AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Millainen taskuliina tumman puvun kanssa?

Millainen taskuliina tumman puvun kanssa?

11 Vastausta 8 630 Lukukertaa
Haluaisin täsmennystä. Kuten muissakin viestiketjuissa on tullut esiin, tumman puvun kanssa juhlassa on aina valkoinen paita, mutta tuleeko taskuliinan olla juhlassa aina valkoinen?

Ja toinen juttu: jos käyttää valkoista taskuliinaa, voiko se olla muutakin kuin pellavainen, esim. sillkiä?

Jos..

..virallisesti ollaan niin sitten valkoinen joo. Puuvilla lienee perinteisin valkoisen taskuliinan materiaali, silkistähän nuo värikkäämmät yleensä tavataan tehdä.

PS. Tumman puvun kanssa juhlassa ei _aina_ käytetä valkoista paitaa, riippuu juhlasta. Jos tummaa pukua käytetään juhlapukuna niin sitten toki.

selvennys

Siis etiketin mukaan tumma puku + valkoinen paita kuuluvat aina yhteen, piste. Jos pukeutuu muunväriseen paitaan, se ei ole enää etiketin mukaista. Toki jokainen pukeutuu miten haluaa.

Siis..

..väitätkö ettei tumman puvun kanssa voi käyttää muunväristä paitaa? Jos juhlatilaisuuden koodi on "tumma puku" niin sitten valkoinen, mutta yleisesti ottaen tumman puvun kanssa voi käyttää mitä paitaa tahansa. Kaksi eri asiaa.

taskuliinan

Luuletko että joku tulee hypistelemään liinaasi varmistaakseen sen materiaalin?

En tiedä..

..oletko koskaan huomannut, mutta eri materiaalit näyttävät erilaisilta ja käyttäytyvät eri tavoin.

Vielä pellavaliinasta

Kiitos vastauksista. Vielä yksi asia kiinnostaa (tällaisiin asioihin kun ei perusoppaat kiinnitä mitään huomiota): Voiko valkoisen pellavataskuliinan laittaa taskuun myös löyhästi sujauttaen (tiedätte varmaan mitä tarkoitan), vai pitäisikö se aina taitella.

Silkiliinathan näyttävät löyhässä "mytyssä" ainakin omasta mielestäni parhaalta.

Huhuu!

Janoan suorastaan vastausta viimeisimpään kysymykseeni pellavaliinasta. Onko kenelläkään tietoa?

Taittelu

Olisi minustakin kiva saada tietää tuosta valkoisen pellava- tai puuvillataskuliinan taittelusta, sitä näkee aina vain kulmikkaasti taiteltuna.

Tosiaan, tietääkö kukaan, onko oikein laittaa se löyhästi taskuun kuten silkkiliinojen kanssa yleensä tehdään?

Ohje

Minun mielestä valkoinen liina taitellaan. Muodollisessa tilaisuudessa liina mielestäni aina taitellaan, on sitten maku kysymys miten se taitellaan. Esim. kaksi- tai kolmehuippuisesti, viiruksi tai kolmioksi. Tai viistoreunaiseksi viiruksi. Nykyisen kapean takinlieve ja solmiomuodin rinnalle viiru sopii imho parhaiten. Perinteisen mallin kanssa menee mikä vaan, viiru mielestäni bisneshenkisempi ja nuo muut ovat perinteisempiä.

Silkkinen liina voidaan työntää taskuun mytyssä. Silloin ehkä karkea karstalankainen tai tweed-takki. Värikäs silkkiliina menee mielestäni myös bleiserin kanssa "mytättynä". Tumman puvun tai puvun kanssa sopii myös rempseä liina, mutta tässä tapauksessa taiteltuna, ei kuitenkaan muodolliseen tilaisuuteen.

Pellavaliinaa ei tarvitse taittaa terävästi

Valkoisen pellavaliinan vai laittaa löyhästi taskuun. Täydellinen herrasmies-kirjasta löytyy kuvallinen esimerkki asiasta, tuskin kukaan voi väittää että kyseisen teoksen linja olisi kyseenalainen.

Suomalaiseen "taskuliinakulttuuriin" tämä tapa ei ole kotiutunut. Muutenkin perin harvalla on rohkeutta käyttää taskuliinaa.

Taskuliina.

Liinan taittelu riippuu materiaalista, puuvilla viiruksi, silkki kolmihuippuiseksi, sillä materiaalithan ovat eriarvoisia ja silkki on arvokkain. Ja mitä ''myttyyn'' tulee sitä ei kannata käyttää kuin arkipuvun kanssa jos sittenkään. Väristä vielä mainittakoon, että valkoinen sopii kaikkialle, mutta liina voi myös olla samaa kuosia kuin solmio/solmuke/plastron tai mitä nyt kaulassa onkin, myös sävy sävyyn paidan kanssa käy (joissakin tilaisuuksissa)
 /   /  / Millainen taskuliina tumman puvun kanssa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta