AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Öljyt..

16 Vastausta 4 429 Lukukertaa
Tässä tietämättömänä kysyn että mihin mopo käyttää penkin alla olevaa öljyä? Ja miksi moottoriöljyt pitää vaihtaa mutta penkin alle tarvii vain lisätä öljyä? Toimiiko sama öljy öljytankkiin ja moottoriin.

hmhhm

Tuorevoiteluöljysäilö on penkin alla ja joissakin malleissa tankin edessä. Sama öljy EI käy öljytankkiin ja moottoriin. En jaksa nyt alkaa selittämään tarkemmin mikä on kummankin tarkoitus.

Mutta jos kysytään noinkin seikkaperäisesti...

Tuoreäljyn tarkoitus on männän ja sylinteriseinämän välisen kitkan pienentäminen. Tämä öljy vastaa lähemmin automaattivaiteisto- kuin moottoriöljyä. Moottoriöljyn päätarkoitus on kiertokangenlaakereiden voitelu. Yleensä moposkoottereissa se huolehtii myos vaihteiston voitelusta. Perässä näissäkin on oma oljynsä.

gfhd

Missä se vaihteistoöljy sitten on? Ja pitääkö kaupassa siis kysyä tuoreöljyvoitelu-öljyä, vaihtoistoöljyä ja moottoriöljyä erikseen? Ja kaksitahti endurosta siis on kyse.

Öljyt...

Ovat moottorin ja voimansiirron henkivakuutus. Oikea öljy oikeassa paikassa takaa männän tai akselirattaan kitkattoman kulun. Öljyistä on olemassa SAE-luokat sisältävä taulukko. Taulukkoa voidaan pitää suuntaa- ja neuvoa-antavana.

htshsde

Tuorevoitelu öljyä(penkin alla/tankin eessä) saat ku meet tiskille ja sanot että 2-tahtiöljyä.

gfdg

Missä se vaihteistoöljy on? Vai onko se sama asia kuin moottoriöljy?

öggögöö

Vaihteistoöljy on vaihteistossa ja joissakin koneissa sama öljy kiertää vaihteistossa ja koneessa.
Peräöljyt taas ovat asia erikseen ja ne ovat tärkeät eli ei moottoriöljyn litkuja sinne vaan voimansiirtoon tarkoitettua öljyä.

gsfdgs

Jos mittariston öljyvalo alkaisi palamaan, tarkottaisiko se tuorevoiteluöljyä vai moottoriöljyä?

yhgf

Kiertääkö Derbin X-Race:ssa sama vaihteisto- ja moottoriöljy?

jaahaas

Täällä tuntuu olevam erittäin asiantuntevaa porukkaa..

Kerrotaan nyt, että 4t kiertää öljy koko moottorissa, eikä pala pois. Tällä tarkoitetaan moottoriöljyjä. Öljyt pitää vaihtaa säännöllisesti.

2t on erikseen vaihteistoöljyt, jotka laitetaan vaihteistoon, vaihdetaan säännöllisesti
ja tuoreöljyvoitelutankki, joka tarkoittaa sitä, että se öljy sekoittuu bensan sekaan ja palaa. Tätä öljyä pitää lisätä ja mittari kertoo kun tämä on lopussa.

Eli ei poika derbissäsi kierrä samat öljyt.

Nykyaikaisissa kaksitahtikoneissa

Kaksitahtimopossa on erillinen öljysäiliö jonne tätä tuorevoiteluöljyä laitetaan, ja öljypumppu pumppaa tätä öljyä sitten moottoriin. Tätä öljyä sanotaan myös 2-tahtiöljyksi ja tämä on se öljy joka voitelee kaksitahtimoottorin, muuta moottoriöljyä ei kaksitahtimopossa ole. Kaksitahtimopon öljysäiliössä pitää olla aina öljyä jos mopon moottoria käytetään, muuten kone leikkaa kiinni ja/tai syntyy laakerivaurioita. Mopoissa on lisäksi vaihteistoöljy joka hoitaa vaihteiston voitelemisen ja se pitää vaihtaa mopon valmistajan ilmoittamin väliajoin. Nelitahtimopoissa on vaihdettava moottoriöljy.
mitä jos on laittanut mooottoriöljyä, vaihteistoöljylle tarkoitettuun paikkaan??
siiis 2-t
siit oot ryssiny koko homman! kannattaa jättää mopot rauhaan jos et osaa öljyä vaihtaa !
pervo
Mistä tietää että riejun moottoriöljyt on vähissä. Kun mittaristossahan palaa se öljyvalo sillon ku on tuorevoitelu vähissä mut mist tietää että on moottoriöljyt vähis? Kaiken lisäks mulla tulee ne koneöljyt kytkimestä pihalle niin se om kohta kuiva varmaan:(

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta