AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / OY ja vapaaehtoinen eläkevakuutus

OY ja vapaaehtoinen eläkevakuutus

7 Vastausta 650 Lukukertaa
Minulla on Oy ja nyt minulle on kerrottu että minun kannattaisi ottaa itselleni vapaaehtoinen eläkevakuutus, koska yritykseni voi sen ottaa minulle ja on kuluna kirjanpidossa. Kun yritys tekee voittoa, kannattaa sitä voittoa pientää esim. maksamalla maksimisumma vapaaehtoiseen eläkevakuutuukseen... näin BonLifen asiamies minua valisti. Tätä tarjotaan pankissani, OP, tästä soittelee Tapiola, jossa on vakuutukset, alkuvuonna yrityksessäni vieraili Scandic Lifen edustaja ja kävimpä vuosia sitten keskustelemassa ArviLifessa... mutta sopimusta en ole tehnyt... sekaisin vain olen mennyt kun jokaisella on PARAS.

Osaisiko joku valitaa KANNATTAAKO ottaa ja jos ottaa MISTÄ? Ja jos alkaa vertaamaan MITÄ tietoja kannattaisi verrata. KIITOS asiallisesta infosta.

Vertaile kuluja

Eläkevakuutus on tosiaan vähennyskelpoinen yrityksen verotuksessa.

Eläkevakuutuksen lopullisessa tuotossa kuluilla on iso merkitys. Bonlife ja skandian tuotteilla on kovin kulurakenne ja jos jonakin vuotena maksat suunnitelmaa vähemmän, niin maksat kuitenkin kulut. Pitäähän sen asiamiehen palkkio saada pois asiakkalta.

Kiinnitä huomiota

Suosittelen tutustumista kuolemantapauskorvaukseen.

Op, fennia, tapiola yms. maksaa eläkeaikana vain 80%, skandia 100%. Ja tätä henkiturvaa pankit veloittavat joka säästettävästä summasta 3-4%, skandia 0%.

Toinen mitä kannattaa miettiä on lunastuskulut, pankit veloittavat yleensä nostettavasta summasta 1%, skandia 0%.

Jos haluaa vaihtaa rahastoja, siitä pankit veloittavat kuluja, osalla pankeista saa vaihtaa pari kertaa vuodessa veloituksetta. Skandialla tämä rahastojen vaihto on maksutonta.

Skandia on kuitenkin suurimmat kulut

Skandialla on kuitenkin suurimmat kulut, toki osa myyjistä oli takavuosina jättänyt ilmoittamatta osan kuluista. Skandian kuluprosentit kasvavat räjähdysmäisesti, jos et maksa sen mukaan kuin sopimusta tehtäessä oli sovittu. Skandian myyntitykin kertovat historiatietoa kuinka heidän rahastonsa on "joskus" kasvanut yli 30 % vuodessa.

Maksat veroja

Sitä en kyllä ymmärrä, säästä "vakuutuksen" kautta itsellesi vanhoille päiville rahaa ja kun saat käyttöösi nuo rahat kymmenien vuosien päästä makasat verot. rahojakun et saa pois aikasemmin, säästät omia rahojasi ja annat verottajalle siitä 28%. mikset nauttisi niistä jo nyt pääomatuloina tms.

Pääomatuloissa raja

Osakeyhtiöstä et voi nostaa verovapaina pääomatuloina kuin melko pienen summan vuosittain. Sen sijaan tuota vakuutusta voi maksaa ko. pääomatulojen lisäksi 8500 euroa vuodessa.

Lisäksi oletushan on, että tuo summa on niin hyvin sijoitettu, että se muhii noiden säästövuosien aikana jotain korkoakin.

Yritän tässä nyt kuitenkin miettiä tuota yhtälöä, pakkohan siinä jokin koira on oltava haudattuna jota en vain vielä ole keksinyt.

pääomatuloja?

Tietämättömänä nyt kysyn PÄÄOMATULOISTA: mitä ja miten niitä saa? Tietysti etsin järkevintä tapaa turvata tulevaisuuttani eläkkeellä ollessani. Näistä vapaaehtoisista eläkkeistä puhutaan vaan niin paljon.

MIHIN muuhun voisin ylimääräistä yrityksen rahaa laittaa ?

nimimerkki: Nuori yrittäjä, ei iältään vaan yrittäjäiältään

Veroprosettisi on noin 50% . . .

Taloutaidon yrittäjänumerossa oli juuri laskettu vapaaehtoisen eläkevakuutuksen verotus joka onkin yllättävän korkea. Koska progressio vaikuttaa lisätulojen veroprosenttiin tosi rankasti.

Se niistä myyjien puheista...
 /   /  / OY ja vapaaehtoinen eläkevakuutus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta