Miten halpaa ruokaa

miss marple

Hei
Ruokaan menee paljon rahaa, vaikka penkoo päiväysvanhoja tuotteita tarjouskoreista.Mutta olisiko jotakin vinkkejä halvasta ruuasta? (tonnikala ja makaronit jo käytössä ja samoin hernekeitto). Erityisesti hedelmät ja vihannekset maksavat maltaita. Toki pakastin on vielä puolillaan kotimaisia marjoja (ilmaisia), mutta nekin on pian syöty, mitäs sitten?

24

4136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juippie

      Leipää nyt ainakin kannattaa leipoa. Jos ei ole pakastinta voi paistaa esim. paistinpannulla taikinaa. Silloin siihen tulee munaa eikä hiivaa.

      • Emma-Emilia

        Miten pakastin leivän paistamiseen liittyy? Minä paistan leipänu uunissa ja säilytän pakastimessa.


      • Sieltä aina haen.

        Ei leipää kannata ostaa eikä tehdä, leipä kannattaa hakea ilmaiseksi leipäjonosta.


    • thai

      Kannattaa tarkistaa mitä se tonnikalakin maksaa kilo, purkissa ei paljon ole. Vastaavaan kilohintaan saa mielestäni tarjouksesta jo norjalaista lohta. Osta kalat kokonaisina, ei fileinä. Saat samalla soppatarpeet. Kalakauppiaalta voit saada myös pelkät pään ja ruodot halvalla soppaan.

      Käytä halvempia ruhonosia. Broilerin koivet maksavat murto-osan fileen tai suikaleiden hinnasta. Osta marinoimatonta lihaa, soossi painaa paljon ja lihan osuus paketissa jää vähäiseksi.

      Juurekset ovat usein halpoja, niistä saa monenlaisia ruokia ja voit korvata osan kalliista etelän hedelmistä ruokavaliossa.

      Jos voit, osta tarjouksista paljon ja pakasta.

      Leivo/opettele leipomaan.

      Tee ruoka mahdollisimman pitkälle itse, puolivalmisteet ja valmisruoat ovat paketin ruokamäärään nähden kalliita.

      Jos naapureissa tai tuttavissa on kalamiehiä, vihjase että voisit ottaa pikkuahvenetkin tai muut kalat mitä yli jää. Jos kalamiehelle sattuu hyvä saalispäivä, saaliin käyttäminen on ongelma ja siitä annetaan mielellään.

      • miss marple

        Olen kala-allerginen,ja sen lisäksi tomaatit, kaalet ja muutamat muut kasvikset eivät sappikivien takia sovi.Siksipä ongelmia onkin.


    • Työttömän tuloihin totutteleva

      Kyllä juureksia, sipulia ja kaalia saa edullisesti. Keitä niistä kasviskeittoa ja soseuta se sitten sosekeitoksi. Maistuu lapsillekin ja on herkkua ruisleivän kanssa. Samoin voit tarjota välillä puuroaterian, sekin maistuu lapsille marjakeiton kanssa, marjojahan sinulla onkin. Ei lihaa tarvitse joka ikisellä aterialla tarjota! Kun välillä tarjoat huippuhalpaa, jää välillä rahaa sitten lihapulliinkin ja hedelmiin. Ostin juuri tänään kaksi isoa omenaa, maksoivat 99 senttiä kilo eli 15 senttiä kappale.

    • ja halpaa on

      Me teimme tänään kaalikääryleitä ja kaalilaatikkoa - kääryleitä meni kaksi annosta ja loput pakkaseen - kaikenkaikkiaan kahden viikon lämpimät ruoat..kahdelle.
      Hinnaksi muodostui huikeat 12:- sisältäen puolukat.
      Perunalaatikot, makaronilaatikot, kiusaukset,keitot...Muista itsetehty hernekeitto - kuivatut herneet euvät maksa juuri mitään ja yhdestä pussista saa soppaa litratolkulla.
      Kaikki juurekset ovat edullisia - lapset pitävät porkkanaraasteesta ja kasvispihvit ovat halpaa ja hyvää sapuskaa.
      Ihan totta - unohda ne tonnikalat ja makaronit - näe pikkuisen enemmän vaivaa tekemällä kunnon vanhanajan ruokaa itse alusta asti ja ruokamenot pysyvät minimaalisina. Eikä tarvitse ostaa edes punalaputettuja vanhenevia aineksia.
      Kaikki on sinusta kiinni.

      • miss marple

        tuossa aikaisemmin vastasinkin, olen kala-allerginen ja sappikivivaivainenkin (poistettu), mutta olen saanut muutaman kerran kohtauksia. Eli kaalet, salaatit ja tuoreet kasvikset (isoina määrinä) eivät sovi, samoin puolukka (siitä tuli sappikohtaus 3 dl tuoretta puolukkaa, ihanaa mutta...ei enää) Kaalta käytän kypsennettynä, se sopii, kääryleenä raskas, mutta keittona pienenä annoksena sopii. Paprikast pitäisin kanssa mutta ei, vain ihan vähän. Omenat vain erittäin makea ,ei hapan, sopii ja pieni määrä.
        Liha ja makkara sopii, kun ei ole kovin käristetty.Pasta ja makaroni sopii hyvin samoin puurot. Päärynä sopii aika hyvin, mutta nyt aika kallis, samoin banaani. Sitten paheiden pahe mutta kallis; minulle sopii kaikki juustot, mutta suomalainen 17 % juusto on kallista. Niin en tainnut sanoa, kolestroli on kanssa viholliseni eli pitäisi käyttää vähärasvaisia tuotteita. Laita siinä sitten halpaa ruokaa. Mutta kiiros vinkeistä.


      • poistettu voit kyllä
        miss marple kirjoitti:

        tuossa aikaisemmin vastasinkin, olen kala-allerginen ja sappikivivaivainenkin (poistettu), mutta olen saanut muutaman kerran kohtauksia. Eli kaalet, salaatit ja tuoreet kasvikset (isoina määrinä) eivät sovi, samoin puolukka (siitä tuli sappikohtaus 3 dl tuoretta puolukkaa, ihanaa mutta...ei enää) Kaalta käytän kypsennettynä, se sopii, kääryleenä raskas, mutta keittona pienenä annoksena sopii. Paprikast pitäisin kanssa mutta ei, vain ihan vähän. Omenat vain erittäin makea ,ei hapan, sopii ja pieni määrä.
        Liha ja makkara sopii, kun ei ole kovin käristetty.Pasta ja makaroni sopii hyvin samoin puurot. Päärynä sopii aika hyvin, mutta nyt aika kallis, samoin banaani. Sitten paheiden pahe mutta kallis; minulle sopii kaikki juustot, mutta suomalainen 17 % juusto on kallista. Niin en tainnut sanoa, kolestroli on kanssa viholliseni eli pitäisi käyttää vähärasvaisia tuotteita. Laita siinä sitten halpaa ruokaa. Mutta kiiros vinkeistä.

        syödä vapaasti kaikkea. Tósin leikkauksen jälkeen tasapainon etsiminen kropalla kestää vähän aikaa, mutta ei niitä kohtauksia enää tule. Itsellä leikattiin muutama vuosi sitten ja ensimmäinen puoli vuotta oli vähän niin ja näin, mutta nykyisellään kaikki on ok. Elimistö tottuu kyllä uuteen olotilaan.


      • miss marple
        poistettu voit kyllä kirjoitti:

        syödä vapaasti kaikkea. Tósin leikkauksen jälkeen tasapainon etsiminen kropalla kestää vähän aikaa, mutta ei niitä kohtauksia enää tule. Itsellä leikattiin muutama vuosi sitten ja ensimmäinen puoli vuotta oli vähän niin ja näin, mutta nykyisellään kaikki on ok. Elimistö tottuu kyllä uuteen olotilaan.

        Hei
        en tiedä mutta kait minultakin vietiin sitten sappirakko aikaa jo kymmenen vuotta, mutta kolme kohtausta olen saanut ja aika rajuja. Anoppini kärsi vielä sappivaivoista30 vuotta leikkauksen jälkeenkin, joten en oikein ymmärrä. Pärjään kyllä, kun muistan vain katsoa mitä syön.


      • hanakka neuvomaan
        miss marple kirjoitti:

        tuossa aikaisemmin vastasinkin, olen kala-allerginen ja sappikivivaivainenkin (poistettu), mutta olen saanut muutaman kerran kohtauksia. Eli kaalet, salaatit ja tuoreet kasvikset (isoina määrinä) eivät sovi, samoin puolukka (siitä tuli sappikohtaus 3 dl tuoretta puolukkaa, ihanaa mutta...ei enää) Kaalta käytän kypsennettynä, se sopii, kääryleenä raskas, mutta keittona pienenä annoksena sopii. Paprikast pitäisin kanssa mutta ei, vain ihan vähän. Omenat vain erittäin makea ,ei hapan, sopii ja pieni määrä.
        Liha ja makkara sopii, kun ei ole kovin käristetty.Pasta ja makaroni sopii hyvin samoin puurot. Päärynä sopii aika hyvin, mutta nyt aika kallis, samoin banaani. Sitten paheiden pahe mutta kallis; minulle sopii kaikki juustot, mutta suomalainen 17 % juusto on kallista. Niin en tainnut sanoa, kolestroli on kanssa viholliseni eli pitäisi käyttää vähärasvaisia tuotteita. Laita siinä sitten halpaa ruokaa. Mutta kiiros vinkeistä.

        Jos pystyt syömään kaalia keitettynä niin esim. Lidilissä maksaa 69 senttiä kaalia kilo. Lidilissä on myös edullisia makeita omenia edullisesti ja juusto on edullisempaa siellä.
        Kannattaa myös seurata muiden kauppojen tarjouksia.

        Leipää, kaurahiutaleita, makaronia saat esim. kirkolta kerran kuussa (ellei sulla ole hyvät tulot).

        Makkarakeiton tekaisee nopeeta esim. S-markerissa maksaa 17% sininenlenkki 0.89 euroa ja perunoita saa suht. edullisesti ja sipulia, ja porkkanapussin saa ainakin Lidilitä 68 sentillä. Keittojuurekset maksaa noin 45 senttiä (tarjouksessa voi saada halvemmalla).

        Kaalikeiton tai laatikon myös tekee edulliseti (jos vielä löytää jauhellihan tarjouksesta tai viimeisenä käyttöpäivänä).

        Makaroonilaatikko syntyy myös esullisesti (jauhellihan voi välillä korvata esim. tonnikalalla ja sekavihanneksilla).

        Lohkoperunat ovat edullisia (ja niistä lapset tykkää) niiden kanssa tarjoaa esim. broilerinpyöryköitä (suht. edullisia).

        iso perunalaatikko syntyy myös suht. edulliseti (riippu jauhellihan hinnasta).

        Valkokastike on hyvin edullinen ja sinne keitettyä kananmunaa joukkoon niin hyvä tulee.

        Porkkanalaatikko syntyy hyvin edulliseti.

        Broileria löytää usein hyvin edullisesti.

        Itse tehty pitsa/piirakka voi myös syntyä halvalla, itse tekee pohjan ja täytteeksi laittaa esim. itse keräämiä sieniä, sipulia, saunapalvia (S.marketista saa edullisesti leivänpäälle tarkoitettuja) sekä tomaattia ja juustoraastetta.

        Kannattaa ruveta käyttämään ruskeaa soijarouhetta ja sillä korvata esim. kolmasosa jauhellihasta, on hyvin terveellistä ja tuskin maussa edes huomaa, että jauhellihaa on vähemmän. Soijarouhe maksaa noin 2-3,50 euroa pussi koosta riippuen, pussillinen kestää kauan!

        Omenasta saa äkkiä edullisen piirakan pyöräytettyä, tarvii vain 1dl perunajauhoja, 1dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 4 kananmunaa, 2dl sokeria,(vaniliasokeria sekä kanelia maunmukaan, jos haluaa) ja omena.
        Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja sekoita, kaada voideltuun vuokaan asettele pinnalle ohuita omena viipaleita ja paista uunissa 170 asteessa puolituntia, namia tulee.

        Lätyt/pannukakku ovat myös edullinen herkku joista varmaan kaikki pitävät.

        Luonnosta kannattaa kaikki mitä saa niin käyttää hyväkseen esim. nokkonen on aivan loistava kasvi siitä saa keittoa, teetä, nokkoslettuja, lisukkeita muihin ruokiin ym. ja on erittäin terveellinen.

        Toivottavasti oli jotain vinkkiä :))


      • Ohjeita kaipaan.

        Saisinko hyvät ohjeet? en osaa miehenä oikein valmistaa mitään:(


      • Kaisa Kenkänen

    • Sitten kun

      Nämä ruokaohjeitten 4-henkilölle ei riitä edes kahdelle päiväkoti lapselle ?

      Eli en tiedä olemmeko kovia syömään (ilmeisesti)
      Mut olen aina tehnyt jo yksin asuessani 4-henk. annoksia syön yleensä kerralla kaiken ja taas on nälkä muutaman tunnin kuluttua.

      Nykyisin syön ruuan kanssa ruisleivän 800g kahdessa päivässä et täytttisi paremmin ja pitäisi pitempään nälkää.

      Töissä muut vitsailee aina et syön enemmän kuin tienaan...

      Mut 5 litran kattilallisen syömme 4-henk.(lapset sentään 5-ja 3-v.) yhdessä päivässä kun on vapaapäivä.
      Eli vaikka tällänen soppa :600g jauhelihaa ,500g porkkanoita 1,5kg perunoita lanttu n.300g siihen sipulit ja mausteet joskus vielä sekavihanneksia.
      Sen lisäksi menee se puolikas ruisleipä muut syövät vaaleaa leipää joitakin palasia maitoa n.3 litraa.Lounas ja päivällinen ja potta on tyhjä.

      Aamupalat väli-ja iltapalat päälle jogurttia ,leipää ,pullaa ,kahvia välillä puuroa aamuisin lisäksi.

      Mekään emme paljon kalaa tykkää syödä ..ainut mikä tonnikalan lisäksi menee on norjan lohi ja tarjouksesta sitä ostamme fileenä;koska päät yms. roippeet menis roskiin. Sellanen 2kg edestä filettä ja se riittää päivälliseksi uunikalaksi ja vielä jää pannullekkin paistettavaksi iltapalaksi.

      Eli syökö joku oikeasti niin vähän kuin on tämä 4-henkilölle ohje ?

      Esim. italian ja meksikon padoissahan on ohje 4-henk. Mut keitämme kattilan täyteen perunoita sen kanssa lisäksi syömme salaattia leipää et saamme sen riittämään ateriaksi.

      • säästö1

        Älä suotta maksa fileoinnista lisäeuroja kun voit ne roippeet käyttää ihan hyvin. Olethan kuullut lohisooasta, lohilaatikosta, lohipiiraksta - voi veikkoset - roippeet voi käyttää niihin. Keität päästä ja ruodoista liemet ja pikkuroippeet sitten isket laatikoihin ja soppaan. Mikö teitä ihmisiä vaivaa kun ihan pikkuisella vaivalla voi ruokamenoissa säästää mahdottoman määrän euroja?
        Aamupuuron tähteet lisäät sämpylätaikinaan - kun teet lihapullia tai färssiä jatkat taikinaa vaikka porkkanaraasteella ja leipämurusilla - ei tarvitse kaupasta ostaa kalliilla korppujauhetta..Saat hyvää ruokaa halvalla.


      • Taisin kirjoittaa
        säästö1 kirjoitti:

        Älä suotta maksa fileoinnista lisäeuroja kun voit ne roippeet käyttää ihan hyvin. Olethan kuullut lohisooasta, lohilaatikosta, lohipiiraksta - voi veikkoset - roippeet voi käyttää niihin. Keität päästä ja ruodoista liemet ja pikkuroippeet sitten isket laatikoihin ja soppaan. Mikö teitä ihmisiä vaivaa kun ihan pikkuisella vaivalla voi ruokamenoissa säästää mahdottoman määrän euroja?
        Aamupuuron tähteet lisäät sämpylätaikinaan - kun teet lihapullia tai färssiä jatkat taikinaa vaikka porkkanaraasteella ja leipämurusilla - ei tarvitse kaupasta ostaa kalliilla korppujauhetta..Saat hyvää ruokaa halvalla.

        Ettei meillä kukaan syö muutakuin norjan lohta paitettuna tai uunissa ,ei soppaa eikä mitään muuta missä on kalaa .Mitään "roippeita" en saa ketään syömään enkä syö itsekkään.

        Ja ne on maksanut max 6.95€/kg lohi file mitä ostamme yleensä 5.90€/kg eli ei taida koko kalaakaan saada paljoa halvemmalla.

        Sitäpaitsi en todellakaan itse eikä perheeni syö kuin max. 2*/kk kalaa poislukien tonnikalan...ei vaan uppoa.

        Meillä kun emäntä ei leivo eikä tee oikein mitään niin ei itse jaksa ruveta 14h työpäivän jälkeen muuta kuin lapset ilta touhuihin ja sadut ja petiin itselle vanhoista ruuista eväät ja aamulla töihin...


    • käyttämään

      lihan sijasta soijarouheita ja -suikaleita. Yksi 400 g pakkaus soijasuikaleita maksaa paikasta riippuen noin 3 € ja se riittää nelihenkiselle perheelle vähintään 4 aterialle.

      Soijarouheella taas voi korvata jauhelihan.

      Soija keitetään ensin ja sitten käsitellään ja maustetaan samalla tavalla kuin liha. Siitä saa myös supersäästäväisen ruokavaliosta usein puuttuvaa proteiinia (50 % painosta proteiinia)

      Eivätkä kaikki kasvikset ole kalliita. Perunalla siirtää nälkää kummasti, eikä kilohinta kuitenkaan päätä huimaa. Ja kuten joku jo mainitsi kasviskeitot ovat todella edullisia ja täyttäviä. Oma suosikkini on kuitenkin kasvismunakas.

      Jos omatunto vaivaa juuston kanssa: osta reilusti vaan rasvaisempaa mutta halvempaa juustoa ja jätä joka toinen leipäpala ilman juustoa.

      Pikkunälkään voi ostaa nuudeleita. Yksi paketti maksaa noin 50 senttiä ja siitä saa kaksi välipala-annosta.

      Joissakin valmistuotteissa, esim. jauhelihapihveissä liha on jalostettuna halvempaa kuin raakana. Kuuden pihvin pakkaus on alle euron.

      Tässä tärkeimmät omista säästökeinoistani. Rahaa menee ruokaan meidän nelihenkisellä perheellämme noin 200 € kuussa. Ja kuitenkin lapsilla on myös karkkipäivät. Pullaa, keksejä sun muita herkkuja emme kyllä mässäile, mutta emme niitä kyllä kukaan kaipaakaan. Jos haluamme herkutella yhdessä niin teen yleensä itse jäätelöä. Sinulla kun on marjoja, niin niistähän voi tehdä esim. smoothieita.

      Mielikuvitusta peliin, säästäminen voi olla hauskaakin!

      • On riittoisaa?

        Soijarouhe !?
        4-henkilöä lapset ala-asteella.
        Meillä 600g jauhelihasta tehty kastike 1kg perunoista tehdyn muussin kanssa menee yhdellä ruoka kerralla eli lounas siinä ja sitten tehdään päivälliseksi uusi ruoka.
        Ruokalussa toki on salaatit ja leivät tietenkin mukana.


      • on oikeasti...
        On riittoisaa? kirjoitti:

        Soijarouhe !?
        4-henkilöä lapset ala-asteella.
        Meillä 600g jauhelihasta tehty kastike 1kg perunoista tehdyn muussin kanssa menee yhdellä ruoka kerralla eli lounas siinä ja sitten tehdään päivälliseksi uusi ruoka.
        Ruokalussa toki on salaatit ja leivät tietenkin mukana.

        riittoisaa. Se turpoaa noin kolminkertaiseksi keitettäessä, joten yhdestä 400 g pussillisesta todella saa ainakin tuon 4 ateriaa nelihenkiselle perheelle. Jauhelihassa on proteiinia n 25 % ja soijassa n. 50 % eli 300 g valmista soijaa vastaa 600 g jauhelihaa. Soija on lisäksi ainakin omasta mielestäni (ja tehdessäni huomioita perheestäni) täyttävämpää, joten sitä ei välttämättä tule edes syötyä noin paljoa (100 g/ateria). Kokeile jos et muuten usko.


    • iss marple

      Oli kiva saada vinkkejä ja varmasti osaa tulen käyttämään.Tietysti ruuan hinta ja ruuan valmistukseen käytettävä aikakin on joskus huomioitava, kun päivätyö ja iltatyö (joskus) niin ei viitsi kauhean kauan hellan edessä viipyä eikä ruuan laitto kuulu harrastuksiini. Teen kyllä isoja annoksia kerralla ja pakastan. Usein hinta ja laatu valitettavasti kulkee käsi kädessä esimerkkinä kaupassani oli kahdenlaisia päärynöitä ja kilohinnassa oli yli euron ero ja niin maussakin; kalliimmat maukkaimpia, mutta yhden päärynän hinnaksi tuli n. 85 senttiä eli pidin aika kalliina.Myös kotimaiset tomaatit on aika kalliita, ulkomaisia en osta ja siksi talvella emme juurikaan syö tomaatteja. Yritän käyttää kotimaista ja kotimaakunnan tuotteita, jos se vain on mahdollista.
      Kiitos kaikille jotka vaivauduittte ja lisää toki saa tulla jos tulee jotakin kivaa mieleen.

    • juippie

      Vihanneksia löytää aina toripäivän jälkeen torilta ilmaiseksi. On puronneita porkkanoita ja vähän viheriäistä perunaa ja muuta hyvää kun vaan noukkii.

    • Keitot ja puurot ovat halpoja. Mannapuuro,riisipuuro ja kaurapuuro ovat hyviä. Itse olen tykästynyt syömään pinaattikeittoa nykyisin ja se täyttää tehokkaasti! Ja niinkuin joku tuolla aikaisemmin mainitsi leipäjonon, sieltä saa leipää ja paljon! Ruokajakelut ovat hyviä, koska sekin vähä mitä sieltä saa on omasta pussista pois ja kumminkin kaikissa tuotteissa ei se eräpäivä vielä sano mitään. Hapantuotteekin säilyvät aika pitkään vielä eräpäivästä. Kaupat saattavat lahjottaa hedelmiäkin pienien kolhujen takia, vaikkei se kokonaan pilaa näitä hedelmiä kumminkaan, ovat vielä ihan syömiskelpoisia! Pakastin on hyvä olla olemassa, sinne saa näitä tuotteitakin joista on eräpäivä menossa. Muistaen kuitenkin ettei ne siellä loputtomiin säily! Ja kesällä sekä syksyllä kannattaa olla ahkera, kerätä marjoja,sieniä, jos on mahdollisuus niin kasvattaa itse kasvikset ja jos on jonkinmoista kiinnostusta kalastusta kohtaan, niin itse kalastaa. Helppoa, jos omistaa pakastimen :)

    • 8777877878878

      halvemmaksi tulee kun et syö mitään.

    • -------

      Suunnitelkaa ruokarunko.
      Joka kolmas päivä samanlainen ruokalista, ei tarvitse edes olla yksipuolinen.
      Säästämistä mietitään usein lyhyellä tähtäimellä.
      Kun rahat ovat vähissä, menen kaupan kuitin kanssa ja ostan samat tavarat, tiedän rahojen riittävän.
      Kaapissa tietty kuivatavaraa, näkkileipää, maapähkinöitä, rusinoita ja makaroneja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1900
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1288
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1275
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1200
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      109
      881
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe