Lordi Headley arvosti Islamia suuresti

Ajattelin lainata otteita 1900-luvun alkupuolella islamin uskoon tulleen englantilaisen lordi Headleyn kirjasta: "Heräämiseni Islamiin". Onpahan sitten jotakin nykyaikaista vastapainoa näille keskiaikaisille ristiretkimielialan lietsojille.

Mm. näin tämä kunnianarvoisa lordi luonnehtii Islamia:

"Muslimit eivät KOSKAAN yrittäisi saattaa islamia voimaan väkivaltaisin keinoin, vaikka kykenisivätkin siihen, sillä kapina ja kumous ovat jyrkästi kielletyt Koraanissa."

"Islamissa ei ole mitään luokkaa, joka pyytää maallista valtaa. Tuollaiset matalat näkökohdat eivät ole vaikuttaneet Islamin suuruuteen. Jokainen Pyhän Profeetan vilpitön seuraaja odottaa palkkaa, joka on yhtä paljon yläpuolella pelkkien maallisten etujen kuin auringon valo on virvatulta ylempänä."

"Islamin henki on paljon yläpuolella raastavaa kateellisuutta ja Idän ja Lännen ristiriitaa; ja jos Nasaretin suuren profeetan ohjaajana itämainen kristinusko on voinut niinkin suuresti valaista ihmiskuntaa, niin näyttää tuskin olevan pätevää syytä, jonka nojalla Arabian Suuren Profeetan julistama islamin usko ei voisi jatkaa hyvää työtä."

"Tekopyhyys ja kiihko ovat tehneet tuhoa taistelevissa kristikirkoissa mutta samaa ei voi sanoa islamista, joka on yhtenäinen lukuunottamatta muutamia vähäisiä riitoja kuten esim. Muhammedin jälkeläisiä koskevat. Kuinka paljon parempi siis olisikaan, jos me länsimaitten asukkaat muuttaisimme mielemme, hylkäisimme nykyisen uskonnon monimutkaiset muodot ja sen sijaan hyväksyisimme Islamin!"


NAISEN ASEMA ISLAMISSA

Yleinen väärinkäsitys on sekin, että naisen asema Islamissa olisi jotenkin erityisen huono.

1900-luvun alkupuolella islamin uskoon kääntynyt englantilainen lordi Headley luonnehtii islamin naisen asemaa kirjassaan "Heräämiseni Islamiin", seuraavasti:

"Minä olen islamilainen ja tunnen jotensakin hyvin uskontoni periaatteet; ja tiedän, että Islam ei ole esittänyt mitään ohjeita, ei mitään kaavoja, ei mitään vaatimuksia, jotka voisivat heikomman sukupuolen asemaa millään tavalla halventaa. Päinvastoin Islam on myöntänyt naisille oikeudenmukaisen ja hyvän aseman, johon he ovat kaikin tavoin oikeutettuja. Islam ei ainoastaan nostanut naissukua siitä alennuksen syvyydestä, johon se oli vaipunut esi-islamilaisella ajalla, vaan se myönsi naisille myös erikoisen oikeudellisen aseman. Islam paheksuu sitä naisten julmaa kohtelua, joka vallitsi ennen Suuren Profeetan tuloa, sillä Profeetta velvoitti seuraajiaan kohtelemaan naissukua kunnioituksella. Ja eikö Koraani sanokin: 'Nainen on miehen koristus ja mies naisen.'"

"Todellisuudessa kaikki uskontoamme vastaan tähdätyt väärät syytökset, jotka ovat yleistyneet, aiheuttaa Pyhän Profeettamme (ylistetty olkoon hänen nimensä!) opetusten syvä tuntemattomuus. Islamin historia on täynnä lukemattomia esimerkkejä siitä, että islamin naiset ovat ainoastaan pyhän uskontonsa rohkaisemina saavuttaneet korkean sivistyksen ja hienostuksen. Nämä naiset ovat hyvin eteviä lakitieteessä, jumaluusopissa ja taiteissa ja ovat jättäneet jälkeensä niin jaloja todisteita oikeamielisyyden ja uljauden töistään, että sellaisia ei löydä minkään muun kansan historiasta. He lukivat syvästi vaikuttavia, pyhiä sanoja saarnastuolista; he pitivät jumaluusopillisia luentoja yliopiston saleissa; heillä oli huomattava osa maan politiikassa, ja kelpo neuvoillaan he vaikuttivat todella maan hallintoon ja yleiseen politiikkaan. Taistelukentällä islamin naiset ovat hoidelleet sairaita ja haavoittuneita, rohkaisseet sotilaita puolustamaan maansa kunniaa, ja ehkä te tiedättekin, että he ovat monesti sotineet uskollisesti vieri vieressä miesten rinnalla"

Näin siis kunnianarvoisa lordi Headley.
Ja kirja oli "Heräämiseni Islamiin". Kustantaja Z.I.Ahsän, Tampere, 1931

2

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe