AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Sig Sauer

Sig Sauer

18 Vastausta 3 387 Lukukertaa
Onko kellään kokemusta kyseisen merkin malleista 226 tai 228? Onko maineensa veroisia?

Tarkemmin kiitos

Tarkentaisitko kysymystäsi mitä tarkoitat maineella.Elokuviako vai jotain tiettyä ammuntaa aseella.

Tyhymäj ätkä tuassiisa kysseessä

Etköön ruoja tiijjä? Alus ja maine tietennii subjekti ja predikaatti.

Ääliö savolainen

Ääliö savolainen älä puutu keskusteluihin, jos et osaa kirjoittaa edes aiheesta.

Niihä sitä varmaannii luulis

tuommone surkee Hämmeessä ellee kitkutteleva ryökäle. Annappa jootessas jokune aehe nii katotaannii mistee kana pissii.

SIG SAUER

Ostin ite tommosn P226 noin puol vuotta sitten. Hvin pelaa ainoa häikkä tuli kun lipas ei syötänyt patruunoita mutta vein aseen korjattavaks ja taas pelaa täydellisesti

maine

Hyväksi ovat haukkuneet, mutta kiinnostas tietää henkilöiden mielipide joilta oikeesti tuo ase löytyy.

Ainaki sillä on hintaa paljon verrattuna cz/glock/hk

Pitäs alkaa ekaa ysiä hommaan ennen ku luvat vanhenee laatikkoon.

Ainut...

Ainut hyvä puoli tuossa vehkeessä lienee, että hallintalaitteet löytyvät helposti yhdellä kädellä ammuttaessa.

Piippu on liian lyhyt ja lipaskapasiteetti mitätön.

Kyseessä on palvelusase ja jos et siihen käyttöön sitä osta, niin suosittelisin kääntymään Hecklerin suuntaan.

Samaan hintaan tosin saa STIn ja Sphinxin...

Taas asiantuntija äänessä

Jeps. Molemmilla voi ysinä vetää SRA:ta. Practicalissa "saattaa" jo kaliiperit sun muut vaikuttaa "hiukan" esim. luokan valintaan.

Montakos laukausta siantuntija k0rh0nen on ampunut kilpailussa/muutoin

STI:illä? (9mm/.40S&WW/45ACP)
Sphinxillä? (9mm/.40S&W)
Sig Sauerilla? (226/228)

Miksi muuten kukaan SRA:n tai Practicalin huippumies ei ammu Hecklerin pistoolilla?

Ja minkä Heckerin mallin hintaan viittaat, kun kerrot samalla rahalla saatavan esim. Sphinxin?

Montako kisasijoitusta k0rh0sella on SRA:ssa/Practicalissa kun tuntuu tuota tietoa riittävän?

Huippumiesten ja

Väittäisin, että Practicalin standardissa (.40S&W) on kolme merkkiä kirkkaasti ylitse muiden: STI, CZ ja Tanfoglio.

Väittäisin myös, että practicalin productionissa ja SRA:ssa (9 mm aseet) on kaksi merkkiä ylitse muiden: CZ ja Glock.

Väittäisin myös, että Hecklerin pistooli voisi löytyä lähinnä SRA:n oman kylän hiekkakuoppa-ampujan kourasta. Eipä juuri keneltäkään muulta.

Expertin hinnalla (joka on ainoa edes harkinnan arvoinenkaan H&K) saa jo niin paljon paremman aseen sekä practicaliin että SRA:han. Esimerkiksi CZ:n. STI:itä sen hinnalla ei saa lähimainkaan Sphinxistä nyt puhumattakaan.

Síg Sauerin teräsrunkoisia 226-aseita sen sijaan on näkynyt jonkin verran esim. practicalissa. Usein ulkomaalaisilla kilpailijoilla.

k0rh0sen kilpaura

Herran kilpaura rajoittuu peruskoulun urheilupäivän juoksukilpailuihin. Menestys niissä ei ollut päätä huimaava. Mihinkään ammuntakisoihin hän ei ole osallistunut. Vuosangan tuomarikurssin jälkeen voi ampujavirtuoosin äiti kehua naapurin akoille että poikaa voi tituleerata sitten tuomariksi.
Myös foorumi tullee pääsemään osalliseksi tulevan tuomarin juridisista ohjeista ja neuvoista.

Diipa Daapaa...

Hakeuduin SRAn pariin siksi, koska kuulin lajin harrastajien olevan asiallista sakkia, eikä tuommoisia turhantärkeitä paskahousuja.

No mahtuuhan sitä aina joukkoon muutama asennevammainenkin, mutta minkäs teet?

Tuo viimeinen...

Tuo viimeinen alkaa näyttää jo lupaavalta. Tuo "alkaen" hinta hieman epäilyttää. Eikös nuilla tahdo yleensä olla hieman roimemmin hintaa?

P226

Käyttökokemusta löytyy lähinnä P226:sta ja sen kloonista Zastava CZ999:stä. Edellä mainittua eli P226:sta tuli kanniskeltua palveluskäytössä vuoden verran Balkanilla, eka reissulla. Tuli sillä ammuttuakin. Vaikka pistoolilla oli jo ikää, ei se tehnyt yhtään häiriötä. Jopa tälläinen rähmäkäpälä oppi osumaan sillä tauluun.;) Zastavan ostin sitten paikan päältä toisen reissun loppupuolella. Soiva peli sekin, varsinkin 20 ptr:n lippaat ovat "mukavia". Toisena ysimillisenä löytyy ihan perus H&K USP. Siitäkään ei oikeastaan ole mitään huonoa sanottavaa, kuka sitä nyt omiaan haukkuisi. P226 on kieltämättä kallis. USP on ihan jees mutta Glock tai CZ ovat ehkä ne parhaimmat vaihtoehdot ensimmäiseksi ysimilliseksi. Glock:iin löytyy sitten kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta lisäkilkettä. Rakenne on aika "pomminvarma", eihän sitä muuten käyttäisi kaksi viranomaisorganisaatiota Suomessa. Ei voi olla huono valinta?! XD Ja se kolmas viranomaistaho käyttää jotain FN:n raakiletta ja P226:sta, sekä P99:ä... ;-) STI:t ovat aika puhtaasti jo kilpa-aseita, huippuhyviä mutta kalliita. Johan rönsyili...

STI:llä on

Tai siis no - 1911/2011 aseita on joka lähtöön. Myös viranomais ja "taktisia" malleja.

Ja laatu on ihan toista kuin peruspislarissa.

Taulunpuhkontaan esim. 9 mm STI edge tms. on aika huippu valinta.

Rakenne on aika "pomminvarma", eihän sitä muuten käyttäisi kaksi viranomaisorganisaatio...

Tuo on vähän ontuva perustelu. Ensinnäkin viranomais hankinnoissa merkitsee aikas paljon raha ja Glock on "halpa". Toiseksi ko. asetta ollaan nyt jostain syystä vaihtamassa...

Ja jos aikoo kilpaa ampua niin kannattaa varmaankin hankkia jokin CZ:t sukuinen niin sitten voi ostaa myöhemmin täysiverisen kilpa-aseen, joka on jo "tuttu". Glockista yms. muovirunkoisista ei kilpailukykyistä kisa-asetta löyty.

Pelimies ostaa suoraan STI:n. Sillä maksaako ase 500 vai 2000 on loppupeleissä aika vähän merkitystä. Ero tuntuu aluksi suurelta, mutta kun ensin ostaa 500:n aseen muutaman vuoden päästä 2000:n aseen ja välissä on harjoitellut sen verran kuin pitäisi kilpa-ammuntaa varten niin 1500 aseiden hinnan välillä on pieni raha.

Glock:ista...

Joo... Eihän sitä voi kunnon perusteluna pitää. Heitinkin sen lähinnä läppänä. ;-) Pitäisihän se jo näkyä sen kolmannen viranomaisorganisaation pistoolivalinnoista. FN:lle ollaan etsitty seuraajaa jo kymmenkunta vuotta. Päätettiin sitten "tekohengittää" sitä SAKOlta tilatuilla piipuilla... Kummallisesti Glock kelpaa länsinaapurin puolustusvoimille ja myös Itävallan puolustusvoimille. Sen tiedän, että poliisi etsii sille seuraajaa. Karhuryhmähän on käyttänyt H&K USP:tä jo pidemmän aikaa. Mutta joku pitää Glockia halpana, toinen keskihintaisena ja kolmas kalliina. Halpahan se Glock on verrattuna esim STI Edgeen. Mutta kallis verratuna taas Norincoon. ;-) Sehän on jokaisen henkilökohtainen asia miten paljon sijoittaa henkilökohtaiseen aseistukseensa. Omaan Arska-projektiin on uponnut varmaan jo yli 3,5K €, eikä loppua näytä tulevan... XD Onneksi M92:n on jo kuosissaan. ;) Olet oikeassa siinä kun kerrot muovirunkoisten palveluspistoolien olevan altavastaajan asemassa kisoissa. Kannattaa siis sijoittaa puhdasveriseen kisa-aseeseen varusteineen.

Glockista...

Glockista(17) jäi minulle ensimmäisen(ja viimeisen) kokeilun jälkeen paskan maku suuhun. Ei mitään kehuttavaa.

Joskus oli myynnissä vissiin pidempipiippuinen L-malli(tai jotain), jota toki olisi mukava kokeilla. Varsinkin, jos piipun alle on asennettu vähän lisää painoa.

Toki jos tulisi liikekannallepano, niin mieluiten eto vehkeen mukaani ottaisin kuin minkään muun. Ominaisuudet kun ovat suossa uivan mosurin käyttötarpeiden puolella. Esimerkkinä se, että jos panokset loppuvat, niin ainahan sillä voi heittää vihollista pelkäämättä että se hajoaa:)
 /   /  /  / Sig Sauer

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta