Olen muutaman kerran ravintolassa törmännyt annoksissa tähän herkuliseen pötikkään.
Tietääkös kukaan, mistä tätä saisi tai siis saako mistään kaupoista?
Olis kiva kokeilla kotonakin?
chorizo-makkara
23
12592
Vastaukset
- Don Juan
Kysymyksen tekee monimutkaiseksi se, että on olemassa niin monta erilaista ja toisistaan äärimmillään jopa hyvin paljonkin poikkeavaa chorizo-makkaraa.
Espanjassa ja latinalaisessa Amerikassa chorizo tarkoittaa paprikalla, mausteilla ja usein myös valkosipulilla maustettua makkaraa, joka on joko kovaa kestomakkaraa tai pehmeää ruoka- tai raakamakkaraa.
Chorizo voi olla tehty lähes mistä tahansa, kuten sian, naudan, hevosen, aasin tai muulin lihasta tai jopa kalasta. Varsinkin Yhdysvalloissa sana useimmiten tarkoittaa ohuehkoa, lenkille käännettyä vahvasti maustettua kestomakkaraa.
Suomessakin myydään lähinnä kolmea erityyppistä chorizoa:
- "leikkelemakkaran" oloista, valmiiksi siivutettua (melko isot, "meetvurstinkokoiset" siivut), myydään kaikissa isommissa marketeissa, soveltuu esim. tapas-käyttöön;
- kapeata/ohutta kiepillä olevaa "lenkki-chorizoa", myydään mm. Liedlissä hyvälaatuista, soveltuu ruokien ainekseksi, mutta voi toki syödä myös sellaisenaan (kuorittava!);
- raakamakkaroita grillattavaksi, ovat meikäläisten grillimakkaroiden kokoisia ja muotoisia, mutta sisältävät siis raakaa makkaramassaa, myydään joissakin halleissa ja esim. Stockmannilla.- PeeL
Se lidlin chorizo on tosiaankin hyvälaatuista sopii jambalayaan loistavasti.
Siivutettua chorizoa olen tarjonnut tapaksina kylmänä sekä lämpimänä. - Lidlin chorizosta
PeeL kirjoitti:
Se lidlin chorizo on tosiaankin hyvälaatuista sopii jambalayaan loistavasti.
Siivutettua chorizoa olen tarjonnut tapaksina kylmänä sekä lämpimänä.Uutena vuotena pätkittiin, paistettiin kevyesti pannulla että saatiin tuoksua ja lämpöä, ja sitten tikuilla suuhun. Lisänä pieniä kääryleitä, jossa oli ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä chevreä ja pehmeitä taateleita.
- mieluumminvaikkahevo
Raakaa lihaa? Ei meidän perheelle. huh
- raw sausage
mieluumminvaikkahevo kirjoitti:
Raakaa lihaa? Ei meidän perheelle. huh
Syötkö siskonmakkara-keittoa - siinä on käytetty raaka-makkaraa, joka tosin on kypsennetty keittoa tehdessä.
Chorizoa on aivan oikein useita erilaisia laatuja - toiset kesto- ja toiset taas raaka-makkaroita. Yhteistä niille taitaa olla chilin ja savustetun paprika-jauheen käyttäminen. Kokeilin muutamaa laatua, mutta en tykästynyt. Sama juttu savustetun paprikan kanssa - jotenkin se vain valtaa koko ruoan maun maltillisestikin käytettynä. Vähän sama juttu fenkolin kanssa - se vain peittää kaikki muut maut ja aromit alleen. - Anonyymi
raw sausage kirjoitti:
Syötkö siskonmakkara-keittoa - siinä on käytetty raaka-makkaraa, joka tosin on kypsennetty keittoa tehdessä.
Chorizoa on aivan oikein useita erilaisia laatuja - toiset kesto- ja toiset taas raaka-makkaroita. Yhteistä niille taitaa olla chilin ja savustetun paprika-jauheen käyttäminen. Kokeilin muutamaa laatua, mutta en tykästynyt. Sama juttu savustetun paprikan kanssa - jotenkin se vain valtaa koko ruoan maun maltillisestikin käytettynä. Vähän sama juttu fenkolin kanssa - se vain peittää kaikki muut maut ja aromit alleen.Vielä makuna on melko runsas happamuus, niinkuin aavistus pilaantuneesta lihasta. Maista, valkosipuli, savupaprika. Jo tuoksussa tuo happamuus. Herkkua.
- Marinadimimmi
Jonkinsortin viritystä on saanu Stockalta. Pyydä lihatiskiltä niitä tilaamaan (Hki, Tapiola,Itis, Jumbo ,Tku, Tre, Oulu vai missä noita onkaan).
"Se oikea" on se, mikäsulle maistuu parhainten.- mielestäsi
nyt yhtään mitään UUTTA oleellista tietoa?
Tuollaiseksi menee, kun sekoilee klo 03.17 yöllä. - mausteita
Chorizo tarkoittaa tässä lähinnä mausteista makkaraa. Yleensä se on maustettu chilillä tai vaikkapa valkosipulilla.
Gero Geick Chorizo-makkara
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/t1696305
Jee nyt sörssäämään http://polkkapossu.blogspot.com/2006/03/desimitoilla-nakellaan-lokkeja.html - tuo eka
mausteita kirjoitti:
Chorizo tarkoittaa tässä lähinnä mausteista makkaraa. Yleensä se on maustettu chilillä tai vaikkapa valkosipulilla.
Gero Geick Chorizo-makkara
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/t1696305
Jee nyt sörssäämään http://polkkapossu.blogspot.com/2006/03/desimitoilla-nakellaan-lokkeja.htmllinkkisi vie täysin asiantuntemattomalle palstalle. Miksi sinne ohjaat?
tuo eka kirjoitti:
linkkisi vie täysin asiantuntemattomalle palstalle. Miksi sinne ohjaat?
Lieneekö Gero Geick enää Suomessa vai oikeastaan - mitenkä tämä liittyy todellakaan chorizoon: bratwurstimies?
- Mihin aikaan tahansa
mielestäsi kirjoitti:
nyt yhtään mitään UUTTA oleellista tietoa?
Tuollaiseksi menee, kun sekoilee klo 03.17 yöllä.Käsitin, että kysytään tuoteen saatavuutta. Kerroin, mistä olen itse saanut sitä.
Jos joku pahastuu viestini lähetysajasta, en voi sille paljoakaan.
- hyvänakki
Mistä saisi ostaa pääkaupunkiseudulla chorizo makkaraa, jossa ei ole käytetty sianlihaa?
Söin sellaista jossa on käytetty naudan ja lampaanlihaa ja se oli tosi hyvää. Tämä oli messukeskuksen ravintolassa. - paljon makkaraa
saa sirtä
- El SolCorona
Naapurisi on kiinalainen, sinappisi on puolalainen, autosi on romulainen, työnantajasi on humalainen. Miksi makkarasi ei voisi olla meksikolainen? Sano stop hevosensyönnille!
- pena81
hevonen on hyvää
- tiedät mitä syöt
Hakiksen hallista ostin ja sopan kyhäsin
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/274113/Chorizo-makkarakeitto
muuta hyvää
http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=chorizo makkara
Itsetehden
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/92516/Chorizo, itsetehtynä/ - wurst
Gero Geick yrttibratwurstia saa hyvin varustetuista City-ja K-marketeista Helsingissä ja Turussa sekä Turun Osuuskaupan myymälöistä.
- makkara maakari
Kun itse tekee niin saa juuri semmoista chorizoa kun itse haluaa.
- wurst
Gero Geick yrttibratwurstia saa myös Stockmannilta Helsingin keskustasta ja Turusta.
- imebratwurstiani
ketä v ittua kiinnostaa, tässä ketjussa on kyse chorizosta.
- antipasto
Chorizo mielestäsi herkullinen?
Olen kokeillut muutaman kerran eri tavoin valmistettuna ja täytyy sanoa, että pettymys makunsa puolesta on ollut.
Kyllä kotimainen ryynäri on maultaan ylivertainen epsanjan kynttään verrattuna - sikaa kaikissa muodoissa ja kun vielä paistaa pinnan rapsakan ruskeaksi niin ei parempaa uuden perunan oheen hevin löydy.
Ja vielä vinkki - ei sitten sinappia ryynäriin, se pilaa makkaran maun, ja paistinrasvat kaadetaan perunoiden päälle "kastikkeeksi", näin kaikki maku saadaan lautaselle. - Anonyymi
Mistä chorizoa on kotoisin
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit327381Olisit ollut varovaisempi
Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e794356Mies sinä olet kaunis katsella
Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne582817- 552146
Sinulle, tahtoisin kertoa mitä
ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi281689Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s71667Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen
Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu3441432Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?
Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us131282Miksi miehet pelkäätte jotain naista?
Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.571093- 761030