AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / ideoita kuvikseen

ideoita kuvikseen

7 Vastausta 7 276 Lukukertaa
Hei!
Osisiko joku kertoa hyviä kirjoja tai netti linkkejä, joissa olisi hyviä ideoita alakoulun kuvaamataidon opetukseen. Välillä aiheiden keksiminen tökkii...

yhtäkkiä

ainakin nuo kuviskimara -sarjan teokset ainakin. Elleivät ole tuttuja, niin kannattaa kokeilla, monipuolisia ja innostavia töitä, joita helppo myös soveltaa.

käyppäs

verkkoreppu.net sivustoilta kuvistöitä =)

.......

google haulla KUVISTÖITÄ pääsee kahtelemmaan eri koulujen oppilaiden tekemiä töitä.

tutustupa näihin

edu.fi sivujen kuvataide-osuuteen, Tammelta ilmestynyt pätevä Kuvien kirja - kuvataideopas joka soveltuu osin myös alakouluun. Mutta tärkeämpää että itse koet opetuksen kokanisuudeksi ja mietit mitä keskeisiä asioita opetat kuin että kopioit ja jaat muiden tehtäviä oppilaille!

KUVISTA kirjasarja

Tsekkaapa WSOYn kustantama KUVISTA kirjasarja. Toisin kuin useimmat näkemäni alakoululle tarkoitetut kuviskirjat se noudattaa peruskoulun kuvataiteen opetussuunnitelman tavoitteita, eli Kuvista-kirjat eivät ole pelkkä ideakokoelma, vaan niissä opetetaan erilaisten kuviksen työtapojen ja -tekniikoiden (piirustus, maalaus, kuvanveisto, grafiikka, valokuvaus jne.)lisäksi myös esim. värioppia, sommittelua, kuvan tulkintaa, mediakriittisyyttä, taidehistoriaa jne. alakoululaisille sopivassa muodossa. Kirjoissa on myös runsaasti joka aihealueeseen sopivia kuvistöitä ja/ tai tehtäviä, ja openoppaasta löytyy niitä vielä paljon lisää.

Sarjaan kuuluu tällä hetkellä oppilaan kirjat ja openoppaat luokille 1-2 ja 3-4. 5-6 -luokan kirjan ja oppaan pitäisi ilmestyä käsittääkseni tänä syksynä tai viimeistään ensi keväänä.
No kävipä mielessäni että kun paljon tääläkin kysellään kuvaamataidon töitä niin tehdään paperi täyteen suorakaide kuvioita ja väritetään kaikki ruudut eri sävyisillä punaisilla ja oransseilla tai eri laisilla sinisillä. Ideana on tehdä suorakaiteesta kylmät värit tai lämpimat värit esiin. VAROITUS: en tarkoittanut sitä että samalle paperille punaista ja sinistä. Eli lämminsävyinen suorakaidetyö tai kylmäsävyinen.
kiitos kirjavinkeistä.
 /   /  /  / ideoita kuvikseen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta