AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  /  / Grand scenicin mittaristo

Grand scenicin mittaristo

130 Vastausta 18 815 Lukukertaa
Scenicin mittaristo pimeni täysin. Jopa radio meni hiljaiseksi. Uusi mittaristo 1350€, joten vein autoelektroniikkafirmaan, joka löysi vian. Irronnut juotos ja palanut transistori.
Toimi n. 200km, kunnes pimeni jälleen. Tällä kertaa kuitenkin radio jäi päälle.
Onko kellään samoja kokemuksia tai tietoa tuosta mystisestä oikosulun aiheuttajasta.

sama täällä

Sama vika täällä. pimeni mittaristo ja radio. Vaihdettiin uuteen, onneksi vaihtoautotakuu korvasi, puhuttiin noin 1000 euron hinnasta.

Renault Nordic mittaristopolitiikka

Vaadin marraskuussa 2009 Renaultin asiakaspalvelusta, että Renaultin pitää asentaa pimentyneen mittariston tilalle uusi, koska tämä on Renaultin politiikka Irlannissakin. Siellä Renault toimittaa uuden mittarin 2004-2005 Sceniceihin nimelliskustannuksella, koska tätä vikaa on havaittu niin paljon - niin kuin näköjään Suomessakin. Suomessa vastattiin, että Suomen lain mukaan kun auto on ostettu käytettynä, ei Renault vastaa vioista. Olin aikonut ostaa uuden Renault Scenicin, mutta nyt vaihdan automerkkiä. Nykyisellä autolla Renault Grand Scenic on ajettu 130.000 km ja mittaristo pimeni asteittain.

Korjataanko alkuperäisen omistajan mittaristo?

Kirjoitat että

"Siellä Renault toimittaa uuden mittarin 2004-2005 Sceniceihin nimelliskustannuksella, koska tätä vikaa on havaittu niin paljon - niin kuin näköjään Suomessakin. Suomessa vastattiin, että Suomen lain mukaan kun auto on ostettu käytettynä, ei Renault vastaa vioista."

Uutena kesäkuussa 2004 ostamani Scenicin mittaristo pamahti äsken pimeäksi. Maksaako Renault siis tämän korjaamisen nimelliskustannuksella, koska vikaa esiintyy niin paljon. Mihin Renaultin asiakaspalveluun soitit?

Säilyykö km-lukema kun mittaristo korjataan. Entä jos saan Renaultin vaihtamaan mittariston uuteen, niin miten lukemat silloin? Autolla on ajettu n. 70 tkm ja huollot aina Biliassa, kunnes lopettivat huoltosopparin maahantuojan vaihtumisen yhteydessä 2008

sce

Jos samallainen mittari kuin lyhyemmässä scenicissä,
( vm. -04 ) niin on kokemuksia.
Yksi kappale pintaliitossulakkeita poikki ja
mittariston hakkuripowerilta IRF3710S ( MOSFET )
kärähtänyt johtuen kylmäjuotoksesta vastuksessa
( 30 ohmia ), joka on kytketty FETin GATElle ja
2843B ( HIGH-PERFORMANCE CURRENT-MODE CONTROLLER )
mikropiirin nasta 6:n välille . Fetti on tietenkin
isomman näyttöpiirin alla, joten tinailla sai...
Eli tää oli yksi tapaus pimenneestä mittarista...

scenic 04 mittari pimeni

04 grand scenicistä myös mittari pimeni, ajettu vain 60 000 km. Miten sait vian selville ja millainen liike osaa korjata

sce

Yleismittarilla.
Toinen kysymys menee arvailuksi
- suostuuko joku radio/televisiohuolto tekemään
- joku muu elektroniikan erikoishuolto

Kytkentäkaavoja ko. mittarista tuskin liikkuu
julkisuudessa...( ja se yleensä vie mielenkiinnon
huoltoliikkeiltä )

3,5 v ja 110 tkm

Täällä sama vika Grand Scenic 2ssa. Ensin rupesi pätkimään virtoja muutaman viikon silloin tällöin ja lopulta sammahti täysin. Radio toimii muttei kaukoohjaus.

Tuntuu että tuossa mittaristossa on jo tyyppivika koska tapauksia on täälläkin palstalla jo useita.

5000km

Scenicin mittari pimeni. Tuli takaisin kun väänsi lipasta,mutta kilometreihin oli tullut 5000km lisää?????

grand scenic -05

Tänään myös meidän mittaristo pimeni, mutta radio toimi, muttei kaukosäätimestä. Renaultilla lupasivat ystävällisesti korjata vian tilaamalla uuden mittarin, jonka hinta nimellinen n.1000 e. Onko kukaan löytänyt edullisempaa paikkaa korjata vika? uusi auto oli jo tilattu ja odotellaan sen saapumista. Jostain kumman syystä uuden auton merkki ei ole Renault....

Mittarin hinta

Bilian hinta mittarista 1204,9 + työt.

Apua löytynee edullisemminkin

Hei,

Olen korjannut muutaman Scenic II:sen mittariston, joten jos rahansäästö kiinnostaa, niin laita postia osoitteeseen thatinen (at)gmail.com. Asun Tuusulassa.

SG mittaristo pimeni minullakin

Minulla pimeni myös SG:n mittaristo, olisiko ollut noin 70 000 km:n kohdalla.

Mielestäni täytyy olla tyyppivika, kun vikoja on näin paljon. Korjaus meni huoltospimukselle.

Myös Ilmastointilaite hajosi 110 000 km:n kohdalla. Korjaus maksoi Bilian laskun mukaan noin 1800 euroa, joka tosin meni huoltospimukselle.

Auto on vaihdettu heinäkuussa 2008.

Kuva mittaristosta / korjausapua

Hei,

Nyt näitä on tullut jo tämänkin palstan kautta muutama korjattua eli rohkeasti vaan yhteydenottoja, kun mittari pimenee.

Viat ovat olleet kaikki samantyyppisiä ja tätä kautta korjattavissa.

Vika on tämän kuvassa näkyvän lcd-panelin alla ja sen joutuu irrottamaan komponettien vaihtoa yms. korjautyötä varten.

http://www.luomuleipala.fi/mittaristo.jpg

yhteystieto : thatinen(at)gmail.com

Suuret kiitokset

Kiitokset nimimerkille thatinen mittariston korjauksesta.
Säästyi kyllä pitkä penni :)

Risuja sen sijaan maahantuojalle sikamaisesta varaosahinnasta ja siitä, että eivät tulleet vastaan kustannuksissa.

Kiitokset

Rellun mittariston nopeasta ja ammattitaitoisesta korauksesta. voin suositella ja kannattaa käyttää. msosu.

Sikakallis tyyppivika

Scenic 2004, 98 t km; trippi ja kello nollautuvat sammutuksessa ja satunnaisesti muutenkin, kaikki mittariston numerot ja valot vilkkuvat satunnaisesti. Matkamittariin tulee annoksina lisää kilometrejä. Paranee aina hetkeksi lipan läimäytyksellä (=huono liitos jossakin). Merkkikorjaamossa todetun vian hoito-ohje ("me emme korjaa mittareita"): uusi mittaristo 1350 eur + työt, yhteensä n 1500 eur. Renault hinnoittelee osat lentokonetehtaan kertoimella, mittariston elektroniikkaosan valmistuskustannukset ovat 10 euron luokkaa. Siedettävä vertailukelpoinen varaosahinta olisi 300-600 euron luokkaa.

Huono kontakti

Hei,

Kannattaa korjauttaa mahdollisimman nopeasti, koska yhdessä tapauksessa matkamittariin tuli kerralla peräti 50tkm ylimääräistä(sama vikakuvaus kuin sinun tapauksessa).
Tuo pudottaa jo auton arvoa enemmän kuin uuden mittariston hankinta :(
Minulla on hyvä käsitys mistä tuo huono kontakti johtuu ja miten saadaan hanskattua kuntoon.
Laita spostia, niin saat apua.

Grand Scenic -04 mittaristo

Mittaristo pimeni 77000 km kohdalla, on vähän turvattoman tuntuista ajaa "sokkona", joskus on pakko. Käyttöauton hinta-arvio oli 1400 €+työt. Vaihtokin vasta parin viikon päästä. Ei kuulemma voi korjata ja tehdas lupaa kokonaista 0% alennusta, hienoa asiakassuhteiden hoitamista.
Ensin tuo pätki ja nollasi kaikki mittarit ja siiten sammui lopulta kokonaan.
Toimiikohan muuten bensan varoitusäänikään enää ollenkaan? Onneksi on myös Mp joka vie vuodesta toiseen töihin ja takaisin, tosin ei talvella.
Muuten Grandi on toiminut loistavasti ja on juuri sopiva meidän isolle 5-henkiselle perheelle.

Saan korjattua

Moi,

Tuttu vikakuvaus. Saan korjattua.

Arvio korjaukselle 3-4 työpäivää.

Laita spostia: thatinen @ gmail.com

Kiitos

Kiitos myös täältä nimimerkille 'thatinen' mittariston korjauksesta. Jäi rahaa joululahjoihinkin :)

Kiitokset myös!!

On se hyvä että netti on keksitty. Täältä löysin samaisen "mittarigurun" yhteystiedot ja lähetin mittarin korjattavaksi. Asiointi kaverin kanssa kävi luotettavasti ja mutkattomasti. Suosittelen!!

Suosittelut!

Laitetaanpa suosittelut tänne palstalle eli myös omalla kohdallani korjaus onnistui hienosti ja huomattavasti huokeammalla, kuin uusi mittaristo!

Mittariston irroitus on kohtuullisen helppo homma, ainoastaan liittimet saattavat olla hivenen tiukalla. Mutta ihan kohtuullista tuntipalkkaahan tuossa pystyy itselleen pienellä vaivannäöllä tekemään verrattuna merkkiliikkeen hinnoitteluun..

Suosittelen

Todellinen asiantuntija tämä "thatinen" näissä Rellun mittari asioissa, kannattaa kääntyä hänen puoleen, jos mittari pimenee!
nopea korjaus odottaessa
Monet kiitokset Renault Laguna vm.2001 mittariston korjauksesta (joulukuu 2012) "thatiselle". Auton mittaristo on toiminut moitteettomasti. Korjaushintakaan ei paha ja työ suoritettiin nopeassa aikataulussa. SUOSITTELEN.

Scenicin mittari pimeni minullakin

Vuosimallin 2005 Scenicillä oli ajettu alle 150000 km, kun mittaristo pimeni täydellisesti. Käyttöauto pyysi mittaristosta 1100 euroa ja asennuskustannuksia 140 euroa. En suostunut maksamaan sikahintaa, vaan otin selvää, mitä mittaristo maksaa Ranskassa. Siellä hinta oli veroineen 700 euroa ja postikulut 20 euroa. merkkikorjaamo suostui vaihtamaan Ranskasta hankkimani varaosan. Itse sitä ei ilmeisesti voi vaihtaa, koska mittaristo pitää ohjelmoida. Autoon ei myöskään voi vaihtaa mittaristoa kolariautosta tms. Näin ainakin merkkikorjaamo kertoi. Joka tapauksessa sikahintainen varaosa ja mitä ilmeisimmin mittaristossa on tyyppivika. Mittaristo on made in China eli varmasti tosi halvalla tehty! Yhdestäkään aikaisemmasta autostani ei ole mittari simahtanut. No yksi hyvä puoli asiassa oli: kaikki ajetut 150000 km katosivat ja ny autolla on ajettu alle 10000 km!

Hyvä, että tuli kuntoon...

Ihme kustannuslisä näihin varaosiin tuntuu tulevan, kun siirtyvät manner-euroopasta tänne peräpohjolaan. Maahantuoja tuntuu käyttävän kerrointa 1.5 hinnoittelussaan.

Korjautin mittaristoni E-Suomessa näilläkin palstoilla mainitulla thatinen@gmail.com kaverilla.
Asun itse Espoossa, joten ajoin auton Tuusulaan, jossa kaveri irrotti mittariston lauantaina ja korjasi mittariston asennuskuntoon jo seuraavaksi maanantaiksi. Samalla km:t pysyivät oikeana eikä mittaristoa tarvinnut ohjelmoida mitenkään. Hintaa tuli murto-osa jopa tuohon Ranskan vara-osaan verrattuna :)

Grand Scenic mittaristo

Sama vika minullakin, Grand Scenic -04, mittaristo ensin välkkyi,nyt kokonaan pimeä, radio toimii, näyttää olevan tyyppivika.Tamperelainen korjaamo lupasi lähettää mittarin Hollantiin korjattavaksi, kustannukset 300-400 euroa.

Bilia pitää saada julkisuuteen

USKOMATONTA!
Renaultin filosofia näyttää olevan autoalalle kovin vieras. Onhan se kuluttajan vedättämistä, että varsinkin 2004-2006 maahan saapuneissa autoissa on TYYPPIVIAKSI tunnustettu valmistusvirhe ja koko ongelma kaadetaan kuluttajien maksettaviksi!

2007 Ostin Biliasta 2005 käyttöönotetun Renault Grand Scenic 2,0 .. myyjä vakuutteli autoa uuden veroiseksi.. huollettu ja heillä nyt myyntiin tulessa tarkastettu. Totesin, etten näin uutta ja luotettavaa ollut vielä ostanutkaan.

Nyt (toinen / rehellisempi) jälleenmyyjäliike tai sen järkytyksestäni todella vaivautunut korjaamopäällikkö soperteli, että onhan noita vaihdettu aika tavalla.. just noi tietyt mittarit poksahtelee.. heillä ei vikaa tarkemmin tutkita tai korjata vaan koko paketti on vaihdettava. Sanoi muistavansa ulkoa, ettei maahantuoja tai muu hyvitä osasta (tonnin paketti!!) mitään.
TÖRKEÄÄ!

ScENIGIN MITTARISTO

MINULLA OLI SAMA ONGELMA JA KORJAAJA SAI SEN KUNTOON.KUULEMMA HELKKARIN VAIKEA KORJATA.SE TULI KUNTOON,MUTTA RADIOTA EI SAA KUKAAN TOIMIMAAN,SE PIIPPAA N.5 SEKUNNIN VÄLEIN,EIKÄ TUNNUS KOODILLA SAA RADIOTA AUKI,VIRRAT POIS.

Kuis jälleenmyynti

Onko kukaan tarjonnut vaihtoautona tällaista mittarinvaihto-operaatioon joutunutta Rellu-rukkaa. Miten jälleenmyyjät suhtautuvat esim. autoon, joka malli -05 ja ajokilometrejä 9990?

korjaus

Vaasan Suvilahdessa on firma joka korjaa mittarin ja antaa vuoden takuun mun tuli kuntoon masoi 200 ekeä

Mittaristo kuntoon :)

Hei,

Kun en osannut irrottaa mittaristoa itse tai tehdä hommalle muutakaan, niin kiikutin auton Tuusulaan, jossa kaveri irrotti mittariston ja korjasi sen asennusvalmiiksi seuraavaksi päiväksi :)
Samalla km-lukea pysyi samana ja radiokin kaukosäätöinen pelasi saman tien ok.

Näin olleen huoltokirjaan ei tullut merkintää mistään km-sekoilusta.

Ei voi kuin kiittää palvelun tasoa ja nopeutta.

Kaverin yhteystieto: thatinen@gmail.com
thatinen@gmail.com korjasi minunkin Scenicin (-04) mittarin ja nopeasti ja edullisesti. Toimikin vielä. Tuntu tietävän asiasta jotain.

tuupille

Mikä firma Suvilahdessa (Vaasassa) korjaa Scenicin mittaristoja? Itsellä pimeni mittari juuri jäähallilta kotiin ajaessani. (Grand Scenic kyseessä)

ajmmnjj(at)gmail.com

Ei haitanne

Ei minulla ainkaan ollut vaikeuksia vaihtaessani GS 2004/2005 autoni autokaupassa toiseen (ostin uuden, en Rellua).

Harmittaa Rellun heikko laatu. Mukava, tilava, hinnaltaan sopiva auto muuten. Jos olisin luottanut autoon, ajaisin sillä vieläkin tai olisin vaihtanut (kolmanteen) uuteen relluun.

Ihmetyttää myös, ettei mikään viranomainen (kuluttaja-) puutu tähän Rellun mittariongelmaan.

Harmi, etten itse tiennyt silloin thatinen -korjaajan olemassaoloa.

Korjausta myös muualla

Scenic mittariston korjauksia tekee myös Sercap huoltopalvelut Rovaniemellä. =)

Sercap korjaa

Mittaristo autossani ( Renault Grand Scenic vm -04 110.000 km) sammui ja Keskusautohallin kaveri yritti korjata. Korjaus kesti noin 5 km jonka jälkeen nousi vähän savua ja se sammui uudestaan.
Otin yhteyttä Sercap huoltopalveluhin ja kaveri kertoi että hän todella korjaa ja antaa jopa takuun.
Mittaristo pakettiin ja Matkahuollon kautta Rovaniemelle. Edellinen korjaus aiheutti hieman lisävahinkoa mutta Sercapin kaveri sain sen kuitenkin korjattua. Paketti takaisin Matkahuoltoon samana päivänä ja nyt mittaristo pelaa hyvin!! Säästin siiinä runsaat 1000 euro! Tosin siinä tuli n. 20.000 km lisää matkamittariin mutta ei haitta koska tiedän todellisen mittarilukeman ja tulee varmasti kilometrejä paljon vielä lisää.

Mitä

nämä ovat?

TÄÄLTÄ

HUUTONETISTÄKIN KORJAAJA LÖYTYY

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=111295358

iIrcKLZKxRlYTD

straight; order benicar; cheap cialis generic; belcomp-pb; cytotec; baclofen online; celexa for elderly patient; remonabent;

rgmImPVQdM

claim; retin-a online; combining wellbutrin with strattera; cheap cigarettes in belgium; stromectol order sheep pills cap tablets; acomplia usa pharmacy;

Mittaristo korjattu!

Omassa grand scenicissä vm. 2004 mittaristo pimeni täysin. Elektomeka Lohjalta korjasi, kiitos paljon!

Siis Elektromeka korjasi, sorry kirjoitusvirhe

Vein auton aamulla, irrottivat mittarin ja valmis oli parissa tunnissa. Takuutakin lupasivat 12 kuukautta.

välkkyy jo...

Työmatkalla jo paneeli kävi alhaalla. Kello ja ajotietokone nollautuivat. Palautui vielää eloon.
Tästä kuitenkin kimmokkeen saaneena soitin ja kysyin paikallisesta valtuutetusta Renault-huollosta mikä on heidän politiikkansa paneelien korjauksiiin? Ilmainen vai maksaa vähän? kertoivat, että eivät he eikä maahantuoja näin vanhan (2005) ja paljon ajetun auton (65 tkm) kyseessä ollen voi tulla vastaan hinnassa. Eli hinta-arvio uusi paneeli asennettuna olisi 1300-1400 euroa. Hieman kyllä ihmetyttää varsinkin kun tältä palstalta olen saanut lukea, että kuluttajaviranomaiset ovat jo suositelleet myyjän/maahantuojan korvausvastuuksi 90%. Lisäksi tämä ei tosiaankaan ole vain suomalaisten ongelma. Pienellä googlauksella löytyi pitkä lista linkkejä kohtalotovereiden kirjoituksiin ulkomailla, mm. tähän.
http://www.irishtimes.com/newspaper/motors/2009/1014/1224256601835.html
Irlannissa ja UK:ssa siis paneelit vaihdetaan nimellista korvausta vastaan.
Tiedustelen vielä asiaa suoraan maahantuojalta.

korjaus onnistuu myös edullisesti

Omassa Grand Scenicistä vm.2005 meni myös mittaristo täysin mykäksi käynnistyksenestonvaloa myöten.

1.oire: Kello ehti nollautua 1-2 päivää aiemmin. Näyttö välähti muutaman kerran, ennen kuin simahti kokonaan (mittaristosta kuukui myös "napsuntaääntä" ennen finito tilaa).

Vein auton Järvenpäässä sijaitsevaan Tervashongan korjaamoon (erikoistunut Renaultiin), josta hain auton mittaristo korjattuna seuraavana päivänä pois.

Erinomainen ja nopea palvelu ;D

http://www.tervashonka.fi/

Paljonko korjaus kustansi?

€ ?

155 € Elektromeka Lohja

-

Sercap Huoltopalvelut Rovaniemi 159,00€

12kk takuunkin saa.

Mittari tuli kuntoon

Minultakin kiitos thatiselle, mittari tuli kuntoon. Kaveri auttoi miestä hädässä, kun muutakin vikaa samalla ilmeni. Mukava mies ja muutaman euronsa taatusti ansainnut. Kumma juttu Suomessa, kun Renault-maahantuoja ei ole hoitanut tyyppivikaa kuntoon.

Mittari tuli kuntoon...

Täällä samaa vikaa kun edellä mainituissa teksteissä. Keskusautohalli asentaisi vain uuden mittarin joka töineen tulisi maksamaan n. 1500€.

Itse tein niin, että täällä Turussa paikallinen pikku korjaamo irroitti mittarin ja lähetin sen perjantaina Rovaniemelle Sercap Huoltopalveluun, mittari oli takaisin Turussa tiistaina. :) Hinta 159€+rahdit, 12kk takuu ja puhelimessa todella ystävällistä palvelua!

Itse selvisin siis 260€ hela hoidosta kun maksoin korjaamolle vielä 2 tunnin työstä.

Edellä mainittu Järvenpään paikka tekee itse myös niin, että he vaan irroittavat mittarin ja lähettävät sen Vaasaan korjattavaksi, soittelin ja kyselin nimittäin.

Mainoksen tynkää....

Olen erikoistunut pelkästään Renaultin mittaristoihin.

Minulla on käytössäni testipenkki Scenicin mittaristoja varten, joten ne tulevat heti kerralla kuntoon.

Scenic II:sen mittaristoja on olevamassa 3 eri versiota ja vika vaivaa pääsääntöisesti 2004 ja 2005 malleja.

http://www.aijaa.com/v.php?i=5298124.jpg

Ilman testipenkkiä korjaus on huomattavasti hankalampaa.

Irrotan ja asennan mittaristot pääkaupunkiseudulla ja minulta saa korjauksen ajaksi käyttöön varamittarin.

Korjausaika on poikkeuksetta 1 työpäivä. Annan korjaukselle 12kk:n takuun.

Minut tavoittaa parhaiten spostiosoitteesta thatinen () gmail.com

Maistraatin kuluttajaneuvoja käsittelee nyt tätä

Vastausta odotellessanne kyselkää tilanteen kehittymistä maahantuojalta:

Renault Suomi, Renault Nordic Ab:n sivuliike Vaisalantie 4 ESPOO 095259570
asiakaspalvelu.suomi@renault.com

Voiko maahantuoja pitää mykkäkoulua???

Viikkoon eivät ole Rellulta vastanneet. Asiakaspalvelun toimivuus kannattaa huomioida seuraavan auton merkkiä valitsessa. Pitääköhän mennä itse käymään?

Eivät halua kommentoida

Taitaa olla vaikea tapaus maahantuojalle.
Itse odotin reilun viikon vastausta. Kun mitään ei kuulunut, niin kyselin emaililla uudestaan. Sitten tuli vastaus, että he eivät voi kommentoida asiaa ennenkuin olen toimittanut auton valtuutettuun Renault-huoltoon. No, eihän se siitä parane, jos vien sen auton rellu-huoltoon, jos vika on ajoittaista. Jos taas näyttö on täysin pimeä, niin he kertovat sen minkä puhelimessakin, eli että he eivät korjaa mittareita vaan se vaihdetaan uuteen hintaan n. 1400 eur. Lisäksi, jos vien auton rellu-huoltoon, niin joka tapauksessa maksaa jotain jo pelkkä auton halliin ajo ja "vian arviointi".
Päädyin lopulta lähettämään mittarin korjattavaksi Sercapille Rovaniemelle. Korjaukselle oli urakkahinta 159 e ja työlle annettiin 12 kk takuu. Maanantaina lähti mittari matkahuollolla ja keskiviikkona sain takaisin. Rahdit n. 25 e. Samalla selvisi myös se, että ilman mittaria ei kannata autolla ajaa vaikka se mahdollista onkin. Ilmeisiesti mittarin poisto asettaa ohjaintietokoneen jonkinmoiseen "suojamoodiin", jonka ansiosta haamukilometrejä saattaa kertyä jo lyhyestä ajosta huomattavia määriä. Jokatapauksessa kiitos vaan Sercapille ystävällisestä ja nopeasta palvelusta.

Toivottavasti kuitenkin joku jaksaa vääntää tästä aiheesta maahantuojan kanssa. Ainakin minun mielestäni asia on melko selvä, koska muissa maissa (tietääkseni Irlanti & UK) mittaripaneeleita vaihdetaan takuutöinä vielä yli kolme vuotta vanhoihin autoihin. Miksei Suomessa?

maahantuoja korvasi

Omalla kohdallani maahantuoja korvasi 80 % uuden mittariston hinnasta ja asennuksesta. Tapahtui vajaa vuosi sitten. Kyseessä Renault GS vm 2005, korjaushetkellä ajettu 80000 km. Vaati kyllä useamman sähköpostiviestin ja vähän sitkeyttä. Keskustelin asiasta kuluttajaviranomaisen kanssa. Antoi arvion, että he tulevat suosittelemaan jopa yli 90 prosentin korvausta, mutta päätöksen saaminen kestää ja on kuitenkin vain suositus eli jos tulee vääntö, niin joutuu lähtemään käräjille. Otin siis 80 prosenttia ja sain uuden mittariston enkä korjattua.

Scenic II

Nyt on kunnossa! Autotronix nimisellä firmalla mikkelissä on näitä mittaristoja vaihtolaitteena 2 VUODEN TAKUULLA!!! Ainut vaan että ovat kuulemma tukkuliike, eli eivät myy yksityisille. Itse hoidin asian paikallisen korjaamon kautta, uusi mittaristo tuli seuraavalle päivälle!! Eikä ollut kallis!

Maahantuojan vastaus

"Hyvä asiakkaamme (Nimi Poistettu)
Renault Nordic on käsitellyt asianne. Olemme päättäneet että emme myönnä vastaantuloa tässä tapauksessa.
Perustelemme päätöksemme : Suomen lain mukaan käytetyn auton kaupassa takuuajan jälkeisistä kustannuksista on vastuussa auton omistaja tai myyjä.
Ystävällisin terveisin
Renault Nordic"

Eipä paljoa painanut se, että auto on ostettu ja kallisti huollettu heidän leirissä toimivalta alueelliselta jälleenmyyjältä (Keskusautohalli) ja Irlannissa ovat päätyneet vaastaantuloon. Pitäisiskö masinoida Relluboikotti peräpohjolaan, kun valmistaja jättää heitteille?

Tervashonka ja thatinen

lueskelin tämän keskustelun kun omasta GS 2004:sta pimeni mittaristo lauantaina. Mailasin Tervashongalle sunnuntaina, vein auton eilen ja sain tänään ehjänä pois. Hinta mielestäni kohtuullinen 290€ kun vertaa uuteen. Kiitos vielä molemmille hyvästä ja nopeasta palvelusta, suosittelen. Maahantuojan/valmistajan pitäisi ottaa vastuu tuollaisesta viasta ainakin valtaosin, tulisi tuon mittariston kestää ainakin 250-300t km. Nyt leviää 100t paikkeilla.

Joulu pelastui!

Heippa!

Omasta Grand Scenicistä meni mittaristo maanantai-aamuna työmatkallani (n. 5 km) 5-6 kertaa pimeäksi ja illalla ei syttynyt lainkaan. Kiikutin sen paikallisen Renault-korjaamon pihaan ja seisotin siellä vuorokauden. Tiistaina ukkoni kerkesi tutkimaan näitä sivuja, ja sitten illalla vaihdoimme auton Järvenpäässä sijaitsevaan Tervashongan korjaamoon. Sieltä soitettiin tänään jouluaattona, että auto on kunnossa, ja hän ystävällisesti tulee antamaan sen minulle, jos haluan. Valitteli tosin, että radion koodin hän saa vasta maanantaina. En ollut edes ajatellut saavani sitä kuin vasta joulun jälkeen...

Tätä voisi jo kutsua HYVÄKSI PALVELUKSI :)

Kiitokset myös thaliselle, joka on korjannut mittarin...

HYVÄÄ JOULUA!

Noni!

Ja täällä Pirkanmaalla! GS-05 mitaristo pätki noin viikon verran ja sammui 23.12. kokonaan. Nyt joulunajan menty navigaattorin kanssa mistä näkee ees nopeuden! On hyvä että korjaajia lyötyy ja vielä kohtuu hintaan. Mutta onko kellään tiedossa korjaajaa (no käyttöauto tietysti mut muita?) Pirkanmaalla ja kun en voi itse irroittaa mittaristoa! -avusta kiitollinen-

Mittarin irrotus ei ole vaikea juttu

Grand Scenicin mittari lähtee irti noin 5 minuutissa kun pikkuisen harjoittelee. Harjoitustahan saa kun omistaa sellaisen. Toivottavasti tuttavapiiristäsi löytyy sopiva sisarenpoika "mekaanikoksi".

Auto kannattaa näin talvikeleillä ajaa kunnolla lämpimäksi, niin muovit ei rikkoonnu hauraina. Virta pois ennen irrotusta. Mittarin edestä on poistettava kaksi muoviläpyskää:
1. Mittarin yläpuolella olevan muoviosa lähtee alaspäin esimerkiksi ruuvimenisselillä raosta vääntämällä.
2. Mittarin alapuolella oleva osa irtoaa sormin vetämällä itseenpäin. Aika tiukka.
Mittaripaneelin irrottaminen:
3. Kaksi johtokimppua mittarin päältä irtoaa liittimien kääntösalvat löystämällä ja pistoketta nytkyttämällä.
4. Mittari on kiinni kahdella Torx-kantaisella ruuvilla. Näihin sopivia Bitsejä on useimmissa tuuvauskärkisarjoissa (alkaen 5 €/sarja).
Tästä eteen päin hoitaa thätinen tai muu korjaaja.

Meidän autoa on ajettu viime kuukaudet ilman muovisomisteita. Näin käy kätevästi kulloinenkin mittarin ropelointi.

Kannattaa kiirehtiä

Vielä lisäys edelliseen. Jos mittari vielä toimii ajoittain, kannattaa se irrottaa nopeasti.
Riskinä on:
1. Pätkimisen aiheuttama mittarin rikkoutuminen korjauskelvottomaksi.
2. Mystisten kilometrien kertyminen matkamittariin.

Molemmista on kokemusta. Tuuvauskärki tarkoitti tietysti ruuvauskärkeä.

thatinen

kiitos paljon scenicin mittarin korjauksesta! taas kelpaa ranskiksella hurutella. Hyvää palvelua, jota voi lämpimästi suositella muillekin!

thatinen

Tuhannet kiitokset Scenic -04 mittarin korjauksesta. MIttarin irroitus paikan päällä sujui nopeasti ja korjauskaan ei kestänyt kauaa. Palvelu oli erinomaista.

Suosittelen : thatinen@gmail.com

thatinen

Tuusulassa homma pelaa. Scenic vilkku ja laulaa jälleen.
Kiitokset ja terveiset Paraisilta

Vähän tarkennusta

Kohta 2: myös mittarin alapuolella oleva muoviosa on kiinni kynsillä kuten yläosakin. Eli alaosan kynnet pitää kammeta ensin ylös ennenkuin osa irtoaa. Jos ei irroita kynsiä vaan vetää, niin takuulla on tiukka ja muovin kynnet hajoaa. Paras työkalu on ohut voiveitsi jonka voi huomaamattomasti työntää muoviosan alle, tunnustella kynnet ja kammeta .

Omassa Scenicissäni oli kuitenkin mittarin johtoliittimet niin tiukalla etten saanut (=uskaltanut) liittimiä irti sillä piirilevyssä oleva vastaosa heilui uhkaavasti. Soitin Hätiselle joka lupasi irroittaa liittimet paikan päällä ja kertoi että voin ajaa sinne, pimeällä mittarilla ei tule haamukilometreja kunhan liittimen salpa on löysätty. Hätinen irroitti liittimet noin minuutissa ja vuorokauden kuluttua mittari toimi taas! Laittoipa vielä mittarin + kehykset takaisin (1 min). Kaikki oli ok eikä haamukilometrejä näkynyt.

Hätiselle kiitokset ja Bilialle + Renault Nordicille risuja. Mitään konkreettista Renault / Bilia ei tehnyt monista yrityksistäni huolimatta ja huomasin että niillä on viivyttelytaktiikka.

Katsokaapa täältä miten Englannissa saatiin Renault kuriin kun BBC puuttui asiaan. Renault on Britanniassa suuri automerkki, toisin kuin Suomessa.
http://www.bbc.co.uk/blogs/watchdog/2009/10/renault_get_lost_on_a_scenic_r.html
(BBC:n video ei näy Suomessa)

BBC:n linkki

Oops, näköjään serveri on lisäännyt loppuun linkin roinaa html:stä eteenpäin. Linkki toimii kun roinat ottaa pois

SCII mittaristo

Scenic 2004 mittaristo pimeni noin 98 t:n kohdalla. Selvittelin asiaa ja korjausmahdollisuuksia. Saksassa ja Ranskassa on firmoja, jotka korjaavat mittaristoja takuun kanssa ja kilometrit säilyvät (?). Myös suomessa korjaavat ko. tyyppivikaa. Merkkikorjaamon ehdotus oli mittariston vaihto kokonaishintaan noin 1350 €. Lähetin korjausvaatimuksen maahantuojalle, joka toimitti uuden mittariston noin puolella hinnalla ja Wetteri Oulu asensi sen. Kustannukset minulle olivat (osa ja työ) noin 800 €. Kilometrit alkoivat uudelleen nollasta, josta on merkintä huoltokirjassa alkuperäisten kilometrien kanssa. Kallis hinta, mutta vika tuli korjatuksi. Vastakauppana aikanaan tullut Scenic on muuten ollut mukava, lämmin ja vähävikainen, vastoin ennakko-odotuksia. Merkkiliikeen- ja muidenkin myymä "huolto" on luokatonta , kuten kaikkien muidenkin automerkkien kohdalla. Öljyt todennäköisesti vaihdetaan, mutta muu on sattumanvaraista. Vapaa-aikani lisäännyttyä ehdin hieman tarkastella omaa Renuani noin 106 t:n kohdalla. Säännöllisesti huolletun auton ilmansuodatinta ei oltu vaihdettu koskaan (vaihdon estävä perforoitu muoviosa ehyenä paikoillaan), sytytystulpat oli vaihdettu ehkä 30 t:n kohdalla tai sitten ei ollenkaan (Renault alkuperäisosat asennettuina, vuotivat vahvasti porsliiniin ja teräksen välistä).

Mittaristo vika...

Ei tullut maahantuoja, valmistaja eikä auton myyjä millään tavalla vastaan kuluttajaa vaan omaan piikkiin olisi pitänyt vaihtaa uusi mittaristo. Onneksi tältä palstalta löytyi ammattitaitoinen kaveri, joka korjasi vian kohtuullisilla kustannuksilla.
Kiitokset thatinen@gmail.com!

Kiitos

Kiitokset thatiselle. Mittaristo toimii jälleen ja toiminta oli nopeaa ja edullista. Kokonaishinta n.200 €.

Mittarilukemasta

Sercap huoltopalvelut voi pian tarkistaa mittarilukeman ja korjata viallisen mittariston aiheuttamat virhekilometrit.

Kitos myös

Sama mies korjasi myös meidän mittariston. Suosittelen!!!

Kiits myös

samalle miehelle. Hyvin pelaa.

Scenic -04

Hyvin toimii saman miehen korjaama mittaristo. Mittari pimeni täydellisesti ja korjauksen jälkeen lupasi takuun. Mittaristo on korjauksen jälkeen kaksi vuotta toiminut moitteettomasti!!

Uusia palveluita

Hei,

Olen hankkimassa alku syksyn aikana laitteiston / ohjelmiston, jolla km-lukeman korjauksen pitäisi onnistua ok.

Myös hankalat nk. cpu vikaiset mittaristot ovat nyt korjattavissa.

t: thatinen at gmail.com

Pirelex

Mittari pimeni 118000 jälkeen. Soitin Rellun huoltoon Pietarsaareen, josta neuvoivat Kokkolalaisen yrityksen Pirelex OY. Mittari pois, korjaus, mittari takaisin; puolitoista tuntia, hinta: 84 euroa.
Mittari toimii ja kilometrit oikein.
Suosittelen. Pirele.fi
Korjataanpa osoite edelliseen: Pirelex.fi

Palveluista

Sercap Huoltopalvelut kykenee korjaamaan tavalliset mittaristoviat, virhekilometrit, elvyttämään cpu / muistivikaiset mittaristot jo nyt, sekä testaamaan kaikki lähetetyt mittaristot.

Palvelu kehittyy

Hei,

Nyt myös sähkönsyötössä olleiden ongelmien takia seonneet Scenic II:sen matkamittarilukemat on mahdollista palauttaa oikeaan lukemaan.
Myös nk. toivottomat tapaukset (jotkut korjaajat kutsuvat näitä cpu-vikaisiksi) on mahdollista korjata.

Parhaiten tavoitat minut thatinen at gmail.com

Palvelu on nopeaa

Kiitokset Hätiselle nopeasta mittarin korjauksesta.
Terveiset Imatralta

HUOM!!!! KORJAUS TOIMII!

Korjasin Tuusulalaisella kaverilla. Ei ollu kallis, ja mittari toimii taas. Hienoa palvelua.
Mutta oli viimeinen Renault, ja ei johdu autosta, vaan Suomalaisesta maahantuojasta, joka on jokatavalla huono.
Ottakaa siis vaan rohkeasti yhteyttä Hätiseen. Sain tarkat ohjeet miten toimia, ja homma hoitui nopeasti.
Kiitos! Jäi Jouluksi rahaa, kun säästin about 1200 euroa, minkä Renaultin Suomen huolto olisi multa vienyt...

ELIKKÄ EPÄILIJÖILLE TIEDOKSI, ETTÄ HOMMA TOIMII!

thatinen

Kiitos Tuusulaan meiltäkin.
Sama ongelma oli, että mittaristo pimeni vaiheittain. Ensin tuli viivoja näyttöön, sitten pimeni kokonaan.
Vietiin Tuusulaan, jossa tuli kuntoon. Rupesi uudestaan kenkkuilemaan ja uudestaan yhteys HÄtiseen. "Takuukorjauksen" piikkiin saatiin uusi korjaus ja nyt on jo pelittänyt mainiosti pitkään.

MISSÄ ON PIRKANMAALLA?

siis löytyykö pirkanmaalta vastaavaa korjaajaa? pliis kertokaa?

thatinen, taas iski :)

juu kiitokset tuusulaan ...ainakin nopeaa palvelua...

Loistavaa palvelua Tuusulassa

Vain yksi vuorokausi ja Scenicin mittaristo on taas kunnossa, korjaus tehdään paremmilla komponenteilla kuin mitä alunperin mittaristossa on. thatinen antaa työlle vuoden takuun,
ja hintakin alle 10% uuden(lue huonomman) mittarin hinnasta.
Onko Oulussa Scenicin mittariston pätevää korjaajaa ?

Mittaristo pimeni kokonaan, kun ajettu vain noin 90 tkm eli rellun tyyppivika.
Ei ole mikään ihme, että Renault ei käy käyettynä eikä uutena kaupaksi.
heh, mä osaan olla tyytyväinen että saa vähän ajettuja uudehkoja autoja halvalla, ja enää ei arvonalennuskaan ole mikään ongelma kun pahimmat tiputukset on muutamassa vuodessa ohi ja korjaukset on ei-merkkiliikkeissä edullisia :)
Mukavia autoja halvalla - minä kiitän kaikkia epäluottamuksesta relluja kohtaan.
Sercap Rovaniemellä hoiteli homman kolmessa vartissa, ja hinta kohdillaan. Muutenkin kaikenkaikkiaan palvelualtista toimintaa.
Suosittelen!
Yksi Tamperelainen henkilö korjasi minun Renault Grand Scenic mittarin parissa päivässä. Henkilön email osoite on renaulmittari@gmail.com.
vaasan vekatronicsilla homma hoitui nopeasti,lähetin mittarin sinne maanantaina ja mittari oli keskiviikona korjattuna tampereen matkahuollossa.
tais lähtee takas samana päivänä kun saapui.
suosittelen
www.vekatronics.fi
RTV-huolto Murto Keminmaalla korjasi minun Scenicin mittarin joka myös pätki ja sammui sitten kokonaan:(

Toimitin mittarin huoltoon tiistaina ja kaveri soitteli jo seuraavana aamuna että mittari olisi noudettavissa.
Kustannukset olivat mielestäni kohtuulliset 145eur ja samaan hintaa korjattiin km-lukema oikeaksi, suosittelen lämpimästi :)
Meillä pimeni eilen scenicistä näyttö. Kuka tietää onko Turussa korjaamoa jonka kautta voi korjauttaa tämän s..tanan rakkineen esimerkiksi sen sercapin kautta? Vieläkö thatinen toimii meidän köyhien pelastajana? Rellu-huollosta tosiaan sanottiin että hinta pyörii siinä 1000 euron luokkaa. Ei kiinnosta maksaa tällaisia hintoja varsinkaan näin lasten lomien alla. Mukavanpaa kuluttaa rahojaan lapsiin kuin selvästikin tekovikaiseen autoon!! Olen aivan raivon partaalla!
Ota mittari irti ja lähetä tuusulaan. Mittarin irroitukseen löytyy mm. youtubesta hyviä ohjeita joiden perusteella lapsikin osaa irroittaa scenikin mittariston. Hätönen korjaa sen halvalla ja hyvin
Lohjalla toimiva Elektromeka korjasi meidän mittariston hintaan 155e tammikuussa ja hyvin pelittää taas.Pamahti kesken lomamatkan pimeeksi. Merkkihuollossa olisivat veloittaneet 900e + työt!!!!! No nyt on taas halpa huolto hakusessa kun ilmastointi rikki ja puhallin ei toimi. grrrrr.
Samat oireet kuin yllä. 133 tkm ajettu GS vm2004. Räpsyi ja nollaantui silloin tällöin parin kuukauden ajan kunnes pimeni täysin.

Tämä palstan ansiosta vein mittariston tuonne Vekatronics:lle Vaasaan, kun sattui olemaan lähellä.
2 min ja mittaristo irti. Kun tulin hakemaan niin kaveri tuumasi että "tuttu juttu" mittariston sisäinen virtalähteestä kärähtänyt komponenttin. 3 min takaisin asennus ja toimintojen tsekkaus. Kaikki ok! Maksoi 200e + lisäksi 12kk takuu.

Voin suositella Vekatronic , sillä sinne voi viedä mitä vaan muutakin autoelektroniikkaa mallikohtaisista stereoista moottorinohjausyksiköihin.

www.vekatronic.fi
Hei Kaikille!

Korjaan edelleen mittaristoja Hki - Tuusula akselilla.

Korjaus onnistuu usein saman päivän aikana, kun mittaristo on hollilla.

Mahdolliset km-lukemien muutokset on mahdollista korjata oikeisiin arvoihinsa.

Myös Laguna II ja Audi TT mittaristojen ohjelmointilaite löytyy, joten sama palvelu myös näille malleille.

Tässä linkki Scenic II mittariston irrotukseen:Työkaluja ei ole edes välttämätöntä kayttää.

thatinen () gmail com
Ja näin thatinen ja toimii! Oli muuten toinen kerta kun pimeni! Edellisen kerran 2009 jouluna! Nyt vain tuli mittariin 11000km lisää!!??
Ryhmäkanne vireillä!

Hei kaikki kohtalotoverit

Ostinpa minäkin ko. vuosimallin GrandScenicin ja mittaristo pimeni jo parin viikon jälkeen. Olin asiasta yhteydessä myyjäliikkeeseen (nihkeää) sekä merkkiliikkeeseen (maahantuojan puolelta ei korvauksia - korjausarvio 1000 euroa).
Näihin tyytymättömänä soittelin myös kuluttajaneuvojalle ja selvittelin ryhmäkanteen mahdollisuutta. Kanne on mahdollinen ja sen nostaa kuluttaja-asiamies. Myös kulut maksaa ko. taho.
Ehtona on, että samalta taholta (maahantuoja) on useita korvauksen vaatijoita samasta asiasta (luettelossa mainittu esim. autojen tyyppiviat).
http://www.oikeus.fi/41279.htm

Toivoisin yhteystietoja halukkailta korvauksen hakijoilta osoitteeseen:
tkettune73@gmail.com
Täällä kans yksi vm.2004 Renault Grand Scenic jonka mittaristo nollautuu tuon tuosta. Samassa renussa realisoitui se toinenkin tyyppivika, eli VVT-pyörän kuluminen. Se meni onneksi 6kk:n takuun piikkiin. Muutoin on ollut hyvä auto, kesti 3kk:n Marokon matkankin ilman mitään ongelmia.

Osallistun ryhmäkanteeseen.
Hei Janne!

Minulla sama auto kuin sinulla. Olisi kiva kuulla
tuosta Marokon matkasta lisää ja muitakin käyttökokemuksia
Renault Scenicistä, olen omistanut tämän vasta kuukauden.

Laita sähköpostia, mavu64@gmail.com, jos viitsit.

T:Matti V.
Kiitokset Tuusulan Tommille loistavasta palvelusta! Renun mittari on kuin uusi ja hinta murto-osa Tampereen Käyttöauton hinnoittelusta. Kiitos.
Onko kenelläkään Suomessa sellaista Sceniciä jälkeen vuoden 2004-mallia, jossa mittaristo ei olis pamahtanut. Korkautin omani tänään Emspoossa edullisesti ja sain vielä työlle vuoden takuun. Tämä asia kuuluisi oikeastaan Trafille, koska mittaristossa on sellaisia toimintoja, joita katsastuksessa vaaditaan.
Tänään kävin oman mittaristoni hakemassa matkahuollosta.
Ja taas pelittää!
Mikä parasta hinta oli 1/10 uudesta vastaavasta. +1v takuu

noissa prkl. 2000luvun loppupuolen relluissa kaikki joka menee rikki tuntuu alkavan >1000e+työt

Kiitos korjaajalle.
Tuli hyvät ohjeet irroituksesta, että jopa nainen osasi sen tehdä :)

jos vastaavia ongelmia niin suosittelen -> thatinen(at)gmail.com

TV. Turun plikka
Ostin Reanult GS 2004:n jossa mittaristo piti olla korjattu. Ohjeena oli, että merkkiliikkeeseen palauttamaan mittariston asetukset. Nyt kuitenkin mittarissa lukee "tableau non configure" ja palaa service- ja stop valot sekä jakarin kuva. Merkkihuollossa taas todettiin että "mittariin ei saada laitteilla yhteyttä, mittari on rikki". Nyt varoitusvalojen lisäksi näkyy nopeusmittari yms, mutta mm. matkamittaria ei saa näkyville. Kellään kokemusta vastaavasta ja ehdotuksia, miten saisin mittarin toimimaan oikein?
Aika moni muukin on kehunut Tuusulan T. Hätistä, ja pakko on yhtyä noihin kehuihin. Maanantaina laitoin s-postia, saman tien tuli ohjeet, mittaristo lähti Matkahuollossa tiistai-iltana ja palasi torstaina aamupäivällä. Sekä irrottaminen että takaisin asennus oli helppoa s-postin mukana tulleiden ohjeiden perusteella. Nyt siis toimiva mittaristo on jo asennettuna takaisin.
T. Hätinen / Elkotron auttoi meidänkin Scenic II:n mittariston kuntoon sukkelasti! Hyvät ohjeet ja nopea palvelu sekä vastaukset sp:lla kaikkiin esittämiini kysymyksiin. Hinta 120€ + matkahuolto ja 12 kk takuu!. Kiitos ja kumarrus.
Tuusulasta löytyi apu myös tänne.
Emännän 2005 grand scenicistä 122 000km ajettu,pimeni mittaristo perjantaina illalla. Kävin parkkipaikalla irrottamassa mittariston valmiiksi ja laitoin sähköpostia thatinen(at)gmail.com ja sovin mittarin korjaukseen tuonnista seuraavana päivänä.

illalla oli sähköpostissa viesti että mittaristo korjattu,testattu ja toimii :)
Kävin noutamassa korjatun mittariston sunnuntaina aamupäivästä ja asensin takaisin paikoilleen.
Korjaus olisi onnistunut odottaessakin mutta itsellä oli kiireitä joten siksi hain pois vasta seuraavana päivänä.
Edullinen korjaus 12kk takuulla ja vielä viikonloppuna !
Jos on mittaristovikaa niin apu löytyy kyllä tuolta. Suosittelen :)
Tampereella korjaa renaultmittari@gmail.com
"Tampereella korjaa renaultmittari@gmail.com"

Miksiköhän Käyttöauto ei korjauta mittareita siellä, vaan Mittarikorjaamo Palanto Oy:llä. Kysyin sieltä Scenic-04:n mittarin korjausta. Sanoivat, etteivät korjaa, vaan lähettävät Vaasaan.

Ylöjärvellä on autokorjaamo, jonka omistaa ranskalainen mies. Hän tuo osia Englannista. Sieltä tuotu mittari olisi maksanut 450€. Tämä on autokorjaamo, jossa nyt alan Renua käyttämään on nimeltään Muhis.

Lähetin mittariston maanantaina Tuusulaan, keskiviikko aamuna tuli viesti, että se oli kunnossa ja matkalla Tampereelle. Keskiviikkona se oli jo paikallaan, mutta vikahälytyksiä oli huollosta ja öljystä. Sain Hätiseltä ohjeet niiden poistoon, mutta käytin kuitenkin Muhiksella, joka poisti ne. Hälytykset johtuivat siitä, kun alle 120000 ajetulla autolla oli mittarissa yli 131000 km. Eli se vika vielä jäi.
Laitataan nyt vielä yksi samanlainen listan hännille.
Ihan vastaavaa vikaa:
Ensin alkoi kello nollautua, tämän jälkeen mittaristosta alkoi kuulua "angry birds"-vaikerointia ja muuta vastaavaa error-ääntää, tämän jälkeen näyttö pimeni hetkittäin, ja nyt viikko sitten lopullisesti.
Vein auton vuosihuoltoon ja ilmoitin samalla em asiasta. Noutaessani autoa ilmoitettiiin "Epäillään kojetaulua, uusi noin 1000 € luokkkaa ,mitä tehdään ?".
No ajaessani kotiinpäin mittaristo suostui näyttäytymään kerran, kilometrejä oli pamahtanut noin 20000 lisää. Tarkistin asian vielä katsastus-lipukkeesta jossa 16.1.2012 kilometrejä oli ollut 116.000, nyt siis 144 200 ...

Eli vika on varmaan täysin sama kuin muissakin.
thatinen(at)gmail.com auttaa rellun mittari ongelmissa.
Tuusulassa helpotti!
Onneksi käväisin lukemassa tätä bamlausta, niin löysin Hätisen Tommin Hyrylästä. Scenicin mittaristo meni asteittain lopulta täysin pimeeksi. Vaikka keskustelu oli jo neljän vuoden takaa, Tommi vastasi viestiin. Huristelin stadista Hyrylään ja noin tunnin työn jälkeen mittaristo oli mestaroitu uusin juotoksin ja takaisin paikalleen. Ja vuoden takuu päälle. Hyvin toimii. KIITOS! Näytti yks Volvo-tätikin saaneen mittariinsa eloa samasta paikasta.

Ville-Veikko Valjus
Ne mittarin haamukilometrit ilmestyvät jos kärryllä ajaa mittari kytkettynä sen jälkeen kun se on alkanut temppuilemaan. Mittari pitäisi heti kaivaa esiin (ohjeita tässä keskustelussa) ja irroittaa liittimen "linkku". Se sammuttaa mittarin kokonaan, mutta kilometreja ei tule. Ohjeita voi kysellä Hätiseltä.

Hätiseltä löytyi apua myös Scenicin ikkunahissien korjaamisessa. (Biliasta saa pulikoita , 11 e / pari). Minulla on mennyt sekä mittari että ikkunapulikka. Katsastussetä oli sotkenut hissin vaijerit aika pahasti pyörittämällä moottoria turhaan. Mutta saatiinpa hissi kuntoon kun käännettiin päästään purkaantunut vaijeri toisin päin jolloin vetorullalle tuli ehjää vaijeria.
Toissapäivänä yhteydenotto Tommiin Tuusulaan ja eilen auto pelasi taas kuin unelma! Hintakin oli tosiaan vain murto-osa uudesta. Kiitos Tommi suuresti! Suosittelen ehdottomasti!
Hätinen rulez.. kiitos ja nää merkkiliikkeen pellet 1500e kustannusarvioineen saavat mennä vaikka Botzvanaan..
Tässä apu ongelmiin: http://thatinen.wix.com/mittaristokorjaus#!yhteystiedot
Tänään käytin autoa Tuusulassa. Korjaus merkkiliikkeen diagnostiikan hinnalla. Uuden mittarin hinta olisi tosiaan ollut 1000€ ja työt ja diagnostiikka päälle. Nyt 120€ vuoden takuulla ja erinomaisella palvelulla.
thatinen Tuusulassa on ammattimies. Korjasi minulta mallikkaasti ja edullises
Korjautin Grand Scenicin mitariston Hätisellä ja nyt kaikki toimii taas hienosti. Mittari oli kolme päivää reissussa ja säästyi lähes 1000€.
Samalla tuli selvitettyä kadonnut radion koodikin.
Kiitos Tommi.
Myös minun Grand Scenic vm. 2005:n pimentyneen mittariston korjasi nopeasti ja edullisesti T Hätinen. Kiitos! Pimenneitä juotoksia oli löytynyt useita ja turha tollaisten takia olisi koko mittaristoa vaihtaa.
Sercap Huoltopalvelut Oy

http://www.fonecta.fi/yritykset/Keminmaa/2530709/Sercap+Huoltopalvelut+Oy

Halpa mittarikorjaamo ja takuu
Kiitoksia T.Hätiselle Scenic II 2005 mittariston korjaamisesta! Erittäin nopeaa ja kuntoon tuli kerrasta. Suosittelen!
minulta pimeni heti vuoden alkajaisiksi scenikin mittaristo.mutta ei huolta yhteys
thatiseen ja tuusulaan. vajaa minuutti meni irrotukseen parikymmentä min. korjaus
ja nyt pelittää paremmin kuin ennen. voin suositella lämpimästi.ei tarvii tressata
pimeen mittarin takia kun hoituu niin sulavasti.ja kaupan päälle vuoden takuu.
valtavat kiitokset hätiselle.
Hätisellä kävin ja homma ei kauaa kestänyt! Ja kaiken kaikkiaan hyvä palvelukin! Todella loistavaa, että Suomesta vielä löytyy tälläisiä yrittäjiä!
Kävin Vekatronics:lle eilen iltapäivällä mittariston mukaan ja se oli valmis tänään. Vaimoni haki sen ja hän laittoi se vielä autoon. 220 € oli hinta ja sain vuoden taku.
Apua!!

Grand scenic 05,mittaristo pimeni!
Löytyykö Ylivieskan läheltä korjaamoa,joka osaisi sen korjata?
Wetterille aika viikon päästä? Epäilen,että kalliiksi tulee.

Sähkökorjaamoa tms.?
osaatkohan lukea vai käytkö muuten vaan hitaalla? Tässä ketjussa on moneen kertaan käyty läpi montakin tahoa jotka noita korjaa ja halvalla
mittaristo irtoaa helposti, ylä-ja alapuolelta reunapleksit varovasti irti, alla 2 torx-ruuvia, mittari vedetään ulos, liittimet 2 kpl sormilla nitkutellen irti. Tuusulassa thätinen korjasi odotellessa ja testasi toiminnan. Nyt on kirkkaampi kuin uutena. Oireet VM. 2005 Grand scenicissä nuo tutut, ensin pimeni radion ohjausnäyttö, sitten himmeni muu paneeli. Uusi mittaristo 1200 €, korjaus thatisellä alta pari sataa. Kiitos hyvästä työstä !
Meidän Renun entinen omistaja oli korjauttanut Kokkolassa. Veloitusaika alle tunnin ja hinta alle satasen vuonna 2011.
 /   /  /  /  /  / Grand scenicin mittaristo

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta