Turun asunnottomat

missä?

Miten kaupunki on järjestänyt asunnottomien majoituksen? En nyt puhu mistään rappioalkoholistien yömajasta vaan kyse on tavallisista ihmisistä, jotka ovat syystä tai toisesta vailla asuntoa. Onko esim. sosiaalitoimella jotain "hätämajoituspaikkaa"?

26

6111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensisuoja

      Akuutissa tilanteessa sosiaalitoimesta ohjataan asumaan Sillankorvaan, joka kylläkin on päihdehuollon laitos, mutta ottaa myös muita (selviäkin) asiakkaita yöksi. 7 e/vuorokausi. Ei pitkäaikaiseen majoitukseen, jos ei asiakkaalla ole päihdeongelmaa.

      http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=29273

      • Viranomaiset

        eivät ole varantuneet, muuhun kuin alkoholiongelmaisten asunnottomien auttamiseen.

        Minun tilannettani olisi helpottanut alkoholiongelman olemassa olo.

        Talvipakkasella tilannne oli tosi vaikee yöbensa-asemat tuli tutuiksi.

        Yhteiskunta on julma raittiille asunnottomalle miehelle, apua ei saa ja tuki ym asunnot ovat tarkoitettu ensisijassa päihdeongelmaisille.

        Tänäpäivänä asiani ovat kunnossa, katto päänpäällä ja työ!


      • pari...
        Viranomaiset kirjoitti:

        eivät ole varantuneet, muuhun kuin alkoholiongelmaisten asunnottomien auttamiseen.

        Minun tilannettani olisi helpottanut alkoholiongelman olemassa olo.

        Talvipakkasella tilannne oli tosi vaikee yöbensa-asemat tuli tutuiksi.

        Yhteiskunta on julma raittiille asunnottomalle miehelle, apua ei saa ja tuki ym asunnot ovat tarkoitettu ensisijassa päihdeongelmaisille.

        Tänäpäivänä asiani ovat kunnossa, katto päänpäällä ja työ!

        vuotta takaperin, tarjosivat niitä alkoholistien tilapäismajoituksia vaikka en käytä lainkaan alkoholia. En saanut kaupungin vuokra-asuntoa koska luottotiedot eivät olleet kunnossa konkurssin jäljiltä. Turussa on asunnottomien tilanne täysin ala-arvoisella tasolla, ei edes hätämajoitusta ole tarjota. Kulttuuripääkaupunkihankkeita ja toriparkkeja kyllä rahoitetaan.


    • Apua kodittomille

      Kiinnostaisi auttaa asunnottomia. Esim. työnnettävä asunto tms. mihin keräännytte yleensä syömään yms?

      • SUURIHUOLI

        Kuin sun viestisi ja täs olis yks asunnoton pariskunta.emme ole alkoholisteja emmekä narkkeja!!!!!syytä tähän tilanteeseen en rupea tässä selvittämään.


    • asunnottomien yö

      Asunnottomien Yö Turun Kauppatorilla 17.10. klo 18-19.30. Mukana on eri järjestöjä, jotka tekevät töitä asunnottomia auttaen.

    • nainen Turusta

      Yksi ulkomalainen 55-vuotias mies asuu kadulla 5 vuotta. Kesällä hän nukuu jossain puistossa ja talvella jossain Sampalinan katon alla. Eli jossain pahvilatikossa. Hän on entinen yliopiston opettaja. Sielä Sampanlinassa on muita samalaisia. Asialle pitää jotain tehdä.

      • Höh höh

        Miksi pitäisi tehdä? Asunnottomia on Suomessa oma valinta.


      • ulkosuomalainen61

        Kuules Höh höh........ Haista vittu! Tiedätkö sinä montako syytä asunnottomuuteen on yleensä olemassa? Eikä mikään niistä ole oma syy! Toivottavasti pian putoat sille tasolle missä me muut olemme ja heräät arkeen.


    • Turku16

      Onko Turussa nyt asunnottomille seuraa tai paikka, missä saa neuvoja?

      • simsalapimhö

        Ei suomessa saisi olla yhtään asunnotonta on kuitenkin sen verran vauras maa! pitäisi järjestää jonkun rakennuksen heille, jossa ei ole kylmä ja voi perus asiat hoitaa, pesut sekä itse tehdä ruokaa. Ehkä se elämä siitä sitten alkaa helpottaa.Ja edullisia vuokra asuntoja lisää, nopeaan tahtiin, siitä tulee niitä töitäkin samalla, ja voivat työlistyä,


    • Turku16

      Minun tuttu vanhempi nainen sai syksyllä 2012 naispaikkaa Sillankorvalla, mutta asuntolan johtaja heidi naista kadulle. Tämä minun tuttu nainen on siisti, sivistynyt, ei käyttää alkoholia olenkaan, enkä polta. Hiljäinen nainen. Hänen huonekaveri varasti häneltä kaikki tavarat. Nainen kysyi, missä hänen tavarat - puhelinlaaturi ym. - johtaja huusi: "Ulos täältä!"

      Kaikki patjat olivat virtsassa. Asukkaat olivat erittäin pelottavia. Iso lauma miehiä ja vain kaksi naista. Ovet koko yö olivat auki. Koko paikka oli karmea. Myös minun kaveri sai siellä voimakkaan ruokamyrkytyksen, koska ruoka oli siellä asuntolassa vanha ja erittäin huono.

      • Turku16

        Juu ja se Sillankorvassa oli ainoa naispaikka. Kamala.


    • 7+8

      Kyllä Börs majoittaa,jos KOKSDP-veijarit näin päättävät.

    • Turku16

      Onko esim. sosiaalitoimella jotain "hätämajoituspaikkaa"? Vastaus: ei ole. Tarjoavat vain ja ainoastaan Sillankorva.

      • juurikin näin! Lähden Helsinkiin. Turku on viimeinen perseenreikä tässä banaanivaltiossa. Raittiille ei vielä vanhalle tilapäisoleskelijalle ei löydy mitään muuta kuin kusipatja. Hyvä Suomi!


    • Åbon pörrö

      Jos on varaa tai säästää rahaa, niin voi ostaa vanhan diesel kärryn. Ne on suhteellisen halpoja nykyään. Takapenkille patja ja kaveri makuupussiin nukkumaan.

      Jos löytää sopivan kohdan, niin auton voi ottaa pois rekisteristä ja kulkea sinne vaikka pyörällä. Tällöin kannattaa ottaa myös vaihdekeppi irti, ettei vahingossa potkaise siihen, kun lämmittelee yöllä moottoria käyttäen. Käytöstä poistetulla autolla voi lämmittää sen sisätiloja polttoöljyllä ilman rangaistusta.

      Eihän tota kenellekään suosita, mutta monelle se on ainoa vaihtoehto. Muita paikkoja kuin alkoholisteille ja mielenterveyspotilaille ei ole. Se on liian monen kohtalo joutua pihalle, jos työt päättyy tms.

      Kummaa, että yhteiskunnassa, joka nimittää itseään vielä (ehkäpä hieman ironisestikin) hyvinvoivaksi, ei osata "ongelmattomille" asunnottomille järjestää kattoa päänpäälle.

    • Turku16

      Telta, auto ym ei sovi vanhemalle ihmiselle, varsinkin talvella.

      • Eikä sairaille tai vammaisille......... Sillankorva EI ole vaihtoehto.


    • ---------------

      Turvatupa ry ottaa pitkäaikaiseen majoitukseen, jos ei asiakkaalla ole päihdeongelmaa. Hyvä turvallinen paikka. Vuokra 450 e kk, eli 15 e/pvä. Kelalta saa asumistukea.

      Jos joku leipomo tai ruokakauppa halua hiemän avustaa, esim. jogurtit, pullat, leipä, eli viimeinen myyntipäivä, niin saa antaa tänne. Mutta ei kovin vanhoja jogurtia. Huomanut joskus 10 päivää vanhoja olivat jossain ilmaisruoka jakeilussa.

      • --------------------

        Eli minä olen Turvatupan asukkas.. Tällä hetkellä talossa on noin 30 asukkasta, ja vaapaita paikkoja löyty. Rauhallinen, siisti talo. Mukava henkilökunta.


    • mantun monttu

      Turvatupa haluaa antaa uuden alun ihmisille, jotka haluavat elää ilman päihteitä, riippumatta siitä onko heillä päihdeongelma.

    • Syöpää vaan

      Jogurtit, pullat, leivät... mites ois jos vaihdettais avokadoon, vihersmoothieen ja pakurikääpään hunajalla. Ainiin eihän köyhille terveellistä ravintoa saa antaa, myrkytetään ne gluteenilla ja paskahiilareilla ja prosessoiduilla tuotteilla, saadaan tuloja syöpäteollisuudellekin.

    • Faktaa_päihdetyöstä_

      Turun kaupungin Sillankorvan asuntolassa ohjaajat varastavat asukkaiden lääkkeitä. Sitten kyseiset "ohjaajat" kaupittelevat varastamiaan pillereitä baareissa tehden "etsivää päihdetyötä"

      Mikään taho ei ole selvittänyt että kuinka moni on heittänyt veivins lääkemyrkytyksen vuoksi napsittuaan varastettuja pillereitä.

      Poliisia ei kyseinen huumekauppa kiinnosta koska pilleribisnestä pyörittävät "hyvää tarkoittavat" virkamies-statuksella toimivat päihdehihhulit.

    • LaGitanadeAndalucia

      Jos spurgujen yömaja ei kelpaa ei mitenkään...... Ja minä tulin Turkuun vaan terveysongelmien vuoksi. Suomeen ja Turkuun. Pakko vaatia paperit ja kuvat ja lähteä Helsinkiin... Mikä taas pitkittää kotiinpääsyä. Olen ollut täällä asunnottomana Helmikuusta -16 lähtien ja nyt ollaan jo joulukuussa eli Turun terveydenhuolto kuuluu samaan kategoriaan kun raittiiden tilapäisasunnottomien eli käypäläisten tilanne ja tietenkin asunnottomien Turkulalsten, toki ihmettelen kuka helvetti haluaa olla turkulainen?

    • pissisinstat

      Rahat annetaan joihinkin tyhjänpäiväisiin installaatioihin. Parina päivänä jalka nousee ja rahat kääritään taskuihin. Toisilla ei ole asuntoa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe