AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Harmaakaihin ensimmäiset oireet

Harmaakaihin ensimmäiset oireet

7 Vastausta 4 663 Lukukertaa
Siis, te joilla on todettu harmaakaihi, niin mitkä oli aivan ensimmäiset oireet, joista lääkäri tai te itse aloitte epäillä harmaakaihia? Olisin itse kiinnostunut asiasta, koska minulla on joitakin oireita...

ekaksi silmälääkäri

Mulla ei itselläni ollut mitään oireita siinä vaiheessa, kun silmälääkäri silmänpohjiani tutkiessaan (muusta syystä) kertoi mulla olevan harmaakaihin alkua kehittymässä. Se mykiöiden pieni samentuminen näkyi hänelle siis jo siinä vaiheessa, kun en itse huomannut esim. näöntarkkuudessa mitään ongelmia.

Näin meni pari vuotta ja sitten aloin itsekin huomata ihan lukemisen vaikeutuvan ja samoin valojen häikäisemisen lisääntyvän. Tuo lukemisen vaikeutuminen tapahtui melkoisen nopeasti siinä vaiheessa, kun oli jo leikkausjonossa eli lopussa en saanut esim. hesarin teksteistä selvää kuin jonkinlaisella otsikkotasolla, en siis itse vaki-tekstistä. Ja huom. mulla ei siis ollut laseja ennen harmaakaihin tuloa eikä olen nyt leikkausten jälkeenkään eli kyse ei ollut mistään sinänsä perinteisestä näön huononemisesta.

lääkäri totesi mykiöissä samentumista

itse huomasin ettei kauaksi nähnyt tarkkaan eikä auttanut lasien uusiminen, tuli kaksoiskuvia iltavaloista ja lopulta tarkka näkö meni. yksityiselle pääsin leikkaukseen alle kahden viikon ja molemmat silmät operoitiin samana päivänä. Mene yksityiselle, pääset helpommalla ja saat kunnon hoidon

Kuinka paljon

toi leikkaus oikein yksityisellä maksaa, muistatko? Ja miten kauan siitä menee toipuessa?
Mulla on muuten sellainen oirekin esim. että täytyy suurentaa tätä tietokoneen tekstiä, vaikka olen likinäköinen ja aina nähnyt hyvin lähelle ja silmät väsyy aivan älyttömän helposti.
Ja just toi lukeminen on vaikeampaa kuin ennen. Näin ennen hyvin ilman laseja, mutta nyt näkö aivan kuin sumenee välillä oli lukulasit tai ei. Tääkin on kai sitten sitä oireilua, vai...

Minäkin haluaisin tietää

Mnulle lääkäri sanoi aikoinaan että minulle kehittyy kaihi silmiin kunhan vanhenen.

Nyt olen 44v nainen ja minäkin olen ruennut näkemään kahtena mitä milloinkin.

Sumentumaa varmaan on kun silmissä on jatkuasti kaikenlaisia lankoja, kuplia yms. ne ilmestyivä ekan kerran kun olin suunnilleen 15v.

Lisäksi lääkäri kertoi mun silmänpaineesta että pitäisi käydä tarkistuttamassa 2-3v välein, koska silloin oli jo silmissä vähän liikaa painetta.

Mulla vilisee silmissä sininen valo aina silloin kun äkkii käännän silmiä.

Yleisellekin puole..

Eihän tuonne yleisellekään puoleelle kauan tarvinnut jonottaa 2kk toteamisesta.Yhtä hyvä hoito

leikkaus maksaa molempiin silmiin yht. n. 2200-3500e

riippuu läkäriasemasta/leikkauspaikasta. 2 kk on tosi pitkä aika jos kaihi jo niin pitkällä ettei lukeminen onnistu. Minulla ainakin tuntui että jokainen päivä oli liikaa odotellessani leikkaukseen. Toimenpide melko rutiini mutta kannattaa valita kokenut kirurgi. Toimenpiteestä toipuu hyvin, samana päivänä heti operaation jälkeen näkee jo ok. Muutamassa päivässä valoarkuus häviää. Sairaslomaa pari viikkoa yleensä
Miten harmaakaihileikkauksen hintaan(yksityisellä) vaikuttaa, jos haluaa samalla likinäön korjauksen? Tehdäänkö "yleisellä" puolella ainoastaan kaihin leikkaus?Olisi kiva saada samalla taittovikakin korjattua, kun nyt leikkaukseen joutuu/pääsee.
 /   /  /  / Harmaakaihin ensimmäiset oireet
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta