alkoholipitoista hyytelöä

peippo

Osaako joku kertoa, kuinka paljon viina kestää
kuumentamista?
Aikomuksenani oli tehdä hyytelöä agar agarin
avulla, joka täytyy kuumentaa kiehuvaksi asti,
jottei se paakkuuntuisi. Siihen lisäisin jotakin
maustettua juomaa kuten banaanilikööriä.
Hyytelön pitäisi olla alkoholipitoista, jotta se
ajaisi sille tarkoitetun asian.
Kuinkakohan paljon alkoholia haihtuu tässä
prosessissa?
Onko joku kokeillut itse valmistaa tällaista
hyytelöä, ja miten se on onnistunut?

8

4040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavan kokkailija

      alkoholi haihtuu keitettäessä. Etkö vois kiehauttaa
      sen agarjne-mössön ensin ja lisätä liköörin vasta
      sitten? Tai tee jäädyketorttu, niitä voi tehdä
      ilman liivatetta ja niihin kärsii laittaa aika
      paljon viinaa ilman että maku kärsii:-).

      • peippo

        Jäähdyketorttukaan ei kuulosta yhtään huonolta
        idealta! Varsinkaan jos viinan makua ei maista..
        Idea tässä lähinnä oli voida nauttia alkoholi
        juomatta sitä. Joten jos saisin ohjeen siihen
        torttuun, niin olisin kiitollinen! :)


      • tavan kokkailija
        peippo kirjoitti:

        Jäähdyketorttukaan ei kuulosta yhtään huonolta
        idealta! Varsinkaan jos viinan makua ei maista..
        Idea tässä lähinnä oli voida nauttia alkoholi
        juomatta sitä. Joten jos saisin ohjeen siihen
        torttuun, niin olisin kiitollinen! :)

        eipä o töissä mukana eikä päässä pysy. Kokeile
        kirjastosta keittokirjoja (tai hakea netistä
        ohjeita), muistaakseni ainakin Valittujenpalojen
        "suuressa leivontakirjassa" oli tosi hyviä ohjeita
        mm. mustaherukkalikööri-votkatorttuun, nam!


      • kokkikolmonen
        tavan kokkailija kirjoitti:

        eipä o töissä mukana eikä päässä pysy. Kokeile
        kirjastosta keittokirjoja (tai hakea netistä
        ohjeita), muistaakseni ainakin Valittujenpalojen
        "suuressa leivontakirjassa" oli tosi hyviä ohjeita
        mm. mustaherukkalikööri-votkatorttuun, nam!

        teepä kylmää tomaattikeittoa johon lorautat
        reilusti tabascoa ja vielä reilummin tequilaa.
        Kutsuvieraat tykännee :-).


    • peku

      alkoholin keihumispiste on n. 82 C

      • "alkoholi hyytelöä"

        minäkin olen kiinnostunut "alkoholi hyytelöstä".
        tai jostain muusta ruuasta.... jos jollain olis
        ohje niin viitsisitttekö laittaa sen tänne .
        niin ja eihän se kiehumis piste kerro haihtuuko
        siitä alkoholista alkoholit??? niin olettaisin...
        olen näet kyllästynyt alvariinsa kusella käyntiin
        sillä sitä kaljaa saa juoda niin mielettömiä
        määriä!!


      • peippo
        "alkoholi hyytelöä" kirjoitti:

        minäkin olen kiinnostunut "alkoholi hyytelöstä".
        tai jostain muusta ruuasta.... jos jollain olis
        ohje niin viitsisitttekö laittaa sen tänne .
        niin ja eihän se kiehumis piste kerro haihtuuko
        siitä alkoholista alkoholit??? niin olettaisin...
        olen näet kyllästynyt alvariinsa kusella käyntiin
        sillä sitä kaljaa saa juoda niin mielettömiä
        määriä!!

        Toteutin suunnitelmani siis liivatteella. VAikka
        sen eläinperäisyyden takia en välttämättä olisi
        halunnut. Homma kuitenkin toimi; hyytelö pysyi
        kasassa, ja vieraat olivat tyytyväisiä.
        Toimin niin kuin liivatejauhepurkin kyljessä
        neuvottiin. Eli sulatin liivatteen pieneen
        määrään vettä ja hämmensin sen sitten purkkiin
        mitattuun määrään alkoholia. Pistin purkin kannen
        kiinni, ettei alkoholi pääse liiaksi haihtumaan,
        ja purkin pakkaseen. (Jääkaapissa hyydyttäminen
        vie nelisen tuntia tai yli ja pakkasessa alle
        tunnin.)
        Sellanen huomio, että hyytelö kannattaa nauttia
        mahdollisimman aikaisessa vaiheessa iltaa, sillä
        sen sulaminen ja imeityminen elimistöön vie oman
        aikansa - kiinteää kun on.
        Ihan kiva kokeilu hullunlehmäntautia
        pelkäämättömille! ;)


    • möss

      En ymmärrä, miten hullunlehmäntauti liittyy mitenkään liivatteeseen. Se tehdään nykyisin sian nahasta. Se lukee mm. sen purkin kyljessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1860
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      102
      846
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      45
      689
    Aihe