Aina lavuaari tukossa

höh

Keittiön lavuaari meinaa koko ajan mennä tukkoon. Pää ongelma ei voi olla minun tavoissani, koska samaa vaivaa ei ollut edellisessä asunnossani IKINÄ. Ensimmäistä kertaa olen nyt joutunut tutustumaan putkistojen 'anatomiaan'. Kaupasta on tunnut ostettua jo jotain 6 kodin putkimiestä kesästä lähtien. Joku pommi sinne putkistoon kai pitäis laittaa, et pysyis' pidempään auki :)

En mielestäni tunge ruuan jämiä liikaa (ainahan vähän menee) ja kodin putkimiestä käytän mielestäni oikein. Ei kai mun nyt tiskaamista tartte kokonaan lopettaa. Heh, ois' aika hankalaa

OISKO KELLÄÄN LISÄÄ MUITA PIKKU VINKKEJÄ,
et' pysyis lavuaari auki kauemmin

16

18812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiasta

      teidän talon huoltomiehelle jos kävisi katsomassa mikä on vikana.

    • tukossa

      Minulla oli vaikeuksia viemärin kanssa vuosia, ennen kuin löysin vian.
      Viemäriputki ei mennyt tukkoon, vaikka siltä vaikutti, vaan pesualtaan ylivuotoputki oli tukossa viemäriputken liitoksessa. Kun putsasin tämän ei ole enää ollut ongelmia

    • kokemusta on

      Niagara - 450 viemärin aukaisuainetta ja käytä ohjeen mukaan,(myöskin sinne ylivuotoputkeen) on tehokkaampaa kuin nestemäiset viemärin aukaisuaineet. Sitten kun olet saanut viemärin kunnolla auki, niin tyhjennäpä silloin tällöin kahvisuodattimesta porot tiskialtaaseen ja hanasta reilusti kuumaa vettä päälle, johan pysyy viemäri auki. Tuolla konstilla pysyi minulla keittiön viemäri auki edellisessä asunnossani, jossa asuin lähes 20 vuotta ja tiskasin käsin.

      • pa uli

        Itsellä oli ihan sama ongelma. aina välillä tiskiallas alkoi pulputtamaan ja röhimään. yleensä se aukeentui kun tarjosin kodin putkimiestä tai sitten kuumaa vettä ja monta altaallista lämmintä vettä perään kunnes pohjaventtiilissä oli kunnon pyörre.

        Lopullisesti korjaantui kun kerran hain rautakaupasta tekno seesam nimistä tehojauhetta. Sellaisia rakeita joiden kanssa pitää kyllä olla tarkkana. Ne oikeesti "räjäytti" putket auki eikä ole kahteen vuoteen ollt röörien kanssa ongelmia. Eli siellä oli joku jumi joka ei putkimihillä auennut kunnolla.

        Mihinkä muuten tuo kahvinporojuttu perustuu ? Fysiikkaan vai kemiaan ? En epäile toimivutta mutta en heti keksi mikä tuossa auttaisi putkien puhtaanapitoon.


    • Wäxy

      Vuosia sitten asuin asunnossa, mikä rakennettu 1900 luvun alkupuolella rakennetussa talossa.
      asunnossa varsinainen jätevesiputkisto keittiöstä oli vanhat rautaputket ja ne meni kerran ikävästi tukkoon.
      Siinä sitten sai sorkkia väännetyllä rautalangalla ja putkenpuhdistusaineella taituroida jotta putken sai auki.

    • Minä ite

      pesualtaan ylivuotoputki?

      Toi kuulostaa hyvältä syyltä, mutta mikä se on? Keittiössä on kaksi lavuaaria joista menee kuin Y "muovi" putki alas, mutka ja sitten alas lattiaan.

      Mä olen ihmetellyt sitä jotain liitos palaa siinä Y:ssä. Vikahan saattaa olla siis siinä!

      • on se putki joka

        tulee pesualtaan yläreunassa olevien reikien kohdalle.


    • Putki_mies
    • ok-asukki

      On vieläkin halvempi vaihtoehto. Tuotenimi on viemärirassi. Maksoi 5m pituisena 4.90€. Liike tosin Motonet, mut heilläkin kai netistä saatavana.

      Kuten Putki_mies sanoo, tuo rassihomma on se ainoa ja oikea. Sen osaa tumpelokin tehdä kun kattoo keittiön putkistoo purkaessa, että kokoaa taas oikein.
      Se koko putkisto on purettava ja pestävä tarvittaessa.

    • Vedet veks

      Heittäkää ne litkut mielestänne ja töihin. Tiskialtaan pohjasta ruuvit pois ja letku(t) irti hajulukosta. Jos on kovia muoviputkia ja ahtaat paikat, niin vipuvarsi käyttöön. Narusilmukka putken ympäri ja tuki vipuvarrelle, siis vaikka se toinen putki tukena jota vasten kampeaa. Kantsii laittaa sanomalehtiä alle niin säästyy kuivaamisen ja siivoamisen vaivoilta. Putkien puhdistus ja tiivisteiden tarkastus, vaihto tarvittaessa. Putket ja altaan ruuvi(t) paikoilleen ja homma on hoidossa. Minulta meni suunnitteluun päivä (hyvin suunniteltu on puoleksi tehty) ja työhön vajaa tiimanen.
      Voi helkkari mikä määrä sellaista mustaa mönjänrietaletta niissä putkissa oli. Jos olisina alkanut leikkimään noilla kemikalioilla, niin tukoksia olisi ollut tämän tästä.
      On se niin mukavaa kun on röörit auki ja imu tallella, sano entinen piika.
      Että siittä vaan hommiin, MOI.

      • Kuintervaa

        Saman homman tein tänään ja ihmettelen kovasti kuinka on mahdollista että putkistoon oli kertynyt mustaa paksua mönjää puolen sentin paksuinen kerros, tämä siis wc ssä. Onkohan sama myös keittiössä vai johtuuko mönjä hammastahnasta???


      • Anonyymi

        Taloyhtiöissä (kerros- ja rivarit) ei saa itse mennä niitä viemäreitä aukomaan muulla kuin niagaralla tai nestemäisellä viemärinavaajalla, voi tulla iso lasku jos taitamattomana rikkoo paikkoja ja tulee vesivahinkoja. Huoltoyhtiöön soitto jos ongelmia niin huoltomiehet ammattilaisina hoitaa tuonkin ongelman.

        Käsin tiskatessa aina tiskauksen lopuksi laskee vielä hetken niin kuumaa vettä kuin kraanasta tulee ja kerran viikossa kahvinporot keittiön altaaseen ja kraanasta kuumaa vettä reilusti päälle pysyy myös hyvin putket auki, tätä olen itse käyttänyt jo yli 40 vuotta eikä ole muuta tarvinnut, kertaakaan ei ole mulla keittiön viemäri mennyt tukkoon vaikka käsin olen aina tiskannut .


    • entinentalonmies
    • 100.baria.riittää

      Huuhdon tuoreelta yksin asuvana lautaseni puhtaiksi erilliseen 3l kippoon. Tyhjennän sen veden pihamaalle, Silti tukkeutuu vähän jo vuoden jälkeen.

      Nyt ostin Lidlistä viemärin huuhleluletkun. Sen toinen pää kiinnitetään painepesuriin, toinen pää altaan viemäriputkeen.
      En ole vielä kokeillut. Uskon että paineella mönjät lähtööt.

    • Anonyymi

      Laittaa pienen saippuapalan lavuaariin, jonkun jääneen palan vain, pienen, siitä lähtee saippuaa sinne viemäristöön ja pitää puhtaana putkistoa automaattisesti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1160
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      266
      948
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      818
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe