AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / kukkakaalin valmistaminen?

kukkakaalin valmistaminen?

6 Vastausta 8 144 Lukukertaa
Eli, kukkakaalista olisi kiva jotain ruokaa valmistaa, mutten osaa. Tarvitseeko höyryttämiseen jonkun erikoiskattilan vai? Ja tuleeko halvemmaksi jos ostaa kaupasta pakastekukkakaalia ja lykkää sen mikroon? Onko kellään infoa?

Kukkakaalikeitto, k.lisänä,

Keitto ja kk.lisäkkeenä: laita kukkakaali kylmään veteen upoksiin n.15 min.Mahdolliset ötökät tulevat ulos. Heitä vesi menemään.
Keitto: pienennä ruusukkeet ja laita kiehumaan 2 kupill. veteen n.5-6 min.Lisää maitoa. Tee suurus 2 rkl.vehnäjauhoista sekoittamalla se voihin, lisää voimurut keittoon.Laita suurusta sen verran, että tulee hiukan paksumpaa, ei paksua.
Sekoita kupissa 1 kananmuna ja vähän maitoa keitosta. Lisää keittoon. Lisäksi mustaa pippuria
ja suolaa, hippu valkosipulia. Päällä vähän persiljaa. Syö vaikka juustoleipien kanssa.
Gratängi:Koverra kukkakaalin varsi melkein ulos kaalin liottamisen jälkeen. Kaalin tulee pysyä kokonaisena. Keitä kaalia 15 min. Tee jauhelihasta vaikka lihapullataikina, jolla täytät
kukkakaalin sisuksen.Aseta täytetty kaali vuokaan.
Tee valkokastike: Kuumaan maitoon jauho-voi-seosta.Maustetaan mustalla pippurilla, suolalla, hippu valkosipulia ja kurkumaa, joka "keventää" kaikkia ruokia vatsassa.Kastike kaalin päälle, ja vielä pekonin palasia, gratinoidaan uunissa 200 asteessa n.30 min.
Kukkakaaliruusuja voit gratinoida uunissa juustolla vaikka makkaran kanssa tai keittää lisukkeeksi yksin tai muiden vihannesten kanssa.Unohda se mikro...

Pakastekukkakaali

tulee kalliimmaksi. Tässä eräs kasvissyöjälle soveltuva kukkakaalin käyttöohje, josta on tullut itselleni aivan himoruoka:
1 kukkakaali (kokonaan! lehdet ja kanta myös mukaan. Samaa kaalia ne ovat, ei saa heittää menemään kalliista tuotteesta. Pilko vain riittävän pieneksi kanta että kypsyy samanaikaiseti kukintojen kanssa.)
1 kesäkurpitsa
1 pursojipuli
valkosipulia, jos haluat
Mausteeksi pippurisekoitusta tai omaa suosikkipippuriasi, persiljaa, 1 tl kurkumaa väriksi, suurukseksi maissijauhoa tai vehnäjauhoa, mehevöittämään esim. paksu Flora-kerma tai aitoa kermaa, jos käytät sitä yleensä ruoanlaitossa.

Kuullota ensin pilkottu purjo (ja pippuri myös tässä vaiheessa) nopeasti öljyssä tms. suosikkirasvatilkassa, lisää n. 0,5 l vettä ja kasvisliemikuutio, sekä muut vihannekset.

Pilko ainekset sen kokoisiksi, että kypsymisajat ovat suunnilleen samat. Lisää ne joukkoon, samoin persilja jos käytät kuivattua. Kun ovat "al dente"-kypsiä, lisää suurus, kuumenna ja lopuksi lisää kerma.

Nopea keitto, jonka valmistuksen enin aika kuluu pilkkomisessa. Sieniaikaan laitan sekaan myös jotakin sientä, esim. herkkutatteja tai kantarelleja, suppilovahveroita, kehnäsieniä tai herkullisia kantosieniä, jotka purjon kanssa ensin hiukan kiehautan omassa liemessään. Koivunkantosieniä oli vielä tänäänkin lenkkipolun varrella (Etelä-Suomessa).

ötököistä vielä

Onko pakastekukkakaalissa ötököitä? Entä kauanko sitä tulisi höryttää? Olisi tollainen höyrytyskattilla, jossa kukkakaali itse ei koske kiehuvaan veteen.
Tuo ensimmäisen viestin maininta kukkakaalin "ötököistä" oli mielestäni varsin turha: Kukkakaalihan keitetään. Eiköhän siinä ötökätkin kuole!
En ole kyllä koskaan keitinvedessäkään haivainnut mitään kuolleita elikoita ; ) (30 vuoden kokemus)
Keitetty kukkakaali voisilmän kera, nam!
http://opetus.ruokatieto.fi/Suomeksi/Nuoret/Maatila/Puutarhakasvit/Kaalikasvit

http://www.nicehouse.fi/puutarha/hyoty/kukkakaa.htm
Olen keittänyt al dientte ja sitten nopsasti kuumaan maitoon, estää tummumisen.
Kukkakaali-bataatticurry

300g kukkakaalia
300g bataattia

3/4 yksikyntistä kiinalaista valkosipulia lohkottuna
1,5 sipulia lohkottuna
40g mantelijauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kurkumaa
1 rkl kuminaa
1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 rkl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
rouhittua merisuolaa
rouhittua mustapippuria
2 + 2 rkl kasviöljyä

1 tlk kookosmaitoa (light tai tavallinen)
2 rkl mangochutneytä
2 dl kasvisten keitinvettä

tarjoiluun: keitettyä basmatiriisiä

1. Keitä kasvikset pehmeähköksi, siivilöi ottaen keitinvesi talteen. Painele nuijalla kasvikset rikki, ei soseeksi.
2. Laita mausteet (lukuun ottamatta kookosmaitoa ja chutneytä), sipulit, 2 rkl öljyä ja mantelijauhe kulhoon ja soseuta ne
3. Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa ja kuullota maustetahnaa öljyssä muutama minuutti
4. Lisää kookosmaito, kasvikset, keitinliemi ja chutney ja hauduta noin 10min hiljaisella lämmöllä. Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää kasvisten keitinlientä muutama loraus.
5. Tarjoa kuumana basmatiriisin kanssa.

Kuva:
http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/03/kukkakaali-bataatticurry.html
 /   /  / kukkakaalin valmistaminen?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta