AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Ajettava ruohonleikkuri

Ajettava ruohonleikkuri

9 Vastausta 2 194 Lukukertaa
Ostimme 7 vuotta sitten nopeasti taloon muutettuamme naapurilta "pikkuvikaisen" ajettavan ruohonleikkurin. Merkki on Murray ja 8hp kone. Nurmikko oli pitkä joten bensaa tankkiin, autosta kaapeleilla virtaa ja kone käymään. Hyvin pelasi ja sitten "pikkuvika" selvisi. Kone savuttaa aivan jumalattomasti lämmettyään. Öljyä menee.

Seitsemän vuotta sillä savuttaen ajeltu on uusimatta yhtään osaa. Bensaa vaan tankkiin ja kone käyntiin. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä että olisi aika ostaa uusi. Savutus on pahentunut vain vuosien mittaan ja öljyäkin menee "muutama" kanisteri kesässä. Hihnat ovat jo rispaantuneet ja moottoritila mustan öljypaskan peitossa. Tulpanjohto korkattu jeesusteipillä ja virtalukko ihan väljä. Avain lähtee irti vaikka starttiasennossa ja startti pitää itse kääntää pois päältä ja sen jälkeen avain taskuun ettei häviä. Sitten ajon aikana lukko pyörii itsekseen sammuttaen koneen. Teräkin on jo aika paska.

Kattelin ruohonleikkuria mutta käytetytkin ovat hinnoissaan. 400 euroa joutuisi uhraamaan :(

Itselläni on paljon muitakin harrastuksia mihin tuon 400 euroa voisi upottaa. Esimerkiksi veneeseen pitäisi hankkia uusi lämminvesivaraaja kun vanhassa moottorista lämmön ottava kierukka syöpynyt puhki ja nyt juomavedessä on jäähdytysnestettä.

Ajettava pitää olla, työntöleikkurilla ei selviä.
Mitä olette mieltä, ostaako ensikesäksi uutta vai ajellakko vanhalla kunnes leikkaa kiinni? Jos joku tietää edullisen ajoleikkurin max 100e niin kertokoot!

satasella

samanlaisen romun. Kuvitteletko todellakin saavasi sillä hintaa huippukuntoisen ajettavan leikkurin? Hyvä jos saat käyntikuntoisen lykättävän.

Jos on varaa

PITÄÄ olla varaa kyllä ostaa hyvä leikkurikin. Tai myy se vene ja osta leikkuri!

ei ole rahasta kiinni

Ei se ole rahasta kiinni. vituttaa vaan laittaa monta sataa euroa vehkeeseen jota käytetään muutama kerta kesässä. Katselin huuto.netistä leikkuria. DYNAMARK leikkurista tarjosin 90€. Näyttää se sekin olevan aika romu mutta ajattelin yhdistellä osia leikkureista ja kasata yhden toimivan. Esim. vaihtaa hihnoja, moottori, terät ja virtalukko. Hihnat voisi varmaan ihan kylvänviileesti käydä ostamassa.

Virtalukko ja moottori jos olisi jossain romussa kunnossa niin ostaisin sellaisen! Onko kellään vinkkejä?

just...

No niin. Vanhaan leikkuriin ostettu perkele uudet hihnat. Virtalukko poistettu ja tilalle asennettu starttinappi ja stoppinappi. Hetken tutkittuani selvisi että kyseisessä koneessa sammutus toimii maadoittamalla moottorin keltainen johto.

Virtalukolle tulevasta plus-johdosta haaroitin valokytkimelle ja starttinapille, moottoriin menevän keltaisen laitoin stoppinappiin ja siihen maa rungosta.

Vielä se vitun savutus... Mitä sille voi tehdä?

Myy osina

toi leikkuri ja ensimmäisenä ruuvaat kaasarin irti ja lähetät sen mulle. eiks vaan juu :)

Johan pomppas !!!

Luuletko tosiaan että satasella saat ajettavan ruoholeikkarin, ei helvetti.

Mieti nyt itsekin, sillä hinnalla voit saada käytettävän itse työnnettävän pensaruoholeikkurin, niin miten meinaat saada satasella ajettavan ???

Minun työnnettävä AL-KO ruohonleikkuri maksoi uutena jotain 400€ ja on todella hyvä leikkuri. Kestää talvet ulkona pressun alla ja keväällä pärähtää hyvin käyntiin, ikä 5v.;)

juu

uusavuttoimia riittää pilvin pimen.

kyllä minä

savustavan vitun lähettäsin kierrätykseen ja hommaisin 20 kymppisen tilalle ei savusta ja olisi varmasti vielä aika timmi kone ja vähän ajettu.
Kommentoin tähän että nyt (2014) perusmallin työnnettävä ruohonleikkuri maksaa (esim Halpa Hallissa) 199 e. Oletan siis että 90 eurolla ei kovin hyväkuntoista ajoleikkuria saa. Ehkä kaatikselle valmiin romuläjän jota joutuisi korjaamaan loputtomiin. Eli hauta kutsuisi ennen kuin pääsisi leikkaamaan ruohoa.
 /   /  /  / Ajettava ruohonleikkuri

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta