Megane farkun takaluukun lukko-ongelma

Break -05

Vuoden 2005 megane break mallia ei ilmeisesti ole tehty talviolosuhteisiin. Takaluukun lukkomekanismi jäätyy jo pikku pakkasella. Takaluukkuhan avataan painamalla kumista "kuplaa", jolloin luukku aukeaa sähköisesti. Pakkasella tuo painike on kivikova ja sen saa painettua vain voimalla auki. No, luukku aukeaa, mutta painike kuplan sisällä jää nyt yläasentoon. Kun takaluukun lyö kiinni, luukkua ei saa enää auki, koska mekanismi on jumissa. Luukku aukeaa vasta, kun se on ollut lämpimässä parkkihallissa sulamassa. Kohtalasen raivostuttava pikkuvika. Onko jollain ollut vastaavaa ongelmaa ja miten se on ratkaistu? Painikkeen sisäpuola en ole onnistunut rasvailemaan.

6

5476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vehoilulevyn irroitus

      Eipä taida olla muuta vaihtoehtoa,kuin irroittaa takaluukun muovinen verhouslevy.Sitäkautta pääset käsiksi lukkomekanismiin ja ruiskimaan sinne pakkasen kestävää öljyä.

    • Önoo

      Ilmeisesti ko. kumikupla on samanlainen kuin 2005 HB:ssa. Se on maailman halvin ja yksinkertaisin muovisähkökatkaisin. Arvo 0 € ja Biliassa 80 €. Se lähtee irti ulospäin purkamatta mitään. Kiinnitys on taipuvilla muovikynsllä pellin reunoissa kumin takana. Jos se jäykistyy pakkasessa, niin kumin sisään on vuotanut vettä. Sähköt itsessään eivät tykkää vedestä.

      • ohoy

        Rellu osia on 2007 micrassa. 3v takuu loppui maaliskuussa eikä siten kelpaa nissanilla viaksi. Goodwill diilaukset vain yli 100 euron osille, muuten joutuu itse kärsimään. On se ihme kun takaluukku voi aueta motarilla 120 km/h vauhdissa eikä nissania kiinnosta. Tänään en taas ole saanut koko luukkua auki vian takia.


    • rellumän

      eli sama homma miltei oli itsellä, kumikuplaa kuin paineli niin ei takaluukku auennyt. Siispä purin verhoilun, takaluukun sisällä alareunassa lukkomekanismissa on sisäpuolella pieni valkoinen ns. katkaisin, sitä kun liikauttu vasemmalle niin sisältäpäin saa luukun auki. Sen jälkeen otin todella pienen talttapää meisselin ja irroitin kumikuplan, ja kas, sisällä oli pienen pieni pehmeä kuparilevy jota kuplaa painettaessa kuplan sisällä oleva jousi painaa ja luukun pitäisi aueta, tämä oli kuitenkin rikki, sen tähden kulpa oli eloton, tilasin uuden osan ja avott, homma toimii, maksoi motonetiss 30e.. älkää vain ihmiset viekö tuon takia ainakaan mihkään merkkipajalle korjaukseen !!

    • oskari46

      Break-05. Mulla 04:nen.ei se "kupla" mikään ongelma ole,ellei ole vettä sisällä, talvella jäätyy. Se katkaisin mikä siellä on, on yksinkertaisen varma.
      Ei sinne Mitään rasvaa tungeta, ei tarvi.Keskity mistä vettä sinne pääsee.ei kesälläkään tee hyvää,ruostuu/hapettuu.mulla pelaa katkaisin mutta sähköt
      tuottaa kipeetä. ei aukea millään 3:mella tavalla.Haitari kumin sisällä olevat
      Neljästä piuhasta (samaa väriä) ainakin 3:me tai 4. on liitetty yhteen .Miksi näin.Miksei yksi paksumpi neliöltään lukolle.On muutenkin helppo etsiä kun tarvii purkaa ja on johdot sen suojakääreen sisällä,kovvoo hommoo. vedin lukolle ovelta virrat,pelaa väliaikaisesti,kun sulkee aina luukun.

    • Kosteuspois

      Sama kapistushan se on kaikissa autoissa ja tosiaan, jos sinne joutuu kosteutta niin käy kuvatun kaltaisesti.

      Sitä vaan miettii että jos takaluukussa on paljon kosteutta niin siitä voi muutakin ongelmaa syntyä, jopa rellun kaltaisessa ruosteettomassa autossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1270
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe