Arvoisa Mover

Taksikuski 000

Kiitokset ehkä totuudenmukaisesta poistosta. "Australia" .En halua moittia sinua monestakaan niistä piostoista mutta valitettavasti olet vain vahvasti sitoutunut ihmisoikeuksiin se on ok ja erittäin hyväksyttävää. Mutta elävää elämää katutasolla sinulta tuntuu puuttuvan vankasti. Arvoissa Mover jatkaisin silti vielä, maahanmuuttajien muutto afrikasta ei todekkakaan ole sitä mitä kuva Chilestä ja Vietamista maahanmuttajista aikaisemmin on. Valitan arvoisa Mover poliisien nuoren somalitytön raudoissa vienti asema-aukiolla on faktaa ... valitettavsati. En edes viitsi kysyä haluatko nahdä kuvat, hattuun otta että elämä täällä nykään menee siihen suuntaan. Kysyísin Arvoisa Mover mahtaako meillä olla paha ongelma. Ja arvoisa Mover, pyydän voisitko ystävällisesti esittää mahdolliset (uskottavat) mahdolliset skenaariot tulevaisuudesta maahanmuutosta täällä, euroopasa ja tulevaisuudessa. Erikoisesti painottaen vahvisuutoko, lisääntyykö arviosi rikollisuudesta tulevan maahan muuton lisääntyessä potenttiaalisesti vertaillen eurooppaa yleisellä tasolla. Ja lisäten kansanomaisesti "hyödyn" mitä saamme, tarkoitan sillä sitä, jokaisessa kultuurissa annetaan lahjaksi mutta samalla myös antavat saavat. Parahin Mover, älä käsitä väärin en koskaan pyydä ainuttakaan elävää olentoa polvistumaan minun eteeni.

16

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilman muuta

      kanssasi samaa mieltä, että ongelmia on ja ne saattavat paheta
      Moverin mukaan mitään ongelmia ei ole, eikä aiheesta saa keskustella

      • realismissa

        Kaiken maailman moverit ja huuhaahumanistit
        elää niin piilossa sisätiloissa, ettei arkitodellisuus koskaan saavuta niitä.Onneksi meitä realisteja vaikuttaa vielä näissä mamu-
        asioissa.


    • Kiitokset maltillisesta ja jäsennellystä kirjoituksesta, joka varmasti heijastaa monen sellaisen tuntoja, joka ei ole osannut niitä samoin pukea.

      Löysit tämän palstan - ja myös minun - ainoan mahdollisen lähtökohdan rasismikeskusteluun: Ihmisoikeudet.

      Rasismiksi kutsutaan ilmiötä, joka on tietynlaisten ihmisoikeuksien puutostila. Sellaisena se on vankasti heijastumaa omasta arvomaailmastamme - ja myös sen kuvaksi kirjatusta normistosta, Suomen laista.

      Suomen laki ei ole jumalallinen ilmoitus. Vaan ihmisyhteisön omien ja osin lainattujen perinteiden jatkumo, joka on kirjoitettu säännöiksi yhteisön toiminnalle.

      Sen kantaviin ajatuksiin kuuluu yksilön vapaus ja vastuu sekä huolehtiminen jokaisesta sen jäsenestä. Yhteiskuntamme rauhallisesta tilasta voi päätellä, että kansanvaltainen järjestelmämme on kyennyt säilyttämään suhteellisen hyvin tasapainon itselleen asettamiensa vaatimusten suhteen.

      Nuo mainitut asiathan eivät voi yksinään kasvaa suuntaansa hallitsemattomasti ilman toistensa säätelyä. Vapauksia myönnetään yksilölle siihen kuuluvan vastuun mukaan ja jokaisesta pidetään huolta sen mukaan, kun hän ei itse pysty vastuuta itsestään ottamaan.

      Noihin perustavanlaatuisiin "johtoajatuksiin" kuuluvat myös ihmisoikeudet. Ne ovat osaltaan olleet takaamassa ihmisille sitä välttämätöntä "yhteisöllistä" turvallisuudentunnetta, mikä on edellytyksenä heidän mahdollisuuksilleen keskittyä opiskeluunsa, työhönsä ja perheen perustamiseen - sanalla sanottuna heidän kyvylleen rakentaa yhteiskuntaa.

      Tasaista yhteiskuntamuotomme jo lähes satavuotias historia ei silti ole ollut. Oli Mäntsälän kapina 30-luvulla, yleislakko 50-luvulla ja noottikriisi sekä vasemmistoradikaalisuuden nousu 60-luvulla.

      Se, mikä ei tapa, vahvistaa. Ja näin jälkeen päin katsoen ovat kaikki suomalaiset onnellista, ettei mikään noista vaikeuksista koitunut kohtaloksemme.

      Se ei suinkaan tarkoita sitä, ettäkö nuo - tai kriisit yleensä olisi välttämättä "virheaskelia". Samoin kuin 60-luvun radikalismisista on opittu - ei ylidemokratisoimalla yliopistoa "mies ja ääni" -periaatteella toimivaksi, vaan koko yhteiskunnassa ottamalla huomioon vuoropuhelun ja yhteistyön merkitys - on tämän päivän haasteet ja ongelmat myös mahdollista kohdata tavalla, joka muutoksen kautta vahvistaa yhteiskuntaa - eikä sitä heikennä - tai peräti lamauta.

      ***

      Suomalaisen väestön vaihtuvuus kaiken kaikkiaan sen monista ja monenlaisista historiallisista siteistä huolimatta on ollut tähän päivään asti vähäistä. Meret etelässä ja lännessä sekä vähäiset "luontaiset" kontaktit itään ovat estäneet tai hidastaneet väestöliikkeitä.

      Muutos vaatii aina entisten elementtien järjestymistä uudelleen. Siinä muutos yleensä sisältää sekä mahdollisuuksia että uhkia.

      Maahanmuuttajien osuuden kasvaminen väestössä herättää ymmärrettävästi keskustelua. Heistä osa on saapunut humanitaarisin perustein pakolaisina ja osa työperäisinä rekrytoituina työntekijöinä.

      Muistaa tulee seuraava:

      1. Kaiken kaikkiaan monikulttuurisuus ilmiönä sinänsä on jokaisen kulttuurin terveen kehityksen sallima ulottuvuus. Eikä vain sallima, vaan myös vaatima.

      Monikulttuurisuus ei siis ole "uskonto", niin kuin väitetään. Sen kieltämistä sen sijaan voi kutsua "uskonnoksi" siinä mielessä, että sen "perustelut" eivät pidä yhtä todellisuuden kanssa - ne ovat "toisesta maailmasta"...

      2. Kulttuuri on yläkäsite yhteisössä kaikelle sille, mikä on kehittynyt suojaamaan sen yksilöä. Kunkin kulttuurin yksilöillä on yhteiskunnasta riippumatta pääosin samanlaiset tarpeet.

      Vaikka sen muodot jossain määrin vaihtelevat, suuri osa kaikkien kulttuurien ylläpitämästä kehyksestä varjelee samoja asioita: Työtä yhteiskunnan koossa pitävänä elementtinä, perhettä - ja sen jäsenien koskemattomuutta.

      Kulttuurien kohdatessa niihin kuuluvat yksilöt odottavat siis vieraassakin kulttuurissa yleensä edellä mainittujen vaatimusten voimassaoloa: Jos minä teen sinulle palveluksen, niin sinä korvaat sen minulle; En liehittele sinun naistasi/miestäsi; Sinulla ei ole oikeutta olla minulle väkivaltainen ilman syytä.

      Toki he joutuvat myös valintatilanteeseen: Onko vieraan kulttuurin ominaispiirteissä jotain sellaista, jotka voisivat sopia minulle? Toisaalta, vieraat tavat saattavat tuntua uhkaavilta ja tuomittaviltakin.

      Koska kulttuurien kohtaamista säätelee kuitenkin laillinen yhteiskuntajärjestys, tulee edellä mainittu valinta tapahtua sen hyväksymänä. Tämä toki koskee erityisesti vähemmistökulttuuria, joka saattaa joutua osin ”sopeutumisen” sijasta ”mukautumaan” valtakulttuuriin.

      Oma yhteiskuntakulttuurimme, valtakulttuuri ja sen laillinen yhteiskuntajärjestys suo oman periaatteensa mukaisesti vähemmistökulttuureille kuitenkin suhteellisen laajan liikkumavaran niiden halutessa säilyttää oman kulttuurinsa piirteitä.

      3. Kansanvaltaisessa maassamme päätökset sitä ruokkivan kansan, sen monenlaisten vähemmistöjen ja enemmistöjen, ylä- ala- ja sivukulttuurien alati muuttuvista oikeuksista ja velvollisuuksista tehdään yhteisesti edustuksellisissa elimissä asiantuntijoden ynnä kansalaisjärjestöjen kuulemisen jälkeen.

      ***

      Hyvä Taksikuski 000. Kysyt minulta hyvin vaikeita kysymyksiä. Sinulla aivan varmasti on parempi käsitys sen elämän muodoista, mitä vietetään kaupunkien kokoisen työpaikkasi edustalla. Olet näkökulmastasi kaikella todennäköisyydellä alakulttuurien asiantuntija– kuulumatta niihin.

      Poliisit sekä nuoriso- että sosiaalityöntekijät ovat samaa omalta kantiltaan.

      Itse olen tällainen ihmisoikeustyyppi. Sen vuoksi kirjoitan juuri tällä palstalla – enkä esim. ”Kehitysmaat & kehitysapu” tai ”Globalisaatio” –palstoilla. ”Missioni” on puolustaa tavallista, kunnollista ihmistä katteettomilta syytöksiltä.

      Toivon etteivät "katutason" "graavit" näkymät - joita itselläni kieltämättä on vähän - kuitenkaan osoita, ettei syyttömiä kannata puolustaa?

      Minulla ei ole tarjota maahanmuuton yhteydessä lisääntyvän rikollisuuden tai uskonnollisuuden joidenkin piirteiden yhteydestä yhteiskuntaan ja sen tulevaisuuteen mitään lainalaisuutta. Eikä sitä tunnu olevan kenelläkään muullakaan – sen enempää täällä kuin muuallakaan – vaikka jotkut antavat ymmärtää asian ”tietävänsä”.

      Sen tiedän, että maamme yhteiskuntamalli on lähes kauttaaltaan kansalaistensa hyväksymä. Vapauden, vastuun ja toisesta välittämisen yhteiskunta on koettu turvalliseksi - ja sen säilyttämistä, muutoksinkin, pidetään välttämättömänä.

      Tarkoitus varmaan on monella hyvä. Mutta kun esimerkiksi maahanmuuttopolitiikan ”ohjaukseen” tarjotaan keinoja, milloin millaisinkin sisällöin, jotka noiden edellä mainittujen arvojen kanssa ovat hiukkaakaan ristiriidassa, niin silloin tulee mielestäni hälytyskellojen soida. Kun ehdotetaan valittujen ryhmien siviilioikeuksiin rajoituksia tai nollatoleranssia ja pikakäännytyksiä; vedotaan kansanluonteeseen, rodullisiin ominaisuuksiin tai muihin taustatekijöihin; tai kun ylimalkaan tuomitaan yksilö häneen kuulumattomien seikkojen vuoksi, ollaan astuttu tuolle tielle.

      Järjestäytyneessä yhteiskunnassa päämäärä ei saa pyhittää keinoja. ”Suora” ja ”selkärankainen” toiminta ei ole muuta kuin rikollisuutta puettuna poliisin vaatteisiin.

      Aina raskauttavampaa toiminta on, mitä enemmän tieten se tapahtuu. Tälläkin palstalla on useita sinänsä asiallisen tuntuisia kirjoittajia, jotka kuitenkin tunnustautuvat ”rasisteiksi”. Tietääkö kuitenkaan heistäkään kaikki, mitä rasistisuus todella on. Ainakin suurelle osalle kirjoittajista se tuntuu olevan ainakin osin epäselvää.

      En siis kiistä sosiaalisia vinoutumia, joita kehityksen olet nähnyt tuovan tullessaan – pyydän sinua vain näkemään metsän puilta: Kaupungin epäsosiaalisuus tulee viedä siihen etäiseen, byrokraattiseen ja hitaaseen – mutta massiivisuudessaan vaikutusvaltaiseen koneistoon, joka on tuottanut myös epätoivottuun tilanteeseen johtaneet päätökset.

      Olen kiitollinen puheenvuorostasi – ja toivon, että moni päättäjäkin sen lukisi. Heistäkin moni siitä voi jotakin oppia.

      Toivon myös, että jaksat suhtautua jokaista kansallisuutta edustavaan ihmiseen ihmisenä, jos et ilman odotuksia, niin kuitenkin niiden estämättä kohtaamista. Toivon myös, ettet odota toiselta mitään, et yhtään mitään. Silloin nimittäin saat. Rohkeus palkitaan.

      • eikujuppas

        "1. Kaiken kaikkiaan monikulttuurisuus ilmiönä sinänsä on jokaisen kulttuurin terveen kehityksen sallima ulottuvuus. Eikä vain sallima, vaan myös vaatima."

        Vrt. Japani, heidän lakien mukaan tämä ei ole vaadittu asia.

        "2. Kulttuuri on yläkäsite yhteisössä kaikelle sille, mikä on kehittynyt suojaamaan sen yksilöä. Kunkin kulttuurin yksilöillä on yhteiskunnasta riippumatta pääosin samanlaiset tarpeet."

        Varmasti, eli tulla toimeen! Onko tämä oikein kaikkia kohtaan - muurahaiset kantavat kortensa kekoon!

        "Toivon myös, että jaksat suhtautua jokaista kansallisuutta edustavaan ihmiseen ihmisenä, jos et ilman odotuksia, niin kuitenkin niiden estämättä kohtaamista. Toivon myös, ettet odota toiselta mitään, et yhtään mitään. Silloin nimittäin saat. Rohkeus palkitaan."

        Tämä nyt ei välttämättä ollut minulle, mutta rohkeuteni palkittiin 2000 euroa köyhempänä Kalliossa ja ei ollut ensi törmääminen eräisiin yhteiskunnan ihmisiin.

        Nähtävästi et satu asumaan täällä pk-seudulla, koska olisit varmasti saanut osasi!


      • eikujuppas kirjoitti:

        "1. Kaiken kaikkiaan monikulttuurisuus ilmiönä sinänsä on jokaisen kulttuurin terveen kehityksen sallima ulottuvuus. Eikä vain sallima, vaan myös vaatima."

        Vrt. Japani, heidän lakien mukaan tämä ei ole vaadittu asia.

        "2. Kulttuuri on yläkäsite yhteisössä kaikelle sille, mikä on kehittynyt suojaamaan sen yksilöä. Kunkin kulttuurin yksilöillä on yhteiskunnasta riippumatta pääosin samanlaiset tarpeet."

        Varmasti, eli tulla toimeen! Onko tämä oikein kaikkia kohtaan - muurahaiset kantavat kortensa kekoon!

        "Toivon myös, että jaksat suhtautua jokaista kansallisuutta edustavaan ihmiseen ihmisenä, jos et ilman odotuksia, niin kuitenkin niiden estämättä kohtaamista. Toivon myös, ettet odota toiselta mitään, et yhtään mitään. Silloin nimittäin saat. Rohkeus palkitaan."

        Tämä nyt ei välttämättä ollut minulle, mutta rohkeuteni palkittiin 2000 euroa köyhempänä Kalliossa ja ei ollut ensi törmääminen eräisiin yhteiskunnan ihmisiin.

        Nähtävästi et satu asumaan täällä pk-seudulla, koska olisit varmasti saanut osasi!

        lain vaatimaa ulottuvuutta - vaan kulttuurin itsensä, kehittyäkseen, vaatimaa.

        "Varmasti, eli tulla toimeen! Onko tämä oikein kaikkia kohtaan - muurahaiset kantavat kortensa kekoon!"

        Tätä en nyt valitettavasti ymmärtänyt...? Eikö ole hyvä, että kaikki muurahaiset kantavat kortensa kekoon...?

        Huh, olipa sinulla paljon hilloa mukana... Rikollisuus on oma lukunsa, joka noudattelee omia lakejaan. Mutta kyllä ne kontaktit voittopuolisesti "tuottavat"...!


      • mette.soderman

        Upea kirjoitus, Mover!


      • mette.soderman kirjoitti:

        Upea kirjoitus, Mover!

        Kiitos paljon, mette!


      • nilkkis

      • -mutta
        mette.soderman kirjoitti:

        Upea kirjoitus, Mover!

        Vain 100-prosenttisen I D I O O T I N mielestä, joka mettemummu on monesti todistanut olevansa.


      • -mutta kirjoitti:

        Vain 100-prosenttisen I D I O O T I N mielestä, joka mettemummu on monesti todistanut olevansa.

        idiooton leima sinulta on suositus.


      • ädlkgjldkjg
        Mover kirjoitti:

        Kiitos paljon, mette!

        Moverilta tuppaa unohtumaan se pieni mutta merkityksellinen seikka, että ihmisillä on oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia.

        Se kannattaisi elätti-neek ereille kertoa heti rajalla.


      • höps
        Mover kirjoitti:

        Kiitos paljon, mette!

        Komea runkkurinki teillä tytöt!


      • höps kirjoitti:

        Komea runkkurinki teillä tytöt!

        Runkku on kiitos ihan omalla puolellasi.


      • suomi suomalaisille
        mette.soderman kirjoitti:

        Upea kirjoitus, Mover!

        älä ny innostu mette ,ei mowerin lahjoilla saada mitään upeaa aikaiseksi,sillon hyysäriorganisaatio takana ....ootko niin tyhmä ettet erota kylmiä factoja hyysäripropagandasta......täh


    • Taksikusi ♥ Mover ~~ pläääh

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe