen niin mulligans 2 trubaduuria veti todella hyvin kaikki biisit ja sisänheittäjiä riittää kaikkialla huh se alkaa välillä riivata mutta kohteliaasti kieltäytyy tai sanoo että olin teillä eilen niin saa rauhan.inglesistä löyty muuten green field hotellin edestä löytyy suomiravintola jossa kaikki oli suomalaisia ja veti härmä-karaokea he he yhteenveto: ihana lomakohde suosittelen kaikille mutta muistakaa tinkiä kaupoilla ja syökää vain ISOISSA paikoissa ei mitää katukeittiöitä varma hepatiitti riski.välttäkää jäitä ravintoloissa ja tilatkaa vain pulloja(fanta-cola ym) ei mieluiten lasejakaan muuten pillit on hyvät ranta on super ja aurinkoa piisaa kyllä reipas asenne mukaan ja HYVÄÄ MATKAA KIITOS Ps. meidän loma oli täydellinen espanjassa !

        sen verran,että ravintolat ostaa jäät erityisiltä jäiden myyjiltä,joten ne on tehty siitä pullovedestä.ei missään ole aikaa /viitseliäisyyttä tehdä jäitä itse.jääpaloja voidaan sitten käsitellä miten milloinkin,mutta niinpä ruoka-aineitakin,joita kaikkia ei lämmitetä.älä siis turhaan pelkää jäitä.elektoniikka,kameroiden,kellojen y.m.s. ostamisesta olen aiemmin kirjoitellut.itselläni on vakkari myyjä joka ei ole kertaakaan huijannut (30 käyntiä saarella)ja jolta saan tinkimättä sillä hinnalla tavaraa jonka saisin tinkien muualta.


      • pavi
        surkimukset kirjoitti:

        sappesi kiehuu pian yli.
        Miltä planeetalta teitä, kuten sinä ja tuo alempi Urpo oikein sikiää tänne Suomeen

        voi olla että sinä oot siittänyt ne..............
        ja pavikin on heränny


      • pavi
        don luis kirjoitti:

        sen verran,että ravintolat ostaa jäät erityisiltä jäiden myyjiltä,joten ne on tehty siitä pullovedestä.ei missään ole aikaa /viitseliäisyyttä tehdä jäitä itse.jääpaloja voidaan sitten käsitellä miten milloinkin,mutta niinpä ruoka-aineitakin,joita kaikkia ei lämmitetä.älä siis turhaan pelkää jäitä.elektoniikka,kameroiden,kellojen y.m.s. ostamisesta olen aiemmin kirjoitellut.itselläni on vakkari myyjä joka ei ole kertaakaan huijannut (30 käyntiä saarella)ja jolta saan tinkimättä sillä hinnalla tavaraa jonka saisin tinkien muualta.

        ja eihän niitä jäitä oo PAKKO ottaa,
        ja sit vielä tääl on kilpailu kova joten
        kyl tääl kunnon ruokaa saa,ja niiku toi
        yks ,ei tartte Mackaris syödä jos ei
        haluu,mut Sultaani Chiken kebab on buenos,
        chili ja onjon nii jo vot,,


      • 0hhoh
        Räyhänhenki kirjoitti:

        Hyvät lomat vaan sullekin. Voi vitulla päähän. Kannattaa tosiaan syödä siellä burgerkingissä ja kasbahin paikoissa jossa menyy käsittää muutamia satoja tuotteita. Tiesithän, että granilla on myös IKEA, sieltä saat hepatiittivapaita lihapullia. Hyvä tietää millaista musaa voi ostarissa kuunnella, toivottavasti entistä useampi suomalainen reissaa sinne musiikin perässä niin on sitten kaikkien loma yhtä suomipoppia.

        Ei millään pahalla, ihmiset ovat erinlaisia ja kaikki saavat tykätä ihan mitä vaan ja olla mistä vaan mitä mieltä tahansa.

        Mutta.

        Te ällötätte ja vitutta minua niin useilla eri tavoilla, etten pysty sitä mitenkään tekstin välityksellä kertomaan.

        Yäk.


        parhain terveisin;

        Se jannu joka ei taputa koneessa (tämä ei ole mielipide tai todiste älykkyydestä), joka ei "heitä huulta" bussissa ja joka ei kovaan ääneen suomeksi morjesta sinua kadulla.

        kyllä on hengellä asiat huonosti kun täytyy tuollaista törkyä päästää... jätetty & petetty??


      • xzx
        viv.. kirjoitti:

        voi elämä mitä urpoja!! syökää vain burger kingissä tai mcdonaldsissa. älkää vaan ikinä kokeilko mitään uutta tai poistuko turvalliselta turistialueelta. jos teet niin soita AINA matkaoppaalle ennen ja kysäise vaaniiko vaara. tampiot

        syödään toki mäkkärillä, miksi ei?? tylsää se olis tapaksia joka ilta syödä.


    • koala67

      kertomus,mukavaa,että joku sentään vielä viihtyy ihan eka kerrallakin.
      Itse olin 2 vuotta sitten eka lomalla Maspalomasissa ja niin lomakuume otti päälle,ettei voi irtisanoa,
      nyt ei tekis muuta miel kun matkustaa.
      Ekakertalaisena Maspalomas oli meille paratiisi,jo pelkästään sen takia ettei tarvinnut töistä ressata,vaan oltiin täysin kännyttömänä ja nautittin olosta.Ihana lepoloma,mihin kuitenkin mahdutettiin vesipuisto ja papukaijapuisto,hienoja juttuja molemmat.
      Kivaa matkaa teille!

      • Räyhänhenki

        Ja aivan eniten otti kaaliin tuo kirjoitustyyli josta paistaa läpi se, että ollaan käyty jossain kerran ja tiedetään kertoa siitä kaikki!

        "Itse kävin turussa hampurilaisella ja kotimatkalla tuli paskat housuun ja dödö petti. Johtopäätös; Turkulainen ravintolaruoka on täyttä kuraa ja ilmastossa on selkeästi jotain mikä ei sovi valkoiselle ihmiselle."

        Tuntuuko tutulta? Näitä markan merkonomeja ja besserwissereitä on nähty maailman sivu, ainoa erotus on se, että täällä internetin foorumeilla voi suoraan sanoa "pidä turpasi kiinni - et tiedä mitään". Suomi on niin pieni maa, ettei täällä kannata kasvokkain sanoa mitään. Älä lennä granille, mene vaikka espanjaan.


      • Lomallejouluksi
        Räyhänhenki kirjoitti:

        Ja aivan eniten otti kaaliin tuo kirjoitustyyli josta paistaa läpi se, että ollaan käyty jossain kerran ja tiedetään kertoa siitä kaikki!

        "Itse kävin turussa hampurilaisella ja kotimatkalla tuli paskat housuun ja dödö petti. Johtopäätös; Turkulainen ravintolaruoka on täyttä kuraa ja ilmastossa on selkeästi jotain mikä ei sovi valkoiselle ihmiselle."

        Tuntuuko tutulta? Näitä markan merkonomeja ja besserwissereitä on nähty maailman sivu, ainoa erotus on se, että täällä internetin foorumeilla voi suoraan sanoa "pidä turpasi kiinni - et tiedä mitään". Suomi on niin pieni maa, ettei täällä kannata kasvokkain sanoa mitään. Älä lennä granille, mene vaikka espanjaan.

        Sinne ollaan menossa 16. päivä joulukuuta.
        Hyviä neuvoja on kyllä, ihan hyvä tietää miten toimia sitten siellä kaukana (:


      • Räyhänhenki
        Lomallejouluksi kirjoitti:

        Sinne ollaan menossa 16. päivä joulukuuta.
        Hyviä neuvoja on kyllä, ihan hyvä tietää miten toimia sitten siellä kaukana (:

        Pysykää vaan kaukana niistä ostareiden paikoista. Sisäänheittäjäpaikkoihin ei mennä ihan periaatteesta.

        Reissussa kun pitää pari asiaa mielessä;

        Missä on kyttiä/taksikuskeja pikavisiitillä: Hyvät kaffet ja leivät
        Raksajannuja: hyvää safkaa

        Ja muutenkin kannattaa käppäillä ja katsoa missä paikalliset viihtyy. Jos osaa sormella osoittaa ja rahaa kaivaa taskusta saa ruokaa, yleensä hyvää. Ei kannata stressata "miten pärjää", ei niitä kuitenkaan kiinnosta mitä mieltä joku turistireppana on palvelusta.

        Tietysti jos olet streotyyppinen paskamaha-lenkkimakkara-suomalainen joka pelkää jokaikistä tautia ja sitä, että tarjoilija kusettaa sinua euron tai kahden verran, ei kannata vaivautua. Samoin kaikkien laktoosi-intolerantikkojen, keliaakkikkojen, mustapippuri/suola-allergisten ja muiden vammaisten ei kannata vaivautua, vaikka Joensuun Rossossa jaksettaisiin katsella asiakkaan kiukuttelua oopperapitsan päällä lojuvasta persiljatupsusta tai ABCllä loputtomia luentoja siitä, miten suomessa on niin vaikea saada ERITYISruokavalion mukaista ruokaa, ei jossain Granin paikallisessa pikkuräkälässä semmoinen välttämättä mene jakeluun.


      • realismia Granilla
        Räyhänhenki kirjoitti:

        Pysykää vaan kaukana niistä ostareiden paikoista. Sisäänheittäjäpaikkoihin ei mennä ihan periaatteesta.

        Reissussa kun pitää pari asiaa mielessä;

        Missä on kyttiä/taksikuskeja pikavisiitillä: Hyvät kaffet ja leivät
        Raksajannuja: hyvää safkaa

        Ja muutenkin kannattaa käppäillä ja katsoa missä paikalliset viihtyy. Jos osaa sormella osoittaa ja rahaa kaivaa taskusta saa ruokaa, yleensä hyvää. Ei kannata stressata "miten pärjää", ei niitä kuitenkaan kiinnosta mitä mieltä joku turistireppana on palvelusta.

        Tietysti jos olet streotyyppinen paskamaha-lenkkimakkara-suomalainen joka pelkää jokaikistä tautia ja sitä, että tarjoilija kusettaa sinua euron tai kahden verran, ei kannata vaivautua. Samoin kaikkien laktoosi-intolerantikkojen, keliaakkikkojen, mustapippuri/suola-allergisten ja muiden vammaisten ei kannata vaivautua, vaikka Joensuun Rossossa jaksettaisiin katsella asiakkaan kiukuttelua oopperapitsan päällä lojuvasta persiljatupsusta tai ABCllä loputtomia luentoja siitä, miten suomessa on niin vaikea saada ERITYISruokavalion mukaista ruokaa, ei jossain Granin paikallisessa pikkuräkälässä semmoinen välttämättä mene jakeluun.

        Paremmin ei voi sanoa, ei mitään pois, eikä mitään lisää. Tehkää omat johtopäätöksenne.


      • xzx
        Räyhänhenki kirjoitti:

        Pysykää vaan kaukana niistä ostareiden paikoista. Sisäänheittäjäpaikkoihin ei mennä ihan periaatteesta.

        Reissussa kun pitää pari asiaa mielessä;

        Missä on kyttiä/taksikuskeja pikavisiitillä: Hyvät kaffet ja leivät
        Raksajannuja: hyvää safkaa

        Ja muutenkin kannattaa käppäillä ja katsoa missä paikalliset viihtyy. Jos osaa sormella osoittaa ja rahaa kaivaa taskusta saa ruokaa, yleensä hyvää. Ei kannata stressata "miten pärjää", ei niitä kuitenkaan kiinnosta mitä mieltä joku turistireppana on palvelusta.

        Tietysti jos olet streotyyppinen paskamaha-lenkkimakkara-suomalainen joka pelkää jokaikistä tautia ja sitä, että tarjoilija kusettaa sinua euron tai kahden verran, ei kannata vaivautua. Samoin kaikkien laktoosi-intolerantikkojen, keliaakkikkojen, mustapippuri/suola-allergisten ja muiden vammaisten ei kannata vaivautua, vaikka Joensuun Rossossa jaksettaisiin katsella asiakkaan kiukuttelua oopperapitsan päällä lojuvasta persiljatupsusta tai ABCllä loputtomia luentoja siitä, miten suomessa on niin vaikea saada ERITYISruokavalion mukaista ruokaa, ei jossain Granin paikallisessa pikkuräkälässä semmoinen välttämättä mene jakeluun.

        Joo,näinhän se on että matkalla kannattaa viettää päivät taksisuhareitten seurassa jotta pääsee "oikeisiin" paikkoihin kahville ja ehdottomasti ainoat käymisen arvoiset nähtävyydet ovat paikalliset rakennustyömaat että turisti tietää mihin mennä syömään... yes sure...


      • joopajoojoo
        Räyhänhenki kirjoitti:

        Pysykää vaan kaukana niistä ostareiden paikoista. Sisäänheittäjäpaikkoihin ei mennä ihan periaatteesta.

        Reissussa kun pitää pari asiaa mielessä;

        Missä on kyttiä/taksikuskeja pikavisiitillä: Hyvät kaffet ja leivät
        Raksajannuja: hyvää safkaa

        Ja muutenkin kannattaa käppäillä ja katsoa missä paikalliset viihtyy. Jos osaa sormella osoittaa ja rahaa kaivaa taskusta saa ruokaa, yleensä hyvää. Ei kannata stressata "miten pärjää", ei niitä kuitenkaan kiinnosta mitä mieltä joku turistireppana on palvelusta.

        Tietysti jos olet streotyyppinen paskamaha-lenkkimakkara-suomalainen joka pelkää jokaikistä tautia ja sitä, että tarjoilija kusettaa sinua euron tai kahden verran, ei kannata vaivautua. Samoin kaikkien laktoosi-intolerantikkojen, keliaakkikkojen, mustapippuri/suola-allergisten ja muiden vammaisten ei kannata vaivautua, vaikka Joensuun Rossossa jaksettaisiin katsella asiakkaan kiukuttelua oopperapitsan päällä lojuvasta persiljatupsusta tai ABCllä loputtomia luentoja siitä, miten suomessa on niin vaikea saada ERITYISruokavalion mukaista ruokaa, ei jossain Granin paikallisessa pikkuräkälässä semmoinen välttämättä mene jakeluun.

        ..muuten siellä palmitos parkissa kun meette inglesiin. ei takuulla kadu.


      • Nupsutin
        joopajoojoo kirjoitti:

        ..muuten siellä palmitos parkissa kun meette inglesiin. ei takuulla kadu.

        Olen suunnitellut lähteväni Playa del inglesiin marraskuun alussa poikakaverini kanssa, millaiset säät on silloin ?


      • Räyhänhenki
        xzx kirjoitti:

        Joo,näinhän se on että matkalla kannattaa viettää päivät taksisuhareitten seurassa jotta pääsee "oikeisiin" paikkoihin kahville ja ehdottomasti ainoat käymisen arvoiset nähtävyydet ovat paikalliset rakennustyömaat että turisti tietää mihin mennä syömään... yes sure...

        Tumppaa läpees, hinaaja.


      • 99+3
        Nupsutin kirjoitti:

        Olen suunnitellut lähteväni Playa del inglesiin marraskuun alussa poikakaverini kanssa, millaiset säät on silloin ?

        Vettä sataa kaatamalla!


      • las palmas
        99+3 kirjoitti:

        Vettä sataa kaatamalla!

        yli 300 aurinkopäivää vuodessa taannee kyllä lomalle hienot puitteet myös marraskuussa.


      • papa_poncho
        las palmas kirjoitti:

        yli 300 aurinkopäivää vuodessa taannee kyllä lomalle hienot puitteet myös marraskuussa.

        Moi, ekasta ja toistaiseksi vikasta Playa del Inglesin reissusta on kulunut nyt kohta 22 vuotta ja nuoresta bilettäjästä on tullut vanha ja hidas.... mutta kait se biletys edelleenkin menisi? (toivoo hän;) )....

        Joka tapauksessa syssymmällä viiletän vanhoja raitoja Playalla- ihan mukava paikka se on ja samalla pääsee tutustumaan koko saareenkin- Las Palmasia pitää jälleen kiertää myös---

        Happy Hourin testauskestosta en enää tiedä.... jaskaisiko tuota ;)

        Muuten, kun esim. Gran Canarialle lentää ja oleskelee siellä vaikka vain 2 viikkoa, niin samalla voi helposti vierailla pikapikaa joitakin naapurisaaria, jotka ehkä kiinnostavat seuraavana matkakohteena. Niin merta pitkin kuin varsinkin lentäen pääsee Las Palmasista nopeasti esim. Lanzarotelle, Fuenteventuralle, Teneriffalle ja La Palmalle.

        Vaikka kanariansaaria haukutaankin turismin pilaamiksi ja vaikka miksi, niin silti saarilta löytyy paljon sitä mitä ihminen lomiltaan kaipaa, aurinkoa, merta, huvittelua, mutta myös paikallista elämänmenoa ja luontoa. Varsinkin Teneriffan pohjoisen "isot" kaupungit ja ympäristö ovat mukavia kohteita ihmisen viivävhtää.

        Niin itselleni seuraava -lähes vuoden päästä vasta- tuleva on tuollainen nuoruuden hehkutus...

        Muuallakin on tullut piipahdeltua, mutta ei Playa del Inglesiäkään unohda niin helpolla


    • Las Playa
    • Tosi on

      30 vuotta olen päässyt matkustelemaan hyvinkin erilaisiin paikkoihin,nyt kun pakosta olen joutunu pois työelämästä niin olen viime vuosina viihtyny oikein hyvin canarialla (esim PDI).Tarkoitus lähteä 20.11.2011 ja palata huhtikuussa,eipähän kolota kipeitä kulumia kropassa.

    • ERÄJORMA

      Homoja,Huoria,Varkaita!! Jätetään ranta englantilaisille!!!

      • tamhelm

        Homot hyi, huorat jeees!. Ei näkynyt kumpiakaan. Palmasissa kyl.

        Miksi mustia muureja ei poisteta rannan kävelykadulta. Pysäyttävät puoliväkisin vetämällä kaksin käsin takaa päin kädestä, saa riuhtaista itsensä irti. Osaavat luetella Suomen suurimmat kaupungit, tekevät ennustuksia ja pyytävät euroja. Jotkut erehtyvät antamaan, itse en antanut. Romanikerjäläiset ovat pientä verrattuna näihin ennustajiin. Olisi pitänyt yksi kädestä tarraaja vetäistä kädestä nenälleen maahan.


    • sipsa

      kaiken kaikkikkiaan aivan ihana paikka ingles, ei mitään negatiivista sanottavaa. ihmiset ihania, ystävällisiä. ruoka hyvää shoppaillupaikkoja riittävästi. lämmin sää, ym. aivan ihanaa. sinne taas. t. sipsa

      • tamhelm

        Ei ollut lämmin sää kuin harvoin. Usein tuuli kylmästi.


      • liivalaija
        tamhelm kirjoitti:

        Ei ollut lämmin sää kuin harvoin. Usein tuuli kylmästi.

        ja että kuinkahan kauan tämä tamhelm oleskeli paikalla? 7 päivää? aika hyvä otos inglesin säästä. "usein" tarkoittanee kahta päivää seitsemästä?


    • tamhelm

      Kuukausi Palmas/Ingles. Tuulisia päiviä oli n. 80 prosenttia ajasta. Tuuli on aina viileä. Lämmintä oli jos paistoi ja meni tuulettomaan paikkaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      809
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      709
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      700
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      692
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      670
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      105
      652
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      79
      633
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      581
    Aihe