Steinerkoulusta ei yliopistoon päästä!

Entinen steinerkoulun oppilas

http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/suomenkieliset_lukiot_pienet.htm

Nyt tiedossamme olleen tosiasian todistaa myös tilastot. Steinerkoulusta edetään surkeasti jatko-opintoihin. Helsingin steinerkoulun lukiosta vain 8% ja Tampereen steinerkoulun lukiosta ainoastaan 3% oppilaista jatkaa yliopistoon. Molemmat koulut ja myös muut steinerkoulut löytyvät pienten lukioiden listan loppupäästä. Todelliset menestyjäkoulut löytyvät kokonaan eri listalta. http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/suomenkieliset_lukiot_isot.htm

Surkuhupaisaa tässä on se, että steinerlukiossa vielä treenataan ylioppilaskokeisiin vuosi enemmän kuin muualla. Tämä lista kertoo karua kieltä steinerkoulun opetuksen tasosta, jota ei voi verrata suomalaiseen laadukkaaseen peruskouluun.

Sinänsä asia ei ole mikään yllätys. Steinerkoulussa opettajat käyvät antroposofisen kansanopiston, jota kutsuvat Snellman -korkeakouluksi. Kyseiseen opinahjoon ei karsinta ole mikään turhan rankka. Hakija ja sisäänottomäärät osoittavat, että opiskelemaan pääsee, kunhan henkimaailman asiat kiinnostaa.
Onneksi steinerkoulun käyneet voivat aina hakea steinerkoulun opettajiksi jatkamaan arvokasta henkimaailman työtä, tilastojen valossa oikeaan yliopistoon kun steinerkoulusta on hankala ponnistaa.

13

3468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • XIII vuotta Steineria

      ... mutta heikosti.

      Tuo on fakta ja ikävä sellainen. Surkuhupaisaa tekstissäsi olet myös sinä, kun et ole vaivautunut selvittämään tekstisi taustoja. Katsos, Steinerlukioissa eivät enää opeta Snellun käyneet. He opettavat ala- ja yläasteella. Lukiossa opettavat suomalaisen laadukkaan peruskoulun käyneet ja suomalaisesta yliopistosta maisterinpaperit(!) saaneet ”ihan oikeat opettajat”. Tätähän sinä et voinut tietää kun et steinerlukiota ole käynyt. :-D Jos olisit sen käynyt, tietäisit, tai edes vähän nähnyt vaivaa asiasi selvittämiseen paremmin kiihkoissasi, että Steinerlukiossa ei treenata ylioppilaskokeisiin vuotta enemmän kuin muualla, vaan se ylimääräinen vuosi menee 12. luokalla, lukion kolmannella mm. päätöstyön tekoon, näytelmään ja ulkomaan matkaan.

      Steinerkoulun lukio kyllä on pahemmassa kuin kriisissä, jollei se pian korjaa lukion opetuksensa tasoa.

      • pettynyt

        En ihmettele tulosta lainkaan. Ainoastaan steinerlukio ei ole pahemmassa kriisissä, koko steinerkoulu on. Opetus on todella huonoa tasoa. Koko ala-asteaika käytetään käytännössä satuiluun ja taruiluun. Lapset eivät opi kunnolla mitään yleissivistäviä aineita. Paljon suurempi painoarvo on henkimaailman tarkoitusperiä palvelevilla saduilla ja mielikuvituksella.


      • Enemmän olisi huolissani lukio-opetuksen yleisestä tasosta ja tavoitteista. Steinerlukiot kun eivät opetussisällöltään ja opettajaainekseltaan eroa muista lukioista.

        Jos ylioppilastutkinnon tavoite ei ole jatkaa lukiossa tai AMK:ssa, mikä se sitten on? Miksi keskimäärin niin suuri osa (85%) prosenttia lukion käyneistä ei jatka yliopistossa? Ja mitä tekevät ne keskiarvolta 67% lukion käyneistä, jotka eivät näytä jatkavan mihinkään?

        Menivätkö he lukioon kelaamaan, mitä elämällään tekisivät ja sitten keksivät, etteivät tee mitään? Olisi kiva nähdä mieluiten sellainen tilasto, joka kertoisi moniko minkäkin koulun käynyt ajautuu työttömäksi...

        Ei kuitenkaan mikään hyvä tulos steinerlukioille :o( Enkä jaksa nyt alkaa jankuttaa siitä, että opetuksella on muutakin sisältöä kuin pelkkä tietomäärä)

        Luvut perustuvat aloittajan linkittämiin tilastoihin.


    • tilastot

      Kylläpä tosiaan näyttävät tilastot huonoilta Steinerkoulun kannalta. Helsingin steinerkoulusta esimerkiksi jatkaa yhteensä yliopisto ja ammattikorkaopintoihin ainoastaan 14% kirjoittaneista, tämä on aivan pohjatuloksia listalla. Vielä kun huomioidaan tuo vuoden pidempi lukion kesto, niin tulos ei ole ollenkaan miellyttävä steinerkoulun kannalta.

      • Mansen typy

        Tampereen staikkulukioon kuuluu tosin monen pienemmän lukion luvut messiin. Toisaalta ihan NIIN huono tilanne ei ole kun kattoo yliopistot ja ammattikorkeakoulut.

        Onks toi sitten välttämättä ainoo mittari? Onks sellanen lukion käynyt, joka ei mee yliopistoon VÄLTTÄMÄTTÄ täys luuseri? Mitä jos se ei haluu mennä?


    • Birnauskis

      Kammottavaa, että Tampereen yliopiston luokanopettajalaitos alkaa tehdä yhteistyötä tämän "antroposofisen kansanopiston" kanssa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että "antroposofisen kansanopiston" 4-vuotisen opettaja/lähetyssaarnaaja(?) -koulutuksen käytyään voi jatkaa opintojaan parin vuoden ajan OKL:ssa ja toimia myös PERUSKOULUN LUOKANOPETTAJANA!!!

      • SOITTAKAA NYT JOKU POLIISI!
        vai onko sekin steineruskovaisen salaseuran kyllästämä...


    • sbutter

      Oma lapseni kävi koko ala- ja yläasteen staikussa ja nyt he ovat tavallisessa lukiossa eikä mitään ongelmia yliopistoon pääsemisessä ole ilmennyt. Ihan samalla tavalla kuin tavallisissa kouluissa on staikussa niitä jotka haluavat ja pääsevät korkeakouluihin ja niitä jotka eivät edes halua. Itse olen kokenut että staikku opetti lapsia tavallista koulua enemmän vastaamaan itse tiedon hankinnasta mikä on korkeammissa opiskeluissa aika keskeinen elementti.

      • ..fk...

        Pitää nyt tähän todeta, että tuo 4 vuoden kesto selittyy paljolti näillä steinerkoulun "omilla jutuilla". Ensinnäkin ovat nämä jo mainitut kultturimatka (voi olla kuukaudenkin pituinen!", päättötyö sekä näytelmä. Muita ylimääräisiä steinerkoulun lukion omia pakollisia kursseja ovat mm. kudonta, plastinen sommittelu, arkkitehtuuri, kirjansidonta, kivenhionta yms. Lisäksi ainakin yksi kemian kurssi ja yksi fysiikan kurssi ovat pakollisia (siis niiden kummankin yhden pakollisen lisäksi kemiassa ja fysiikassa).


    • niin suhteellista

      Entinen oppilas aikanaan kertoili olevansa yliopistosta valmistunut, vaikka jostain syystä hän on harrastuksekseen valinnut entisen koulunsa mollaamisen.

      Tuttavaperheessä oli kolme lasta, kaikki kävivät Steinerin. Kolmesta tuli akateemisia kansalaisia. Prosentiksi tämän perheen osalta tuli siis 100%. Koulu ottaa oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä, joten se on syytä ottaa huomioon prosentteja arvioitaessa.

    • tiedoksi

      joissa steinerkoulut ovat selkeästi yo-tuloksineen paremmalla puolella kuin yli puolet Suomen lukioista! Osa lukioista sijoittuu kärkeen siksi, että todellisuudessa kirjoittajia on vähän/pieni koulu. Kaikki ko. listassa olevat steinerkoulut ovat ainakin keskikokoisia ellei jopa isoja.

      Ja tästä faktaa:

      http://kuvat2.iltasanomat.fi/iltasanomat/kuvaarkisto/lukiokeskiarvot2008.rtf

      • james

        Helsingin Steinerkoulun ja Rudolf Steiner Skolan i Helsingforsin noin suuri ero? Onko tuo lista ihan pätevä?


      • ei-akateeminen
        james kirjoitti:

        Helsingin Steinerkoulun ja Rudolf Steiner Skolan i Helsingforsin noin suuri ero? Onko tuo lista ihan pätevä?

        Se voi olla, että ruotsinkielisen puolen oppilaitten vanhemmista suurempi osa on akateemisesti koulutettuja kuin suomenkielisen puolen. Kaikkihan tietää, että akateemisten lapsista tulee enempi akateemisia. Tosin minulla ei ole tästä steinerkoulun ruotsin/suomenkielisen puolen vanhemmista muuta kuin mutu-tietoa.

        Steinerkouluun lapsensa laittavat ovat usein yrittäjiä, taiteilijoita ja ns. tavallisia pulliaisia, eikä heillä välttämättä ole akateemista koulutusta. Akateemisten lapset menevät sitten steinerkoulusta usein ns. huippulukioihin. Itsekin tiedän monta.

        Peruspuolella lukion tarkoitushan on paitsi jonkinlaisen yleissivistyksen antaminen myös juuri ylioppilaskirjoitukset ja yliopisto. Oppilaat ovat siis yliopisto-orientoituneita jo mennessän peruslukioon.

        Steinerlukioon menevät tekevät päätöksensä kirjoittamisesta sitten aikanaan tai ottavat vain lukion päättötodistuksen ja menvät sitten ties mille alalle tai jatkokoulutukseen. Steinerlukiohan kuuluu osana 12-vuotiseen yhtenäiskouluun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1762
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1390
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      125
      1304
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      922
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      116
      885
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe