Yleisön pyynnöstä

Tapio.Rautalapio

Yleisön (noh, yhden jurpon) pyynnöstä otan esille vielä kerran aiheen, joka on herättänyt netti fennojen keskuudessa hätää ja paniikkia.

Yksi RKP:n keskeisistä poliittisista agendoista on maan virallinen kaksikielisyys. Jotkut nettikirjoittelijat ovat väittäneet maan kaksikielisyyden aiheuttavan veronmaksajille miljardien eurojen kustannukset vuosittain. Suomalaisuuden liiton arvio oli jopa 32 miljardia euroa vuodessa (siis yli 6000 euroa jokaiselta suomalaiselta vauvasta vaariin!).

Kaksikielisyyden kustannuksiksi voitaneen laskea ne kustannukset, joita ei syntyisi virallisesti yksikielisessä maassa. Hieman yksinkertaistetusti, jos ruotsinkielinen palvelu on kalliimpi kuin suomenkielinen niin kustannusten erotus lienee laskettavissa kaksikielisyyden kustannukseksi.

Valtio tukee kaksikielisiä kuntia korotetulla valtionosuudella sekä opetusministeriön tuessa että yleisessä valtionosuudessa. Vuonna 2003 nämä tuet olivat yhteensä 20 miljoonaa euroa.

Jatkossa lainaan nimimerkki Freyn ansiokasta laskelmaa:

Raportti "Valtion hallinnon kielipalveluiden nykytila" http://www.vnk.fi/julkaisukansio/2006/r10-valtionhallinnon-kielipalveluiden-nykytila/pdf/fi.pdf kertoo hyvin yksinkertaisesti, miten ruotsin käännös- ja tulkkaustyö on n. 90 henkilötyövuotta ja ostopalvelut n. 3 miljoonaa samalla kun kokonaistyömäärä on 150 henkilötyövuotta ja kokonaishinta n. 10 miljoonaa (sisältää muutakin kuin palkkakulut). Näin saadaan ruotsin suoraksi osuudeksi 90/150 x 10 miljoonaa = 6 miljoonaa vuodessa. Tämän lisäksi voidaan laskea samaisesta dokumentista käännöstyön epäsuora osuus. Dokumentin mukaanhan 150 kääntäjää tuo yhteensä 2,5 miljoonaa epäsuoraa kustannusta (10 mioljoonaa - 7,5 miljoonaa palkkakuluja) ja kun se kohdistetaan 150 kääntäjälle saadaan n. 16 700 euron lisäkustannus mikä tekee per kääntäjä n. 35% lisäkustannuksen kun yhden kääntäjän palkka on 50.000 euroa sivukuluineen (voidaan myös laskea 7,5 miljoonaa/150). Näin ollen saadaan kokonaiskustannukseksi valtionhallinnossa 1,35 x 6 miljoonaa 3 miljoonaa ostopalvelua = 11,1 miljoonaa. Tämän lisäksi tulee eduskunnassa tapahtuva kääntäminen ja tulkkaus samoilla yleiskustannuksilla 1,35 (11 henkilötyövuotta x 50.000 euroa)= n. 750.000 euroa. Yhteensä saamme valtionhallinnon käännös- ja tulkkauskustannuksiksi toisen kotimaisen osalta n. 12 miljoonaa euroa vuodessa.

Kaksikielisissä kunnissa (44 kpl) työskentelee vaihteleva määrä kielenkääntöön ja tulkkaukseen perehtynyttä henkilöstöä. Kuntien verkkosivuilta voi helposti tarkistaa asian ja nopean selvityksen mukaan kaikissa kaksikielisissä kunnissa on ainakin yksi kielenkääntäjä (Tammisaari, Karjaa, Pohja, Inkoo, Paimio,...) ja lisäksi muutamassa suuremmassa kunnassa on useita (Vaasa 6, Pietarsaari 2,...). Karkeasti voisi sanoa, että jokaisessa ko. kunnassa on ainakin 1 ja lisäksi isoissa 56 ylimääräistä (näin päästään n. 100 kuntakääntäjän määrään). Käytetään lisäksi samaa yleislisää kuin valtionhallinnossa (35%), jolloin saadaan 1,35 x(44 x 1 56) x 50.000 euroa = 6,8 miljoonaa euroa vuodessa.

Kustannukset lomakkeista ja paperista sekä toimittamisesta/tiedottamisesta: Todettakoon nyt heti ensi alkuun, että paperin määrä on vakio - 5 miljoonalle suomalaiselle painetaan tietty määrä lomakkeita ja vihkosia; niiden määrä sitten jakautuu suurinpiirtein suhteessa 5% ruotsinkielisiä, 95% suomenkielisiä. Lisäkustannuksia tulee jonkinverran painatuskuluissa ja varastointi- ja logistiikkakuluissa. Tätä on niin vaikea arvioida, että tässä voisi käyttää karkeaa "arvausta" n. 0,5 miljoonaa euroa vuodessa. Tämän lisäksi tulevat kustannukset toimittamisesta, tiedottamisesta ja kustantamisesta kahdella eri kielellä. Käännösten osuus on jo laskettu edellä, joten käytetään tässäkin karkeaa "arvausta" n. 4,5 miljoonaa euroa. Lisäksi valtion- ja kuntienhallinnon palveluksessa eri ministeriöissä, virastoissa ja kunnissa työskentelee useita tiedottajia, joiden ajasta ainakin osa menee toisella kotimaisella työskentelyyn. Arvioidaan tämäkin osuus kokonaisajasta kuten edellä n. 2 miljoonaa euroa vuodessa. Yhteensä saadaan siis n. 7 miljoonaa euroa vuodessa. Kaiken kaikkiaanhan erilaiset paperimuotoiset pumaskat ja lomakkeet vähenevät koko ajan ja valtiokin tarjoaa lomakkeitaan ja ohjeitaan yhä enemmän sähköisessä muodossa, jolloin ne voidaan tulostaa haluamalla kielellä kustannustehokkaasti.

Ruotsinkielen "huoltokustannukset": Tähän kategoriaan voidaan lukea valtion budjetista tukea saavat instituutiot, joiden tehtävänä on varmistaa lakisääteisten ruotsinkielisten palvelujen toimivuus. Tätä varten budjetista rahoitetaan Folkting organisaatiota n. 0,5 miljoonaa vuodessa.

Kaksikielisten alueiden opasteet: Löysin Tiehallinnon sivuilta dokumentin http://www.tiehallinto.fi/pls/wwwedit/docs/10565.PDF , mikä kertoo opastetaulun hinnaksi 340 euroa/m2. ja toisesta dokumentista http://kokoushallinta.lappeenranta.fi/dynastyweb/kokous /2005569-5-2354.PDF selvisi yhden opastetaulun hinta yksikielisellä alueella (Lappeenranta) olevan 400 euroa. Kaksikielisyys noin karkeasti hieman yläkanttiin siis kaksinkertaistaa opasteiden hinnat kaksikielisillä alueilla. Näiden alueiden osuus koko Suomen pinta-alasta on hyvin pieni, mutta pääkaupunkiseudun kaksikielisyys kohottaa sen merkitystä. Kun parempaakaan arviota opasteiden määrästä tähän hätään pysty osoittamaan, otin Tiehallinnon budjetoidun summan laitteisiin ja varusteisiin (mikä pitää sisällään kaikki liikennemerkit ja opasteet) 7,6 miljoonaa euroa v. 2006. Oletetaan, että opasteet ovat puolet tuosta summasta eli n. 3,8 miljoonaa. Oletataan sitten vielä, että noin puolet näistä kylteistä on kaksikielisiä eli niiden osuus on n. 1,9 miljoonaa. Ja näistä sitten sen kaksikielisyyden osuus sitten vielä puolet eli 0,8 miljoonaa vuodessa. Koska myös kunnat pystyttävät erilaisia opasteita niin sanotaan, että kokonaiskustannus on 1 miljoonaa vuodessa.

Ruotsinkielisen korkeamman asteen yleisopetuksen lisäkustannukset: Tällaisia kustannuksia ei ole. Valtion oppilaskohtaisten yksikköhintojen laskentaohjeessa ammatilliselle koulutukselle ei löydy mitään pykälää mikä korottaisi sitä kielen perusteella http://www.oph.fi/info/rahoitus/amyhlv06.html . Todettakoon vielä, että useimmat ruotsinkieliset ammattiinvalmistavat oppilaitokset ovat yksityisomistuksessa (säätiöt) ja saavat siis aivan samaa julkista korvausta kuin usein kunnalliset suomenkieliset oppilaitokset. Yksikköhinta vaihtelee koulutusaloittain (ei siis kielen mukaan) ja sen kustannuksista huolehtivat valtio ja kunnat yhdessä. Yliopistojen ja korkeakoulujen osalta perusrahoitus tulee valtiolta eikä siinä ole mitään kielilisää ruotsinkielisille laitoksille. Koska valtion ja kuntien maksamat summat ovat yksikköhintoja per oppilas, on kustannusten jakauma täysin tasa-arvoista. Valtio ei siis säästäisi mahdollisen kaksikielisyydestä luopumisen yhteydessä senttiäkään koulutusmäärärahoja olettaen, että sama määrä ruotsinkielisiä olisi edelleen opetuksen piirissä. Lähde http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/koulutuspolitiikka/rahoitus/?lang=fi .

Ruotsinkieliset palvelut valtionhallinnon toimipisteissä: tähän voidaan laskea mukaan myös valtion liikelaitokset, kuten VR ja Finnair. Kaikki näistä palveluista aiheutuvat kustannukset on käsitelty jo edellä. Henkilökunnalta (osalta) edellytetään pakkokotimaisella opetettua toista kotimaista, käännös-, tulkkaus- ja tiedottamistyöt on jo käsitelty edellä. Ei siis lisäkaksikielisyyskustannuksia.

Sosiaali- ja terveysmenojen kaksikielisyyskustannukset: Tämän hallintoalan kustannukset voidaan hyvin eritellä monien muiden hallinnonalojen (ulkoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, työministeriö, maa-ja metsätalousministeriö jne.) kuluista, koska sosiaali- ja terveysmenojen hallinnosta suurin osa tapahtuu paikallisesti kuntien ja kuntayhtymien sosiaalitoimistoissa, sairaaloissa, päiväkodeissa, vanhusten hoidossa jne. Nimimerkki "Ioni" on laskenut teoreettisen määrän kaksikielisyyden aiheuttamista kustannuksista tämän valtion budjetin suurimman menoerän hallintokustannuksissa ja ruotsinkielisten palvelujen lisäkustannuksista. Hän on käyttänyt lähtökohtanaan Stakesin tutkimuksista saatuja arvioita siitä, että kaksikielisillä alueilla (25% Suomen väestöstä) hallintokulut lisääntyvät noin 4% yksikielisiin alueisiin verrattuna. Ruotsin kielellä tuotettujen palvelujen hinta on vastaavasti tutkimusten mukaan keskimäärin noin 12% kalliimpaa kuin suomenkielellä tuotettu palvelua. Syynä eroon on esimerksi suuruuden ekonomia, jolloin suuremmille massoille tuotettavat suomenkieliset palvelut ovat hieman halvempia. Luku ei ota huomioon sosiaali- ja terveyskustannusten kokonaissummaa, minkä voidaan olettaa olevan ruotsinkielisillä suhteellisesti hieman pienempi kuin suomenkielisillä - ovathan ruotsinkieliset keskimäärin terveempiä suomenkieliset naapurinsa. Lopputulemana teoreettisiksi kaksikielisyyskustannuksiksi "Ioni" sai 13 miljonaa kaksikielisten alueiden hallinnon osuudeksi ja 58 miljoonaa ruotsinkielisten palvelujen ylimääräiseksi "kielilisäksi" saadaan näin noin 71 miljoonaa euroa vuodessa.

Sisäministeriön ja oikeusministeriön kaksikielisyyskustannukset: Poliisi, rajavartiolaitos, tulli ja oikeuslaitoksemme kuten myös vankeinhoito (mikä tosin on yksikielisesti suomenkielistä kielilain mukaisesti) ovat samalla lailla paikallisesti tuotettavia palveluja kuin sosiaali- ja terveyspalvelutkin. Suurin osa näiden toimialojen yleisistä kaksikielisyyskustannuksista voidaan katsoa sisältyvän jo edellä esitetyihin kustannuksiin eli käännöksiin, tulkkaukseen ja tiedottamiseen. Käytännössä kieltä käytetään näissä em. laitoksissa sen mukaan mitä palvelukieltä "asiakas" haluaa ja asiakirjat kirjataan hänen haluamallaan kielellä. Käännöksiä ei siis tehdä normaalitapauksissa kielestä toiseen. Valtion vuoden 2006 budjetista saadaan kerättyä oikeuslaitoksen 200 miljoonaa, syyttäjälaitoksen 31 miljoonaa, oikeusavun 22 miljoonaa, rekisterihallinnon 50 miljoonaa, kihlakuntien 44 miljoonaa, poliisilaitoksen 608 miljoonaa, pelastustoimen 13 miljoonaa, rajavartiolaitoksen 198 miljoonaa niin kokonaiskustannuksiksi saadaan noin 1166 miljonaa euroa. Oletetaan, että näistä noin 65,3 miljoonaa (5,6%) käytetään ruotsinkielisten tapauksiin siis ruotsiksi. Kaksikielisyyslisäksi voidaan käyttää samaa 12% kielilisää kuin edelläkin sosiaali- ja terveysmenoissa, jolloin saadaan noin 7,8 miljoonaa euroa vuodessa. Todettakoon vielä, että em. määrärahat sisältävät myös palkkakulujen lisäksi erilaiset toimialaan liittyvät hankinta- ja varustekulut, ajoneuvoista aiheutuvat kulut, koulutuskustannukset, toimistokulut jne. Eli laskettu kaksikielisyyslisä on HYVIN yläkanttiin laskettu teoreettinen maksimisumma.

Pyydän *perusteltuja* kannanottoja.

35

1918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halpaa.

      Miksi ruotsin ex pääministeri on joskus sanonut, ettei rikkaalla ruotsilla ole varaa suomen kaltaiseen kaksikielisyyteen. Ne on varmaan laskeneet sen kustannukset ruotsissa ja tietävät ne rautalapiota paremmin.

      • varmaan siitä

        että kaksikielinen järjestelmä tulee kalliiksi perustaa.

        Meillä sellainen jo on. Ei sen perustamiseen enää mene rahaa.

        Jospa vuonna 1863 olisikin päätetty olla perustamatta kaksikielistä järjestelmää rahanpuutteen vuoksi. Ruotsi olisi ainoa hallinnon kieli.


      • rautaako?

        "Miksi ruotsin ex pääministeri on joskus sanonut, ettei rikkaalla ruotsilla ole varaa suomen kaltaiseen kaksikielisyyteen."

        Selitys on yksinkertainen. Kaksikielisyyden luominen edellyttäisi investointeja instituutioihin ja järjestelmiin.

        Mutta Suomessa nämä on jo olemassa. Itse asiassa ne kyhättiin kasaan kauan ennenkuin suomenkieliset vastaavat laadittiin.

        Meillä siis on kyse vain vuotsittaisesta ylläpidosta. Sen kustannukset ovat reilustuikin arvioiden "vain" vajaat 100 miljoonaa vuodessa. Se lienee kohtuullinen hinta tasa-arvoon parantamiseksi. Ja siitäkin päättävät kansanvallan edustajat.

        Tuon luvun suhteuttamiseksi voi mainita että vain valtion vuosibudjetti pyörii runsaassa 40 miljardissa (ilman lisäbudjetteja)


      • Observaattori
        rautaako? kirjoitti:

        "Miksi ruotsin ex pääministeri on joskus sanonut, ettei rikkaalla ruotsilla ole varaa suomen kaltaiseen kaksikielisyyteen."

        Selitys on yksinkertainen. Kaksikielisyyden luominen edellyttäisi investointeja instituutioihin ja järjestelmiin.

        Mutta Suomessa nämä on jo olemassa. Itse asiassa ne kyhättiin kasaan kauan ennenkuin suomenkieliset vastaavat laadittiin.

        Meillä siis on kyse vain vuotsittaisesta ylläpidosta. Sen kustannukset ovat reilustuikin arvioiden "vain" vajaat 100 miljoonaa vuodessa. Se lienee kohtuullinen hinta tasa-arvoon parantamiseksi. Ja siitäkin päättävät kansanvallan edustajat.

        Tuon luvun suhteuttamiseksi voi mainita että vain valtion vuosibudjetti pyörii runsaassa 40 miljardissa (ilman lisäbudjetteja)

        tosiaan niin, että Ruotsilla ei ole varaa PERUSTAA kaksikielijärjestelmää?

        Minä kun muistan hänen tv-kameroiden edessä sanoneen, että Ruotsilla ei ole varaa kaksikielisyyteen.

        Ns. perustamiskustannukset kaikilla aloilla ovat yleensä korkeat ja tulokset syntyvät vasta myöhemmin.

        Ruotsi ei siis katso, että kaksikielisyys OLISI RIKKAUS niinkuin Suomen hyrrit väittävät.


      • kolme merkkiä
        varmaan siitä kirjoitti:

        että kaksikielinen järjestelmä tulee kalliiksi perustaa.

        Meillä sellainen jo on. Ei sen perustamiseen enää mene rahaa.

        Jospa vuonna 1863 olisikin päätetty olla perustamatta kaksikielistä järjestelmää rahanpuutteen vuoksi. Ruotsi olisi ainoa hallinnon kieli.

        Kustannukset saadaan näyttämään siltä, että ne maksavat hyvin vähä'n Wallinin periaatteella. Hähän sanoi, että ne kustannukset häivytetään muiden kaustannusten joukkoon, ettei saada selville! Siksi ruotsin kielen kustannuksia ei edes tilastoida, kuten meillä kaikki muu tilastoidaan erittäin tarkkan. Tähän pitäisi saada muutos, niin että kukin voi tarkastella, miten paljon kussakin kunnassa ja valtiollakin menee rahaa tuohon.

        Eikä vain rahallinen kustannus, mutta hengen päälle käyvä rasite voi tuoda jopa enemmän kustannuksia. Siitä voi johtua myös ns. alisuoriutuminen, josta suomalaisia moititaan. Suomalaiset ovat liian passiivisia ja niinpä tämäkin ruotsi saa rauhassa nävertää suomen viralliseksi kieleksi julistamisen mahdollisuutta.

        Niin että menehän TL laajemmille näköalapaikoille!


    • periaatteellinen vääryys!

      Vaikka Rautalapio olisikin oikeassa, silti tuohon pitäisi vielä lisätä turhat kulut pakkoruotsin opetuksesta, FST:n kulut jne., eli summa on kuitenkin paljon suurempi.

      Ja vaikka summa olisi pienikin, mitä se ei oikeasti ole, koskapa Ruotsillakaan ei ole varaa kaksikielisyyteen, se on silti periaatteessa väärään tarkoitukseen tuhlattua rahaa.

      Ei tässä ole pohjimmiltaan kyse rahasta vaan periaatteesta. Enemmistöä ei saa alistaa enemmistön omassa maassa. Kaksikielisyys on aikansa elänyt valhe.

      Kaksikielisyys ei ole elintärkeää enemmistölle, sosiaali- ja terveyspalvelut ovat. Pantakoon nuo summat niiden palvelujen kohentamiseen. Sitä kutsutaan demokratiaksi, jossa enemmistö päättää. Eikö Suomi ole demokratia?

      • Ei muuttamassa rasistiseen ...

        Muistettava Ahvenanmaa joka syöttää ruotsalaisille suomalaista rahaa. Saarelle ei saa perustaa mitään suomalaista kaikki pitää olla ruotsalaisomistuksessa.


      • Ahvenanmaa...
        Ei muuttamassa rasistiseen ... kirjoitti:

        Muistettava Ahvenanmaa joka syöttää ruotsalaisille suomalaista rahaa. Saarelle ei saa perustaa mitään suomalaista kaikki pitää olla ruotsalaisomistuksessa.

        Ruotsinkielinen Ahvenanmaa on siitä erikoinen alue,että se on julistautunut virallisesti muukalaisvihamieliseksi.

        Se on jotenkin hienompaa kuin epävirallinen muukalaisvihamielisyys jota sentään sopii arvostella. Tapio Rautalapiokin kritisoi valikoiden muukalaisvihamielisyyttä tuolta osin.


    • menstyksen ehto

      Olennaisempaa kuin se, kuinka monta miljardia kaksikielisyys Suomelle maksaa, on sen arviointi, mitä Suomi ja kaikki suomalaiset voittaisivat, jos edes osa tuosta summasta sijoitettaisiin toisin eli oikeasti tuottavasti. Tosiasiassa enemmistölle hyödyttömän ruotsin (tästä ei voi olla rehellisesti eri mieltä) pakko-opetukseen syydetty miljardituki tuottaa sekä kansantalouden että henkisen pääoman karttumisen kannalta raskaasti tappiollisen, hyvin pitkällä miinusmerkillä varustetun lopputuloksen. Jos yrityksen toimitusjohtaja tekisi vastaavan investoinnin, hän olisi jo seuraavalla viikolla leipäjonon jatkeena.

      Jos sijoittaisimme vaikkapa vain miljardi euroa maailmankielten opetukseen ja muun koulutuksen tehostamiseen, tuotekehitykseen ja suunnitteluun, terveyden hoitoon, parempaan perhe- ja aluepolitiikkaan ja muuhun vastaavaan, niin sijoitettu summa tuottaisi pelkästään rahassa mitaten kymmenkertaisen voiton, erittäin varovaisesti arvioiden. Puhumattakaan siitä, miten kaikki tämä vaikuttaisi kansakunnan henkiseen hyvinvointiin.


      "Hamiltonilla onkin takanaan tuore maailmanmestaruus ja
      sen pönkittämä itseluottamus."

      "kasvatti suomalaisten itseluottamusta moninkertaisesti"

      "Hän haparoi kaksoisaxelissa, mikä vei itseluottamusta."

      "Heittäminen on paljon itseluottamuksesta kiinni ja sitä löytyy

      "IFK sai lauantaina tuntea, että Tampereen Tappara on löytänyt
      pahasti kateissa olleen itseluottamuksensa. "

      "...ja toivotonta oli lahtelaisillekin yrittää kiekkoa itseluottamusta
      uhkuvan Wallinheimon taakse"

      Aivan liian vähän pohditaan sen tappion määrää, joka koituu kielellisesti ja oikeudellisesti itsetunnottomaksi sorretun ja alistetun kansan osaksi. Myös sitä, miten tuo kaikki vaikuttaa kansalliseen suorituskykyymme. Tästä esimerkkinä olkoon sen seikan tiedostaminen, että huippu-urheilija voi terveellä itsetunnolla ja sen kautta saavutetulla henkisellä tasapainolla kohentaa ratkaisevasti tuloksiaan. Nykyään tämä tiedetään ja hyväksytään täysin - urheilunvalmennuksen itsestään selvänä menetelmänä.

      Kun tämä kaikki tämä tiedetään muuallakin, niin voisivatko pakkoruotsin ja siihen suoraan kytketyt alistamisen ja nöyryyttämisen monet mekanismit palvella joitakuita tahoja juuri tässä, mutta päinvastaisessa tarkoituksessa.

      • Observaattori

        "lestadiolainen lapsenusko" ruotsinkielisten ylivoimaisuuteen vaikka ne toteutettaisiin rahan ja kiintiöiden avulla.

        Tai sitten on selkärankansa kettinkiä kun palkka juoksee 25/8/367.


    • Tapio.Rautalapio

      Päivän mittaan olen tässä ketjussa keskustellut multinikkailevan nettifennon kanssa aiheesta kaksikielisyyden kustannukset. Tavalliseen nettifennotyyliin hörhö on syyttänyt minua niin valehtelusta, vääristelystä kuin milloin mistäkin osaamatta kuitenkaan osoittaa mitään valhetta tai vääristelyä. Ei ihme, ettei huru ilkeä edes esiintyä vakionikillä, mutta minun mielestäni jokainen ihminen on laulun arvoinen. Ja NETTI FENNON LAULU voisi olla tällainen:

      "Mikä on kun ei taidot riitä?
      Mikä on kun ei onnistu?
      Onko niin ettei niittää voi sieltä,
      mihin koskaan ei kylvetty?"

      (Anteeksi, Martti Servo)    

      • arvoinen.

        Tämä vastaus on tänä aamuna sensuroitu, kuten 61
        muutakin alkuperäisestä 77. Menettely edustaa samaa
        moraalia, kuin se, että vastapuolen kädet sidotaan
        selän taakse ja suuhun pannaan kapula.

        Vain toisen puheenvuoro sallitaan, kuten missä tahansa
        totalitaarisessa järjestelmässä.
        ______________________________


        Muutama esimerkki eilen 20.1.2009 sensuroidusta aloituksesta:


        T. Rautalapio: "Osoittaisitko nyt, mitä 'ruotsinmielistä'
        propagandaa olen levittänyt? Ai, miksi et?"

        Palkkasi edestä et pelkästään otsasi hiessä levitä aamusta yömyöhään ruotsinmielistä propagandaa, vaan myös estät teille negatiivisista asioista keskustelun sananvapaudesta piittaamatta.

        ________________________________________

        Joutuessasi paniikkipoistamaan teille kiusallisen
        ketjun, oli selityksesi 4.11.2008 tämä:

        "Kas vain, Heikki Tala on näköjään poistattanut aloitukseni, jossa vertailin RKP:n ja nettifennojen kannattajakuntaa ja sen potentiaalista laajuutta.
        Sensuuria sensuurin päälle :( "

        Sensuroit myös tästä aloituksestasi virinneen ketjun, joka kuitenkin jäi lillumaan nettiaalloille välimuistitallenteena. Kannattaa lukea loppuun, jotta selviäisi, miksi Tapion piilukirves taas kerran välähti.

        http://64.233.183.104/search?q=cache:zpH3IpKdk0wJ:keskustelu.suomi24.fi/

        15.1.2009 kysyit viattomasti:
        "Osoittaisitko mitä olen valehdellut tai vääristellyt?"

        Joka tanakasti sinulle osoitettiin (ja ketju sensuroitiin).

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000129&posting=22000000040921182

        ________________________________________


        ... saman päivän iltana teeskentelit vähemmistösorrettua. Kyseessä
        emävalheisiin kääritty aloituksesi kaksikielisyyden kustannuksista:

        "Aloitukseni aiheesta poistettiin jo toisen kerran."

        Tähän tuli vastaus:

        "Joudut pian kolmannen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä.
        Liian tehokkaasti osoitetaan, minkälaiseen kaksikielisyyden mustaan aukkoon miljardit häviävät!"

        Joka sensurointi myös 16.1.2009 tapahtui, johon sinä - viattomasti:

        "Ylläpito raivaa kaksin käsin keskustelulle tilaa ...
        Ja lähteä saavat niin rkp:tä ja rkp:n politiikkaa käsittelevät
        kirjoitukset kuin kaikki muutkin! Täysin käsittämätöntä."

        Suomi24 on ruotsalaisomisteinen, jonka rehellinen nimi tulisi olla Suomi0.0000024% - korkeintaan. Tältä RKP-palstalta ei poisteta hevin yhtäkään rkp:tä tai sen politiikkaa tukevaa aloitusta. Paitsi jos se taktisista tai muuten pakottavista syistä on edullista, esimerkiksi jos aloittajan housut syttyvät tuleen kytevien valhekasojen päällä istumisesta.

        ____________________________________________________


        Nyt jäämme odottamaan, koska tämän ketju inhottavine
        kiusallisuuksineen poistuu ilman että T Rautalapio
        koskee siihen sormellaankaan.

        Eipä ole vielä poistunut, mutta vielä aamulla ketjussa
        oli 77 vastausta, sensuroinnin jälkeen 16.
        Mielenkiintoisesti yksipuolista sananvapautta Suomi24:ssä.

        ____________________________________________________


        - Enpä tahtoisi olla lähelläkään sitä dopinglaboratoriota,
        jossa jouduttaisiin tutkimaan Rautalapion kusinäytettä.

        - Enkä minä se dopingvirkailija, jonka tehtävänä olisi valvoa
        Rautalapion kusinäytteenottoa. Sydärinhän miesparka oitis saisi.

        Kusi nimittäin tulisi kierteellä kuin korkkiruuvista. Menisi
        sekunnissa muovimukin pohjasta läpi. Sen jälkeen poraisi
        reiän lattiaan ja häviäisi ikuisiksi ajoiksi maan uumeniin.
        Pisaraakaan näkyisi. On sen verran kiero mies.

        - Helpompi saada laihialaiselta lainaa, kuin Rautalapiolta kusinäyte!

        _______________________________


        ...ja lopuksi aivan yleisesti.


        miljardikulut: "Lopeta valehtelu ja sumeilematon harhautus,....."

        Ankdam: "Samat sanat sinulle miljardikuluinesi. Sinä (tai Hesari) olet pannut Kokkosen suuhun perustuslakivaliokunnan lausunnon "

        Paula Kokkosen johtaman perustuslakivaliokunnan mietinnöstä 18.6.2002.

        "Esityksen tiedot taloudellisista vaikutuksista
        ovat varovaisuudessaan ja pintapuolisuudessaan
        kaikkea muuta kuin vakuuttavat."


        Paula Kokkosen siteeraus Helsingin Sanomista 5.2.2003

        "...hallituksen esittämät perustelut ovat 'varovai-
        suudessaan ja pintapuolisuudessaan lähes
        ennennäkemättömät'"


        Niin Ankdam, ensin syytit "päin naamaa" valehtelusta nimimerkki miljardikuluja. Kun se osoitettiin vääräksi, niin keksit kaataa "päin naamaa" valehtelun tai ainakin "väärän siteerauksen" Hesarin toimittajan niskaan. Kun tämäkin nyt osoitetaan yksiselitteisesti vääräksi, niin syytettyjen penkki on näemmä aika tyhjä.

        Itse et tietenkään ole syyllistynyt mihinkään epäeettiseksi katsottavaan, joten anteeksipyyntö tai väärässä olemisen tunnustaminen eivät ole ilmeisesti mitenkään mahdollisia.

        Koska joku tässä on kuitenkin munistaan hirtettävä, niin selviät tästäkin. Vakuutathan olevasi jo kirjoitustyylistä tunnistettava nainen, joten hirttäminen ei teknisesti ole kohdallasi mahdollista.

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/pevm_9_2002_p.shtml

        Kiitos linkistä nimimerkki Vaktalle!


      • Tapio.Rautalapio
        arvoinen. kirjoitti:

        Tämä vastaus on tänä aamuna sensuroitu, kuten 61
        muutakin alkuperäisestä 77. Menettely edustaa samaa
        moraalia, kuin se, että vastapuolen kädet sidotaan
        selän taakse ja suuhun pannaan kapula.

        Vain toisen puheenvuoro sallitaan, kuten missä tahansa
        totalitaarisessa järjestelmässä.
        ______________________________


        Muutama esimerkki eilen 20.1.2009 sensuroidusta aloituksesta:


        T. Rautalapio: "Osoittaisitko nyt, mitä 'ruotsinmielistä'
        propagandaa olen levittänyt? Ai, miksi et?"

        Palkkasi edestä et pelkästään otsasi hiessä levitä aamusta yömyöhään ruotsinmielistä propagandaa, vaan myös estät teille negatiivisista asioista keskustelun sananvapaudesta piittaamatta.

        ________________________________________

        Joutuessasi paniikkipoistamaan teille kiusallisen
        ketjun, oli selityksesi 4.11.2008 tämä:

        "Kas vain, Heikki Tala on näköjään poistattanut aloitukseni, jossa vertailin RKP:n ja nettifennojen kannattajakuntaa ja sen potentiaalista laajuutta.
        Sensuuria sensuurin päälle :( "

        Sensuroit myös tästä aloituksestasi virinneen ketjun, joka kuitenkin jäi lillumaan nettiaalloille välimuistitallenteena. Kannattaa lukea loppuun, jotta selviäisi, miksi Tapion piilukirves taas kerran välähti.

        http://64.233.183.104/search?q=cache:zpH3IpKdk0wJ:keskustelu.suomi24.fi/

        15.1.2009 kysyit viattomasti:
        "Osoittaisitko mitä olen valehdellut tai vääristellyt?"

        Joka tanakasti sinulle osoitettiin (ja ketju sensuroitiin).

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000129&posting=22000000040921182

        ________________________________________


        ... saman päivän iltana teeskentelit vähemmistösorrettua. Kyseessä
        emävalheisiin kääritty aloituksesi kaksikielisyyden kustannuksista:

        "Aloitukseni aiheesta poistettiin jo toisen kerran."

        Tähän tuli vastaus:

        "Joudut pian kolmannen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä.
        Liian tehokkaasti osoitetaan, minkälaiseen kaksikielisyyden mustaan aukkoon miljardit häviävät!"

        Joka sensurointi myös 16.1.2009 tapahtui, johon sinä - viattomasti:

        "Ylläpito raivaa kaksin käsin keskustelulle tilaa ...
        Ja lähteä saavat niin rkp:tä ja rkp:n politiikkaa käsittelevät
        kirjoitukset kuin kaikki muutkin! Täysin käsittämätöntä."

        Suomi24 on ruotsalaisomisteinen, jonka rehellinen nimi tulisi olla Suomi0.0000024% - korkeintaan. Tältä RKP-palstalta ei poisteta hevin yhtäkään rkp:tä tai sen politiikkaa tukevaa aloitusta. Paitsi jos se taktisista tai muuten pakottavista syistä on edullista, esimerkiksi jos aloittajan housut syttyvät tuleen kytevien valhekasojen päällä istumisesta.

        ____________________________________________________


        Nyt jäämme odottamaan, koska tämän ketju inhottavine
        kiusallisuuksineen poistuu ilman että T Rautalapio
        koskee siihen sormellaankaan.

        Eipä ole vielä poistunut, mutta vielä aamulla ketjussa
        oli 77 vastausta, sensuroinnin jälkeen 16.
        Mielenkiintoisesti yksipuolista sananvapautta Suomi24:ssä.

        ____________________________________________________


        - Enpä tahtoisi olla lähelläkään sitä dopinglaboratoriota,
        jossa jouduttaisiin tutkimaan Rautalapion kusinäytettä.

        - Enkä minä se dopingvirkailija, jonka tehtävänä olisi valvoa
        Rautalapion kusinäytteenottoa. Sydärinhän miesparka oitis saisi.

        Kusi nimittäin tulisi kierteellä kuin korkkiruuvista. Menisi
        sekunnissa muovimukin pohjasta läpi. Sen jälkeen poraisi
        reiän lattiaan ja häviäisi ikuisiksi ajoiksi maan uumeniin.
        Pisaraakaan näkyisi. On sen verran kiero mies.

        - Helpompi saada laihialaiselta lainaa, kuin Rautalapiolta kusinäyte!

        _______________________________


        ...ja lopuksi aivan yleisesti.


        miljardikulut: "Lopeta valehtelu ja sumeilematon harhautus,....."

        Ankdam: "Samat sanat sinulle miljardikuluinesi. Sinä (tai Hesari) olet pannut Kokkosen suuhun perustuslakivaliokunnan lausunnon "

        Paula Kokkosen johtaman perustuslakivaliokunnan mietinnöstä 18.6.2002.

        "Esityksen tiedot taloudellisista vaikutuksista
        ovat varovaisuudessaan ja pintapuolisuudessaan
        kaikkea muuta kuin vakuuttavat."


        Paula Kokkosen siteeraus Helsingin Sanomista 5.2.2003

        "...hallituksen esittämät perustelut ovat 'varovai-
        suudessaan ja pintapuolisuudessaan lähes
        ennennäkemättömät'"


        Niin Ankdam, ensin syytit "päin naamaa" valehtelusta nimimerkki miljardikuluja. Kun se osoitettiin vääräksi, niin keksit kaataa "päin naamaa" valehtelun tai ainakin "väärän siteerauksen" Hesarin toimittajan niskaan. Kun tämäkin nyt osoitetaan yksiselitteisesti vääräksi, niin syytettyjen penkki on näemmä aika tyhjä.

        Itse et tietenkään ole syyllistynyt mihinkään epäeettiseksi katsottavaan, joten anteeksipyyntö tai väärässä olemisen tunnustaminen eivät ole ilmeisesti mitenkään mahdollisia.

        Koska joku tässä on kuitenkin munistaan hirtettävä, niin selviät tästäkin. Vakuutathan olevasi jo kirjoitustyylistä tunnistettava nainen, joten hirttäminen ei teknisesti ole kohdallasi mahdollista.

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/pevm_9_2002_p.shtml

        Kiitos linkistä nimimerkki Vaktalle!

        Mutta nuohan olivat pääasiassa omia horinoitasi.

        Mutta sitä et nyt vieläkään hokannut (lue: osannut) kertoa mitä olisin valehdellut tai vääristellyt. Mutta sellainen on nettifennon osa.

        Sitä jäin miettimään, että oletko oikeasti noin hörhö vai esitätkö hullumpaa kuin olet viihdesyistä?


    • "laskelmien"

      perusteella päästään siis "vain" muutamaan sataan miljoonaan euroon? (Kun oletetaan, että kuluista vain ruotsalaisille suoraan "kuuluva" osuus eli n. 5% menisi kaksikielisyyteen.)

      1) jokainen kaksikielisyyden miljoona on varastettu suomalaisten lompakosta.

      2) ruotsalaisten "tarjoamiksi" oletuskuluiksi ei 5% selvästikään riitä. Ainoa joten kuten kunnolla kaksikileisyyskuluiltaan dokumentoitu laitos on YLE, ja sen kuluista n. neljännes - kolmannes (!!!) menee ruotsalaisille!

      Ja muita laitoksia ei sitten kaksikielisyyden osalta olekaan eritelty - eikä uskalleta eritellä! Miksi? Miksi luulisitte?

      Eli kun ruotsalaiset vain jossain pääsevät rahahanoihin käsiksi, ne kierretään täysille auki ruotsalaisten suuntaa ja kiinni suomalaisten suuntaan. Ja ruotsalaisia on nykyisin "vähän" liikaa hallintoelimissä ja etenkin niiden tärkeissä avainasemissa.

      Kysymys on todellisuudessa miljardeista, ei miljoonista.

      • Tapio.Rautalapio

        "Ainoa joten kuten kunnolla kaksikileisyyskuluiltaan dokumentoitu laitos on YLE, ja sen kuluista n. neljännes - kolmannes (!!!) menee ruotsalaisille! "

        Esitäpä tuo dokumentti, jonka mukaan Ylen kuluista menisi 25-33 % ruotsinkieliseen toimintaan. Ai, mikset esitä?


      • se on
        Tapio.Rautalapio kirjoitti:

        "Ainoa joten kuten kunnolla kaksikileisyyskuluiltaan dokumentoitu laitos on YLE, ja sen kuluista n. neljännes - kolmannes (!!!) menee ruotsalaisille! "

        Esitäpä tuo dokumentti, jonka mukaan Ylen kuluista menisi 25-33 % ruotsinkieliseen toimintaan. Ai, mikset esitä?

        julkaistu Ylen omilla sivuilla. Mutta miksi et etsi sitä? Oletko laiska? Haluat, että suomalaiset tekevät työsi, mutta sinä saat rkpltä palkan?


      • vastaus!!!
        se on kirjoitti:

        julkaistu Ylen omilla sivuilla. Mutta miksi et etsi sitä? Oletko laiska? Haluat, että suomalaiset tekevät työsi, mutta sinä saat rkpltä palkan?

        Hieno vastaus. Olen ylpeä sinusta. Juuri noin pitää vastata miehelle, joka koulutettu näillä tempuilla varastamaan aikaamme.

        "Osoittaisitko milloin ja missä?"

        "Anna linkki"

        "Ai, pahus, etkö osaa?"

        "Tiesinhän ettet uskalla!"

        Rautalapiolla on yhtä lailla todistustaakka. Olkaa tarkkoina tämän miehen kanssa, sillä hän ainoa meistä, joka saa tästä palkkaa.


      • Tapio.Rautalapio
        vastaus!!! kirjoitti:

        Hieno vastaus. Olen ylpeä sinusta. Juuri noin pitää vastata miehelle, joka koulutettu näillä tempuilla varastamaan aikaamme.

        "Osoittaisitko milloin ja missä?"

        "Anna linkki"

        "Ai, pahus, etkö osaa?"

        "Tiesinhän ettet uskalla!"

        Rautalapiolla on yhtä lailla todistustaakka. Olkaa tarkkoina tämän miehen kanssa, sillä hän ainoa meistä, joka saa tästä palkkaa.

        "Hieno vastaus. Olen ylpeä sinusta."

        Itseään jurpo on aina kiittänyt ja sitä kiitosta onkin sitten riittänyt!

        Ei siellä ylen sivuilla missään sanota, että ruotsinkielisen kanavan kustannukset olisivat 20% tai yli. Se on vain sellainen nettifennomaaninen 'fakta'. Tiedäthän, sellainen, jonka ei tarvitse olla totta kunhan se on esitetty vilpittömässä nettifennomaanisessa tarkoituksessa.

        Ymmärrän minä senkin, että alkaahan se sitten fennottaa, jos joku kysyy perusteita...


      • Vaktaa
        Tapio.Rautalapio kirjoitti:

        "Hieno vastaus. Olen ylpeä sinusta."

        Itseään jurpo on aina kiittänyt ja sitä kiitosta onkin sitten riittänyt!

        Ei siellä ylen sivuilla missään sanota, että ruotsinkielisen kanavan kustannukset olisivat 20% tai yli. Se on vain sellainen nettifennomaaninen 'fakta'. Tiedäthän, sellainen, jonka ei tarvitse olla totta kunhan se on esitetty vilpittömässä nettifennomaanisessa tarkoituksessa.

        Ymmärrän minä senkin, että alkaahan se sitten fennottaa, jos joku kysyy perusteita...

        Eikös tässä ketjussa ollut paljon enemmän avauksia vielä muutama tunti sitten? Minne ovat menneet? Mikähän vika minun viesteissäni oli?


      • mennään?
        Vaktaa kirjoitti:

        Eikös tässä ketjussa ollut paljon enemmän avauksia vielä muutama tunti sitten? Minne ovat menneet? Mikähän vika minun viesteissäni oli?

        Sinun viesteissäsi ei ollut mitään vikaa. Erityinen kiitos asiaa armottomasti valaisevista linkeistäsi!

        Täällä on eräs meille kaikille tuttu mielivaltias urakoinut ahkerana. Vielä aamulla oli 77 (seitsemänkymmentäseitsemän) vastausta, sensuroinnin jälkeen 16 (kuusitoista). Siis 61 (kuusikymmentäyksi) oli aivan liian todistusvoimaisia miljardi-uhkia. Rautalapion kusetusmiljoonat muuttuivat niiden ansiosta takaisin miljardeiksi.

        Tässä sensuroidun viestin talteen jäänyt alkuosa.
        http://209.85.229.132/search?q=cache:uchY3f9-gPEJ:keskustelu.suomi24.fi/

        Tehkää ihmiset johtopäätöksenne!
        Minkälainen yhteiskunta meitä oikein odottaa?


      • Tapio.Rautalapio
        mennään? kirjoitti:

        Sinun viesteissäsi ei ollut mitään vikaa. Erityinen kiitos asiaa armottomasti valaisevista linkeistäsi!

        Täällä on eräs meille kaikille tuttu mielivaltias urakoinut ahkerana. Vielä aamulla oli 77 (seitsemänkymmentäseitsemän) vastausta, sensuroinnin jälkeen 16 (kuusitoista). Siis 61 (kuusikymmentäyksi) oli aivan liian todistusvoimaisia miljardi-uhkia. Rautalapion kusetusmiljoonat muuttuivat niiden ansiosta takaisin miljardeiksi.

        Tässä sensuroidun viestin talteen jäänyt alkuosa.
        http://209.85.229.132/search?q=cache:uchY3f9-gPEJ:keskustelu.suomi24.fi/

        Tehkää ihmiset johtopäätöksenne!
        Minkälainen yhteiskunta meitä oikein odottaa?

        " Siis 61 (kuusikymmentäyksi) oli aivan liian todistusvoimaisia miljardi-uhkia. Rautalapion kusetusmiljoonat muuttuivat niiden ansiosta takaisin miljardeiksi. "

        Kerrotko vielä mihin ne miljardit menevät kun minulta jäi huomaamatta? Ai, mikset kerro?


      • miljardeja
        Tapio.Rautalapio kirjoitti:

        " Siis 61 (kuusikymmentäyksi) oli aivan liian todistusvoimaisia miljardi-uhkia. Rautalapion kusetusmiljoonat muuttuivat niiden ansiosta takaisin miljardeiksi. "

        Kerrotko vielä mihin ne miljardit menevät kun minulta jäi huomaamatta? Ai, mikset kerro?

        Lue tänne ketjun viestit. Huolella, valehtelematta toisten nurkkiin kuseksimatta.


      • kuopattua
        Tapio.Rautalapio kirjoitti:

        " Siis 61 (kuusikymmentäyksi) oli aivan liian todistusvoimaisia miljardi-uhkia. Rautalapion kusetusmiljoonat muuttuivat niiden ansiosta takaisin miljardeiksi. "

        Kerrotko vielä mihin ne miljardit menevät kun minulta jäi huomaamatta? Ai, mikset kerro?

        Heti, kun sinä kerrot mihinkä survoit ne 61 sensuroimaasi vastausta. Sinä olet tapio luihu sananvapauden kuoliaaksikuristaja. Onko hyvä ja puhdas mieli?


      • Tapio.Rautalapio
        kuopattua kirjoitti:

        Heti, kun sinä kerrot mihinkä survoit ne 61 sensuroimaasi vastausta. Sinä olet tapio luihu sananvapauden kuoliaaksikuristaja. Onko hyvä ja puhdas mieli?

        Arvatenkin h:ttu ylivertaisine tietoteknisine taitoineen on poistanut noloimmat jankkauksensa.

        Okei, nyt ne miljardit? Vai eikö kykene, pysty eikä osaa?


      • selvinneet
        Tapio.Rautalapio kirjoitti:

        Arvatenkin h:ttu ylivertaisine tietoteknisine taitoineen on poistanut noloimmat jankkauksensa.

        Okei, nyt ne miljardit? Vai eikö kykene, pysty eikä osaa?

        15.1.2009
        "Raukka, joudut pian kolmannen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä.

        Aivan liian tehokkaasti osoitetaan, minkälaiseen kaksikielisyyden mustaan aukkoon ne miljardit menevät!"

        16.1.2009
        "Joudut pian neljännen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä."

        21.1.2009
        "Joudut pian viidennen kerran poistamaan tämän valheistasi kallellaan olevan ketjun. Ei riittänytkään, että työnsit sirkkeliin 61 viestiä, sillä ne tekivät vain kierroksen ja jälleen palaavat!"


      • Tapio.Rautalapio
        selvinneet kirjoitti:

        15.1.2009
        "Raukka, joudut pian kolmannen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä.

        Aivan liian tehokkaasti osoitetaan, minkälaiseen kaksikielisyyden mustaan aukkoon ne miljardit menevät!"

        16.1.2009
        "Joudut pian neljännen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä."

        21.1.2009
        "Joudut pian viidennen kerran poistamaan tämän valheistasi kallellaan olevan ketjun. Ei riittänytkään, että työnsit sirkkeliin 61 viestiä, sillä ne tekivät vain kierroksen ja jälleen palaavat!"

        Mitä h:ttua! H:ttuhan ihan ruoskii itseään! Armotonta itsekritiikkiä ihmeellisen internetin mestarilta:

        15.1.2009
        "Raukka, joudut pian kolmannen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä.

        Aivan liian tehokkaasti osoitetaan, minkälaiseen kaksikielisyyden mustaan aukkoon ne miljardit menevät!"

        16.1.2009
        "Joudut pian neljännen kerran poistamaan tämän ketjun, koska valheesi paljastuvat kauhistuttavan selvästi. Kuin lepakot kuutamossa kaksikielisyyden synkässä yössä."

        21.1.2009
        "Joudut pian viidennen kerran poistamaan tämän valheistasi kallellaan olevan ketjun. Ei riittänytkään, että työnsit sirkkeliin 61 viestiä, sillä ne tekivät vain kierroksen ja jälleen palaavat!"    


      • viritetty...
        kuopattua kirjoitti:

        Heti, kun sinä kerrot mihinkä survoit ne 61 sensuroimaasi vastausta. Sinä olet tapio luihu sananvapauden kuoliaaksikuristaja. Onko hyvä ja puhdas mieli?

        "aikaa se ottaa ennenkuin oikein oivaltaa tuo lapiomaisen
        kierouden, ja voi jättä nuo härnäykset omaan arvoonsa"


        Ei kai Tapio vain yrittänyt eilen houkutella jotakuta ansaansa: nimeämään sen
        "kenen murhaa odottaa", jolloin hän olisi taas saanut syyn ilmiantoon poliisille.

        Kukin päätelköön itse, onko aloitus tappouhkaus, vai
        suomenkielisen vahvasti symbolinen epätoivon ilmaus.

        Olkaa varovaisia tämän miehen kanssa!

        ......................................

        Rautalapio Tapio - 32 vihaviestiä joka ikinen Ukko Ylijumalan päivä

        12.12.2008

        Kello 19:56
        Kenen tappamista nyt haluaisit?

        Kello 20:27
        Minua ihan oikeasti kiinnostaisi kuulla kenen tappamista tuossa odotellaan

        Kello 21:49
        Pyysin täsmennystä siihen kenen murhaa siinä oikein toivottiin

        Kello 22:08
        Mitäs nikki oottaa arvelee, kenen tappamisesta mahtaa aloituksessa olla kysymys?

        Kello 22:54
        nimimerkki o&k ei halua, tai ehkei hän edes osaa selittää kenen murhaa odottaa

        ________________________________________

        http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=50464&tstart=0


      • Vaktaa 20.1.2009 klo 15....
        Vaktaa kirjoitti:

        Eikös tässä ketjussa ollut paljon enemmän avauksia vielä muutama tunti sitten? Minne ovat menneet? Mikähän vika minun viesteissäni oli?

        Eduskunnan hallintovaliokunta

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/havl_29_2002_p.shtml

        ”Valiokunta kiinnittää huomiota siihen, että lakiehdotuksen sisältämät parannukset oman kielen käytöstä viranomaisessa asioidessa ja oikeudesta saada asiakirjoja omalla kielellä tulevat todennäköisesti merkitsemään lisääntyviä henkilöstö- ja käännöskorvausmenoja.
        Ennen lain voimaantuloa on henkilöstöä asianmukaisesti koulutettava ja suunnattava riittävät varat kielikoulutukseen erityisesti sosiaali- ja terveystoimeen, poliisitoimeen ja tuomioistuinlaitokseen, jotta kansalaisten kielellinen oikeusturva voidaan myös käytännössä taata”

        Eduskunnan perustuslakivaliokunta

        http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/pevm_9_2002_p.shtml

        ”Kustannukset. Hallintovaliokunta on kiinnittänyt huomiota siihen, että esitys merkitsee todennäköisesti lisääntyviä henkilöstö- ja käännösmenoja. Perustuslakivaliokunta yhtyy tähän yleisarvioon ja uskoo kustannuksia aiheutuvan erityisesti henkilöstön koulutuksesta. Esityksen tiedot taloudellisista vaikutuksista ovat varovaisuudessaan ja pintapuolisuudessaan kaikkea muuta kuin vakuuttavat. Eräin kohdin on valitettavasti tyydytty vain toteamaan, että taloudellisia seikkoja käsitellään vuoden 2004 talousarviossa. Valiokunta tähdentää sen välttämättömyyttä, että näistä asioista esitetään huolellisiin arvioihin pohjautuvat tiedot kyseisessä yhteydessä.”


    • raja?

      Kysymyshän on siitä mikä on kohtuus, missä kulkee järjellisen raja? Onko meillä todellakin varaa valjastaa koko Suomi kahdelle kielelle, rakentaa kaikki kahteen kertaan? Kahdelle kielelle lastentarhat, koulut, sairaalat ja vanhainkodit. Mehän emme mahdu edes samaan teatteriin tai apurahojen saajiin. Jos ylipääsemättömästä syystä ruotsinkieliset koululaiset suostutaan sijoittamaan saman katon alle, vaaditte erilliset sisäänkäynnit ja eri aikoina pidettävät välitunnit. Kuin viime vuosituhannella oli Etelä-Afrikassa tapana valkoiset ja mustat toisistaan erottaa. Sieltä se ankaran kansainvälisen painostuksen seurauksena jo kauan sitten jouduttiin lopettamaan.

      Missä ovat rasismin todelliset pesät ja miten tällainen
      syö pienen kansakunnan muutenkin rajallisia resursseja?

      Jos Ahvenanmaa vähennetään väestöstä, on ruotsinkielisten osuus alle 5 %, joista varmasti ainakin 95 % tulee toimeen sujuvasti suomeksi. Miten Suomen ruotsinkielinen voi pärjätä ulkomailla, opiskella ja elää siellä, jossa omakielistä palvelua ei saa?

      Kyse ei ole siitä, että suomenkieliset haluaisivat ahdistaa
      ruotsikieliset nurkkaan, vaan päästä itse nurkasta, jossa he
      eivät voi valita lapsilleen edes parhaiten soveltuvaa
      vierasta kieltä.

      • Tapio.Rautalapio

        "rakentaa kaikki kahteen kertaan? Kahdelle kielelle lastentarhat, koulut, sairaalat ja vanhainkodit. "

        Ajatteles, minun kotikaupungissani on yli 150 peruskoulua! Koulut on rakennettu yli 150 kertaa. Teattereitakin taitaa olla toista kymmentä. Elokuvateattereista puhumattakaan. Onko varaa?


      • saksittua
        Tapio.Rautalapio kirjoitti:

        "rakentaa kaikki kahteen kertaan? Kahdelle kielelle lastentarhat, koulut, sairaalat ja vanhainkodit. "

        Ajatteles, minun kotikaupungissani on yli 150 peruskoulua! Koulut on rakennettu yli 150 kertaa. Teattereitakin taitaa olla toista kymmentä. Elokuvateattereista puhumattakaan. Onko varaa?

        RKP:stä ja nettifennoilusta
        Kirjoittanut: Tapio.Rautalapio 18.1.2009 klo 14.36

        "En ole RKP:n jäsen, äänestäjä enkä edes kannattaja."


        Tuossa kaikki ok, paitsi että unohdit liittää siihen maininnan, ettet milloinkaan valehtele, jonka työnantajasi - suluissa rkp - voi tarvittaessa erikseen todistaa.

        Sinä, joka olet ääriäsi myöden pakkoruotsin kannattaja (kuten rkp), suomenkielisten lasten oikeuksien polkija (kuten rkp), suomalaisen kulttuurin ja kielen tinkimätön sortaja (kuten rkp) sekä pakon ja mielivallan puolesta henkeen ja vereen taisteleva (kuten rkp) saat tuon kaiken kuulostamaan jotenkin ylevältä ja ennen kaikkea niin todelta!

        Olet vakuuttava, sillä sinuun uskovat naurismaan aidatkin.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000129&posting=22000000040994481


    • keinohorisontti

      Taktiikkasi on selvä, roskapropagandassa yleisesti käytetty. Kaavana on kirjoittaa väsyttävän pitkästi, monimutkaisesti ja hartaan kvasivakuuttavasti, jotta tekstikiemuroista sisäistettäisiin vain päävalhe, tässä tapauksessa kaksikielisyyden hirmuiseen riesaan nähden suorastaan mitättömät kustannukset. Perustelut on peitettävä usvapilveen, joka sinun tapauksessasi on lisäksi sfp:n vakuutuksen mukaan sekä rehellisyys- että selkeysvapaa. Kaikella tällä varmistetaan se, ettei lukija jaksa tekstiä loppuun asti kahlata, saati että kykenisi siitä edes likijärjellistä kokonaisuutta hahmottamaan.

      En vilkuilua enempää harhautukseesi jaksanut syventyä.
      Vaikka noita höttöperustelujasi kirjoittaisit raamatullisen, et silti kykenisi vakuuttamaan asioista perillä olevia, etteikö Suomen kaksikielisyyden kokonaiskustannukset veronmaksajalle olisi arviolta luokkaa kolme á viisi miljardia (3 000 000 000 - 5 000 000 000).

      Kirjoitat: "Hieman yksinkertaistetusti, jos ruotsinkielinen
      palvelu on kalliimpi kuin suomenkielinen niin kustannusten
      erotus lienee laskettavissa kaksikielisyyden kustannukseksi."

      Tuolla tarkoitat, että jos esimerkiksi ruotsinkielinen tv- tai radiokanava, koulu tai päiväkoti on 20-30 prosenttia kalliimpi kuin vastaava suomenkielinen, niin vain tämä 20-30 prosentin erotus olisi kaksikielisyyden hinta.

      Ei se näin mene!

      Esimerkiksi: ruotsinkielinen tv-kanava olkoon vaikkapa kolmekymmentä prosenttia suomenkielistä kalliimpi. Kanavan hinta veronmaksajalle on tällöin 130 prosenttia vastaavasta suomenkielisestä, sillä yksikielisessä maassa ei toiskielisiä tv-kanavia tarvita. Sama pätee esimerkiksi moniin kouluihin ja päiväkoteihin. Niitähän rakennetaan, vaikka suomenkielisissä olisi tilaakin. Syynä ovat kielipoliittiset, usein rasismiakin muistuttavat syyt.

      Kaksikielisyyden todelliset kustannukset ovat järkyttävät. Niin järkyttävät, että niitä ei ole koskaan uskallettu julkaista. Ei edes uuden kielilain valmistelun yhteydessä, vaikka asiasta oli nimenomaan sovittu. Jos summa olisi pieni, kuten väität tai edes kohtuullinen, niin se olisi jo aikapäiviä sitten kansalle ilosanomana kerrottu. Tuollaista asiaa ei yksikään pakkoon kansaa alistava hallitus jättäisi käyttämättä. Syy, miksei näin ole tapahtunut, ei liene sinullekaan epäselvä, sillä mehän tiedämme, että Ruotsin ex-pääministeri Göran Perssonkin on myöntänyt ettei Ruotsilla, Suomea vauraammalla maalla, ole varaa Suomen mallin mukaiseen kaksikielisyyteen.

      • miljardikulut

        "Etpä tietenkään [syvenny asiaan]. Uskosihan
        olisi voinut horjua, jos altistuisit tosiasioille."

        Miksi syventyä, kun ensimmäinen kusetuksesi luikertelee vastaan heti tekstin alussa. Uskoni ei horju eikä huoju, koska oikeita lukuja ei ole uskallettu edes julkistaa. Ei tosin vääristelläkään alakanttiin niin röyhkeästi, kuin sinä ja kielikumppanisi.

        HS 5.2.2003
        "Siitä [kielilain] aiheutuvien kustannusten osalta hallituksen esittämät perustelut ovat 'varovaisuudessaan ja pintapuolisuudessaan lähes ennennäkemättömät', perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Paula Kokkonen (kok) arvosteli...."

        Yrität sumentaa itsestään selvää asiaa tekemällä väitteistäsi mukatosia. Samalla kaavalla kuin puoskari pannessaan päälleen valkoisen takin ja vastaanottotilansa seinälle väärennettyjä diplomeja. Jos todelliset kaksikielisyytemme kustannukset olisivat pienet tai edes kohtuulliset, ne olisi aikapäiviä sitten kansalaisille kerrottu. Tätä myös Paula Kokkonen, kielilain valmistelussa mukana olleena tarkoitti.

        "Et nyt ota huomioon sitä, että kouluja, päiväkoteja
        ja jopa liikennemerkkejä tarvitaan vaikka ne olisivat
        vain suomeksi. Niitä pitäisi siis edelleenkin rakentaa
        ja ylläpitää. Kaksikielisyyden kustannusta on siis
        vain erotus, ei kokonaiskustannus."

        Viimeksi sekoilit saman asian näin:

        "Jos ruotsinkieliset lapset siirrettäisiin suomenkieliseen
        kouluun, sinne tarvittaisiin lisää luokkahuoneita, opettajia,
        keittäjiä, siivoojia, koulusihteereitä, palkanlaskijoita jne. "

        Ei se näin mene!

        Voi taivas! Tässä henkinen äärirajasi, totaaliymmärtämättömyyttä ja tolkutonta vääristelyä. Asia on juuri päinvastoin. Vain kaksikielisessä maassa tarvitaan erilliskouluja sekä muita toiskielisiä laitoksia ja näihin "lisää luokkahuoneita, opettajia, keittäjiä, siivoojia, koulusihteereitä, palkanlaskijoita jne.", jotka muodostavat noita valtavia, miljardeja maksavia ylimääräisiä kustannuslisiä. Nämä kaksikielisyyden mustat aukot sinä olet ns. laskelmissasi kokonaan "unohtanut". Syykin on jo sanottu: tarkoituksesi on taikoa miljardit vähäpätöisiksi miljooniksi, tehdä norsusta norppa.

        Tämäkin on jo sanottu: Lopeta valehtelu ja sumeilematon harhautus, niin
        huomaat itsekin, kuinka monesta miljardista on todellisuudessa kyse!


      • Tapio.Rautalapio

        "En vilkuilua enempää harhautukseesi jaksanut syventyä."

        Juu juu, se on selvää, ettet sinä jaksa, kykene, pysty etkä osaakaan syventyä ja helpompihan se tietämättömänä on säilyttää uskonvarmuutensa.

        On aivan oikein, että kirjoituksiani konfrontoidaan, mutta se olisi mielenkiintoisempaa ja antoisampaa kaikille, jos jollakin tapaa edes yrittäisit perustella syytöksiäsi. Edes joskus?

        Osoittaisitko jotenkin todeksi väitteesi, että ruotsinkielinen tv-kanava olisi 20-30 % kalliimpi kuin suomenkielinen? Sopisiko? Kävisikö? Come on!


      • Tapio.Rautalapio
        miljardikulut kirjoitti:

        "Etpä tietenkään [syvenny asiaan]. Uskosihan
        olisi voinut horjua, jos altistuisit tosiasioille."

        Miksi syventyä, kun ensimmäinen kusetuksesi luikertelee vastaan heti tekstin alussa. Uskoni ei horju eikä huoju, koska oikeita lukuja ei ole uskallettu edes julkistaa. Ei tosin vääristelläkään alakanttiin niin röyhkeästi, kuin sinä ja kielikumppanisi.

        HS 5.2.2003
        "Siitä [kielilain] aiheutuvien kustannusten osalta hallituksen esittämät perustelut ovat 'varovaisuudessaan ja pintapuolisuudessaan lähes ennennäkemättömät', perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Paula Kokkonen (kok) arvosteli...."

        Yrität sumentaa itsestään selvää asiaa tekemällä väitteistäsi mukatosia. Samalla kaavalla kuin puoskari pannessaan päälleen valkoisen takin ja vastaanottotilansa seinälle väärennettyjä diplomeja. Jos todelliset kaksikielisyytemme kustannukset olisivat pienet tai edes kohtuulliset, ne olisi aikapäiviä sitten kansalaisille kerrottu. Tätä myös Paula Kokkonen, kielilain valmistelussa mukana olleena tarkoitti.

        "Et nyt ota huomioon sitä, että kouluja, päiväkoteja
        ja jopa liikennemerkkejä tarvitaan vaikka ne olisivat
        vain suomeksi. Niitä pitäisi siis edelleenkin rakentaa
        ja ylläpitää. Kaksikielisyyden kustannusta on siis
        vain erotus, ei kokonaiskustannus."

        Viimeksi sekoilit saman asian näin:

        "Jos ruotsinkieliset lapset siirrettäisiin suomenkieliseen
        kouluun, sinne tarvittaisiin lisää luokkahuoneita, opettajia,
        keittäjiä, siivoojia, koulusihteereitä, palkanlaskijoita jne. "

        Ei se näin mene!

        Voi taivas! Tässä henkinen äärirajasi, totaaliymmärtämättömyyttä ja tolkutonta vääristelyä. Asia on juuri päinvastoin. Vain kaksikielisessä maassa tarvitaan erilliskouluja sekä muita toiskielisiä laitoksia ja näihin "lisää luokkahuoneita, opettajia, keittäjiä, siivoojia, koulusihteereitä, palkanlaskijoita jne.", jotka muodostavat noita valtavia, miljardeja maksavia ylimääräisiä kustannuslisiä. Nämä kaksikielisyyden mustat aukot sinä olet ns. laskelmissasi kokonaan "unohtanut". Syykin on jo sanottu: tarkoituksesi on taikoa miljardit vähäpätöisiksi miljooniksi, tehdä norsusta norppa.

        Tämäkin on jo sanottu: Lopeta valehtelu ja sumeilematon harhautus, niin
        huomaat itsekin, kuinka monesta miljardista on todellisuudessa kyse!

        "Vain kaksikielisessä maassa tarvitaan erilliskouluja sekä muita toiskielisiä laitoksia ja näihin "lisää luokkahuoneita, opettajia, keittäjiä, siivoojia, koulusihteereitä, palkanlaskijoita jne.", jotka muodostavat noita valtavia, miljardeja maksavia ylimääräisiä kustannuslisiä."

        Kertoisitko esimerkiksi mihin suomenkielisiin kouluihin sijoittaisit Helsingin ruotsinkielisten koulujen oppilaat ilman kustannuksia?


    Ketjusta on poistettu 66 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2561
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1642
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1424
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1149
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1016
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    Aihe