AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Parketin hionta itse tehtynä

Parketin hionta itse tehtynä

9 Vastausta 3 059 Lukukertaa
En ole mikään remontti reiska mutta ajattelin itse hioa parketin ja lakkaa päälle 5-6 kertaa. Onko kokemuksia - toimiiko? Paljonko mahtaa maksaa hiontalaite päiväksi?

Kokemuksia on

Ei kylläkään omia - tuttu varmasti puutyötaitoinen kaveri vuokrasi hiomavehkeet.
Tulos oli sutta ja sekundaa. Parkettiliike kävi sitten tekemässä homman uusiksi.
Hyvä kun parketin hiomavarat juuri ja juuri riittivät.

taidat

vaan itse parkettilikkeen edustaja?!
toisin sanoen, älkää vaan tehkö itse, me hoidamme "edullisesti" hommat...

kyllä

raksanreunalla on oikeessa, jos et ole ikinä parkeettikoneita käyttänyt, tai edes nähnyt, miten homma hoituu, niin en suosittele itse opettelemaan parketilla, vaan esim. umpipuisella mäntylattialla, pian siitä hommasta jyvälle pääsee, jos tahtoo...

jatkis..

se lakkaus, tiedätkös oikeat välineet, ja tekotavan? teräslasta, sellainen puuvartinen, siihen floteksi liimalla kiinni, lakkaa kaadetaan lattialle, ja tällä lastalla levitetään, ovet kiinni, ettei lakka vedä kurttuun itseensä, t muutaman tuhat neliöö lakannu..

Sitähän minä sanoin

Niin juuri.
Massiivipuussa on opetteluvaraa, mutta kysyttiin parkettia.

Liian monta riskitekijää

että edes oudointa ja halvinta "parkettimiestä" ei kannata tilata työtä tekemään. Tälläkin palstalla on usein ollut valituksia, kun on menty tilaamaan työ sellaiselta mieheltä, jonka käyntikortissa on niin paljon eri työnimikkeitä, että omaa nimeä ei enää tahdo löytyä seasta.

Ei kannata

et ole nähnyt miten homma tehdään. Nauhahiomakone ja reunahiomakone vuokraamossa noin 70-100 euroa/päivä ja lisäksi hiomapaperit. Lakat ja lakkausvälineet pari-kolmesataa euroa. Ainakaan lautaparketilla ei kannata alkaa opettelemaan sillä jos hiomakoneen tela unohtuu nostamatta ennen pysähdystä niin menee todennäköisesti läpi 3milliä paksusta pintamateriaalista. Kannattaa myös muistaa että kaikki hiomavirheet näkyy parhaiten vasta sitten kun lattia on lakattu. Mutta onhan siinä tietysti tekemisen ilo.

3 markan suutari tekee 5markan vahingon

25 vuotta alan töitä tehneenä,en suosittele tee se itse miehille,hiomakoneen käyttöä ei opi kuin virheistä, koneiden telojen ja pyörien säädöistä nyt puhumattakaan,etenkään vuokrakoneiden ,
(kolautettuja)
Mutta onhan moni yrittänyt maalata autonsakin.

En halunnut tyrmätä

kokonaan koska lähipiiri sen jälkeen yleensä tilaa ammattilaisen tekemään.Parasta mainosta ammattilaisille kun silloin tällöin joku tekee itse niin on mihin verrata.
 /   /  /  / Parketin hionta itse tehtynä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta