AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

KAVAKU

5 Vastausta 4 177 Lukukertaa
Mietin tuossa, että minkä ikäisiä ovat kavaku- kursseille hakeneet, kuinka paljon takana työkokemusta (ja millaista), järjestötoimintaa tms.?
Suositaanko selkeästi pääaineenaan esim. kv-politiikkaa lukeneita vai ottavatko myös muilta aloiltakin väkeä (puhutaan silti korkeakoulututkinnosta)?
Joten jos löytyy tietoa, vastailkaahan, kiitoksia!

jotain

http://www.formin.fi/public/default.aspx?nodeid=15200&contentlan=1&culture=fi-FI

Tuolta saa tietoa hakukriteereistä. Olen opiskellut kv politiikkaa ja muutamia opiskelukavereita on päässyt kavakuun.

Pääaineella ei ole niin kauheasti väliä, tosin varmaankin plussaa saa alaa sivuavista aineista. Ne ihmiset jotka sinne ovat päässeet, ovat hankkinet jo jonkin verran työkokemusta työskentelemällä ministeriössä, Eu asioiden parissa tai kv asioiden parissa. Kaikilla on ollut hyvä kielitaito ja ovat olleet vaihdossa ulkomailla. Mutta he eivät ole mitään "yli ihmisiä". Ihan normaalisti opinnoissa pärjänneitä, ei välttämättä edes kauhean sosiaalisia tai edustavia kaikki, osa ollut mukana aktiivisesti ainejärjestöissä. Alle 30v ovat sisälle päässeet olleet.

Kokeissa mitataan kuulema nippelitietoa ensimmäisessä vaiheessa. Sitten haastatellaan. Vaikea on sisään päästä, mutta yllättävän moni sinne on omista tutuistani päässyt. Itse en ole ikinä hakenut, koska jatkuva muuttaminen eri maiden välillä ei kiinnosta. Ja palkkakaan ei ole erityisen hyvä.

palkasta

Ei ole hyvä palkka? Kääks, sekin yksi syy miksi olisin kiinnostunut pyrkimään. Hmm..noh, katsotaan, kiitoksia infosta!

UM palkoista

Ihme jos et oo kv.politiikan opiskelijana tietoinen siitä, että UM maksaa aivan surkeeta palkkaa, paremminkin korvausta. Moni paiskii töitä ilmaiseksi - siinä toivossa, että joskus UM:n ovet avautuis vakiduunin suhteen. Harvoille avautuu. UM kun on suhteiden kautta saatujen työpaikkojen aatelia.

Rahan takia koulutukseen ei kannata hakea, mutta itse sisällön takia siitä saattaa olla joissakin muiden ministeriöiden tai kokonaan muiden firmojen duuneissa hyötyä.

totta

Antamassani linkissä on koulutuksen esittely, jossa kerrotaan myös alkupalkka. Joka oli muistaakseni n.2200e. Ja tosiaankin töitä saa painaa, näin olen kuullut niiltä jotka sisään ovat päässeet. Ja alussa on sopimus määräaikainen.
Näinhän se menee monessa julkishallinnon paikassa. Valtion leipä on kapea ja pätkä!

itse

,että alkupalkka olisi huono, mutta nousisi tietyn ajan jälkeen. Hyvä tietää mainitsemanne asiat.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta